Halo: The Master Chief Collection krijgt 120fps-update voor Xbox Series X en S

Microsoft voorziet Halo: The Master Chief Collection van optimalisaties voor de Xbox Series X en S. De campagne en multiplayermodi krijgen een 120fps-optie en er komen verbeteringen voor de splitscreenfunctie. De update is vanaf 17 november beschikbaar.

Op de Xbox Series X zullen de games uit de bundel draaien in resoluties tot 4k. Het is nog niet duidelijk of alle games ook die resolutie kunnen combineren met 120fps, in de aankondiging noemt Microsoft de verbeteringen los van elkaar. De Master Chief Collection bevat zes Halo-games. Mogelijk verschillen de grafische opties ook per spel.

Xbox-topman Aaron Greenberg voegt toe dat er ondersteuning is voor cross-gen play, dus spelers op de Xbox One- en Xbox Series-consoles kunnen samen spelen. Ook krijgen de next-genversies een instelbare field of view.

De update voor de Master Chief Collection is vanaf 17 november beschikbaar. Dat is een week nadat de Xbox Series X en S verschijnen. De bundel is los te koop voor 40 euro, maar is ook onderdeel van het Game Pass-abonnement.

Halo: The Master Chief Collection verscheen in 2014 al voor Xbox-consoles. Vorig jaar is Microsoft ook begonnen met het uitbrengen van de bundel voor Windows. De games komen in chronologische volgorde uit en onlangs verscheen Halo 3: DST. Daarna volgt Halo 4 nog. Voor de pc-versie zijn al tal van grafische verbeteringen doorgevoerd.

Microsoft en 343 Industries werken ondertussen ook aan Halo Infinite. Die nieuwe Halo-game had de belangrijkste launchgame voor de nieuwe Xbox-consoles moeten worden, maar is na kritiek op de graphics uitgesteld tot volgend jaar. Een exacte verschijningsdatum is nog niet bekend.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

20-10-2020 • 17:13

61 Linkedin

Submitter: Caayn

Lees meer

Reacties (61)

61
45
20
1
0
22
Wijzig sortering
_reactie weggehaald:
ik weet niet hoe reel 4K/60Hz is, laat me graag verrassen....

[Reactie gewijzigd door batteries4ever op 20 oktober 2020 17:33]

_reactie weggehaald:
ik weet niet hoe reel 4K/60Hz is, laat me graag verrassen....
Je weet toch dat MCC op de Xbox One X al 60/4k is?
Nee, en dat is precies de reden dat ik mijn commentaar weg wilde halen, maar het schijnt dat je wel kunt wijzigen maar niet meer deleten.... dan zou 4K 120 Hz haalbaar moeten zijn voor de nieuwe generatie.
Waarom zou dat moeten? 4K is nog ontzettend kostbaar qua rekenkracht en dat zal nog wel een paar jaar zo zijn.
Dat was ook wat ik oorspronkelijk wilde schrijven maar het schijnt dat op de XBox one en PS4 dat ding al 4K/60hz draait, zoals Teak69 hierboven schreef, en dan lijkt 120 Hz haalbaar voor de nieuwe generatie. Voor mij persoonlijk moet er niks, 60 Hz met scherp beeld vind ik belangrijker dan 120 Hz.
Playstation 4 heeft geen triple a games gehad die 4k 60 konden. Halo master chief draaide wel op xbox one 4k 60 en halo 5 ook. Denk dat ze nu ook de pc settings er bij gaan doen en auto hdr natuurlijk.
Mooie console, die gaat het stukken beter doen dan de xone.
Het verschil in verkopen met ps5 en nieuwe Xbox wordt zeker kleiner
Hoe het uiteindelijk gaat verlopen zal de komende paar jaar uitwijzen. Maar ik heb het gevoel dat de rollen qua vibe omgedraaid zijn komende generatie.
Die vibe is al jaren omgedraaid, maar ik vind het vooral knap dat PS met enkel marketing mensen zo gek krijgt zo loyaal te blijven.
De reden dat ik bij PS blijf, is omdat de Xbox-exclusives me niet interesseren; die van PS wel. Dat heeft dan weer weinig echt met marketing te maken.

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 20 oktober 2020 19:17]

Het zijn gemiddeld mijn games niet, en die handvol titels die me tof lijken kan ik jaren later ook spelen.
Ik vind veel PS-exclusives wel echt tof en speel ze graag ook zodra ze uit zijn, of kort daarna. Anders zou ik zeker een Xbox Series X overwegen. Het ding is een stuk mooier om te zien dan de PS5 en ik heb de Xbox-controllers altijd al fijner gevonden dan de PS-controllers (ik snap niet waarom Sony vasthoudt aan sticks op gelijke hoogte). Als het dan qua games verder niet uit zou maken, zou ik dus geen reden hebben om een PS te kopen.

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 21 oktober 2020 11:48]

Dat kan. Ik vind ze wel tof, alleen niet meteen tof genoeg om er een console voor in huis te halen. Dat de PS ook backwards compatibility problemen heeft helpt niet mee. Ik zou er zo een 5 bij halen als daar PS3-4-5 spellen op te spelen zijn. Maar dat feest gaat, voorlopig, niet door.
Dan maar weer een Xbox die me wel 4 (!) generaties laat spelen zonder gezeik, al dan niet flink opgeknapt, en dan halen we wellicht ooit wel een PS voor erbij.

(en inb4 "jamaarjehebttochoudeconsolesvoorjeoudespellen": waarom 4 apparaten aansluiten als 1 het al goed af kan?)

Daarnaast gebruik ik de consoles al jaren als DVD/Bluray speler en vind ik de Xbox, hoewel ook foeilelijk, beter in mijn huiskamer passen dan het oog van Sauron, volwassener.

Tis een kwestie van voorkeuren en afwegingen. Ik heb een lading spellen staan die ik nu dus gewoon kan spelen of een console waar ik totaal geen spellen voor heb en nog maar moet wachten tot het potentie aanboort.
Ook dat is marketing.
Tja, schuif dan ook meteen de ontwikkeling van de console onder marketing. Niet alles in de wereld is marketing; dat word me echt te vaak getoeterd hier.

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 20 oktober 2020 19:20]

Maar natuurlijk is het sales en indirect ook marketing. Bij het ontwikkelen van een console denk je na over de positionering van het product. Zo kiest Sony duidelijk voor voor mooie en vaak exclusieve games. Ook zie je dat Microsoft die strijd op lijkt te geven en te gaan voor een soort van gamen as a service (niet allemaal exclusief, niet baanbrekend maar wel heel veel voor weinig)

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 20 oktober 2020 19:33]

Xbox is net lekker bezig. Dat heeft oa met verandering van strategie te maken. Games as a service is daar een belangrijk onderdeel van. Maar ook voor die mooie en exclusive games hebben ze net 7,5 miljard uitgegeven met de overname van een grote uitgever met meerdere studio's eronder. Juist om ook op dat vlak te concurreren met PlayStation.

[Reactie gewijzigd door Retrospect op 20 oktober 2020 19:38]

Ben inderdaad heel benieuwd wat de vervolgstappen zijn van MS. Ze hebben mij persoonlijk iets teveel teleurgesteld met hun opstelling tov first party developers (denk aan AoE maar ook bijv. de Halo reeks). Mja ik als ex gamer ben ook niet helemaal de doelgroep. Schat zo in dat de grootste gebruikersgroep de 1e xdoos niet eens hebben bespeelt :p
Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik als ‘ex gamer’ geef nu meer geld uit aan games en entertainment dan toen ik fanatieke gamer was, puur omdat ik nu meer geld en minder tijd heb als werkende 30-er :)
Daar heb je misschien wel een punt... ook 30, meer geld en minder tijd

Speel zeker nog m'n games maar vooral op de switch en de meeste games die ik koop doe ik onder het excuus van "leuk als de kleine wat ouder is" :p
Sony fanboy is er weer met zijn zielige gedrag. Waarschijnlijk heeft het met jaloezie en onzekerheid te maken.
Het komt tenminste erg onzeker over dat je steeds je voorkeur door moet geven op artikelen over xbox. Iemand die zelfverzekerd is over zijn keuzes zou daar de drang niet voor voelen.

Daarom zien we nooit comments van zielige fanboys zoals theduke1989 op artikelen over Nintenda, daar zijn ze niet onzeker over. Maar xbox dat vinden ze wel erg spannend.
Echt niet. Iedereen koopt gewoon weer de PS5.

https://www.google.com/am...console-which-to-buy/amp/

De ps5 is populairder in the USA. De USA is juist een xbox land.

[Reactie gewijzigd door zlpsycho op 20 oktober 2020 22:28]

Dit artikel is uit de tijd dat de prijzen nog niet eens bekend waren. Niet alle kaarten lagen op tafel en dat doen ze nog steeds niet. Ms kan nog wat achter de hand hebben net als Sony btw.

Ik ben benieuwd wanneer mensen de ps5 eens in het echt mogen testen wat xbox laat echt alles zien en is niet bang.
ps5 laat ook alles zien. Wat hebben ze nog niet laten zien dan?
De ps5 in de handen van reviewers op grote schaal. Volgens mij heeft elke grote tech blad en youtube channel in Amerika iig wel een xbox series X /S ontvangen en testen ze allerlei scenario's. Ik heb nog niet zo'n filmpje let alone überhaupt interactie met de PS5 en non promo types / eigen werknemers er mee zien spelen. Geen gebruikers ervaringen met de controller of hoe het is op hem op te starten. Van de xbox heb ik vrijwel alle scenario's voorbij zien komen van series X modellen in dozen om de koeling te testen tot af dichten van de air intake om te zien hoe hij dan performed. Oude en nieuwe games gespeeld buiten medewerkers of promo materiaal enz enz of zie ik het verkeerd?
Oh, ik volg zulke dingen niet. Ik zie het wel s ik de console in huis heb. Ik heb de teardown gezien van de ps5.

Het boeit me allemaal niet zo. Krijg toch wel een goed product.
Ja dat is natuurlijk een aanname. De red ring of death kan ik me nog herinneren dus ik vind het fijn wanneer dat soort scenario's getest kunnen worden vooraf. Ook geeft het een soort van vertrouwen vanuit Microsoft in hun product door het op een vrij grote schaal de wereld in te sturen.

Ik zou het wel aardig vinden om een PS5 in actie te zien, al is het om meer feeling te krijgen met wat jij volgende maand binnen krijgt ;)

Komt vast goed, voor mijn series X weet ik het iig al zeker :)

Hoe zit het eigenlijk met het aanbod 120fps games op ps5? Daar lees ik vrij weinig over.
De eerste ps4 heeft het altijd gedaan bij mij. Al gaat die kapot, dan he je garantie.

Zelfde als xbox. Beide consoles zijn niet gemaakt voor 120fps op 4k.
Ik vraag me af of ze alle animaties nu ook op 120fps gaan renderen, want op PC is dat niet met alles het geval.
Anoniem: 159816
@menzo20 oktober 2020 17:30
Als dat het geval is zullen ze hopelijk ook de PC versie patchen. Met oude engines is het helaas niet altijd even gemakkelijk om rendering op hogere frame rates te laten lopen als de originele engine dat niet ondersteunde.
Horen de remasters die onlangs allemaal zijn uitgekomen ook bij deze MCC of hoe zit het want ik ben het een beetje kwijt.

In 2014 is de MCC uitgekomen en sinds 2019 zijn de remasters uitgekomen, krijgen alle eigenaren van de MCC(2014) deze?
De MCC is origineel alleen op Xbox uitgekomen en vanaf 2019 op PC (en Reach en ODST later ook voor Xbox). Alle Xbox MCC bezitters krijgen nu 120fps op de nieuwe Xbox. Alle PC bezitters zouden een groot deel van dit al moeten kunnen, ook al verwacht ik voor beide platformen wat verbeteringen.

[Reactie gewijzigd door menzo op 20 oktober 2020 17:23]

Kunnen de next generation consoles 4K in 120FPS wel aan?
Dat hangt helemaal van de game af. En de grafische details. Simpele(re) games wel, complexe games duidelijk niet. Logisch ook wel.

[Reactie gewijzigd door Rossi46 op 20 oktober 2020 20:09]

Hoezo 120 fps, momenteel ondersteund alleen een oled tv dat? Dus ben je bijna genoodzaakt (niet dat het erg is) een monitor aan te sluiten, maar ik begrijp dat ultrawide weer niet ondersteund wordt...
Klinkt als een goede update. Vroeg of laat wil ik ook Halo MCC gaan spelen op de PC met een high refresh rate scherm, dus dat is mooi meegenomen.
Ook fijn dat splitscreen eindelijk wordt verbeterd. Ik speel regelmatig splitscreen op de Xbox en soms zijn er frame drops of stutters als bijvoorbeeld 1 speler dood gaat terwijl de andere in een vuurgevecht zit, toch wel vervelend in die momenten.
Ik vind het wel apart dat weinig Europeanen deze game lijken te spelen, ik kom 90% van de tijd is East-US servers en de rest van de tijd in North-Europe en heel zelden (1%) van de tijd maar in West-Europe servers terecht.
De echte next gen games komen niet op de release, maar dat verhaal moet blijkbaar iedere generatie opnieuw uitgelegd worden.
Als je de Master Chief Collection mag geloven, 8-20 jaar later... ;-)
Als je Quake 3 speelt op je PC krijg je ook hogere framerates dan bij Cyberpunk 2077.
Dat was vantevoren toch al wel duidelijk? Ontwikkelaars gaan echt niet hun games lelijker maken voor die drie mensen die een 120Hz TV hebben.
Vorige launch was ook voornamelijk cross-gen titels. Uitgevers houden er nou eenmaal niet van om games exclusief te ontwikkelen voor een apparaat dat nog niemand heeft.

Zie het meer als een PC upgrade nu. Je kunt dezelfde games spelen met betere kwaliteit. Of wacht nog een jaartje, dan is de Xbox One wel grotendeels uitgefaseerd.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 20 oktober 2020 18:19]

De Sony fanboys laten weer eens zien hoe onzeker ze zijn. Het gaat een leuke generatie worden voor gamers, maar vanwege jullie jaloezie denk ik dat jullie het plezier niet goed kunnen beleven.
Heb je gekeken wat de launch titels zijn van de PlayStation 5?
- Demon Souls (PS3 game)
- Spiderman (PS4 game)

Alleen Ratched & Clank is nieuw en Sackboy maar dat zou ik niet eens AAA games willen noemen.

Zoveel verschil is er niet... console launches hebben zelden AAA launch games behalve bij Nintendo.
Jij hebt het over alleen maar oude wijn in nieuwe zakken.

1 blik op het door jou aangedragen artikel en ik zie al The Falconeer. Een nieuwe titel (nog niet te verkrijgen) en Xbox exclusive. Kortom, je mist elke nuance. Twee maal maak je dezelfde slordige fout.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee