Met zijn QD-oledpaneel met 240Hz en 4k is de MSI MPG321URX QD-OLED een van de beste gamingschermen van dit moment. Het scherm biedt extreem snelle responstijden, uitstekende kijkhoeken en natuurlijk een perfect contrast, maar ook een spiegelend schermoppervlak en colorfringing rondom kleine lettertjes. Een hoge maximale helderheid heeft het scherm niet, zeker niet voor hdr-beelden, waarbij de modus met maximale piekhelderheid het beeld soms juist donkerder maakt. Ten opzichte van concurrerende monitors met dit paneel heeft de MSI een relatief onopvallende vormgeving en brede featureset, met 90W USB-C power delivery en een kvm-switch. De USB2.0-poorten zijn niet echt van deze tijd. De kleurnauwkeurigheid voor sRGB- en hdr-weergave is niet slecht, maar concurrenten doen het beter. De MSI MPG321URX heeft wel een goede Display P3-stand en een optie voor AdobeRGB. Andere merken verzuimen nog steeds om zo’n stand op hun scherm te zetten. Lees verder »
Lees de uitgebreide review en reacties
Gemiddelde gebruikersscore
Update 16/05/2024: Scherm had een paar kleine minpuntjes die MSI inmiddels via een hele nette firmware update heeft gefixed.
Alle specs in lijn met de overige QD-OLED panelen van deze generatie. De MSI is als een van de eerste op de markt en laat geen grote steken vallen. De bouwkwaliteit is super, hij ziet er prachtig uit en de eerste firmware update is al binnen. Dat belooft veel goeds!
Het scherm komt verder goed afgesteld uit de doos en biedt een paar luxe features zoals KVM en USB-C met 90w PD. Kortom, de MSI is een solide uitvoering van dit QD-OLED paneel.
De MSI MPG 321URX QD-OLED 32" 4K Ultra HD 240Hz monitor biedt indrukwekkende beeldkwaliteit dankzij de OLED-technologie, die diepe zwarttinten en levendige kleuren levert, ideaal voor gaming en contentcreatie. Met een 240Hz verversingssnelheid is de weergave extreem soepel, wat het perfect maakt voor snelle games. De 100% DCI-P3-kleurdekking zorgt voor nauwkeurige kleuren, wat het een uitstekende keuze maakt voor professionele werkbladen. Echter, het gebrek aan hoogteverstelling en het potentiële risico op burn-in bij langdurig gebruik van statische beelden zijn nadelen. Bovendien is de prijs relatief hoog voor de gemiddelde gebruiker. Al met al is het een topkeuze voor serieuze gamers en creatievelingen.
Dit scherm verving mijn Samsung LC27HG70QQUXEN en ik merkte meteen een enorm verschil in kwaliteit. Het prachtige OLED-paneel levert een scherpere beeldkwaliteit en de hoge refresh rate maakt alles veel vloeiender. De kleurweergave is bijzonder levendig en de zwarttinten zijn diep en helder, wat het kijken van films en het gamen naar een nieuw niveau tilt.
De MSI MPG 321URX biedt een indrukwekkende beeldkwaliteit en snelle responstijden en is daarmee geschikt voor verschillende doeleinden, maar met een focus op gaming. De kalibratie is standaard al goed. De standaard voelt stevig aan en is verstelbaar. De toevoeging van een sRGB-modus en ingebouwde KVM-switch verbeteren de veelzijdigheid en connectiviteit van de monitor. De USB-C poort is voorzien van 90W PD en een DisplayPort Alt Mode. In sRGB-modus werkt het switchen tussen SDR- en HDR-content niet naar behoren. Verder kan DSC niet worden uitgeschakeld en is er geen DisplayPort 2.1 aanwezig. Persoonlijk zou ik graag zien dat de Power ON LED kan worden uitgeschakeld. Over het algemeen is de MPG 321URX een aanrader.
Als vervanger voor mijn MSI Optix MAG342CQR. Deze had ook mooie zwartweergaven vanwege het VA paneel, maar de hoeveelheid smearing en ghosting in games, was de reden dat ik beter wilde. Echter QD-OLED was in Europa excessief duur vanwege arbitraire redenen (price fixing), dus ik heb even moeten wachten. De toename in motion clairty met dit paneel is aanzienlijk zodra ik hem binnen had echter. En ondanks de hit in fps (1440p->4K) is de ervaring beter omdat VA panelen geen single-overdrive mode experience hebben.
Prachtig scherm om naar te kijken. De behuizing is dan wel van plastic, maar het is geen "budget" plastic en voelt solide aan. Esthetisch misschien niet het mooiste scherm dat er is, maar ik kijk alleen naar de voorkant en daar is niets aan op te merken.
Het QD-oledpaneel zorgt voor een prachtig beeld en is zeker een groot verschil met de LCD-monitor die ik hiervoor had. De kleuren zijn fantastisch en de kijkhoeken zijn ook zeer goed, alleen kan het scherm spiegelen als de zon fel schijnt.
Na lang twijfelen en wachten tot de nieuwere generatie OLED's wat in prijs zakte heb ik eindelijk de stap gemaakt. De keuze is geland bij deze MSI vanwege de goede recensies, 3 jaar burn-in garantie en prijs-performance. Hij heeft nml. hetzelfde paneel als enkele hoger geprijsde modellen van o.a. Gigabyte. Dat scheelde (op moment van aanschaf) zo'n 300-400 euro al had je dan wel DP 2.1 support, dat was het me niet waard.
Hoe dan ook sluit ik me aan bij de lange rij enthousiastelingen die me voor was - ik ga niet gauw terug naar een reguliere LCD. Volgende stap MiniLED?
De MSI MPG 321URX is een QD-OLED gamingmonitor die uitblinkt in beeldkwaliteit met zijn levendige kleuren en snelle responstijden, ideaal voor gaming. Het heeft een robuuste, verstelbare standaard en is uitgerust met handige functies zoals een ingebouwde KVM-switch en USB-C poort met 90W.
De MSI MPG 321URX QD-OLED is een 31,5-inch 4K gaming monitor met een verversingssnelheid van 240Hz en een reactietijd van 0,03ms, wat zorgt voor vloeiende beelden. Het OLED-paneel biedt diepe zwarttinten en levendige kleuren. De monitor heeft energie-efficiëntieklasse G, met een verbruik van 44 kWh per 1000 uur in zowel SDR als HDR. Met een prijs van ongeveer €1.300 is het een premium keuze voor serieuze gamers. Hoewel specifieke AI-functies niet vermeld zijn, beschikt de monitor over een geïntegreerde KVM-switch en MSI Mystic Light voor extra functionaliteit.
Fantastisch scherm voor een (iets) lagere prijs
Zeer mooie OLED Scherm met prachtige kleuren en contrast en makkelijke configuratie. Het voelt wel een beetje dun aan voor zo een groot scherm.
MSI MPG321URX QD-OLED: snel, scherp, veelzijdig, maar beperkte HDR-helderheid.
De MSI MPG 321URX QD-OLED is een premium gamingmonitor die excelleert in beeldkwaliteit en snelheid. Voor gamers en contentmakers die op zoek zijn naar een next-gen OLED-ervaring is dit een fantastische keuze. Wel moet je rekening houden met mogelijke inbranding en de eisen die 4K @ 240Hz stelt aan je hardware.
Door een actie bij Megekko heb ik deze monitor goedkoper kunnen krijgen.
Het bestellen en levering ging zeer vlot.
Na een aantal reviews te hebben bekeken en het feit dat deze monitor in de aanbieding was, toch maar de stap naar (QD-)OLED gemaakt. Aanrader.
Zeer goede 4K 240Hz qd-oled monitor voor de prijs (899 euro)
Prachtig beeldscherm voor een redelijke prijs maar mist eenvoudige features.
Prachtig scherm, voor <4u game sessies en creatieve bezigheden.
Super beeld kwaliteit
De MSI QD OLED MPG32URX is een van die zeldzame vondsten die niet alleen indrukwekkend zijn op papier, maar ook in de praktijk een gamechanger blijken te zijn.
Mooie monitor ben van 28inch naar 32 gegaan is wel erg wennen.
De kleuren zijn geweldig en het scherm is ook super duidelijk.
De helderheid is wel aan de lage kant, Dit heb ik op gelost door in windows als hdr aan te zetten en dan de helderheid voor hdr op 100% te zetten.
Prijs vergeleken america (minder dan $1000) valt wel tegen.
Het scherm is wel om van te genieten maar er vald wel rekening te houden geworden met de kans op burn in.
Ik kom van een prima IPS scherm (MSI uiteraard) en zag dat deze monitor afgeprijsd was naar: €800,- stoute schoenen aangetrokken en het scherm besteld en kort en bondig is dit scherm ge-wel-dig!!
Het heeft eigenlijk alles wat je verwacht van een premium game scherm. Inmiddels gebruik ik het scherm al een week en tot nu toe nog géén minpunten.
Fenomenaal 4k 240Hz QD-OLED scherm om op te gamen. Enorm verschil komende van mijn LG 4K 60Hz IPS van jaren terug qua kleurweergave (inclusief backlight bleed) en responstijden.
Overdag voor kantoorwerk minder geschikt wegens paarse schijn van QD-OLED in plaats van pikzwart bij gebruik in lichtrijke ruimte. Maximale schermhelderheid bij volledig wit scherm is ook kantje boord. Werkt beter in een ruimte met screens/jaloezieën met donker thema en witte tekst; ook al in verband met OLED slijtage en kans op burn in.
TL;DR: 's avonds voor gaming een absolute aanrader. Overdag voor kantoorwerk in lichtrijke ruimtes zijn er betere opties beschikbaar tenzij het een donkere ruimte betreft.
Voor €850 (€899 min nog wat korting) de upgrade zeker waard.
Mooi qd-oled scherm. Heeft een actieve koeling ipv een ventilator. De bouwkwaliteit is ook prima. Scherm heeft mooie kleuren en is genoeg helder ook voor overdag. Het enige wat tegenvalt is dat het scherm heel gevoelig is voor micro krassen. Daarom raad ik aan om een microfiber doekje te gebruiken
Ik was op zoek naar een grote monitor, bij voorkeur OLED, met kvm en power delivery via USB-C om makkelijk te kunnen wisselen tussen (werk) laptop en (privé) desktop. Ik heb niet bijzonder op de prijs heb gelet bij de aanschaf en heb geen concessies willen doen: voor (office) werk wilde ik veel schermruimte en moest ik makkelijk mijn laptop kunnen connecten met scherm/muis/keyboard en voor prive gebruik wilde ik met goede beeldkwaliteit en refresh rate een spelletje kunnen spelen.
De monitor heb ik nu ongeveer een maand in gebruik en bevalt goed. Bij installatie was het een beetje prutsen, 4k240hz werkte niet via HDMI met de bijgeleverde kabel. Wel werkte het via DP. De aansluiting van mijn laptop via USB-C werkte aanvankelijk niet goed (kreeg vrijwel meteen BSOD na Windows boot) maar na firmware update werkte het prima. Sindsdien geen enkel probleem en is het genieten.
Het is een goed product. goed gebouwd. beeldkwaliteit is zoals te verwachten van qd oled super goed. en de prijs is goed vergeleken met ander producten van andere merken. plus is de lange garantie voor burn ins mooi meegenomen ook iets dat niet elke fabrikant doet.
Na lange tijd op 1440p te hebben gespeeld, heb ik eindelijk de overstap gemaakt naar de MSI 4K QD OLED en ik moet zeggen dat de kwaliteit echt top is. Ik heb geen enkele negatieve ervaring gehad. Met de juiste display-instellingen (True Black HDR 400) heb ik op dit moment geen betere monitor qua kleur. Ik kom zelf van een Samsung G7 OLED, maar zelfs die komt niet in de buurt van deze monitor.
Door een geweldige aanbieding van MSI was er geen twijfel om deze direct aan te schaffen, en ik heb er geen moment spijt van gehad. Het was elke euro waard voor mij.
Het enige minpuntje voor mij is de USB-hub, die alleen 2.0-poorten heeft, maar verder is alles gewoon top!
Doet alles wat je er van verwacht qua prijs/kwaliteit, aanrader!
De ultieme gaming monitor. Zeker met korting is deze monitor het beste van het beste. Series, games, films, het kijkt allemaal fantastisch dankzij de hoge verversingssnelheid op 4k OLED. Als je het geld hebt, doen!!
De prijs-kwaliteit verhouding is erg goed naar mijn mening. Ik geniet er tot nu toe erg van en heb er nog niks over te klagen.
Een 4k scherm op 32 inch geeft geweldig veel oppervlakte om mee te werken, terwijl het toch super scherp blijft. Komend van een 32" 144hz 1440p IPS paneel is dit een indrukwekkende upgrade. Daarbij vond ik de stap van IPS naar OLED niet zo indrukwekkend als ik had verwacht (misschien omdat ik al OLED ervaringen had met een tablet en TV), echter blijft het nogsteeds wel een topervaring. Het nadeel hiervan echter is dat ik me erg bewust ben van potentiele burn-in en daarom heel voorzichtig met het scherm om wil gaan, wat in de praktijk niet heel fijn werkt. Constant bewust zijn dat je niet te lang statisch beeld er op hebt wordt uiteindelijk wel vervelend. Daarmee ook StartAllBack geinstalleerd om de taakbalk naar een ander scherm te verplaatsen terwijl de MSI het hoofd scherm blijft, en nog andere zaken zijn best veel praktische maatrgelen voor een prachtig scherm.
Ik zocht een monitor om te koppelen aan mijn PS5. Na wat onderzoek heb ik gekozen voor dit beeldscherm en ik ben er tevreden mee.
Prima scherm, de kleuren zijn mooi en zwart voelt ook als echt zwart.
Voor iemand die van een IIYAMA RED afkomt is dit een wereld van verschil.
De toevoeging van de KVM Switch. helaas zijn de poorten wel USB 2.0
Helaas vergt deze nog wel af afstellen en configuratie en moet onder andere Gaming Intelligence (MSI product) worden geinstalleerd voor Firmware Updates.
Tot zover tevreden, wanneer ik een tijdje met het scherm hebt gewerkt zal ik de review updaten waar nodig.
Prachtig product voor het gamen.
Zoals alle andere monitoren met dit paneel is over de beeldkwaliteit niet te klagen. De kleuren springen mooi, er is genoeg helderheid beschikbaar (maar wees er zuinig mee i.v.m. OLED burn-in) en, hoewel het onwaarschijnlijk is dat we in de nabije toekomst AAA-games in 4K met meer dan 150 FPS kunnen draaien, is het fijn om de 240Hz te hebben. In windows voelt de refresh rate in ieder geval heel fijn.
Daarover gesproken: werk is op dit beeldscherm ook er fijn vanwege de grote hoeveelheid pixels, en mocht je je genoodzaakt voelen om twee apparaten tegelijkertijd aan te willen sluiten en weer te geven dan kan dat, middels de PiP/PbP modi
Wat mindpunten:
- Ik (en anderen online) ontving een defecte HDMI kabel
- USB poorten (incl. PD) ontvangen geen stroom als de monitor op stand-by staat
- Geen DisplayPort kabel meegeleverd
De MSI MPG 321URX is een erg goeie monitor voor gamen op 4k en max 240 hz. De kleuren zijn ongelooflijk mooi dankzij het oled-paneel en HDR.
Het OSD-menu is super gebruiksvriendelijk en werkt soepel met de joystick. Instellingen aanpassen gaat snel en intuïtief maar af en toe reageert de joistick niet, dit is alleen als het scherm stand-by gaat.
Dit is een geweldig product voor de prijs die hij ( op het moment kost 899 euro )
Ik heb deze monitor aangeschaft omdat mijn Asus XG27UQ van de week de geest heeft gegeven en ik eigenlijk gelijk wilde upgraden naar een Oled scherm. Ik had daarbij een aantal punten waaraan het scherm moest voldoen.
minimaal 144Hz
Tijdens de zoektoch viel mijn keus op 3 schermen
Samsung Odyssey G8
LG Ultragear 32
en deze MSI MPG 321URX.
Vanwegen mijn goede ervaringen met MSI en de mooie prijs + extra's gekozen voor dit hele mooie scherm!
Dus zoek je een top scherm die ver boven zijn gewichts klasse slaat! een geweldig mooi en vloeiend (240hz) beeld heeft! zoek dan niet verder!
Eerlijk gezegd de beste monitor die ik tot nu toe heb gehad.
QD-OLED maakt al een enorm verschil, en QD-OLED 4K tilt je games naar een heel nieuw niveau.
Ik speelde vroeger op een Samsung G8 34" QD-OLED 1440p.
Ik ben om meerdere redenen overgestapt:
- Ik haat het TizenOS van Samsung.
- Gebrek aan updates
- Terugkerende problemen met onopgemerkte bronnen bij de lancering.
Van wat ik tot nu toe heb gezien, heb ik geen van deze problemen met de MSI-monitor.
Ik realiseerde me ook dat het gebogen aspect van mijn vorige scherm me misselijk maakte (carrouseleffect).
Hopelijk kan ik met deze geweldige, PLATTE MSI-monitor weer snelle FPS-games spelen, zonder bewegingsziekte :)
Supergoede QD-OLED voor een redelijk prijsje. De game ervaring is meteen een niveautje hoger getild. Ik wil in elk geval nooit meer een niet-oled monitor.