Centric-topman Gerard Sanderink legt functies neer

Gerard Sanderink heeft zich met ingang van 4 januari teruggetrokken als topman bij Centric. Dat meldt het bedrijf op zijn website. Het bedrijf gaat de komende periode op zoek naar een nieuw bestuurslid. Sanderink is ook gestopt bij Oranjewoud.

Centric meldt in een statement dat Sanderink opstapt vanwege 'de ontstane onrust rond zijn persoon'. De topman kwam de afgelopen jaren geregeld in het nieuws, onder andere vanwege een hoog opgelopen ruzie met voormalig partner Brigitte van Egten, met wie hij verschillende rechtszaken uitvocht, zo schrijft ook Tubantia. Sanderink werd meermaals in het ongelijk gesteld. Eind december zou Sanderink een politie-inspecteur en een deurwaarder bedreigd hebben, zo schrijft het AD. Hij zou daarbij ook geweigerd hebben om een ingevorderde smartphone in te leveren.

Er speelt daarnaast langer onrust binnen Centric vanwege Sanderinks link met Rian van Rijbroek, die een adviesgevende rol binnen het ict-bedrijf heeft. Van Rijbroek noemt zichzelf een 'cybersecurityexpert', maar vanwege optredens in tv-programma Nieuwsuur en in BNR-podcast De Technoloog, naast het plagiaat in haar eerste boek, trekken veel mensen haar werk in twijfel. Ook claimde Van Rijbroek in dienst te zijn geweest van de AIVD, maar de NOS zei in 2019 informatie in handen te hebben waaruit blijkt dat dit niet het geval is. Centric gaf eerder aan nog vertrouwen te hebben in het werk van Van Rijbroek.

Centric gaat naar eigen zeggen de komende periode op zoek naar een nieuwe non-executive boardmember om het huidige bestuur aan te vullen. Louis Luijten, een huidig bestuurslid van Centric, neemt de voorzittersrol van Sanderink over.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

04-01-2021 • 19:45

96 Linkedin

Reacties (96)

Wijzig sortering
Zondag met Lubach heeft in het verleden een vermakelijk stukje gemaakt over de persoon "Rian van Rijbroek": https://www.youtube.com/watch?v=KWEdxNWtOpI

In dit filmpje wordt ook aangestipt hoe belangrijk Centric voor Nederland is.

[Reactie gewijzigd door Ixbitz op 4 januari 2021 20:26]

Absurd dat een uiterst succesvolle zakenman als Sanderink zich inlaat met een leuk poppetje als Rijbroek zonder bij haar claims vragen te stellen. Het verbaast me nog meer dat daarnaast de board hier vervolgens is in meegegaan.
Liefde maakt blind. Stekeblind...
De brutalen hebben de halve wereld. Als jij zelfverzekerd genoeg overkomt en je voelt je er prima bij om hele verhalen op te hangen over zaken waar je nauwelijks verstand van hebt dan zal bijna iedereen er in trappen. Je kan er zelfs president van de USA mee worden.
Tenslotte, wat weet zo'n raad van bestuur nou van cyber security?

En ja ze hadden natuurlijk beter het CV van deze mevrouw nauwgezet na kunnen trekken maar niet iedereen heeft daar de tijd voor om dat iedere keer te doen.
Je kan er zelfs president van de USA mee worden.
Inderdaad, als je de belangrijkste positie ter wereld in kunt nemen als Trump zijnde is alles ineens mogelijk. Misschien kun je op die manier zelfs nog wel paus worden ofzo als je hard genoeg je best doet.
Blijf het toch apart vinden dat iemand met zoveel achtergrond in IT niet keihard door de leugens van Rian heen prikt. En des te gekker dat iemand die aan de top staat van een IT bedrijf bekend staat om het feit dat hij nooit een computer gebruikt.

Heeft deze man ooit in het jaar 0 met computer gewerkt, toen zijn bedrijf begonnen, en toen nooit meer een computer aangeraakt ofzo? Ik vind het maar een vreemd verhaal.
Deze man weigerde uberhaupt computers en e-mail te gebruiken(mede daarom viel het op dat "hij" nu ineens wel ging emailen, normaal is het pen en papier en dicteren aan de secretaress/assistente. Hij is een directeur/eigenaar van bedrijven die grote sommen geld omzetten, dat is alles. Hij heeft juist totaal geen affiniteit met ICT.
Hij heeft volgens (een zeer gekleurde) Wikipedia pagina ook ooit ICT groep opgericht. Misschien meer een ondernemer en manager dan iemand die het zelf kan/wil. Omdat hij ook eigenaar is van Strukton (bij elkaar gekocht), vermoed ik niet dat hij echt hands-in is geweest.
Het is wel grappig dat Tweakers het houd op "trekken veel mensen haar werk in twijfel" terwijl bewezen is dat ze een charlatan is die geen flauw idee heeft waar ze over praat.

Haar tactiek is mannen om de vingers winden en ze volledig uitkleden, Tubantia schreef daar al eerder over.
Tubantia heeft over deze hele soap een dossier met nog veel meer artikelen. Het is echt een enorme soap geworden en Sanderink is echt enorm afgetakeld en vervallen in een seniele oude man.
Sanderink schijnt iets van autisme te hebben waardoor hij extra gevoelig is voor de manipulatie van Rian. (Geen idee of dat waar is, hoorde het in een interview en op meerdere plekken gelezen)

Het is een super super bizar verhaal. Als je er over gaat lezen is het echt een beerput waar geen eind aan komt. Netflix zal er wel een serie over maken over paar jaar.
Maar de rest van de directie heeft geen "autisme" en staat toch pal achter van Rijbroek. En tuigt zelfs een cybersecurity divisie rond haar op... https://www.agconnect.nl/...curitydivisie-krijgt-vorm
Die "directie" is een wassen neus. Daar is ook al van bekend dat enige tegenspraak direct op ontslag kan resulteren. Daarom staat de directie er "achter" die denken joh laat maar.
Vier van de negen dit jaar ontslagen topmensen van het Nederlandse it-bedrijf Centric werken inmiddels bij de Belgische concurrent Cegeka. Cegeka maakte eerder deze maand bekend KPN ICT Consulting over te nemen.

Het gaat om Karim Henkens, Carolien van der Werf, Roland Plomp en Hans Schrijver, meldt de regionale krant Tubantia. Alle vier werkten dit jaar nog bij Centric, maar werden ontslagen of vertrokken na conflicten met Gerard Sanderink, de eigenaar en enige aandeelhouder van Centric.
nieuws: Vier vertrokken topmensen Centric aan het werk bij Belgische concurrent

Gewoon ff Negen man de deur uit gezet. Dan denk je wel drie keer na voor je je uitlaat tegenover Van Rijbroek.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 5 januari 2021 12:09]

Die "directie" is een wassen neus. Daar is ook al van bekend dat enige tegenspraak direct op ontslag kan resulteren. Daarom staat de directie er "achter" die denken joh laat maar.
Een directie kan toch wettelijk aansprakelijk gesteld worden bij fouten door grove nalatigheid? Lijkt me dat ontslag te prefereren is boven een boete. (of misschien zelfs celstraffen als het nationale veiligheid betreft)
Ja maar hoe "nalatig" is het laten rondbazuinen van een charlatan? Als dat het enige is, lekker laten praten.

Voor zover zijn er dan ook nog geen issues bekend waarbij er echt sprake is van nalatigheid doordat ze Van Rijbroek laten praten. Bij nieuwsuur wat dingen roepen kun je natuurlijk niet op de directie verhalen. Voor zover toen duidelijk was, was dit ook op persoonlijke titel en niet via Centric.
De helft van de directie is opgestapt/ontslagen. Wat overblijft zijn brave volgelingen die hun goed betaalde functie waarschijnlijk belangrijker vinden dan het tonen van enige ruggengraat.
De rest van de directie zijn door van Rijbroek aangesteld. Wat er zat is zo goed als allemaal opgestapt of weggepest, dus iedereen die er voor terug kwam was op de hand van van Rijbroek
Ik vind het moeilijk te geloven dat Sanderink door zijn autisme zo goed van vertrouwen is dat hij extra gevoelig is voor manipulatie. De man heeft een super succesvol zakenimperium opgebouwd, als hij zo makkelijk te beïnvloeden was dan was hij veel eerder al tegen de verkeerde persoon aangelopen.

En als je leest wat voor 'CV' die Rijbroek heeft weten op te bouwen van alle mannen die ze om te tuin heeft weten te leiden dan lijkt het me meer de 'verdienste' van Rijbroek dan dat het aan Sanderinks autisme heeft gelegen.
Dit gaat inderdaad verder dan enkel de signalen negeren of blind zijn daarvoor. Ik krijg het gevoel dat ze iets kan bieden wat mannen onweerstaanbaar vinden. Ik heb het idee dat zich dat voornamelijk voltrekt in de slaapkamer. Misschien perst ze ze daarna wel af met vrijgeven van zeker belastend materiaal als ze niet doen wat zij wil.

Het is speculatie, maar er moet echt een diepere strategie achter zitten bij de vrouw, anders ben je niet herhaaldelijk zo succesvol met zulke overduidelijke wanpraktijken. Hoe dan ook, ze weet ieder geval heel goed door hoe ze mannen kan inpalmen.

[Reactie gewijzigd door A Lurker op 5 januari 2021 12:57]

Rian zal hier vast heel goed in zijn. Schijnt dat ze hem zo geïsoleerd heeft en overtuigd heeft dat iedereen 'tegen' hem is en zij als enige goed en eerlijk tegen hem is. Kan zijn dat autisme hier (klein) deel aan bijgedragen heeft. Er zijn natuurlijke vele vormen en niveaus van autisme. Sanderink is de jackpot voor een oplichter zoals Rian.
Wat ik zeg, hoe meer je er over leest hoe compleet bizar het verhaal wordt. En niet alles wat gezegd wordt is waar natuurlijk. En of dit waar is weet ik ook niet, dus neem het niet op als feit.
Kan ook gewoon een menselijk eigenschap zijn. Iedereen is manipuleerbaar. Het overkomt ons allemaal. Iedere dag. De samenlrving manipuleert. Nee te.makkelijk om het onder een aandoening weg te moffelen.
Dat is zeker mogelijk ja, al is dat heel erg verschillend van persoon tot persoon met autisme. Voornamelijk of ze geholpen werden of niet, ik spreek uit ervaring.

Zou je kunnen zeggen dat het gemiddeld zo is? Waarschijnlijk wel, mocht je er misschien meer van willen begrijpen over wat voor effect het kan hebben Atypical op Netflix laat het (al soms wat overdreven) zien. Hoe erg het is verschilt ook van persoon tot persoon. Atypical gaat dan wel specifiek over asperger, al zeggen ze nu de specificatie niet meer naar mijn weten ivm de complexiteit. Een goeie informatieve bron is Autism speaks, https://www.autismspeaks.org/what-autism.

Ongeacht of Sanderink het heeft of niet, ik blijf het walgelijk vinden dat Rian dit doet en dat ze ook door kan gaan met deze praktijken.
Autism speaks is een club die nig steeds autisten wil genezen, geen autisten in bestuur wil en zelfstandigheid van autisten in twijfel trekt.... Er zijn veel betere bronnen..
Autism speaks is een club waar van het hele verdienmodel op angstzaaien en emotionele chantage rust. Er gaan wat grafieken rond waar uit blijkt dat 40% aan advertenties uit gaat en maar 5% aan het daadwerkelijk ondersteunen van kinderen/families etc.

Dit reklame spotje van ze spreekt boekdelen: https://www.youtube.com/watch?v=9UgLnWJFGHQ "Autisme komt je kinderen halen"

Wat betreft manipuleerbaarheid van mensen met autisme,
Vaak is er een beperkte vorm van mindblindness, [lees: blind zijn voor het feit dat iedereen een eigen belevings wereld heeft, hier uit vloeien ook dubbele belangen voort.] Hier door kan men niet of moeilijk conceptualiseren waarom iemand die zich aardig voor doet zou willen liegen.

Je neemt de wereld op face value. Dit maakt ook ze ook ontzettend loyaal en principieel.Je doet wat je zegt en de zintuigen voor de politieke spelletjes en backstabberij op de werkvloer ben je niet mee geboren maar kan je wel aanleren wat noodzakelijk is wil je het kunnen herkennen om je er tegen te kunnen verdedigen.

Dit is slechts 1 aspect dat van persoon op persoon kan varieren hoeveel moeite ze er mee hebben. En met beredering en oefening kan valt een hoop te compenseren.

Daarn naast gaat dit hand in hand met een gebrekkige world/central coherence - [Lees: Niet het hele plaatje kunnen overzien waardoor de verkeerde de verkeerde conclusies aan waarnemingen worden gekopelt waar mee je de rest van je wereldbeeld verder invult]. Dit maakt ze dan ook weer extra ontvankelijk voor politieke ideologien en andere internet trends als complot theorien.

[Reactie gewijzigd door Bedenkelijk op 5 januari 2021 05:07]

In dit filmpje wordt ook aangestipt hoe belangrijk Centric voor Nederland is.
Helaas ja. Heel belangrijk als leverancier van specifieke overheidssoftware. En die positie misbruiken ze graag. Je zou ze goed kunnen vergelijken met een bepaalde Italiaanse organisatie...
Niets ten nadele van de Centric medewerkers; die doen gewoon hun werk en zijn ook gewone mensen.
Ik heb zelf een vorm van autisme en ik vind een aantal van de reacties hier hopeloos achterhaald en denigrerend. Toen ik Van Rijnbroek voor het eerst op TV zag wist ik direct waar ik aan toe was.

Het stereotype beeld van de naïeve autist die overal in trapt klopt echt niet.

Ik denk dat het bij Sanderink iets anders is. Hij mist iets en zij vult dat op.
Als medewerker van een SSC voor gemeenten: ik kan alleen maar hopen dat dit op de lange termijn iets van verbetering bij Centric brengt.

De bagger legacy software zal niet zomaar verdwijnen, maar hopelijk komt er nu iets van een koers richting vernieuwing.. al blijf ik dat een lage kans geven.
Hoe zit dat juist in NL met alle gemeenten die klant zijn bij Centric? Is deze legacy software zo specifiek dat er geen andere alternatieven mogelijk zijn? ;)
Het is een zeer specifieke markt waar niet heel veel partijen actief zijn, dat is 1.

Tweede punt is dat als je eenmaal al je data in die systemen hebt zitten, je min of meer de sleutels van je koninkrijk hebt afgegeven en leeft bij de gratie van het onderhoud. Proprietary modellen zorgen voor een export niet zomaar gedaan is of dat geexporteerde info niet heel bruikbaar is in andere systemen.

Daarbij is veel van die software ook het gevolg van update op update. Even afhankelijk van het model, maar bij een wetswijziging betekent het dat software geupdate moet worden om mee te gaan met die wijziging danwel met de handhaving ervan. Sommige wijzigingen zijn minimaal maar sommigen hebben een enorme impact.

Veel van die software zit dan ook weer aan het GBA (Gemeentelijke Basis Administratie: daar waar jouw naam, adres, geboortedatum, BSN nummer etc zijn vastgelegd) gekoppeld. Daarvoor moet je weer door allerlei security hoepeltjes springen. Centric heeft dat uiteraard gedaan. Zelf iets bouwen gaat dus niet en migreren naar iets anders terwijl je die proprietary modellen hebt kost veel geld en gaat niet zo simpel.

En budgetten bij de gemeentes, zeker de kleinere, zijn maar klein. Soms zelfs zo klein, dat security van buitenaf maar nauwelijks of niet goed genoeg op orde is. Dat hebben we recent bij gemeente Hof van Twente gezien.

Daar komt bij dat veel gemeentes wel ambtenaren hebben voor de handhaving en vastlegging maar deze mensen zijn geen IT specialisten. En de IT mensen bij die gemeentes zijn geen applicatie specialisten en zorgen er alleen voor dat de boel blijft draaien. Dan helpt het dat zo'n firma als Centric de boel voor je op orde houdt. Maar daarmee ben je ook voor een groot deel afhankelijk van hun service.

En waar moet je dan aan denken? Nou zo ongeveer ALLES dat een decentrale overheid (lees: gemeente) doet.
 • Belastingen en betalingen
 • Begraafplaatsbeheer
 • Groenbeheer
 • Subsidies en giften
 • Wet Maatschappelijke Ondersteuning administratie
 • Bestemmingsplan en omgevingsvergunningsadministratie
 • HR en personeelsadministratie
 • Verkiezings- en stempas administratie
Dan snap je dat een gemeente die dat allemaal afneemt bij Centric, redelijk in de rats zit als ze zien dat de grote roerganger van Centric hele rare uitspraken doet en hele rare dingen doet met/in zijn bedrijf.
Word er dan niet gecoördineerd door/met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten? of op provincie niveau ofzo? (Of de andere kant op, Europese verenigingen; hoeveel verschillend zal groenbeheer in Belgie zijn tov Nederland?

Lijkt me handig als niet elke gemeente ad-hoc werkt, maar over een centraal kennis centrum beschikt met korte draaidjes naar de centrale overheid ICT, . Autoriteit Persoonsgegevens, AIVD/Nationaal Cyber Security Centrum etc. Klaagt ook makkelijker als de ICT van de belastingdienst of UWV moeilijk doet, of wetten de software onbruikbaar dreigen te maken.

In vele eerdere nieuwsberichten over ICT bij de overheid wordt elke keer aangegeven dat een deel van de problemen komen door gebrek aan interne kennis om toezicht te houden en/of bij vragen te raadplegen. (onderhoud zelf zal wel per gemeente/regio extern ingekocht moeten worden, maar iemand moet de specificaties schrijven, offertes kiezen en controleren of er ook geleverd wordt. Lijkt me handig dat hier iemand van de overheid met ervaring beschikbaar voor is.

En als je concurrentie wil, kunnen gemeentes dan niet geld bijeen leggen voor FOSS projecten* voor een applicatie, en die dan in enkele gemeentes parallel aan het huidige systeem te testen/uit te rollen?

*(wel externe commerciele partijen maar vervangbaar door niet-proprietaire code en goede documentatie )

[Reactie gewijzigd door mbb op 5 januari 2021 17:00]

De VNG is een belangen organisatie en speelt daar in principe geen directe rol in. Zij zijn vooral adviserend en raadgevend. De provincie is een overkoepelend orgaan met haar eigen takenpakket voor alle gebieden die niet binnen een gemeente vallen. Snelwegen vallen meestal onder de provincie. Wel kan een provincie een taak kan hebben, bijvoorbeeld bij Artikel 12 Gemeentes die onder financieel toezicht staan. Dat toezicht wordt door de provincie uitgevoerd.

In principe mag (moet?) iedere gemeente zelf uitzoeken hoe ze haar beleidstaken uitvoert. Er zijn uiteraard wetten waaraan de gemeente zich moet houden of die de gemeente in opdracht moet handhaven. Een regel is bijvoorbeeld dat kerntaken van een gemeente (Paspoorten uitreiken, huwelijken voltrekken, etc) er maximaal 48 uur uit mag liggen, zeg ik even uit m'n hoofd. Maar hoe een gemeente beleid uitvoert, is aan de gemeente. Ook zijn er "algemene plaats verordeningen" of APV's waar de gemeente zelf bepaalt wat er wel en niet mag, uiteraard binnen de kaders van de wet. APVs kunnen van toepassing zijn op verkeerssituaties of voor millieu en groen zones.

Ook welke hulpmiddelen zij daarbij kiest bepaalt de gemeente zelf. Iedere gemeente dient dus aanbestedingen uit te schrijven voor taken die zij bij externe dienstverleners wil beleggen maar ook voor aanschaffingen boven de, ook even uit m'n hoofd, Euro 140.000. Iedere dienstverlener in Europa mag daarop inschrijven, mits zij aan de lokale wet- en regelgeving kan voldoen. Stel je voor dat jouw gemeente voor haar gemeentehuis nieuwe werkplek hardware wil aanschaffen en dat bedrag is begroot op een investering groter dan eur 140.000, dan is jouw gemeente verplicht om een Europese aanbesteding uit te schrijven voor die uitgave.

Wat je wel vaker ziet, zijn samenwerkingsverbanden in de vorm van 'shared service centers' of SSC's. Daarbij gaan een aantal organisaties samen in 1 (IT) dienstverlener. Bijvoorbeeld de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel en de gemeente Kampen hebben samen SCC ONS. Daarmee staan ze sterker, kan gezamenlijk (vaak goedkoper) inkopen, kan ook specialistischer personeel aantrekken en dus een betere service verlenen aan de deelnemers van het SSC.

Natuurlijk zitten er ook uitdagingen aan zo'n SSC. Je verleent diensten aan meerdere organisaties, dus je moet een scheiding in data en rechten aanbrengen. Voor je het weet verzeil je in allerlei service provider specialismes die niet bijdragen aan de dienst maar wel noodzakelijk zijn voor de operatie. Ook kan het zijn dat je, door het verleden, meerdere versies van dezelfde software draait voor de verschillende deelnemers. Dan doe je eigenlijk het Shared gedeelte van het SSC weer een beetje geweld aan.

Een aantal zaken zijn wel centraal (-achtig) geregeld. Zo is de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens in principe de eigenaar van alle GBA gegevens. Zij controleren en leveren alle gegevens aan voor paspoorten, rijbewijzen en identiteitskaarten. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de opslag van die gegevens en de (veilige) toegang tot die gegevens. De gemeentes zijn de leveranciers en bewerkers van die gegevens.

De gemeentes zijn ook verplichte deelnemers in de veiligheidsregio's, waartoe ook weer de brandweer behoort. Vroeger moesten gemeentes ook zelf voor het brandweermateriaal zorgen (en dus aankopen). Dat is nu niet meer zo. Ook zijn regionale meldkamers geen verantwoordelijkheid van de gemeentes. Zij betalen (een deel van) de kosten. Hiervoor hoeven gemeentes echter geen IT te regelen. Dit doen de diensten die in die veiligheidsregio's functioneren, grotendeels zelf.
Software waarover licentie kosten worden betaald en algemeen beschikbaar zijn van grote software organisaties, verwacht ik toch wel updates om bij te blijven. Hoe zit dat voor Centric software? Is dat dan per gemeente maatwerk?
Standaard versies met over t algemeen fixed release frequencies. Draadje beetje doorgenomen en los van alle drama komt nergens terug waarom zoveel gemeenten met Centric software draaien. Er zijn een aantal pakketten beter toegerust op de vraag dan dat de concurrentie dat doet. Data in deze branch is niet locked in, die is te migreren. Medewerkers zijn on te scholen. Ik heb genoeg daarvan mogen meemaken: men vertrok bij Centric om de prijs of de controle over de ontwikkeling. Nog niet meegemaakt dat dat wanwege de dramatiek of lage kwaliteit was.
Geen topman meer, maar hij blijft wel eigenaar? Oftewel, de link is niet helemaal weg?
Zolang hij maar geen invloed meer kan uitoefenen op het bedrijf is het goed.
Vorige week moest het bestuur zich nog zinnen op wat te doen. Ze konden hem buitenspel zetten, maar omdat hij 98% aandeelhouder is zou hij ze direct allemaal de laan uit kunnen sturen en zo de macht terugnemen.

Het lijkt er nu dus op dat ze er samen uit zijn gekomen en op papier zelf op stapt.
98%???

Dat lijkt me dan een extreem gevaarlijke situatie. Of er moeten echt even wat papieren ergens liggen oid.

Maar in theorie kan hij dus bij de 1e aandeelhoudersvergadering de motie indienen om alsnog het bestuur te ontslaan en die direct met 98% van de stemmen goedkeuren.

Als je al ziet wat aandeelhouders soms voor rare eisen kunnen stellen als ze 51% hebben, dan moet je er niet over nadenken wat een oude man met wrok en mogelijk straks een lianne van rijbroek met wrok met 98% van de aandelen kan doen...
98% van Oranjewoud. En dat is niet alleen centric maar ook Strukton en Antea.
Centric is niet van Oranjewoud, maar 100% van Sanderink. Oranjewoud is de moeder/holding achter Structon en Antea. Oranjewoud is beursgenoteerd, maar Sanderink heeft wel 98% van de aandelen
denk met de hoeveelheid aandelen die hij bezit hij nog genoeg in te brengen kan hebben
Ja je kan helaas niet zomaar iemand dwingen om zijn bezit te verkopen.. behalve als er een civiele of strafzaak van wordt gemaakt (wat niet onmogelijk lijkt).

Een goede ontwikkeling dit, maar ben bang dat er in de praktijk nog issues blijven/gaan komen.

Denk dat er iig 1 belangrijke winnaar is - voldoende goud gemined..

edit:
spelfout

[Reactie gewijzigd door SEtechnology op 4 januari 2021 21:58]

Ja je kan helaas niet zomaar iemand dwingen om zijn bezit te verkopen.. behalve als er een civiele of strafzaak van wordt gemaakt (wat moet onmogelijk lijkt).
Zelf als zou Sanderink iemand vermoorden betekend dat nog steeds niet dat hij verplicht zou kunnen worden afstand te doen van zijn bezit.

De enige mogelijkheid om zijn bezit te controleren is dat een rechter hem ontoerekeningsvatbaar zou moeten verklaren waarbij een bewindvoerder dan namens hem handelt. Daarbij blijft het dan nog steeds de vraag of die bewindvoerder zo maar aandelen zou mogen en kunnen verkopen.
Bedankt voor de aanvulling/correctie.

juist datgene lijkt me hier niet onmogelijk (maar ik krijg ook alleen de media verhalen mee natuurlijk) - e.g gezien de mate waarin zijn vriendin zijn digitale identiteit lijkt te beheren. Daarnaast, biedt de mededingers regels misschien mogelijkheden?

In elk geval ik ben zeg ook niet het bezit afgenomen zou moeten worden. Ik vermoed wel dat het boek nog niet uit is..
Zelf als laat je iemand zijn digitale identiteit beheren wil dat nog niet zeggen dat iemand niet ontoerekeningsvatbaar is. Dat hij rare dingen doet, agent bedreigen, bewijs wissen zijn kwalijke zaken.

Maar er gebeuren ook in Nederland wel eens hele aparte zaken op dit gebied.
https://www.sdnl.nl/vmr5.html
Zaak Weurt met burgemeester die iemand liet oppakken om deze ook gek te laten verklaren. Heel dossier
Ja je kan helaas niet zomaar iemand dwingen om zijn bezit te verkopen.. behalve als er een civiele of strafzaak van wordt gemaakt (wat niet onmogelijk lijkt).
Maar ik zou zeggen dat je je als klant (bijv overheid) wel zeer goed achter je oren moet gaan krabben of je dit nu wel een lekkere combi vind, een ex-directeur die 98% van de aandelen bezit en die enkel ex-directeur is vanwege zijn reputatie.
hij blijft 98% van de aandelen houden. dus zoals ik het nu overal lees blijft hij de eigenaar...
Ben benieuwd hoe snel zijn golddigger bij hem verdwenen is. Best wel triest hoe deze man zich heeft laten inpakken. Zo doorzichtig.
Waarom, de bankrekening van hem blijft gewoon gevuld.
Behalve als die golddigger er dus mee vandoor gaat :+
Nou volgens een artikel dat ik gelezen heb weet ze al zijn wachtwoorden aangezien ze deze elke week veranderd.
Dus dat zou best eens kunnen/
Binnenkort een twitter account met True gerard-sanderink :o it is al fake news
hij stapt op als topman. maar behoud 98 procent van zijn aandelen....
oftewel, er verandert geen ene drol, alleen het klinkt mooi in de pers en dat is goed voor de publieke opinie van Centric.
Ik denk dat ze pas verdwijnt als z'n bankrekening leeg is - dat kan nog even duren...
Toen de politie eindelijk zijn telefoon had bleek dat deze op afstand gewist was.
Door wie? Waarschijnlijk door de persoon die alle wachtwoorden voor hem bedenkt, zijn cyber expert.
Ik denk dat de telefoon niet leeg was maar zodanig goed geëncrypt is met smart blockchain technologie dat het gewist lijkt zonder correcte key
Deze is te grappig. _/-\o_
De klanten van Centric (o.a. overheid) zullen ook wel klaar zijn geweest met de soap... en het aanzien van de rechtstaat kwam ook in het geding... als je maar rijk genoeg bent, en lekker eigenwijs kan je schijnbaar straffeloos alle uitspraken en vorderingen naast je neer leggen...
Sanderik had het bestuur van CENTRIC BELGIUM overgenomen na ontslag van Henkens Karim op 1 maart 2019.

Echter op de aandeelsvergadering van 2 oktober 2020 heeft Sanderik daar zijn ontslag aangeboden en is dit aanvaard door alle aandeelhouders. Dit gaat echter zuiver om de Belgische tak van het bedrijf.

Zijn terugtrekking was dus al langer bezig waarbij men het nu pas naar buiten brengt.

Bron

http://www.ejustice.just.fgov.be/tsv_pdf/2020/10/28/20127449.pdf
denk dat jullie vergeten dat de ellende rond zijn persoon begon toen rijbroek in zijn omgeving kwam. rijbroek heeft nog steeds een rol in de organisatie en mogelijk invloed op hem. zijn mails zijn van haar hand zo bleek uit onderzoek.
Nu maar hopen voor het bedrijf dat er snel een einde komt aan deze onzin. De oude man is helaas niet meer wat hij ooit was en met Rian en haar totale fantasie verhalen als steun in de rug gaat het ook nooit wat worden.

Ik heb echt met deze oude man te doen. Ooit heeft hij een aantal mooie bedrijven opgebouwd maar inmiddels is hij volledig in de ban van deze cyber security expert dit van toeten nog blazen weet. Hij heeft Centric in de problemen gebracht waarbij een aantal van de grootste opdrachtgevers zich steeds meer begonnen af te vragen of ze nog door moesten gaan met dit bedrijf. Waarbij op eens de afhankelijkheid van het bedrijf een probleem leek te worden binnen de overheid en waarbij iedereen en zijn moeder die ooit iets over bits en bytes gelezen had wist dat zijn vriendinnetje totaal de weg kwijt is.
Ik hoop heel erg voor hem dat zijn omgeving hem in bescherming kan nemen en haar invloed op hem flink kan verminderen zodat hij kan inzien wat ze met hem heeft gedaan. Als dat niet lukt ben ik bang dat hij straks straatarm eindigt en zij naar de volgende oude gek met te veel geld vertrekt om ook die ten gronde te richten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee