Ziggo verhoogt internetsnelheden van bijna alle abonnementen

Ziggo verhoogt de downloadsnelheden van vrijwel al zijn abonnementen en ook de uploadsnelheid gaat in veel gevallen omhoog, maar de maximale upload blijft 50Mbit/s. De veranderingen zijn het grootst bij de goedkoopste abonnementen.

Internet Basic gaat naar 40Mbit/s download en 5Mbit/s upload. Dat is bijna een verdubbeling van de huidige snelheden. Ook de snelheid van het Internet Start- en het verborgen Start XXL-abonnement gaat flink omhoog. Bij de duurdere Internet Complete- en Max-abonnementen is de verhoging relatief kleiner. Het Giga-abonnement met 1000Mbit/s download en 50Mbit/s upload wijzigt niet.

De hogere snelheden gaan vanaf 12 april om 12:00 in. Gebruikers kunnen de snelheidsverhoging activeren door hun modem te herstarten. Als gebruikers dat niet doen, kan het tot 31 mei duren voordat de snelheidsverhoging actief is. Ziggo herstart daarvoor de modems op afstand.

Het is twee jaar geleden dat Ziggo voor het laatst een snelheidsverhoging doorvoerde. De prijs van de abonnementen is wel ieder jaar gestegen. In 2019 en 2020 werden die prijsverhogingen in mei aangekondigd en werden abonnementen per maand zo'n twee euro duurder. Of er dit jaar weer een prijsverhoging komt, is nog niet bekend.

Ziggo verhoogt ook de snelheden van zakelijke abonnementen. Zakelijk Internet Complete krijgt er 200Mbit/s aan downloadsnelheid bij, maar de uploadsnelheid verandert niet. Nog altijd biedt Ziggo geen abonnementen met een uploadsnelheid hoger dan 50Mbit/s. Dit jaar begon de provider met het afsluiten van analoge radio via de kabel en de vrijgekomen ruimte zou ingezet kunnen worden voor een hogere upload, maar Ziggo heeft daarover nog niet beslist. Eind 2019 gaf Ziggo aan dat hogere uploadsnelheden pas te verwachten zijn met de komst van de 10Gbit/s-upgrade van Docsis 3.1.

Abonnementen Nieuwe snelheid
(download/upload, Mbit/s)
Oude snelheid
(download/upload, Mbit/s)
Internet Basic 40 / 5 25 / 2,5
Internet Start 75 / 10 50 / 5
Internet Start XXL 150 / 15 100 / 10
Internet Complete 300 / 30 250 / 25
Internet Max 600 / 40 500 / 40
Internet Giga 1000 / 50 (ongewijzigd) 1000 / 50
Zakelijke abonnementen Nieuwe snelheid
(download/upload, Mbit/s)
Oude snelheid
(download/upload, Mbit/s)
Zakelijk Internet Start 100 / 30 60 / 10
Zakelijk Internet Complete 500 / 40 300 / 40
Zakelijk Internet Plus 700 / 50 400 / 40
Zakelijk Internet Max 700 / 50 600 / 50
Zakelijk Internet Giga 1000 / 50 (ongewijzigd) 1000 / 50
Connect ZZP Pro 200 500 / 40 200 / 40
Connect ZZP Instap 50 / 20 25 / 5

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

12-04-2021 • 09:00

986 Linkedin

Lees meer

Reacties (986)

986
970
259
39
1
644
Wijzig sortering
Ah de welbekende voorbode voor de prijsverhoging.
Of je verlaagd gewoon je internet snelheid.Ik zou vandaag van 250 naar 300mbit gaan, 250 was al meer dan genoeg voor mij, een stap terug naar 150 is nauwelijks merkbaar, Ik denk zelfs dat ik met 75 prima uit de voeten kan, enkel de downloads duren wat langer.

Wat me bij de vraag brengt: hoe vaak download ik eigenlijk? tegenwoordig is het meeste wat ik doe streaming wat 10mbit/sec ongeveer kost, die enkele keer dat ik een iso moet binnen harken of een update van 50gig, (met 75mbit haal je op max snelheid zo'n 30gb per uur binnen)
zeker met thuiswerken is die uploadsnelheid wel heel erg fijn hoor. Dus als ik 150/30 zou kunnen krijgen voor minder geld zou ik het meteen doen.
Kan met 25mbit prima uit de voeten, zelfs al werken er hier twee man thuis.

Bottleneck is eerder de server op het kantoor. In de afgelopen 10 werkdagen 2,5 dag niet (goed) kunnen werken.
Bij ons thuis zelfs geen problemen met 3 Team sessies en 1 Zoom sessie tegelijkertijd...
Echt weird, ik heb soms al dat 1 teams sessie op mijn telefoon blijft hangen of vrij instabiel werkt op Wifi, waardoor ik naar 5g overschake. We hadden 300mb/s (oud), dus zou nu 500 moeten zijn.
Net even wat tests gedaan op Wifi en zelfs kabel. Samsung S10 blijft beetje rond de 230 mb/s hangen en mijn laptop op kabel 170 mb/s....
Intern is met die nieuwe Next Box ook alle hardware vervangen (kabels, etc.). Kabel gaat ook rechstreeks de modem en nextbox ding is. Geen tussenkomende zaken die voor signaalverlies zouden kunnen zorgen.
En op de locatie moet 1 gb/s mogelijk zijn.

Met de prijzen die Ziggo hanteert verwacht ik een snel en zeer stabiel internet, maar om eerlijk te zijn gaat dit in de praktijk alle kanten op.
Slechte utp kabel ergens?
Bottleneck hier is niet de snelheid van servers of verbinding an sich maar brakke WiFi router van Ziggo die het soms een week prima doet en soms 3x in één uur spontaan herstart en na elke herstart er 5 a 10 minuten over doet om weer online te komen.
Juist de upload (met thuiswerken) is voor mij een groot probleem bij ziggo. Ik werk vaak met veel/grote bestanden die ik ook weer moet uploaden. Dat duurde altijd uren bij Ziggo. Gelukkig heb ik nu een 100mbit up (en down) glasvezel. Dan is het ten minste goed te doen.
Grote files moet je vooral laten en bewerken op de plek waar ze staan, die moet je niet over een internet pijpje gaan trekken. RDP of VDI zijn prima technieken daarvoor, of anders de files in de cloud zetten en je apps in de cloud gebruiken
Uiteraard heb je 100% gelijk, maar dan moet je werkgever wel die faciliteit hebben. Thuiswerken kan prima met kleine(re) internetverbindingen. Maar je bent zo erg afhankelijk van de door je werkgever gekozen technologie en je daadwerkelijke werkzaamheden.
Dat is ook niet alles en wat jij zegt is lang niet altijd (goed) mogelijk. ;) Daarnaast is de optie om thuis ‘t een en ander te hosten ook heel erg fijn. Dan is een goede uploadsnelheid ook absolute noodzaak. Ik ben daarnaast niet zo happig op ‘r gebruik van de computer van een ander met gevoelige data, maar dat is ieder voor zich.

Prima natuurlijk dat er voor jou absoluut geen usecase is voor een redelijke uploadsnelheid en de poeptrage troep van Ziggo toereikend is, maar dat is écht heel persoonlijk; verre van universeel. :) Hoge upload wordt hoe dan ook steeds vaker belangrijker met het thuiswerken voor steeds meer mensen (en jouw suggestie werkt niet altijd of wordt simpelweg niet altijd aangeboden.).

Ik zie zelf veel liever symmetrische snelheden. Net als jij heb ook ik niet perse een torenhoge downlink nodig en zie niet in wat ik met 1000/1000 moet bijvoorbeeld; al zou ik er geen nee tegen zeggen zonder forse meerprijs. :P 200/200 kom ik 99% van de tijd prima mee uit de voeten, slechts zelden wens ik een nog hogere down- en uploadsnelheid te hebben. Maar 200/20 bijvoorbeeld: zo’n extreem lage uploadsnelheid is echt volkomen waardeloos en een slap excuus voor een internetverbinding.

Ziggo is met de huidige pakketten met de onwerkbare uploadsnelheden, tegen achterlijke hoge prijzen ook nog eens, dan ook geen optie voor mij. Hopelijk zien die ‘t licht ook een keer en gaan ze fatsoenlijke uploadsnelheden aanbieden; en dan ook niet enkel bij het duurste pakket. :) Ik zou het ook niet perse erg vinden, al is dit lastig omdat Ziggo al extreem duur is in de basis, om bijvoorbeeld bij elk willekeurig pakket dat ze hebben een paar euro meer te betalen om het symmetrisch te maken; zodat mensen die dat niet nodig hebben er niet voor hoeven te dokken; net als bij KPN... Maar om meer redenen ga ik sowieso liever niet naar Ziggo. Glasvezel is in meerdere opzichten absoluut superieur, oa op latency gebied en Ziggo heeft dipjes als ‘t druk wordt.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 12 april 2021 12:02]

Wij hadden op kantoor eerst een 500/50 lijn, en dan ~55 collega's die thuiswerken met een VPN verbinding naar kantoor. In 1 woord dramatisch. We hebben sinds kort een 500/500 lijn, 10x beter.
Om die reden overgestapt van ziggo naar cheapconnect adsl. 100/30 voor 29.-
Helemaal mee eens! VDSL geeft me hier een prima 100/30 verbinding voor ongeveer 3 tientjes per maand. Wil ik met Ziggo die 30mbps upload handhaven dan ben maandelijks meer dan het dubbele kwijt en dat is dus geen serieuze optie. Meer download maakt dat op geen enkele manier goed met mijn gebruik.
Is cheap connect aan te raden op dit gebied? Ik maak op dit moment al gebruik van meerdere cheapconnect services en als ik binnenkort op mezelf ga wonen vond ik dit ook al een erg goede kandidaat. Heb aan 75 of 100mbps meer dan genoeg denk ik
Groot gelijk. VDSL is sterk ondergewaardeerd. Hier ook een -enigszins gekleurd- interessant artikel over de race om de megabits:
https://www.totaaltv.nl/n...ij-ziggo-en-kpn-nodig-is/
Om thuis te werken heb je niet veel upload nodig. Een stream van Teams of Zoom gebruikt ongeveer 0,6 Mbps en in HD kwaliteit 1,5 Mbps. Alleen als je als thuiswerker vele gigabytes aan data produceert die je moet uploaden is een hogere snelheid fijn, maar dat is toch een hele kleine minderheid die dat nodig heeft.
Dat ligt maar net aan het werk dat je doet. 'Even' een build uitrollen duurt best een tijd, en dan heb ik gelukkig nog 30 up.
Wat voor werk, en waar je het doet. Als je die build op een VDI in de cloud kan bouwen en dus vanaf daar uitrollen gaat het allemaal qua uploaden in elk geval 100x handiger.

Er zijn zo veel factoren, die voor ieder bedrijf weer anders zijn. En het belangrijkste. Het moet er wel zijn. We kunnen hier allemaal roepen: "Ja, maar ik 'kan mijn werk niet op afstand uitvoeren', enz. enz. enz." En dat kan ook in veel gevallen gewoon kloppen, maar er is niet één generieke techniek die voor iedereen met alle werkzaamheden perfect zijn.
Dat is precies wat ik bedoel. Het aantal thuiswerkers dat een flinke upload nodig heeft is zeer klein en daar gaat Ziggo geen grotere upload voor aanbieden. Ik ontken niet dat er mensen zijn waarvoor een grotere uploadsnelheid handig zou zijn.
Daarom heb ik als consument ook een zakelijk abbo. Het is goedkoper en ej krijgt een hogere upload. Het kost je dan wel wat download maar niet noemenswaardig.
Zo tank ik ook al jaren voor 30 euro.
Ik heb het zelfde al aantal jaar geleden gedaan, toen van de middelste pakket naar standard pakket 50mbit gegaan.
Dit merkte zelfs al eigenlijk niet ja een download duurt wat langer, nou phoe phoe wat erg hoor.

Dus ja nu van de 50 naar de 75 is mooi mee genomen, en in de afgelopen tijd toch wat euro's elke maand bespaard.
Groot gelijk. Vele klanten denken dat het de megabits zijn die de snelheid van de verbinding bepalen, maar eigenlijk merk je daar alleen maar wat van het bij downloaden van grote bestanden. Negen van de 10 mensen doen dit echter nauwelijks meer. Zaken als DNS servers, peering, latency, overboeking etc hebben veel grotere invloed op het gevoel van snelheid bij bijvoorbeeld thuiswerken of streaming.
Alleen het is jammer dat de upload achterblijft...
yeps, en weer de download omhoog.. maak er dan 600/50 van..
Precies, ik snap niet dat we maar op die 40 blijven steken.
Want daar betalen mensen die elke druppel upload nodig hebben, en geen glasvezel kunnen krijgen, gedwongen grof geld voor. En als je Pro hebt ivm een vast IP of IPv6 op je eigen router, dan betaal je nog meer voor Pro als je een hogere snelheid hebt. Absurd, maar het werkt omdat er geen keuze is :(

Kortom, zo lang Ziggo deze groep waartoe ik behoor kan melken, zal Ziggo het schaamteloos blijven doen.

Update:
Omdat ik op kantoor de snelheidsverhoging niet waarnam (thuis in dezelfde woonplaats wel met een zakelijke verbinding) heb ik zojuist Ziggo Zakelijk gebeld. Ziggo heeft bevestigt dat deze snelheidsupgrade voor het MKB er niet in zit momenteel. MKB is/was het zakelijke abonnement met de PRO optie.

@michielRB
Helaas ligt dat er net aan waar je zit. In delen van Amsterdam krijg je dan de Hitron. Die kan niet Bridgen (enkel Dubbel NAT en DMZ). IPv6 kun je dan helemaal vergeten. Daarvoor MOET je PRO nemen. In andere delen van het land gaat je verhaal helemaal niet op. Ziggo heeft officieel geen vaste IPs tenzij je PRO neemt. Vroeger kreeg je daar een blok van 8 IPs (5 bruikbaar), tegenwoordig maar 1.

@Mathijs
Ook hier ben ik waarschijnlijk meteen weg bij Ziggo (meerdere lijnen) zodra er ooit glasvezel ligt (met een degelijke provider die daarop vaste IPv4 en IPv6 uitrolt).

[Reactie gewijzigd door Strebor op 13 april 2021 17:05]

Als je aangeeft dat je je modem wil bridgen, krijg je een ander modem en automatisch een vast IP4 adres. Ben je gelijk van de crappy wifi van de connectbox af. Wel zal je zelf een router achter je modem moeten zetten.
Tot er wel glasvezel wordt aangelegd, zoals op veel plaatsen momenteel gebeurt, net als het hier ondertussen gebeurd is.
Ik ben ondertussen overgestapt en daarna door Ziggo lastig gevallen met de vraag waarom en wat me zou bewegen terug te komen.
Mijn antwoord was dus dat ze me zolang ze geen symmetrische verbindingen leveren, me niet meer hoeven te bellen of emailen.
Ik stijg van 25 naar 30 upload...
#RaiseTheRoof hahaha
Gelijk taart besteld? :+
Yupppppp...🤣🤣🤣
Nooit opgevallen dat je eigen inkomen jaarlijks rond die tijd ook is verhoogd? Inflatie heet dat.
Dat is niet waar. Dat zal wellicht in jouw geval opgaan, maar dat is zeker niet standaard.
Hier zie je dat het toch wel gebruikelijk is om er jaarlijks een paar euro bij te krijgen.
https://www.cbs.nl/nl-nl/...kt/ontwikkeling-cao-lonen

En dat willen de medewerkers van Ziggo en hun leveranciers ook.
Niet elke baan heeft een CAO of krijgt loonsverhoging elk jaar, dit is blijkbaar een opvatting die iedereen doet als men weer eens met nieuwsberichten komt dat de lonen stijgen.

Over je andere opmerking wat betreft inflatie, dit kun je elk jaar netjes opzoeken. De laatste prijsverhoging van Ziggo was €2,- de inflatie dat jaar was 1,01%. Als je de inflatie door rekent op de prijs dan zou dit niet eens in de buurt komen van €2,- Ik betaal €67,- per maand, wat voorheen dus €65,- was. Een 1,01% prijs stijging zou €0,72 zijn en geen €2,-

Het valt mij op dat veel mensen altijd het woord inflatie gebruiken als het over prijsstijgingen etc. gaat hier op Tweakers. Maar ik zie ze nooit een berekening maken, want als je er een berekening op los laat dan slaan deze opmerkingen nergens op. De prijsverhogingen zijn altijd vele malen hoger dan de inflatie. In dit exacte geval zelfs 2,78 keer hoger. Ik zou willen dat mijn salarisverhoging ook elk jaar zo veel hoger uitvalt.
Het complete plaatje is dan ook groter dan alléén de inflatie. Alle prijzen stijgen zo ongeveer van alles. Van lonen tot belasting, van hardware tot afval en van huur van de koffieautomaat tot het versturen van een brief. En dan gaat het niet alleen om Ziggo, maar om al haar leveranciers die de prijzen verhogen. En die doen dat niet met 1,01 procent.

Heel gek dat een bedrijf geen geld mag verdienen.
Ah dus nu is het hele plaatje groter dan alleen inflatie, goh....

Belasting voor grote bedrijven als Ziggo is ten eerste een lachertje, helemaal ten opzichte van mkb'ers. Hetzelfde geldt voor alle multinationals of andere grote bedrijven.

Je moet toch echt zaken gaan onderscheiden, Ziggo levert diensten en niet direct producten. Daarbij zijn de kosten natuurlijk ook in de oude prijzen al lang gedekt. Want anders zou het betekenen dat Ziggo failliet zou gaan wanneer iedereen voor het goedkoopste abonnement zou kiezen.
Hoeveel leveranciers heeft Ziggo nou daadwerkelijk? De boxen of andere hardware die ze versturen zijn tegenwoordig in bruikleen en moet men terugsturen wanneer men hun abonnement opzegt.

Ziggo verdient meer dan genoeg geld, daar hoeft niemand medelijden mee te hebben. Daarbij heb ik geen enkele problemen met een kleine prijsverhoging als de kwaliteit daarbij ook omhoog gaat. Ik werk thuis sinds de corona en heb al de nodige problemen gehad met mijn internet. Zelfs meerdere dagen compleet zonder gezeten. De hulp en de klantvriendelijkheid is gewoon triest. Ik ga hier niet dieper op in, maar voor de prijzen die men vraagt mag dat wel veel en veel beter.
Ik zeg ook niet dat het inkomen niet jaarlijks stijgt, maar het moment van stijging van het inkomen is niet voor iedereen rond juli.
Mijn inkomen stijgt echt niet elk jaar hoor. Onderaan de pyramide moet je elk jaar maar weer afwachten of de vakbonden eruit komen met de werkgevers. Elk jaar hebben ze het echt slecht, zijn de marges klein en worden de leaseauto's van het management duurder.
Hier zie je dat het toch wel gebruikelijk is om er jaarlijks een paar euro bij te krijgen.
https://www.cbs.nl/nl-nl/...kt/ontwikkeling-cao-lonen

En dat willen de medewerkers van Ziggo en hun leveranciers ook.
Ik zie daar dat in 2021 de loonkosten terug gaan naar nivo 2016.
Nu de internet tarieven nog.
Ter info, dat kan verschillen per land. België bv kent al jaren de wettelijke indexering, lonen worden aangepast aan de inflatie waardoor die elk jaar een klein procentje stijgen. Op zich een goede regeling.
Maar als alles met de inflatie verhoogt, ga je er effectief nooit op vooruit. Je besteedbaar inkomen gaat dan zelfs omlaag.
Dat is dan ook het hele ding met inflatie. Koopkracht in stand proberen te houden. De rest zul je bij je baas moeten “verdienen”. Maar gelukkig doet ook de overheid mee en zijn er dit jaar belastingen verlaagd en heeft iedereen met een vaste baan meer koopkracht als vorig jaar.
Je bedoelt "zou iedereen met een vaste baan meer koopkracht moeten hebben". Die paar euro die iedereen erbij kreeg, ging al snel op aan diverse verhogingen her en der. En er zijn zat bedrijven waar een loonsverhoging er voorlopig niet in zit
De prijzen van Ziggo stijgen toch wel wat sneller dan de inflatie.
Telenet is daar ook goed in... maar het is dan ook dezelde groep (liberty) dus zo raar is dat niet.
Jaaaa precies 😀

Ziggo klanten krijgen half mei denk ik weer dit mailtje in hun inbox:
Om uw verbinding snel, betrouwbaar en veilig te houden investeren we elke dag in ons netwerk, en kunnen we de groei aan. Steeds meer mensen gebruiken internet met meer apparaten tegelijkertijd. En iedereen kan genieten van de mooiste televisie. Daarom veranderen de tarieven per 1 juli 2020 2021.
Edit: oeps.. ik was vergeten 2020 in 2021 te veranderen

[Reactie gewijzigd door Ikkehans op 12 april 2021 09:49]

Inderdaad, dit was exact mijn eerste gedachte na het lezen van het artikel.

Bij voorgaande artikelen is dit al vaker aan bod gekomen en het is elk jaar hetzelfde riedeltje. Eerst komt men met 'zogenaamde' gratis snelheidsverhoging en daarop volgt een mededeling dat de prijzen weer 1 a 2 euro omhoog gaan.

Daarbij is het nog steeds schandalig wat veel internetproviders voor download/upload ratio hebben. Vooral bij de goedkopere abonnementen. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om voor glasvezel te gaan, voordat er weer reacties komen dan neem je toch lekker glasvezel.
En al kun je sinds kort wel glasvezel nemen, zit je aan die andere monopolist vast.
Dat 'monopolisme' is aan het veranderen

Eind mei 2020 nieuws: Wetswijziging zet deur open voor ACM om isp's te dwingen netwerk open...
De wet is in december 2020 goedgekeurd, nu nog wat juridisch gesteggel en dan is het waarschijnlijk zo ver
meer leesvoer dec 2020:
Deze maand is de gewijzigde Telecommunicatiewet in werking getreden. De nieuwe wet moet overstapdrempels voor consumenten en kleine ondernemingen verlagen en maakt het mogelijk voor de Autoriteit Consument en Markt (“ACM”) om toegang tot kabelnetwerken te reguleren. Voorheen waren aanbieders van telecommunicatiediensten zonder eigen netwerk afhankelijk van KPN en VodafoneZiggo voor het aanbieden van hun diensten. De nieuwe wet lijkt een stap in de goede richting om toegang tot de kabel beter te borgen.
Zonder deze verhoging was er ook in juli een prijscorrectie geweest, blijf het grappig vinden dat blijkbaar iedereen deze gekoppeld ziet.
Ah, de welbekende prikkel om weer een goedkoper abonnement af te sluiten!
In ieder geval krijg je bij deze prijsverhoging nog een snelheidsverhoging. Maar het blijft wel opvallend hoe makkelijk en hoe vaak ze die prijs omhoog gooien.
Oh bij mij was het gewoon hetzelfde mailtje.
Van 50/6 naar 50/10
10,50 kost me deze 4Mbit upstream verhoging .

Ook raak ik mijn statische IP kwijt.
Helaas geen alternatief hier anders was ik foetsie.

[Reactie gewijzigd door MrMonkE op 12 april 2021 14:25]

en vandaag was die verhoging er dan ook (je kon erop wachten).
Beste meneer ...,

De tarieven veranderen per 1 juli 2021. Daarmee kunnen we verder investeren in ons netwerk, de betrouwbaarheid van uw verbinding en nog meer kijkplezier. Zodat u ongestoord met z’n allen online kunt. Vandaag, morgen en in de toekomst.
He minimale pakket bij ziggo is 50/5 en kost €48.50. Dat wordt dan 75/10 en de prijs....nog te bepalen. Ik heb sinds kort glasvezel _/-\o_ en direct mijn ziggo abonnement opgezegd. Bij een van de duurste aanbieder (KPN) voor €47.50 heb je 100/100 en voor €50 heb je 200/200. Dat is allemaal kaal, dus zonder TV pakket oid, daar kijk ik toch niet naar. Bij andere glasvezel aanbieders is de prijs per maand nog lager.

Of Ziggo doet iets aan zijn prijs en upload snelheid of het gaat steeds meer klanten verliezen zodra glasvezel meer en meer beschikbaar komt. Ze hebben jarenlang geprofiteerd van snelheden die alleen via kabel mogelijk waren en xDSL niet kon bieden, nu gaat het de andere kant op met glasvezel.

edit: aangepast, KPN is niet de duurste, maar is wel een van de duurste.

[Reactie gewijzigd door david-v op 12 april 2021 10:31]

Ik moedig dit ook zeker aan, wij krijgen hier binnenkort ook glasvezel in de wijk. De opzegging van Ziggo zal dan direct gebeuren! De prijzen slaan nergens meer op.
hier in de buurt zijn ze ook bezig met glasvezel, ik heb het eens even vergeleken, maar de tv opties waar ik momenteel gebruik van maak (ziggo sport en espn) maken het niet heel veel interessanter om naar glasvezel over te stappen. Ik heb het giga abbo bij Ziggo, wil ik dat bij de glasvezelboer+ tv + ziggo sport+ espn afsluiten ben ik vaak zelfs duurder uit..
(en dan kijk ik niet naar de aanbiedingsprijs, maar naar de uiteindelijke prijs die ik ga betalen)

[Reactie gewijzigd door ourplayground op 12 april 2021 09:57]

Grootste nadeel van KPN en consorten is dat ze geen fatsoenlijke app voor smart TVs hebben. KPN heeft wel iets voor Samsungs en LGs, maar vergeten de rest van de smart TVs (hoe moeilijk kan dat zijn). Hier heb ik de energie slurpende ziggo media box er uit gegooid en draai nu de ziggo go app op m'n philips.

Helaas zit ik straks met glas weer aan zo'n KPN kastje vast (NL ziet biedt net niet de zenders die familie leden veel kijken, anders was het dat wel geworden)
Ziggo wil geen ZiggoGO only verkopen, dus helaas... Onder aan de streep ben ik alsnog 13 euro per maand goedkoper uit.
Voor mij ook een van de redenen, dit was mijn lijstje om nog niet over te stappen:

- KPN TV kastje met stekker (Nu C+ module) - hoewel ik een Samsung TV heb kan ik de App gebruiken, toch betaal ik dan voor het kastje (bij Ziggo hoef ik dat niet, betaal wel voor C+ module) en heb je bepaalde features weer niet.
- Modem combineren met je eigen router (bijv. Netgear Orbi). Het kan wel, maar niet zo makkelijk als Bridge modus met een Ziggo router.
- 4K zender aanbod bij Ziggo groter en meer zenders met extra's.

+ Upload bij KPN hoger
+ Ping iets beter bij KPN (bij Ziggo heb een ping tussen 8 en 10 dus vrij laag voor kabel).

[Reactie gewijzigd door Galvatron op 12 april 2021 10:27]

- Modem combineren met je eigen router (bijv. Netgear Orbi). Het kan wel, maar niet zo makkelijk als Bridge modus met een Ziggo router.
Met FttH kan je zelfs het 'modem' ertussenuit halen.

Het enige dat een verschil tussen KPN/Ziggo lijkt te maken is TV.
+ Ping iets beter bij KPN (bij Ziggo heb een ping tussen 8 en 10 dus vrij laag voor kabel).
Zonder een omschrijving van wat je pingt zegt dit niets. Idealiter ping je de infra van de provider, in de aanname dat eenmaal vanaf de providers op het internet het allemaal hetzelfde is. Zo krijg je het beste inzicht in de verschillen zonder onnodige variabelen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 12 april 2021 10:57]

Ik heb sinds kort glasvezel en geprobeerd om het "modem" van KPN ertussenuit te halen: dat is een stuk complexer dan ik had verwacht door de benodigde instellingen. Uiteindelijk heb ik wel het internet kunnen fixen via mijn RT-AX92U, maar de televisie kreeg ik niet aan de praat. Nu heb ik dus het modem van KPN en de RT-AX92U als access point(s). Hopelijk komt er ooit een duidelijke uitleg van alle instellingen die nodig zijn om het kastje van KPN uit de meterkast te krijgen en de RT-AX92U direct op het glasvezel endpoint aan te sluiten.

Dat gezegd hebbende ben ik nog steeds blij met mijn overstap naar glasvezel: Ziggo kon - ook bij navraag - simpelweg niet concurreren op prijs en snelheid dus de keuze was snel gemaakt. De huidige verhoging (van snelheid, de prijs zal binnenkort wel weer volgen) zal daar niet veel bij gaan helpen lijkt mij. Bovendien bevalt de box voor m'n tv eigenlijk beter dan de bediening via CI+ kaart (meer mogelijkheden i.v.m. mijn wat oudere televisie + PS4 combinatie, die laatste heb ik niet eens meer aangesloten op dit moment).
Uiteindelijk heb ik wel het internet kunnen fixen via mijn RT-AX92U, maar de televisie kreeg ik niet aan de praat. Nu heb ik dus het modem van KPN en de RT-AX92U als access point(s). Hopelijk komt er ooit een duidelijke uitleg van alle instellingen die nodig zijn om het kastje van KPN uit de meterkast te krijgen en de RT-AX92U direct op het glasvezel endpoint aan te sluiten.
Ik heb geen ervaring met een RT-AX92U. Mijn ervaring is dat het met iets als pfSense prima kan, en daar zijn ook handleidingen voor te vinden.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 12 april 2021 11:46]

Er zijn nu wel goede config's en handleidingen te vinden voor Edgerouter/USG en pfSense/OpnSense.

Bij de Asus werkt het ook. Maar routed iptv werkt niet (d.w.z. iptv over je normale lan) maar gaat dit via een specifieke ehternet poort zodat je een gescheiden iptv lan krijgt. Verder zou het prima moeten werken. Althans ik kreeg het routed iptv niet aan de praat en ben over gestapt naar een Edgerouter 4.
Ik werk nu met een edgerouter-x die nat-over-nat doet verder heb ik mijn eigen Ubiquity AP's en zet dus direct de wifi van de ISP uit. Het nadeel dat altijd geroepen wordt (een hop extra en dus langere ping) is bij mij niet zo van belang, omdat ik geen game console heb waarmee ik online speel. Voor de rest van de toepassingen valt die extra ping-tijd behoorlijk mee (max 2ms extra), en erger ik me er niet heel erg haan.

Voordeel van die opstelling is dat ik bijvoorbeeld lokaal DNS-requests kan cachen (wat bij mijn gebruik meer voordeel oplevert dan die iets snellere ping), ik al mijn apparaten op mijn oude WIFI kan laten zitten en mijn webserver op de router van de ISP kan aansluiten, waardoor deze fysiek gescheiden is van mijn lan. (Vind ik een prettiger idee dan logisch gescheiden via VLAN). Ben een paar weken geleden overgestapt van Ziggo naar KPN glasvezel. Over een jaar kan ik gewoon weer overstappen naar Ziggo (weer korting pakken). 1 kabeltje over prikken. In het modem van de nieuwe ISP 2 static ip's maken, een paar port-forwardings instellen en gaan met die banaan. De website regelt middels een cron-job automatisch dat de DNS-setting van de website aangepast wordt, dus een kwartiertje later ben ik weer online. Ik pak altijd het goedkoopste abonnement wat de ISP biedt sneller dan 30mbit (in mijn geval nu dus een 50mbit). Deze verhoging houdt in dat ik bij teruggaan naar Ziggo dus dat basis-abonnement kan pakken en extra voordeel pak.

Wat ik wel een nadeel van die kpn tv-box vind ik dat ik nu een HDMI-aansluiting tekort kom op mijn tv. Bij Ziggo had ik CI+, wat dus geen HDMI kost.
Ik juich deze verhoging qua snelheid alleen maar toe. alle beetjes helpen en die verhoging in prijs per maand krijg je uiteindelijk toch wel ;-)

Ik mag me gelukkig prijzen dat het keuze stress is op het niveau van luxe probleem.
Ik heb al diverse keren gekeken om Ziggo te wisselen voor KPN (glasvezel). Dit is er tot op de dag van vandaag niet van gekomen.

Ben nog klant uit de @home periode en een losse internet bundel en TV.
Aangezien ik nooit ben overgestapt naar nieuwere bundels en vormen heb ik nu voor een relatief laag
(60,-) bedrag.

300/30 internet
TV start (meer HD zenders) en Ziggo Go
2x CI+ (waar ik niets extra's voor betaal)
Movies en Series XL
Ubee EVM modem zonder wifi of andere poespas in Bridge (met nog een reserve in de kast). dat ding is volgens mij al 10jr mijn vrolijke metgezel.

Ik heb overal in huis coax maar niet overal even betrouwbaar UTP netwerk. Aanvullend wil ik geen extra kastjes bij de TV met afstandbediening vandaar dat IPTV het niet gaat worden. Ik ben happy met mijn huidige mesh systeem met wired backhaul waarvan ik op internet lees dat het met KPN glasvezel modem niet gaat werken (Box12).

Dan neem ik de lagere upload en hogere ping maar voor lief. het enige wat ik "minder fraai" vind is dat als ik nu naar sneller internet wil van Ziggo die verschrikkelijke connectbox op me staat te wachten ;-). Als de halve wijk thuiswerkt met alles koters dan wordt internet wat "wisselvalliger".

Los TV afnemen van Ziggo icm met eventueel glasvezel met modem keuze is wellicht nog iets wat ooit een keer geprobeerd gaat worden. Echter de kosten worden dan vele malen hoger naast dat ik de nodige administratieve uitdagingen verwacht aan Ziggo zijde.

Time will tell.
En dat is de stap die ik bijna 2 jaar terug gedaan heb, alles apart

Ziggo alleen voor TV 19,95
TmT glas 1000/1000 á 40 zonder combi voordeel e.d.
Voip telefoon bij CheapConnect. eurootje of 3 p/m

Nadeel-1, Ziggo schrapte al mijn smartcards, of 7 euro meer betalen voor TV start :( FreeToAir heeft (op dit moment) maar ca 6 HD zenders, dus met een kleine truck op 1 toestel toch alles HD. Reden om de coax actief te houden waren de 6 in gebruik zijnde coax aansluitingen en mijn 8 jaar oude Humax 5200C recorder. :Y)

Nadeel-2, Tmobile glasvezel. Tmobile rommelt (te) veel met het netwerk. Inmiddels al vanaf 30 december een max upload van 400mb, wel een strakke 950mb down :) En tracert vernaggelen ze op dit moment ook. Tmobile komt op mij over dat ze nog ergens onder een steen zitten. Maar die prijs hé.

Toch al met al niet ontevreden over deze aansluit constructie, bij Ziggo was ik 2 jaar terug boven de 90 euro aan het stijgen.
- Modem combineren met je eigen router (bijv. Netgear Orbi). Het kan wel, maar niet zo makkelijk als Bridge modus met een Ziggo router.
Heb je het dan specifiek over glasvezel? Mijn ervaring met de verschillende varianten van glasvezel (FTTH, FTTC) dat je a) prima je eigen modem aan kunt sluiten en de modems van de providers die ik heb langs zien komen ook prima enkel als modem kunt gebruiken en de routing door een ander device kunt laten doen (bridge dus).
Ik blijf het bizar vinden dat je bij Ziggo de bridge modus alleen maar telefonisch aan kunt vragen.
[...]
Ik blijf het bizar vinden dat je bij Ziggo de bridge modus alleen maar telefonisch aan kunt vragen.
Dit ^^^^^

Ik heb dit al een paar keer moeten doen omdat mijn eigen router de geest gaf. Al moet ik bekennen dat dat alle keren best vlot en probleemloos ging.

Ik weet dat ik ook in bridge-modus de Ziggo-router configuratie kan bekijken, maar kan me niet meer herinneren of de bridge-mode dan ook voor mij toegankelijk/instelbaar is.

P.S. Ik heb het even gecontroleerd, en ik kan inderdaad bij mijn Connectbox komen, maar niet de modus uitlezen. Ik kan alleen zien dat de WiFi is uitgeschakeld, wat doorgaans betekent dat de bridge-modus is geactiveerd.
De connectbox is in bridgemode te bereiken op 192.168.100.1
Dit is niet waar. In sommige gebieden (oud-UPC en Chello bijv.) is het mogelijk om zelf je bridge mode in- of uit te schakelen. Daarnaast is het een beperking doordat ziggo tegenwoordig ipv6 adressen uitdeelt aan de modems. Dit moet aan hun kan om worden gezet naar ipv4 voordat de bridge modus gaat werken. Vandaar dat het belletje veelal nodig is.
-
- 4K zender aanbod bij Ziggo groter en meer zenders met extra's.
En dat is dan ? (just curious)

Edit: hier bij mn ouders heb ik een TP Link M5 systeempje neer gezet, werkt grandioos, hiervoor hadden ze een TP Link touch p5 dacht ik maar vergeleken wat ze nu hebben op en top!

zelf ook een paar keer zitten te kijken voor Orbi :9

[Reactie gewijzigd door aloysiussss op 12 april 2021 12:38]

Heb ongeveer 2 maanden geleden gekeken naar het 4k aanbod op beide aanbieders. Hierbij had KPN wat minder aanbod (weet zo niet meer welke). Ik verwacht wel dat dit op korte termijn niet veel meer gaat uitmaken.
Voor zover dat ik weet heeft ziggo op het moment nog maar 1 native 4k zender.
Zodra jij zender opzet, en je haalt coax eruit hoor je beeld te behouden, zo niet is het geen 4k.

vriend van me zei dit een keer toen hij zelf monteur was voor ziggo, dus had het getest en ja het deed het gewoon.

maar ben benieuwd welke ziggo dan verder heeft haha.
Ik ben nooit een KPN fan geweest, altijd wel ziggo gehad hier (oud upc gebied) maar wij hebben nog nooit gezeik gehad, oke 1 ding horizon box maar dat was een algemeen probleem :)
- Modem combineren met je eigen router (bijv. Netgear Orbi). Het kan wel, maar niet zo makkelijk als Bridge
Hier heb ik mezelf gigantisch mee in de vingers gesneden. Ben recent verhuisd en had op mijn vorige adres een Ziggo verbinding met een modem welke keurig in bridge-mode stond.

Nu op het nieuwe adres een VDSL verbinding van KPN. Ik ging er blindelings vanuit dat de Experia box van KPN zonder problemen in bridge mode gezet kon worden. Dit kan dus niet. Dus een FritzBox moeten aanschaffen en deze in bridge gezet zodat ik eindelijk mijn pfSense router kan gebruiken.
De app van KPN voor je android telefoon werkt prima. Die cast ik met mn chromecast naar mn LG OLED TV.
De app van KPN voor je android telefoon werkt prima.
Zolang je accepteert dat niet alle zenders in je pakket bruikbaar zijn, omdat niet alle zenders mobiel gebruikt kunnen worden.
Oh dat wist ik niet. Kan je dat toelichten?
Onderaan deze pagina: "Welke zenders zijn beschikbaar met de iTV (web-)app?"

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 12 april 2021 10:43]

Prima is wel een erg positieve bewoording. Het werkt, maar daar is alles ook wel mee gezegd.

Ik heb zowel KPN iTV en Ziggo Go tot mijn beschikking, maar als het op gebruik en Chromecast aankomt dan is Ziggo Go toch echt veel beter. Daar zit veel meer doorontwikkeling in.
Grappig. Ik kom van Ziggo Go (ruim een jaar actief gebruikt) en zit nu bij KPN iTV sinds twee maanden en ik vind die app juist beter. Smaken verschillen? :P
als je zelf niet eens weet dat bepaalde zenders niet beschikbaar zijn via de app die je dus al 2 maanden gebruik ben ik toch wel benieuwd hoe je die app gebruik, en hoe je die vergelijk met de ziggo go app :P
Mhua, als 10 zenders ontbreken van de 70, die je toch nooit kijkt, dan maakt het voor Terpstars wellicht weinig uit..
Ik heb geen android phones in huis
.
(en daar wordt je dus gelijk voor gedownmod door Apple haters, waarom geen idee, is gewoon een keuze die voor mij persoonlijk werkt) Overigens draai ik thuis alles door elkaar, Win, Mac, Linux, had ik ooit een WIn phone (en had die nog gehad als ze er niet mee gestopt waren) en werk ik nu samen met een android dev aan een project.)

[Reactie gewijzigd door divvid op 12 april 2021 17:06]

Waarom niet gewoon een Chromecast met de telefoon app? Ik heb naar de slaapkamer boven nooit een kabel getrokken, maar alleen met een Chromecast gekeken. Werkt erg prima.
Eens! Wel jammer dat de ZiggoGO app soms meldingen geeft dat de content niet geflingt mag worden. Oa F1
Ik gebruik al sinds een tijdje T-Mobile. Prima app hoor op Android in ieder geval. Ik ben blij dat ik niet afhankelijk ben van Ziggo. Zo kan ik in ieder geval ook goed gebruik maken van mijn nas. Heerlijk om 1 gigabit upload te hebben.
Een gigabit upload durf ik niet eens van te dromen. Ik zit al jarenlang vast aan een karige 40 mbit upload van Ziggo. Erg fijn als je thuis een servertje met een aantal extern bereikbare diensten host.
Volgens mij heeft T-Mobile glasvezel dat wel, in ieder geval voor de Apple TV.

https://www.t-mobile.nl/klantenservice/thuis/tv/app/apple-tv-gebruiken
Dan moet je wel een appletv hebben
Ziggo wil geen ZiggoGO only verkopen, dus helaas... Onder aan de streep ben ik alsnog 13 euro per maand goedkoper uit.
Ziggo heeft toch een TV only abbo?
TV start: https://www.ziggo.nl/televisie/tv-start
Dit kost 26,95 en is incl ziggo go

Ik zit hier ook aan te denken, icm een glasvezel abbo van Tmobile.
Ze hebben een nog goedkopere abonnement Kabel TV https://www.ziggo.nl/televisie/kabel-tv
40+ zenders voor 19,95 en incl Ziggo Go
Ik heb al jaren de TV Start van ziggo met glasvezel 100/100 van Telfort (nu KPN) maar dat wordt straks T-Mobile 1000/1000
Werkt deze variant van televisie ook met een eigen CI module plus smartcard? Ziggo geeft aan dat wanneer je terugvalt op het "kabel TV" abonnement, je CI module en smartcard onbruikbaar wordt en je deze moet retourneren.

Echter, de CI module en de smartcards zijn in eigen bezit, ik huur deze niet via Ziggo.
Maw: kan ik via "kabel TV" gewoon mijn CI module en smartcard gebruiken en op deze manier toch de HD zenders blijven bekijken?
Ik neem aan dat het HD signaal dan niet vrijgegeven wordt. Het ID van jouw CI card wordt gekoppeld aan jouw abbo...
Mijn eigen smartcards/CI+modules werden uitgeschakeld.
Klacht ingediend. Antwoord, Sorry, dan moet U een TV start van 7 euro duurder nemen.
Maar Ziggo Go blijft wel actief.

Ik verwacht in de toekomst nog wel een uitbreiding in HD van de FTA zenders. Is nu 3+3
Ik neem aan dat die dubbele uitgifte bandbreedte kost. HD (5555 setting) en FTA (4444 setting) is 2 streams voor 1 zender??
Ik kijk al sinds 2009 naar Ziggo met een Ci (geen ci+)module en smartkaart, allemaal in eigen beheer. Ik heb dus GEEN setup-box.
2 tvs en een oude decoder allemaal met een eigen kaart, de tvs met ci module stammen uit 2009/2010.
Mijn vader deed hetzelfde maar die is een jaar of 4 geleden overgestapt naar een settop-box omdat hij uitzendingen wilde terugzien en zijn (dvd-)recorder was defect gegaan
Ik kijk dus ook naar de zenders in HD

[Reactie gewijzigd door RBouman op 14 april 2021 20:23]

Heb je al eens gekeken naar het aanbod van CanalDigitaal? Zij hebben twee abonnementen met Smart-TV app (dus niet via de satelliet).
Grootste nadeel van KPN en consorten is dat ze geen fatsoenlijke app voor smart TVs hebben.
Ik heb toevallig LG tv in huis en kijk enkel via de app. Werkt perfect hoor. Het kastje staat in de kast te verstoffen.

/Edit ik hoop dat de app voor Android tv komt. Boven heb ik een oudere niet webos tv van lg, het is toch altijd een beetje behelpenet Chromecast (vind ik)

[Reactie gewijzigd door gabba25 op 12 april 2021 13:35]

De iTV tuners bij kpn zijn tegenwoordig aan te sturen met Bluetooth signaal en zijn enorm klein. Geen Hard Disk oid waardoor het energieverbruik laag ligt. Lekker verstoppen dat kastje want een direct IR signaal is dus niet meer nodig!
Zijn er geen goede aanbieders van over the top oplossingen voor LG en android kastjes? Volgens mij heeft canal+ toch een app die hier op kan draaien
Dit hebben wij hier ook.
Als F1 fan is dit iets om elke keer rekening mee te houden en de prijs al snel duurder maakt bij een andere aanbieder.

Ook opties (die wij veel gebruiken) zoals begin gemist en onbeperkt opnemen zijn vaak een toevoeging op het basis pakket of helemaal niet aanwezig.

Op deze manier komen wij vaak bijna zo duur of duurder uit dan bij Ziggo.

Ben als zo lang ik me kan herinneren klant bij Ziggo en ik ben natuurlijk ook niet blij met alle verhogingen maar verder ook niet ontevreden.
Precies! Ik heb geen keus op dit moment, want Ziggo is de enige aanbieder die meer dan 100mbit kan leveren op mijn adres, maar ik snap nooit zo goed waarom Ziggo zoveel haat krijgt vanwege de prijs. Andere aanbieders zijn met mijn wensen duurder.

Ziggo (met Vodafone mobiel abonnement)
- 250/25 mbit internet
- Interactieve TV
- Ziggo Sport Totaal
Kosten: €67,50 per maand

KPN
- 200/200 mbit (in de hypothetische situatie dat ik glasvezel zou hebben)
- Interactieve TV
- Ziggo Sport Totaal
Kosten: €82,50 per maand

Nee, dan blijf ik liever bij Ziggo :)

[Reactie gewijzigd door Sito op 12 april 2021 11:37]

Ik ben ook geen "fan" van Ziggo, maar de dienst an sich is prima. Je kan je eigen modem gebruiken, het is stabiel. 4K F1 als je dat wilt. En de kwaliteit van de TV uitzendingen zijn beter dan bij een KPN of andere.
Alleen de upload is erg matig, maar dat moet over een paar maanden opgelost zijn...
Waar haal je die paar maanden vandaan?
Een paar maanden is misschien wat te positief, ze zijn bezig de analoge radio af te sluiten dat zou ruimte moeten geven om de upload snelheid te verhogen.
Ah ja, just checking.
Dat vraag ik me ook af. Hun credo is al jarenlang "dat de consument dat niet nodig heeft".
Een symmetrisch netwerk wil zeggen dat de downloadsnelheid en uploadsnelheid gelijk zijn. Bij een asymmetrisch netwerk is dat niet zo. Wij kiezen voor meer download- dan uploadsnelheid. Onderzoek laat namelijk zien dat consumenten veel vaker en meer downloaden. Een simpel voorbeeld: je zoekt iets via Google en toetst één woord in (upload). Daarna ontvang je (download) een ‘groter’ antwoord terug; soms wel duizenden woorden, plaatjes en links. Een hoge downloadsnelheid is in de praktijk dus veel belangrijker dan een hoge uploadsnelheid. De uploadsnelheid die wij leveren is ruim voldoende voor een snelle distributie van bestanden of voor intensief gamen. (Bron)
De genoemde bron hierboven stamt uit 2015; ik kon ook dezelfde bron van 2013 linken maar hier werkt die snapshot niet helemaal naar behoren. Als je in de broncode zoekt naar "Bij een asymmetrisch netwerk" kom je nagenoeg dezelfde tekst tegen.
Het is niet Ziggo zelf die docsis en daarmee de upload beperking heeft bedacht. Net als dat het niet KPN is die dsl bedenkt. De nieuwste docsis standaard zou symmetrisch moeten worden. De 1 na nieuwste standaard die nu voor giganet wordt gebruikt kan meer upload per cable modem verwerken. Het is een kwestie van tijd voor de upload omhoog gaat en de bijbehorende marketing draait.

3.0 max 1000/200
3.1 max 10000/2000
4.0 max 10000/6000

De 3.1 wordt nu gedeeltelijk uitgerold. Aan de hoge kant zit iets van 300 mhz extra spectrum. Dat is momenteel de download kant. Daarom krijg je bij giganet alleen extra download. Voor upload moet de boel aan de onderkant op de schop. Lees analoge tv en radio uit eruit. Er zal vermoedelijk ook een nieuwe modem moeten komen.
Tijden veranderen. Ziggo heeft al aangegeven de upload verder te willen verhogen, maar of het symetrisch gaat worden is inderdaad een kleine kans, maar dat is inderdaad ook niet nodig voor het grote meerendeel. Maar bijv. 100mbit+ upload zou al meer dan voldoende zijn voor het hoogste pakket.
Bereken je hier de korting bij in die je krijgt van Voda+Ziggo combi-korting? Want dat heeft KPN, en T-Mobile ook. In de meeste gevallen is T-Mobile op die manier het goedkoopst.
Mm, volgens mij kost 200 mbit bij KPN 50 euro per maand. Ziggo Sport kost toch geen 32,50 erbij? Voor F1 kan ik je F1TV aanraden, kost je minder dan 10 pm. Dan ben je ineens een stuk vrijer in je keuze voor een internetprovider.

[Reactie gewijzigd door PrinsPace op 12 april 2021 13:13]

Heb het via de site van KPN geconfigureerd en kwam op die prijs uit inderdaad. Let wel op dat het internet + TV is.
Ja je hebt gelijk, TV is 10 euro extra. Het zal wel kloppen met nog wat opties aangevinkt. Dus conclusie, KPN en Ziggo zijn allebei te duur :Y)

Overigens moet je natuurlijk wel de Vodafone korting weglaten voor een eerlijke vergelijking, KPN heeft soortgelijke aanbiedingen.

Maar zie je niet in dat je ge-vendor-locked bent? Je kunt/wilt niet zeg, vanwege vodafone-mobiel korting, en een tv zender voor Formule 1? Wij zaten precies in die situatie bij XS4ALL (mobiel korting, spotify inbegrepen). Nu overgestapt, alles onafhankelijk van elkaar. Voel me daar echt stukken, stukken beter bij.

[Reactie gewijzigd door PrinsPace op 12 april 2021 13:49]

Precies dit. En ik denk dat dit ook de reden is waarom veel mensen dan toch ook bij Ziggo blijven hangen. Sinds wij hier vorige jaar ook KPN glasvezel verbinding hebben heb ik eens gekeken bij KPN, maar al snel kwam ik er achter dat het me toch meer gaat kosten om een vergelijkbaar product samen te stellen.

Buiten dat ben ik ook wel gewoon tevreden met Ziggo op dit moment, ze mogen alleen wat vaker iets 'zichtbaars' terug doen voor de prijsverhogingen (of ook beginnen met acties voor bestaande klanten... Hoewel het mij ook niks zou verbazen als we binnenkort weer met 1 a 2 euro omhoog gaan.
Naast de jaarlijkse kadans van hogere snelheden = hogere prijzen, kan ik je aanraden om eens per jaar te bellen en aan te geven dat je over wil stappen omdat je kortingen wilt.

Je wordt dan doorverbonden met afdeling retentie en dan kan je kortingen krijgen als een nieuwe klant.

Voorgaande jaren heb ik zo de 3/6 maanden kortingen gehad, en dit jaar een gratis upgrade (van Complete naar Max, voor zelfde prijs).

Jaarlijkse reminder er in en gaan :) Veel plezier ermee!
Ik heb twee weken terug naar het pakket van T Mobile glasvezel zitten kijken. Ik heb bij Ziggo dan weliswaar "slechts" 300 Mb ipv 1 Gb maar verder is er geen voordeel bij T Mobile als ik Ziggo Sport erbij wil hebben. Voordeel van al dat glasvezel is wel dat Ziggo en KPN niet elk jaar automatisch de prijzen kunnen verhogen.
Ze verhogen de prijs wel. Liberty zal dat nu ook gaan doen. Voor het einde van het jaar circa 3 procent erbij.
Maar dat de mogelijkheid er is om toch snel internet te krijgen, zonder mee te betalen aan tv (en de 15 minuten reclameblokken). 1000/1000 voor de helft van de prijs.

Internet only is the way to go voor mij.
Dat is mooi, en al je andere kosten voor het volgen van eventuele sporten? Tenzij je natuurlijk verder die interesses niet hebt, maar denk dat een situatie als deze eerder uitzondering dan regel is.
Dat is ook nog het enige wat Ziggo omhoog houd tegen de komende glasvezel connecties. TV, helaas voor hun kijken steeds minder mensen tv en hoe het er naar uitziet zat dat ook steeds minder worden met de generaties.

Wanneer hier glas beschikbaar komt ben ik ook weg.
Dat komt omdat Ziggo nog steeds qua televisie aanbod net doelgroepen als jou bindt. Het zou beter zijn als espn zijn diensten vergelijkbaar als Netflix aanbood. Dan ben je los van Ziggo. En komt de concurrentie er pas. Jouw totaal aanbod is er natuurlijk specifiek om je via de content aan de infra te binden iets wat liberty global doelbewust doet.

Qua infra is glasvezel superieur.
hier in de buurt zijn ze ook bezig met glasvezel, ik heb het eens even vergeleken, maar de tv opties waar ik momenteel gebruik van maak (ziggo sport en espn) maken het niet heel veel interessanter om naar glasvezel over te stappen. Ik heb het giga abbo bij Ziggo, wil ik dat bij de glasvezelboer+ tv + ziggo sport+ espn afsluiten ben ik vaak zelfs duurder uit.. (en dan kijk ik niet naar de aanbiedingsprijs, maar naar de uiteindelijke prijs die ik ga betalen)
Volgens mij is KPN een paar euro goedkoper, tenzij je nog allerlei andere foefjes afneemt bij Ziggo en die er ook bij KPN bij telt natuurlijk. Maar voor hoe jij het omschrijf is het € 102,- vs € 104,-
Hier hetzelfde. Bij ons ligt al een paar jaar de glasvezelaansluiting, maar die wordt niet gebruikt. Ik heb ook nog combivoordeel met Ziggo en Vodafone, het loont voor mij echt niet om naar een andere “boer” te gaan. Dan ben ik zomaar 2 tientjes meer per maand kwijt.

Maar iedereen heeft zo zijn eigen wensen en voorkeuren. Zeker als je alleen internet wil, dus zonder tv-pakket, zijn er vast goedkopere mogelijkheden dan Ziggo.
Bij mij is de glasvezel ongeveer net zo duur als ziggo, hebt alleen meer upload snelheid en minder download snelheid.
Bij mij is de glasvezel ongeveer net zo duur als ziggo, hebt alleen meer upload snelheid en minder download snelheid.
Vergis en verkijk je niet op de kortingen hé, het is nog steeds makkelijk om te vergeten om op tijd je overeenkomst te verlengen met een nieuwe interessante aanbieding. Dus voor je het weet zit je toch echt plotseling ineens meer flinke kosten opgezadeld.

T-Mobile 1000/1000 + TV (64 zenders / 44HD) € 55,00 (€ 53,13 eerste jaar)
KPN 1000/500 (73 zenders / 61HD) € 75,00 (€ 57,08 eerste jaar)
Youfone 1000/500 (44 zenders / 27HD) € 76,00 (€ 63,08 eerste jaar)
Ziggo 1000/50 (72 zenders / 34HD) € 81,00 (€ 62,14 eerste jaar)
Hoe ontvang je naast de glasvezel dan TV? Of maak je alleen gebruik van streamingsdiensten (kost ook geld...) en niet van telefonie en maildiensten? Als Ziggo alleen nog maar glasvezel zou aanbieden zouden de prijzen ook naar beneden gaan.
Wie kijkt er tegenwoordig nou nog TV? Al die uitgekauwde programma's en die eindeloze reclameblokken, maar dat terzijde. Gewoon de standaard streaming diensten als Netflix betaal ik toch wel, los van iedere provider.
Telefonie daar heb je zo'n mooie smartphone voor tegenwoordig, met onbeperkt data. Krijg je nog korting op ook als je die bij dezelfde internetprovider neemt.
Ik begrijp tv-abonnementen tegenwoordig ook niet meer zo. Je kunt met een VPN online alles live volgen ? En anders kijk je het een uur later na de uitzending. Tja, als sport je interesse heeft moet je inderdaad iets nemen met een sportzender er bij als je live F1 of zo wilt kijken. Hoewel ik me kan voorstellen dat ook daar een VPN in de meeste gevallen uitkomst biedt.
Ik verbaas me omdat het volgens mij juist echt iets van deze tijd is om iets te kijken wanneer jou dat uitkomt.
Ik vond het vroeger ( voor het internet) al vreemd dat mensen hun hele week planden op basis van uitzendtijden van bepaalde tv-programma's. Echt bizar. Laat staan tegenwoordig...
Het komt misschien ook omdat ik zelf zeer flexibel ben qua tijdsindeling. Misschien is het een dingetje voor mensen die 9-5 werken iedere week van maandag tot vrijdag.
Daar kan ik me, nu ik er zo over nadenk nog wel iets bij voorstellen dan ja. Vaste patronen...
En dan: die reclames zijn toch niet gezond meer om in te zitten de hele avond ?
Je wordt gewoon geprogrammeerd om shit te kopen, dat er zoveel mensen zijn die dat iedere dag over zich heen laten komen begrijp ik echt niet.
Zelfs ik ben niet resistent tegen reclames ondanks mijn enorme weerzin. Hoe is dat dan als je daar geen weerstand aan biedt ? En er zelfs voor betaalt? Ben ik dan vreemd dat ik daar met fascinatie naar kijk ?

[Reactie gewijzigd door iiooii op 15 april 2021 20:23]

Wij hebben sinds kort glasvezel via een dorpsinitiatief, wij hebben nu glasvezel van Caiway met 500/500Mbit/s met ping van 6ms à € 49,-/maand, Wat een snelheid, welkom in de toekomst!

Ik heb Ziggo TV gehouden omdat ik dacht dat je bij Caiway een speciaal kastje bij elke TV moet gebruiken, maar dat schijnt dus niet zo te zijn. Bij Caiway kun je ook via de COAX-kabel blijven kijken en een CI+ module gebruiken.

Wanneer je smart-TV (opnemen en terugkijken) wil gebruiken moet je wel een kastje gebruiken met aparte afstandsbediening, maar dat is bij Ziggo ook het geval (Ziggo Mediabox).

[Reactie gewijzigd door ibrator op 12 april 2021 12:39]

Ben nog steeds tevreden met Ziggo, ik betaal € 40,- per maand voor tv, internet en bellen (los van de nodige belletjes).

Weet iemand of een HUmax Coax recoder ook bij de KPN of andere providers werkt i.s.m. glasvezel?

[Reactie gewijzigd door phantom09 op 12 april 2021 20:37]

Ook hebben wij hier sinds een aantal maanden glas in huis (Alkmaar Oost) in een ook ziggo dominant gebied.

Dat gezegd te hebben ben ik gelukkig al jaren geen klant meer, na overname van de de lokale kabelboer (gemeente in samenwerking met) werd het hele verhaal wat voorheen nog redelijk acceptabel was al snel een (voor mij dan) groot drama.

Alles ging op de schop, maar vooral het tv & internet deel was iets wat ze niet konden bewerkstelligen (lees tv zenders zo dicht op elkaar plakken (analoog uiteraard) dat ze elkaar verstoorden (als ik me het goed herinner globaal 2Mhz) om maar zoveel mogelijk erop te proppen (UPC stijl).

Toen besloten naar dsl over te stappen wat een behoorlijke verademing was om vat dat oude ringnetwerk af te zijn,

Uiteindelijk via Speedlinq, Telfort en nu volledig KPN 1 Gigabit in huis zonder verder fratsen en prijsvergelijkend tussen de 2 hoogste abbo's scheelt dat op (niet korting/aanbieding gebonden maanden)
16 euries en een paar stuivers p/m.

En verder ook zonder het hele docsis verhaal wat nog steeds asymmetrisch is.

Just my 2 cents :)
Ook al gebruik je geen TV, dat zit er wel bij (en betaal je dus wel voor). Dat is op dit moment het model dat Ziggo hanteert en voor veel mensen prima en voor een kleine groep, waaronder jij, minder handig omdat daardoor de prijs hoger is.
Maar 75/10mbit? Ik kan me niet voorstellen in deze tijd dat dat voldoende is voor een doorsnee familie.
Ik heb een 50Mbit lijn. Dat gaat echt prima, waarom denk jij dat dit niet voldoende is?

Teamssessie is rond de 2 MBit (up en down), Netflix is rond de 8Mbit netzoals een TV stream ook rond de 10Mbit is. Misschien duurt het downloaden van een spel of update iets langer, maar dat maakt mij niet uit.
2 thuiswerkende volwassenen, al dan niet in een Teams sessie met video. 2 kinderen die daarbij óf les volgen via Teams (met video), een Xbox \ Playstation die even een grote download op de achtergrond doet... Na de lessen een Netflixje, TikTokje en het gaat al snel.

Dan maar hopen dat ze nog geen vriendjes over de vloer hebben, want 9 vd 10 keer neemt alle visite ook nog eens tablets of telefoons mee die data-intensieve applicaties hebben (TikTok, YouTube).

Dan gaat er nog eens even iemand FaceTimen ondertussen met de familie, ja... de upload is dan echt ook wel zo vol aan het raken waardoor je latency er niet beter van wordt.

Ik denk zoals je nick zegt, dat je het niet meer als jongetje op zichzelf moet bekijken, maar naar het grotere plaatje. En natuurlijk, met goede QoS kan je eea finetunen, echter voor een knaak meer (spreekwoordelijk) ontzorg je iedereen.
Als nu sinds kort ex-monteur heb ik vaak gemerkt dat de problemen vaker te maken hebben met de wifi apparaten dan dat ze veroorzaakt worden door het gekozen abonnement. Veel draadloze apparaten op 1 goedkoop/ouder wifi accesspoint op de 2.4GHz band met veel actieve buren is vragen om problemen.
Een 100mbs/20 abonnement is echt in de meeste gevallen meer dan voldoende.
Sommige klanten verwachten een perfecte verbinding op zolder (2e verdieping, modem op de begane grond). Ook dat is een misverstand, plaats aub tenminste een (bekabeld) accesspoint op de 1e verdieping. Denk ook aan verstoringen door brakke babyfoon's, weerstations en sommige ledlampen. Ik heb echt heel vaak gezien dat een nieuw sneller abonnement besteld was en dat het natuurlijk niet hielp. Ook dat mensen zelfs overstappen op een andere provider en dan nog met een slecht wifi signaal zitten.

[Reactie gewijzigd door HoleinOne op 12 april 2021 12:10]

Anoniem: 562971
@HoleinOne13 april 2021 09:29
Dit dus en altijd maar de wijzende vinger naar een Ziggo of KPN.
Ik heb met 2 thuiswerkende mensen en 2 thuiswerkende kinderen op een 50/10 lijn gezeten en dat gaat prima. Meer dan genoeg bandbreedte over.

Verder als ik 10 man visite heb zitten die niet allemaal te facetimen, netflixen en op tik tok en youtube maar misschien ben ik ouderwets.
Inderdaad 50mbit pakket is prima voor meeste mensen, kan er prima op thuiswerken etc.
En ja als je visite krijgt heb je wat meer mensen op de wifi wellicht, maar als die alleen maar op hun smartphone kijken kan je ze net zo goed weg sturen(Je kwam toch op visite even gezellig ?).

Dat ze eens een whatsapp ofzo bekijken/beantwoorden of filmpje wat ze krijgen prima, maar als ze gaan facetimen/ netflixen etc terwijl ze bij jou langs komen kunnen ze net zo goed naar huis gaan :).
Dat is ook voldoende, ik had 100/10 en ook geen klachten. Ik ben wel geupgrade naar 400/40, maar eerder heb ik zelfs gewerkt op 50/5. Met het veranderen van 50/5 naar 100/10 merkte ik meer verschil dan met het veranderen naar 400/40 (wat denk ik door de upload kwam, van mij mag het gewoon 50/50 zijn :p )
Veel Tweakers hier overschatten echt flink wat een gemiddelde gebruiker nodig heeft. 50Mbit is eigenlijk genoeg voor de gemiddelde gebruiker en zij begrijpen maar niet waarom 10Gbit niet doorslaat.
Klopt ze wennen zo snel aan die snelheid dat ze denken het nodig te hebben, terwijl 9/10 het helemaal niet nodig heeft.
Je zal altijd uitzonderingen hebben die met grote bestanden op afstand werken(Film bestanden weet ik eht), maar voor de meeste is 50mbit meer dan genoeg.
Gaming is tegenwoordig de reden. Ook op je Xbox zijn de games 90 GB en groter. Met 50 Mbit duurt dat erg lang.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 12 april 2021 13:54]

Ik game ook op de ps5/steam en doe het ook met 50mbit van ziggo, dan wacht ik even 20/ 30 min voor ik kan beginnen.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 12 april 2021 15:28]

Bij een nieuwe game kun je dat vergeten. Met 50 mbit zit je dan al snel over de 4 uur. Dat wordt nog langer wanneer een ander apparaat op je netwerk ook iets begint te doen met internet. Denk aan app updates op je telefoon of tablet, laptops/desktops, nas, iemand die een Netflix stream aan zet, enz.

Een snelheid van 50 Mbps combineert niet lekker met een gamepass dienst (=voor 40 euro per jaar meer dan 600 games kunnen installeren op pc en xbox).

Ook zonder gamepass gaat het hard. Warzone op de pc komt regelmatig met updates van 30 GB. Dan praat je ook weer over 1h20 bij 50 mbps. Spreek jij vrijdag om 20h af met je vrienden dan moet je dus gaan plannen anders is de avond voorbij voor jij mee kunt doen.

In die zin is het zeker niet onmogelijk om met 50 Mbps te leven maar een verbinding van 250 mbps of sneller geeft meer vrijheid, significant minder wachttijd en minder tijdverlies. Aangezien enorm veel mensen tegenwoordig gaming als hobby hebben zijn er daardoor automatisch enorm veel mensen waarbij alles onder de 150 mbps toch een beetje behelpen wordt. Het 50 mbit van nu is een beetje het 10 mbit van een paar jaar geleden geworden. Leuk voor wie veel tijd en geduld heeft (of een krappe beurs).

Dit alles neemt niet weg dat meer dan 500 mbps dan vaak wel weer overkill is omdat veel content servers niet veel sneller willen. Dan heb je weer meerdere device tegelijk nodig voor dat zinnig wordt.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 12 april 2021 16:02]

Klopt 50Mbit is prima, ik probeer die basis te krijgen met TV Standard, ipv ziggo start, en met bellen vollop(12eu) erbij, voor mijn ouders. En met Vodafone ook op hun adres, hebben ze Ziggo Sport Totaal(F1) gratis. scheelt weer 10eu pm tov start
Wat is het nieuwe minimale abonnement bij de NEXT + internet? Kan dat al met start XXL?
Dat hangt van je TV abonnement af. Volgens de site moet je TV Max nemen.
(en XXL bestaat niet officieel, maar dan kun je nu ook downgraden naar Start, dan krijg je 75Mbit ipv 100 en bespaar je iets van 5euro per maand).
Ziggo is hier niet zo duidelijk over, ik kom nog uit een oude test batch qua contract. En via opzeggingen kan je ook de next "bietsen" bij een complete abonnement van 69,50oid

[Reactie gewijzigd door stormfly op 12 april 2021 10:46]

Ik heb ook ooit 2 Next boxen gehad bij een start abonnement. Kan allemaal prima, Ziggo kan lastig doen. alleen ik vond Ziggo duur, heb wat gedoe gehad en ben daarom overgestapt en met Glas en DSL kun je standaard met elk kastje opnemen en terugkijken zonder gezeur met de klantenservice.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 12 april 2021 10:48]

Ik heb de wizard doorlopen je kan nu bij een 75/10 abonnement ook de NEXT aanklikken. Scheelt 6,55 per maand.
Ik ook hier 50mbit alles werkt netflix 4k/disney+, vpn met thuis werken/ teams etc.
Ja een spelletje binnenhalen of een update duurt wat langer, maar dat heeft gewoon even geduld hebben/
Ik heb hier het goedkoopste pakket van ziggo (helaas geen kpn aansluiting) maar gaat prima, gamen, netflix/tv gaat allemaal snel genoeg ook bij 2 apparaten.

Wellicht bij een groter huishouden dat het dan te traag is, maar mag hopen dat we hier tegen die tijd wel glasvezel hebben.
Waarom niet? zolang je geen 4K video streamt is het prima.
En voor een doorsnee gezin met 2-3 kinderen is het misschien wat krap maar die hebben dan vaak wel een iets zwaardere verbinding 40-50 is instap prima voor 1-2 personen. En als je geen zware 4K streams hebt of veel downloads is het ook voor een gezin prima.
Voor een 4k stream van Netflix is 25Mbps voldoende (en dat zegt niet dat streams dat continu trekken, alleen wanneer het beeld zo snel verandert dat dat nodig is). Dus tenzij je je huis volgestampt hebt met 4k TV's die ook nog eens tegelijkertijd gebruikt worden is er weinig mis mee. En zelfs dan wordt door meeste streaming providers de bandbreedte ook nog adaptief aangepast: als de verbinding het niet trekt ga je vrijwel ongemerkt over op een lagere resolutie.
Maar er is meer dan netflix er zijn ook streaming diensten die richting de 40 gaan. En straks met Sony's dienst 80Mbps.
Maar goed zolang je dat dus niet te veel doet en in SD filmpjes kijkt kan dat best met 4 mensen dus het punt wat ik probeer te maken staat nog steeds. Alleen als je veel 4K streams tegelijk wilt krijg je issues. Ik bedoelde meer dat als je 2x 4K wilt doen het dan niet genoeg is op een 40-50mbit lijntje dan hebben andere gebruikers daar waarschijnlijk wel last van. zeker als die dan ook nog iets willen kijken.

Echter kijken de meeste mensen met max 1 TV 4K tegelijk dus dat zou dan niet direct een probleem moeten zijn met een normaal gezin.

[Reactie gewijzigd door Astennu op 12 april 2021 10:35]

Inderdaad in meeste gevallen is het 75/10 meer dan, het merendeel is streamen tegenwoordig.
En het wil ook niet zeggen dat je constant die hoge download heb, alleen wanneer de stream even nodig heeft(En uiteindelijk heeft die gewoon je film tijdelijk binnen gehaald in de cache)

Voor het doorsnee gezien is het meer dan voldoende, vele zijn gewoon verwend en denken niet meer terug te kunnen stappen(Want o jee dat is te langzaam hoor).
We hebben hier 50mbit geen enkel probleem met zijn 4en tegelijk streamen vergaderen internetten.
Pas als je grote bestanden gaat downloaden duurt het wat langer.
Inderdaad de meeste overschatten hun snelheid(Die ze denken nodig te hebben), de 50mbit klinkt weinig maar is meer dan genoeg.
Alleen als je echt grote bestanden wellicht moet overhevelen duurt het lang, maar voor de meeste is meer dan prima 50mbit.
Ik heb de 50/5mbit lijn van Ziggo en dat is ruim voldoende voor mijn partner en ik. Het komt regelmatig voor dat een van beide een 4K stream kijkt op Netflix/Youtube, terwijl de andere op de slaapkamer in een Zoom-meeting zit. Gaat prima. Zoals al genoemd moet je alleen wat meer geduld hebben bij het down-en uploaden van grote bestanden. Onlangs mijn foto en video archief omgezet van de ene naar de andere clouddienst en dat duurde wel even. Maar daarvoor ga ik geen duurder abonnement nemen.

Ik heb in het verleden wel een hoger abonnement gehad toen ik veelvuldig gebruik maakte van Gamepass op de Xbox. Dan is het wel fijn om wat sneller grote games te kunnen binnenhalen.
Inderdaad je kan prima met 2 of 3 zeg je heb een kind vooruit met 50mbit, alleen inderdaad echt grote bestanden vaak moet verplaatsen is wellicht krap(Of misschien online wil gamen).
De meeste overschatten wellicht hun gebruik wat ze denken nodig te hebben, het klinkt zo weinig maar het is meer dan voldoende.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 12 april 2021 11:29]

Dat kan prima hoor, maar het ligt vooral aan wat de personen binnen de familie doet.
Als iedereen vooral wat zit te chatten, wat browsed op het internet, een youtube video, mail etc. Dan kunnen er nog wel 10 andere van dat soort families op in theorie.
Maar als iedereen perse in 4K wil Netflixxen, grote bestanden download of zelfs gaat livestreamen / uploaden van video's in hoge kwaliteit, ja dan kan het nog wel lastig worden om iedereen een snelle internet ervaring te bieden.

Zelfs met 50mbit upload wat Ziggo maximaal aanbiedt is iets met in hoge kwaliteit streamen of video's uploaden al nauwelijks geschikt eigenlijk.
Zo'n 1tbit down/upload verbinding die je enkel bij een select aantal glasproviders kunt krijgen is dan zeker geen overbodige luxe, zeker als een heel gezin er ook nog op moet kunnen.

[Reactie gewijzigd door JohanNL op 12 april 2021 10:09]

Maar dan heb je het toch niet meer over een 'doorsnee gezin'?
Zijn ze dan niet geek? Wel een beetje opvoeden. 8-)

Hier draaien twee MC servers, een git repo van de oudste en uiteraard wordt hier lokaal gebackupped. Over de games die gedownload worden en online spelen nog maar te zwijgen.
Dan heb je zeker geen doorsnee gezin een 1tbit doe normaal, met een 50mbit verbinding kan je prima 4k netflix/youtube streamen.
Je heb die snelheid niet eens constant nodig alleen even begin, aangezien hij de hele film laad komt toch in je cache.
Als je aan de slag gaat met 4K voor het streamen (ontvangen of zenden) dan ben je met 25Mbit per stream al redelijk goed bezig. De streaming diensten netflix/Disney+ hanteren een max van ongeveer 25Mbit als ik me niet vergis. Dus als je met je hele gezin aan het up/down streamen bent tegeljk, dan zou je met een 150 mbit verbinding al meer dan genoeg hebben. De kans dat je dit allemaal tegelijk aan het doen bent is redelijk nihil. Een 100mbit abbo is dan voldoende, ook al doe je veel met 4K. Een 1 tbit upload/download is in vrijwel alle gevallen overbodig en menig wifi netwerk/router ondersteunt die snelheden niet eens en je moet een moderne router/AP hebben. Wat is de max wat jouw wifi router/AP aankan? heb je een abbo genomen die meer levert? dan betaal je teveel.
Ik ken meer dan genoeg families die tevreden zijn met ADSL 20mb en met Ziggo 50mb.
Die hebben bijvoorbeeld geen gamende kinderen
Ik ben al lang blij dat ik niet meer met een serieel kabel modem hoef te slepen tussen pc's om internet te kunnen hebben. En dat was al een vooruit gang ten opzichte van het inbellen.

Zelf doe ik (nu ik niet meer zo veel met torrents doe) 60mbit, zometeen 100, en qua snelheid zou ik de nieuwe Basic snelheid ook wel best vinden. (voor ons thuis genoeg om te netflixen met meerdere schermen, thuis te werken en te downloaden)

Ben benieuwd wat je verwachting van het doorsnee familie gebruik is want er zijn gigantisch veel use cases te vinden waarbij 75mbit aan de krappe kant is
Ik ben zelf al aantal jaar geleden terug gegaan naar 50/5, ik had een 150/15 pakket.
Ik doe zelf ook niet veel met torrentz enzo meer, maar alles werkt kan prima thuiswerken/ netflix draait door enzo.
Ja een update van steam of ps5 duurt misschien iets langer, maar daar heb ik geen problemen mee.

Voor de meeste gezinnen is de 75/10 straks meer dan prima, of je moet grote bestanden regelmaat moeten bewerken/ online gamen dan is iets sneller wellicht fijn.
Wij zitten hier op kantoor met meerdere mensen met 25 Mb te werken. We bellen over internet, versturen rapportage en doen aan Teams. Gaat prima.
Dat is meer dan voldoende voor de doorsnee familie, zelfs net een 4k netflixje erbij enzo gaat prima.
75/10 mbit is is voor een doorsnee familie redelijk te doen. Mits je wifi netwerk (vrijwel altijd de bottleneck) het ondersteunt en goed bereik heeft.. Ik heb hier jarenlang 50/5 (of minder met ziggo) gehad en dat was geen probleem, ook de laatste jaren met streaming diensten. De upload begon wel een beetje een probleem te worden, zeker met al dat thuiswerken en video sessies. Voor een doorsnee gezin is 50 tot 100 mbit download geen enkel probleem en ook de beste/goedkoopste keuze. Je kan beter meer geld uitgeven aan een degelijk wifi netwerk thuis.
Wij zijn denk ik een doorsnee gezin (2 ouders, 2 kinderen). Ook bij de afgelopen schoolsluiting met school via teams e.d. ging het allemaal prima. Voorheen was inderdaad op zolder de Wifi de bottleneck, maar een belletje naar Ziggo loste dat op: ik vond dat ik als jarenlange klant wel recht had op hun "3 smart Wifiboosters" die ze aan nieuwe klanten geven. Dat zijn dus deze: pricewatch: TP-Link AC1200 Whole Home Mesh Wifi-systeem Deco M4 (3-pack)

Even aangeven dat je ze simpelweg wil en als je ze niet zo krijgt, je dan opzegt en je vrouw klant wordt (en ze dus alsnog krijgt).

Sindsdien in het hele huis perfect signaal met 50/5 en geen issues met videocalls meer, ook niet op zolder of midden op het plein waar we aan wonen :*)
Het is echter wel een steeds groter wordende groep. Zelfs in mijn wat minder IT gerelateerde omgeving merk ik dat al. Zeker de jeugd heeft veel minder behoefte aan de "ouderwetse" tv en telefoneren doe je met de mobiel.

Zelf ben ik overgestapt van Ziggo naar Budget alles in 1 (maar dan alleen internet) en ik betaal daar ongeveer de helft van wat ik bij Ziggo betaalde.

[Reactie gewijzigd door wisselwerking op 12 april 2021 09:52]

Koppelverkoop heet dat normaal gesproken. TV kijken kan ook prima met streamingdiensten. Dat is ook eigenlijk wat zo'n ontvanger is. Behalve dat er bijvoorbeeld geen Disney+ op draait. Ik denk dat de groep mensen die via kabel wil kijken steeds lager wordt. Laten we die bandbreedte gaan inzetten voor de uploadsnelheid. Mijn bejaarde moeder heb ik over kunnen zetten naar een Nvidia Shield (had ook een Apple TV kunnen zijn). Als die het kan, kan iedereen het. Het is wel even een learning curve.

De koppelverkoop was 1 van de redenen dat ik weg ben gegaan bij Ziggo. Nu heb ik kaal internet via Freedom, een hogere upload dan Ziggo, en koop ik de streamingdiensten die ik wil. Hopelijk binnenkort met pair bonding.
Bij T-Mobile kan je 1gbit krijgen voor 40 bij internet + tv (icm unlimited mobiel). Noem een Ziggo pakket die hierbij in de buurt komt.. [rekening houdende met de gedachte van david dat met meer glasvezel meer mogelijk wordt en dus niet de huidige situatie waar glasvezel nog niet overal beschikbaar is]
TV zit niet meer in alle regio's (tenzij je FTA zenders bedoelt, maar weet niet eens of ziggo die wel heeft)
Het analoge signaal is er immers af in de meeste regio's.
Het digitale signaal heeft genoeg FTA zenders, ook zonder ziggo abonnement krijg je NPO 1-3 in HD en wat commerciële kanalen in SD als je gewoon je kabel in een willekeurige TV met DVB-C decoder stopt
Van de andere kant, bij elk pakket van Ziggo zit Ziggo Go erbij om TV te kijken via smartphone, tablet, desktop, laptop of mediaspeler.

YMMV, maar je hoeft dus niet per se een abonnement bij NLZiet o.i.d. aan te schaffen om naar zowel de publieke omroepen als de commerciële zenders te kijken.
Ziggo Go is mooi inderdaad, Maar niet op mijn Android TV kastje. Waarom Ziggo de app nog niet heeft vrijgegeven hier in Nederland terwijl die in andere landen wel beschikbaar is/was, geen idee. Er zal wel een reden voor zijn (delen van je ziggo account als er gezinnen zijn met een android tv?)
Wat bedoel je precies met wat niet kan?

Want volgens nieuws: Ziggo Go-app komt uit voor Amazon Fire TV, Android TV, Apple TV, Shie... zou het moeten kunnen.

Ik zelf vind het een gemiste kans dat Ziggo geen app uit brengt voor Playstation 4 (en 5) en/of Switch.

Er was ooit iemand die een proof-of-concept Kodi addon had gemaakt, maar Ziggo ging gelijk dreigen met rechtszaken en advocaten (Ooit had die persoon ook op Tweaker.net zelf erover gereageerd, maar die reactie kan ik niet meer terug vinden).

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 12 april 2021 12:57]

Omdat het al "jaren" in ontwikkeling was en maar niet uitkwam, maar je hebt gelijk, het ziet ernaar uit dat het sinds afgelopen zomer beschikbaar is, eindelijk. Voor mij te laat, al moet ik toegeven dat ik vrijwel niks meer op TV keek. Maar voor mijn moeder was het wel een uitkomst geweest voor het hebbe van Ziggo op meerdere TV's zonder al die decoders en extra kaarten
"Ja maar meneer, bij ons is het netwerk ook voor 97% glasvezel". Aldus de helpdesk. Toch wel mooi dat er cocurrentie komt voor coax, DSL was dat gewoon period niet.
Ik moet er altijd wel een beetje om lachen. Ooit als student gewerkt bij de helpdesk van een vroege startup van Ziggo (genaamd Goldmine, ja echt!, later chello, tegenwoordig ziggo). Dus ik weet wel enigzins hoe het netwerk eruit ziet/zag. Dat glasvezel 97% is echt al heeeeel lang zo. DOCSIS standaard bepaald de snelheid die ziggo kan aanbieden. Met andere woorden, het enige wat je aan hebt met die 97% glasvezel is dat je in principe altijd de max upload en download hebt zoals aangegeven. Dus 50/5 is ook echt 50/5 en niet zoals bij xDSL. Voor de rest moet je kijken naar DOCSIS, dan weet je wat er aan kan komen voor Ziggo wat betreft snelheid.
Bij xDSL klopt tegenwoordig ook wel de aangegeven snelheid per adres. Het is echter zo dat de pakketsnelheden niet altijd overeenkomen met wat er op een adres beschikbaar is.
De afstand tot de wijkcentrale is vij xDSL nog steeds wel een beperkende factor. Dat heb je bij Kabel en glasvezel niet. Als je toevallig in de buurt zit van een wijkcentrale, dan klopt je stelling wel, maar naarmate je verder weg staat van de wijkcentrale duikt je snelheid naar beneden. Dat is best wel een dingetje. Pas als je de dienst afneemt weet je wat je krijgt.
Dit is dus niet meer het geval zoals elponchis aangeeft. Als je een postcodecheck doet bij een provider wordt de technisch haalbare snelheid ook apart aangegeven. Er wordt rekening gehouden met de afstand tot de centrale of kabelverdeler. Tegenwoordig is 99% van de postcodechecks op dsl correct.
Als ik bij een vergelijker mijn postcode opgeef krijg ik voor DSL de volgende verwachte snelheden: 13/1, 18/3, 20/1 en 50/5 verwachte snelheid. Aangezien de afstand tot de wijkcentrale voor alle providers precies hetzelfde is, zou je bij alle providers, of 99%, dezelfde waardes moeten zien.

Onafhankelijk van de pakketsnelheid varieert mijn max haalbare met xDSL van 50 Mbit download verwacht (sorry maar dit geloof ik eerlijk gezegd niet) en 5Mbit upload en het minimum haalbare is 13Mbit download en 1Mbit upload. Dat is nogal een groot verschil als de postcodechecks accuraat zijn.
Hey David, er is op DSL wel een verschil in gebruikte techniek. Wellicht dat dat het verschil bij jou oplevert.

Over ADSL is bijv max 20mbit te halen en als je afstand hebt tot de centrale kan dit lager zijn,
Over VDSL is dit weer hoger, dus kan je over dezelfde lengte qua lijn hogere snelheden halen.
En ga zo maar verder.

De snelheidschecker van https://www.cheapconnect.nl/internetcheck/ is wat dat betreft een mooie tool, laat per techniek zien wat haalbaar is op jouw adres, zonder de pakket caps (dat is zeg maar dat als de lijn 111 aankan en het pakket 100 is, dan laten de meeste providers wel gewoon 111 door).

zie het voorbeeld van mijn adres:

https://ibb.co/StTsGYC

[Reactie gewijzigd door elponchis op 12 april 2021 17:35]

Ik ken de technieken, maar ook daar zie je limieten die je op dw coax en glasvezel niet ziet. In mijn geval is het maximaal haalbare 33Mbit met bonded vdsl. Met normale vdsl is mijn verwachte snelheid 16Mbit. Een dergelijke lage snelheid heb ik al meer dan 10 jaar niet meer met internet via de kabel. Glasvezel, wat ik nu heb, is de volgende trap. De combi pakketten van Ziggo vroeger waren misschien voor mij nog wel een reden om te blijven, maar aangezien ik geen tv kijk, is voor mij alleen internet van belang. Ik heb het geluk dat ik ook glasvezel heb, en dat is en blijft de beste optie, zeker richting de toekomst.
Oh maar ik heb ook DSL nooit verdedigd tov glasvezel. Glasvezel is uiteraard de ultieme techniek voor internet, hoezeer sommigen nog heilig in Ziggo blijven geloven. Wilde het alleen nuanceren, heb een vergelijkbare situatie meegemaakt, zij het dat het niet 16mbit was bij mij maar 23, met de straatkast upgrade is dit 111 geworden en dit is ook wat ik daadwerkelijk haal met mijn 25 euro kostende vaste abonnement. En ja, glasvezel is altijd welkom, maar tot dan zit ik met mijn abonnement goed :)
2008 belde. Tegenwoordig zijn er ROP's en worden wijkcentrales minder en minder gebruikt.
Och Goldmine... die goede oude tijd. Mijn eerste internet verbinding was 512/128 kb op kabel in Eindhoven.
haha, ja dan had jij al de eerste verhoging te pakken, het begon met 300/64 kbit als ik me niet vergis. Prachtige modem ook, van metaal, heel zwaar met flinke koelvinnen/cd houder :D
Hmm, dat zou ook kunnen inderdaad. Ik weet wel dat ik bij de eerste lichting klanten hoorde. Kan dus inderdaad ook 384/64 geweest kunnen zijn. Of 512/64. Ik weet het ook niet precies meer. Die always-online optie van de kabel was wat mij het meest intrigeerde :+
je had eerst een pilot, daar zaten ongeveer 200-300 mensen op. Je had toen echt een binding met de mensen die meededen aan de pilot. Je had er mensen bij zitten die echt helemaal niks wisten van internet, maar ook techneuten als klant die je konden vertellen dat goldmine/chello een connectie miste op de AMS-IX naar andere internet aanbieders en dat je daarom een roundtrip naar andere landen had zodat je weer terug kwam op AMS-IX via een netwerk die wel een verbinding had. Daar ging je latency ;( . Dat wereldje op de AMS-IX was echt bizar om mee te maken. Het was een leuke bijbaan als informatica student en zeer leerzaam ook wat betreft netwerk technieken.
oh ja, die heb ik ook gehoord....
Je vergeet dat niet iedereen het zwaarste abonnement nodig heeft of überhaupt wil. In de markt voor 25-100Mbps downstream voldoet VDSL op veel plaatsen prima.
Glasvezel is nog lang niet overal beschikbaar en tot die tijd, gaan ze bij Ziggo gewoon op deze voet door. Ik heb ook niet het idee dat ze onlangs nou zoveel klanten zijn verloren of heb je daar een bron van?
Mee eens dat glasvezel nog lang niet overal beschikbaar is, maar er zit hier en daar wel een versnelling in lijkt het de afgelopen paar jaar. Dat ziggo klanten gaat verliezen is een gevoel die ik heb (met enige IT kennis uiteraard) maar even op google gezocht en ik ben niet de enige die de galsvezel/ziggo strijd opmerkt. Actuele cijfers zijn nog echt te vinden, ik kon alleen een cache artikel vinden op google
Ik heb zakelijk, dus geen enkele reden om over te stappen op glasvezel ;-)
vraag een kvk nummer aan, en je kunt flink in snelheid winnen
Mooi, kan ik op zakelijk ook 1000/1000 krijgen voor €25 (combi abonnement t-mobile, goedkoopste wat ik kan krijgen)? Helaas, ook zakelijk komt niet met een hoge upload snelheid, en ja, die heb ik nodig.

Maar waarom zou er geen reden zijn om over te stappen als glasvezel beschikbaar is als je zakelijk hebt? de prijs? de snelheid?
55 euro voor 500 mbit bij de kpn en dan heb ik nog geen TV.
daarnaast wil ik graag tvkijken met alleen ci + kaart om extra boxen te voorkomen.

en tmobile biedt maar 100 Mbit/s down | 100 Mbit/s op mijn adres

[Reactie gewijzigd door sandervanzijl op 12 april 2021 10:04]

T-Mobile bij mij was eerst ook 100/100, maar nu wel 1000/1000. Dus daar geef ik je wel gelijk in dat een kabel abonnement beter/sneller is. Maar, vergeet niet de upload bij KPN, 500/500 is toch beduidend meer dan wat Ziggo kan bieden, zeker bij zakelijk kan dat best een verschil maken. 50Mbit upload delen met meerdere werknemers kan een probleem zijn. In je eentje zal het wel meevallen.
ik upload zeer weinig. vnl media consumptie.
De voorwaarden misschien?
je hebt ook zakelijke glasvezel abonnementen, daar moet je het wel mee vergelijken anders heb je andere voorwaarden en gaat de vergelijking mank.
Klopt maar als men hier zakelijke Ziggo gaat vergelijken met goedkope particuliere glasvezel, dan mag ik dat natuurlijk even doortrekken.
En ik stel ook als vraag dat voorwaarden misschien een reden zouden kunnen zijn.
je hebt helemaal gelijk. Mijn vergelijking is dan ook "mank" ;)
Ik kan me niet voorstellen dat de gemiddelde Nederlander zal switchen naar een glasvezelprovider vanwege de upload snelheid, vooral niet omdat de meesten wel gebruik maken van hun Ziggo televisie pakket. En dan moet glasvezel ook nog eens beschikbaar zijn. Ik weet dat er weer geïnvesteerd gaat worden in de aanleg van glasvezel, maar eerst zien dan geloven.
De gemiddelde nederland zal niet eens wat uploaden, die komt niet verder dan een whatsapp media berichtje of een foto die naar de apple/google cloud gaat(Wat allemaal standaard aan staat).

Dus ze zullen inderdaad hiervoor niet gaan wisselen.
Dat "probleem" heb ik dus ook al 6 jaar. En daarom zit ik bij KPN en niet bij Ziggo. Ik gebruik geen TV ik wil het ook niet gebruiken en dan is Ziggo duurder. Als je wel TV kijkt is Ziggo zeer interessant en duidelijk goedkoper dan KPN.

De meeste mensen willen toch wel TV kunnen kijken dus betwijfel of dit echt een probleem is voor Ziggo. Misschien dat in de toekomst meer mensen streaming only gaan maar op dit moment ken ik buiten mijzelf geen mensen in mijn kring die dat zou willen. Die willen allemaal TV kunnen kijken. Ik vind het zelf ideaal heb het al 6 jaar zo. Als ik dan bij mensen ben erger ik me meteen weer aan de reclames.
De meeste mensen willen toch wel TV kunnen kijken dus betwijfel of dit echt een probleem is voor Ziggo.
Als ik naar mijn kinderen kijk, die kijken echt nooit naar TV. Dat is de generatie die de komende jaren abonnementen gaan afnemen. Dus ik zie het somber in voor Ziggo als ze niet met een goedkoper abbo komen zonder TV.
Als dat dan zo ver is zullen ze vast wel wat aan de prijzen gaan doen. Die zullen dat ook wel kijken naar wat de markt vraagt.
ik hoop het. Ik heb ze meerdere keren aangegeven dat ik geen TV wil en dat ik graag daar van af wilde. Maar het kon gewoon niet. Ik weet dat het merendeel dat wel wil, TV erbij, maar ik heb het gevoel dat ik niet de enige ben en dat die markt (internet only) alleen maar toeneemt gezien het aanbod van streamdiensten die je tegenwoordig hebt.

Ik hoor dan ook vaak als argument dat men F1 wil kijken en dat de rest van het TV aanbod ze niet boeit. Dus als Ziggo het alleenrecht behoudt op uitzenden van F1 hebben ze nog een troef in handen. Als dat ooit voorbij is...
ligt eraan wat je onder tv kijken verstaat. Bij T-Mobile kan je met de hoogst haalbare snelheid internet + tv voor 40 euro al bediend worden (afhankelijk vd haalbare snelheid kan dit tot 1gbit oplopen) icm unlimited mobiel. Als je toeters en bellen wil qua extra tv pakketten, dan kan het verschil verkleind worden. Maar ik denk toch dat dit altijd goedkoper blijft dan de 1gbit pakket van Ziggo (die ook nog eens een veel lagere uploadsnelheid heeft).
Wanneer de snelheid die KPN levert laag is dan is Ziggo soms het enige alternatief. In dat geval betaal je dan inderdaad meer en krijg je tv er dan bij (of je er op zit te wachten of niet). Maar dat is langzaam aan het veranderen.

Ik ben enkele jaren geleden overgestapt naar Ziggo Zakelijk. Daar kon je 5 euro per maand besparen door TV Start weg te laten. Ik betaal nu 49,50 ex-btw (59,90) voor 300500/40 met 'kabel tv' wat in houdt dat ik een hand vol ongecodeerde SD zenders kan bekijken. Ook heb ik toegang tot de Ziggo Go app met daarin opnieuw een hand vol zenders, waaronder Ziggo Sport. Deze app heb ik op mijn TV geïnstalleerd. Werkt als een trein.

Ik zie dat bij de consumenten dit nu ook mogelijk is. Bij zelf samenstellen kom ik bij Ziggo nu uit op 58,85 voor 300/30 Mbps zonder interactieve tv. Bij KPN zou ik 47,50 kwijt zijn voor internet only. Dus dan betaal je pak hem beet 10 euro meer voor het snellere internet. Lijkt er wel op dat je dan geen Ziggo Go krijgt, dat staan in ieder geval niet gespecificeerd.

Ironisch genoeg neem ik ook NlZiet af juist omdat ik een enkele keer weleens iets wil bekijken, maar dan inderdaad zonder reclames. De Ziggo Go app gaat dus eigenlijk alleen aan voor de F1.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 12 april 2021 16:56]

Het ligt er heel erg aan hoe je het gebruikt. Ik heb niet meer dan 100mbit nodig. Ik download nog amper iets. Vooral updates voor games maar daar even op wachten is niet erg en voor streaming is het meer dan genoeg zelfs voor de nieuwe streaming dienst van Sony met 80mbps. Dus dan betaal ik toch liever 10 euro pm minder dan heb je je Dinsney+ (7pm) en Amazon 4,50 a 5 pm als je een jaar in een keer doet geloof ik) abbo er al weer bijna voor terug.
Dat is helaas ook niet zo voor iedereen. Dat zijn bijvoorbeeld snelheden die ik met DSL niet kan halen. Vorig jaar was het hier 35/12 bij KPN, dit jaar 82/20. Bij T-mobile 45/10. Vergeet ook niet dat als je dan TV kijkt via DSL het dan per definitie ook nog een keer over diezelfde lijn moet (of het nu streaming of via een boxje gaat).

Onderschat trouwens de impact van Xbox Gamepasss Ultimate niet. De Xbox Ultimate dienst is een extreem goede deal (36 euro per jaar voor 600+ games) en daardoor ben je regelmatig nieuwe games aan het downloaden. Zelfs met 100 Mbps kom ik dan snel op het punt dat ik dat 10tje extra neer zou leggen voor die 300 Mbps.

Eind van het jaar schijnt hier de aanleg van Glasvezel te starten. Grote kans dat ik dan overstap aangezien ik graag meer dan 40 Mbps upload zou afnemen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 12 april 2021 19:05]

Dat had ik tot ongeveer een jaar geleden ook. DSL leverde over 1 aderpaar 23mbit snelheid (hierop zijn de meeste goedkope DSL-boeren actief), pair bonding 46mbit (KPN is een van de weinige die dit aanbiedt, maar is duurkoop, voor een tientje meer heb je veel meer snelheid bij Ziggo). Ik moest noodgedwongen voor snel internet bij Ziggo. De DSL lijn is vervolgens geupgrade waardoor mijn lijn een snelheid aankon van 111mbit over 1 aderpaar (en 222 via pair bonding), dus ben ik overgestapt op internet only (100mbit) van T-Mobile voor 25 euro per maand. Ik denk dat dit met de aanleg van glasvezel ook zal gebeuren, ook al is dat niet 100% van de Ziggo klanten.
Inderdaad, al ruim 6 jaar glasvezel. Nooit meer kabel, zo vaak ellende en storingen. Niet normaal wat het prijsverschil is.
De enige reden om voor Ziggo te kiezen is omdat hun Tv-aanbod vele malen beter is. Voor internet kun je het beste bij KPN of T-Mobile zijn. KPN is alleen wel vrij prijzig. Wat bij T-Mobile €50 kost, kost bij KPN al snel €80+.

Bij T-Mobile betaal ik slechts €55,84 per maand. Dit zit er in mijn pakket:
- 1 Gbps Glasvezel;
- Interactieve TV;
- ESPN Eredivisie;
- 2x Tv-box;
- Vaste telefoonlijn (basispakket)
- Eenmalig: modem (ondersteund 5 GHz).

En aangezien we hier allemaal ook T-Mobile abonnementen hebben voor onze smartphones, krijgen we daar ieder €2,50 per maand korting + 2 (of 3) extra GB aan data.
Jij zou zelfs goedkoper uit kunnen komen door je vaste telefoonlijn onder te brengen bij cheapconnect. Ipv 2,50 per maand betaal je dan 8,95 per jaar. Eventueel heb je zo een voip adapter daarvoor nodig: https://www.aliexpress.co...b201602_,searchweb201603_
Hmmm, ik ben van Ziggo ook overgestapt naar Telfort (nu KPN) glas, maar ben niet zo enthousiast.

- De tv app van Ziggo is gewoon beter.
- de digitale tv ontvanger van KPN is kansloos traag.
- Het gaat mij om de uiteindelijke kosten. Dus het medium (glas of koper) doet er helemaal niet toe. Ziggo had een prima prijs voor de geleverde snelheid.
- support Ziggo is oneindig veel beter
- de betrouwbaarheid van Ziggo was hoger, minder vaak snelheid dips.

Ikzelf kan wel uit de voeten met KPN maar ik zou andere die gewoon opzoek zijn naar 'internet en tv dat werkt' nooit adviseren om over te stappen vanaf Ziggo.
Ik denk dat dit verschilt per gebied. Waar ik woonde was het niets anders dan permanent gezeik met Ziggo... Maar qua die ontvanger van KPN, dat is al sinds dag 0 een issue inderdaad. Wat een rommel is dat, echt, ongelofelijk.

KPN staat in mijn ogen inderdaad ook niet erg bekend om de klantenservice. Maar, hoewel die van Ziggo erg vriendelijk is, hebben ze bij mij nog nooit een probleem wat aan hun kant/netwerk lag op weten te lossen, hoe vriendelijk ze ook waren. KPN dan weer wel, aldanniet met weinig tot geen communicatie.
En als je dat dan vergelijkt met T-Mobile is het nog steeds erg duur.

35 euro voor 1000/1000. Bieden ze alleen aan als je een T-Mobile netwerk hebt liggen naar je huis. Omdat het over het KPN netwerk te duur is.
Het zou fijn om van ziggo af te kunnen, hoewel het op zich goed werkt is de prijs wel aan enige aanpassing (naar onder - niet naar boven!) toe.

In Heerlen en aanpalende dorpen schiet het helaas niet zo op met de verglazing - er lopen wat projecten maar het is allemaal nog inschrijving en vlot niet echt lekker...
Ach, hier zijn de huizen prijzen iig nog bruikbaar en werk zat in de omgeving en vlak over de beide grenzen - dan maar even geen glasvezel :)
Als je alleen kijkt naar internet zijn ze vrij duur inderdaad.
Echter, veel mensen hebben combipakketten. Internet+TV omdat ze graag F1 in 4K willen zien (niet via legale streams mogelijk) of hebben een combi met Vodafone, waarbij je je mobiel abo een stap lager kan zetten omdat de GB's toch wel verdubbelt worden en je ook nog een een extra pakket erbij krijgt.

Bij een overstap raak je dat voordeel direct kwijt en kan het ineens weer veel duurder worden.
Alles valt en staat dus met de combi pakketten, niet met het losse internet (al zie ik mijzelf wel overstappen naar internet via glas en TV houden bij ziggo, ookal ben ik dan waarschijnlijk duurder uit)
He minimale pakket bij ziggo is 50/5 en kost €48.50. Dat wordt dan 75/10 en de prijs....nog te bepalen. Ik heb sinds kort glasvezel _/-\o_ en direct mijn ziggo abonnement opgezegd. Bij de duurste aanbieder (KPN) voor €47.50 heb je 100/100 en voor €50 heb je 200/200. Dat is allemaal kaal, dus zonder TV pakket oid, daar kijk ik toch niet naar.
Bij Ziggo kan je niet een abonnement afnemen zonder een vorm van TV.

En KPN is echt niet de duurste op FttH. Zie XS4ALL of Freedom Internet. Zie ook deze vergelijking van de snelste internetabonnementen van eerder dit jaar.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 12 april 2021 10:24]

Je hebt gelijk, ik heb het aangepast. Dank voor de link :)
100% dat ik je volg zodra de glasvezel kabel er is. Voor werk upload ik geregeld bestanden van 20GB en en die 50mbit is een hel. Daarnaast is Ziggo dankzij hun alleenrecht op de kabel ook nog is extreem duur. Maar helaas kan ik er (nog) niks aan veranderen.
Ik kan niet wachten op glasvezel, om dan vervolgens Ziggo het raam uit te gooien. Wij zitten eigenlijk alleen bij Ziggo omdat zij een machtspositie hebben op de kabelservice hier.

Onze ervaring met stabiliteit van Internet en Televisie, en de klantenservice m.b.t. daartot, is niet bepaald geweldig. Het ligt altijd aan "uw thuisnetwerk", behalve dat sinds de Connect Box in Bridge-modus staat met een overgekochte MikroTik RB2011, ons internet zich perfect heeft gedragen.. hmmmm... :9
Dat maakt het wel grappig. Want alles na de connectbox is toch echt je thuisnetwerk.
Als het probleem bij ziggo had gezeten, dan zou je het probleem nog steeds hebben. Of die connectbox nou in bridge modus staat of niet. Alle infra van ziggo blijft precies hetzelfde. Dat blijft net zo stabiel of instabiel. Al het verkeer gaat nog steeds over die connectbox heen.
Jij plaatst een nieuw apparaat in je thuisnetwerk en dan werkt alles ineens naar behoren.. waar zat dan het probleem? Grote kans dat je een 'vreemd' apparaat in je thuisnetwerk hebt dat vervelend doet en deze door de MikroTik ineens afgeschermd wordt om 'vervelend' te doen tegen de connectbox (die daar mss iets minder goed mee om ging).
Je TV beeld kan door de verandering sowieso niet stabieler worden.
Mijn gok is dat het de routing/ap firmware van de Connect Box zelf is, die vervelend doet, en nu deze in bridge-modus staat, dit niet langer van toepassing is.

Het lag dus waarschijnlijk aan de Connect Box zelf, niet het Ziggo-netwerk. Aangezien deze zelfs zonder mijn access-point aangesloten minstens 1x per week crashte, en zelden binnen 50mbps van de geadverteerde snelheid zat.

Mijn access-point is boven, en de rest van de fam. gebruikt het internet beneden. Vandaar dat ik dit liever niet wilde proberen voordat wij een router+ap hadden die beneden de WiFi verzorgt, om die dan ook als de gateway te gebruiken.

Sinds de nieuwe setup heeft de Connect Box zich als een engeltje gedragen, en zie ik geen aparte waarschuwingen in RouterOS.

PS: Dit is onze 3e vervangende Connect Box, en het is altijd wel raak met stabiliteit, snelheid, en crashes. Tevens is de web-interface ervan altijd extreem traag geweest, ook met een "zo stock mogelijk" thuisnetwerk, tot deze setup.

[Reactie gewijzigd door ThatOneCheetah op 13 april 2021 18:01]

Dat is toch wel appels met peren vergelijken. Ofwel; Internet met TV vs Internet zonder TV.
75/10 gaat ook gewoon 48,5 kosten, maar dan zit er dus wel TV wat bij KPN toch 10 euro extra kost, tuurlijk zou het leuk zijn als Ziggo Internet zonder TV zou verkopen (en TV zonder Internet zou ik ook voor in zijn!), maar dat is niet hoe je iets vergelijkt:

Dit is een iets eerlijker vergelijk:
KPN 200/200 met TV: 60 euro
Ziggo 300/30 met TV: 64 euro

Als je goedkoper internet wil, dan moet je niet bij Ziggo en KPN zijn. Bij T-mobile krijg je 1GB glas voor 40 euro per maand, knal daar lekker een 8 euro NLZiet abbo op en je bent klaar :)
Het kan nog beter zelfs, als je je vaste internet only abonnement combineert met mobiel unlimited bij T-Mobile, dan kost 1gbit vast internet zelfs maar 25 euro. (+8 euro nlziet en je zit op 33 euro). Helaas is het aantal adressen dat deze abonnement kan afnemen nog wel heel laag in aantal. :)
Jij kijkt geen tv, dan klopt je verhaal. Voor iedereen die wel tv kijkt gaat het niet op, want de aanbieders buiten Ziggo hebben allemaal een minder aanbod, en zijn duur.
Alles heeft twee kanten. Toen Ziggo hier de kabel overnam had ik kpn voor internet en telefoon, kabel voor tv. Toen ik ging informeren bij KPN voor tv bij m'n internet kwam ik euro's duurder uit dan bij Ziggo, plus dat ik minder te kiezen had op tv, en de download minder was..,.
Upload alleen is echt niet zaligmakend.
Anoniem: 159816
@david-v12 april 2021 10:46
Als er geen glasvezel beschikbaar is waar je woont heb je echter geen keuze. Dan is Ziggo de enige partij die fatsoenlijke snelheden kan leveren en garanderen. ADSL is werkelijk een drama.
Same here.
Ik stap al 15 jaar lang jaarlijks over van KPN naar Ziggo en weer terug.(vroeger @home)
Daar zat altijd weinig verschil in praktijk snelheid.
Ik had altijd een premium pakket vanwege 7 persoons huishouden.
Omdat Ziggo de laatste jaren wat achterblijft switch ik nu tussen KPN en XS4all.
Ziggo komt er hier niet meer in.
( ze bellen wel trouw of ik weer terug kom) 😜
Eens, al is het wel een heel gedoe om je eigen modem te gebruiken achter een kpn lijn. Bij ziggo kan het modem eenvoudig in bridge modus. Dat vind ik wel een ding
Met Access Points heb je dat "gedoe" veel minder. Bij ziggo was dat inderdaad redelijk simpel, bij KPN heb ik nog niet gekeken omdat het alleen de WIFI van de router van KPN heb uitgezet en dat was het, de rest van het wifi netwerk regel ik met mijn AP's
Dan moet je wel zin / de mogelijkheid hebben overal kabels naartoe te trekken.

Stel je wil gewoon een mesh systeem met wireless backhaul en de router functies daarvan, dan moet je je in allerlei bochten wringen.

Ik vind het werkelijk waar ronduit belachelijk dat nagenoeg alle providers niet de mogelijkheid geven dat ding in bridge mode te zetten.
Je hebt een punt als je TV buiten beschouwing laat maar gecombineerd staat Ziggo nog steeds ijzersterk. Zaken als Sport en Film pakketten (vooral F1) houden de meeste klanten wel gebonden. Dan zijn die extra Mb/s per seconde minder relevant.
Vaak heb je de mogelijkheid om zonder Ziggo ook naar sport en F1 te kijken. Voor iets met dan 6 euro per maand heb je F1tv, en die liever echt veel meer dan de F1 zender van Ziggo. Ik snap dat het allemaal niet "handig" is met al die verschillende apps. Straks heb je geen 100 zenders maar 100 verschillende apps. Dat schiet niet op.
Dat werkt voor de tweaker maar niet voor de doorsnee burger (dat zijn er iets meer). Die wil gemak en goedkoop.
Ik zit sinds kort bij tweak voor glasvezel en heb in 1x voor een jaar betaald (dan heb je 2 maanden gratis). Scheelt enorm. Honderden euro's in het jaar goedkoper dan ziggo.

[Reactie gewijzigd door Zakaria89 op 12 april 2021 13:21]

Dat was handig geweest om in de startpost ook de bedragen erbij te zetten. Er zijn overigens goedkopere firma's die gebruik maken van het KPN fibernetwerk. T-Mobile heeft ook fiber liggen.
En TV kijken kan bij KPN met een hogere stream zelfs zonder 4k abonnement, naar UHD 3840 x 2160 60p. Dat zegt mijn Samsung TV in de rechterbovenhoek van het beeld..
Settopbox is de Arris VIP5202. Die Ziggo komt er bij mij niet in.

[Reactie gewijzigd door RAAF12 op 12 april 2021 13:36]

Yep, zit in Groningen met smart op KPN te wachten.
Wil wel eens een keer in full hd 60 fps streamen (min 6mbit nodig up)
Nog liever in 4k (25mbit up nodig). Ziggo schiet totaal niet op.
Ik weet niet hoeveel mensen nu merken dat ze upload nodig hebben. Dat is zeker nu met thuiswerken handig.

Ik snap nog steeds niet waarom ziggo niet voor 400/400 kiest ipv 1000/50.

Je zou zeggen dat dat veel interessanter is.
heeft alles te maken met wat ze kunnen leveren met de huidige modems (docsis) en de beschikbare ruimte (frequenties) op de coaxkabel. Zie ook dit artikel van een paar jaar geleden.
Ziggo heeft analoge radio op de kabel al uitgezet er is dus sowieso extra bandbreedte vrij.

Ik zeg overigens 400/400 dat betekend in feite 400 down en tegelijk 400 up, niet zoals bij glasvezelf 1000 mbit breedte je ziet maar wat je ermee doet.

Ik hoef die snelheid dus niet zoals bij glasvezel te hbben. Maar 200mbit of 400mbit download en daarnaast 400 dus 200 of 400 mbit upload (de verbiding zou dan een soort van 800 mbit maximaal zijn) moet volgens mij gewoon kunnen en is het een keuze om dat niet te doen.
De techniek, docsis, is al wel zo ver, maar Ziggo nog niet. Je moet er ook rekening mee houden dat bepaalde modems niet geschikt zijn en vervangen moeten worden. Ziggo zal dus niet bij elke nieuwe versie van docsis alles vervangen en direct upgraden. Bovendien, als er ruimte beschikbaar komt in de frequenties gaat dat eerder naar de download. Voor de upload is, zoals je bij veel reacties ziet, minder vraag naar. Vandaar ook mijn initiële post, dat als glasvezel steeds verder wordt uitgerold, Ziggo en uitdaging heeft met de huidige snelheden en prijzen.
De upload snelheid komt vanzelf. Docsis 3.1 bied zowel 10x meer download als upload per cable modem. Met de downstream is de implementatie al redelijk onderweg (Giganet). Verschil is dat downstream makkelijk kan worden toegevoegd doordat er nieuw spectrum aan de standaard is toegevoegd. Aan de onderkant moet er eerst daadwerkelijk iets verdwijnen.

Het bundelen tv verhaal is een stuk lastiger. De vraag is of 'we' daar uiteindelijk op zitten te wachten want dit kan het einde van televisie betekenen. Klinkt wellicht wat overdreven maar het ziet er echt niet gunstig uit. Let op:

Momenteel is er bij het doorgeven van veel zenders een afname plicht. Daardoor krijgt bijvoorbeeld RTL Nederland voor elke abonnee van Ziggo een paar cent per maand. In de laatste jaarcijfers die ik kon vinden had Ziggo 3.87 miljoen video klanten. Volgens hetzelfde rapport zijn de programmeerkosten 854 miljoen euro. Ofwel het aanbieden van Ziggo kost ongeveer 220,67 per klant per jaar. Dat komt neer op 18,38 per maand per klant aan kosten.

Wat er gebeurd wanneer zenders overstappen naar een premium model waarbij per geïnteresseerde klant laat zich raden. Stel RTL krijgt nu 250M per jaar op basis van die 3.87 miljoen klanten. Op het moment dat TV optioneel wordt en 50% van de klanten wenst geen RTL meer dan moet diezelfde 250M worden opgebracht door de helft van het aantal klanten. Ziggo kan zijn prijzen met 18 euro per maand verlagen. Maar wie optioneel naar RTL wil kijken mag vervolgens 129 euro per jaar (10,75 per maand) gaan betalen. Dan heb je nog geen Talpa en geen Discovery, geen BBC, enz. Als 50% van de klanten dat volledige pakket zouden nemen dan kost dat 437 euro per jaar, 36 euro per maand. Het laat zich raden dat steeds meer mensen afhaken waardoor de prijzen steeds verder omhoog gaan. Het gevolg is dat TV zenders stoppen. Met andere woorden; het einde van lineaire tv dreigt en Ziggo is eigenlijk de laatste bastion van deze dienst. De bestaande lineaire tv is eigenlijk een socialistisch systeem; het feit dat iedereen betaalt maakt het betaalbaar.

Maar goed de tv zenders zitten niet stil. Het platform NLziet is natuurlijk een oplossing. De vraag is wel hoe duur deze dienst op termijn gaat worden wanneer de basis inkomsten vanuit Ziggo wegvallen. Het geld moet ergens vandaan komen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 12 april 2021 19:25]

Ik heb met Ziggo alleen maar problemen gehad en kon ook nergens anders heen met een koperlijntje van 4 Mbps totdat we 2015 opeens op glas (combi koper) werden aangesloten en met een 100/40 Mbps en zeer stabiele internet lijn en tot nu toe tweemaal een volledig storing gehad in de 6 jaar door onderhoudswerkzaamheden die uitliepen tot 9 uur 's ochtends en een defekte glasvezel connector in de centrale en dat was in totaal 8 uur geen internet in 5-6 jaar.

Ik had met Ziggo om de dag geen vast lijn die bereikbaar was en moest dan modem dus om de dag ook een reset geven, Wifi die opeens vastliep en moet zeggen mijn Humax op analoog deed het altijd wel. Ik belde meerder keer per dag mijn eigen lijn om te kijken of die nog wel bereikbaar was. Ik deed dit al jaren zo sinds 2011 toen we er gingen wonen en je raakt eraan gewend.

Ik kan met KPN zelfs 200 Mbps krijgen en heb persoonlijk aan 100 Mbps met twee schoolgaande kinderen genoeg voor teams, netflix,spotify, youtube en online games. We hebben zelf smartlampen,schakelaars, stofzuiger en dat werkt allemaal perfect.

Wat ik wel weet is dat Ziggo 5 jaar geleden altijd goedkoper was dan KPN, maar ik was paar maanden geleden nog gebeld door Ziggo (vodafone abo) en het viel me op dat 250 Mbps/vs 200 Mbs dat je bij KPN met tv 60 euro kwijt was en bij Ziggo dus 72 euro. Het is duidelijk dat Ziggo Sport kanaal 1 of series en films bij Ziggo helemaal niet gratis zijn ,want je betaald er gewoon voor indirect zei ik nog toen ik vroeg wat betaal ik dan na de aktie korting die met tegenviel. Super tevreden met de KPN en we krijgen volgend jaar glasvezel wat voor niet van toepassing is met mijn 100 Mbps

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 12 april 2021 22:25]

Ziggo KAN geen abonnement aanbieden zonder TV, omdat het netwerk nu eenmaal werkt met openstaande kanalen. En dat gaan ze ook niet zomaar veranderen, want het is juist één van de speerpunten van Ziggo, TV kijken zonder kastje voor een relatief lage prijs, vergelijkbaar met het oude analoog. Er zijn circa 400.000 abonnees die op deze manier TV kijken, zonder internet abonnement.

Wie internet van Ziggo afneemt heeft simpelweg altijd toegang tot een vijftigtal TV kanalen, of je nu kijkt of niet. Gezien Ziggo niet kan controleren wie er wel en niet kijkt, zal het altijd bij het abonnement horen.

Theoretisch zou Ziggo de transport streams per huishouden kunnen blokken in de wijkkasten, maar dat is enorm veel mensenwerk en daarmee ook foutgevoelig. In de woning is het niet te blokken, iedereen kan zo een splitter op het AOP zetten, en alsnog toegang krijgen tot de TV kanalen.

Overigens is glas ook niet altijd even zaligmakend, hier is het allemaal jaren geleden aangelegd en vrijwel alle buren stapten gelijk in. Inmiddels zijn ze bijna allemaal terug bij Ziggo, omdat het glas netwerk er continu uit lag of trage snelheden. Dat is natuurlijk anekdotisch en waarschijnlijk al lang en breed opgelost, maar de euforie van glas was snel verdwenen.
Ziggo is ook een Kabelmaatschappij en zolang KPN monopoly in glasvezel houd kan Ziggo weinig veranderen, dan hun eigen frequentie Analoge TV en Radio te sluiten en daar weer alles updaten en verhogen.
Sinds wanneer heeft kpn monopoly op glasvezel? Het is eerder andersom, dat je via de kabel vrijwel alleen maar Ziggo kan krijgen (of de bijbehorende kabel exploitant). Via glasvezel of xDSL heb je juist wel een keuze in de aanbieder.
KPN heeft weldegelijk een monopoly op glasvezel, net als Ziggo dat heeft op kabel. Het is niet dat je kan kiezen tussen verschillende glasnetwerken, KPN beheert een enorm gebied in Nederland. Het verschil met Ziggo is dat KPN derde partijen ‘op het netwerk toe laat’ (lees; contracten laat aanbieden), omdat je met glas niet gebonden bent aan die openstaande TV kanalen.

De keuze in aanbieder zorgt er vooral voor dat de prijs systematisch hoog wordt gehouden, in plaats van de gewenste concurerende marktwerking. KPN vraagt een minimale inkoopprijs, en gaat vervolgens zelf op dat randje zitten met haar eigen abonnementen.

Op papier heb je keuze, de realiteit is dat je enkel kan kiezen voor KPN met minimale variaties in prijs.
Je haalt nu twee dingen door elkaar. Het glasvezel netwerk die bij ons in de wijk is gelegd, is in opdracht van de gemeente uitgevoerd door kpn netwerknl, een onafhankelijk dochteronderneming van kpn. Op dat glasvezel, de infra, mag vervolgens een aanbieder van internet diensten, zoals kpn, tele2, t-mobile enz hun diensten aanbieden. Bij de coax kabel is dat absoluut niet het geval.

De realiteit: bij kpn heb ik nu een 100/100 internet verbinding, daar betaal ik €47.50 voor. Ik ga over een paar maanden overstappen naar t-mobile, voor een 1000/1000 verbinding, kost maar €40 per maand. Is dat wat jij noemt een minimale prijsverschil en geen keuze mogelijkheid? Omdat ik ook van t-mobile een unlimited mobiele abboement heb krijg ik €15 korting op mijn glasvezel abonnement, dus betaal ik geen €40, maar €25 euro.

Kpn €47.59 voor 100/100
T-mobile €40 voor 1000/1000 (met extra kortingen omdat ik al t-mobile klant ben is het maar €25). Waar is het prijs verschil minimaal en waar is de prijs kunstmatig hoog?
Maar dat is dan weer geen eerlijke vergelijking, want T-Mobile biedt die 1000/1000 enkel aan wanneer er ook daadwerkelijk T-Mobile glasvezel in de grond ligt of waar ze deze exclusief huurt. Die 1000/1000 wordt niet aangeboden wanneer je T-Mobile afneemt via het KPN netwerk.

T-Mobile is wel bezig met fysieke uitbreiding van het glasvezelnetwerk, maar vooralsnog ligt het nog maar op bijzonder weinig plekken. Overigens moet je kijken naar de jaarprijs, die is immers ieder jaar te onderhandelen naar met iedere aanbieder, je krijgt gewoon weer de ‘instap korting’ als je er om vraagt. De jaarprijs van KPN 100/100 is. Bij T-Mobile loopt er momenteel geen kortingsperiode, bij KPN wel.

T-Mobile 12 maanden 100/100 = €420,- (exclusief aansluitkosten)
KPN 12 maanden 100/100 = €427,50 (exclusief aansluitkosten)

T-Mobile kan stunten met de 1000/1000 op haar eigen netwerk, maar niet op het netwerk van KPN. In principe kunnen ze het wel aanbieden via het KPN netwerk, maar niet voor de prijs van €40 per maand.
Ik kan je verzekeren dat ik geen glasvezel van t-mobile heb. De glasvezel is aangelegd door kpn netwerknl in opdracht van de gemeente. Ergens in jouw redenatie maak je toch echt een fout. KPN en KPN netwerknl zijn onafhankelijk van elkaar.

KPN 100/100 heeft een prijs van €47.50 per maand zonder de introductie korting. Dus na het eerste jaar ben je maandelijks €17.50 duurder uit bij kpn dan bij t-mobile.

Maar nogmaals, jouw bewering dat 1000/1000 alleen kan op t-mobile glasvezel is niet waar. Ik kan het gewoon aanvragen.
Zoals aangegeven:
T-Mobile biedt die 1000/1000 enkel aan wanneer er ook daadwerkelijk T-Mobile glasvezel in de grond ligt of waar ze deze exclusief huurt.
T-Mobile huurt een unieke lijn naar de wijkkast en/of gemeente knooppunt of legt deze zelf aan. Dat zal in jouw wijk dus het geval zijn, maar dat gaat om een relatief klein percentage van alle aansluitingen.

En nogmaals, een abonnements verlenging bij KPN is gewoon te onderhandelen naar de introductieprijs, daar heeft men bij de klantenservice een standaard draaiboek voor. Je moet er alleen zel acheraan gaan.
Ah, nou begrijp ik wat je bedoelt. Ik had het puur over de glasvezel van mijn huis naar de wijkkast en jij hebt het over wat er na de wijkkast in de grond ligt. Vergelijkbaar met mobile abonnementen, waarbij je een dienst kan afnemen die gebruik maakt van kpn, t-mobile of vodafone netwerk. Alleen in het geval van glasvezel is het vooralsnog voornamelijk kpn netwerk, en dat is de monopolie waar jij op doelt.

Het heeft even geduurd voordat bij mij het kwartje viel. Bedankt voor de uitleg :)
Ziggo heeft een betere kabel aanbieding en groter bereik. De snelheden zijn aangepast maar kan nog beter en dat zal de toekomst leren.

KPN heeft nog diverse opties zoals tele2, Regfiber, T-Mobile, XS4all etc, keuze allemaal op de KPN Glasvezel netwerk. Maar hun aanbod is anders als die van Ziggo.

Laten we afwachten wat de toekomst brengt.
ik kan het ziggo nieuwsbericht van Mei al voorspellen: "Ziggo verhoogdt de abonnementsprijzen met 2 euro per 1 Juli"

[Reactie gewijzigd door cold_as_ijs op 12 april 2021 11:29]

Dat is niet alleen bij Ziggo bij KPN glasvezel gooien ze het abonnement ook omhoog rond die tijd jaar op jaar, maar bij KPN krijg je geen extra snelheidsverhoging zoals bij ziggo,
Bij ziggo zijn wel vaker snelheidsverhogingen doorgevoerd de afgelopen jaren al in het tijdperk @-home.
Je krijgt er nog iets voor terug, bij KPN helemaal niets.
Ja daar kan je nu wel op wachten idd.
Inderdaad.. zo werkt Ziggo.. zal mij niet verbazen als het hogere prijzen wordt zelfs.
Ja, dit is een tik tok (niet de dansjes) mechanisme.
Tik: sneller internet
Tok: hogere prijzen

Ik moet overigens ook wel zeggen dat 1000/50 wel echt heel vreemd klinkt. Het wordt echt tijd voor hogere uploads.

[Reactie gewijzigd door iAR op 12 april 2021 11:14]

Een nieuwsbericht van prijsverhoging is wel standaard na een snelheidsverhoging :) .
Laten we het hopen , hier is net glasvezel aangelegd dan kan ik voortijdig opzeggen en hoef ik mijn jaar abo niet meer uit te zitten.

[Reactie gewijzigd door edebee op 12 april 2021 09:48]

Maar 2 euro? Zo'n kleine verhoging heb ik in jaren net gehad.
>In 2019 en 2020 werden die prijsverhogingen in mei aangekondigd en werden abonnementen per maand zo'n twee euro duurder.

U zit bij een andere Ziggo dan die uit het artikel?
Uit de mail van 22 Mei 2020: "Dat betekent voor u dat het maandbedrag van uw abonnement met 2,30 euro omhooggaat."

En voor de lol ook de mail uit 2019: "Uw internet- en tv-pakket gaat met 2,50 per maand omhoog."

[Reactie gewijzigd door Mrlten op 12 april 2021 09:47]

"zo'n twee euro" oftewel: ongeveer, de prijsverhoging kan prima meer zijn
over 1 jaar genomen wel, maar ik geloof er niet zo in dat er abonnementen zijn die structureel boven deze 2 euro hebben gezeten.
Zeker wel, ik was bij Ziggo in 6 jaar tijd van 48 euro naar 64 euro gegaan (48 euro was geen aanbieding). Dus een stijging van 16 euro in 6 jaar, gemiddeld 2.66 euro. Voor hetzelfde abonnement. Dat is 33% stijging in 5 jaar. Voor mij voldoende reden om weg te gaan
In die 6 jaar heb je ook meer waar voor je geld gekregen, of niet? Ziggosport en hogere snelheid? Inflatie? Welke provider zit je nu bij?
Hogere snelheid inderdaad en voor de rest dingen die ik niet gebruik, maar ook geen keuze in heb.

Ik ben nu naar T-Mobile gegaan, omdat ik daar niet verplicht ben TV af te nemen. Tevens kon ik mijn Tele2 Unlimited mobiel abonnement consolideren en hiermee ruim 35 euro per maand besparen.
In 6 jaar is er een hoop verandert. Naast hele andere abonnementen, ook inderdaad meer zenders. Hoe zagen je verhogingen er de afgelopen 3 jaar uit?
Vorige verhoging was 75 cent voor mij afgelopen juli
Maar dit zou dan al het derde jaar op rij zijn dat ze het verhogen.
Dat wil dus zeggen dat het al 6 euro duurder is per maand dan 3 jaar geleden.
Het is altijd makkelijk te zeggen “het is maar 2 euro”.
Maar als je dat zo een paar jaar na elkaar doet is het in totaal al 10 euro en dat is al wat meer en dat kan ook al moeilijker zijn voor bepaalde gezinnen.
Voor mij was het 16 euro in 6 jaar tijd. 33% verhoging op het initiële tarief.
Je hoeft geen Ziggo te nemen he. Zat andere aanbieders in Nederland die internet aanbieden.
tja ik kan ook overstappen op een van de 10 aanbieders van 25mbit ADSL natuurlijk 8)7
Maar binnenkort gaat Ziggo hier de deur uit hoor omdat ik dan overstap op glasvezel. Gelukkig (nog) geen netwerk van KPN dus wel fatsoenlijke prijzen en geen jaarlijkse verhoging.

[Reactie gewijzigd door cold_as_ijs op 12 april 2021 09:58]

KPN zit hier nog op hun oude koper wijkspul:
De maximaal haalbare snelheid op je adres is ↓ 59 Mbit/s ↑ 12 Mbit/s

Met dezelfde opties die ik bij Ziggo heb betaal ik dan € 59,49 per maand.
Bij Ziggo betaal ik voor 250/25 (wordt dus 300/30) een tientje meer. Dan vind ik de prijs van KPN niet in verhouding staan tot wat ze (kunnen) leveren. Dus het kan, maar het wil niet zeggen dat je er veel me opschiet.

12 Mbps is met een gezin van 4 met online klassen en thuiswerken zo opgesoupeerd.
Ik krijg rond die tijd ook vaak mijn salarisstijging. Volgens mij lag die gemiddeld vorig jaar rond de 3%.
Ik vind dat in Corona tijd Ziggo de huidige prijzen ongemoeid moeten laten , zou Ziggo wel netjes staan als ook zij nu aan de maatschappij denken.
Maar dan met een "t" :+
Zullen ze toch eerst met KPN rond de tafel moeten zodat de prijs verhoging niet teveel verschilt.
Modem maar even resetten voor de 700/50 te krijgen.
Over een paar maanden is mijn jaar voorbij en een stapje terug word nu heel interessant
Hopelijk nu KPN en T-Mobile weer wat harder aan glas werken, hoef ik mij in 2022 minder druk te maken over dat soort ziggo berichten :)
Ben benieuwd naar de opinie van @kodak hierover.
De 'gratis' upgrade voor de volkomen ongerelateerde prijsverhoging om de 'steeds stijgende kosten van netwertkonderhoud' te vangen

https://tweakers.net/zoek...1BHhm6cxj432PlFvV2t0Tz-QI
Die komt sowieso wel vanwege "investeringen in het netwerk".
Maar daardoor is wel de snelheid omhoog gegaan ;), als ze niet hadden geinvesteerd dan had dat nooit gelukt. Dus zo kunnen ze het wel verantwoorden.
Dat is niet waar. Ze bieden nu ook al 1Gb aan dus die investering is al gedaan. Sterker nog, bijv. van 50 naar 75 Mbit bijv. kan al jaren, maar die mensen moeten wel mee betalen aan een investering voor Gigabit. Zou eerlijker zijn om dat dan ook in de prijs van het duurdere abonnement te stoppen.

Mijn punt was meer dat Ziggo elke keer "investeringen in het netwerk" noemt als reden om de prijs te verhogen. Maar dit zou natuurlijk gewoon in het kostenmodel moeten zitten dat je afschrijvingen en vernieuwingen mee neemt. Wees dan gewoon eerlijk en zeg dat de aandeelhouders meer geld willen zien en je een stuk indexatie meeneemt.
Misschien stond mijn ;) op de verkeerde plek, maar dat bedoel ik dus ook.
Ik hoop dan wel dat ze die enorme spelfout achterwege laten :+
Die is wel tenenkrommend, ja.

Overigens net even het modem uit en weer aangezet om het nieuwe profiel te laden: 50% extra down en 100% extra upload.... niet verkeerd, zelfs al zou dat 2 euro extra kosten...

[Reactie gewijzigd door michielRB op 12 april 2021 13:55]

Zo lang Ziggo niet biedt wat ik wil (alléén internet, géén tv!), zal ik nooit meer klant worden bij Ziggo, al duwen ze de download nog veel verder naar boven. De service die ze mij een aantal jaren lang hebben geleverd was wel goed te noemen, dat moet ik wel zeggen. Ruim vier jaar bij Ziggo gezeten en het aantal keren dat ik problemen had met internet zijn op één hand te tellen. Maar helaas moet ik bij hun betalen voor iets dat ik niet gebruik. Het is gewoon niet mogelijk om alleen internet af te nemen, zonder tv signaal er bij, met bijbehorende lagere maandkosten. Ga maar eens naar de website om een product te kiezen: kies Producten -> Pakketten -> Internet (optie onder Internet & TV) en je wordt doorgeleid naar een pagina dat alleen over internet gaat. Wil je vervolgens een pakket kiezen door bijv. op die pagina op Internetabonnementen te klikken, zie je weer dat je overal tv bij krijgt.

Waarom kun je geen internet via de kabel krijgen zonder tv? Met glasvezel is het mogelijk. Met ADSL is het ook mogelijk? Ik zit bijv. bij online.nl. Ik heb daar een 100/30 abbo zónder tv. Maar als ik wil kan ik een pakket kiezen met internet én tv voor een hoger maandbedrag. Volgende maand krijgt mijn huis eindelijk glasvezel. Ik heb al een abbo bij Tweak genomen. Ook daar is hetzelfde: je kunt kiezen of je alleen internet wilt nemen of zowel internet als tv.

Ziggo lijkt mij voorbij te gaan aan het feit dat steeds meer mensen geen lineaire tv meer kijken maar alles via VOD tot zich nemen. Het heeft een monopoly (ik heb hier via de kabel geen alternatief!) op de kabelmarkt en duwt die tv-signaal door je strot heen met bijbehorende hogere maandlasten. Jammer.
Je kunt bij Ziggo gewoon een los internet-abo nemen hoor, dat heb ik zelf ook.

De reden dat ook bij dat abo staat dat er TV bij zit, is omdat Ziggo via de coax werkt, en daar nou eenmaal ook een aantal TV-zenders doorheen gaat. Het verschil met een TV-abo is dat je daar dus een kastje e.d. bij krijgt + digitaal + extra zenders.

(Ik heb Internet Compleet)
Dat kan, inderdaad. Punt is echter dat je daarvoor een hoge maandprijs voor betaald, verhoudingsgewijs. Tenminste, als je geen TV kijkt. Ziggo prijst zichzelf toch wel enigszins uit de markt, tenzij er op je adres geen alternatieven zijn.
Gefeliciteerd, jij hebt een keuze. Mijn enige alternatief is een ADSL/VDSL verbinding met lagere up en download als ik niet voor TV wil betalen.

Met dank aan de overheid die Ziggo geen monopolie vindt, omdat ze trage shit verbindingen als concurrentie zien. En dus Ziggo hun gang laten gaan en de overname van de grootste glasvezel boer door KPN goedkeurde, want er is toch concurrentie.

Wel typisch dat het liegen over het aanleggen van de glasvezelverbinding naar mijn adres om het maar niet te hoeven doen begon direct na de overname, terwijl voor de overname wij actief benaderd werden omdat men glasvezel graag wilde aanleggen.

Die hele markt is verrot en de overheid houdt zich van de domme, omdat het laatste wat die doet is zijn fouten toegeven.

Dus krijg ik nu een nutteloze download verhoging en blijf ik met shit upload zitten, terwijl ik met het afgelopen jaar thuiswerken toch vooral behoefte heb gehad aan meer upload.
Omdat Ziggo klanten met plezier gebruik maken van het DVB-C signaal wat bij al haar klanten wordt geleverd. Zonder encryptie voor de basiszenders (incl. Ziggo Sport). Kabel in de tv en kijken, geen extra kastjes en een onbeperkt aantal aansluitingen in huis zonder meerprijs.
Sommige klanten willen dit wel, sommige klanten niet. Feit blijft dat er geen keuze is, en dat daardoor het internet-only aanbod zichzelf uit de markt prijst.

Dat is ook wel eenvoudig te verklaren, met de DVB-C FTA is het technisch simpelweg onmogelijk om dit onderscheid aan te brengen. Dat kan alleen als Ziggo zou overstappen naar IPTV. Dat zou echter ook weer veel klanten ontevreden maken, omdat dan het gebruik van de DVB-C tuners ingebakken in de TV's niet meer mogelijk is.
Waarom is het technisch onmogelijk om alle zenders behalve Nederland 1, 2 en 3 achter een smartcard te zetten? Dit hebben ze in het verleden ook gedaan, alleen sinds het uitfaseren van analoge tv zijn de meeste basis zenders vrij gesteld van encryptie. Voor die basis zenders is elke ziggo klant verplicht om te betalen.

Dit lijkt me gewoon een verdien model, zorg dat elke klant een basisbedrag betaald en je kunt met de zenders beter onderhandelen (want er zijn meer klanten).
Ja, ze zouden alles - zelfs 1-2-3 - , achter een smartcard kunnen zetten, maar je vergeet iets belangrijks. Dat zou namelijk betekenen dat ALLE klanten, dus niet alleen "internet-only" klanten, het FTA aanbod niet meer kunnen gebruiken. Al die televisies op slaapkamers die nu zonder smartcard of kastje werken, dat gaat dan niet meer. En dat is voor veel mensen juist een argument om bij Ziggo te gaan, of te blijven.
Dat was 10 jaar geleden inderdaad een groot probleem. Elke tv van ongeveer 10-15 jaar of nieuwer heeft DVB-C + smartcard ondersteuning ingebouwd. Er zijn ook bijna geen tv's meer die wel DVB-C kunnen decoderen maar geen smartcard ondersteuning hebben. Vaak kunnen ze dan ook geen DVB-C afspelen maar alleen analoge TV (iets waar Ziggo sowieso al op korte termijn mee wil stoppen).

Dus ik zie nog steeds geen probleem hierin. Zelfs mijn oma heeft nog een nieuwe tv (want die nieuwe tv's zijn groter en dat vind ze fijner met kijken).

Ze blijven gewoon vasthouden aan verouderde technieken, het is al jaren bekend dat lineaire tv steeds minder wordt bekeken. Hiervoor in plaats zijn de streamingdiensten gekomen zoals Netflix, Disney+, Amazon Prime, Videoland. Er zijn dus steeds meer mensen (net zoals ikzelf) die geen tv meer willen afnemen.

Maar aan de andere kant is Ziggo omdat ze je verplicht tv laten afnemen wel een van de goedkopere aanbieders van tv en hebben ze ook een van de meest uitgebreide pakketten. Dus als je tv wilt hebben met veel zenders zoals mijn ouders dan zit je bij Ziggo wel weer goed (ook al betalen ze ongeveer 100 euro per maand aan Ziggo).
Ik ben eigenlijk nog nooit een TV tegen gekomen die de smart-card ondersteuning ingebouwd had. Je moet altijd een CI(+) module gebruiken, en die zijn best prijzig. Ook moet je dan extra smartcards huren van de aanbieder, ze gaan niet zo maar 5 kaarten geven.

Ik kijk zelf ook weinig lineaire TV, maar kan me wel heel goed voorstellen hoe fijn het is dat het signaal uit de muur gewoon "werkt".

Denk ook aan bv het opnemen via een DVB-C recorder, dat zit in de meeste TVs ingebakken. Maar die opnames werken alleen als de smartcard code nog gelijk is, of als de uitzending FTA was. Dus als alles achter een decoder zit, kan je niet voorspellen hoe lang je je opnames terug kunt kijken.
Het overgrote deel van het kijkgedrag is nog steeds lineair. het heeft dus niets te maken met vasthouden aan verouderde technieken. Het is nog steeds de meest populaire vorm, ondanks een ruime keuze aan alternatieven. In 2019 is het aandeel lineair tv kijken zelfs weer gestegen. Hier een analyse tot 2018:
https://digitaal.scp.nl/trends-in-mediatijd/kijken/
Maar hier staat dat het aantal abonnementen al jaren terugloopt:
https://www.emerce.nl/nie...es-vertraagt-leegloop-kpn

"De uitbraak van het coronavirus hield meer mensen thuis en voor de tv. Ziggo wist in het tweede kwartaal van 2020 ongeveer 2000 nieuwe tv-abonnees aan te trekken, de eerste groei van het aantal tv-abonnees van Ziggo sinds de fusie met UPC in 2014."

En dan nog is de vraag of die 2.000 komt doordat mensen zo graag tv willen kijken, of dat ze dat verplicht moeten afnemen ivm internet ivm thuiswerk/studerende kinderen e.d.
Dat het terugloopt is duidelijk, maar die terugloop is nog niet zodanig dat men nu alles moet gaan omgooien.
Dat was 10 jaar geleden inderdaad een groot probleem. Elke tv van ongeveer 10-15 jaar of nieuwer heeft DVB-C + smartcard ondersteuning ingebouwd. Er zijn ook bijna geen tv's meer die wel DVB-C kunnen decoderen maar geen smartcard ondersteuning hebben. Vaak kunnen ze dan ook geen DVB-C afspelen maar alleen analoge TV (iets waar Ziggo sowieso al op korte termijn mee wil stoppen).
Daar heb je natuurlijk gelijk in, maar voor een smartcard moet extra betaald worden eenmalig en per maand.

Verder ben ik het met je eens, hier ook geen lineair abonnement meer van de aanbieder (Freedom internet + NLziet).
Geen idee of het technisch mogelijk is, maar ze zijn verplicht minimaal 30 zenders door te geven dus het onderscheid NPO 1/2/3 - de rest mag gewoon niet.

“In totaal moeten aanbieders van televisieabonnementen minimaal 30 zenders aanbieden. Dit minimum is inclusief de publieke omroepen (must-carry zenders). De bedrijven moeten in ieder geval alle publieke televisiezenders en radiokanalen van de Nederlandse en Vlaamse publieke omroepen aanbieden. Verder mogen zij de kanalen zelf invullen. Zolang het 30 zenders zijn in totaal.”

https://www.rijksoverheid...jk-en-divers-media-aanbod

[Reactie gewijzigd door justmiketech op 12 april 2021 11:33]

“In totaal moeten aanbieders van televisieabonnementen minimaal 30 zenders aanbieden
Je noemt geen regelgeving over hoe het signaal moet worden doorgegeven. Ik zie geen obstakel om alle zenders achter versleuteling te plaatsen en daarvoor smartcards uit te geven (tegen kost prijs) aan de huishoudens die daar een abo voor willen afnemen.
Voor zover ik weet moeten de publieke zenders gewoon doorgegeven worden. Zelfs zonder abonnement. Heeft iets te maken met nieuwsvoorziening tijdens rampen/oorlog e.d. Staat niet voor niets op die rampenposters. Sluit ramen en deuren en zet de tv aan.
De NPO-zenders worden betaald door de belastingbetaler. Daar mogen providers geen geld voor vragen.
Dat is onzin. Als je geen abonnement hebt dan wordt op enig moment toch echt de aansluiting fysiek losgehaald en kan je niets meer ontvangen.
Dus ik ben ook verplicht om een TV te hebben die ook daadwerkelijk de publieke omroepen kan weergeven volgens het rampen plan dat je aanhaalt!

Er is wellicht regelgeving dat de publieke zenders over "de ether" toegankelijk moeten zijn. Maar Ziggo en Canaal Digitaal hebben die verplichting niet (meer). Iedereen kan PNO 1/2/3 in principe ontvangen via DVB-T, echter moet je maar net een TV hebben die de huidige DVB-T versie ondersteund.

Vroeger werd er inderdaad betaalt met publieke middelen voor de doorgifte van de publieke zenders voor de NPO, dat is niet meer en nu moet er betaalt worden aan de NPO voor doorgifte:
https://www.totaaltv.nl/n...-einde-gratis-kijken-npo/
Ik ben geen klant meer bij Ziggo, maar kan (omdat mijn kabel nog wel aangesloten is op de tv) "gewoon" NPO 1, 2 en 3 zien hoor. ;)

EDIT:
En ook de regionale zenders, die zijn immers ook open. :)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 13 april 2021 01:43]

En als je in een goede regio zit kun je zo alle basis zenders dus blijven kijken. }>

Dat was eigenlijk het punt, dat de basiszenders vrij te kijken zijn en dat daar elke Ziggo klant voor betaald. Ook degene die alleen internet willen afnemen.
Vraag is of klanten met TV ook via hun provider nog eens betalen voor NPO en de andere openbare zenders.
Als het goed is niet. Vroeger was er apart kijk- en luistergeld. Tegenwoordig gaat dit via de belastingen.
Dat weet ik, vandaar mijn reactie. ;)
Dat zijn open netten inderdaad, maar als er een abonnement is moet de goedkoopste dus sowieso 30 zenders hebben. Een abonnement met alleen de NPO zenders is dus verboden.
Mijn dochter zit (volgens mij bij Telfort) en heeft Internet en NPO-zenders. Verder geen andere lineaire zenders.
Onder abbo kan je ook meer zenders zien dan 1, 2, 3
Ja, maar ging nu om of het technisch mogelijk is om alleen de open zenders te hebben. Dat is het dus, zelfs in digitale kwaliteit op (volgens mij) 1080i of 1080p (in elk geval voor NPO-zenders) en je hebt er (in feite) dus niet eens een abo voor nodig.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 13 april 2021 01:47]

Is het niet mogelijk door standaard elke zender te encrypten zoals voor de kanalen die met een extra meerprijs komen? Dan wordt het er niet goedkoper op voor Ziggo natuurlijk, dus die zullen er ook weinig meerwaarde in zien om dat te gaan doen (je kan dan iets goedkopere internet only abonnementen aanbieden en dat compenseren door de andere pakketten duurder te maken, maar dan maak je meer mensen ontevreden dan tevreden gok ik). Mogelijk scheelt het iets in licentiekosten voor de commerciële zenders, dat zou ik niet weten.
Zie ook mijn andere antwoord, dan zou het FTA aanbod wegvallen voor alle klanten. En de kosten worden dan voor iedereen hoger, want dan moet er per toestel een extra smartcard worden gehuurd.
Wat voor keuze wil je hebben?

Koop eens een nieuwe auto. Je rijdt voorzichtig, je remt altijd op tijd, dus je hebt geen ABS nodig.
In de winter draag je een jas, in de zomer een korte broek, je hebt geen airco nodig.

Succes in je zoektocht naar een auto zonder ABS en airco!

Terug naar het hoofdonderwerp.

Kies je Ziggo, dan krijg je er tv bij. Zonder meerprijs, maar waarschijnlijk wel duurder dan de goedkoopste concurrent.

Ik wil snel internet, minstens 200 Mbps, en tv, de basiszenders, zodat ik op ten minste 2 tv's makkelijk kan zappen. Ook al kijken we zeker 80% streaming. Ik heb Ziggo coax, KPN UTP en glasvezel in de meterkast.

Ik pieker niet over een inferieure xDSL verbinding, ik wil graag gebruik maken van glasvezel, alleen is dat niet goedkoop. Sterker nog, een snelle glasvezelverbinding met basis tv is duurder dan wat ik nu aan Ziggo betaal. En dan reken ik de gratis series xl (HBS, CBS, ...) nog niet eens mee.
Wat voor keuze wil je hebben?
De keuze voor internet-only voor een redelijke prijs :) Je maakt een leuke vergelijking, maar in tegenstelling tot met ABS, hebben andere aanbieders deze mogelijkheid wel. Dus zou ik deze auto laten staan ;)

[Reactie gewijzigd door PrinsPace op 12 april 2021 14:12]

Dat is een hele kromme vergelijking want ABS is een veiligheidsfunctie en ook verplicht op nieuwere auto,s , vergelijk het dan met een auto met airco of elektrische ramen.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 12 april 2021 19:44]

Ben het eens met je. Ik heb de vergelijking dan ook niet bedacht.
Prima, vervang ABS dan door elektrisch bedienbare ramen. Dank voor deze correctie!
Wat boeit het eigenlijk? Je hoeft het tv signaal niet te gebruiken!

Maak een lijst van voor jou belangrijke zaken. Vergelijk de aanbieders. Kies een aanbieder die aan jouw eisen voldoet. Als dat geen Ziggo is, prima, als dat wel Ziggo is, ook prima, je hebt dan de mogelijkheid om direct op jouw tv zonder extra kastjes digitaal tv te kijken. Maar het hoeft niet.
Het boeit, omdat heel veel mensen in Nederland geen andere keuze hebben dan Ziggo voor snel internet. Zij betalen daarvoor de hoofdprijs, als ze geen behoefte hebben aan lineaire TV. En die behoefte verdwijnt bij steeds meer mensen.

Dit is gewoon een relevante on-topic observatie van @mustisen over het dienstaanbod van Ziggo. Alleen maar mooi als meningen verschillen, dit moeten we juist toejuichen! Ga gewoon de discussie aan op inhoud, dan heeft iedereen er plezier aan.
Als mensen alleen Ziggo kunnen kiezen voor snel internet, dan houdt dat in dat KPN geen moeite doet om daar glasvezel aan te leggen. Dus in plaats van klagen over Ziggo, zou je er ook voor kunnen kiezen om kwaad te worden op KPN...

Wees blij dat je via coax overal in Nederland breedband internet hebt!
Bij de provider waar ik zit, betaal ik 40 euro in de maand voor internet only. Wil ik daar TV bij, vragen zij daar 5 euro per maand extra voor. Dat is 45 euro totaal en ik heb dan ook nog eens een 1000-1000 verbinding. Probeer dat maar eens met Ziggo, dat gaat je niet lukken voor die prijs. Bij Ziggo is het goedkoopste abonnement zelfs (voor internet + TV) 61 euro per maand. Best een flink verschil, als je het mij vraagt. Glasvezel hoeft dus ook niet duur te zijn. ;)

Helaas is de provider waar ik zit geen heel grote provider en zit het in de omgeving Leusden, Amersfoort, Soest en Hilversum.
Dan heb jij geluk dat jouw aanbieder nog niet door KPN is opgekocht.

10 jaar geleden kon ik op mijn adres kiezen voor Tweak glasvezel. Die leveren bv gigabit internet en digitale tv voor €60 per maand. Nu is het netwerk van KPN, en kost het pakket €63 per maand, en de snelheid is gedeeld door 10. Dan is het geen alternatief voor Ziggo,
Kan prima hoor sinds Ziggo is overgestapt op digitaal heeft je TV al digitaal signaal, de gebruiker hoeft alleen een CI+ pasje erin te stoppen en is het opgelost.

Ziggo heeft ook genoeg kanalen achter de decoder zitten, de overige FTA kanalen kan er ook uitstekend achter als ze willen.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 12 april 2021 19:42]

Dat zit gewoon bij de prijs inbegrepen hoor. Je betaalt gewoon voor dat TV signaal. Je kunt ook gewoon goedkoper uit zijn door naar een andere aanbieder te gaan zonder TV.
Als je wel lineaire tv wilt kijken, en volgens de kijkcijfers doen miljoenen mensen dat, dan krijg je bij andere aanbieders hiervoor een of twee losse kastjes. Voor extra kastjes, (voor op slaapkamers of een zolder bijvoorbeeld) betaal je een huurprijs en het aantal is beperkt.
Bij Ziggo zit digitale tv inderdaad bij de prijs inbegrepen en kun je onbeperkt tv's aansluiten zonder meerprijs. Voor extra (HD) kanalen betaal je wel extra.
Bij Ziggo pushen ze ook zo veel mogelijk losse kastjes in de abonnementen met een huur bedrag.

En fijn dat er miljoenen mensen dat willen, ik ken genoeg mensen die niet meer gaan voor lineaire TV.
Wat is het huurbedrag dan volgens jou?
Is ook zeker een verkoopargument, maar, alleen als je daar behoefte aan hebt. Steeds meer mensen hebben dit niet, en kijken via apps naar de zaken waar ze naar willen kijken zoals Netflix, NLziet, Disney+, etc.
Dit was vroeger, tegenwoordig zijn er veel tv’s met apps van de providers waarmee je tv kunt kijken. Onderwater is het gewoon een iptv app met een zenderlijst en tv gids erin van de provider en een logo erop geplakt.
Uit de NTU die ik hier heb, komt volgens de ISP en de handleinding zowel een analoog als DVB-T signaal als je er een abonnement voor afsluit. Bij Ziggo is er geen mogelijkheid om geen TV abonnement af te nemen, je betaalt er altijd voor. Ik zag hierboven een specificatie met 19 EUR/maand voor TV, maar voor iemand die geen TV kijkt/gebruikt is zelfs de helft daarvan per maand zonde en weggegooid geld.
Ja, bij Glasvezel kan dat. Is overigens DVB-C, niet DVB-T., neem ik aan?
DVB-C inderdaad. Maar met de correcte hardware kan het natuurlijk onafhankelijk van het transport dat de ISP gebruikt, het vinden van een commercieele IPTV naar DVB-C modulator is geen probleem, alleen iets te duur voor consumenten gebruik :)
Mja, ook niet heel efficiënt voor je bandbreedtegebruik om je hele IPTV zenderpakket te gaan moduleren thuis ;)
Glasvezel met DVB-C en evt nog analoog is dungezaaid. Ik weet dat KabelNoord dat aanbiedt, ook bij internet buitengebied. Voorheen was dat gewoon de standaard, maar met de overnameslag van KPN is dat DVB-C signaal bij de meesten uitgefaseerd en moet je IPTV ontvangers huren.
En daar zit dan het probleem. Dan eindig je ineens met alleen internet en zonder tv. Ja je bent dan wel goedkoper uit, maar wat My-life juist zegt is dat de mensen ook TV willen hebben.
Ik ken steeds meer mensen, waaronder ikzelf, die echt niet meer zitten te wachten op TV. Ik kijk het nooit, irriteer me aan de slechte kwaliteit van programma's en zeker de onderbreking met reclame. Ned 1, 2 en 3 zijn gratis te bekijken, want daar betalen we allemaal al voor.
Indirect betalen we met zijn allen voor de programmering van deze kanalen.
Ik kan me zo voorstellen dat doorgifte van een signaal over een kabelnetwerk van derden daar niet onder valt en dat transport wel ergens betaald moet worden.
Echter kan je NED 1, 2, 3 ook prima streamen
Dat is toch helemaal prima ?!

Dan is ziggo simpelweg niet de aanbieder die bij je past.
Geen probleem toch ?
Dat is wel een probleem, want Ziggo heeft een monopolie in een groot gedeelte van Nederland.
Lijkt me niet.... er zijn zat adsl aanbieders , 4g , glasvezelaanbieders.... er is sat tv , dvb-t...
Je kunt prima de verschillende produkten bij verschillende aanbieders afnemen.
Toch is het wel zo. Natuurlijk zijn er alternatieven, maar er zijn veel adressen waarop Coax de enige serieuze mogelijkheid is voor breedband internet. Waarom denk je dat Ziggo weg komt met een overpriced aanbod?
Het is een verplichting dat het beschikbaar gesteld wordt als een van vele voorwaarden om de grond te gebruiken. Er zijn geen "derden" tenzij je het in het buitenland wil bekijken.
Ja, steeds meer mensen, maar op dit moment is 3/4 van de dagelijkse kijkminuten nog steeds gewoon lineaire TV. Ik denk dat dat aandeel nog flink moet kelderen wil het interessant worden om het anders te gaan doen.
Alleen voor Sport zit ik nog achter de TV, F1.
En daar zit dan het probleem. Dan eindig je ineens met alleen internet en zonder tv. Ja je bent dan wel goedkoper uit, maar wat My-life juist zegt is dat de mensen ook TV willen hebben.
TV willen hebben? Dat betaald reclame kijken? Echt niet.

Wij kijken al jaren geen TV meer omdat:
  • de reclame;
  • duur voor wat je daadwerkelijk kijkt;
  • lage kwaliteit (zowel programmering als audio/video);
  • het feit dat je je leven af moet stellen op de programmering van TV zenders;
  • de angst of sociale druk om iets te 'missen' zodat je er niet over mee kunt praten is onzin.
Idd en het zappen gaat ook veel sneller,kijken maar weinig tv hier dus waarom een duur HD abbo.
Bij ADSL is het omgekeerd. Daar kun je geen TV krijgen zonder internet abonnement.
Bij Ziggo gaat de data over de TV kabel, bij ADSL gaat het TV signaal over het data kanaal. Je hebt de drager/infra nodig.
Ik kan met snel zoeken ook geen glasvezel aanbieder vinden die alleen TV levert. Het pakket is altijd Internet+TV. Bij jou genoemde Tweak is het ook niet mogelijk alleen TV af te nemen. Het lijkt wel zo, maar er staat dan in de kleine letters weer dat je TV ontvanger moet worden aangesloten op het internetmodem. Zonder het glasvezel internet, geen TV pakket. Waarom moet ik daar ook internet afnemen en kan ik niet alleen TV afnemen?
Technisch gezien is het in beide gevallen prima mogelijk.
Ziggo kan alle TV kanalen coderen zodat je zonder abonnement niet kan kijken.
KPN kan toegang tot de internet VLANs blokkeren zodat je alleen TV kan kijken.
Voor de andere providers is ook vast een foefje te verzinnen.

Dat ze het niet willen is een andere zaak, maar technisch kan het.
Aleen is het wel zo dat als je als provider dat op kpn's netwerk wil flikken moet je wel de volledige huurprijs van de lijn betalen.
Klopt maar Ziggo gaat dat never uitvoeren. Waarom zouden ze? Mensen blijven toch wel betalen en die enkelingen die naar andere providers gaan komen meestal wel weer zelfs terug. De kwaliteit van de kabel is gewoon stuk betrouwbaarder dan de kwaliteit dat over de tel lijn loopt.

Bovendien zijn er wel wat workarounds voor mensen die geen tv kijken maar wel van Ziggo internet willen hebben..
Om Coax nu perse TV kabel te noemen vind ik wat ver gaan.
Coax is een datadrager, dat er historisch TV op zat (en zit) is idd correct, maar daarom hoeft dat niet voor eeuwig zo te zijn.
En dat kan Ziggo ook uitstekend maar willen ze niet, ze kunnen prima alle zenders achter decoder gooien.

Alle tv zenders zijn digitaal en analoog is zo goed al uitgefaseerd
Het kan, ja. Maar heb je nagedacht over de andere kant van die 'medaille'? Mensen kunnen nu tv kijken zonder decoder, zonder CI+module en zonder smartcard. Als ze dat allemaal achter een (al dan niet betaalde) decoder gaan zetten dan is Nederland te klein hoor.

Kwade klanten voor en na die roepen dat iets dat prima werkte opeens niet meer werkt. Er is een decoder nodig. Kost 2 euro per maand om te huren. En zelfs al doet Ziggo voor elke tv in huis een kosteloze decoder bij een betaald tv-abonnement, dan wordt er geklaagd omdat er uberhaubt een decoder nodig is. Want dat was eerst niet zo.

Ikzelf zou ook graag zien dat Ik alléén internet kon afnemen zonder de betalen voor een beperkt tv-abonnement. Maar ik begrijp de keuze van Ziggo om het in te richten zoals dat nu is gedaan.

[Reactie gewijzigd door blurryilluzion op 12 april 2021 18:55]

En dat kan Ziggo ook uitstekend maar willen ze niet, ze kunnen prima alle zenders achter decoder gooien.
Dat mag wettelijk niet. De publieke omroep moet altijd beschikbaar zijn, decoder of niet.
publieke omroep hoeft natuurlijk ook niet achter decoder terwijl de betaalzenders er wel achter zitten, maar ik heb niks te klagen want glasvezel waar geen TV pakket bij zit.

Dat er eerder geen internet abonnement bij een TV abonnement zit is merkwaardig te noemen anno 2021 dan andersom, Internet hoort een nutsvoorziening te zijn, je kan er nog zonder maar dan maak je het erg moeilijk voor jezelf in deze maatschappij.

Telefonie gaat tegenwoordig ook gewoon via internet, veel mensen hebben het niet altijd door, ook jouw analoge telefoonlijn wordt in de wijkcentrale omgezet naar VOIP en is dus internet bellen.

Internet, TV en Telefonie hoort gewoon los van elkaar te zijn, het is voor Ziggo voordeliger om TV "aan te smeren" omdat het broadcast is op de coax en het voor hun niks meer of minder belasting op het net geeft maar wel extra geld kunnen vangen, het zal ze dus ook een zorg zijn als je TV niet gebruikt.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 12 april 2021 19:31]

[...]
Dat mag wettelijk niet. De publieke omroep moet altijd beschikbaar zijn, decoder of niet.
Coderen ze die voor de vorm niet. Kan nu ook NPO op drie media ongecodeerd kijken (Digitenne, KPN multicast streams en Ziggo die het signaal aan laat staan).
Ze hebben bijna alle zenders al achter de decoder zitten, behalve NED 1, 2 en 3.
Echter probleem voor Ziggo is dat enkel een basissignaal nodig is voor een gebruiker om alle overige andere kanalen over de kabel open te gooien....
Dat is niet waar de SD kanalen van RTL en SBS, NET5 en discovery en Fox zitten niet achter decoder, zijn prima te ontvangen zonder pasje digitaal, alleen de HD kanalen zitten achter decoder behalve NED 123.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 12 april 2021 19:36]

Ik snap je tegenargument, maar is dat nog relevant in huidige tijd, waar internet praktisch nodig is voor dagelijks leven?
In dit geval wel aangezien ze niet toestaan dat je TV bij Provider A afneemt en Internet bij Provider B.
Dus ook al moet ik inderdaad een internet aansluiting hebben, dan nog kan ik niet overstappen naar een andere tv aanbieder dan degene van mijn Kabel/ADSL/Glasvezel provider.
Dat is toch de keuze van ziggo (of beter gezegd UPC). UPC heeft in het verleden het basispakket openbaar op de kabel gezet. Bij Ziggo was dat alleen NL 1-3.

Dus als je een actieve kabelverbinding hebt heb je automatisch ook TV (overigens bij veel mensen werkt TV ook zonder TV abbonement omdat ze bij ziggo dat niet echt lekker afsluiten).

Door die keuze kunnen ze wel het abonnement aanbieden, maar je actieve kabel zal dan ook tv doorsturen. Als je dat via een decoder met smartcard doet zou er niks aan de hand zijn. Maar nu zou fraude wel erg makkelijk worden.

Ondanks alles blijft het natuurlijk gewoon een keuze van ziggo. Ze kunnen vast ook een modem leveren(hoewel dat misschien officieel niet mag) die het kabel signaal scrambled.
Vroeger deden ze dat nog met filters in de verdeler plaatsen maar door kostenbesparing wordt dat niet meer gedaan, technisch kan Ziggo uitstekend het basis pakket behalve ned 123 achter decoder gooien, dat wordt nu ook gewoon gedaan de extra zenders zitten achter een decoder.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 12 april 2021 19:33]

Tsjah, dat is maar vanuit welk perspectief je het bekijkt natuurlijk. Mijn oma wil graag een TV-abonnement zonder internet.
Kan toch met een DVB-T2 antenne? Ik heb alleen NL 1,2 en 3 via de kabel en glasvezel internet.

Wat moet je met SBS6 enzo :9
Jij niks, maar ElScha's oma wil waarschijnlijk gewoon Shownieuws zien.
https://digitenne.kpn.com/bestellen/

Kan je zelfs in de tuin kijken als je wil.

Paar jaar geleden nog zo'n beetje hele EK of WK op ons dakterras gekeken.

[Reactie gewijzigd door JDx op 12 april 2021 20:48]

Het was een reactie op een andere opmerking. Aan de andere kant zouden er redenen (specifieke kenmerken in het aanbod) kunnen zijn waarom je verschillende diensten bij verschillend providers wil afnemen, alleen prijstechnisch zal dit waarschijnlijk zeer oninteressant worden.
Maar je kan wel TV krijgen zonder ook een internet abonnement bij dezelfde partij te nemen, kijk maar naar Digitenne, Canal Digitaal en Joyne

Dit zijn allemaal satelliet oplossingen, daarnaast zijn er een hele hoop IPTV leveranciers (Ook niet whitelabel!) in Benelux...

En dit argument gaat sowiezo nergens over hij spreekt toch niet over een hypothetische situatie waar je alleen TV zou willen, mustisen wil immers alleen internet. Ik denk dat hij het meer vergelijkt met het model in de VS, want daar is het wel mogelijk om internet over kabel te krijgen zonder TV (al zit je vaak wel standaard met datacaps)
TV via ziggo werkt wel het beste. Dus alleen TV en alleen internet kan ik me voorstellen.
Hoog subjectief, ik denk dat de juiste IPTV dienst ziggo coax televisie echt wel verslaat, zeker als je het kan aanvullen met gratis diensten zoals youtube etc...

Maar ook niet helemaal relevant, het gaat hier niet om wat beter is, maar het aanbod
Dit is dus ook exact mijn probleem geweest bij Ziggo. Elke maand € 17 (?) weggooien aan de TV die ik niet gebruik.

Hier nu ook al een jaar glasvezel en met veel plezier van Ziggo afgestapt.
17 euro? Dan neem je toch lekker online TV? Dat is echt geen 17 euro extra per maand.
Juist, dat is mijn hele punt.

Bij Ziggo kan je niet 'Geen TV' selecteren. Alleen maar 'Geen Interactieve TV'
Maar dat is geen 17 EUR extra per maand zoals je aangeeft. Dat is echt een stuk minder.
ik heb een dsl abonnement met 50/5 voor nog geen 3 tientjes per maand. Zonder TV. Hetzelfde vergelijkbare abonnement bij Ziggo zou 48,50 kosten, met TV erbij ingedrukt wat ik niet gebruik. Dat is volgens mij wat @Koen Hendriks probeert aan te geven. Je betaalt voor iets wat je niet gebruikt maar waarvoor je ook niet kan kiezen om het niet af te nemen.
Wel apart dat je aanbieder x met aanbieder Ziggo enkel vergelijkt op prijs / aanbod en dan gaat vinden dat ze gelijke bedragen zouden moeten kunnen berekenen voor een dienst.
Wellicht heeft ziggo een betere service , betere routers , andere organisatie.... whatever.
Je kunt niet zomaar van ziggo een bedrag van een andere aanbieder aftrekken en dan zeggen dat dat het bedrag is wat ziggo vangt aan tv...... tenzij het er letterlijk bij staat en als ik je goed begrijp is dat niet het geval

[Reactie gewijzigd door hatex op 12 april 2021 11:26]

Misschien is mijn informatie wat gedateerd, maar ik had gewoon rekeningen waarop stond:
- Internet Complete - €40,00
- Kabel TV - €16,95

Totaal abonnementskosten €56,95
En dan bellen met Ziggo klantenservice: "Ik wil geen Kabel TV" met als antwoord: "Dat is helaas niet mogelijk, bij al onze internet producten zit Kabel TV".


edit: ik zie dat @HooksForFeet dit dus ook aangeeft

[Reactie gewijzigd door Koen Hendriks op 12 april 2021 14:24]

Nee, dat bedrag klopt wel. Er is een bepaald bedrag wat Ziggo mag rekenen voor TV. Alleen is het natuurlijk niet zo dat als ze geen TV meer zouden leveren je dat volledige bedrag in korting geven. Daar wordt intern vast al het e.e.a. aan gerekend.
Ik denk dat Ziggo het best zou willen veranderen, maar twee zeer goede redenen voor Ziggo om dit niet te doen:
1. de techniek laat het niet toe. DVB-C kun je niet per klant aan- of uitzetten. Ze zouden er wel voor kunnen kiezen om zenders niet meer FTA aan te bieden, maar;
2. Het FTA aanbod stelt ziggo in staat om veel gunstiger contracten af te sluiten met de televisiezenders. Elke ziggo klant is nu namelijk tv-kijker, en, betaalt daar ook voor!
Maar dat is geen 17 EUR extra per maand zoals je aangeeft. Dat is echt een stuk minder.
Dan vergis je je, want het is zelfs meer. Mijn meest recente factuur:

1 apr-30 apr hollandsnieuwe cadeau 0,00
1 apr-30 apr Kabel TV 19,95
1 apr-30 apr Internet Complete 40,25
1 apr-30 apr Safe Online 0,00
Totaal 60,20
Zeker wel

Het abbonementsgeld was destijds opgebouwd uit module's:
1 het hebben van een basis abbonement, de zgn. analoge tv/radio
2 digitale tv
3 internet

(Waar telefonie onderzat weet ik niet.)

Voor digitale TV, moest je altijd pakket 1hebben die was ca 15 euro, en dan kwam het digitale pakket erbij. (dus 1+2)
Dito voor het internet (1+3)
En als je alles wou, had je altijd 1 en dan dus 2 en 3.

Volgens mij waren de tarieven destijds 15 per pakket.

Maar als het analoge deel er nu zo goed als af is (om ruimte te maken voor het digitale pakket), verwacht ik niet dat de consument die 15e terug krijgt.

Wss met het aanpassen van het abbonement heeft men vast ergens aangevinkt dat we akkoord zijn met de 'dan geldende voorwaarden'
Zo lang Ziggo niet biedt wat ik wil (alléén internet, géén tv!), zal ik nooit meer klant worden bij Ziggo, al duwen ze de download nog veel verder naar boven.
Het is al door verschillenden hier genoemd: Ziggo levert internet op een van origine tv infrastructuur.

Dat tv signaal zit op de kabel, of je er nu gebruik van maakt of niet. Jou toegang ontzeggen bespaart Ziggo geen cent, tenzij een aanzienlijk deel van de klanten het niet wil, dan kan hun afdracht naar de contentverleners naar beneden.
De service die ze mij een aantal jaren lang hebben geleverd was wel goed te noemen, dat moet ik wel zeggen. Ruim vier jaar bij Ziggo gezeten en het aantal keren dat ik problemen had met internet zijn op één hand te tellen.
Een goede service lijkt me een goede reden om te blijven!
Maar helaas moet ik bij hun betalen voor iets dat ik niet gebruik.
Je betaalt en je krijgt er betrouwbaar internet voor terug. Je betaalt voor betrouwbaarheid. Is dat niet wat waard?
Het is gewoon niet mogelijk om alleen internet af te nemen, zonder tv signaal er bij, met bijbehorende lagere maandkosten.
Zie mijn uitleg hierboven. Het tv signaal is de basis, jou toegang tot dat signaal ontzeggen bespaart niks.
Ga maar eens naar de website om een product te kiezen: kies Producten -> Pakketten -> Internet (optie onder Internet & TV) en je wordt doorgeleid naar een pagina dat alleen over internet gaat. Wil je vervolgens een pakket kiezen door bijv. op die pagina op Internetabonnementen te klikken, zie je weer dat je overal tv bij krijgt.
Ja, het is duidelijk. Je had dit al genoemd.
Waarom kun je geen internet via de kabel krijgen zonder tv?
Dit is al minstens de derde keer dat je dit zegt. Je vervalt in herhaling! Hoe kan deze reactie van jou op +2 staan?
Met glasvezel is het mogelijk. Met ADSL is het ook mogelijk? Ik zit bijv. bij online.nl. Ik heb daar een 100/30 abbo zónder tv. Maar als ik wil kan ik een pakket kiezen met internet én tv voor een hoger maandbedrag. Volgende maand krijgt mijn huis eindelijk glasvezel. Ik heb al een abbo bij Tweak genomen. Ook daar is hetzelfde: je kunt kiezen of je alleen internet wilt nemen of zowel internet als tv.
Ja, dat is logisch. ADLS gaat over het oude telefoonnetwerk, wat is omgetoverd in een datanetwerk (wat meestal de geadverteerde snelheid niet haalt).

Glasvezel is een datanetwerk dat superieur is aan ADSL en kabel.

Op datanetwerken kost het tv signaal bandbreedte; het zit er niet standaard op. Logisch dat er een abbo zonder tv mogelijk is.
Ziggo lijkt mij voorbij te gaan aan het feit dat steeds meer mensen geen lineaire tv meer kijken maar alles via VOD tot zich nemen. Het heeft een monopoly (ik heb hier via de kabel geen alternatief!) op de kabelmarkt en duwt die tv-signaal door je strot heen met bijbehorende hogere maandlasten. Jammer.
Maak eens een vergelijking op snelheid en kwaliteit en op alles wat je belangrijk vindt, en stop met klagen.

Dien een verzoek in bij Ziggo op een tv-loos datasignaal.
Je betaalt en je krijgt er betrouwbaar internet voor terug. Je betaalt voor betrouwbaarheid. Is dat niet wat waard?
Nouuuuuuu. Dat valt vies tegen hoor. Ik heb behoorlijk wat gedoe gehad met hun modem apparatuur. De intel puma chipset is nogal een gedrocht wat erg slecht werkt en zichzelf kan DDoS-en. Ik moest op een gegeven moment dagelijks m’n modem resetten. Met thuiswerken vorig jaar werd het er niet beter van.
Ja, dat klopt, het staat of valt met het modem!

Ik heb geloof ik 2 jaar geleden problemen gehad met een vaak wegvallende verbinding. Na het vervangen van het modem waren de problemen voorbij.

Nu moet ik ook toegeven dat ik de router van het modem niet gebruik, ik heb mijn eigen netwerk, Ziggo levert mij alleen het modem en daarmee toegang tot internet.

De meeste onderbrekingen hebben te maken met werkzaamheden.
Ja dat had ik ook. Ubiquiti netwerk erachter. Kom dus precies zien hoe en wat qua uptime. Dat was niet grappig. Iedere dag meermaals kapot.
Ja dat had ik ook. Ubiquiti netwerk erachter. Kom dus precies zien hoe en wat qua uptime. Dat was niet grappig. Iedere dag meermaals kapot.
Ik heb ook zo’n setup. Maar bij mij was het stabiel. In ons oude huis was ziggo de snelste, en daarom de primaire uplink. Ging nagenoeg alleen plat bij aangekondigd onderhoud. Maar 1 keer echt een storing gehad, dat de xs4all backup uplink het moest overnemen.

In dit huis hebben we glas, dus nu speelt de goedkoopste ziggo zakelijk voor backup.
Dan heb je mazzel gehad dat je een fatsoenlijk modem hebt gekregen denk ik. De huidige witte unit was echt dramatisch als je veel verkeer had.

VPN verbindingen stabiel omhoog houden was niet te doen.
Ik werk 100% thuis, de laptop staat altijd aan. Een VPN link met mijn werk mag maximaal 24 uur actief zijn. Ik word er dagelijks na 24 uur door m'n werkgever uit de VPN geknikkerd.

Met andere woorden: ik herken je problemen niet.
Prima dat je die problemen niet herkent, maar ik heb ze wel gehad. En zo zijn er meer. Kijk maar eens naar de reviews van het apparaat.

De verbinding met Ziggo valt of staat met het modem en het apparaat wat ze nu hebben is in een groot aantal gevallen gewoon niet adequaat.
Mijn ervaring is dat de connect box een oké modem is. Waarschijnlijk is het routerdeel beroerd, maar ik maak daar al een paar modemgeneraties geen gebruik meer van.
Het routerdeel is sws beroerd, maar het moedem zelf is ook niet al te best. Zijn genoeg problemen mee te vinden online.

Ik maakte sinds de Ubee gateway gebruik van ziggo (kleine 12 jaar) en heb sinds die tijd dus altijd in bridge mode gedraai aangezien ik vanaf dag 1 dus zelf routing moest regelen.

Men gebruikt de intel Puma chipset en die is notoir om de issues die hij heeft. Dingen zoals dit: https://www.computerworld...hat-can-t-be-removed.html

En dit: https://www.dslreports.co...present-in-Puma-7-as-well.

Dit ding is alles behalve Oké. Voor consumenten is het net matig genoeg om er mee door te kunnen, maar sinds ik dit weet wil ik deze apparaten ook absoluut niet in m’n netwerk hebben hangen.
Ik heb inderdaad de vergelijking gemaakt op basis van snelheid, betrouwbaarheid en kosten en ben toen toch lekker weggegaan bij Ziggo. Maar alleen omdat ik snel genoeg ADSL kon krijgen. Toch vervelend als je in Ziggo gebied zit en niet een redelijk snel alternatief kunt krijgen en dan toch verplicht wordt bij Ziggo om iets af te moeten nemen van 15 euro per maand wat je niet gebruikt.
Toch mooi dat wanneer je in een gebied zit waar KPN niet de moeite neemt glasvezel aan te leggen je toch de mogelijkheid hebt om zeer snel internet thuis te krijgen!
Ziggo is te duur !
welke service? waar heb je het over?

jij hebt zkrs alleen maar goede ervaring of werk jij bij hun?
Mijn pakket bij Ziggo is elders duurder of ze hebben niet de zenders die ik wil. Tot nu toe geen klagen over service. Hiervoor KPN. Dat was wel een probleem. Dus naar Ziggo overgestapt. Bij elke provider gaan er dingen wel eens goed mis en is soms het de wet van Murphy.
Iedereen is te duur.

Ziggo heeft het monopolie op de kabel, KPN heeft het monopolie op de xDSL infrastructuur en heeft een groot deel van de glasvezel infrastructuur. En de infrastructuur bepaalt voor een groot deel de kosten.

De internetmarkt is dus een duopolie in Nederland, en dat drijft de prijs op.

Maar het kan erger. België is duurder dan Nederland, met datalimieten, zaken die wij in Nederland niet kennen.
Ziggo is te duur !
Mooi onderbouwd!
welke service? waar heb je het over?
Service is internet. En tv of telefonie als je dat hebt.
Service is service desk in geval van problemen. Deze is doorgaans goed bereikbaar. Daar werken mensen, ik heb zowel horken als fantastische klantvriendelijke medewerkers aan de telefoon gehad. Ziggo is niet perfect, maar doet het niet slecht vergeleken met de concurrentie. Met het verdwijnen van XS4All kan Ziggo wel eens de beste worden.
jij hebt zkrs alleen maar goede ervaring of werk jij bij hun?
Ik heb gemengde ervaringen, werk niet bij Ziggo, en kijk elk jaar of ik blijf of weg ga. Dat levert me geregeld korting op, als ik voor een jaar "bijteken".
Internet en TV gaan over dezelfde coax kabel en het is niet mogelijk om een van de twee daar van weg te halen. Als ze jou laten betalen voor alleen internet zou jij gewoon een smartcard en settopbox van iemand anders kunnen gebruiken en zo toch TV kunnen kijken zonder daarvoor te betalen.

Zolang Ziggo op de coax blijft, zal je altijd internet én TV over dezelfde kabel binnen krijgen en kun je dus nooit alleen internet krijgen zonder TV.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 12 april 2021 09:42]

Bij Telenet lukt het echter wel om via de kabel enkel internet te leveren, zonder TV.
Dat is absoluut technisch wel mogelijk.

Er wordt dan wel een fysieke filter (een TOF, Telenet Only Filter) op je lijn geplaatst (ziet er zo uit: http://uploads.tapatalk-c...6d38b1714352578cd0a94.jpg).
Die filtert dan de analoge signalen weg.

Ik heb zelf een aantal jaren enkel internet bij Telenet genomen, en had dus zo'n filter op de lijn gekregen.

Dat het dus niet kan bij Ziggo is absoluut niet waar, Ziggo heeft hierover een commerciële beslissing genomen. Techniek heeft hier niets mee te maken.
De TV en internet zijn allebei digitale signalen, zo'n TOF zou dus niets doen om je TV eruit te halen.
Digitale signalen worden, via de coax kabel, analoog getransporteerd. Dit gebeurt op heel veel verschillende frequenties waardoor de coax kabel een grote capaciteit heeft. Het is gebruikelijk dat een deel van deze frequenties wordt gebruikt voor TV en een ander deel voor internet. Een TOF filter kan technisch dus inderdaad wel werken.
Dan is het nog makkelijker: gewoon geen decoder of CI-kaart meeleveren, het signaal is toch versleuteld...
Lees mijn eerste comment.
Als ze jou laten betalen voor alleen internet zou jij gewoon een smartcard en settopbox van iemand anders kunnen gebruiken en zo toch TV kunnen kijken zonder daarvoor te betalen.
Ja, maar dan kan die ander toch niet kijken? Dan is dat toch ook geregeld?

[Reactie gewijzigd door mysticyx op 12 april 2021 10:16]

Er zijn ook nog "minder legale" manieren om aan werkende Ziggo smartcards te komen waar vroeger grootschalig misbruik van gemaakt werd. Ik weet niet of dit nog steeds zo is maar dit was gedeeltelijk de reden waardoor Ziggo geen internet zonder TV levert (en waarom ze geen losse extra smartcards meer verkopen).

Ik zie dat er nog steeds websites zijn die cardsharing aanbieden waardoor je voor een eenmalig bedrag onbeperkt toegang krijgt tot alle zenders..

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 12 april 2021 10:21]

Het signaal is niet versleuteld. Je hebt geen decoder of CI-kaart nodig.
Nope. Ziggo biedt de zenders bij 'internet-only' dus onversleuteld aan.
Dit hebben ze jaren zo geroepen ivm analoge tv, ik denk dat dit met digitale tv veeel makkelijker moet zijn. Ze hebben alleen de wil niet. De aandeelhouders moeten gespekt worden namelijk met dividend en aangezien glasvezel niet overal uitgerold is en je nog steeds adressen hebt waar je over DSL max 20mbit kan halen, kunnen ze nog even gebruikmaken van hun monopoliepositie op snel internet op veel adressen.
Technisch is er best wel wat te verzinnen.
Het maakt niet uit of het een analoog of digitaal signaal betreft
Het verschil zit vooral in IP of broadcast als je het vergelijkt met andere aanbieders.

Als ze zeggen dat ze stoppen met het signaal te broadcasten en overstappen op IP-TV dan zullen ze boze klanten krijgen want de oude TV geeft geen signaal meer en klanten hebben per TV een decoder nodig. Ook zullen ze vast ook niet blij zijn met dat andere klanten gaan overstappen naar een goedkoper abonement omdat die geen TV kijken.

Ik denk dat het voornamelijk de wil er niet is om de situatie te veranderen omdat of ze het aanpassen of niet er altijd een groep on te vrede klanten is.

Aan de andere kant kun je denk ik ook niet alleen TV afnemen bij andere providers zonder een internet abonement af te sluiten.
Jawel hoor, bij canaldigitaal kan het. (of het nou om satteliet tv gaat of om tv via de app, beide een mogelijkheid)
Ziggo heeft tegenwoordig een hybride situatie. Analoge signalen worden uitgeschakelt (het analoge signaal is bijna in alle regio's van de kabel af). Digitale TV gebruikt zowel dvb-c als IP-streams en heeft een down- en upstream nodig (upstream voor de interactieve tv die er eigenlijk altijd bij zit)
Die filters gebruikte ziggo vroeger ook, maar die zijn echt al jaren geleden overal weggehaald (in de tijd dat ik bij de supportdesk werkte waren ze daar al mee bezig en dat is nu ruim 20 jaar geleden).

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 12 april 2021 10:25]

Ik heb wel een alleen internet abonnement (250/50) bij Ziggo. Destijds (3jr geleden) telefonisch geregeld. Dus het kan wel.

Het scheelt overigens bijna niets qua prijs (2,50 euro verschil geloof ik), maar ik gebruik dat TV signaal toch niet, dus die 2,50 euro hou ik gewoon in de zak).
Steek maar een coax kabel van je aansluiting naar de tv en je zult zien dat je tv hebt. Het zit er waarschijnlijk dus wel in bij, maar niet expliciet genoemd voor je.
Klopt, maar dan heb je alsnog tv. Ik heb ook internet only, maar kan nog steeds alle zenders (in SD) bekijken, die zijn niet encrypted.
Kijk eens op je factuur dan? Want ik heb een tijdje geleden ook (interactieve) TV opgezegd en dat scheelt inderdaad een euro of twee, maar daarmee is "Kabel TV" nog niet van je factuur verdwenen, wat in mijn geval 33% van de kosten is.

[Reactie gewijzigd door HooksForFeet op 12 april 2021 15:10]

Omdat er nog analoog signaal op de coax kabel staat . Zo lang Ziggo dit levert en digitale FTA kanalen aanbied zullen ze hier voor kosten maken en heeft iedereen dus TV
Volgens mij zit dat gewoon standaard op de kabel. Ook al heb je helemaal geen ziggo abonnement is de kans groot dat er een tv signaal binnen komt. Ze zullen het wel als een soort vastrecht zien.
Ik vermoed dat ze 'de stekker' er alleen uit trekken als er een monteur voor andere werkzaamheden in een verdeelkast moet zijn, en dat ze niet alleen voor iedere afsluiting een monteur langs sturen. (Voor de ervaring is het ook wel fijn dat bij een verhuizing de nieuwe bewoners direct signaal hebben, en er niet2 keer een monteur langs hoeft voor af en aansluiten)
klopt, die ervaring heb ik ook. Kabelmodem is binnen, inpluggen en direct werkend internet.
Ik heb precies hetzelfde als jij.

Ik ben vorig jaar ook overgegaan naar online.nl want die bieden wel wat ik wil. Alleen Internet en geen TV en telefonie.

Prijs is ook dik goedkoper. Ziggo is ondertussen te duur voor wat je krijgt.

Ik ben gegaan van net geen 70 euro naar ongeveer 30. Ik ben dik tevreden bij online.nl.
Ziggo werkt vanaf de wijkcentrales over coax.
Je hebt unidirectioneel verkeer en bidirectioneel verkeer.

Uni = het televisie verkeer, signaal zonder retour
Maar om te kunnen internetten heb je Bi verkeer nodig oftewel met retour signalen.

Zonder Uni signaal geen Bidirectioneel verkeer

Dus zonder tv geen internet.

Bij ADSL geldt dit andersom
Nee dat is het niet TV kan je uitstekend achter de decoder gooien zodat een abbonee wat geen TV wenst de betaalzenders niet binnen krijgt (nou ja wel binnenkrijgt maar gecodeert signaal waar hij niks mee kan doen zonder pasje).
Dit is onzin. Ja voor internet heb je heen en terug nodig. Echter hoeft er geen tv signaal te zijn. Het spectrum is opgedeeld in blokken. Een deel daarvan is voor internet. Waar je weer blokken heb voor upload en heel veel blokken download. Sterker nog, als ziggo tv uitzet kun je die blokken gebruiken voor internet. Analoog is uitgezet omdat 1 zender meerdere blokken in beslag neemt.
Het is zeker geen onzin, heb de theorie van ziggo hier voor me liggen.
Dan ben ik heel benieuwd naar die passage in de tekst.
Het is technisch niet mogelijk voor Ziggo om het TV-signaal uit te zetten. Het TV pakket wat zonder smartcard / decoder te bekijken is, is altijd beschikbaar. Hierdoor zijn ze verplicht hier ook kosten voor te rekenen, aangezien daar een gedeelte van naar het TV bestel gaat, want je kan het ontvangen / zien.

[Reactie gewijzigd door Ringgss op 12 april 2021 10:00]

Dit lijkt me technisch wel mogelijk door het TV-signaal er op een bepaald punt uit te filteren. De TV-frequenties overlappen bij mijn weten niet met de data-frequenties. Daarvoor moeten echter extra kosten worden gemaakt, terwijl die klanten zonder TV juist minder omzet opleveren. Daar zal de schoen wel wringen.
Waarschijnlijk zou het idd kunnen met een filter op de aansluiting in de eindversterker in de straat. Maar dan zijn de kosten denk ik idd te hoog. Filter laten plaatsen door monteur bij internet only klanten. Klant wilt toch tv, monteur weer langs om filter weg te halen....
Dat abonnement is er eerder wel geweest. Ik heb het namelijk gehad voor ik er weg ging.
Je had dan wel de drie NL zenders, maar meer niet.
Later is dat weer omgezet naar Internet+TV maar, als ik mij goed herinner, betaalde ik er niet extra voor.
Heb blijkbaar destijds ook compleet de aankondiging er van gemist.
Ik heb gewoon online TV van Ziggo, wat ik niet gebruik. Maar dit is wel een stukje goedkoper dan als je echt digitale televisie afsluit.
Je lijkt boos te zijn op ziggo, maar niet helemaal te begrijpen hoe het zit.

Je kan dit ook anders zien: de TV krijg je erbij. Technisch is het zeer ellendig en duur om dat signaal uit te zetten (fysiek werk in wijkkastjes). Als je je abonnement opzegt, wordt dit basissignaal er ook niet meer afgehaald. Het is NPO zenders (wettelijk verplicht) en commerciëlen (doorgifte van ellende en reclame). De commerciëlen hebben liever dat het gratis doorgegeven wordt i.p.v. niet. Dit betekent namelijk weer mogelijk extra kijkers voor de Unilever reclames, elektrische fietsen, brillen, gehoorapparaten etc. Kortom, nog voor de fossielen en onrendabelen die niet veranderen in hun kijkgedrag of daar simpelweg niet het geld voor hebben.

De positie van Ziggo wordt ook zo gehouden, omdat er nou eenmaal communicatie moet zijn tussen burger en overheid. Dat is nog altijd voor het grootste gedeelte Radio (uitgezet) en oude televisie. Ziggo probeert in deze markt zich meer als content leverancier te positioneren, marktaandeel te pakken met hun kijkdoosjes en 'exclusieve aanbod', maar gaan dit uiteraard niet redden in deze opkomende abonnementsmarkt waar gigantisch veel concurrentie aan is. Het zal er in de toekomst naartoe gaan dat je inderdaad alleen internet afneemt en streampakketten.
Als je je abonnement opzegt, wordt dit basissignaal er ook niet meer afgehaald.
Ik heb anders geen signaal op de kabel. Opgezegd in 2015, dus wellicht dat dat wat je beweerd recenter is.
Dat klopt. Tenzij ze tegenwoordig een methode hebben om de doorgifte te stoppen op afstand. Maar dan nog, als ik de baas zou zijn bij RTL zou ik zelfs bereid zijn Ziggo betalen om die pulp met reclames door te sturen. Dat is beter dan niets doorgeven.
Het is zelfs andersom, de providers betalen aan RTL voor de doorgifte van de zenders.

Betalen voor doorgifte
De kabelaars betalen ondertussen ook heffingen aan de publieke omroep, RTL en Talpa/ SBS.
Net het aanvraagscherm van Ziggo nog even bekeken, je kunt gewoon internet only afsluiten. Zowel bij TV, als bij Bellen kun je aangeven 'Ik wil geen interactieve TV' & 'Ik wil geen vaste telefonie'.

Het abonnement is wel belachelijk duur, maar dat is wat anders.
Net het aanvraagscherm van Ziggo nog even bekeken, je kunt gewoon internet only afsluiten. Zowel bij TV, als bij Bellen kun je aangeven 'Ik wil geen interactieve TV' & 'Ik wil geen vaste telefonie'.
Geen interactieve tv, ja. Je krijgt dan nog steeds wel gewone tv-zenders.
Dat is niet correct. Je zegt het zelf al: je hoeft geen interactieve TV af te sluiten. Je krijgt dus geen kastje of zo. Het TV signaal (DVB-C) krijg je er wel gewoon bij. Ik meen me wel te herinneren dat het ooit mogelijk is geweest, maar die optie bestaat niet meer.
Echter kan je bij Ziggo itt Canal Digitaal wel vooruitspoelen in je opnames van SBS en RTL. Fatsoenlijk pauzeren (langer dan 15 min.) Ook time-shift bij Canal Digitaal is matig. De WAF van Canal Digitaal is zeer laag en ze was liever gister dan vandaag weer terug bij Ziggo voor de tv.
Heeft het misschien niet te maken met het feit dat Ziggo van oorsprong een tv aanbieder is en later ook internet is gaan aanbieden..??
Ik weet niet hoor maar ik vind het niet meer dan logisch dat tv in de core van hun aanbod pakketten zit.
Ik kan gewoon internet only selecteren (en dit ook afrekenen).
Het vervelende is dat je ook coax moet gebruiken voor je tv. En het nadeel daarvan is dat coax nog all gevoelig is. Ivb afstand en een kabel breuk. Je zou prima verder in je huis kunnen met utp. Ik zit nu maar met een chromecast tv te kijken... wat niet echt fijn is met zappen.
Ik stel voor dat je de volgende keer de tijd die je in deze post steekt even in op de site van Ziggo besteed :Y). Beetje rondklikken (oké, ze verkopen liever paketten dan alleen internet) en je kan gewoon een abbo afsluiten met alleen internet. Pak ik het goedkoopste TV pakket erbij komt er 5 euro per maand bij.

Overigens zal het TV-signaal zoals de meesten hierboven ook al zeggen wel op de kabel blijven staan. Zoek je er een oude decoder bij op, en de instellingen op de ziggo site en je kan de basiszenders eventueel nog gratis zien ook _/-\o_

[Reactie gewijzigd door LaduciA666 op 12 april 2021 13:49]

Zolang analoge tv bestaat is het fysiek onmogelijk voor ziggo om jou enkel internet aan te bieden. Vanaf het moment dat de coax naar jouw huis actief is zijn alle analoge signalen dat ook, hierdoor is het onmogelijk om jou enkel internet aan te bieden.

En waarschijnlijk willen ze nog een knakie bijverdienen door de meer verkoop ;)
je kan gewoon tv afzeggen hoor je betaald dan alleen maar 5 euro minder pm...

althans ik kon dat een tijd geleden,heb het niet gedaan want voor die 5 euro mag tv blijven..

hun weten ook dat door internet ze deze prijzen kunnen vragen
Ziggo is daar niet uniek in, ook bij Caiway kan je geen Internet verbinding zonder tv krijgen op de kabel, glasvezel leveren ze niet.
"Gebruikers kunnen de snelheidsverhoging activeren door hun modem te resetten." Reset of reboot?
Hopelijk een reboot, bij reset ben je al je instellingen kwijt.
Reboot was afdoende hier iig.
Dat kan bij een reboot van je modem, een reset mag ook maar is overbodig. Bij het synchroniseren met de CMTS wordt het nieuwe profiel geactiveerd.
Tja, elke keer denk ik "Toch maar eens overstappen naar glasvezel anders" maar ik ben geloof ik 1 van de weinigen die nog van ouderwetse TV gebruik maakt ;)

Ik kijk het journaal, fox sports (eredivisie) en formule1 (bijna) altijd via tv omdat dat gewoon altijd werkt en direct te kijken is op de tv... Dus als ik over wil stappen naar KPN en dat allemaal wil behouden moet ik weer extra abonnementen nemen.

4k kijken? 2.5 euro
opnemen? 5 euro
formule 1 kijken? Ziggo sport = +15 euro, of een f1tv abbo, omgerekend 5.5euro per maand (maar dus afhankelijk van internet)
Wil ik iets terug kunnen kijken? Pluspakket voor 7 euro

TV kijk ik nu met een smartcard icm CI+ module in mijn tv, opnemen ne pauzeren kan gewoon via de tv... gaat niet meer als ik via KPN kijk.

Dus al met al kom ik op ongeveer hetzelfde bedrag uit als bij ziggo met als grootste voordeel de hogere uploadsnelheid, maar als nadeel minder 'direct' tv kijken... ik weet het nog niet hoor.
Nee hoor, miljoenen mensen kijken nog gewoon tv, op deze site zitten voornamelijk nerds, die menen dat zij de norm zijn
Dat is ook mijn probleem. Is er eindelijk glas heeft het geen zin om over te stappen.
Dat is niet helemaal eerlijk. Met een CI+ module kun je bij Ziggo geen 4K kijken dus die kun je er bij KPN al vanaf halen.
Verder is het opnemen in de cloud bij KPN (en andere providers) en op elk kastje terug te kijken. Nu kun je een Next krijgen bij een duur TV pakket van Ziggo, maar dan krijg je er 1. Dus op andere tv's alsnog niet opnames terug kunnen kijken (tenzij je de Ziggo Go app gebruikt, maar dan moet je investeren in een ondersteunde mediaspeler en heb je mindere beeldkwaliteit dan via DVB-C).
Fair point mbt 4k idd! Was denk ik ff in de war met hd zenders oid...

Maar het punt blijft grotendeels hetzelfde, voor mijn usecase scheelt het gewoon niet zoveel, ben wel wat minder kwijt maar ten koste van eenvoudigheid/gebruiksgemak.

Kan best zijn dat je wat extra dingen krijgt (opnames terugkijken op meerdere tvs, meerdere tvs moet je ook weer iets extra's voor afnemen trouwens) maar dat hoef ik niet.

Hoe dan ook, verschilt per persoon natuurlijk maar voor mij persoonlijk valt het gewoon wat tegen hoe ik erop vooruit zou gaan
trined hier bied hier fiber->coax aan. Dat wil zeggend at je in de meterkast een kastje had waar je fiber binnen kwam en coax uit ging. Sinds ze hun eigen netwerk aparatuur hadden was de kwaliteit ook prima (daarvoor en stuk minder).

Nu zit ik bij tweak nu maar voor veel mensen is dat volgens mij een prima oplossing die in mijn ogen veel vaker aangeboden kan worden. Zelfs tegen meerprijs. Ik snap niet zo goed dat dat niet gebeurd.
Ik gebruik gewoon de ziggo website.. met iemands inloggegevens.. kosten 0 euro.. kan ik alle kanalen in hd zien ook ziggo sports.., komt me precies goed uit voor die 1 keer in de maand dat ik het even aan zet. netflix idem.
Wil ik iets terug kunnen kijken? Pluspakket voor 7 euro
Dat klopt niet, terugkijken (tot een week terug) zit standaard in alle TV pakketten bij KPN. Daar heb je geen extra pakket voor nodig.
Ah, is dat zo?

Beetje onduidelijk dat ze dat dan expliciet benoemen bij de "overige voordelen van het pluspakket"
Waar zie jij dat staan? Op https://www.kpn.com/televisie/pakketten/pluspakket.htm zie ik het in ieder geval niet. Als ik weet waar het staat kan ik dat even doorgeven.

Op https://www.kpn.com/telev...sten/programma-gemist.htm kun je trouwens zien dat je het bij Internet en TV er bij krijgt. Is gewoon standaard voor iedereen met internet en TV van KPN.
Wanneer ik het proces doorloop en bijv Internet+TV kies om daarna eea samen te gaan stellen:

https://www.kpn.com/shop/tv

Vervolgens kom je oa bij de "Kies je entertainment" stap waar je de extra pakketten kan kiezen (Spotify, ESPN, Pluspakket, etc...) Als ik dan op "Meer info' van het pluspakket klik krijg je wat meer info en daarin staat oa het volgende:

"Overige voordelen van het Pluspakket
20 wisselende films en meer dan 400 uur series terugkijken
7 dagen terugkijken; kijk een selectie van populaire programma’s terug van NPO 1, 2, 3 en een aantal andere zenders.
Het Pluspakket kun je maandelijks aan- en uitzetten, je zit dus nergens aan vast."

Heb geen directe link helaas, dus hopelijk is dit duidelijk genoeg ;)
Even contact gehad met Ziggo support, er staat een foutje in het artitkel.

Nieuwe klanten die vanaf 12 april een internetpakket bestellen krijgen direct de nieuwe snelheid.
Bestaande klanten zetten ze in batches tusen 12 april en 31 mei om. De klant hoeft hier niets voor te doen.

Vooralsnog geen snelheidsverhoging hier.
Ik ben van 250/25 naar 300/30 gegaan. ik weet dat Ziggo duur is maar daarentegen heb ik zelden tot nooit problemen met tv of internet. Natuurlijk is er wel eens een storing of onderhoud maar in deze regio duurt het nooit heel lang voor het weer is gefikst. kortom, ik ben een tevreden ziggo gebruiker maar ik zit er wel over na te denken om de internetsnelheid iets te verlagen want 300m/bit is wat veel van het goede :)
Ziggo ik had al 600/50 en wil helemaal geen 700/50. Dit gaat helemaal nergens meer over. Geef me meer upload!!!! :(

Zeker voor de zakelijke pakketten een achtelijke verhoging. Prijzen straks ook weer omhoog 🤦🏼‍♂️

[Reactie gewijzigd door jordynegen11 op 12 april 2021 09:06]

Hogere upload is op dit moment nog niet mogelijk, omdat de lijn (vooralsnog) vrij moet blijven voor analoge radio. Vorige week had ik een monteur van Ziggo op bezoek en die vertelde het volgende (geparafraseerd):

Er zijn concrete plannen om analoge radio uit te faseren, waarna de upload snelheid verhoogd kan worden. Het analoge radio signaal gaat nu nog over de kabel, maar vanuit de regering is gezegd dat Ziggo óf analoge tv én radio moet bieden, of geen van beide. Analoge tv is al een tijdje uitgeschakeld en er wordt nu dus aan gewerkt om hetzelfde voor de analoge radio te doen.
Op de vraag hoeveel mensen er nog gebruik maken van analoge radio over de kabel, was zijn antwoord "meer dan je denkt".

Dit staat trouwens ook allemaal in het nieuwsbericht :+

[Reactie gewijzigd door Kjoe_Ljan op 12 april 2021 09:25]

Ik gebruik inderdaad al jaren radio via de kabel. FM ontvangst is matig. DAB ondersteund mijn versterker niet en is maar afwachten hoe goed dit binnenhuis te ontvangen is. Ik weet ook niet of ik nog bij ziggo blijf, als analoge radio weg gaat.

[Reactie gewijzigd door Rolfie op 12 april 2021 09:31]

Leuke link, maar als je verder kijkt dan wat ze laten zien, kom je erachter dat dat ding waardeloos is, kan n.l. alleen de eerste 41 radiozenders die Ziggo doorgeeft ook laten horen, de overige , ik meen 60, blijven onbereikbaar. Had het ding laten komen omdat ik veel radio luister, maar de zenders die ik wilde horen, inderdaad, bij die laatste 60....
Interessant, prijs technisch aardig, maar wel weer een extra kastje en afstandsbediening.

Ik wist niet van dit bestaan af.

Bedankt
Er zijn geen andere partijen die analoge radio aanbieden buiten je kabelbedrijf of FTA buiten. Dat wordt of een DAB+ tuner kopen of een kabel leggen naar een klein antennetje buiten als je ontvangst binnen niet goed is. Waarschijnlijk een combinatie van de twee aangezien FM radio over x tijd ook afgebouwd gaat worden. Of de digitale tuner die door @joco voorgesteld wordt, slimme zet van Ziggo om dit probleem op te lossen :) .

[Reactie gewijzigd door Andros op 12 april 2021 09:41]

Ik baal er ook van dat analoge radio uitgefaseerd wordt. Inmiddels alles omgezet naar slimme speakers waar ik gewoon nederland.fm of bijvoorbeeld Spotify naartoe kan streamen met Android/iOS. Enige nadeel is dat als internet plat ligt we ook geen muziek/nieuws meer hebben, bij analoge radio was het signaal dan nog wel beschikbaar. Heb wel nog een draagbare AM/FM klusradio staan mocht er ooit een zombie-uitbraak komen.
Toch vreemd dat de overheid dit aangeeft, hoe zit het dan bij glasvezelproviders, die hebben geen analoge signalen. Is dit typisch de wet van de remmende voorsprong? Ik vind het prima als er een transitiefase is, maar dit duur nu wel heel lang, in 2005 was hier al sprake van omdat ze alles digitaal willen. Zelfde verhaal als met de FM en AM.
Het heeft vooral te maken met de beperkingen van coax.
Je kunt niet alle beschikbare frequenties 'zomaar' overal voor gebruiken.
Voor de upload zijn er simpelweg veel minder geschikte frequenties beschikbaar, daarom is die veel lager dan de download. Het is enorm knap dat ze nu al dit allemaal uit de coax weten te halen maar inmiddels is het een raadsel waarom Ziggo niet het laatste stuk naar alle huizen gaat verglazen en keihard vasthoud aan DOCSIS. Het argument is dat het 'goedkoper' is... :? Ja en de klant betaalt dat :+
Glasvezel heeft bewezen dat het 'voor hetzelfde geld' beter en stabieler kan...
Uit een nieuwsbericht van maart vorig jaar:
In de Mediawet staat dat als je als pakketaanbieder een analoog programmapakket aanbiedt er voor dat pakket de verplichting geldt dat een aantal publieke Nederlandse en Belgische zenders wordt doorgegeven. De Mediawet maakt geen onderscheid in radio- en televisiesignalen. Dit betekent dat als je als pakketaanbieder stopt met analoge televisie je ook met analoge radio moet stoppen.
Omdat, wanneer de analoge tv uit wordt geschakeld, er niet meer voldaan wordt aan de Mediawet (de verplichting van een aantal publieke zenders, denk Nederland 1, 2 en 3 op tv), moet je het radiosignaal ook uitschakelen. Volgens de Mediawet is het, blijkbaar, alles of niets.

Glasvezelproviders bieden geen analoge tv en radio en passen dus prima binnen de Mediawet. Hetzelfde geldt voor koperproviders (lees: KPN).
daar zijn ze toch al ook al lang mee bezig (analoge radio uit faseren)?
Volgens mij zijn er al genoeg gebieden die het al niet meer hebben en dit moeten gebruiken:
https://randapparatuur.ziggo.nl/randapparatuur/details/35264
Precies dat zijn ook de gebieden waar giganet wordt aangeboden, dus waarom ook niet gelijk die upload een keer omhoog.
Zoals Kjoe_Ljan al aan geeft zit FM voor een hogere upload nog in de weg. Zodra FM radio via de kabel verdwenen is kan de upload pas omhoog.
Je hebt gelijk. Ik begreep dat het nog concrete plannen waren, maar er zijn al regio's waar de analoge radio niet meer beschikbaar is.
daar zijn ze toch al ook al lang mee bezig (analoge radio uit faseren)?
Volgens mij zijn er al genoeg gebieden die het al niet meer hebben en dit moeten gebruiken:
https://randapparatuur.ziggo.nl/randapparatuur/details/35264
Werkt prima de nieuwe ontvanger en de geluidskwaliteit is ook nog beter dan analoge FM via de kabel.