Google belooft toch geen advertenties op Nest en Glass te tonen

Google gaat geen advertenties tonen op de Google Glass en zijn Nest-producten. Dat heeft het bedrijf laten weten aan VentureBeat. Woensdag dook er nog een brief op uit 2013 waarin het bedrijf de mogelijkheid voor advertenties op thermostaten en Glass noemde.

De brief die woensdag verscheen, beschrijft de toekomstvisie van het bedrijf wat betreft het tonen van advertenties. Genoemd werd dat Google, maar ook andere bedrijven, in de toekomst mogelijk advertenties op apparaten als thermostaten, koelkasten en brillen gaan weergeven. Google zegt nu tegenover VentureBeat dat de brief geen indicatie zou geven van ontwikkelingen met betrekking tot de producten van het bedrijf.

googleNest, dat twee maanden na het versturen van de vermeende brief door Google werd overgenomen, is volgens Google nooit een platform geweest dat geschikt is voor advertenties. De internetgigant zou dan ook nooit plannen hebben gehad om er advertenties op tonen. Deze ontkenning sluit echter niet uit dat Google data die vergaard is door bijvoorbeeld thermostaten wel gaat gebruiken om bezitters ervan op andere plaatsen gerichte advertenties te tonen. Google laat VentureBeat verder weten dat het momenteel met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission bezig is om de taal in de brief, die in 2013 verstuurd is, te verduidelijken.

Als Google advertenties op apparaten als koelkasten en thermostaten wil tonen, zou dat waarschijnlijk als eerste gebeuren op de apparaten van Nest. Dat bedrijf kreeg na zijn oprichting snel grote bekendheid door zijn zelflerende thermostaat met een opvallende vormgeving en de mogelijkheid om de regelaar via een smartphone-app in te stellen.

Door Taco Blauw

Stagiair

22-05-2014 • 12:01

69 Linkedin

Reacties (69)

Wijzig sortering
De titel:
Google belooft toch geen advertenties op Nest en Glass te tonen
en
Google gaat voorlopig geen advertenties tonen op de Google Glass en zijn Nest-producten
Als die eerste zin klopt met de publicatie van Google snap ik niet wat er anders is aan dit statement dan de brief die gepubliceerd was. Ook daar ging het over de toekomst, met een flinke portie wellicht.

Uit het origineel:
The tech titan today reiterated that it doesn’t plan to serve ads on devices from Nest Labs
en
“Nest, which we acquired after this filing was made, does not have an ads-based model and has never had any such plans.”
Dus geen plannen voor Nest, specifiek. En er staat niks over het verzamelen van data en het gebruiken van die data in je browser, mobiel, glass, etc. Een beetje een wassen neus, vooral bedoeld om de verkoop van Nest niet te schaden, zeker nu ze al met een product-recall te maken hebben.

http://techcrunch.com/201...k-on-the-market-in-weeks/
Beetje raar dat de titel suggereert dat er helemaal nooit advertenties komen op de google glass.
Terwijl de eerste zin van de inleiding precies zegt wat het vorige artikel ook al zei. En dat is dat er nog niet actief plannen zijn om advertenties te tonen. Maar dat er later misschien wel advertenties getoond gaan worden.

Voor de rest vind ik het ook zeker nog niet van deze tijd om reclame te krijgen op je bril of thermostaat. Maar ja misschien over een paar jaar is het juist wel heel normaal. Omdat de thermostaat misschien wel zo slim is geworden dat die weet wanneer er een onderdeel vervangen moet worden. Waarna die dan opzoek gaat op internet. En dit dan laat zien als hint (reclame dus)
Voor de rest vind ik het ook zeker nog niet van deze tijd om reclame te krijgen op je bril of thermostaat
Wanneer wel dan?

Ik ben soms bang dat Futurama vaak realistischer is dan men denkt kwa toekomst besef.
Misschien is Futurama wel een instrument van de grote bedrijven om ons alvast te laten wennen aan het idee dat grote bedrijven in de toekomst aan de macht zijn.

Tot nu toe zijn grote bedrijven lekker op weg om dat te verwezenlijken. Grote bedrijven doen alles wat ze willen zonder grote consequenties (af en toe een boete die niet in verhouding staat tot de grootte van de schending/vervuiling/doden) en ze maken de wetten.

Zo lang deze bedrijven groeiende inkomsten blijven hebben, zullen ze dit verder blijven uitbreiden. Het enige wat wij kunnen doen is er zo min mogelijk aan meedoen.

Tot zover mijn complottheorie.

Voor mij nooit een thermostaat die reclames kan tonen.
Voor mij nooit een thermostaat die reclames kan tonen.
Haha! Alsof je eraan zult ontsnappen. Binnen tien jaar word je een luddiet en/of ouwe zeur genoemd.
Alleen is Matt Groenig niet een persoon die zich houdt aan wat media of andere grote bedrijven willen.

Maar je hebt zeker een punt. Ik zie het ook wel gebeuren dat mensen reclame borden op hun huis hebben, in de voortuin of zelfs in huis overal. En misschien zelfs in dromen.

Meeste mensen lijken niet helemaal door te hebben wat er momenteel gaande is. Want veel van 1984 zijn we heel erg dichtbij aan het komen, de gestapo zou jaloers zijn op wat onze overheden nu uitspoken.
Dit soort onderwerpen laten toch goed zien hoe machtig Google aan het worden is. Door steeds 'goede' keuzes te maken voorkomen ze slinks dat er wetswijzigingen komen die bepaalde technieken verbieden.

Google's doel is heel mooi: ten alle tijden antwoorden kunnen geven op alle vragen... Toch denk ik dat er te weinig kritische vragen aan ze gesteld worden, zoals de vraag: 'En als iemand zich nou niét door glass wilt laten filmen, wat dan?' Waarop het antwoord 'daar hebben we nog niet over nagedacht' volgde.
Vooruitgang is mooi, maar kan ook de totale ondergang met zich meebrengen... Genoeg boeken daarover.

Is er ergens een platform waar dit soort vragen gesteld kunnen worden aan google?
Is er ergens een platform waar dit soort vragen gesteld kunnen worden aan google?
Als het er al is is het gratis met reclames, of moet je betalen.
En uitaraard bij iedere vraag al je gegevens overleggen van jou en de jouwen.
Gelukkig maar, denk dat niemand hier op zit te wachten
Ik denk dat hier wel mensen voor te porren zijn als je dan een gratis Nest krijgt bv.
Net als de orweliaanse tele-screens zullen ze overal zijn. En geleverd en bestuurd via de hogere macht?

Informatie-pluraliteit is mij best wat centen waard.
Voor jouw niet maar genoeg die er anders over denken, getuige dat zo veel mensen Google gebruiken (en dan bedoel ik niet het verplichte gedeelte, aka analytics, maar maps/gmail/android/google+), en laat hij het nou net over DIE mensen hebben...
Er zijn ook zat mensen die het omgekeerde willen, i.e. betalen om geen reclames te krijgen, zie netflix of betaalde versie spotify
Maar die mogelijkheid wordt je toch niet ontnomen? Neem jij toch geen Nest en Glass, niemand die je dat opdringt :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 22 mei 2014 14:02]

En dus moet iedereen zich er maar aan schikken omdat er "genoeg anderen zijn". Ik vind dat behoorlijk enrstig als fandroids dat mensen maar gaan opdringen. Dus omdat hun het willen mogen zij voor iedereen maar hun gegevens doneren aan google, ook de mensen die dat niet willen. Want Glass neemt het toch maar gewoon op of doet een search op elk persoon dat je tegenkomt die je eerder ontmoet hebt.
Ik zeg toch niet dat je dat verplicht moet gebruiken? Als je geen Google wil moet je geen Nest of Glass kopen, lijkt me duidelijk...
Hee, ik ben een fandroid, maar wel zeer kritisch op Google! Android is ook te gebruiken zonder Google; en ook met Google kun je je gegevens tegen Google beschermen door b.v. Xprivacy te gebruiken.
Als je het mij vraagt geven teveel mensen te graag alles om maar iets 'gratis' te krijgen, zonder de gevolgen in te (willen) zien.
Google geeft alleen software diensten "gratis" weg, ze hebben met al hun data verzamelingen en reclame doeleinden nog nooit gratis hardware weg gegeven.

Dus ik snap niet waar dat beeld vandaan zou moeten komen dat het dan ineens gratis zou zijn.
Ze geven hardware niet gratis weg, maar voorlopig wel goedkoper dan iemand anders als het klaar is voor de "grote productie" (cfr. Nexus, niet Google Glass)
Omdat ze nu ook van plan zijn wifi apparatuur aan winkels etc te gaan leveren tegen grote kortingen?
Gratis hardware hebben ze al wel eens weggegeven, het was alleen niet voor advertentiedoeleinden.
Software van Google is niet gratis. Het is gewoon een dienst-wederdienst of beter gezegd een overeenkomst. Google levert bepaalde functionaliteit en jij betaal met surf gedrag en daaropvolgend een stukje reclame.

Ik heb geen oordeel over de overeenkomst maar velen beschouwen Google als gratis omdat er geen geld over de toonbank gaat - dat klopt dus niet - je betaald met surfgedrag en het is gewoon een andere manier van ruilen.

Vind je de overeenkomst niets, dan ga je deze niet met Google aan maar neem je bijvoorbeeld HetNet waar je geld geeft als wederdienst maar wel je privacy behoudt.
Waarom denk je dat je een gratis nest zou krijgen? Krijg je nu dan ook gratis een android toestel van google? Of een gratis chrome stick? Chrome book? Straks een gratis watch mat android? Al die aparaten verzamelen data voor google.
Een deel van jou Android toestel krijg je al gratis. Wellicht niet de hardware, maar het OS op je Android toestel wordt gratis geleverd. Zonder Android was dat zelfde toestel een stuk duurder. Idem voor Chromestick en Chrome book.

De hardware wordt misschien niet gratis geleverd, maar wel goedkoper dan zonder Google. Het is geen ondenkbare situatie dat sommige Google hardware in de toekomst helemaal gratis wordt.
Een deel van jou Android toestel krijg je al gratis. Wellicht niet de hardware, maar het OS op je Android toestel wordt gratis geleverd. Zonder Android was dat zelfde toestel een stuk duurder. Idem voor Chromestick en Chrome book.
Huh ? Er is ook Android *zonder* Google, zoals Cyanogenmod of andere custom rom. Daar moet je gapps apart bij downloaden.
Alle sync uitzetten en sommige gapps bevriezen scheelt ook veel (werkt ook bij stock rom) maar dan moet je wel root hebben.
Nee, Cyanogenmod is gebaseerd op Android. Als Android er niet was, dan zou er dus een ander OS moeten zijn. Dat OS had door telefoonmakers ontwikkeld moeten worden. Ontwikkeling kost geld.

Android is ontwikkeld door Google. Dat je dan geen Gapps download neemt niet weg dat Google graag ziet dat je een Android toestel hebt, omdat ook zonder Gapps Google informatie over je ontvangt. Denk bv. aan Push berichten.
Die zet je gewoon uit. Alleen de apps die jij wilt hebben internettoegang (AFWall+, root), verder permissies beperken (XPrivacy of App Settings, root+Xposed) en alle synchronisatie uitzetten. Voor dat laatste heb je geen root nodig.
Is allemaal toch niet relevant dit? Jij zegt dat Android niet van Google is, en komt nu met rare argumenten over privacy settings. Dat was niet het punt.

Mijn originele punt is dat Android geschreven en ontwikkeld is door Google en dat fabrikanten als Samsung en HTC dat 'gratis' kunnen gebruiken. Als Android er niet was had een Samsung en HTC zelf een OS moeten schrijven,en dan hadden ze al die ontwikkelingsuren erin moeten stoppen.

Verder heb je Push notifications (en dus een GOogle account) gewoon nodig om bijvoorbeeld WhatsApp berichten te kunnen ontvangen.
Een Android toestel verzamelt geen data perse, alleen gapps doet dat. Een Android toestel is ook prima te gebruiken zonder Google account. En waar haal jij vandaan dat een chrome stick data verzamelt? Ik heb daar niks over kunnen vinden.

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 22 mei 2014 12:40]

Daar komt het bekende google gratis verhaal weer.

Ik snap niet dat mensen daar nog steeds in trappen. Het is mooi weer praat. Je betaald namelijk met jou privacy jou data waar google een heel mooi profiel van jou van maakt.
Dat profiel is nu al geld waard en zal steeds meer geld waard worden.

Het kan echter ook tegen jou gebruikt worden door bijv verzekeraars of andere bedrijven.
Zie facebook, er op zul je kreng! of je het nu leuk vindt of niet. Anders gaan mensen zelf wel hun fototjes er op zetten en een idioot zet wel een vierkantje om jouw gezicht met jouw naam er bij. En dus sta je op facebook... of je het nu leuk vindt... of niet.
Inderdaad, ik zie het al voor me: als je de temperatuur wil veranderen zul je eerst 20 seconden naar een reclame filmpje moeten kijken |:(
Ik dacht eerder aan energiekosten die realtime worden berekend aan jouw situatie bij verschillende leveranciers.

Lijkt me best handig.

"U verbruikt nu xx gas en xx stroom."
Bij uw huidige aanbieder kost dit xx euro. Bij de andere 5 opties, kost dit xx euro."
Vraag naar de voorwaarden
Ja niet normaal, of als ik naar GTST wil kijken dat ik dan tussendoor een kwartier reclame moet kijken.
"Gelukkig maar, denk dat niemand hier op zit te wachten "

Haha, je begrijpt toch zeker wel dat google ergens geld aan moet verdienen.
Als dat niet meer kan via het tonen van reclames dan zal dat toch echt moeten komen uit het opbouwen en verkopen van nog diepgaandere gedragsprofielen van de gebrukers.
Dat is iets waar ik dan weer niet op te wachten sta....
Haha, je begrijpt toch zeker wel dat google ergens geld aan moet verdienen.
Ze kunnen je ook gewoon laten betalen voor hun services, zoals hun meeste concurrenten doen...
Ja, maar dat is niet bepaald hun businessmodel.
niemand behalve adverteerders
Ik denk dat heel veel mensen hier juist op zitten te wachten. Als advertenties de kosten drukken, dan kiezen mensen er maar wat graag voor. Als advertenties de directe kosten niet per se drukken maar Google wel meer geld opleveren om in andere projecten te steken waar we vervolgens massaal gebruik van gaan maken, dan kiezen mensen er maar wat graag voor.
Denk je nou echt dat dit niet gaat gebeuren, dit is een typische manier om te peilen hoe dit onder mensen leeft. Het hele verdienmodel van Google is gebaseerd op het verzamelen van data en het weergeven van relevantie advertenties.
Gelukkig, google beloofde ook "Don't be Evil"
dan komt alles goed :F :+
Advertenties tonen is niet evil hoor :)
google beloofde dat niemand, ze verzochten anderen
Nee hoor, dat is hun eigen statement/slogan: http://en.wikipedia.org/wiki/Don't_be_evil

Verzochten niet aan andere, was meer een FU naar M$

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 22 mei 2014 12:23]

denk je dat ze 's morgens opstaan en tegen zichzelf zeggen "niet stout zijn vandaag"

het is een uiting richting anderen niet naar hunzelf;
al zouden mensen kunnen denken dat ze zich er zelf aan houden, wanneer je tegen iemand anders zegt "don't be evil"
company image dmv. suggestion

daarnaast is hun, en sommige mensen hun idee van "goed doen", voldoen aan "demand"
zonder diepergaand moraal is het gewoon hypocriet en egoïstisch al lijkt het aan de oppervlakte niet zo

duh?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 500749 op 22 mei 2014 12:52]

Die advertenties waren niet echt iets waar ik problemen mee had. Ik blijf eerder dikke privacy concerns houden met Glass.
Anoniem: 415197
@43436522 mei 2014 14:09
Maar ze gaan natuurlijk wel Nest gebruiken om data van gebruikers af te tappen, die ze vervolgens weer gebruiken voor advertenties via andere kanalen 8)7
Google doet een "microsoftje" ? ;)

Aankondigen om te kijken of je ermee weg komt ?
Nee hoor, dit is nooit aangekondigd, enkel verstuurd in een brief (in 2013) aan de US waakhond om er onderuit te komen dat ze bepaalde specifieke getallen moesten overdragen.

Het is dus geen "microsoftje" :P
hahaha
you sir, have my plus1
Ik las bij het vorige bericht een hele goede reactie van zoethoutstokje.

hij had het over dat google de mogelijkheid wil gaan bieden aan app ontwikkelaars om reclame te tonen in gratis apps, zoals nu ook gebeurt in android. Als je maar de mogelijkheid heb om ervoor te kiezen tussen gratis en reclame of betaald en geen reclame.
wat MS nu dus doet in de Windows (Phone) store?

[edit : Ja dus

[Reactie gewijzigd door spank_mojoo op 22 mei 2014 13:18]

Wat google doet met adsense, wat Apple doet iads.
Hoe Microsoft het doet weet ik niet.

Het gaat er om dat jouw Android telefoon standaard geen reclame heeft, maar dat het via apps toch aanwezig kan zijn
Microsoft doet het in principe op dezelfde wijze. Ze hebben in Eigen platform, maar je kan van andere advertentieplarforms bv. Google gebruik maken.
Beloftes van een bedrijf? Ik denk dat een gezonde dosis scepsis hier op zijn plaats is.
Beloftes van de meeste bedrijven zijn inderdaad niets waard of ze hebben een zeer beperkte houdbaarheid, want te duur of het zijn zoethoudertjes.
Advertenties op thermostaten? Want we hebben niks beters om te tonen op dat scherm? Ik zeg maar wat, bijvoorbeeld de temperatuur?
Het enige medium waar reclame op de plek van de content staat is video (youtube), in 99/100 andere gevallen zie je bij Google waar je om vraagt, en daarbij/naast/onder/boven (en/of) reclame...

Dus de temperatuur zal je vast wel zien, met reclame erbij dan. Anyway het artikel gaat er om dat het er niet komt :P
Had Google niet vanaf moment één beloofd dat apps op Glass gratis en advertentie-vrij zouden zijn? Ik heb zo snel geen bron, maar kan me herinneren zoiets te hebben gelezen. Het zou een beetje schuin zijn om dat alleen voor 3rd party glassware te laten gelden en zelf wel advertenties te tonen.
Beloftes zijn er om gebroken te worden.

Zeker bij glass zijn er legio mogelijkheden voor augmented reality reclames.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee