Nest voegt familie-accounts en Home/Away Assist toe aan app

Nest breidt zijn app uit met de functies Family Accounts en Home/Away Assist. Met de eerste kunnen meerdere personen in een huishouden een account krijgen om Nest-producten te gebruiken en met de tweede bepaalt Nest of er iemand thuis is om hierop in te kunnen spelen.

De app is als hart van Nest een manier om alle apparaten te ondersteunen, en er zijn veel mogelijkheden om de functionaliteit uit te breiden, vertelt Lionel Guicherd-Callin, topman productmarketing van Nest. Een van de toevoegingen die Nest donderdag aankondigt is Family Accounts. "Het delen van inlognamen en wachtwoorden is vervelend, dat moet beter kunnen dachten we", aldus Guicherd-Callin.

Met Family Accounts kunnen tot aan tien gebruikers een eigen account krijgen. Daarmee kunnen ze alle apparaten van het platform gebruiken en handelingen uitvoeren, zoals de Nest Thermostat instellen, een blik op het beeld van Nest Cam werpen en notificaties ontvangen van Nest Protect. Bovendien kan ieder een maandelijks Home Report krijgen. Leden toevoegen kan volgens de fabrikant eenvoudig via de app, via instellingen onder Family Account, waarna ze een e-mail krijgen met een uitnodiging om deel te nemen. Bepaalde toepassingen blijven exclusief bij de hoofdgebruiker, zoals aanmelden bij Nest Aware, het publiek zetten van de Cam-video, het wijzigen van het bij Nest aangemelde adres en het verwijderen van een home-account.

De tweede nieuwe toevoeging betreft Home/Away Assist. Voor deze functionaliteit combineert de fabrikant data van de activiteitssensoren in Nest-apparaten met die van iOS- en Android-smartphones van gebruikers die de app draaien. Via machine learning bepaalt Nest vervolgens of er iemand thuis is om te schakelen tussen een Home- en Away-modus. Zo kan een Nest Cam automatisch uitgeschakeld worden zodra een lid van een huishouden thuiskomt. Ook draait de geluidscheck van een Nest Protect niet als het systeem weet dat er iemand thuis is. Ten slotte wordt de functionaliteit gebruikt om activiteit van de thermostaat te verfijnen: die kan bijvoorbeeld aanspringen als de gebruiker op het moment staat thuis te komen.

De update van de Nest-app is per direct beschikbaar en staat los van een verwachte update voor de Nest V3-thermostaat. De Nest V3 biedt in Europa ondersteuning voor het OpenTherm-protocol en zou in combinatie met ketels die dit ondersteunen modulerend moeten kunnen aansturen, maar begin dit jaar klaagden veel gebruikers op Gathering of Tweakers dat dit niet of niet naar behoren werkte. Nest beloofde een softwareupdate en volgens de topman productmarketing komt die op zeer korte termijn beschikbaar.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

10-03-2016 • 15:00

34 Linkedin

Reacties (34)

Wijzig sortering
Goed om te zien dat marketing features sneller worden uitgerold dan updates voor serieuze problemen met die geadverteerde features.

Dit is natuurlijk leuk, maar veel mensen vinden het leuker als ze geen hoge rekeningen krijgen van hun gasleverancier.
Zullen denk ik niet dezelfde mensen zijn die daaraan werken. Ik vind dan ook dat je dat modulatie probleem hier los van moet zien. Het ontwikkelen van een update voor de thermostaat zelf, waarin de problemen zijn verholpen duurt wellicht iets langer dan gehoopt.

Die hoge rekeningen vallen wel mee. Kom eens met cijfers voordat je stemming loopt te maken.
+3 vind ik een beetje overdreven;
LOTG heeft wel een punt.
Het was best een blunder van Nest om te claimen dat ze modulerende werking geintroduceerd hadden terwijl dat in de praktijk niet zo was.
Of het nu heel veel geld scheelt of niet; ik zie ook liever dat mijn ketel lekker zachtjes brandt op 20% in plaats van dat 'ie alleen op 0 of 100% kan. Zal in comfort (schommelingen) ook wel schelen.
Natuurlijk moeten ze het probleem met moduleren oplossen, liever vandaag nog dan morgen.

Het bericht hier gaat echter over de app en nieuwe functionaliteiten. Ik ben blij dat ze deze nu al uitbrengen, ondanks mijn "veel hogere" kosten op mijn energie nota..
Ik zie liever een bedrijf dat luistert naar klachten van klanten. Dus eerst gemelde problemen oplossen en daarna pas nieuwe functies toevoegen.
Volgende keer ook beter testen.
Ik weet niet precies hoe groot de impact is daarvan, maar het feit is wel dat een deel van de gebruikers problemen hebben met die specifieke issue en dat deze al in december 2015 gemeld zijn en dat een fix begin dit jaar is beloofd. Vooralsnog is er niets.
En als je dan als bedrijf wel een andere update uitbrengt dan krijg je de schijn tegen dat je de problemen van de gebruikers niet zo belangrijk vindt en andere prioriteiten stelt.
Als ik overigens even snel wat pagina's doorlees van het Nest topic hier op GoT krijg ik niet een heel positieve indruk van het apparaat en/of het bedrijf.
Ik vind het dus niet zo gek dat mensen wat sceptisch zijn.
Dit begint behoorlijk interessant te worden. Er zijn genoeg alternatieven, maar dit begint naar domotica te ruiken, en dan begint het behoorlijk interessant te worden. Domotica en alarm in 1
Google Alphabet is natuurlijk al hard bezig met domotica. Men heeft alles in huis om marktleider te worden op dit gebied. Het begint met thermostaten (Nest) en camera's (Nest Cam), gevolgd door routers (Google OnHub), televisies (Android, Chromecast) en audio (Chromecast Audio). In combinatie met Android op haar smartphones en de op Android standaard componenten als locatievoorzieningen, text-to-speech and so on, is het natuurlijk gewoon appeltje eitje.

Dan maakt het niet uit of je Honeywell heet en een prachtige ketel hebt: op het moment dat je voor een nieuwe ketel moet en moet kiezen tussen enerzijds een ketel met een gesloten standaard of een open standaard, dan kies je voor het laatste. Nest moet dan wel OpenTherm ondersteuning fiksen, maar als dat eenmaal gefixed is, is het direct einde verhaal voor het merendeel van de domotica fabrikanten.

[Reactie gewijzigd door dakathefox op 10 maart 2016 17:19]

Nest is geen onderdeel van Google meer, Nest valt onder Alphabet.
Aangepast. Nog meer wensen? :-)
Jammer. Ik heb mijn Nest v3 vorige maand verkocht omdat de modulatie problemen aanhielden en er maar geen update kwam. Ook de nieuwe Home/Away functionaliteit was iets waar ik al heel lang op had zitten wachten (al sinds de v2 die ik eerst had) - ik had meer verwacht van Google.

Ik ben nu overgestapt naar het Honeywell Evohome systeem, dit is wel duurder maar werkt nagenoeg perfect. Ook heb ik met IFTTT (If This Then That) zelf de Home/Away functionaliteit kunnen toevoegen.
Ik wacht op die update voordat ik een v3 koop, anders ga ik ook voor de Honeywell! Bedankt dat je je ervaring deelt. Ik had de update eigenlijk al verwacht, want die toezegging was al van december 2015.
Aparte overstap... Evohome is meer een systeem als je meerdere zones wil in je huis, terwijl dat met Nest volgens mij helemaal niet kan toch?
Klopt inderdaad, ik ben overgestapt naar Evohome omdat ik eens wilde kijken of het individueel aansturen van losse radiatoren goed zou werken in de praktijk. Ik ben hier uitermate enthousiast over, en zie ook een ~25% vermindering in het gasverbruik (afgezet tegen de buitentemperatuur).

Op Tweakers is een heel topic over toch ook wel problemen met Evohome, ik moet zeggen dat ik hier niet echt last van heb aangezien hij bij mij de temperatuur netjes regelt per kamer zonder overshoot van meer dan 0,5graden. Wel duurde dit zeker twee weken voordat het systeem alles had geleerd.
De vraag is natuurlijk in hoeverre het ook daadwerkelijk duurder is. Als je energieverbruik daalt omdat het niet een kwestie is van aan/uit, dan zit daar wellicht de winst.

Neemt niet weg dat ik de Nest graag van je had willen overnemen. Onze CV-ketel beschikt ook over de OpenTherm ondersteuning, maar als ik één ding gemerkt heb is dat de fabrikant er ook een andere visie op nahoudt. Met andere woorden: of ik nou een Nest heb of niet, in beide gevallen is het resultaat toch hetzelfde.

Dan kan ik beter voor de Nest gaan, met een betere ondersteuning op de lange termijn.
Iemand een idee hoe je de locatie onder ios aanzet?
Zit in de nieuwe update voor iOS die nu (althans bij mij) binnenkomt via de appstore.
Kan aan mij liggen maar ik zie die 'features' nog niet :)

UpdateL Inmiddels werkt het :)

[Reactie gewijzigd door tcviper op 10 maart 2016 20:05]

Inderdaad, ik ook niet.
Misschien passen ze het persbericht nog aan. :+
Ik moet die rommel niet - inbrekers zijn geïnteresseerd in ALLE beschikbare info die er maar te vergaren is. Dus 't komt mijn huis niet, nooit in!
Betekent dit nou ook dat je GPS kan gebruiken waarmee de app bepaald of thuis/weg bent? Ik vind het nogal vaag, want dat lijkt mij zo simpel en toch kan ik het nergens vinden...
Ik heb zelf een v2 nest en werkt goed, ben er tevreden over.
maar heeft zo'n v3 nest uberhaupt meerwaarde?
ik lees namelijk dat ze elkaar niet echt onder doen dus.
weet niet of er inmiddels grotere verschillen zijn?
Was de v3 niet vooral groter? en heeft die ook een modulerende versie naast de al bestaande aan/uit versie
wat moet ik mij bij die modulerende versie voorstellen?
Dat hij groter is wist ik inderdaad.
Het scherm van de Nest V3 is groter en hij kan via het OpenTherm communicatie protocol praten.

Helaas bleek na levering dat de Nest nog niet een ketel via modulatie aan kon sturen. Dit in tegenstelling wat in de persberichten en op de website stond.

We zijn nu aan het wachten op een firmware update die de functionaliteit toevoegt. We hopen dat dit gaat verbeteren. Frappant is dat Nest zijn persberichten en website met terugwerkende kracht heeft aangepast. Ook wordt er bar weinig respons gegeven.

Tot die tijd is het zonde van je geld om een Nest V3 aan te schaffen als je hiermee hoopt te kunnen moduleren. Voor meer info zou ik het forum eens lezen. Een aantal van ons hebben nu een OpenTherm Gateway tussen de Nest en de ketel hangen zodat we kunnen zien wat er gebeurd. We kunnen dus controleren of de beloofde update inderdaad het goede fikst.

Moduleren
Een aan/uit thermostaat/ketel geeft alleen vol gas of staat uit.
Een modulerende thermostaat/ketel kan ook bepalen hoeveel gas er gegeven wordt. Stel je het verschil maar eens voor wat er zou gebeuren als je dit tijdens het autorijden zou doen.

Een modulerende thermostaat en ketel zorgen ervoor dat de temperatuur gelijkmatiger blijft. Zonder modulatie schommelt de temperatuur meer.

[Reactie gewijzigd door Sepio op 10 maart 2016 16:28]

Moduleren
Een modulerende thermostaat en ketel zorgen ervoor dat de temperatuur gelijkmatiger blijft. Zonder modulatie schommelt de temperatuur meer.
Helemaal correct. Je ziet dat dit in het bedrijfsleven en in openbare gebouwen ook wordt toegepast. In plaats van in het weekend de thermostaat uit te zetten, wordt er gewoon doorgestookt. Dit is uiteindelijk goedkoper dan op de maandagochtend de ketel op z'n lazer te geven.
oke, helemaal duidelijk :) bedankt voor de info. ^_^
Het scherm is groter en V3 kan moduleren indien jouw ketel OpenTherm ondersteunt.
Voor de rest geen echte meerwaarde.
Goedkoopste blijft toch ouderwetse aan/uit thermostaat (wel modulerend). Voor mij zou zo'n NEST geen toegevoegde waarde hebben, leef te ongeregeld.
Het hele idee van de NEST is juist dat hij zich aanpast aan jouw ongeregelde leefgedrag. Hij weet wanneer je in de woonkamer bent en gaat automatisch in de afwezig stand als je daar niet bent na een tijdje.

Het hele probleem voor mij was dus exact deze functie - ik zit vaak op kantoor te werken en dan schakelt die thermostaat dus uit :P. In dat geval zou een "ouderwetse" thermostaat kunnen werken.

Wil je toch wat kunnen regelen met je mobiel, dan kun je denken aan een Honeywell Round Connected Modulation thermostaat.
Het probleem met op thuiskantoor werken was vrij eenvoudig op te lossen door de Nest gewoon daar te zetten wanneer je daar werkt, ofwel door in die ruimte een Nest Protect rookmelder te hangen, die vervolgens aan de thermostaat doorgeeft dat er iemand thuis is.

Ik heb de functie om automatisch het schema aan te passen ook uitgezet, omdat ik dat liever onder controle houd, maar de automatisch afwezig functie vind ik wel bijzonder handig.

Zeker bij een afwijking van het schema vind ik een thermostaat die je op afstand kan bedienen een groot voordeel, vooral aangezien de watertemperatuur van de CV vrij laag staat (voor de zuinigheid, aangezien we een niet modulerende ketel hebben), waardoor het tot anderhalf uur duurt voor de temperatuur bereikt is.

Over het verbruik hebben we in ieder geval niet te klagen (ongeveer 1000l stookolie per jaar, gerenoveerd huis van 55 jaar oud, halfopen bebouwing), dus investeren in een nieuwe ketel rendeert voorlopig niet echt.
Een aan/uit thermostaat is juist NIET modulerend.
Daarnaast ben ik wel benieuwd, waarom jij denkt dat een oude thermostaat zuiniger is dan een 'slimme' moderne?
Omdat een moderne denkt dat ik thuis ben, terwijl ik dat niet ben. Een ouderwetse modulerende zet ik zelf aan/uit, en brandt dus nooit onnodig. Ik ben soms onverwacht een nacht weg, hoe weet die NEST dat?
Dat noemt men sensoren die in de thermostaat zitten en 'kijken' of er beweging is.
En nu met de geofencing optie erbij weet ie het nog beter ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee