Singleplayer: weer die spectaculaire achtbaan
Het begon allemaal met een grote knal. Terwijl Logan en zijn broer Hesh luisteren naar een verhaal van hun vader over een legendarische groep 'Ghosts' die zich door guerrillatactieken staande hield tegen een immens leger, wordt San Diego getroffen door wat op dat moment een aardbeving lijkt. Al snel blijkt er echter meer aan de hand. San Diego, maar ook diverse andere locaties, zijn getroffen door een verwoestende raketaanval vanuit de ruimte. De verantwoordelijke partij is niet van plan het daar bij te laten.
Getest op: Xbox 360, PlayStation 3 (review geldt alleen voor deze versies)
Verschijnt ook voor: Wii U, PlayStation 4, Xbox One, pc
Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.
Launch-trailer van Call of Duty: Ghosts.
Wanneer de speler tien jaar later opnieuw instapt in het verhaal van Call of Duty: Ghosts is de wereld veranderd. De Verenigde Staten zijn in oorlog met 'De Federatie', een coalitie van diverse, voornamelijk Zuid-Amerikaanse naties. De Federatie begon de oorlog door tien jaar eerder het Odin-ruimtestation over te nemen. Odin was een wapen dat vanuit de ruimte complete steden kon wegvagen - zoals we eerder aan den lijve ondervonden. De Federatie staat er bovendien sterker voor. De VS is uiteengeslagen en moet zich beperken tot kleine, geconcentreerde aanvallen. Dat kan zo natuurlijk niet doorgaan, dus het is aan Logan en Hesh om het tij te keren.
Zoals gebruikelijk in Call of Duty hoef je als speler natuurlijk niet zelf te bekijken hoe je dat gaat doen: zoals elk jaar stap je in een vijf á zes uur durende achtbaanrit die na die uren uiteraard in een overwinning eindigt. Onderweg schotelt Ghosts de speler aardige gameplay voor. Zo laat het spel je af en toe stukjes spelen als Riley, de hond van de twee broertjes. Riley kan eenvoudig langs vijanden sneaken en ze snoeihard uitschakelen. In de doorlopende zoektocht van Infinity Ward naar nieuwe soorten gameplay om de variatie in Call of Duty te houden is dit een welkome extra afwisseling.
/i/1376555818.jpeg?f=imagenormal)
Datzelfde geldt voor nog wel een aantal andere levels. Wie de film 'Gravity' al gezien heeft, zal er zeker even aan terugdenken bij de ruimtemissies. Toch zijn dat niet de elementen die je je na afloop van de singleplayer-campagne zult herinneren. Uiteindelijk bestaat het menu namelijk toch vooral uit gerechten die je al eens eerder hebt gegeten. Een helikopterlevel, een duikerslevel en natuurlijk heel veel 'recht toe, recht aan' schietwerk. We zijn er al eens geweest, we hebben het al eens gedaan. T-shirts hebben we genoeg.
Doordat de immer spectaculaire actie gepaard gaat met een prima presentatie is de singleplayer van Call of Duty wel weer de moeite waard, al was het maar omdat we sterk het gevoel hebben dat Infinity Ward met Ghosts een nieuwe verhaallijn is begonnen waar de komende jaren nog meer delen aan zullen worden toegevoegd. En ook dan zal er waarschijnlijk weer sprake zijn van een goed verzorgde, spectaculaire en onderhoudende, maar uiteindelijk eenvoudig te vergeten spelervaring.
Vernieuwing gezocht
Multiplayer! Waarschijnlijk lees je in elke review van een Call of Duty-game van de laatste jaren wel terug dat dit het aspect is waar de serie zijn bestaansrecht aan onttrekt en dus de reden waarom zoveel mensen de game elk jaar weer in huis halen. Tegelijkertijd is het ook de kant van het spel die het zwaarst onder een vergrootglas ligt. Hoewel de kritiek er al langer was, leek Call of Duty: Black Ops II afgelopen jaar een omslagpunt. Meer gamers voegden de daad bij het woord en haakten af. Waar eerdere Call of Duty's nog maandenlang gespeeld werden, raakten gamers sneller uitgekeken op Black Ops II.
Oude problemen
Daaraan lagen twee grote problemen ten grondslag. In de eerste plaats was de game niet foutloos. Dat geldt voor vrijwel elke game tegenwoordig, maar de connectieproblemen en exploits die er waren vergalden voor velen het spelplezier. Natuurlijk lang niet voor iedereen, maar dat de groep die zich er wel door liet wegjagen steeds groter werd, is duidelijk. Daarnaast bleek de multiplayer toch vooral erg veel van hetzelfde te bieden. Het nieuwe ging op die manier vrij snel van de game af, en ook dat maakte dat gamers het over het algemeen minder lang volhielden.
/i/1376555812.jpeg?f=imagenormal)
Call of Duty: Ghosts wordt dan ook belast met de pittige taak om die tendens te doorbreken. Die piek van de Call of Duty-franchise lijkt achter ons te liggen, zeker nu de Battlefield-franchise zich steeds steviger manifesteert binnen het genre. Toch ligt er best een opening. Battlefield 4 is, ondanks de kwaliteit die zeker in de nextgen-versie aanwezig is, niet overdreven vernieuwend ten opzichte van Battlefield 3.
Dezelfde gameplay
Om maar met de deur in huis te vallen: hetzelfde geldt voor Call of Duty: Ghosts. De meest kritische gamers zullen nu direct 'gemiste kans' schreeuwen en definitief afhaken, en dat is begrijpelijk. Terwijl we ons de afgelopen week lieten vermaken door de diverse nieuwe speelvelden en spelvormen in Ghosts, was het overheersende gevoel toch dat we uiteindelijk weer exact dezelfde handelingen aan het verrichten waren. Een goede shooter speelt in op de intuïtie van een gamer, maar Ghosts schakelt eerder herkenning en routine in.
Dat betekent eigenlijk dat al het andere in het spel bij voorbaat wordt ondermijnd. Wie zichzelf heeft voorgenomen niet nog eens een game te spelen die nagenoeg hetzelfde is als de vorige versie uit de Call of Duty-franchise, heeft weinig aan de info die op de volgende pagina's nog volgt. Geen van de vernieuwingen, waarvan er een paar heus de moeite waard zijn, zorgt voor een duidelijk andere gameplay-ervaring. Hoe goed Call of Duty als game ook dan nog moge zijn: we vrezen dat die wetenschap voor veel gamers de bekende druppel is.
Soldaat maken, spullen kiezen
De op de vorige pagina beschreven constatering levert een vreemd verschil van inzicht op. De gamers die vinden dat Call of Duty opnieuw te weinig innovatie laat zien hebben gelijk. Maar de makers, die wijzen op een aantal nieuwe features, nieuwe maps, een nieuwe manier van het samenstellen van je wapenuitrusting en diverse nieuwe modi, zullen volhouden dat er best veel nieuwe dingen te vinden zijn in Call of Duty: Ghosts. En ook zij hebben niet volledig ongelijk. De vraag is alleen: wat vind je belangrijk?
Geen opnieuw uitgevonden wiel
Het neerzetten van nagenoeg dezelfde gameplay-ervaring die je op een net even andere manier beleeft: dat is wat Infinity Ward doet, en wat Treyarch de afgelopen jaren ook deed. Er is een flinke groep gamers die zich jaarlijks prima vermaakt met de basisgameplay, en voor hen zijn de vernieuwingen daar omheen voldoende. Reken je jezelf tot die groep, dan zullen de nieuwe elementen in Ghosts je prima kunnen bekoren. Zo niet, dan brengt dit spel niet de verlossing waar je vermoedelijk al jaren op wacht. Infinity Ward is niet van plan het nog prima werkende wiel opnieuw uit te vinden.
/i/1376555820.jpeg?f=imagenormal)
In plaats daarvan richt Infinty Ward zich op allerlei zaken om de basisgameplay heen, en dat begint met het maken van een eigen soldaat. Koos je voorheen alleen een klasse en een wapenuitrusting, nu kun je maximaal tien soldaten van top tot teen personaliseren, en dat kunnen zowel mannen als vrouwen zijn. Dit is voor de casual multiplayerspeler niet overdreven belangrijk, maar speelt wel een rol als je de Squads-spelmodus gaat proberen, waar we zo nog op terug komen.
Acht punten aan perks
Bij het samenstellen van een soldaat en een wapenuitrusting is het belangrijk te weten dat de invulling opnieuw is veranderd. Infinity Ward introduceert een systeem waarbij perks een bepaald puntenaantal meekrijgen. Een perk is tussen de een en vijf punten waard, en als speler mag je maximaal acht punten besteden. Dat kunnen dus vier perks van twee punten zijn, maar ook twee van drie punten en twee van één punt. De nieuwe manier van kiezen werkt op zich wel, maar we verwachten dat hij op termijn minder variatie met zich mee zal brengen dan het 'Pick 10'-systeem dat Treyach in Call of Duty: Black Ops II had ingebouwd.
Uiteraard zijn er ook nieuwe perks te vinden, maar over het algemeen werden tijdens het review-event waar we bij aanwezig waren, juist de al bekende perks het meest gebruikt. Call of Duty blijft een relatief snel schietspel en we zagen veel spelers dan ook gebruikmaken van perks als Marathon - om oneindig te kunnen sprinten, en Agility - om sneller te kunnen rennen. 'On the go', een perk die je in staat stelt om al rennend je wapen te herladen, past daar trouwens ook lekker bij.
/i/1369134245.jpeg?f=imagenormal)
Naast perks zijn de killstreak-rewards er ook weer, al is die term sinds een paar jaar wat uit de tijd: het innemen van een vlag in Domination, of een andere handeling die de spelvorm ten goede komt, draagt ook bij aan je streak. Net als voorheen kies je bij het samenstellen van je uitrusting ook welke beloningen je meeneemt, en daar is weer een aantal nieuwe varianten bij te vinden, zoals het inroepen van de hulp van campagnehond Riley of het inroepen van een Odin-strike. De killstreak rewards lijken aardig in balans, al is de 'I.M.S.', die ook al in Modern Warfare III zat, wel érg effectief voor een beloning die je al na vijf kills krijgt.
Unlocks via Squad Points
Je kunt de wapens, perks en killstreak rewards niet zomaar uitkiezen. Zoals gebruikelijk in Call of Duty dien je ze eerst vrij te spelen. Dit keer zitten de onderdelen niet vast aan een bepaald level, maar kosten ze een aantal squad points. Op die manier kunnen spelers meteen beginnen met het vrijspelen van de door hen gewenste uitrusting. Volgens Mark Rubin, executive producer bij Infinity Ward, werkte het voor veel spelers demotiverend om sommige wapens pas op een hoog level te krijgen, vooral omdat je er dan maar kort van kunt genieten. Wanneer spelers in Call of Duty: Modern Warfare III na het halen van het hoogste level 'prestige' activeerden, verloren ze hun verdiende wapens immers weer.
In Ghosts werkt dat dus anders. Zodra je het benodigde aantal Squad Points hebt - het nieuwe betaalmiddel - om een wapen vrij te kopen, kun je dat wapen kiezen. Volgens Rubin zou je na een uur al redelijk in de buurt moeten kunnen komen van de wapenuitrusting die je voor ogen had, al blijven sommige wapens natuurlijk duurder dan andere. Het is ondoenlijk om alle wapens uitgebreid te bespreken in deze review, maar voor de heerlijke Honey Badger Assault Rifle maken we graag een uitzondering. Ook de nieuwe Marksman Rifles, vooral als ze zijn voorzien van de 3-round-burst-attachment, verdienen het om genoemd te worden.
Maps en spelmodi
Met je soldaat begeef je je dan op het slagveld, en dat is op dat moment nog onbekend terrein. De speelvelden zijn natuurlijk nieuw, en met veertien maps bevat Call of Duty: Ghosts een zeer net aantal speelvelden. Die zijn, zoals je mag verwachten, behoorlijk uiteenlopend. Traditioneel bevat Call of Duty meer maps die compact aanvoelen, maar met maps als het winterse Whiteout en de kasteelruïne Stonehaven, die wat wijdser zijn opgezet, komen ook liefhebbers van sluipschuttergeweren aan hun trekken.
'Levolution' in Call of Duty?
Een grappig feitje is trouwens dat Call of Duty: Ghosts net als Battlefield 4 beschikt over methodes om de spelwereld te veranderen. Het mag de naam 'Levolution' niet echt hebben en het gebeurt zeker niet dynamisch, maar het kan desondanks voor spectaculaire momenten zorgen. Zo is de map Strikezone te veranderen van een vrij standaard ogende omgeving tot een volledig opgeblazen 'ground zero' waar het gevecht dan gewoon verder gaat. Het is trouwens wel opvallend dat we dit tijdens het reviewen geen enkele keer mee hebben gemaakt, maar in eerdere preview-sessies gebeurde het wel. Volgens Infinity Ward is het in elk geval niet uit het spel gehaald, dus het kan zeker gebeuren.
Hoe precies? Door gebruik te maken van een van de vernieuwingen binnen de gameplay. Tijdens het spelen krijgen gamers namelijk zogenaamde 'Field orders' mee. Dit is niet meer dan de uitdaging om een of enkele kills op een bepaalde manier te maken. Denk aan 'maak een kill vanuit prone positie' of 'schiet iemand neer terwijl je springt'. Lukt dat, dan krijg je een care package, en dat kan bij Strikezone een bom bevatten die het level dus opblaast.
/i/1376555815.jpeg?f=imagenormal)
Die speciale orders komen overigens in vrijwel alle spelmodi van Call of Duty: Ghosts terug. Bij de spelmodi vind je natuurlijk de belangrijkste bekende modi als Team Deathmatch, Domination en ook het in Modern Warfare III geïntroduceerde Kill Confirmed. Deze spelmodi behoeven eigenlijk geen uitleg meer, en werken hetzelfde als in voorgaande jaren. Er is overigens geen ruimte meer voor de toch best populaire spelmodus Headquarters. De reden daarvoor is simpel: hij was volgens Infinity Ward niet populair genoeg, dus moest Headquarters het veld ruimen voor nieuwe spelmodi.
Cranked, Blitz en Grind
Die nieuwe spelmodi zijn niet allemaal een schot in de roos, maar voegen over het algemeen wel iets toe aan Call of Duty. Een van onze favoriete nieuwe modi is Cranked. Hierbij is het de bedoeling om na elke kill zo snel mogelijk een volgende kill te maken, maar uiterlijk binnen dertig seconden. Lukt dit niet, dan ontplof je. Zodra je 'cranked' bent, kun je echter ook een stuk harder rennen. Zodoende is het speelveld al snel gevuld met in het rond rennende idioten op zoek naar kills, en een stuk minder campers die rustig hun kills afwachten: een welkome afwisseling. Het is leuk om een serie cranked-kills zo lang mogelijk gaande te houden, temeer omdat dit meer punten oplevert.
Overige nieuwe spelmodi, zoals Grind en Blitz maakten op ons wat minder indruk, maar origineel zijn ze over het algemeen wel. In Grind is het de bedoeling dogtags op te rapen na een kill, en die tags tellen pas mee voor je score als je ze op een centraal punt inlevert. Bij Blitz hebben beide teams een bepaalde zone te verdedigen. Scoren doe je door de zone van je tegenstander te bereiken. Zie het als voetbal: de zones zijn de doelen en de spelers zijn zelf de bal. Leuke spelletjes, maar voor zover we nu kunnen inschatten waarschijnlijk niet substantieel genoeg om echt vaak te worden gespeeld.
Clan Wars, Squads en Extincion
Toch durven wij te zeggen dat alle spelmodi in Call of Duty: Ghosts uiteindelijk wel gespeeld zullen worden. De reden daarvoor is simpel: Clan Wars. Elke speler die zich aanmeldt bij een clan doet automatisch mee aan de oorlog. Elke clan wordt namelijk ingedeeld in een competitie met acht andere clans met een vergelijkbare grootte en een gelijkwaardig niveau. Deze clans gaan elkaar te lijf in diverse strijdperken. Niet door rechtstreeks tegen elkaar te spelen, maar door afzonderlijk van elkaar goede resultaten te boeken in de verschillende spelmodi.
Bonus-XP
De meeste Clan Wars zullen wel een onderdeel Team Deathmatch hebben. Het doel is om het vakje dat bij die spelmodus hoort, te controleren, want dat levert punten op. Dat controleren doe je door potjes te winnen in die spelmodus. Stel dat tien man van een clan afzonderlijk van elkaar een potje Team Deathmatch winnen. Als de limiet om controle over die plek te krijgen tien is, heeft hun clan op dat moment automatisch controle over het TDM-vakje. Dat levert de hele clan 25 procent bonus bij de ervaringspunten die in Team Deathmatch worden verdiend. Daarnaast int de clan punten voor de oorlog.
Door de opzet van de Clan Wars loont het om allerlei verschillende modi te spelen. Ook Team Deathmatch en Domination hebben maar een vakje, en dan zijn er dus nog acht andere onderdelen die je kunt pakken. Spelen je clanleden alleen maar TDM of DOM, dan zul je een Clan War niet snel winnend afsluiten. Dat is dan ook de reden waarom spelmodi als Blitz, Cranked en Grind, maar ook de hardcorevarianten van diverse spelmodi, populairder zullen worden dan je aanvankelijk denkt.
Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.
Behalve de Clan Wars, die eigenlijk meer met de Call of Duty App te maken hebben dan met Ghosts op zichzelf, zijn er nog twee andere belangrijke onderdelen in Call of Duty: Ghosts, en het eerste daarvan is omschreven we enkele maanden geleden nog als 'een strategievariant van Call of Duty'. We noemden al even dat je tien soldaten kunt samenstellen. Die soldaten kun je allemaal gebruiken in Squads. Je kunt het met een team van door jou samengestelde en gelevelde soldaten opnemen tegen teams van andere gamers. Dat kan rechtstreeks, dus als die andere speler ook zelf online is met zijn team, of tegen een team dat volledig bestaat uit AI-spelers.
Squads: multiplayer tegen AI
Squads maakte uiteindelijk niet zoveel indruk op ons dan we vooraf hadden gedacht. Het is leuk om je team samen te stellen en het is ook handig dat je soldaten op die manier Squad Points voor je kunnen verzamelen, maar uiteindelijk blijven de spelletjes die je speelt hetzelfde. Doordat de AI in deze spelmodus ook nogal pittig is, ontstaat al snel de vraag waarom je eigenlijk niet gewoon weer tegen echte tegenstanders gaat spelen. Uitzondering op deze vraag is de survivalmodus, want die kun je alleen maar in Squad-verband spelen. Maar ook met dat onderdeel erbij bood Squads voor ons eigenlijk niet genoeg meerwaarde.
Datzelfde geldt in beperkte mate voor Extincion. Dit is het antwoord van Infinity Ward op Treyarchs elk jaar populairder wordende zombie-modus. In Extincion speel je met maximaal vier man en daarmee vecht je tegen de aliens die zijn opgedoken nadat Odin de aarde onder vuur heeft genomen. Je doel is om zoveel mogelijk 'Hives' uit te schakelen, terwijl de golven aliens die je over je heen krijgt steeds zwaarder worden. Ondertussen koop je steeds betere wapens en zet je hulpmiddelen als turrets in om ze het hoofd te kunnen bieden. Liefhebbers van de Zombies-modus zullen zich waarschijnlijk prima vermaken met Extincion, aangezien het concept hetzelfde is, maar dan met aliens. De vraag is dan alleen nog of de spelmodus dezelfde diepgang heeft als Zombies in Black Ops II, maar daar hebben we nu helaas nog geen antwoord op.
Scheve vergelijkingen
En dan komen we, als sluitstuk, aan bij de techniek. De audiovisuele prestatie is de laatste jaren steeds een moeizaam punt geweest voor de Call of Duty-franchise, al lopen ook met betrekking tot dit aspect de meningen uiteen. Niemand zal claimen dat Call of Duty zich met de top kan meten, maar over het belang van prachtige graphics kun je natuurlijk discussiëren. Zijn goede graphics essentieel om van de gameplay te genieten? Wij vinden van niet. Maar mag je een game bekritiseren op datzelfde onderdeel? Natuurlijk!
Van PS4 naar PS3?
Nu moeten we er wel bij zeggen dat ons 'judgement' een beetje 'cloudy' is op dit punt, en dat heeft een reden. Activision had tijdens het review-evenement namelijk zowel de next-gens als de current-gens klaarstaan. Hartstikke leuk natuurlijk om Ghosts ook vast op de PlayStation 4 en Xbox One te kunnen spelen - overigens niet op de pc - maar het vertroebelt wel je blik op de huidige generaties consoles. Stel je immers de schok voor als je van de PlayStation 4-versie ten behoeve van deze review terug moet stappen naar de PS3 of Xbox 360: dat is wel even slikken. Ineens lijkt Call of Duty bijzonder lelijk en ligt een snoeiharde veroordeling op de loer. Dat verdient het spel niet.
Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.
Video over verbeteringen in de engine, die helaas niet allemaal voor de currentgen-versie gelden.
De waarheid is dat Ghosts op de huidige generatie consoles weinig toevoegt ten opzichte van Black Ops II. De presentaties die we dit jaar zagen over de techniek achter Call of Duty: Ghosts gingen altijd over de nextgen-versies van het spel en nooit over de game die verschijnt op de PlayStation 3 en Xbox 360. Op deze consoles maakt Call of Duty her en der wel een stapje vooruit ten opzichte van Black Ops II, maar groot is het verschil zeker niet. Veel beter kon het waarschijnlijk niet meer, met deze engine op deze consoles.
Next-gen en pc volgen later
De logische vervolgvraag is dan: hoe verhouden die overige versies zich tot de game die voor de PS3 en Xbox 360 uitkomt? Daarop volgt later een uitgebreid antwoord, want op de Xbox One-versie rust helaas niet hetzelfde embargo als op de overige versies. Dus waar we je al kunnen vertellen dat Ghosts er op de PlayStation 4 een stuk beter uitziet, moeten we wat de Xbox One betreft nog in het midden laten of dat zo is, en over eventuele schokkende verschillen in resolutie en beeldkwaliteit moeten we nog zwijgen. Voor deze review, die de currentgen-versie van Call of Duty: Ghosts betreft, is dat verder niet van belang.
Voor de pc-versie van Call of Duty: Ghosts geldt een iets ander verhaal: die hebben we niet eerder kunnen spelen dan de andere versies. We verwachten de pc-versie een dezer dagen op de redactie, en zullen dan in allerijl aan een benchmarkartikel en videoreview op basis van enkel en alleen deze versie werken.
Conclusie
Met Call of Duty: Ghosts blijft Call of Duty wat het al jaren is: een fijne shooter die op de meeste fronten goed in elkaar zit. Het spel biedt een korte en voorspelbare, maar ook intense en spectaculaire singleplayer. De multiplayer biedt om de potjes heen genoeg nieuwe elementen, maar zodra het schieten echt begint, blijkt dat Call of Duty: Ghosts geen noemenswaardig andere gameplay biedt dan de vorige games in de franchise. Het spel is als een oud jasje dat je wel weer een tijdje kunt dragen omdat je er nieuwe knoopjes op hebt laten zetten. En met die constatering kunnen we twee kanten op.
Kijkend naar de reacties op eerdere Call of Duty-content zijn er twee smaken: of je bent klaar met de gameplay zoals die altijd was - en je wilt echt iets anders zien, of je vond het prima en begreep alle ophef niet zo. Los van eventuele connectieproblemen en irritante exploits vermaakte de groep die de laatste opvatting vertegenwoordigt zich al prima met Black Ops II, en hij zal dat ook met Call of Duty: Ghosts wel doen. Een aantal van de nieuwe spelmodi werkt prima en vooral Squads en de Clan Wars zijn leuke toevoegingen. Tegelijkertijd zal de groep die 'weleens echt wat anders wil zien' juist vinden dat die verbeteringen allemaal in de kantlijn staan, en dat er aan de basis van het spel opnieuw te weinig is veranderd. Deze gamers waren vermoedelijk ook teleurgesteld in Black Ops II, en kunnen zich diezelfde teleurstelling besparen door Ghosts links te laten liggen.
Pluspunten
+ Gameplay an sich blijft sterk
+ Clan Wars
+ Singleplayer opnieuw een spektakelstuk
+ Nieuwe spelmodi
+ Unlocken via Squad Points
Minpunten
- Zelfde gameplay die je al jaren speelt
- Singleplayer voorspelbaar
- Audiovisueel niet beter dan Black Ops II
Cijfer: 7,5
Cijfer geldt alleen voor de PS3- en de Xbox 360-versies van het spel.
Titel |
Call of Duty: Ghosts |
 |
Platform |
Pc, Xbox 360, PS3 Wii U Later: PS4, Xbox One |
Ontwikkelaar |
Infinity Ward |
Uitgever |
Activision |
Releasedatum |
5 november 2013 |