Afbeeldingen tonen specificaties van onaangekondigde Lenovo-laptops

Er zijn verschillende afbeeldingen van vooralsnog onaangekondigde Lenovo-laptops online verschenen. Het gaat hierbij om twee ThinkPads, vier modellen in de Yoga-serie en enkele gaminglaptops. Het is nog niet bekend wanneer Lenovo deze laptops officieel aankondigt.

De afbeeldingen zijn gepubliceerd door Twitter-gebruiker WalkingCat en werden opgemerkt door Liliputing. De foto's lijken afkomstig uit een presentatie van Lenovo. Prijzen van de laptops zijn nog niet bekend. WalkingCat toont onder andere de roadmap van Lenovo, waarin enkele nieuwe laptops worden vermeld. Dit omvat onder andere een ThinkPad X1-tablet.

Een slide van een ThinkPad X1 Nano wordt ook getoond. Die laptop zou een gewicht krijgen van minder dan een kilogram. Daarbij worden enkele 'target specifications' vermeld. Vermoedelijk krijgt de X1 Nano een Tiger Lake-cpu met tdp van 15W en een 16:10-scherm van 13". Dat paneel krijgt volgens de slide een 2k-resolutie en een maximale helderheid van 450cd/m².

De laptop zou ondersteuning bieden voor zowel 4g- als 5g-connectiviteit. De nieuwe ThinkPad zou daarnaast beschikken over twee Thunderbolt 4-aansluitingen en een 3,5mm-jack voor audio. De accucapaciteit lijkt 48Wh te bedragen. De Thinkpad X1 Nano voldoet verder aan de Athena-certificering van Intel. Een 5g-variant van de ThinkPad X1 Fold wordt ook getoond.

WalkingCat publiceert onder andere enkele slides met gaminglaptops. Hieronder vallen drie Legion-modellen en een Ideapad Gaming 3. Alleen van de Legion Slim 7 zijn specificaties te zien. Lenovo voorziet de laptop van een onbekende Core i9-processor van Intel en maximaal een RTX 2060-gpu van Nvidia. De laptop heeft een 144Hz-scherm van onbekende resolutie, maar kan ook worden voorzien van een 4k-paneel met verversingssnelheid van 60Hz. De laptop heeft verder in ieder geval twee usb-c-poorten en een vingerafdrukscanner.

Lenovo zou daarnaast vier laptops in de Yoga Slim-serie uitbrengen. Er zijn nog niet veel details bekend over deze modellen, maar de Yoga Slim 7 Pro heeft een 16:10-scherm van 14" met een verversingssnelheid van 90Hz. Dat scherm kan 100 procent van de srgb-kleurruimte weergeven en ondersteunt Dolby Vision-hdr. Datzelfde paneel biedt een maximale helderheid van 500cd/m².

De Yoga Slim 7 Pro wordt verder geleverd met een Intel Core-cpu van de elfde generatie en een GTX 1650- of MX450-gpu van Nvidia. Die laatste is nog niet aangekondigd. De slide van deze laptop noemt daarnaast 'zero touch login', waarmee mogelijk gezichtsherkenning met een ir-camera wordt bedoeld. De laptop heeft een geclaimde accuduur van 16 uur en wordt opgeladen via usb-c.

De Yoga 9 heeft maximaal een 4k-scherm met DisplayHDR 400-certificering en een maximale helderheid van 500cd/m². Die laptop biedt ondersteuning voor wifi 6 en heeft een elektronische privacy-sluiter voor de webcam. Van de overige Yoga-laptops zijn nog geen details bekend, hoewel uit afbeeldingen blijkt dat de Yoga Slim 7 een behuizing krijgt die van stof is gemaakt.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

16-07-2020 • 17:45

36 Linkedin

Submitter: TheVivaldi

Lees meer

Reacties (36)

36
36
8
1
0
25
Wijzig sortering
Helaas geen woord over de T-serie in de slides. (wel plaatjes) Ik vraag me af wat ze met die opmerking over het behoud van de bestaande estetiek van de E-serie precies bedoelen. Al een tijdje lijkt Lenovo deze serie in de plaats van de T-serie te willen schuiven en de T-serie glijdt steeds verder weg als het om kwaliteit gaat.
Eeuwig zonde dat IBM de Thinkpad lijn heeft verkocht aan Lenovo. Een paar jaar na de verkoop is het eigenlijk alleen maar downhill gegaan met de kwaliteit en innovaties.
De E-serie zijn bovendien gemaakt op basis van het Ideapad platform, niet het Thinkpad platform. En worden voor zover ik weet ook in andere fabrieken gemaakt (waar de consumenten spullen vandaan komen) zodat custom imaging niet mogelijk is.

Met de L-serie is dat niet het geval, dat is echt een uitgeklede thinkpad. Maar de T-serie blijft toch echt wel de echte hoor... Ik denk dat de reden dat deze niet zo groot uitgemeten wordt hier, is dat de grote bedrijven ze toch wel kopen bij de honderdduizenden... En voor consumenten die gevoeliger zijn voor marketing, is de prijs gewoon te hoog.
Eh, mijn L380 Yoga is een behoorlijk goed uitgeruste ThinkPad met i5 8350U, 8 GB RAM, 128 GB SSD, enz. en met hele goede, unieke webcam en een net zo goed toetsenbord als de T-lijn. Het RAM is zelfs uitbreidbaar tot 32 GB - dat is meer dan op de T-lijn (enkele uitzondering daargelaten, wellicht). Dus wat is er volgens jou "uitgekleed" aan?

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 17 juli 2020 12:06]

Met name het structurele gebeuren binnenin, de metalen constructie is minder dan bij de T-serie. Ook zijn bepaalde enterprise opties vaak niet verkrijgbaar zoals de smart card lezer (ik bedoel niet SD maar echte smart cards)

Het blijven prima laptops hoor, maar het zijn gewoon de budget thinkpads :)

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 17 juli 2020 12:10]

Tja, die T61 die ik ooit had was voor mij toch wel beter dan de T550 die ik nu heb of de T580 die ik eens heb mogen gebruiken op het werk.
De T61 was een serie met behoorlijk veel problemen had als je er een nvidia gpu in had. Veel uitval. Daar hadden in die periode meer merken last van. (HP pavilion DV7, macbook pro). De versie met de intel igpu was wel probleemloos.
Dan heb ik kennelijk geluk gehad. Ik heb ca 5 jaar met veel plezier gebruik gemaakt van die machine. (met nVidia GPU)
Kun je aangeven waar uit blijkt dat de kwaliteit van de T-serie achteruit gaat?
Het is slechts een mening, maar wel gebaseerd op het zelf gebruiken van diverse T-serie ThinkPad machines over de laatste 13 jaar. Je ziet gewoon een gestage verslechtering van de valbestendigheid robustheid van de kast etc. Daarnaast zie ik over tijd ook een verschraling door het verdwijnen van features zoals thinklight, het verslechteren van het keyboard, het minder modulair maken van uitbreidingsmogelijkheden en het verdwijnen van upgrademogelijkheden. Ik wil stiekem gewoon een net iets dunnere versie van mijn T61. Dat was wel een lenovo bak, maar het ontwerp was nog uit de IBM tijd, en dat merkte je echt aan alles.

[Reactie gewijzigd door ocf81 op 16 juli 2020 23:13]

Kan je uitleggen waarom een thinklight beter is dan een verlicht toetsenbord?
Is het niet, ik meerdere modellen met Thhinklight en verlicht toetsenbord
Dat ben ik niet met je eens. De Thinklight kon je ook gebruiken om papier etc te verlichten tijdens het werken. Dat vond ik erg fijn.
Eeuwig zonde dat IBM de Thinkpad lijn heeft verkocht aan Lenovo. Een paar jaar na de verkoop is het eigenlijk alleen maar downhill gegaan met de kwaliteit en innovaties.
Het is jammer dat ik de Thinkpads van IBM niet ken. Maar de P-serie blijft wat mij betreft toch echt topspul. In mijn vriendengroep hebben we 2x P50, 1x P51 en 1x P52. Allen zijn we er dik tevreden mee. Ik hoop altijd dat deze serie nog bestaat als ik een nieuwe nodig heb. Die kans wordt echter steeds kleiner, want mijn laptop gaat al jaren mee :D

Voor de Thinkpads hadden we de Elitebook workstations van HP (via de universiteit toen). Die waren ook leuk, maar die werden ongelofelijk heet. Daar hebben we (N=4) gemiddeld meer problemen mee gehad uiteindelijk.
Het is jammer dat ik de Thinkpads van IBM niet ken. Maar de P-serie blijft wat mij betreft toch echt topspul.
Ik tik dit op m'n P70 uit januari 2016, en ben het helemaal met je/jullie eens. Met 17" 4k scherm, Xeon, 64GB geheugen en serieuze koeling is dit een droomwerkstation.

Ik heb een X40 uit 2004, die dus nog bij IBM vandaan kwam, X301 (2009), T410 (2010), en een S1 Yoga (2014). In mijn ervaring is de kwaliteit van Thinkpads er onder Lenovo niet op achteruit gegaan.
Tja, die T61 van mij was oersterk. De T550 is absoluut niet zo robuust als die T61. Nieuwere ThinkPads zijn nog erger. De T-serie heeft nu ook op het moederbord vastgesoldeerd RAM. Wat betreft upgrades worden de keuzes dus ook steeds minder breed.
Kom jongens breng nu eens iets uit met een Ryzen 4800 H(S)!
Nu nog wat een hogere resolutie dan 1920x1080. Daar kan ik niet op programmeren.

Eigenlijk wil ik gewoon een ThinkPad X1 Extreme met Ryzen 4800H(S): 32 of 64GB RAM, 2TB SSD met UHD scherm.

[Reactie gewijzigd door Chris_147 op 16 juli 2020 20:52]

Het is een 15 inch scherm, meer dan 1080p is daar nou niet bepaald zinvol op. UHD is helemaal zware overkil, zo goed zijn niemands ogen om daar fatsoenlijk gebruik van te maken.
Absoluut wel!
Ik werk al 5 jaar dagelijks op 2560x1440 op 13,3". Ik kan echt niet meer terug naar FHD, niet op 13" en zeker niet op 15".
En dat heeft niets met mijn ogen te maken, want ik ben bijziend en moet mijn bril tegenwoordig al afzetten om dichtbij te kijken

[Reactie gewijzigd door Chris_147 op 17 juli 2020 14:07]

Jup meer waar voor minder geld.
Ik mis bij and processoren bog wel thunderbolt. Is toch redelijk belangrijk.
Vandaag heeft Lenovo ook nieuwe modellen toegevoegd aan de Legion lijn met een AMD Ryzen 4000 H-series processor. Maar in hoeverre en wanneer ze hier in Nederland verschijnen is nog maar weer zeer de vraag.
Dat zijn game laptops, ik zoek iets zakelijks.
Opvallend dat de IdeaPad S-series niet opgenomen zijn, wat zou verklaren dat dit over de zakelijke line-up gaat.

De S540-13ARE is mijn inziens heel aantrekkelijk omdat deze met maximaal de AMD Ryzen 7 4800U geleverd zouden kunnen worden, maar is helaas nog nergens leverbaar:
- https://psref.lenovo.com/...ad_S54013ARE?M=82DL002TMH
- https://psref.lenovo.com/...le_model_202007161159.pdf

[Reactie gewijzigd door Rvanlaak op 16 juli 2020 18:05]

Leuk dat ze de panelen op de legion series upgraden maar ik mag hopen dat ze meteen de "light leaks" en slechte helderheid verbeteren.
IntelIntelIntel maar niks AMD?
Misschien dat een volgende presentatie wel interessant is.
Zit niet echt te wachten op onbetaalbare 'Athena' kijk-mij-toch-shinen laptop info.
Verkrijgbare (r)ARE met nieuwe AMD proc, 14", 16-32GB zou al leuk zijn.
Eerste 2 afbeeldingen hebben bij meerdere laptops zowel Intel als AMD logo. Vermoedelijk zullen die modellen dus met beide processoren verschijnen.
Deze Legion modellen met AMD heeft Lenovo vandaag ook aangekondigd, augustus/september zouden er een aantal in de winkels moeten verschijnen.
Doe mijn die nano! maar dan 17 inch.
Zoals de dell xps17. Zou fantastisch zijn.
Oef AMD. Mijn dochter wordt vanaf volgend jaar verplicht een laptop aan te kopen voor school. Dit jaar is het nog vrijblijvend en het moet de Lenove L390 zijn met intel i3.... brrrr. Hopelijk volgend jaar met AMD !
Kan een school laptop type en merk verplichten en aankoop via de school?
Bij mijn kinderen is een laptop verplicht, en moet bepaalde programma's kunnen draaien. (Windows, office, Arduino, etc) Voorstel was ook een Lenovo L390, maar ik heb 2dehands 3 X250 modellen gekocht voor dezelfde prijs als 1 nieuwe: i5 ipv i3, 8GB ipv 4, grotere SSD. X lijn is ook gewoon beter en steviger dan de L lijn. Vermits ik 2 kinderen heb, heb ik dus nog een reserve mocht er eentje kapot gaan.
Is blijkbaar verplicht maar ik wil deze totaal niet. Heb trouwens 20% korting op Lenovo via het werk dus ja ik wil vrije keuze.
Een hele tijd zijn de schermen een probleem geweest bij Lenovo / IBM, vooral op de goedkopere systemen. Blij dat dat steeds meer verleden tijd lijkt te zijn. Mijn IdeaPad Yoga heeft al een prima IPS scherm maar die heeft nog steeds weinig nits. Nu komen er tenminste wat schermen op de markt met flinke helderheid.
Zo absurd, de al aangekondigde Yoga modellen (CES 2020) zijn nog niet eens beschikbaar en de volgende reeks worden al gelekt. Waar gaat het over 🙃
Toevallig ik had net een legion "gaming" laptop zeer goedkoop aangeschaft.

En deze is al weer helaas terug gestuurd.
2 pixels die vast zaten een op groen een op rood.

Hoe kan het toch dat dit soort dingen niet in een QC naar voren komen? Echt MIDDEN op het scherm.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee