Rockstar wil alle steden uit de GTA-geschiedenis aan elkaar koppelen

Volgens Leslie Benzies, producer van diverse Grand Theft Auto-games, wil ontwikkelaar Rockstar ooit alle steden uit de diverse delen van de serie aan elkaar koppelen zodat spelers per vliegtuig van de ene stad naar de andere kunnen reizen en hun favoriete plekken kunnen bezoeken.

Benzies, hoofd van het team dat bij Rockstar North de meeste Grand Theft Auto-games gemaakt heeft, sprak met Digital Trends over de iOS-versie van Grand Theft Auto: Vice City. De game uit 2002 is sinds 6 december te krijgen via iTunes. De website vroeg de producer of het denkbaar is dat Vice City, het game-equivalent van Miami, terugkeert in de serie. Waarop Benzies stelde dat Rockstar graag een grote spelwereld zou scheppen waarin alle steden uit de serie aan elkaar gekoppeld zijn. Spelers zouden dan per vliegtuig de steden kunnen bezoeken en hun favoriete gedeeltes van de spelwereld bezoeken. Het lijkt slechts een idee dat bij Rockstar leeft, maar geen concreet plan waar bij de studio aan gewerkt wordt.

De studio werkt momenteel aan Grand Theft Auto V, dat in 2013 op de markt zou moeten komen. In de nieuwe game keert Rockstar terug naar Los Santos, een fictieve versie van Los Angeles, de stad die ook al in Grand Theft Auto: San Andreas opgenomen was. In GTA V is het decor echter groter dan ooit. De spelwereld is groter dan die uit Grand Theft Auto IV, Red Dead Redemption en Grand Theft Auto: San Andreas bij elkaar. De spelwereld bestaat niet alleen uit de stad zelf en de diverse voorsteden, maar ook het omliggende landschap. Zo zijn er wijngaarden om te bezoeken en is er een flink stuk onontgonnen land, met onder andere de berg Chiliad. Verder is er een zoutmeer en een militaire basis. Los Santos heeft bovendien een strand en de oceaan die daar aan grenst, is te verkennen, mits de speler een duikuitrusting op de kop weet te tikken.

De game krijgt drie verschillende hoofdpersonen, waarmee spelers afwisselend op pad kunnen. Buiten missies om kan er op elk moment gewisseld worden tussen de drie. Het gaat daarbij om de rijke Michael, die in het gegoede deel van de stad woont en als voormalig bankovervaller in een getuigenbeschermingsprogramma zit. Hij kent Trevor, die het minder goed getroffen heeft en in een trailer woont. De derde personage is ene Franklin die als deurwaarder spullen terugvordert bij mensen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De tweede trailer van Grand Theft Auto V

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

14-12-2012 • 11:17

100 Linkedin

Lees meer

Grand Theft Auto IV Review van 9 mei 2008
Een vooruitblik op Grand Theft Auto IV Review van 23 januari 2008
Kaart van spelwereld GTA V lekt uit Nieuws van 10 september 2013
Maak kennis met Trevor uit GTA V Video van 30 april 2013
Maak kennis met Michael uit GTA V Video van 30 april 2013
GTA V verschijnt op 17 september Nieuws van 31 januari 2013
Rockstar zet teasersite GTA V online Nieuws van 2 augustus 2012

Reacties (100)

100
97
76
3
0
4
Wijzig sortering
Even toch een kleine opmerking op het nieuwsbericht: Het artikel waar naar verwezen wordt gaat helemaal niet over een interview over een iOS poort van Vice City, maar om het 10jarige bestaan van Vice City en de re-release 'on mobile devices'.

En terecht: Vice City is namelijk ook in Google Play te krijgen, en niet alleen in iTunes.

Misschien dat Paul het niet wist, maar als Apple gratis reclame krijgt, mag Google dat ook ;)
Anoniem: 221563
@redah14 december 2012 12:33
De Android versie is pas net gereleased en misschien had de auteur dit niet in de gaten?
De grootte van de stad is minder belangrijk dan de dichtheid ervan.

Ik heb alle GTA's veel gespeeld en raakte uitgekeken op de 'leegte' van de sandbox. Het lijkt mij beter om meer gebouwen bereikbaar te maken, meer personages op straat toe te voegen, en meer binding met het dagelijks leven in de stad te creëren.

Ik ben wel razend enthousiast over de trailer :9~
Aan een kant lijkt dit me leuk, aan de andere kant wordt de speelwereld nu wel heel erg groot... Ik vond het in GTA IV al vervelend als ik voor een missie de halve kaart over moest rijden, stel dat je nu ook nog eens naar een andere stad moet?
Het probleem met GTA IV, was buiten de missies, dat je gewoon niets te doen had in de spel wereld.

Persoonlijk heb ik ook nooit de taxi genomen, want je verliest een deel van het gevoel / de fun om door de straten te racen.

En dat is het probleem juist. Buiten door de straten te racen, of missies, dat de wereld doods is. Ja, je hebt auto's dat rondrijden, en voetgangers, maar dat is het. Bijna alle gebouwen zijn lege dozen. En er zijn geen onverwachte events dat zich voordoen terwijl je rondrijd. Op dat gebied is Skyrim beter met de open wereld, en dynamische events. Je hebt tenminste het gevoel, dat er toch "iets" kan gebeuren.

Waarom zijn er geen dynamische events zoals je rijd in de buurt van een bank, en er is een overval bezig. Of ineens in je spiegel zie je een auto achtervolgt door de politie. En tegelijk hoor je op de radio over een politie achtervolging. En dan kan je reageren: Stop de auto, en help de politie, of help de auto te ontsnappen, en word zelf een doelwit.

Wat je ook nog altijd hebt in de serie, is de "console" wapendracht. Wat heb je ... 7 or 8 basis wapens, en dat is het. In praktijk, gebruik je vaak 2 a 3 basis wapens door gans de serie. En heb je zoveel geld, dat je het toch nergens kan uitgeven, want er is niets te vinden / of de moeite waard. Idem met de kleding ... waarom veranderen van look, als je een leuke / goede keuze gemaakt hebt in het begin van het spel, en geen "nut" hebt om van look te veranderen.

Persoonlijk vond ik IV al vrij grote spel wereld, en nu gaan ze deze nog groter maken. Bigger is not always better! Soms heb ik het gevoel dat men kiest voor kwantiteit over kwaliteit in de GTA serie. En niets meer vervelden, als je die "auto's" ziet verschijnen of verdwijnen. Je ziet x auto de hoek omdraaien, je wilt deze hebben, je loop de hoek om ... auto is weg. Men mag ook een beetje werken aan de AI... Niets zo vervelend als de AI dat zo voorspelbaar is.

De GTA serie is niet slecht, maar als je bekijkt, met GTA Vice City ( men eerste 3D GTA ), dan is het eerlijk gezegd gewoon niets veranderd. Veranderingen zijn niet altijd goed, maar men verwacht toch dat tegenover GTA:VC dat je meer & meer mogelijkheden krijgt, en meer het gevoel van een actieve stad, dat geen opbouw is van een automatische algoritme. Again Skyrim waar ze hun les een deel geleerd hebben, door ipv automatische de steden & winkels te laten aanmaken, dat men er voor koos dit te laten doen door "mensen". Wat je meer unieke gebouwen / winkels / locaties oplevert. En neem van mij aan Skyrim heeft ook nog een pak "fouten". Maar daar evolueerde men tenminste. Die indruk kreeg ik niet van de beetje informatie dat uit is van GTA:V
Je baard groeit ook niet en je blijft eeuwig jong, ook al zo'm dooddoener ;)
Aan een kant lijkt dit me leuk, aan de andere kant wordt de speelwereld nu wel heel erg groot... Ik vond het in GTA IV al vervelend als ik voor een missie de halve kaart over moest rijden, stel dat je nu ook nog eens naar een andere stad moet?
Voor mijn gevoel is de grootte van een GTA-stad niks vergeleken met de grootte van van bijvoorbeeld de kaart van TDU. Het kan mij eerlijk gezegd niet groot genoeg zijn. Natuurlijk is het vervelend om van het ene uiterste naar het andere uiterste van de kaart te rijden, maar ze zullen echt niet zo stom zijn om missies te bedenken die 2 uur duren op topsnelheid (zeker 2x zo lang als je van cruisen houdt). Maar realistisch is het wel dat je niet na een minuut of 10 rijden al aan de rand van de kaart zit :)

@Fipo:
Gaat lastig worden aangezien die games in verschillende tijdsperioden speelden.
Ik zie niet waarom dat enig effect zou hebben op het al dan niet slagen van dit plan? Je rijdt met je real life auto toch ook door oude binnensteden om vervolgens langs moderne wolkenkrabbers te komen? En in het verkeer kom je ook alles tegen van 60+ jaar oude oldtimers tot gloednieuwe auto's, zo uit de showroom.

@Olivierh: Daar heb je helemaal gelijk in. Ik bedoelde de vergelijking ook absoluut niet als een teken dat Rockstar zich er makkelijk vanaf maakt, maar ik vind het meestal wel leuk om met auto's te freeroamen, dus lekker door de stad te touren. Ik vermaak me dus met TDU (ik dacht dat dat een ingeburgerde afkorting voor Test Drive Unlimited was) beter dan met GTA, tot nu toe. Met alle steden aan elkaar kun je uren rondcrossen zonder hetzelfde plekje twee keer te zien.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 14 december 2012 12:00]

@Juicy; Test Drive Unlimited.

@Grrrrene: Daar staat tegenover dat een stad in GTA wel wat meer detail heeft, interieuren, dingen te doen, etc, vergeet ook niet dat al die mini 'events' als 2 mensen die een praatje maken, iemand die zn motor controleert etc allemaal tijd en moeite kosten.
Test Drive Unlimited ;)
Je kan toch gewoon met de taxi? Ik vind de speelwereld van GTA IV juist te klein vergeleken met San Andreas.
In GTA IV kon je nog altijd een taxi pakken ;)
Zo werkt dat in Amerika (en bij Rockstar) nu eenmaal: daar denken ze groot, groter, grootst. De afstanden in dat land zijn heel groot, dus dan is dat logisch als dat ook in de game terugkomt. Zoiezo zul je veel grote afstanden per vliegtuig af kunnen leggen, maar een interstate is ook niet verkeerd.

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 14 december 2012 11:27]

Ik zag dat echt niet als belemmering zo ben je even tenminste bezig met een missie, Het is juist leuk als je er even mee bezig ben.
Verder leuk muziekje op 1 van de radio zenders aan zetten en je ben er zo.
Ik vond hem eerder te saai, beton beton beton. Geef mij dan maar de landschappen van San Andreas, als ik dan in een vliegtuig kan stappen en naar een stad kan vliegen als die van GTA4 dan is het wel geslaagd voor mij. Er moet variatie in zitten.
Het is ook niet dat de wereld zo groot is dat de missies over de hele wereld moeten lopen he :) er kan eens een missie bij zitten dat je een hele grote afstand moet afleggen, maar als ze er dan een systeem in steken dat je tussendoor op weg naar daar nog lokale missies kan doen dan is dat al een pak leuker en voelt het minder aan als een opgave :)

Ik zou het wel cool vinden zo een grote wereld, misschien iets voor de volgende generatie consoles!
In GTA SA had ik op verschillende savehouses zo'n kleine helicopter staan in de garage. Als je goed vlak boven de grond kan vliegen prop je hem er zo in. 8-)
Natuurlijk kende ik ook alle helispawns :O
En dan ben je met een paar minuten aan de andere kant van de map of ik vloog ff naar de secret airfield en pikte ff een vliegtuig mee...
Tja en zoals anderen al zeggen, gewoon de taxi nemen zoals in IV.

Ik vond de map van IV wel aardig klein en compact SA was veel weidser opgezet, stiekum vind ik dat wel leuker beetje crusing met de motor of met je gepimpte bak. Geweldig!

VC en SA vond ik nog de leukste IV was een stuk minder, ik hoop dat het wel weer wat meer die kant opgaat...

[Reactie gewijzigd door BAS80 op 14 december 2012 12:16]

Anoniem: 256490
14 december 2012 11:20
Gaat lastig worden aangezien die games in verschillende tijdsperioden speelden.
Op Vice City na speelt alles in de huidige tijd (min of meer). Lijkt me niet ál te veel moeite om even een paar kleine aanpassingen aan Vice City te doen om te laten zien dat er wat tijd verstreken is.

Verder klinkt het wel als een leuk idee, al zou er wel een duidelijke reden voor de speler moeten zijn om ook echt heen en weer te reizen. Als het alleen is 'omdat het kan', denk ik dat het lang zo leuk niet is.
Op Vice City na speelt alles in de huidige tijd (min of meer). Lijkt me niet ál te veel moeite om even een paar kleine aanpassingen aan Vice City te doen om te laten zien dat er wat tijd verstreken is.
Niet helemaal. GTA 2 speelt in de toekomst (hoewel er gehint wordt naar 2013.... dat is niet zo heel erg toekomst meer vandaag de dag), maar GTA SA speelt 20 jaar geleden af (1992) en GTA Londen in 1969 of 1961 (afhankelijk van welke uitbreiding).

Maar een stad als London bestaat vandaag de dag ook gewoon, al zou het wel lachen zijn als ze die in de jaren 60 stijl zouden houden.
Om een of andere reden denk ik dat ze het alleen hebben over de GTA's vanaf GTA3 ,
of denk je dat ze dan ook rustig van GTA 1-2 alsnog de steden gaan modelleren in 3D?

O.T.
Mij zou het wel erg tof lijken om alle steden te zien in de pracht en praal wat de huidige techniek toestaat.
Alleen denk ik wel dat ze wel daar missies moeten laten afspelen of andere doelen moeten creeeren, omdat ik anders bang ben dat die steden niet goed uit de verf komen en ze maar een beetje bijhangen,.
GTA 1 wordt hierin wel meegenomen, want het idee is eigenlijk al hoe het er in GTA 1 uitzag: GTA 1 vindt namelijk plaats in Liberty City (III, LCS, IV, Chinatown Wars), Vice City (VC, VCS) en San Andreas (San Andreas, V). Deze steden hebben ze constant een beetje herhaald, vandaar dat een hoop GTA-fans ook eigenlijk weer Vice City als setting voor V verwachtten. Enige steden die buiten de boot vallen zijn dus Londen en Anywhere (GTA 2).

[Reactie gewijzigd door Gwildor op 14 december 2012 12:36]

Kom je in GTA:SA niet het hoofdkarakter van GTA3 tegen, tijdens de laatste race in Angel Pine tegen Woozie?

Speelt zelfs een missie af in Vice City :)
Liberty City bedoel je :+ bij Marco's Bistro

waaromweetikditsoortdingen...
Zo'n beetje de halve gameplay, zo niet meer, van GTA is 'omdat het kan', dus qua steden zou het niet eens zo hele verkeerd zijn.
Hoewel Vice City wel een stuk afwijkt van de rest, is het niet ondenkelijk dat die met kleine aanpassingen gewoon op een hedendaagse game kan lijken. Daarnaast verwacht ik eigenlijk niet dat ze er veel moeite voor gaan doen en gewoon alle games bundelen met een extra locatie waar je voor vliegen kunt kiezen.
Nope... in principe springt elke GTA verhaal een jaar of 10 vooruit... alhoewel GTA1 en 2 ongeveer dezelfde tijdlijn delen, net zoals GTA3 en San Andreas... maar in basis werken ze vooruit van de jaren '60 tot nu.

Mij klinkt het als een ultiem idee, hoeven ze nog niet eens met de tijdlijnen te rommelen, zou best een goed idee kunnen zijn om een oudere Tommy en CJ tegen te komen. Ik zal mij eerder zorgen maken hoe ze de wereld van GTA3/VC en SA grafisch naar 'hedendaagse standaard' vertalen.
Grote mafia-bazen uit verschillende steden, nationale drughandel die op hol is geslagen. Nationaal opererende bendes en meteen redenen te over om meerdere steden aan te doen ;) . Het idee lijkt mij echt briljant :*) .
En steden bestaan alleen voor een jaar of 10? Er is geen enkele reden om Vice City niet 20 jaar verder in de tijd te zetten.
GTA Vice City is juist goed omdat de sfeer van de jaren 80 goed tot zijn recht komt (Scarface). Als je dit 20 jaar vooruit zet verliest dat toch alle charme die we van Vice City gewend zijn?

Daar heeft Wouter dus wel een puntje dat juist de tijdsdimensie grote invloed heeft op het karakter van het spel. Als alles aan elkaar geknoopt wordt (wat ik overigens wel een vet idee vind) kunnen gebieden, zoals Vice City, ineens tegenvallen en 13 in dozijn worden.
Vice City is natuurlijk gewoon Miami en dat is echt niet zoveel verandered in 20 of 30 jaar.
Juist wel, het spel was juist vet door de disco muziek, en oude autos en sfeer
Maar die muziek kan nu toch nog steeds wel? Granted, we zijn inmiddels verder, maar die radiozenders kunnen nog prima in deze tijd en ook de sfeer is prima terug te brengen naar hedendaags.
natuurlijk zou dat wel kunnen.
maar opzich zou ik me afvragen als je naar San fierro reist ga je dan de andere radio stations krijgen of de zelfde :?
maar in de jaar opzichten zou het wel kunnen.
gewoon heden daagse nummers erin gooien. :Y)
en whalla.
Ja laten we voor een nieuwe GTA alle voorgaande games exact kopieren en helemaal hetzelfde houden op de travel mogelijkheid na.

Kom op jongens dit is rockstar die kun je wel vertrouwen om geen simpele remake te maken.
GTA V is tenslotte al de derde GTA waar Los Santos in zit (in deel 1 zaten alle drie de steden).
Dat betekent toch niet dat de steden niet gelijktijdig bestaan? Het tijdperk is anders, maar hej, dan is dat vliegtuig gewoon een tijdmachine
World of Grand Theft Auto iemand? Het lijkt mij vrij evident dat dit de bedoeling is van dit concept. Daarnaast hoeft niet elke stad in dezelfde zeitgeist geplaatst te worden, daar hebben we trucjes als de ‘alternatieve realiteit’ voor. Dan is het nog steeds Vice City, nog steeds in de Scarface setting, met hier en daar een twist.

De vraag voor mij is met name, hoe leuk is een MMO in de wereld van GTA? SA-MP en MTA VC waren leuk voor een paar uur, maar dat kan je niet verslavend genoeg kunnen noemen om een ‘subscription based’ game van te kunnen maken.
Zie Las Venturas Playground server van San Andreas, waarin je allemaal rond kunt lopen, geld kunt pinnen bij een ATM, en diverse verschillende spellen op kunt roepen en eventueel zelf races kunt bouwen. http://sa-mp.nl/
Ik speel elke dag nog SAMP, stunt servers zijn inderdaad saai. Vernamelijk speel ik op een RP server en wat DM servers, gaat zeker niet vervelen.
Dat hoeft niet direct te betekenen dat 1 van de steden niet meer bestaat.
Hoezo?

Mensen worden ouder, die steden gaan daarnaast niet opeens weg hoor.
Gaat lastig worden aangezien die games in verschillende tijdsperioden speelden.
Het gaat hem niet over de games te koppelen, maar over de steden...
Gaat lastig worden aangezien die games in verschillende tijdsperioden speelden.
Dus? Steden uit het verleden bestaan toch nog gewoon? De scenery zal hier en daar aangepast moeten worden zodat ze allemaal wat beter bij elkaar passen maar verder zie ik geen probleem...
Dan maken ze een paar steden nog opnieuw? Zoveel veranderd er niet aan een stad :P
Waarom maken ze er dan niet een soort van MMORPG van?
Of zou de markt hier niet op zitten te wachten?
Lijkt me sterk; een GTA MMORPG lijkt me erg leuk, mits goed uitgewerkt.
De GTA 4 online is ook nog aardig druk (als ik speel, pc, dan kan ik een server wel nog aardig vol krijgen)
Hmmmm in San Andreas kon je toch al naar Vice City vliegen, of ben ik nou verkeerd? (ik zou toch zweren dat je daar minstens iets kon zien/doen of dat er één of andere cutscene was)
Ja en nee.
Ik neem aan dat je bedoeld in GTA III, Marco's Bistro.
Dat is zeer beperkt, en is eigenlijk alleen het interieur van Marco's Bistro, en de straat ervoor.
Feitelijk zit in SA wel een klein beetje meer van dat gedeelte, maar die hadden dacht ik geen textures, en waren grijs. En in de singleplayer kon je daar ook niet komen. Alleen met mods zoals SA-MP/MTA.
In san andreas was een missie dat je naar gta3 vloog en daar in een italiaans restaurantje (waar je in gta3 ook een keer komt) wat mensen moest neerschieten.

Het was echter niet meer dan een heeeeel klein stukje, een bocht en een gebouw bscly.
Toen SA een beetje gemod werd zijn mensen erachter gekomen hoe daarnaartoe te gaan, en toen bleek ook nog eens dat meer van de helft geen collisions had/je er zo doorheen viel.

Er zijn echter wel hier en daar wat mods te vinden die bijv een vice city eiland naast de 3 van SA legt. (hebben bij mijn weten echter nooit goed gewerkt) bijvoorbeeld die GTA:United die Nakebod hierboven noemt. (voorbeeld van kaart hier)
Rockstar is niet goed in het porten van spellen naar de PC. Dus ik denk dat ik hieraan mijn vingers nooit ga branden. Wel jammer.
De port van IV was k*t, die heb ik ook lekker gedaan op de Xbox360, maar met de versies ervoor heb ik nooit echt problemen gehad.
Soms wel even een Nvidia drivers setje teruggaan en zorgen dat je Mobo en andere drivers up to date waren, maarja daar heb een een pc voor.
Ik draaide dit soort games vroeger met een middensegment graka /pc op 80 tot 95% in SP/MP, en dat kostte me een Zondag middag tweaken. Er zijn blogs zat over hoe de beste tweak eruit te halen voor je pc.

[Reactie gewijzigd door BAS80 op 14 december 2012 13:52]

Alleen gtaIV was een slechte port maar dat kwam ook doordat het de eerste game op de RAGE engine was. Nu zijn ze vijf games verder en werkt het een stuk beter, max payne 3 is hier een mooi voorbeeld van.
Zo hebben trouwens gta 3, vc en sa ook prima bij mij op de pc gewerkt (en nu nog)
GTA X misschien? Zou wel erg tof zijn, al is het alleen maar om vice city en liberty city (de GTA III variant) in fatsoenlijk HD te zien. Zal echter nog wel even duren voor zoiets op de markt zou komen, zal wel ontzettend veel rekenkracht vereisen (of laad tijden) om zo'n grote wereld neer te zetten.

En ook vraag ik mij hier bij af wat gaan ze doen m.b.t. de "nieuwe" steden in de nieuwere games. Gaan ze dan bijvoorbeeld de map van GTA SA pakken, of pakken ze dan Los Santos ala GTA V? Gaan we terug naar GTA III Liberty City of naar GTA IV Liberty City?
Ik denk dat je meer zorgen moet maken om de disc space ;)
ik denk dat tegen de tijd dat het spel uitkomt (want dit gaat niet over deel 5) de vorderingen in de techniek zo ver zijn dat er veel meer past op een disc. Als we dan uberhaubt nog spellen op discs kopen ipv downloaden.
Het zou me niet verbazen als je lang niet alles lokaal hebt staan. Enkele tientallen gigs aan textures, wat algemene geluidseffecten en een paar generieke modelletjes misschien. De rest, wereld-geometrie, radiostations, scripted events, missies zou ik dan "gewoon" streamen, als het even kan met een slim P2P-systeem.
Van de andere kant: wat kosten een paar BRD's of een terabyte aan HD vandaag de dag?
GTA London :) Dat lijkt me leuk om die in 3d te aanschouwen.
Als je "3D" door London (en San Francisco) wilt crossen, is Midtown Madness 2 van Microsoft ook wel aardig.

NB: ook al behoorlijk op leeftijd dus verwacht geen grafisch hoogstandje ;)
Of The Italian Job, ook niet de jongste meer, maar het laagje humor maakte het best wel leuk.
Anoniem: 271482
14 december 2012 11:27
Kan de Red Dead serie er ook niet gelijk bij? Beetje door de woestijn scheuren op je motor enzo...
Denk dat je dat met SA en V ook al kan doen :D

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee