Nest krijgt koppeling met Pebble-smartwatch en andere hardware

Nest-gebruikers kunnen voortaan de temperatuur in huis bekijken met de Pebble-smartwatch. Ook kan er worden gecommuniceerd met verscheidene domoticahardware. Nest breidde zijn domoticatoepassingen verder uit door het bedrijf Revolv over te nemen.

Met de Pebble-smartwatch is het onder andere mogelijk om de huidige temperatuur te bekijken in huis en deze eventueel aan te passen. Dat laat Nest weten op zijn blog. Daarnaast is er een koppeling gelegd tussen de slimme thermostaat en verscheidene domoticatoepassingen: het gaat daarbij onder andere om Life360, een app waarmee de locatie van familieleden gevolgd kan worden. Door de koppeling met Nest kan automatisch de temperatuur omlaag worden gebracht als de laatste persoon het huis verlaten heeft.

Nest kan ook communiceren met Rachio, makers van een sprinklersysteem. Mocht de Nest Protect-rookmelder een alarm afgeven kunnen de sprinklers automatisch worden aangezet. Tenslotte is er ondersteuning voor de spraakgestuurde domoticasoftware Ivee en Wallyhome, een sensor die waterlekkage meet.

Verder heeft Nest het bedrijf Revolv overgenomen. Revolv maakt domoticatoepassingen, die dus nu in handen komen van de Google-dochter. De overname heeft waarschijnlijk als voornaamste doel de software van Revolv in handen te krijgen: de hardware die door het bedrijf wordt verkocht is niet langer verkrijgbaar, zo maakte het op zijn website bekend.

Gezien het uitbreiden van de domoticatoepassingen lijken Nest en moederbedrijf Google een grotere aanwezigheid in de huiskamer te willen bewerkstelligen. Dat bleek al toen Google het Developer Program uitbracht, waarmee ontwikkelaars domotica-toepassingen aan elkaar kunnen koppelen via het systeem van Nest. Het bedrijf achter de slimme thermostaat nam eerder al Dropcam over, dat beveiligingscamera's maakt.

Door RoD

Admin Mobile

25-10-2014 • 09:36

39 Linkedin

Reacties (39)

Wijzig sortering
Fijn om te horen, maar volgens mij hebben ze de prioriteiten verkeerd liggen; Zolang NEST ketels niet gemoduleerd aan kan sturen, blijft je met NEST (veel) duurder stoken.

Waar een conventionele ketel zijn vlam alleen uit of 100% aan kan zetten, kan een modulerende ketel kan zijn vermogen regelen, vaak vanaf 20% tot en met 100%. Dit is nodig omdat het rendement van de ketel het hoogst is als het geproduceerde aanvoer water een lagere temperatuur heeft. Immer; Bij een lage watertemperatuur wordt er zoveel mogelijk warmte uit de verbrandingsgassen gewonnen. Een goede kamerthermostaat streeft er dus naar om - wanneer de kamer eenmaal op temperatuur is - deze met een zo laag mogelijke temperatuur aanvoerwater op temperatuur te houden. Vaak is water van nog geen 35 graden daarvoor al voldoende. En deze ketels zijn al ruim 20 jaar (!) gemeengoed in Nederland. Om nog maar niet te beginnen over combiketels, die met een NEST waarschijnlijk gewoon de hele dag de warm water voorraad op >60 graden houden.

De NEST kan een ketel alleen aan of uitschakelen. Dit kan hij ook met een modulerende ketel, maar deze haalt daarmee zijn rendement (bij lange na) niet. Ook gaat het periodiek in- en uitschakelen ten koste van het rendement. Een modulerende ketel (met dito thermostaat) zal de hele dag op 25% branden, terwijl deze met de NEST 25% van de tijd (of waarschijnlijk meer, vanwege het lagere rendement) aan staat. Dit laatste zorgt ook nog wel eens voor onaangename temperatuurschommelingen.

Alles bij elkaar is het niet eenvoudig om een goede thermostaat te maken. Ik had de NEST al bijna besteld, maar het lijkt steeds meer een gadget te zijn. Als ze serieus genomen willen worden, zullen ze toch echt OpenTherm moeten gaan ondersteunen. OpenTherm is het protocol dat (de meeste) ketels met hun kamerthermostaat spreken. Helaas is het niet Open als in 'Open Source' en helaas doet elke fabrikant het weer net even anders, maar het is een begin. 20 jaar terug in de tijd met aan-/uitschakelen is geen optie.
Iedereen roept dit alsmaar heel hard sinds Nest hier verkrijgbaar is. Zullen we de resultaten van de eerste winter afwachten om te stellen dat Nest inferieur is aan Nederlandse keteltechniek? Ik heb al jaren slechts een aan/uit thermostaat en ik merk nooit onaangename temperatuurschommelingen.
Jij hebt dus geen modulerende ketel......
Dat neemt niet weg dat de Nest een deel rendement weg neemt van ketels die dat wel kunnen, en alle HR ketels doen dat en halen daar hun hoge rendement uit.
Waar je hem voor koopt.....

Maar voor ketels die dat niet kunnen maakt dat niet uit, zoals bij jou, en gebruikers met ketels die dat wel kunnen moeten dus dat extra stukje rendement opgeven.
De Nest zuigt dan ook niet maar het mist wel essentiële software om met de modernste ketels overweg te kunnen.
Ik ontken ook niet de voordelen van moduleren, ik vraag me alleen af wat het wérkelijke verschil is na een seizoen tussen een modulerende "domme" thermostaat en de Nest. Er zit een serieuze hoeveelheid kennis en data achter hun algoritmes.

Ik zou me ook kunnen voorstellen dat Nest na de analyse van hun data na hun eerste winter in Nederland alsnog met een firmware upgrade komt om moduleren te ondersteunen als blijkt dat ze niet de winst halen die ze zelf beloven.
Probeer zelf eens met een auto die alleen maar vol gas kan door de stad te rijden.
Dat kan prima als je op tijd het gas loslaat, al is bewezen dat langzaam gas geven veel zuiniger rijdt.

Een vergelijk zal je niet krijgen denk ik, mensen die gewend zijn langzamer op gang te kunnen komen (en snel indien nodig) zullen geen gaspedaal installeren in hun auto dat alleen maar bij vol gas de motor aanstuurt.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 26 oktober 2014 15:03]

Juist ja, voor mij ook reden om Nefit Easy te kiezen. Deze kan wel mijn modulerende ketel aansturen. Aan/Uit is een systeem uit 1980 ofzo. De laatste 20 jaar worden er in NL voornamelijk modulerende ketels geplaatst. Alleen is deze dan alleen maar geschikt voor Nefit en Bosch (zelfde ketels). Ik kan er hetzelfde mee, en als er iets met de ketel is belt ie vanzelf me lokale monteur. Dat is vooruitgang :+

[Reactie gewijzigd door thefox154 op 25 oktober 2014 20:19]

Je kan wel heel erg uit de hoogte doen naar mij, maar ik heb juist stadsverwarming én ik heb het zelf aangesloten. Weet dus heel goed wat aan/uit is ;)
Kijk eens naar Tado... https://www.tado.com/
Binnenkort ook compatibel met OpenTherm:
https://twitter.com/tado/status/511455099583885312
Maar geef toe dat er wel vooruitgang is.

Vroeger keek je op je horloge als iemand vroeg hoe laat het was.
Nu als iemand vraagt hoe warm is. :P
Wij zitten te denken aan een nieuwe ketel en daarbij dan ook een nieuwe thermostaat (momenteel simpel aan/uit Honeywell) nou heb ik aan de Nest zitten denken maar als ik dat zo lees is de Nest (mits modulerende ketel) dus minder efficiënt maar welke thermostaat zou je dan aanbevelen? Moet makkelijk in gebruik zijn en mobiel aanstuurbaar.
[offtopic]
Ben toch wel geschrokken over wat ik gisteren over de Nest hoorde (via een expert in authorisatie/certificaat-vraagstukken). Er zit geen opt-out mogelijkheid in de Nest en voor gebruik moet je je postcode invoeren. Dus of je het wil of niet, je gegevens gaan naar Google.
Postcode is nodig om te bepalen hoe warm/koud het buiten is?
Waarom?
De Nest is vrijwel altijd aangesloten op een Wifi router en aan de hand daarvan is de locatie ook te bepalen.
Dat klopt hier toch niet hoor, ik zit 40 km verder (in vogelvlucht) dan dat mijn IP-adres vertelt.
Je IP locatie klopt inderdaad (bijna) nooit, dit is (o.a.) express gedaan om privacy te garanderen. Daarbij kan je aan de hand van wifi gegevens WEL bepalen waar je bent (Hierrr).
vorige maand woonde ik blijkbaar in Spanje (volgens ip adres toch) en Heb nog nooit een voet in dat land gezet.
Handig als je provider een ander blok ipadressen opgekocht heeft de voorheen uit een ander land kwamen.

verder werkt postcode 90210 niet ?
Met logisch redeneren kom ik daar zelf altijd op uit bij de meeste smartphones en watches. De technologie om te doen wat het moet doen bestaat al lange tijd en is op zichzelf niet eens bijzonder.
Daaruit kun je concluderen dat de hele software-wereld er omheen een ander doel moet hebben. Ook het eisen van die postcode wijst daarop. Dat is technisch helemaal niet nodig als je thuis gewoon online bent.

[Reactie gewijzigd door blorf op 25 oktober 2014 10:20]

Natuurlijk probeert Google zoveel mogelijk informatie over jou te weten te komen. Want denk je nu echt dat ze zomaar 3,2 miljard dollar neerleggen voor een bedrijf wat enkel thermostaten levert? Die fictieve scheiding, waar Nest constant mee bezig is, tussen Google en Nest daar zou iedereen doorheen moeten prikken.
noem mij een dienst van google waarbij dat niet is... rest my case
het gaat daarbij onder andere om Life360, een app waarmee de locatie van familieleden gevolgd kan worden. Door de koppeling met Nest kan automatisch de temperatuur omlaag worden gebracht als de laatste persoon het huis verlaten heeft.

Lijkt me handig voor dieven precies zien waar bewoners van een huis zijn. Oh nee foei het is handig want de thermostaat kan omlaag als de laatste het huis verlaten heeft en zo besparen we een paar euro per jaar .Minder verbruik goed voor het milieu en dat de privacy daarbij verloren gaat en een commercieel bedrijf weet waar we ons bevinden ach zo erg is dat allemaal niet 8)7
Google houd nu ook al je locatie bij, waar was jij de afgelopen dagen?
https://maps.google.com/locationhistory/b/0

Hoe zouden dieven kunnen zien dat je van huis bent? Doordat de thermostaat omlaag is gezet? Of doordat ze in je google account gehackt zijn?
Wat een onzin is dat toch met die dieven etc, dat roepen echt nog altijd een hoop mensen.

1 iemand op uitkijk en 1 iemand die breekt in en dan gewoon wachten tot de bewoners weg gaan op 2de kerstdag of dergelijke dagen. Of je koopt een hitte camera op internet en kijkt bij wie de verwarming uit staat.

Allemaal moeite doen om een google account te hacken of facebook accounts op te zoeken is daar echt niet voor nodig.

Gelukkig zijn de prijzen van tv's en laptops en tablets zo enorm gedaald afgelopen tijd dat het naar mijn idee helemaal niet meer intressant is om bij mensen thuis in te breken. Behalve als je een junk bent en snel moet scoren dan is het misschien nog intressant. Gelukkig woon ik niet in de stad en zitten er hier amper junks.

[Reactie gewijzigd door Haas_nl op 25 oktober 2014 13:22]

Simpelweg omdat het kan. Bedenk het en iemand probeert het uit. Criminaliteit is een bedrijfstak die meer en meer gedwongen is zijn activiteiten online uit te voeren of online hulpmiddelen te gebruiken. Die bedrijfstak vertegenwoordigd simpelweg een economisch volume dat bij gebrek aan alternatieven geen andere kant op kan. Dat jij je het niet kunt voorstellen zegt hierin weinig.

Voor een Google account zal geen postcode nodig zijn. Via onze thermometer raakt deze informatie nu wel (indirect) aan de account gekoppeld. Nou, ik weet genoeg.
dieven is maar 1 voorbeeld.

Neem onze vriendelijke belastingdienst, die sluiten net een overeenkomst met de politie om via de scanners op snelwegen te controleren of iemand zakelijk rijd terwijl deze dat niet opgeeft. Parkeren op kenteken wordt als uitgewisseld met de belastingdienst.

Wat is de volgende stap, google verkoopt de data aan andere bedrijven. U was ziek maar wat deed u dan daar en daar terwijl u ziek op bed moest liggen.

Ja sience fiction roepen de meeste hier. Ondertussen gebruiken we het steeds meer want het is zo handig al die functies. 10 jaar later worden we wakker helemaal gecontroleerd door bedrijven. Je hartslag, bloeddruk online gemeten. Dat kunnen ze combineren met welk tv programma kijk je. Verkopen van info aan je verzekeraar als je slechte eetgewoontes hebt, data data data data.
Als wordt er nu geen misbruik van gemaakt neem van mij maar aan dat als iets waarde heeft en dat heeft die data zal er misbruik van gemaakt worden, vroeg of laat.
Anoniem: 470811
@bbob26 oktober 2014 08:55
Google verkoopt geen data.
Nog niet, maar wat niet is kan altijd nog komen. Daarnaast gebruikt google het voor een steeds groter aantal eigen diensten en dat is net zo een groot gevaar.
Anoniem: 470811
@bbob27 oktober 2014 07:00
Niks is onmogelijk. Maar dit betekend wel dat ze de voorwaarden moeten veranderen.

Daarnaast, als ze hun diensten willen continueren in de EU, moeten ze of de privacy wetten aan laten passen of overtreden.

Het is net wat te ver gezocht. Zeker omdat Google vertrouwen nodig heeft om überhaupt hun business te kunnen doen.
Kijk nu naar SF films en je weet waar we over een aantal decennia staan.

In de Total Recall film met Schwarzenegger in de hoofdrol zag je mensen bij de metro een tunnel in lopen. Ze kregen daar persoonlijke reclame voorgeschoteld. Hoe ver zijn we daar vanaf?
Vergeet je soms dat je in een democratie woont?
En zover het lijkt, werkt dadelijk niemand meer omdat robots het overnemen.
Dus dan heeft niemand meer geld, dus dan heb je ook niks aan reclame.
Ik hoop toch meer op een star-trek toekomst....
U heeft geen locatiegeschiedenis voor 25 oktober 2014
En ook niet van 24,23,22,21..etc :)
Van de afgelopen paar jaar staat er bij mij nog locatiedata in, sinds dat ik een iPhone heb heeft google daar niets opgeslagen.
haha gek hé...
Dat je van Apple niks ziet zegt nog niet dat het er niet is!
Maar ik gebruik daar ook de google diensten als maps en hangouts.
Anoniem: 601896
25 oktober 2014 09:49
Gek dat nest kiest voor pebble, en niet voor het google's eigen wear.
Mogelijk om te laten zien: " hè kijk ons wij zijn echt nog steeds ons eigen bedrijf en hoeven niet alles google te doen "
Ik denk ook dat dezen: nieuws: Nest doet nieuwe beloftes over privacy na overname door Google haaks staan op bijv. de gebruiksvoorwaarden van play-services, die een wear-horloge nodig heeft om te functioneren.
We verzamelen gegevens op twee manieren:

Gegevens die u aan ons levert. Voor veel van onze services moet u zich bijvoorbeeld aanmelden voor een Google-account. Wanneer u dit doet, vragen we u om persoonlijke gegevens, Als u optimaal wilt profiteren van de functies voor delen die we aanbieden, kunnen we u ook vragen een openbaar zichtbaar Google-profiel te m[aken, [..]

Gegevens die we ontvangen op basis van uw gebruik van onze services. We kunnen gegevens verzamelen over de services die u gebruikt en de manier waarop u ze

Pebble werkt onafhankelijk, en wordt niet gefinancierd door advertentie opbrengsten, dus met pebble als partner kan Nest de privacy blijven garanderen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 601896 op 25 oktober 2014 10:10]

Helemaal mee eens
Modulerende ketel plus modulerende kamerthermostaat is het beste

En geen gegevens te veel naar Google
Ook geen abonnementsgeld vorm, want dan geef je ze alles in de hand om te doen wat ze willen

Geef mij maar de Nefit easy die moduleerd op mijn modulerende intergas combilketel en ok heb geen abonement nodig heb hem nu weersafhankelijk gezet werkt superhandig en helehuis comfortabel warm
De nest gaat de ketel 100 procent aan of uit zetten, dag comfort dag rendement

[Reactie gewijzigd door Thuisgebruiker op 25 oktober 2014 12:18]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee