€ 84,- bij Bytesatwork.be
  3. Willen (1.073) Hebben (228)

Review door de redactie

Best Buy Guide - Beste voeding voor een midrangegame-pc (550-650W)

Wat is de beste voeding voor een midrangegame-pc? Op deze pagina vind je het advies van de Tweakers-community voor de beste voedingen van 550 en 650W.

34 12 feb

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
19 maart 2025 Rapporteer

Betaalbare refresh van de alom bekende RM-serie, die jarenlang door jan en alleman naar volle tevredenheid in computers is gezet. Tot deze refresh... Wat een gigantisch irritant geluid produceert deze voeding onder bepaalde omstandigheden!

(Gebruikt in een build voor een collega. Dus driedubbel balen als er dan een brak component van een grote, bekende fabrikant komt)

Pluspunten

• Betaalbaar
  • Platinum
  • Modulair
  • Zero RPM fan mode

Minpunten

• ENORM irritant klik/knetter-geluid

1 van 5 sterren (Waardeloos)
28 maart 2025 Rapporteer
Product gekocht 0

Goede stille power supply waarbij het handig is dat er 3 PEG connectoren zijn voor de GPU. 1x via gewone aansluiting en 2x via een verloopkabel van de 12V aansluiting. Heel flexibel in gebruik.daardoor. Goede dunne kabels met een kam om het het beter uit te laten zien in de case.

Pluspunten

• Compact formaat
  • Bouwkwaliteit
  • Geruisloos still
  • moderne 12V kabel voor GPU's
  • 12V kabel met 2xPEG verloopstuk voor in totaal 3 PEG connectoren

Minpunten

• Geen

25 juni 2025 Rapporteer

Corsair RM650e (2025) Zwart

Mijn exemplaar van deze voeding heeft niet het bekende knettergeluid wat in recente revisies is opgelost. De voeding voldoet prima voor mijn relatief simpele build, het vermogen is flinke overkill. Gelukkig is hij ook bij wat lagere vermogens behoorlijk efficiënt (althans, op papier).
Een modulaire voeding is een no-brainer voor een compact systeem zonder GPU en zonder SATA-schijven. Maar twee kabels nodig :)

Update: bij 100% CPU-belasting hoor ik toch wat geknetter, maar niet zo extreem als in de voorbeelden die je online kunt vinden. Ik overweeg toch om deze voeding te vervangen, hopelijk verdwijnt dan ook de coil whine die van mijn moederbord afkomt.

Pluspunten

• Voordelige voeding
  • Bouwkwaliteit lijkt OK
  • Efficiënt, ook bij lage belasting

Minpunten

• Geen

3 van 5 sterren (Voldoende)
11 september 2025 Rapporteer

Corsair RM650e (2025) Zwart

tikkend geluid wat erg storend is. Het is ook vrij luid. Ik moet de unit daarom retourneren. De 2025 versie is hierin dus helaas niet vrij van mankementen zoals in de BBG wel wordt gesteld.

Pluspunten

• doet zijn werk, geeft voeding
  • kabels goede kwaliteit
  • 0rpm modus

Minpunten

• tikkend geluid

1 van 5 sterren (Waardeloos)
4 maart 2025 Rapporteer

Corsair RM650e (2025) Zwart

Deze voeding kan op papier 650W leveren, echter gaat dat met de nieuwe 12V-2x6 aansluiting niet lukken. Daar staat namelijk fysiek 300W op geprint. Veel potentere videokaarten uit de tweedehands markt vallen daarmee af. Vanaf het 750W model verdwijnt die beperking. Tevens maakte de voeding rare geluiden wanneer de IGP aan het werk werd gezet.

Pluspunten

• fan draait niet tot 400W

Minpunten

• 12V-2x6 kabel is max 300W
  • knetterende geluiden wanneer de IGP wordt belast

2 van 5 sterren (Slecht)

Heb jij ook een Corsair RM650e (2025) Zwart?