Google maakt Nest met open ontwikkelplatform tot middelpunt slimme huiskamer

Google heeft het Nest Developer Program voor de slimme thermostaat aangekondigd. Hiermee moet Nest in combinatie met Google Now de basis voor smart homes vormen en verschillende apparaten in en om het huis bedienen. Google werkt samen met Whirlpool, Logitech en Mercedes.

Apparaten en systemen die ondersteuning bieden voor Nest krijgen een 'Works with Nest'-aanduiding. Uit een opsomming die Google maakt, blijkt dat het om zeer uiteenlopende dingen kan gaan. Zo kunnen lampen van LIFX in combinatie met Nest Protect gebruikers waarschuwen door een rode kleur te krijgen en kan Nest automatisch een verlichting-schema instellen als gebruikers met vakantie gaan.

Auto's van Mercedes kunnen Nest doorgeven dat de gebruiker bijna thuis is, zodat de temperatuur in de woonkamer erop aangepast kan worden. Google werkt ook samen met Whirlpool. Gebruikers komen in aanmerking voor lagere energietarieven bij landelijke pieken in het verbruik en Nest kan automatisch Whirlpool-apparaten als wasmachines tijdelijk uitschakelen tot de pieken voorbij zijn.

Daarnaast werkt Nest in combinatie met de slimme polsband Jawbone om ervoor te zorgen dat gebruikers opstaan met de juiste temperatuur. Ten slotte kunnen bezitters van een Logitech Harmony-afstandsbediening deze gebruiken om de temperatuur te bepalen.

Voor het eerst gaat Nest ook gebruikersdata van Google inzetten voor de slimme thermostaat. Tot nu toe ging het bedrijf er prat op los te staan van zijn moederbedrijf, maar Google integreert nu enkele van zijn diensten met Nest, schrijft The Wall Street Journal. Daarbij gaat het om spraakbediening via mobiele Google-apps en om Now. De Now-dienst maakt het mogelijk dat Nest weet wanneer een gebruiker naar huis komt via de locatiefunctionaliteit, om zo programma's voor het instellen van de temperatuur te starten. Klanten moeten wel toestemming geven voordat Nest de gegevens van Google kan gebruiken.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

24-06-2014 • 07:52

71 Linkedin

Lees meer

'Google werkt aan slimme thermostaat' Nieuws van 17 december 2013

Reacties (71)

Wijzig sortering
Dit begint er al op de lijken! Prachtige thermostaat. Voor de feature waar bijvoorbeeld de wasmachine uit gaat op piek energie tarieven is erg mooi. Voor de rest hou ik het maar bij een oude draai thermostaat.
En waarschijnlijk velen met je. Het nut van een automatisch regelbare thermostaat lijkt me volledig zinloos als je kijkt naar de strenger wordende bouweisen (naar isolatie en energieverbruik). Het aantal lage-energie woningen & passiefhuisen wordt groter en groter hierdoor, en aangezien die allemaal met een traag vloerverwarmingssysteem uitgerust zijn, hoef je niet even snel aan een knopje te draaien om het warmer te krijgen (je spreekt over meerdere uren om bij te warmen). Bovendien verliezen deze woningen zo weinig energie dat de binnentemperatuur nagenoeg constant is...

Dus ja, als thermostaat niet echt een markt voor? Buiten misschien in de kartonnen amerikaanse huisjes? Ik zie in onze streken toch geen huisje uit 1930 uitgerust worden met zo een hypermoderne thermostaat, dan investeren ze beter in isolatie ;).
En die trage vloerverwarming is de andere helft van het verhaal: als mijn GoogleSpy (zeb zullen het wel anders noemen) merkt dat ik de buurt van mijn huis kom na een langere reis en dan de thermostaat hoog zet...... is ie alsnog veel te laat, mijn vloerverwarming doet er al gauw een uur of 6 over de tent weer op temperatuur te krijgen.........

Dan liever via een app of o.i.d.
Dat de wasmachine of koelkast uit gaat tijdens piek uren is leuk, maar op dit moment is het verschil in prijs tussen piek en dal uren in Nederland niet zo groot. Deze prijzen zijn niet gerelateerd aan het vraag en aanbod van een bepaald moment, en ik denk dat het bericht hier wel op stuurt. Hiervoor zal wel een wijziging op het huidige marktmodel nodig zijn. Op dit moment mogen consumenten niet op de marktprijs afgerekend worden.

Wat hier het nut van kan zijn is dat als er bijvoorbeeld een periode is met veel vraag naar energie, maar weinig aanbod (Bijvoorbeeld een koude donkere windstille dag), de prijzen op dat moment erg hoog kunnen zijn. Als dit ook doorgerekend wordt naar consumenten dan kan het interessant zijn om op dat moment de koelkast of de wasmachine tijdelijk uit te zetten en te wachten op lagere prijzen.
Ik denk dat je meer moet denken aan een dag/nacht tarief. Zo worden wij, nu al, gestimuleerd om op niet piekmomenten grootverbruikers (wasmachine bv) te gebruiken.

Ik weet niet of het wettelijk kan in Nederland, maar ik kan me zo voorstellen dat een slimme wasmachine en een hub als Nest (en slimme energiemeter) aan zou kunnen zetten tot op goedkopere momenten te wassen. Of bijvoorbeeld de auto op te laden.

Je levert wel flink in op privacy, maar dat doe je toch al als je Nest gebruikt.
De mogelijkheden van IT zijn geweldig, en een product zoals dit zat er natuurlijk aan te komen, en we staan er toch niet heel erg van te kijken, wel? En ik wil het helemaal niet over privacy concerns hebben of zo (dat zullen vast anderen wel doen in het kader van dit artikel). Maar hoe is het toch in vredesnaam mogelijk dat één bedrijf oeverloos zijn grip mag blijven uitbreiden? Zou daar niet eens onderhand een regulator gaan ingrijpen? En ik begrijp dat Google wellicht geen monopolist is op een individuele functie, maar bijv. antitrust is toch méér dan alleen dat? Zelfs als je Google een geweldig (bijv. ook zeer ethisch bedrijf) zou vinden, dan valt het toch niet te ontkennen dat Google's invloed toch wel erg groot wordt?
Probleem in deze is alleen, dat het hebben van invloed in de wetgeving van de meeste landen niet verboden is. Pas als je die invloed misbruikt, om jezelf te bevoordelen en concurrentie te benadelen, veranderd de zaak.

Mij persoonlijk staat het idee van een Google Now tegen. Het is teveel data van mij, te geconcentreerd bij een dienst. Ik zal het daarom niet gaan gebruiken.

Ik wacht wel totdat er wat meer concurrentie ontstaat in dat segment, en dan kijk ik wel eens verder wat wijsheid is en of ik een slim huis eigenlijk nu echt wel nodig heb.

Meer on topic, pakt Google het natuurlijk wel slim aan door elk van hun projecten open te stellen en niet zelf als een kip op het gouden ei te blijven zitten. Hoe meer apparaten en diensten er met jouw ecosysteem communiceren, hoe groter de kansen op de markt. Connectiviteit is op dit moment toch de norm aan het worden in elektronica.
Het is toch vreemd dat bedrijven die gaan fuseren dit voorleggen bij de antitrustinstantie van de overheid (soms zelfs in verschillende landen) maar dat als Google groeit tot een (discutabel) te grote omvang, er niet ingegrepen zou kunnen worden? -- Ik zeg niet dat je ongelijk hebt, maar ik zit het me dus allemaal maar hardop af te vragen. (Gevalletje in je zelf praten.)
Ze zijn in geen enkele markt zo groot dat ze een (zo goed als) monopolie hebben volgens mij. Google verspreid zich als een inktvlek over meerdere markten, niet over een markt.

Het enige wat die markten verbind is jouw informatie die gebruikt wordt om je te leren kennen en daar diensten per markt op af te stemmen.

Wat dat betreft zou je wellicht kunnen stellen dat Google een informatie monopolie heeft, maar in hoeverre een mededingings- of antitrustautoriteit daar iets over kan zeggen vraag ik me af. Zelfs privacy organisaties kunnen hooguit in de marge protesteren, omdat gebruikers er in het algemeen vrijwillig voor kiezen om hun info te delen met de dienst.
Dank je, dat lijkt me de eerste reactie die mijn punt begrijpt (nadat ik het inmiddels in een paar posts verder heb uitgelegd, natuurlijk). Dan kan ik nu tenminste gaan slapen!
Je statement over Google Now klopt niet. De data om je Google Now functioneel te laten zijn hebben ze, of je het nu wel of niet gebruikt /activeert.
De data om je Google Now functioneel te laten zijn hebben ze
Dat is mij bekend, maar Google Now is wel de dienst die al die data samenvoegt en vervolgens ontsluit. Dat Google het profiel kan maken stoort me minder dan dat iedereen die mijn Google Now profiel zou kunnen inzien.

Veder kies ik ervoor om bepaalde diensten niet te gebruiken van Google. Domotica zou daar een van zijn.
Weetje wat het probleem is? Je ontkomt er niet aan. Al die nieuwtjes van Google komt nu echt mn strot uit. Je kan niet even zeggen dat je niet verplicht bent om er aan mee te doen.
Stel iemand heeft een camerasysteem van Nest, jij loopt langs, je gezicht wordt herkend en boem je staat in de database van Google dat je daar ooit geweest bent.

Met dat Google glass wordt het helemaal erg. Dan loopt iedereen met zijn glass te 'scannen'. Voor de drager is dit geen probleem want die vind het in orde allemaal. Hetzelfde geldt voor Facebook, maar dat is meer een probleem van de huidige generatie mensen die alles op internet wilt gooien/delen.

Tevens heeft Google nu zoveel geld en macht dat ze iedere markt maar verzieken. Met verzieken bedoel ik dat bedrijven er niet tegen kunnen concurreren. Zij kunnen gratis* diensten aanbieden die normaal geld kosten.

Ook ik werk in de IT en ik vind dat de ontwikkelingen van Google te ver gaan.
Stel iemand heeft een camerasysteem van Nest
Die iemand is verplicht om jouw dat duidelijk te melden, verder is het jouw aanname dat je gezicht herkend zou worden en opgeslagen in een database van Google.

Met je aannames over Google Glass ga je wat mij betreft helemaal het diepe in. Ik beperk me liever tot de reële scenario's, want ook zonder fantastische dingen te verzinnen er er genoeg over Google te zeggen.
Wat hij zegt is voorlopig pure onzin want Glass filmt niet continu. Het klopt dat je ermee foto's kan maken en filmpjes kan maken, maar dat kan ook met een smartphone. Sterker nog, Glass upload ze niet direct naar Google tenzij je auto backup aanhebt, als het goed is.
Anoniem: 470811
@com2,1ghz24 juni 2014 12:13
http://www.ted.com/talks/...hnology_will_transform_us

Leuke TEDtalk van Ray Kurzweil waarin hij een toekomst beeld schetst waarbij Google Glass en prehistorisch apparaat lijkt. Hij heeft het over nano technologie die in staat is om onze prikkels naar onze brein te beïnvloeden. Dit impliceert mogelijkheden als dat er geen mobiele telefoons zijn, geen tablets, geen pc's, et cetera. De interface wordt simpelweg door je nano-bots in je lijf geprojecteerd rechtstreeks in je hersenen. Dit in combinatie met internet mogelijkheden, digitale communities en bijvoorbeeld video opnames waarbij je gehoor en zicht de sensoren zijn.

Ver weg toekomst beeld? 2020 is misschien wel erg dichtbij, maar als je rekening houdt met hoe snel ontwikkelingen gaan (de groei is exponentieel) is dit iets wat ik denk ik nog wel ga meemaken.

Dit vereist dat we als maatschappij wel gaan kijken naar wat we nu vinden van privacy, veiligheid en vrijheid. Want deze driehoek is ontzettend belangrijk.
"Een bedrijf heft te veel succes! Verbieden die hap!"

Tip: je bent tot nader order niet verplicht om een Nest-thermostaat te gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Enai op 24 juni 2014 09:18]

Volgens mij moesten in Nederland de energiebedrijven bijvoorbeeld het netwerkbeheer en de vermarkting van de daadwerkelijke energie uit mekaar trekken. Dat werkt in de praktijk natuurlijk niet altijd even handig, maar conceptueel heb ik dat altijd wel begrepen. Maar ondertussen heeft Google zijn hand wel in heel veel verschillende zaken: satellieten, een (toekomstige) kabel over de zeebodem, het is een grootmacht in de telefoniemarkt, zoekmacht. Ik gun ze hun succes, en ik vind het ook indrukwekkend wat ze voor mekaar krijgen. En ik vind zelfs dat ze nog altijd regelmatig out of the box durven denken. Misschien worden ze wel zo groot dat ze mij kunnen schaden, ook als ik géén Nest-thermostaat gebruik.
Het is niet omdat de overheid zich in Nederland bemoeit met de vrije handel dat men er in de VS ook zo over denkt.
Okay, ik ga hier even kort door de bocht, maar volgens Wikipedia hebben de Amerikanen het mededingingsrecht uitgevonden. Maar zoals ik al in mijn eerste post zei weet ik helemaal niet of dergelijke wetgeving (in welk land dan ook) voldoende zou zijn om hier in te grijpen en of mijn angsten wel terecht zijn (ik ben het op zich wel met @Enai eens dat succes op zichzelf geen reden tot maatregelen is; ik heb het méér over de alomtegenwoordigheid van Google).
valt wel mee, iedereen kan op de markt komen met een gelijkaardig product. Dat even goed compatibel is met de huidige centrale verwarming (wat Nest trouwens niet is met de branders hier in België/Nederland, want die ondersteunen geen OpenTherm)
Ik gebruik bijvoorbeeld Homewizard in combinatie met de heatlink hiervoor. http://www.homewizard.be/heatlink.html
Maar zou het niet erg vinden moest het via google lukken, ben nu ook tevreden over Google Now, en om die functionaliteit te kunnen bieden hebben ze nu éénmaal die gegevens nodig ook. En liever die gegevens in Amerika dan bij onze overheid...
Nest Labs is in een paar jaar tijd uit het niets opgedoken, dus voor Nest geloof ik wel dat er equivalenten op de markt kunnen komen. Maar geldt dat ook voor een breed geaccepteerde Nest die sterk geïntegreerd is met everything Google en waar vele andere bruingoed- en witgoed-leveranciers mee interface? Okay, dat is een kijkje in de toekomst. Maar vandaag de dag, hoe makkelijk zou het zijn om een equivalent voor Android neer te zetten? Search? GMail? En dan voor de totaalintegratie van al die producten? Zoals ik hieronder al ergens toelichtte, ik heb het vooral over de alomtegenwoordigheid van Google.
je wasmachine uitzetten? lijkt mij toch niet wenselijk... is het water op temperatuur... zet je hem uit... kan je weer opwarmen.

Klinkt allemaal heel gaaf, maar niet door enkel met een paar fabrikanten samen te gaan werken. Ben benieuwd hoe dit zich ontwikkeld, want een "slim" huis kan technologisch al lang, maar een goede implementatie die niet duizenden euro's kost en voor een leek te gebruiken is heb ik nog niet gevonden
Vergeet niet dat de Nest eigenlijk bedoeld is voor gebruik in Amerika, en daar verwarmen ze het water niet in de wasmachine maar zit de wasmachine gewoon op de warm-water leiding aangesloten en haalt z'n hete water uit de boiler.
en dat kost geen gas-olie? het is wel efficienter, maar blijft verre-van efficient. Zo'n netwerk (als het groot genoeg is) kan er juist voor zorgen dat we pieken opvangen en minder energie verbruiken. In plaats van meer verbruik door dit soort acties. Sowieso natte was een paar uurtjes in een dichte wasmachine laten liggen is mij afgeraden door moeders :9
brandstof kost daar shit; wij rekenen hier liters, daar betalen ze minder voor een gallon (3.7L)
Ook daar stijgen de prijzen hoor. Het is nog steeds goedkoper, maar je vergelijking gallon - liter gaat allang niet meer op. Daar zitten ze momenteel op 3 euro voor een gallon, dat is dus niet goedkoper dan één liter bij ons.

Ook in Noord-Amerika wordt energie flink duurder de laatste tijd en gaan ze inmiddels ook al meer nadenken over energievebruik van auto's en huishoudelijke apparaten, zoals bijvoorbeeld Nest.

Edit: gerekend op de prijs van California van 4.119 USD / gallon.

[Reactie gewijzigd door Flying op 24 juni 2014 09:23]

http://www.eia.gov/petroleum/gasdiesel/
Retail price $3.67 per gallon
1 gallon = 3.78541 liter
$3.67 = €2.70
2.70 / 3.78541 = 0.713 euro per liter

Mja, maar het is wel nog steeds veel goedkoper
Nou ik moed niks hebben van Google (buiten om Gmail die ik alleen gebruik voor Playstore en Youtube), nu gaan ze nog meer info van je innen en door verkopen.

Wat is zo moeilijk om even alles in huis uit te zetten en dan op vakantie te gaan of weg te gaan, is het zo vreselijk als je in een huis komt waar het 10 a 12 graden is (s winters als je op vakantie ben geweest), is met 1 a 1,5 uurtje weer 20 graden of meer.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 24 juni 2014 18:53]

Moet je wel op de koop nemen dat door fracking je grondwater verontreinigd wordt. Maarja, dan heb je wel goedkope energie.
Ja inderdaad -

Wat boeit het dat wij de planeet met z'n allen verkloten - we zijn toch dood als het echt een probleem wordt dus who gives a shit.

Beetje harder nadenken over duurzame energie is kennelijk moeilijk want het levert geen ene flikker ($$$) op.

[Reactie gewijzigd door shades op 24 juni 2014 14:09]

Hier kan hij ook aangesloten worden op je zonneboiler...
Ik denk dat dit inderdaad iets is voor slimme netten. Maar ben ik bang dat het vooral voor meer dataverkeer zorgt en niet veel aan efficientie toevoegt. Als je een kop koffie wil zetten of een was wil draaien wil je dit wel zelf plannen. Aangezien je nu dorst hebt en de was niet graag nat in de droger laat zitten.
Heb ze daar ook gezien dat ze gewoon een op het gas zijn aangesloten, vond ik ook wel appart..
Anoniem: 382732
@Waah24 juni 2014 08:19
Waarom zou dit niet werken door met een beperkt aantal fabrikanten te gaan samenwerken? Dat is toch met heel veel producten zo? Als je bijvoorbeeld Airplay wilt gebruiken zoek je een versterker die dat ondersteunt.

Als Google partnert met bijvoorbeeld Miele en/of Bosch/Siemens voor huishoudelijke apparatuur dan zijn ze al een heel eind op weg.
Ze maken het tot een open ontwikkelplatform (i.e. iedereen kan er mee werken).
De fabriekanten die er nu al aan meewerken, zijn diegene die er waarschijnlijk onmiddelijk opsprongen.

De rest volgt sowieso wel, anders krijgt de concurrentie teveel voordeel. Nest zelf zal ongetwijfeld ook wel concurrentie krijgen. Ik hoop alleen dat fabriekanten zich niet aan een product gaan binden, want anders zit je aan bepaalde fabriekanten gebonden zodra je een thermostaat hebt (omdat de rest bij de concurrenten zit).
Ach het klinkt allemaal leuk en dat is precies de taktiek die google gebruikt om het aan jou te verkopen.

Je wil thuis komen in een warm huis. Maar misschien is er al iemand thuis.
Ik draai het om. Je komt nu thuis in een kouder huis en hebt het even koud en dan warm. Dat kost wel minder energie in vergelijking tot het opwarmen 30 minuten voor je er bent.

Voor het eerst gaat Nest ook gebruikersdata van Google inzetten voor de slimme thermostaat.

Kijk daar begint het al mee. Data komt nu van google en de volgende stap is jou data naar google. google doet het slim het gaat stapje voor stapje. Wij zijn baby's en google leert ons het lopen wel.
Hoezo? Hij *vraagt* de wasmachine erom. Die kan dan toch zelf een gunstig moment kiezen? (Bijvoorbeeld net vóór een spoelgang.)
Ongeacht hoe mooi het straks integreert en op basis van je levenspatroon de juiste instellingen worden gekozen blijft het een enorm privacy risico.
Ik heb liever dat ik per maand of per jaar wat meer betaal en de data van mij blijft. Nu krijgt Google (als je ermee instemt) ook nog eens over je directe levenssfeer info. Het verdienmodel van Google is het bouwen van profielen en met dit in het achterhoofd wordt het echt een eng bedrijf.
Eensgelijks. Vroeg of laat hebben we een koelkast die van elk product te houdbaarheidsdatum bij houdt. En de zelfde techniek kun je dan ook gebruiken voor de niet-gekoelde producten in de voorraadkast. Google weet straks zelfs wat je eet en ook wanneer je het eet, zodat instantaan de reclame op je Google TV er op aangepast wordt.

Mij niet gezien.
Zodat ze kunnen voorspellen wanneer je poept ook.
En toch zal iedereen erin meegaan.
Anoniem: 470811
@Enai24 juni 2014 09:16
Absoluut. Zo hoef ik minder met onzinnige dingen als boodschappen uitzoeken en doen bezig te zijn. Meer tijd voor leuke dingen doen of omgang met familie/vrienden.
boodschappen uitzoeken is niet jou dwingen om pizza te eten of zo.
gewoon ingrediënten laten kopen en jij stelt het samen :D
Anoniem: 470811
@raro00724 juni 2014 12:15
Klopt, helemaal gelijk.

Misschien zeg ik wel hard op tegen Google: "Ik wil de komende tijd wat gezonder eten" of juist "de komende tijd even de touwtjes wat laten vieren, ben druk" en dat daarmee de wijze van bestellen wordt veranderd.

Je zou ook kunnen denken aan detectie in de prullenbak hoeveel eten er wordt weggegooid en dat je advies krijgt om kleinere hoeveelheden te koken. En het inkopen wordt daar bijvoorbeeld dan ook weer op aangepast.

Talloze opties :)
Mijn personal assistent! Ik denk dat ze de data prima beschermen en doe er mijn voordeel mee.
Uiteraard beschermen ze die data zo goed mogelijk.
Het is een goudmijn voor ze.
Ik begrijp dat ze de acquisitie van Nest willen uitbaten, maar je thermostaat als hub voor je smarthome....
Begrijp dat Nest prima werkt als intuïtieve, slimme thermostaat, maar ik zie het eerder als onderdeel van je smarthome dan als het primaire control panel.
Ik neem dus aan dat er ook een smartphone app is voor de bediening van dit alles?

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 24 juni 2014 08:06]

Je smartphone neem je mee en kan dus niet het hart van je huis zijn. Jij bedoelt het bedien paneel. Dat is inderdaad mogelijk met smartphone.

De thermostaat is vaak middelpunt van huis, centraal bereikbaar opgehangen en staat altijd aan. Vandaar de keuze.
Afgaande op "De Now-dienst maakt het mogelijk dat Nest weet wanneer een gebruiker naar huis komt[...]" maak ik juist op dat Googles clouddienst het centrale middelpunt is - die is overal ;)
De cloud dienst heeft wel een centraal orgaan nodig als backup bij verlies internet.

Moet niet zo zijn dat ketel uitvalt en was nooit draait wanneer google niet bereikbaar is.

De verlichting lokaal aanzetten via nest zonder Ziggo. Maar op het moment dat je buiten huis bent en voor de grote data analyse gebruikt google zijn eigen servers
Die smarthome moet ergens gecentraliseerd zijn, en nest staat (voorlopig) het verst.
Anoniem: 486957
24 juni 2014 08:09
Mooie ontwikkeling, maar is het niet veel efficiënter om een kleine server (denk aan raspberry pi) te gebruiken als hub om verschillende apparaten aan te sturen? Lijkt mij niet logisch om dit vanuit de thermosstaat te doen...
Het is misschien efficiënter maar die thermostaat hangt toch al in de woonkamer. Met een andere oplossing krijg je er nog een kastje bij terwijl je al (ongebruikte) intelligentie in de thermosstaat hebt zitten.
Ik denk ook niet dat je thermostaat je centrale punt wordt. Ze hebben zo als het lijkt de term Nest gebruikt als centraal protocol voor het bedienen van allerhande apparaten. Dat die thermostaat nu ook Nest heet, maakt het wat verwarrend.
Ik vermoed dat uiteindelijk alles via een cloud achtige koppeling wordt aangestuurd. Je hele configuratie zit dus straks buiten je eigen huis. Binnen hangen enkel de apparaten die schakelen.

[Reactie gewijzigd door Sircuri op 24 juni 2014 08:23]

Leuk idee maar ik denk dat dit nooit van de grond komt. Apple en Samsung zijn ook al bezig en je krijgt dus straks allerlei producten die niet jouw systeem ondersteunen. De kans is vrij groot dat bij Samsung alleen Samsung producten gaat ondersteunen... wie heeft er nu alleen Samsung producten? Idem bij Apple vs. Google.
Het werkt alleen als protocol open wordt. Google is daar vrij goed in.

Apple en Samsung gaan vaak voor de meer gesloten variant.
Yep. Maar daar wil Apple inderdaad niet aan. An sich wel begrijpelijk: zoals pegasus al zegt "het werkt zo lekker samen". Maar goed, ik kan me als fabrikant ook voorstellen dat je niet 3 of meer standaarden gaat opnemen.
Nog steeds genoeg mensen die zweren bij Apple omdat het zo fijn met elkaar samenwerkt.

En Samsung is toch vooral van kopieren, beetje verbeteren en scherp geprijsd in de markt zetten. Eigen producten als Bada zijn nooit een succes geworden. Samsung wil wel onafhankelijker worden van Google/Android, maar erg succesvol zijn ze nog niet.
Ik vind het prachtige techniek, echt.
Welke techneut, maar ook consument kan dit niet alleen maar onwijs mooi verzonnen vinden.

Maar...

Google.

Hun verdienmodel staat mij al in de weg met mijn mobieltje, al zou het dat wel misschien nog meer moeten doen, maar als het gaat om echt mijn hele hebben-en-houwen, mijn levensritme, mijn gewoontes, enz, in de privesfeer van mijn huis, dan gaat dat mij (voorlopig) nog echt veel te ver.
Anoniem: 382732
24 juni 2014 08:23
Trouwens wel leuk al die negatieve reacties: een bedrijf probeert nieuwe toepassingen te verzinnen, en als het dan succesvol wordt gaan mensen hier later weer klagen dat er in Europa niets gebeurt en dat de Amerikanen alles regelen. I.p.v. negatief te doen kan je ook zelf nieuwe dingen gaan bedenken en die op zo'n manier bouwen dat ze niet de nadelen van bijvoorbeeld Google oplossingen hebben. Dan komt het vanzelf goed met Europa.
Europa heeft geen klimaat dat eigen initiatief nemen aanmoedigt.
Er is natuurlijk ook een nederlandse variant op de markt: Nefit Easy
doet hetzelfde, geen google :)

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee