Activision bant opnieuw meer dan 100.000 accounts van CoD: Warzone

Activision heeft meer dan 100.000 accounts geband van Call of Duty: Warzone. Het bedrijf viseerde gamers die meerdere overtredingen op hun conto hebben staan, gebruik maken van cheats en cheat providers.

Het is niet de eerste keer dat Activision in groten getale accounts bant van Call of Duty: Warzone. In april schreef het bedrijf dat het in totaal al 475.000 accounts had verwijderd omdat er sprake was van individuele fouten of herhaaldelijke overtredingen. Het ging toen om spelers die vals speelden via cheats of om frauduleuze accounts van cheaters die op de zwarte markt werden verkocht. Een maand geleden verwijderde de game-uitgeverij ook al eens meer dan 50.000 accounts om diezelfde reden.

Om cheatsoftware aan te pakken, maakt Activision gebruik van zelfontwikkelde anti-cheatsoftware en dus niet van bekendere anti-cheattools zoals Easy Anti-Cheat of BattleEye. Wekelijks voert de ontwikkelaar ook beveiligingsupdates door die de in-game rapporteermechanismen moeten verbeteren. Bovendien worden ongeautoriseerde softwareproviders uitgeschakeld en is er tweefactorauthenticatie ingeschakeld voor nieuwe pc-spelers die het battle-royaleonderdeel van Call of Duty: Modern Warfare gratis spelen. Het bedrijf zet spelers die ervan verdacht worden vals te spelen, sinds 2020 in een aparte lobby.

Vorige week kondigde Activision een nieuwe map aan voor Warzone. Het bedrijf maakte toen ook bekend dat er nieuwe anti-cheatsoftware in de maak is voor op de pc. Wanneer de map, en de bijbehorende nieuwe anti-cheatsoftware uitkomt, is nog niet bekend.

Door Jay Stout

Redacteur

26-08-2021 • 21:17

118 Linkedin

Lees meer

Reacties (118)

Wijzig sortering
En al die 100.000 cheaters maken weer een nieuw account aan. "Kijk eens hoe succesvol onze game is! Nog vele nieuwe accounts/spelers per dag!"

En zo blijven we bezig....
Het is niet zo "eenvoudig" als je laat uitschijnen.
Je moet dus een nieuw Hardware ID hebben, een nieuw e-mail adres, een nieuw 2wayAuth proces enz...

Het is dus niet dat als je gebanned bent hop 1 minuut later weer kan spelen met een account.
Elke stap extra is een ontmoediging
Hardware ID en IP adressen schijnen gespooft te worden door die cheat software. Nieuwe e-mail aanmaken en door 2FA komen is zo lastig niet.
Bij Engine Owning, is het momenteel niet meer mogelijk om hardware spoofing aan te schaffen/te gebruiken.
Dat scheelt al enorm.
hardware_id spoofing is zo simpel, dat bijna iedere ***** dat kan maken in powershell...
Wist ik niet, houd me er niet mee bezig.
Anoniem: 1269758
@DirkDW227 augustus 2021 17:13
2fa is niet nodig
Ik wisselde mijn account vaak om op Xbox of op PC te spelen. Als m'n zwager bij me thuis was dan ging hij op PC en speelde ik op Xbox. We waren plots allebei gebanned en elk nieuw account die ik aanmaakte werd direct weer gebanned. Van alles geprobeerd, Windows vanaf een andere harde schijf opgestart, CoD verplaatst, opnieuw geinstalleerd. Na een paar dagen werden nieuwe accounts niet permanent gebanned, maar die kregen wel een shadow ban voor zo'n 1 a 2 weken. Daarna kon ik weer prima spelen. Het gekke is dat het nieuwe account van m'n zwager nu wel op PC kan, maar mijn nieuwe account alleen op Xbox, als ik wil inloggen op PC staat er dat die is gebanned.
Maar daarvoor moet je dus wel weer een nieuw spel kopen, er is dus wel degelijk een drempel aanwezig om cheaters te weren.
Nope, Warzone is een F2P BR van de CoD Franchise.. nieuw accountje is voldoende dus.
Kopen? Warezone is gratis
Oh ja dan kon je erop wachten dat dit gebeurde want bij een gratis game geven mensen er weinig om en is er geen drempel voor cheaters.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 27 augustus 2021 08:03]

dacht dat ze tegen cheaters wel verwachte dat je een account had met een uniek telefoonnummer voor 2FA tegen het nieuwe account maken voor gratis opnieuw cheaten, is dat weg?
Ze kunnen beter alle cheaters in dezelfde matchmaking pool gooien.

Wat zou ze tegenhouden om gewoon nieuwe accounts te maken.
Anoniem: 1269758
@Chefd26 augustus 2021 21:43
Gewoon een ip ban.
Niet elk land is net als NL waarbij iedereen een static IP heeft. In Spanje bijvoorbeeld gebruiken een aantal providers CG-NAT waarbij internetters allemaal dezelfde IP hebben.

IP bans werken niet - klaar.
Helaas, Ziggo heeft op IPv4 ook een in veel gebieden een carrier grade NAT. De mensen met een DS-Lite opstelling.

Ook voor ons, IP bans hebben teveel collateral damage omdat hele wijken op 1 IPv4 adres zitten.
Werkt niet tegen mensen met een dynamische IP en VPN's.
Er is altijd een hardware ban mogelijk. word dan snel een dure hobby om iedere keer een nieuwe GPU en/of moederbord+cpu en ram aan te schaffen.
Helaas valt ook dat te spoofen
powershell scriptje maken om je hardware_id's te spoofen is zo gemaakt...
Jij leeft onder een steen. IP ban doet niks, nada.
Wat ik totaal niet begrijp is, om dit te melden via de media. Lijkt mij gewoon van,
"zie ons trots zijn met de getallen". Ook al zijn het er, ik draai het om, 10.000 spelers. Ze wisten, én hebben ervaring genoeg dat er word "gecheat"- "hacking" (wat menig ook uitspreken) en dit al jaren gebeurd. Omzeilen om accounts aan te maken, lastig/tijdrovend, maar prima te doen voor ze.

[Reactie gewijzigd door Midnight4u op 26 augustus 2021 23:34]

Als ze niets doen zegt de community dat ze geen moeite steken in het cheater probleem. Communicatie is juist belangrijk.
100.000 accounts zijn misschien maar 3.500 cheaters. Op fora gezien en YT filmpjes van contentcreators en streamers, dat veel cheaters makkelijk 30 accounts kunnen hebben.
En wie zegt dat alle bans terecht zijn? Vriend van mij met 1.3KD permaban gekregen, reden aangeven ho maar, aanvechten onmogelijk en je bent gelijk ook je Modern Warfare en Cold War kwijt a €120.
Het draait allemaal om geld bij activision, met anticheat kunnen ze geen geld verdienen.
Ze hadden een licentie van Easy Anti Cheat kunnen nemen en dat had ze misschien €2 per speler gekost(schatting). Liever verkopen ze je een skin en een blueprint voor €24 en een battlepas €10.

Speelde dagelijks warzone, maar afgelopen 2 maanden bijna alleen maar multiplayer vanwege al die cheaters. Premium lobbys met gekoppelde betaalde games had voor mij al de helft opgelost, F2P but not Free 2 Cheat
Zelfde probleem hier, ik ben ook zonder waarschuwing permanent gebanned omdat ik ontwikkelaarstools in de achtergrond had draaien, terwijl ik de single-player (!!) zat te spelen. Blijkbaar mag je geen ontwikkelaar zijn en spelletjes spelen of zo
Echt belachelijk, je hebt een licentie gekocht voor het spel. Die zou van jou moeten blijven toch? Ook al gooien ze je account weg en ben je al je progress kwijt zou je op zijn minst opnieuw moeten kunnen beginnen. Maar je hebt geen toegang tot de license key. Ben heel erg benieuwd hoe dit zich in Nl consumentenrecht voor de rechter zou houden. Ik ben benieuwd of iemand zo op zijn damascus camo is gesteld dat hij/zij ze voor rechter sleept. Die vriend van mij draaide wel de comanion app op pc van codtracker(hoe zijn stattrackers cheaten?) en ook nog wat ontwikkelsoftware, dat zou de enige aanleiding kunnen zijn.Appealen is een lachertje
Onderdeel van de licentie-overeenkomst is dat bij misbruik zij jou de licentie mogen ontnemen. Maar een rechtszaak over wat nu allemaal wel of niet als misbruik dient te worden gezien zou wenselijk zijn. Misschien dat we een keer een inzameling voor iemand moeten houden hier die het dan voor laat komen.
Je kan in de licentieovereenkomst ook opnemen dat je de Romeinse keizer bent.
Dat betekent niet dat het rechtsgeldig is.

Ik zie vaak zaken in licentieovereenkomsten die alleen in Amerika rechtsgeldig zijn.
En soms dienen ze slechts om rechtszaken af te schrikken. Omdat de 'domme' eindgebruiker de ontelbare regeltjes van het rechtssysteem niet kent.

[Reactie gewijzigd door Rasael op 27 augustus 2021 09:35]

Licentieovereenkomst is in feite een contract. Door licentieovereenkomsten niet na te komen is het niet ondenkelijk dat het "contract" eenzijdig kan worden verbroken. Echter dient er wel heel duidelijk te zijn waarom dit gebeurt, zover ik weet.

Zoals de bovenstaande voorbeelden over ontwikkalaars tools zijn echt ronduit belachelijk dat dat de reden van een ban. Maar gebruik van third party software, dus ook software die inhaakt op jou game voor tracker gegevens, klinkt als aannemelijke reden. Anders mogen de developers bij elke hook gaat uitzoeken of het voor cheaten gebruikt wordt of niet. Dan loop je constant achter de feiten aan, wat ze nu al doen maar dat terzijde. Third party tools moeten worden geschreven in samenwerking met developer (API) niet op jouw pc, anders moet je het niet willen.
Ik zou het prachtig vinden als we een rechtzaak tegen activision kunnen organiseren via tweakers voor onterechte bans en licentie intrekken. Jurisprudentie zal voor dit soort gevallen denk ik veel betekenen, bij een uitspraak die negatief voor activision uitvalt zullen hun werkwijze moeten aanpassen.
Ik weet niet wat de beste mogelijkheid om dit via tweakers te doen.
We zullen crowdfunding via een externe website moeten doen lijkt me, *gofundme.com/laatSijmenSpelen* ofzo
Topic op het forum maken om mensen aan te haken? Iemand vinden zoals Sijmen @SijmenSchoon die de zaak wil starten en een advocaat die gespecialiseerd is in licentieovereenkomsten.
*Spelfoutje,

[Reactie gewijzigd door Dopey87 op 27 augustus 2021 15:18]

De oplossing is heel simpel, geen zaken doen met een firma zoals Activision. Alleen dan leren ze er wat van.
Ik begrijp je frustratie, maar hier wordt al jaren voor gewaarschuwd dat als je dergelijke tools op de achtergrond hebt draaien dat je een ban kunt krijgen, is bij veel meer spelen zo geregeld.
Ik kan op zich de false positive begrijpen, maar in mijn ogen hadden ze best óf met een tijdelijke ban kunnen beginnen, óf een mogelijkheid kunnen toevoegen om mijn ban te appealen (eventueel met een regeling dat je slechts 1 kans krijgt), óf op z'n minst mijn €60 terug kunnen geven.
Oh absoluut, er dient altijd een fatsoenlijke bezwaarprocedure te zijn. Is die er niet dan moeten ze zulke uitgevers gewoon van XboX, PS5, Steam etc.. aftrappen in mijn beleving, je kunt al snel een paar honderd in een game hebben inclusief DLC's en dat zomaar kwijtraken terwijl je niets fout doet in de game zuigt.
Communicatie lijkt me het ding hier. Als je de game opstart en het draait, melding geven niet opstarten. Hoeft niet specifiek maar wel iets van "Suspicious third party software detected, please close all unnecessary applications before starting". Als hij tijdens het gamen wordt gedetecteerd, spel afsluiten en melding tonen, met registratie op je account (strike systeem).

Maargoed, CoD heeft zo'n grote naam dat een paar false positives ze niet echt pijn zal doen, helaas.
Ik snap ook dat veel legitieme software voor anticheat lastig is te onderscheiden, misschien gebruiken ze ook zelfde tools(gelukkig weinig in-depth kennis van cheats).Ik was er zelf ook heel terughoudend mee geweest om allemaal frameworks en tools te installeren. Denk dat enige veilige oplossing om al ontwikkelingsgebeuren in VMs te doen, zullen meeste die hards wel doen maar een beetje hobbyist misschien niet. Gaming op VM lijkt me minder en ook niet banproof.

Word er nu zelfs zenuwachtig van om radeon overlay, HWinfo, fantuner en frame analyzer te draaien om mijn nieuwe setup af te stemmen.

Meer bans betekenen ook meer onterechte bans en omdat bezwaar maken geen zin heeft ben je overgeleverd aan activision
Even voor mijn eigen veiligeheid: welke developer tools waren dat?
Uit m'n hoofd had ik Visual Studio, VS Code, Binary Ninja en x64dbg draaien.

Op zich is een mogelijke conclusie dat ik CoD aan het reverse-engineeren was - daarom begrijp ik de false positive - maar ik erger me er vooral aan dat ze aannemen dat ik dat aan het doen was en daarom maar meteen, permanent, onherroepbaar, mijn betaalde licentie intrekken.
ikzelf ben ooit wel eens gebanend omdat ik een docker container op de achtergrond had draaien.
en 1 x een waarschuwing dat ik een VMware workstation vm had draaien op de achtergrond.
Ja hier hetzelfde, ik ben jaren terug een keer gesuspend op Planetside 2 omdat ik een VM had draaien. Support gesproken en toen is dat teruggedraaid.
Ja zou ik ook wel willen weten, normaal staat het meeste wel uit, maar wellicht dat er nog wel wat services van het e.a. draait.
Ik weet de specifieke developer tools van @SijmenSchoon uiteraard niet, maar over het algemeen wordt elke vorm van virtualisatie software niet gedoogd door anti cheat. Denk hierbij aan software als VMware Workstation, HyperV, Docker, VirtualBox etc.

Allemaal legitieme software die je op een PC zal vinden van een bepaalde groep IT'ers en developers.

De reden dat dit geblokkeerd wordt is dat er cheats zijn die van virtualisatie gebruik maken om de hack buiten het bereik van anti-cheat te houden door het in een afgeschermde virtuele omgeving te draaien. Zo wordt bijvoorbeeld de data van de game eerst langs de cheat gestuurd en dan pas naar de game, zodat de cheat alle informatie heeft en dit kan tonen op een 2e beeldscherm waardoor je dus kunt zien waar iedereen staat, of wallhacks geprojecteerd worden.

Ik ben zelf al meerdere keren uit een game geknikkerd omdat ik VMware Remote Console nog aan had staan naar één van mijn home automation VM's bijvoorbeeld.
Knap zeg, dat zou betekenen dat er al anti-cheat in het spel zit...
Precies, dacht ik dus ook.
Eerst roeptoeteren dat er bij de launch van Vanguard eindelijk anti-cheat komt. En nu blijkt dat dat dus al maanden? actief is.
Vreemd.
Je mag ook geen powershell (of script) open hebben staan van Valve Anti Cheat (VAC).

Je weet wel.. gewoon ingebouwd in Windows.

Incompetency zou ik zeggen, ze weten van gekkigheid niet hoe ze cheating moeten aanpakken.
Het draait bij alle bedrijven allemaal om geld. Niet alleen bij Activision. Bedrijven leven van geld.
Net zoals wij allemaal toch? Je kunt het beste voorhebben met je klanten, maar aan het eind van de maand moet iedereen betaald worden, en dat is het belangrijkste.
Dat is zo klaar als een klontje. Je kunt mooie dingen maken / doen of lelijke dingen maken / doen. Maar uiteindelijk gaat het er om dat aan het eind van de dag/week/maand (ofwel aan het eind van "de periode") de rekening betaald wordt. Desondanks zijn op dit platform nog zeer regelmatig "klachten" of "verwijten" als "het draait {het bedrijf in kwestie} alleen maar om geld!" of "{het bedrijf in kwestie} zou eens meer aan {idealistisch onderwerp} moeten denken!" te lezen. Aan degenen die denken om op die manier een bedrijf in de lucht te kunnen houden zou ik willen zeggen: "Begin er maar eens aan".
Zie net een youtube video van Timthetatman waar deze 100.000 gemeld werden terwijl ze met een hacker meekeken. Er zijn er dus nog voldoende over. Zo jammer... Heeft mij Warzone doen verlaten. :(

Edit: deze video:
https://youtu.be/EvZCkoxwz8I

[Reactie gewijzigd door OFV op 26 augustus 2021 21:21]

Wat is de reden van dit soort gasten om een game zo te spelen? Bedoel als je voor de eer ga en je wil niet dat mensen daar achter komen dat je cheat gebruik je zo'n hack een paar keer om "net" te winnen lijkt me? Niet met met een KD zoals dit?
De meeste mensen vinden het leuk om ergens goed in te worden, daarvoor te werken, en dan later daar je vruchten van pakken. Er is ook een groepje mensen die dat helemaal geen moer aan vinden, en het snelle geld willen zien, zo zie ik cheaters in online video games.
De jeugd van tegenwoordig O-)
Wel soms is het gewoon leuk om een aimbot aan te zetten. Toen ik jong was.... was er de wambot, in MOHAA had je een level wat uit een binnenplaats bestond met daaromheen beschadigde flats, daar naar beneden springen met de aimbot aan was gelijk aan 5-10 kills ik heb mij kapot gelachen :P.
Heb het ook genoeg zonder cheats gespeeld, maar zeker toen ik jong was was de verleiding gewoon erg groot om ze soms voor 10 minuten aan te slingeren.
Cheaters hebben echt niet de illusie dat ze hierdoor beter worden, tenminste ik had het niet. Het was ook leuk om express cheatservers te joinen om te zien wie de beste aimbot had.

Tegenwoordig moet je zoveel grinden met spellen dat ik mij best kan voorstellen dat mensen het om die reden aanzetten. Te veel pay to win.
"Soms is het gewoon leuk". Nee man, cheaten is de k*nker van online multiplayer gaming. Je hebt geen idee wat een bloedhekel ik - en anderen - aan cheaters hebben. Je verneukt compleet het plezier van anderen.
Volledig mee eens. Zie GTA Online als voorbeeld. Nu speelt geen enkel van mijn GTA vrienden nog.

[Reactie gewijzigd door SilverRST op 27 augustus 2021 04:11]

True je kan geen sessie starten en binnen paar tellen ben je al afgeschoten of dood gereden door een cheater of hacker in GTA online ik heb GTA op zowel pc and ps4 als xbox pc raak ik online al niet meer aan en xbox en ps4 sta ik bijna altijd in pasive mode omdar ik in sessie kom met mensen die je geen stap gunnen dan is de lol er snel af
Afgeschoten of doodgereden is niet zozeer het probleem. Het grote probleem is wanneer er objecten aan je character gespawnd worden en of modkick, dus naar storymode gegooid worden en gecrasht worden.
xbox en ps4 sta ik bijna altijd in pasive mode omdar ik in sessie kom met mensen die je geen stap gunnen dan is de lol er snel af
Dat is erg frustrerend idd. Online lijkt niet zo echt leuk meer in games.
Langs de andere kant is het eveneens frustrerend dat je niet kan winnen van de personen die elke dag kunnen gamen/oefenen en veel beter zijn omdat ze meer tijd hebben. Dat is ook niet eerlijk :+
Daarom speel ik zulke multiplayer games niet meer want ik kan toch niet goed genoeg worden. Met 1 keer per week te spelen kom je er niet. Toch niet als je competitief wil zijn.

[Reactie gewijzigd door Mastofun op 27 augustus 2021 07:12]

Skill based matchmaking kan prima werken. In Echo VR zie je dat je echt wel in matches met spelers op hetzelfde skill niveau komt en dus ook met brakke skills prima een potje kan spelen waar je kans hebt om te winnen. Dat een low-skilled potje er heel anders uitziet dan high-skilled is logisch.
Ben ik zeker met je eens, maar toen ik een jaar of 12 was vond ik het wel lachen in counter strike en sta je er niet bij stil wanneer je speedhackend iedereen met een knife te lijf gaat :+

Maar na m’n eerste ban hield het gauw op.
offtopic: je bedoeld Stalingrad (beste level uit MOHAA samen met v2 rocket :-))
Mensen als jij verzieken een ander z'n vrijetijdsbesteding. "...gewoon leuk...,""...kapot gelachen..." Stoer man. Goed verhaal hoor.

Species 8472 is wellicht de grootste badass in het Star Trek universum. Maar Ferengi past meer bij jou.
Diegene die de vraag stellen hebben het antwoord hierop niet, diegene die de antwoorden hebben vragen zich dit niet af...
zo, de dagelijkse dosis filosofie ook weer gehad :+
Er zijn nou eenmaal mensen die het leuk vinden om het spel te verzieken voor een ander, zie je op forums ook aan de vele trollen.
Het gaat die mensen niet om eer. Die mensen weten wat ze doen en vinden het gewoon leuk om beter te zijn dan anderen, zonder daarvoor de moeite te hoeven doen.

Sterker, waarschijnlijk vinden ze het gewoon leuker om anderen in te maken.

Ooit eens een youtube filmpje gezien waarin het direct werd gevraagd aan een hacker, geen idee meer welke dus kan er niet naar linken.
Ik denk dat je het kan vergelijken met de pestkop op het schoolplein. Wat is daar leuk aan? Komt op hetzelfde neer
Dit geeft toch alleen maar aandacht aan playwithahacker.com?

Die kerel is daar alleen maar om voor zijn site te adverteren, dus dat ze op die Timthetaman video terecht zijn gekomen vinden ze prachtig dat vertaalt zich rechtstreeks naar sales van hun hack.
Helaas lijkt dit een druppel op de gloeiende plaat, maar 100.000 minder is 100.000 minder....
Die 100.000 hebben morgen gewoon een nieuw account gemaakt hoor.
Volgens mij gebruiken ze tegenwoordig niet alleen nog IP-based bans maar passen ze ook ‘fingerprinting’ van de hard/software toe. Daarmee heeft een nieuw account ook geen lang leven.

Dan blijven de echte trieste figuren over welke dmv virtualisatie etc. dit omzeilen.. als je zoveel tijd aan het verpesten van andere besteed zou een psycholoog wel op z’n plek zijn.

Bron: https://www.eurogamer.net...-of-duty-warzone-cheaters

[Reactie gewijzigd door Montaner op 27 augustus 2021 08:17]

Dag erna: 100.000 nieuwe accounts aangemaakt. Bij f2p ligt de drempel iets lager.
Ze hebben geprobeerd een drempel in te bouwen:

https://www.google.com/am...ication-free-to-play/amp/

https://mobile.twitter.co...tatus/1260319569647828992

[Reactie gewijzigd door Knorretje- op 26 augustus 2021 22:16]

Ik vraag mij serieus af wat de lol ervan is om zo’n cheat te gebruiken, echt nooit begrepen. Maargoed er zijn er dus heel veel die er wel de lol van inzien :+. Ach wel goed dat ze proberen er iets aan te doen. Dit geeft mij ook wel weer een beetje zelfvertrouwen, als ik gekilled word, ach zal wel een cheater zijn :P
Wat is een cheat? De cromax (en varianten) zijn in mijn ogen cheats. Andere software die je hebt draaien om eerder / sneller / gedefinieerder (bijv. recoil compensation) te kunnen reageren ... zijn in mijn ogen cheats. Denk dat ik hier de community wel mee krijg maar het wordt ook snel vager ... back button attachements? auto key sequences? Muis/Keyboard op console?

Wat zijn cheats? Deze definitie staat niet vast en helder. Ik zie spelers als kikkers door het veld springen en dat is met een pure controller niet na te spelen voor 98% van de spelers .. maar er zijn er wel een paar. Ik zie snipers schieten, naar links of rechts bewegen, herladen, en weer terug bewegen naar exact dezelfde plek en weer schieten in een vloeiende beweging ... dit kan 99% van de spelers niet maar er zijn er een paar wel die het echt kunnen. Hoe filter je de fouten met hun cromax/software add-on varianten eruit?

PS. Ik heb multi-platform tegenwoordig uitstaan, speel alleen tegen andere PS4 console

[Reactie gewijzigd door hamsteg op 27 augustus 2021 01:18]

Cheats zijn een oneerlijk voordeel tegenover een ander zoals wallhack, aimbot, maar eigenlijk alles wat niet in het oorspronkelijke spel zit en "externe software" erbij moet draaien.

Key-bindings is ook al een grijs gebied.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 27 augustus 2021 07:58]

Is mouse acceleration fine tuning ook cheaten in jou ogen?
Misschien wel, ik heb al aangegeven dat ik vind dat deze in het grijze gebied zitten. Als je een console koopt zitten deze muis en keyboard accessoires er niet bij. De belangrijkste reden voor mij om een console te kopen is het gelijke speelveld. Lobby's waar ik muisjes zie als input device, ga ik uit.
Oh k dacht ff dat je het over pc had, op console werkt dit niet uiteraard.
Ik zag gisteren iemand die geen recoil had in de killcam. Ik heb na de match gekeken wat z’n platform was. Bleek een PlayStation te zijn. Ik heb daarna de match terug gekeken in theater mode en dan die speler gevolgd. En kijken hoe die speelde. Super slecht en nog steeds geen recoil. Hij gebruikte een wapen met een rode dot. Ik heb daarna zelf een match gespeeld met ook die wapen attachments om te kijken hoe de recoil was. En er zat wel degelijk recoil op als ik schoot. Helaas is theater mode bugged en krijg ik een crash na een aantal minuten dus kan niet de hele match bekijken. Heb de speler daarom ook nog niet gereport. Wel geblockt om later te kunnen kijken of ie nog lvls omhoog gaat. Zo niet dan is ie verbannen. Of gestopt met spelen. Heb wel eens een hacker gereport en die lvled niet meer.

Heb ook wel eens iemand gezien die had amper recoil (met iron sight) heb later zelf dat wapen gebruikt. En bleek idd bijna geen recoil te hebben.
3 weken geleden waren er ook al iets van 75.000 spelers verbannen. En dan 2 jaar lang durven volhouden dat anti-cheat niet nodig is :+

Gelukkig komt er met Vanguard ein-de-lijk anticheat in Warzone..
Wow dit lijkt onwijs veel. Hoeveel totale accounts / spelers zijn er wel niet??
Ah, oké.
Met die aantallen is 100k eerder ruis dan wat anders.
Activision heeft te passief gehandeld tegen cheaters in Verdansk…
Echter nu vele prominente YouTubers e.d. andere games zijn gaan spelen / het cheat probleem echt aan de kaak hebben gesteld… zie je eindelijk ook een reactie: Activision heeft prominent aankondigd dat er een nieuw anti-cheat systeem komt met Vanguard / bij de introductie van de nieuwe battle royal. Ze hebben Warzone verwaarloosd, maar het is een miljarden(!) business!

Ik heb er wel vertrouwen in dat ze wat centen hebben geïnvesteerd / veel meer gaan investeren in een goed anti-cheat systeem. Het schijnt al meer dan een jaar in ontwikkeling te zijn. Het zat altijd een kat & muis spel zijn tegen cheaters, maar het is heel wat anders als je “eens in de zoveel tijd het vermoeden hebt dat je tegen een cheater aan loopt” in plaats van elke avond het gevoel hebt dat je genaaid wordt.

Het is nu nog dweilen met de kraan open maar ik heb hoge verwachtingen bij de nieuwe game / Warzone experience…

[Reactie gewijzigd door Exclusive1! op 26 augustus 2021 23:33]

Ik hoop ook op het beste, "machine learning anti-cheat" hopelijk is het een degelijke anticheat die snel kan reageren op veranderende cheat engines. En het is niet een term die de marketing department er aan heeft gegeven. Ik kom ook zeker terug naar warzone met de nieuwe content, afhankelijk van de cheater situatie blijf ik langer hangen. Meer dan een jaar in ontwikeling neem ik met een korreltje zout, denk ik gewoon bijvangst van vanguard anticheat omdat ze zelfde engine gebruiken.
Vriend van mij gaat niet nog eens €60 voor vanguard aan activision kwijtraken, permaban heeft hem van CODfan een hater gemaakt

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee