Facebook Messenger heeft half miljard actieve gebruikers

Facebook heeft nu een half miljard gebruikers die minstens maandelijks Messenger gebruiken. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf maandagavond bekend. Facebook zou daarnaast de komende maanden meer features naar de dienst brengen.

Facebook begon drie jaar geleden met Messenger. Nu gebruiken inmiddels 500 miljoen actieve gebruikers de chatapplicatie, zo liet een topman weten. Met 'actief' doelt hij op gebruikers die tenminste één keer per maand via de dienst communiceren.

Daarmee lijkt Facebook WhatsApp wat betreft gebruik op de hielen te zitten. WhatsApp, dat dit jaar is overgenomen door de sociale-netwerksite, zei in augustus namelijk nog dat de dienst 600 miljoen actieve gebruikers heeft. Het Amerikaanse bedrijf liet daarbij echter niet weten hoe actief gebruikers zijn; het is dus niet bekend of dat aantal betrekking heeft op bijvoorbeeld gebruikers die maandelijks WhatsApp gebruiken.

De Facebook-topman die maandagavond de aankondiging deed, David Marcus, liet verder los dat Facebook de komende maanden 'meer innovatie en updates' voor Messenger uitrolt. Daarmee lijkt het erop dat er meer functionaliteiten volgen. Dit is in lijn met de ontdekking dat Facebook Messenger vermoedelijk de mogelijkheid krijgt betalingen uit te voeren tussen vrienden.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

10-11-2014 • 19:32

56 Linkedin

Lees meer

'Facebook werkt aan zakelijke variant' Nieuws van 17 november 2014

Reacties (56)

56
53
44
3
0
6
Wijzig sortering
Ik wil het nog steeds niet gebruiken, door de flinke hoeveelheid informatie die je moet geven om de applicatie te kunnen gebruiken. Zie ook dit artikel. WhatsApp vraagt wat dat betreft minder aan de gebruikers, maar tegelijkertijd geef je eigenlijk in alle gevallen gewoon delen van je privacy op.
WhatsApp vraagt wat dat betreft minder aan de gebruikers,
Ik heb even een kleine oplijsting/vergelijking gemaakt van de machtigingen nodig voor Messenger en voor Whatsapp.

Zaken die Messenger vraagt, maar Whatsapp niet:
  • uw tekstberichten (sms of mms) bewerken: WA vraagt soortgelijk voor SMS-only, Messenger doet ook MMS
  • uw tekstberichten (sms of mms) lezen: idem
  • tekstberichten (mms) ontvangen: idem
  • telefoonnummers rechtstreeks bellen: logisch als je wil bellen
  • gesprekkenlijst lezen: idem (history checken of bellen vanuit history)
  • bestanden downloaden zonder melding: vermoedelijk het opslaan van media in je chat naar je device zonder dat dit een notificatie geeft?
  • weergeven over andere apps: chat heads
  • netwerkverbinding wijzigen: uitleg werd eerder gegeven (+ zie hieronder: ook WA kan wifi-verbindingen verbreken en wijzigen)
Zaken die Whatsapp vraagt, maar Messenger niet:
  • In-app-aankopen
  • actieve apps ophalen
  • accounts toevoegen of verwijderen
  • uw contacten aanpassen
  • synchronisatiestatistieken lezen
  • accounts maken en wachtwoorden instellen
  • synchronisatie in- en uitschakelen
  • systeeminstellingen aanpassen
  • wifi-verbinding maken en verbreken
Conclusie: WA vraagt meer permissies dan Messenger. En het grootste deel van de Messenger-only permissies is dan nog eens zeer normaal (zaken voor MMS, bellen en weergave van de chat heads). Terwijl ik bij sommige permissies bij WA wel degelijk m'n vragen stel (ophalen van actieve apps? en aanpassen van welke systeeminstellingen?).
http://www.fool.com/inves...-is-one-really-worse.aspx trekt juist de conclusie dat het Facebook messenger is welke meer toegang tot jouw data vraagt..
http://www.fool.com/inves...-is-one-really-worse.aspx trekt juist de conclusie dat het Facebook messenger is welke meer toegang tot jouw data vraagt..
Want omdat het op een website staat is het waardevoller dan wat ik neerschreef?

Ik heb je een up to date overzicht gegeven. Daar kan je zelf conclusies uit trekken.
Ook niet zo gek, als je het zo genadeloos door je strot gedouwd krijgt.
Nee. Enkel als je Facebook Chat op je mobiel wil gebruiken. Heb je daar geen behoefte aan, wordt je ook tot niets verplicht.
Maar je krijgt wel de chat meldingen binnen via de gewone Facebook app...
Als alternatief kan je zelfs een 'snelkoppeling' naar de mobiele site op je telefoon zetten, dan kan je alsnog via een 'oude interface' chatten.

Notificaties komen ook via de 'oude' app nog binnen (iig op WP). Wil je er helemaal werk van maken, kan je Facebook alle notificaties zelfs laten doormailen (op een aparte mailbox?) die je alleen voor fb notificaties gebruikt. Hiermee werkt dat zelfs prima!

[Reactie gewijzigd door Luxx op 10 november 2014 20:47]

Het gaat er meer om dat het prima binnen de Facebook-app had gekund maar dat je nu toch een aparte app moet gebruiken.
Gaat bij mij ook nog prima via de 'normale' facebook app, heb een oudere versie op mijn gsm staan, die ook nog eens standaard alle posts op 'most recent' zet.
Speaking of which... Is er geen oude .apk die de oude chat functie bevat?
Het voordeel van deze aanpak is dat de FaceBook app nu veel minder toestemmingen nodig heeft omdat de chatfunctie er niet (meer) in zit.
Nu kun je dus Facebooken zonder de app de overbodige toestemmingen te moeten geven die samenhangen met de chat die je niet gebruikt.
Het voordeel van deze aanpak is dat de FaceBook app nu veel minder toestemmingen nodig heeft omdat de chatfunctie er niet (meer) in zit.
Nu kun je dus Facebooken zonder de app de overbodige toestemmingen te moeten geven die samenhangen met de chat die je niet gebruikt.
In combinatie met de Messenger app die door je strot geduwd wordt en alsnog om die rechten vraagt, is het netto-effect van minder Facebook app rechten dus 0,0....
En andersom dan? Stel dat je alleen maar wil chatten en er alleen maar de complete Facebook app was? Was dat dan wel goed?
Willen ze me bereiken dan kan dat via Whatsapp. Soms zie ik toevallig een facebook bericht in de app voorbij komen dan moeten ze wachten totdat ik weer achter mijn pc zit.

Ik adviseer iedereen trouwens om de facebook Messenger te verwijderen vanwege het batterij gebruik. Heeft al bij heel wat mensen geholpen om hun batterijduur te verlengen.
Zie niet echt verschil in de batterij duur. En mijn telefoon zegt ook dat messanger geen batterij gebruikt. En mag ik zelf bepalen wat ik wel en niet gebruik.
Dank je wel

[Reactie gewijzigd door loki504 op 10 november 2014 20:13]

De gewone Facebook app is wat batterijverbruik betreft net zo slecht.
Het is niet zo dat we veel keus hadden nadat ze de chatfunctie uit de Facebook app hadden verwijderd. Om nou met je smartphone iedere keer gebruik te maken van de mobiele website vind ik te veel gehannes. Het zou fijn zijn als ze Facebook Messenger en Whatsapp zouden fuseren; dan heb ik weer een app minder op mijn telefoon staan.
Alsjeblieft niet zeg.
WhatsApp heeft een goede privacy policy, Facebook Messenger heel verre van een gunstige privacy policy.
Als ze dat samen gaan voegen kan je er vergif op innemen welke privacy policy blijft bestaan... Niet die van WhatsApp.

Bovendien: sommige mensen die ik op Facebook heb mogen me best een berichtje sturen op Messenger (gebruik die app toch niet, zie 't wel als ik weer op desktop ben), maar wil ik echt niet dat ze m'n mobiele nummer hebben. (Of me uberhaupt op m'n mobiel kunnen bereiken op wat voor manier dan ook)
En vice versa.

Lekker apart houden. Bij mij is 't zo dat zo'n 95% van de mensen op Facebook ook WhatsApp hebben; vandaar dat ik Messenger eigenlijk ook niet tot nauwelijks gebruik.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 10 november 2014 20:19]

WhatsApp heeft een goede privacy policy, Facebook Messenger heel verre van een gunstige privacy policy.
Zoals je in een post van mij wat meer naar boven kan lezen, vraagt WA alleszins meer permissies dan Messenger.

Die hele privacyrel rond Messenger is zo enorm overdreven. De bronnen doen de moeite niet om te kijken 1) waar de permissies voor dienen en 2) dat elke andere IM app soortgelijke, soms zelfs meer permissies vragen, en de meeste mensen zijn niet kritisch en herhalen maar zonder zelf eens wat onderzoek te doen.
Zoals je in een post van mij wat meer naar boven kan lezen, vraagt WA alleszins meer permissies dan Messenger.
Wat maken mij die permissies uit? :)
Ik heb het niet over permissies gehad volgens mij. ;)
Permissies zijn er om weer ongedaan gemaakt te worden als de gevraagde permissies je niet aanstaan. (Moet je wel bedenken dat sommige features dan niet meer (goed) werken en/of de app kan crashen)

Je kan aan de hand van de gevraagde permissies van een app niet weten wat ze wel of niet met de verzamelde informatie doen. Dat kan je pas zien als je daadwerkelijk de gerelateerde privacy policies gaat lezen.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 10 november 2014 22:42]

[...]
Dat kan je pas zien als je daadwerkelijk de gerelateerde privacy policies gaat lezen.
Goed. Wat zijn dan de wezenlijke verschillen die die van Whatsapp zoveel gunstiger maken dan die van Messenger?
In tegenstelling tot Messenger:
1.) WhatsApp slaat je berichten niet op op hun servers, tenzij ze niet afgeleverd kunnen worden (max. 30 dagen, daarna vervallen ze). Afgeleverd is afgeleverd. (Reserverkopietje maak je zelf.)
2.) WhatsApp scant je berichten niet af, jou berichten worden dus nooit gelezen door WhatsApp of een andere derde partij; en ook niet doorzocht voor bijv. marketing/advertentie doeleinden.
3.) WhatsApp weet niet wie je contacten zijn, Facebook over het algemeen wel; en baseert hier ook weer op hoe andere diensten, bepaalde functies en advertenties werken gebaseerd op interesses van de ander. WhatsApp weet over het algemeen niet eens wie jij in je lijst hebt staan, de client contoleert enkel of je contacten wel of geen WhatsApp hebben en slaat dit vervolgens lokaal op in de app. (Vandaar ook dat als je een naam wijzigt in je adresboek, de naam in WhatsApp mee veranderd. Jij kan "Sjaak" als "Pietje" in je telefoonboek zetten, WhatsApp zal dan ook zeggen dat het om Pietje gaat.)
4.) WhatsApp verzamelt geen gegevens over jou persoonlijk, wel tel je mee in geaggreerde statistieken natuurlijk. (eg: totaal aantal gebruikers, totaal aantal berichten (per platform), etc.)
5.) WhatsApp mag data die ze wel van je hebben, hoewel summier, op geen enkele wijze doorverkopen: behalve een totale berdrijfs verkoop waarbij de data van eigenaar wisselt, maar ook bij de totale verkoop geld: de privacy policy blijft van kracht en mag niet gewijzigd worden. (Facebook kan er dus nog steeds niet bij... WhatsApp is op papier ook nog steeds ondergebracht bij WhatsApp Inc.)
6.) Copyright is beter afgehandeld; in principe verstrek je WhatsApp enkel toestemming om door jou geuploade materialen te gebruiken voor transmissie over het eigen netwerk, en mag deze voor maximaal 30 dagen cachen om bandbreedte en conversie tijd te besparen. Hierna wordt 't weer verwijderd... En ze mogen er niet naar kijken, doorverkopen, niets.

En zo zijn er nog wel een paar puntjes. :)
In tegenstelling tot Messenger:
1.) WhatsApp slaat je berichten niet op op hun servers, tenzij ze niet afgeleverd kunnen worden (max. 30 dagen, daarna vervallen ze). Afgeleverd is afgeleverd. (Reserverkopietje maak je zelf.)
Dan vind ik de policy van Messenger op dit vlak gunstiger. Hoe minder ik me met backup moet bezig houden, hoe beter.
2.) WhatsApp scant je berichten niet af, jou berichten worden dus nooit gelezen door WhatsApp of een andere derde partij; en ook niet doorzocht voor bijv. marketing/advertentie doeleinden.
Is het opgenomen in de privacy policy van Messenger dat privéberichten worden gescand en gebruikt voor marketing of advertentie doeleinden? Is er bewijs van dat dit gebeurt?
3.) WhatsApp weet niet wie je contacten zijn, Facebook over het algemeen wel; en baseert hier ook weer op hoe andere diensten, bepaalde functies en advertenties werken gebaseerd op interesses van de ander. WhatsApp weet over het algemeen niet eens wie jij in je lijst hebt staan, de client contoleert enkel of je contacten wel of geen WhatsApp hebben en slaat dit vervolgens lokaal op in de app.
Wil je nu zeggen dat als ik Whatsapp op een smartphone installeer, een boel contacten toevoeg, en daarna op een ander toestel (tablet bijvoorbeeld), dat ik dan helemaal opnieuw moet beginnen met het toevoegen van contacten in Whatsapp?

Wat bedoel je met "functies, advertenties gebaseerd op interesse van de ander"? We hebben het over Messenger, niet over Facebook, en in Messenger zie ik geen functies of advertenties.
4.) WhatsApp verzamelt geen gegevens over jou persoonlijk, wel tel je mee in geaggreerde statistieken natuurlijk. (eg: totaal aantal gebruikers, totaal aantal berichten (per platform), etc.)
Me dunkt dat Facebook een profiel opstelt van wat je allemaal op Facebook doet, maar Messenger? Wat mij betreft is weten hoeveel privéberichten ik verstuur niet bepaald een teken van een "minder gunstige privacy policy".
5.) WhatsApp mag data die ze wel van je hebben, hoewel summier, op geen enkele wijze doorverkopen
En wat voor info kan men doorverkopen over het gebruik van Messenger? Wat voor waarde zit daarin? En dan moet je er nog van uitgaan dat dat scannen van privéberichten voor marketingdoeleinden daadwerkelijk bewezen is.
6.) Copyright is beter afgehandeld; in principe verstrek je WhatsApp enkel toestemming om door jou geuploade materialen te gebruiken voor transmissie over het eigen netwerk, en mag deze voor maximaal 30 dagen cachen om bandbreedte en conversie tijd te besparen. Hierna wordt 't weer verwijderd... En ze mogen er niet naar kijken, doorverkopen, niets.
Ik denk niet dat ik het copyright verlies op een foto die ik per privébericht verstuur naar een andere gebruiker. Jij stelt het tegendeel? Waar staat dat neergeschreven?
Dan vind ik de policy van Messenger op dit vlak gunstiger. Hoe minder ik me met backup moet bezig houden, hoe beter.
Tja, ieder z'n ding.
Al je berichten en foto's opgeslagen op de servers van een derde partij, waar het voor allerlei doeleinden kan worden gebruikt/misbruikt OF als de server gekraakt wordt ligt het allemaal op straat... Of zelf ff een kopietje maken en een stuk veiliger van dit soort onzin omdat al je data lokaal staat in plaats van bij de service verlener... Ik heb liever dat laatste. ;)
Weet je wie het ook wel handig vond dat een dienst online kopietjes maakte van alle gegevens? Jennifer Lawrence.

Het is maar wat je prefereert. WhatsApp maakt automatisch een kopie van de berichten elke nacht, dat kopietje wordt eens in de zoveel tijd door mij weer gebackuped naar m'n PC. Totaal geen moeite, wel veiliger.
Is het opgenomen in de privacy policy van Messenger dat privéberichten worden gescand en gebruikt voor marketing of advertentie doeleinden? Is er bewijs van dat dit gebeurt?
Ja. Ja.
Messenger is onderhevig aan de algemene voorwaarden en privacy policy van Facebook, plus een paar extra puntjes specifiek op Messenger gericht.
Wil je nu zeggen dat als ik Whatsapp op een smartphone installeer, een boel contacten toevoeg, en daarna op een ander toestel (tablet bijvoorbeeld), dat ik dan helemaal opnieuw moet beginnen met het toevoegen van contacten in Whatsapp?
Neen.
Heb je WhatsApp uberhaupt ooit gebruikt...? Volgens mij niet. Je voegt helemaal nooit mensen toe in WhatsApp...
Dat is het hele punt van WhatsApp, geen gelazer met het moeten uitnodigen van mensen en dat soort fratsen; het werkt gewoon, en that's it.
Wat bedoel je met "functies, advertenties gebaseerd op interesse van de ander"? We hebben het over Messenger, niet over Facebook, en in Messenger zie ik geen functies of advertenties.
Zo moeilijk is het toch niet te snappen...?
De gesprekken die op Messenger gevoerd worden, en met wie jij ze voert, wordt door Facebook actief bijgehouden en doorgelicht.
Op basis daarvan kunnen adverteerders op Facebook jou targetten. Ook andere functies, zoals bijvoorbeeld vriendenvoorstellen, of welke pages jij moet liken (al dan niet van adverteerders) maken gebruiken van deze intel.
En zo zijn er nog wat dingetjes.

Dat je de ads niet in Messenger zelf ziet, betekent nog niet dat Facebook geen gebruik maakt van de grote hoeveelheden aan data die het verzamelt als je Messenger gebruikt.
Me dunkt dat Facebook een profiel opstelt van wat je allemaal op Facebook doet, maar Messenger? Wat mij betreft is weten hoeveel privéberichten ik verstuur niet bepaald een teken van een "minder gunstige privacy policy".
Ik weet niet of je nu expres je antwoorden vaag formuleert, but it sure doesn't make a lot of sense anymore.
Geen idee hoe je opeens de suggestie wilt proberen te wekken dat het tellen van het aantal berichtjes het enige is dat FB Messenger doet qua informatieverzameling...
WhatsApp verzamelt zelfs dat niet overigens (enkel lokaal in de app, onder het netwerkgebruik kopje.), je telt enkel mee in de "big counter". (Dwz: het totaal aantal berichten per <statistiek>, waarbij statistiek oa per land en operating system zijn onderverdeeld. Dat is echter 0.0 privacy informatie.)
(-edit- Niet helemaal waar, WhatsApp telt wel of je tenminste 1 bericht per maand verstuurd. De rest boeit ze niet, maar dat is hun methode om bij te houden hoeveel actieve gebruikers ze in totaal hebben. )

Wat je op Messenger doet wordt op exact dezelfde wijze verzameld als wat je op Facebook zelf doet. Je ziet de diensten los van elkaar, je moet de diensten gecombineerd zien... Het is 1 product, met 2 verschillende apps. Of 3 zelfs, als je Messenger en Chat als aparte diensten wilt zien. (Waarbij Facebook Messenger de naam van de app is, en Facebook Chat de echte dienst die erachter zit.)

Messenger is niets meer dan een app die verbinding legt met Facebook Chat. Een jabber client, maar dan van Facebook zelf met wat extra snufjes.
Als je wilt kan je op je telefoon ook prima een andere willekeurige Jabber client gebruiken. Je bent absoluut niet verplicht om "Messenger" te gebruiken als je Facebook Chat wilt gebruiken op je telefoon/tablet. Messenger is echter wel de app die Facebook forceert via de normale facebook app, dus is het wel logisch dat de meeste mensen die app downloaden... Maar nodig is het absoluut niet! Sterker nog: er zijn veel betere apps dan Messenger beschikbaar. (Kleiner, sneller, minder batterij vretend. Minder irritante notificaties, Minder actieve push services...)

Dus als je Facebook Chat op je telefoon wilt gebruiken, maar je vindt Messenger een k*t app: dan kan je gewoon een andere jabber client gebruiken.
No problemo. (Vandaar ook dat het permissie verhaal waar jij mee aankwam me geen zier kan boeien. ALS ik Facebook Chat zou willen gebruiken op m'n mobiel (en nu zie ik daar op dit moment totaal geen reden voor.) dan zou de kans klein zijn dat het de Messenger app zou zijn. ALS de permissies me echt dwars zouden zitten, en hypothetisch: als ik die permissies niet kon wijzigen, dan kan ik er altijd nog voor kiezen om een andere app te gebruiken. Een andere app helpt me echter niet om tegen te gaan dat Facebook de data alsnog gebruikt.... Snap je dat? Zie je ook in waarom ik dus maling heb aan de app permissies in het privacy verhaal? Het maakt namelijk niets uit!)

Vandaar dus dat je Messenger niet los kan zien van Facebook. Facebook Chat en Facebook Messenger zijn namelijk in principe hetzelfde product; het een is de dienst, het ander is de client... En laat Facebook Chat nou gewoon een onderdeel zijn van Facebook. ;)
En wat voor info kan men doorverkopen over het gebruik van Messenger? Wat voor waarde zit daarin? En dan moet je er nog van uitgaan dat dat scannen van privéberichten voor marketingdoeleinden daadwerkelijk bewezen is.
Tja, wat voor info kan men doorverkopen over jou zoek queries in Google Search. Of wat je schrijft op je facebook timeline. De pages die je leuk vindt...
Google Analytics informatie. Je smartphone statistieken... Wat kan je er van doorverkopen?

Sorry, maar dit is gewoon een open deur intrappen. If it's personal information: it's valuable. De exacte details en het hoe en wat moet je vragen aan de bedrijven die geinteresseerd zijn in die data, en waarom persoonlijke gegevens, zoals bijvoorbeeld Google en Facebook die verzamelen, uberhaupt grof geld waard zijn.
Facebook heeft ooit eens een algoritme geschreven waarbij het je acties en conversaties op zowel Facebook als Facebook Chat/Messenger volgde, om zo te bepalen wat de kans was dat jij (in de (nabije) toekomst) vreemd zou gaan. Of het nuttig is? Voor sommige adverteerders wel. Derhalve is 't geld waard.
Ik denk niet dat ik het copyright verlies op een foto die ik per privébericht verstuur naar een andere gebruiker. Jij stelt het tegendeel? Waar staat dat neergeschreven?
Copyright verlies je in principe sowieso nooit.
Echter, jij geeft bij het uploaden van een foto naar Facebook wel expliciet hen de rechten om ook te mogen doen met die foto wat zij willen.
Dan kan je hoog en laag springen, maar je bent ermee akkoord gegaan. Dat is geen verlies van je copyright, maar het verstrekken van een licentie op het door jou copyrighted materiaal... Groot verschil. Misschien wel hetzelfde effect, maar dat is een ander verhaal. ;)


Tussen WhatsApp en Facebook zit de duivel hem in de details:
FB: "... you grant us a non-exclusive, transferable, sub-licensable, royalty-free, worldwide license to use any IP content that you post on or in connection with Facebook (IP License) ..."
WhatsApp: "... you hereby grant WhatsApp a worldwide, non-exclusive, royalty-free, sublicenseable and transferable license to use, reproduce, distribute, prepare derivative works of, display, and perform the Status Submissions in connection with the WhatsApp Service ..."

Het lijkt bijna exact hetzelfde te zeggen niet waar?
Toch is het niet zo...
Facebook zegt dat het jou foto's op alle manieren mag gebruiken mits je het geplaatst hebt op facebook, of via een andere dienst die verbonden is met Facebook.
WhatsApp zegt dat het jou foto's op alle manieren mag gebruiken, zolang dat is voor het gebruik met WhatsApp of een andere dienst die verbonden is met WhatsApp.

Snap je 't verschil? De een mag je foto gebruiken als je het maar naar hun verstuurd, de ander mag je foto enkel gebruiken voor de dienst zelf: het afleveren van berichten.
Dat is wel een verschilletje te noemen ja. :P
Waar staat dat neergeschreven?
Dit alles en meer staat netjes beschreven in de algemene voorwaarden en Privacy policies.
Dat is geen abracadabra ofzo, en je kan ze gewoon zelf opzoeken als je wilt...
Okee, bij Facebook is het wat lastig te vinden, je moet heel veel klikken en heel veel verschillende pages lezen... Maar toch is het uiteindelijk wel te vinden en redelijk makkelijk doorleesbaar (noot: Engelse versies zijn naar mijn mening beter en duidelijker.):
https://www.facebook.com/policies
https://www.facebook.com/legal/terms
https://www.facebook.com/about/privacy/

En voor WhatsApp is het allemaal heel erg simpel en makkelijk op 1 page te vinden zonder klikjes naar wat voor artikel dan ook, zonder poespas, zonder het je moeilijk te maken; alles in 1 opslag hier te vinden:
http://www.whatsapp.com/legal/


Voila, heel veel leesplezier! :)
(Als legaleze je kan boeien, tenminste. Ik vind 't zelf machtig interessant.)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 11 november 2014 02:58]

Ok, goed verhaal. Ik ga het met tijd eens bekijken. Vraag me wel af wat dan de heisa was eerder dit jaar: http://www.cnet.com/news/...cepting-private-messages/

Dit strookt toch niet met een policy die actief zou aangeven dat het kan en mag?

Ik vind de vergelijking met Lawrence wel nogal gemakkelijk. Dat is toepasselijk voor alle soorten cloud opslag en overstijgt deze discussie nogal. Device-only opslag vind ik zeer beperkend, een dienst die de cloud gebruikt voor opslag vind ik automatisch een streep voor hebben. Dus of dat minder of juist meer gunstig is ligt volledig aan de gebruiker en is geen vaststaand feit.

Tot slot heb ik Whatsapp wel eens geprobeerd, maar was ik weinig onder de indruk
Het Amerikaanse bedrijf liet daarbij echter niet weten hoe actief gebruikers zijn; het is dus niet bekend of dat aantal betrekking heeft op bijvoorbeeld gebruikers die maandelijks WhatsApp gebruiken.
Gebruikers die minimaal 1 bericht per maand versturen.
Is al een groot aantal keren vermeld. :)


Toch raar dat Facebook Messenger nu pas een half miljard actieve gebruikers heeft. Ze hebben het al jaren, werkt op de desktop versie, elke gebruiker van Facebook heeft standaard Messenger en tot voor kort werkte het altijd in de reguliere facebook app: dat er dan relatief gezien nog zo weinig mensen gebruik van maken geeft eigenlijk meer een flop aan dan een succes product, en laat zien hoeveel beter WhatsApp het eigenlijk doet. Impressive.
Het gaat om de smartphone applicatie, die apparte ;)
Hoe kom je daar precies bij?
Ik zit in de bronnen te kijken en zie enkel dat Messenger dat aantal gebruikers heeft.

Er staat niet bij of dat het totale verkeer is, dus inclusief desktop gebruikers, of van enkel de smartphone app.
Enkel de applicatie heeft de naam Messenger gekregen voor zover ik weet.
De browser versie van de chat applicatie wordt gewoon Facebook Chat genoemd.
De chat-schermpjes rechts onderin zijn onderdeel van Facebook Chat, samen met de zijbalk. De inbox met 'uitgebreide weergave' is Facebook Messages.

[Reactie gewijzigd door Blizz op 11 november 2014 02:12]

Wel apart ik doe alles met whatsapp en werkt ook als je geen vrienden met iemand bent. Ik zou ook geen vrienden willen zijn op Facebook met bijv. zakelijke contacten. Facebook messenger is mij te beperkt en heb geen zin om 5 verschillende messenger applicaties actief te houden.
is voor messenger dan ook totaal niet nodig om vrienden op facebook te zijn, je hoeft niet eens een facebook account te hebben om facebook messenger te gebruiken
Voor de mensen die wel Facebook chat willen gebruiken, maar

NIET 20mb willen downloaden voor een "chat" app
NIET alle privacy functies willen openzetten

kunnen de volgende app eens proberen (gebruik 'm nu ook 2 dagen) : https://play.google.com/s...id=com.spartancoders.gtok
Je kan in principe elke XMPP/Jabber client gebruiken voor Facebook Messenger.
Zo werkt bijvoorbeeld ook de app Pidgin om Facebook Messenger te koppelen op je desktop, en zo zijn er wel meer apps.
Ik hoop dat de optie in Whatsapp komt, om ook met je Facebook contacten te chatten ipv Facebook Messenger.
Het lijkt me *heel* erg stug dat die functie ooit wordt ingebouwd...

Maar, mocht het je enkel er om gaan dat je de Facebook Messenger app niet wilt gebruiken, dan kan je een willekeurige Jabber client pakken uit de Play Store; de gene die je het meest aanspreekt dan natuurlijk. Hiermee kun je inloggen naar FB Chat...
Wellicht is dat de oplossing voor je; tenzij het je er om ging dat je 1 app minder wilde. :)
IPhone ;) Maar toch erg bedankt voor je reactie.
Oh uit de App Store dan :P
Er zijn vast wel Jabber clients te krijgen op iOS. :)
Anoniem: 382732
@Roel91111 november 2014 09:05
Nee, dan help je het karakter van Whatsapp om zeep. WA is niet voor niets met voorsprong de populairste geworden.
Op zich toch niet zo verwonderlijk.
Via de desktop gebruik ik hem ook, of ik nou wil of niet.

Wat ik me afvraag is hoeveel actieve gebruikers ze hebben met de app alleen.
Via facebook ben ik zonder desktop onbereikbaar omdat ik het vertik om
de app te gaan installeren. Hoe zit de verhouding daarmee?
Ik gebruik het zelf redelijk vaak en ik moet zeggen dat de applicatie best wel goed werkt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee