DJI brengt kleine gimbalcamera Pocket 2 uit voor 369 euro

DJI heeft de Pocket 2 aangekondigd, een opvolger van de Osmo Pocket uit 2018. Het gaat wederom om een kleine actiecamera op een gimbal met drie-assige beeldstabilisatie. Het nieuwe model heeft een grotere sensor en ondersteunt hdr-video.

In de DJI Pocket 2 zit een 64-megapixelsensor van het 1/1,7"-formaat. Bij de voorganger was dat een 1/2,1"-sensor met een 12-megapixelresolutie. De camera kan filmen in 4k-resolutie met 60fps en er is een 8x-slowmotionfunctie, waarbij de Pocket 2 opneemt in 1080p met 240fps. De bitrate is maximaal 100Mbit/s.

Nieuw is ook ondersteuning voor hdr-video's. De Pocket 2 kan die opnemen in een resolutie van maximaal 2720x1530 pixels met 24, 25 of 30 fps. Verder heeft DJI extra microfoons toegevoegd, het zijn er nu vier in totaal, zodat de Pocket 2 stereo-audio kan opnemen. De camera heeft functies als SoundTrack en Audio Zoom, waarmee de geluidsopname aangepast wordt aan het beeld bij bewegingen en zoomen.

DJI voorziet de Pocket 2 van een lens met een beeldhoek van 93 graden. Daarmee is de beeldhoek van het nieuwe model groter. Ook is er optioneel een voorzetlens verkrijgbaar, die de beeldhoek verder vergroot. De camera heeft ook 4x digitale zoom.

De Pocket 2 heeft net als zijn voorganger een 875mAh-accu en volgens DJI werkt de camera 140 minuten op een lading. De kleine camera is gepositioneerd op een gimbal met beeldstabilisatie over drie assen. Het beeld is direct te bekijken op een klein schermpje, of op een smartphone via de DJI Mimo-app.

DJI verkoopt de Pocket 2 vanaf 369 euro. Er is ook een Creator Combo-uitvoering, met accessoires zoals de voorzetlens en een draadloze microfoon, die set kost 509 euro.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

20-10-2020 • 17:45

38 Linkedin

Submitter: TheRicolaa10

Reacties (38)

38
38
5
2
0
33
Wijzig sortering
Voor wat ik heb gelezen is het een 16MP sensor en met pixel shift techniek wordt dat 4x hoger.
Hoeft nieteens pixelshift te gebruiken, voordeel van die gimbal. Op de pocket 1 maak ik ook hogere resolutie shots doordat hij dan bijvoorbeeld in een 3x3 grid 9 foto's maakt tot 1 geheel.
Maar dan pas je in feite wel je focus lengte aan dus krijg je een heel ander perspectief. Met pixelshift krijg je dat niet.
Dat kan ook.
Maar ze hebben het over Effective pixels: 64 MP
Ik laat me verrassen.
Ziet er best leuk uit, met relatief goeie specs :)

Heeft iemand ervaring met zoiets, hoe het zich irl. verhoudt tot het promo-filmpje eronder?
Ik heb de 1. Ik gebruik hem om vakantievideo's mee te maken. Echt top! De gimbal beeldstabilisatie is een grote meerwaarde vind ik.

Enige nadeel is dat de microfoon niet zo denderend is, maar niet problematisch ofzo (voor mij toch). Ik ga de 2 wel skippen en upgrade wel naar een potentiële 3 of 4, voor mijn gebruik is de upgrade niet zo de moeite.

Ik zal je een DM sturen met wat footage.
Ik heb er een en ben er redelijk tevreden over. Het grootste probleem is wel het piepkleine schermpje dat toch behoorlijk beperkt. Ja, je kan een koppeling met je telefoon maken maar de reden dat ik dit ding kocht was juist dat dit zo min mogelijk nodig zou zijn. Daarnaast is de software niet de meest stabiele software. Vooral timelapses over langere tijd willen nog wel eens vastlopen. De beeldkwaliteit is uitstekend. Tracking van mensen wil ook nog wel eens haperen.
Geen last van timelapses die vastlopen, ook langere niet zelfs in de koud. En ik gebruik hem primair voor timelapses.Heb hele avonden lang in Tokyo gestaan met dat ding op een tripod i.c.m de wifi module zodat ik sneller paths kon maken en resultaten checken. Telefoon heb je toch altijd bij je, dus dat vond ik geen "gemis" zeg maar. Voor normale video's en/of hyperlapse gebruikte ik het wel as-is, zonder telefoon.
Ik weet niet wat je onder lang verstaat. Ik mijn geval meer dan 12 uur, aangesloten op het lichtnet. Gebruik dan ook de telefoon voor de instellingen. Had ook regelmatig dat de wifi module geen verbinding met de iPhone wilde maken. Dat lijkt na de laatste firmware update iets beter geworden te zijn.
2 a 2,5 uurtjes, dat is voor mijn begrippen "lang" .

Om eerlijk te zijn vind ik jou 12 uurtjes, kijkende naar waar dit voor ontwikkeld is (vloggen,snelle travel vids & lapses on the go) eigenlijk gewoon "veels te lang" - en ben je zeker een edge case. Dus jou opmerking tegenover andere dat de pocket 1 onstabiel is met timelapses moet dan wel met een kant tekening/disclaimer komen dat je hem op een hele aparte manier gebruikt.

Ik heb zelf Android, dus kan geen commentaar leveren over de verbindingen met iphones. Maar voor mij was dat in ieder geval nooit een issue geweest.
Dat klinkt tof. Heb je een YT kanaal met je video's?
Ik heb ook groot aantal Osmo Pocket 1 filmpjes op mijn YT kanaal: zoeken op Sven Verbruggen
Ga ik kijken. Bedankt! Beelden van Japan :D :D
Ik heb de 1 en ben daar zeer tevreden over. Ik neem (pre corona) werkelijk overal naar mee toe. Ook de kwaliteit van het beeld bij weinig licht is echt verbluffend voor zo'n klein apparaat. Het snelle starten, makkelijk configureren en gewoon de simpelheid is heerlijk als je even snel wat moet doen. Minpunten zijn er ook, geen wifi verbinding standaard, geen externe microfoon standaard en ook weinig bevestigingsmogelijkheden voor tripods, kleine VoF etc. Allemaal opgelost met losse accesoires uiteindelijk maar wel een gemiste kans.

En die kans hebben ze gepakt met de 2. Alle (voor mij iig) minpunten hebben ze aangepakt en ik heb hem dan ook besteld en hopelijk komt de 2 volgende week binnen. Ik ben meteen voor de creator pack gegaan want dan ben je klaar. Zover ik kan zien kunnen de meeste accesoires (houders, go pro mounts etc.) van de OP1 op de OP2 gebruikt worden. Maar als je twijfelt of je zo'n ding moet hebben, niet doen. Het is geen Action Camera a la Osmo Action en andere. Maar de beelstabilisatie is ongekend goed.
Hoi Leno,

ik heb de 1 ook en deel je mening, ik ga de 2 ook bestellen.

Heb jij ervaring hoe je eenvoudig live kunt streamen? Facebook, YouTube, Twitch whatever?
Ik heb het nog niet voorbij zien komen helaas. De Osmo Action kan het wel. Wellicht zit het hier ook in?
Even afwachten hoe de beeldkwaliteit is in vergelijking met de GoPro Hero 9.
Fysieke stabilisatie met een Gimbal is nog altijd beter dan de ingebouwde Hypersmooth van GoPro (zie hier), maar de GoPro Hero 7 was de laatste die de GoPro Karma Grip ondersteunde.

[Reactie gewijzigd door Concept8 op 21 oktober 2020 11:31]

Ik vind persoonlijk net de combinatie van een gimbal + hypersmooth de killer.. Hier een Vimble 2A met een GP 7 (en die kan je zelfs als een selfie stick extenden..) - Hierdoor kan je leuke shots maken zonder je pols in alle mogelijke (soms pijnlijke) bochten te wringen... Go Pro zou er goed aan doen om een Karma II oid te maken..
Wow dat HyperSmooth werkt best goed! Thanks voor het delen.
Enige dat mist bij de pocket 1 is draadloze communicatie. Dat zit er nog niet op.
(Extra adapters eraan klikken kan, maar dan past het allemaal niet meer in de hoes)
Verder echt een top camera. Zit gewoon in je broekzak, perfect gestabiliseerd beeld. Echt leuk.
De pocket is nog eens compacter dan een telefoon met gimbal combinatie, en met meer functies. En wat bedoel ik daarmee. De DJI Osmo mobile 4 gimbal, heeft heel sneaky in piepkleine tekst helemaal onderin de productpagina een link naar een compatibility chart.

Wat blijkt, al die active track etc. gimbal features (die je ook op de pocket aantreft)
Werken op een klein handjevol telefoons met de mimo app. Nieteens de Samsung S20 word met alle features supported, en dat is toch wel 1 v.d meest popualre Android flagships in het Westen.

Zag het net op tijd, want ik met m`n Xperia 1 II wou kijken of dat een leuke combinatie was met de gimbal vanwege de cinema pro features. Maar helaas.
I can confirm that. Ik heb ook de Xperia 1 ii met de Osmo 3. Maar de resolutie is een drama. Er zat een 4K optie in de app, maar met de laatste update is deze verdwenen 8)7
Je kan niet optimaal gebruik maken van je lenzen, de telefoon heeft er 3, maar je kan niet kiezen welke je wilt gebruiken.
De leuke feautures zoals actie tracking, dyna-zoom, hyperlapse en timelapse kunnen alleen maar met de mimo app (waar het trouwens verplicht is dat GPS aanstaat, waarom!!!)

De OSMO is niet zo duur, je kan er leuke videos mee maken, maar het zou nog zoveel beter kunnen zijn.

en daarnaast, op een iPhone werkt de app minimaal 3x zo snel (als voorbeeld een panomara foto maken) en heeft meer mogelijheden, zoals slowmotion filmen.
@Xtuv
Verder heeft DJI een extra microfoon toegevoegd, zodat de Pocket 2 stereo-audio kan opnemen.
DJI gaat ietsje verder:
Immersive Audio Experience
Just as image quality has been drastically improved, a complete rework of the audio system ensures footage sounds as great as it looks. The newly added DJI Matrix Stereo system consists of four microphones, strategically placed clear of a hand holding DJI Pocket 2, capturing an immersive audio experience that brings you back to the moment.

Directional Audio enhances sound recording from those microphones to pick up as much detail as possible, with SoundTrack adjusting the audio based on where the camera is facing, while Audio Zoom narrows the sound field when zooming the camera in. To further filter out unwanted background sounds, an optional wind noise reduction helps keep the audio clean in outdoor settings.
Dus 4 microfoons die op verschillende manieren in kunnen worden gezet om stereo en directionele audio op te nemen.
Ik voeg wat microfoons toe :)
Vraag me af of de accessoires ook op het orgineel passen.
Edit; Nouja zeg.. alle leuke dingen helaas weer niet.

https://preview.redd.it/b...929f33c8cb9594df429129089

[Reactie gewijzigd door Viperia op 20 oktober 2020 23:34]

Of de accessoires van de 1 op de 2
Vooral de lensjes, nd filters etc.

Ik heb de 1, maar meteen besloten de 2 te kopen, ondanks dat ik al wat extra's had voor de 1. Camera gaat bijna altijd mee en past altijd wel in een jaszak.
Vooral de grotere sensor doet het beter om het donker lijkt het. Ook de grotere hoek en een accessoire die echt aansluit vind ik heel fijn. Ook dat er wat dingen in het hoesje passen vind ik heel erg fijn.
Hoi

ik heb de 1 ook en ga de 2 ook kopen.

Weet je hoe je eenvoudig live kunt streamen?

Groet
De pocket 1 heeft een iets grotere sensor (1/1.23) ipv de 1/1.7v.d pocket 2. Wel heeft de 2 een F/1.8 lens vs de F/2.0 van het origineel. Dus ik was enorm benieuwd om te zien wat de performance is s'avonds met dit ding.

Ik heb zelf sinds launch de pocket 1. Nu heb ik heb 2 reviews gezien op YT van mensen die ik volg. iPhonedo & Kai W. Beiden hebben niet in low-light (lees: s'avonds) geschoten noch timelapses. Noch HDR video. Ook een kunstje wat de P2 over de 1e gen kan. Iphonedo wilt met een vervolg review komen "Wanneer de productie versie in de winkel ligt" - Nu heb ik even snel 3 extra YT reviewers erbij gepakt. En nog steeds geen avond shots etc.

ik heb een vermoeden dat DJI gezegd heeft dat reviewers er nog geen low-light mee mogen schieten met de pre-production FW. iPhonedo merkte ook bijvoorbeeld op dat je nieteens een custom WB kon instellen op de P2 terwijl dat op de P1 wel mogelijk is.

Ik zelf ga wel even kijken hoe & wat, en of het voor mij de moeite waard is om up te graden. Alleen als het een enorme vooruitgang is in low-light, anders heb ik er niks aan (zowieso gebruik ik de mics niet)
Zelf was ik ook op zoek naar wat low light footage. Het heeft even geduurd, maar ik heb toch wat gevonden:

Vanaf 3:40 - https://youtu.be/wOemBH1NU4A
Ziet er Interessant uit. Voorlopig hou ik het zelf nog bij mijn Insta360 One R met 360 mod. Deze stabiliseert het beeld softwarematig en voldoet aan mijn wensen. Uiteraard krijg je er na reframen niet dezelfde hoge resolutie, maar een groot voordeel vind ik dat je achteraf veel kan manipuleren.
Ik heb de 1, en de mini control stick ga ik wel aanschaffen, ook al heb ik de control wheel mod.
De mini stick gaat er dan standaard op en de control wheel, zoals nu ook, alleen als ie nodig is.
Als je nog geen 1 hebt, dan is de 2 , voor de prijs (gelijk aan de 1 bij introductie) zeker geen slechte deal.

Bij de 1 moesten we nog een wireless adapter a 60 euro, of een extension combo a 112 aanschaffen om tot dezelfde mogelijkheden te komen (afgezien van sensor, beeldhoek, microfoon en resolutie verschillen).

Persoonlijk vind ik 4k nog steeds overkill voor prive gebruik, en ook voor vloggers is 4k alleen maar extra ruimte op de sd kaart die je kunt besparen door je koppie in 1080p op te nemen. Niemand hoeft je puistjes in 4k te zien, maar ok, dat moet je natuurlijk zelf weten.

HDR vind ik dan wel een toevoeging als het werkt naar behoren, maar als je in d-log filmt en zelf je colour grading doet, voegt het weer weinig extra toe. Overigens wil je liever 1080p bestanden als je zelf aan colour grading doet of je moet al willen investeren in een powerhouse computer om het bewerken kwa tijd enigszins dragelijk te houden.

Ik heb de 1, en hou die nog een tijdje omdat ik al heb geinvesteerd in een wide-angle en een anamorphe voorzet lens, microfoon extensie, ND filters, wifi en controller extensie en de dji extension rod en ik niet kan zeggen dat ik dagelijks denk "goh, als ie dát nou eens had!".

Tuurlijk zou ik de 2 ook wel willen hebben, maar het is de wet van de verminderende opbrengst. Als je nog niks hebt is ie waarschijnlijk helemaal top, maar ten opzichte van de 1, is het verschil niet groot genoeg om een upgrade van 360 euro te rechtvaardigen. Voor mij is het een stukje gereedschap, en voorlopig, draai ik er mijn boutjes en moertjes nog perfect mee aan..
Heb ook de 1 en vind het flauw det de Slo-Mo enorm slechte kwaliteit is en dat dit in deze upgrade niet is opgelost. Daarom koop ik het niet. Wel goed dat dezefde filters behouden blijven. Ik wacht misschien tot ik eens een goeie tweedehands deel vind volgend jaar. Want ik kan toch niet op reis ...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee