€ 89,89 bij Proshop.nl
  3. Willen (1.087) Hebben (230)

Corsair RM650e (2025) Zwart Review

19 maart 2025, laatste update op 20 maart 2025, 858 views Rapporteer

Betaalbare refresh van de alom bekende RM-serie, die jarenlang door jan en alleman naar volle tevredenheid in computers is gezet. Tot deze refresh... Wat een gigantisch irritant geluid produceert deze voeding onder bepaalde omstandigheden!

(Gebruikt in een build voor een collega. Dus driedubbel balen als er dan een brak component van een grote, bekende fabrikant komt)

Pluspunten

• Betaalbaar
  • Platinum
  • Modulair
  • Zero RPM fan mode

Minpunten

• ENORM irritant klik/knetter-geluid

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Mijn directe collega was van plan een game-pc voor zijn zoon te kopen. (Wat een gaaf cadeau!)
Ik zei: "Weet je, ik kan best een pc voor je samenstellen. Dat scheelt je vele honderden euro's ten opzichte van een prebuilt."

Met €1200,- aan budget voor een volledige build + monitor ben ik aan de slag gegaan.
Een aantal weken geleden heb ik mijn collega een besteladvies gegeven voor computeronderdelen. Deze heeft hij onlangs besteld, en gisteren heb ik de computer voor hem in elkaar gezet.
De Corsair RM650e heb ik uit de Best Buy Guide gekozen om mee te nemen in het systeem.

De uiteindelijke specs zijn onder andere:
AMD Ryzen 5700X3D
AMD Radeon 7800XT
32 GB DDR4
En dus deze Corsair RM650e.
Een gigantisch bang-for-buck-beest, zou je denken.

Helaas kreeg ik vandaag een berichtje van mijn collega met: "Hm, er komt wel een héél raar geluid uit de computer!" Voor hetzelfde geluid (niet mijn opname), zie deze Reddit-post.

Dus flink balen dat het gewoon een ontwerpfout van het product blijkt te zijn, vooral voor een bedrijf als Corsair. Nu erkent Corsair het probleem wel, zoals hier te lezen is, al doen ze dat hier specifiek voor de RM1000e. Het lijkt erop dat ze ervoor openstaan om hem te vervangen zodra dit probleem in de fabricage is opgelost.

Maar nu mag ik dus aan mijn collega uitleggen dat ik geen brakke pc heb gebouwd, maar dat het pure pech is dat een van de bekendere producenten nét nu een brak product heeft uitgebracht, en we óf de voeding moeten retourneren en een andere moeten bestellen, óf een RMA verzoek bij Corsair moeten indienen en moet wachten op een vervangende voeding.

Die zullen nu dus wel denken "Had ik maar een kant en klaar systeem gekocht"

Heb jij ook een Corsair RM650e (2025) Zwart?

In mijn review van 4 maart had ik melding gemaakt van het knetterende geluid. Het 750 model heeft er vrijwel geen last van. Ik zou hem omruilen via de leverancier. In de basis doet de voeding niet wat je verwacht.
Het probleem lijkt inmiddels opgelost te zijn;

UPDATED JUNE 11th 2025

The problem with the clicking noises with RMe PSUs has been resolved, and they're now being shipped. If your RMe PSU is producing a clicking sound, please contact our customer support team, and they will gladly replace it with an updated version.
De support van Corsair is best wel goed in deze. Initieel bij bol.com gekocht (RM1000e) en een ticket bij Corsair ingediend: hij mocht opgestuurd worden voor RMA en dan zou ik een nieuw toegestuurd krijgen wanneer de RMA bij hen zou arriveren. Ik vertelde de support agent dat ik niet zonder PSU kan en toen lieten ze weten dat er ook een advanced RMA is. Dan betaal je de nieuwprijs, sturen zij er een naar je toe en mag je die omwisselen (de kabels mocht ik laten zitten). Dus dat ga ik straks even doen, stuur ik de oude terug en wordt het bedrag weer teruggestort.