Oude hoofdrolspelers lijken terug te keren in GTA V

In de trailer van Grand Theft Auto V lijken hoofdrolspelers voor te komen uit voorgaande delen van de serie. Dat zou het gerucht kunnen bevestigen dat de speler in het nieuwe deel in de schoenen van verschillende personages stapt.

De trailer van Grand Theft Auto V, die op 2 november werd vrijgegeven door uitgever Rockstar, roept de nodige vragen op. De clip speelt zich geheel in en rond een virtuele versie van Los Angeles af, hoewel de naam van de stad nergens genoemd wordt. De stad diende al eerder als achtergrond, in Grand Theft Auto: San Andreas, dat in 2004 op de markt verscheen en de uitgever heeft inmiddels bevestigd dat GTA V zich in en rond de stad afspeelt. De clip maakt echter niet duidelijk wie het hoofdpersonage wordt in Grand Theft Auto V. Er lijkt echter wel een aantal bekende gezichten in de clip voor te komen.

Zo is na 40 seconden een witte man te zien die over de stad uitkijkt. De man lijkt veel op Tommy Vercetti, het hoofdpersonage uit Grand Theft Auto: Vice City. Sommige kijkers meenden in de voice-over de stem te herkennen van acteur Ray Liotta, die de stem van Vercetti insprak, maar Liotta's agent heeft laten weten dat de acteur niet betrokken was bij de clip. Na 58 seconden is een zwerver te zien die een papieren bord ophoudt waarmee hij om geld vraagt. De man lijkt veel op Niko Bellic, hoofdpersoon uit Grand Theft Auto IV. Na 1:05 minuut is een zwarte man te zien die wegrent bij achtervolgende politieagenten. De man en de situatie lijken gegrepen uit Grand Theft Auto: San Andreas, waar hoofdpersoon Carl Johnson ook vaak voor de politie moest vluchten. Dat er geen nieuwe hoofdpersoon in de clip geïntroduceerd wordt, maar wel oude bekenden te zien zijn, komt overeen met een gerucht dat al langer de ronde doet over Grand Theft Auto V. In de nieuwe game zou de speler in de schoenen van diverse personages kunnen stappen.

Rockstar heeft behalve de clip geen informatie over de game vrijgegeven. Zo is niet bekend wanneer de game uitkomt en op welke platforms deze verschijnt. De verwachting is echter dat GTA V in 2012 op de markt verschijnt, zoals een bron 'dichtbij het bedrijf' eerder dit jaar al liet weten.

Trailer Grand Theft Auto V - Niko Bellic Trailer Grand Theft Auto V - Carl Johnson Trailer Grand Theft Auto V - Tommy Vercetti

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

03-11-2011 • 13:18

109 Linkedin

Reacties (109)

109
105
50
6
0
29
Wijzig sortering
"De clip speelt zich geheel in en rond een virtuele versie van Los Angeles af, hoewel de naam van de stad nergens genoemd wordt."


Kijk eens op 52-54 seconde wat er op de muur van het viaduct gekalkt staat :). Los Santos.
Dan wordt de naam nog niet genoemd :+
Dus niet de naam van de stad: Los Angeles.
Dus niet de naam van de stad: Los Angeles.
De naam van de stad in het spel is Los Santos, jij hebt zeker San Andreas nooit gespeeld? Als dat wel het geval is moet je misschien wat minder drinken om je geheugen te sparen ;)
De quote waar ik op reageer is dat Los Angeles nergens word genoemd. Dat is waar hoe je het ook wend of keert. Los Santos is niet Los Angeles. Los Santos is een verwijzing naar Los Angeles.

Om mij dan van alcohol misbruik te beschuldigen is ongepast.
Press release van rockstar:

http://www.rockstargames....fficial-announcement.html
We are very proud to officially announce that Grand Theft Auto V is in full development.

Developed by series creator Rockstar North, Grand Theft Auto V heads to the city of Los Santos and surrounding hills, countryside and beaches in the largest and most ambitious game Rockstar has yet created.

A bold new direction in open-world freedom, storytelling, mission-based gameplay and online multiplayer, Grand Theft Auto V focuses on the pursuit of the almighty dollar in a re-imagined, present day Southern California.

[Reactie gewijzigd door ph4nt0m op 3 november 2011 13:21]

Met dit persbericht lijkt de kans ook kleiner dat Las Venturas erbij zit (aangezien dat Nevada zou zijn). Dat het de grootste game van Rockstar wordt lijkt het echter wel weer mogelijk te maken, of ze hebben Los Santos (en eventueel San Fierro) op grotere schaal neergezet.
Stonden de namen van deze steden (minus Venturas) niet op dat snelweg bord in het filmpje, naast Los Puerta & Little Seoul?

*Te lui om zelf nog een 3e keer te kijken...

[Reactie gewijzigd door djunicron op 3 november 2011 15:32]

Volgens iemand op 4chan heeft hij `contacten´ binnen Rockstar, voor hoeverre dit waar is laat ik in het midden. Hij weet echter wel een aantal dingen te melden zoals hier te lezen valt: http://www.gamecloud.nl/n...e-informatie-gta5-gelekt/

*Het personage waarmee je speelt heet Adrian. Het is een Latijns-Amerikaanse man.
*De game speelt zicht af in San Andreas in het jaar 2012. In de game komen vaak dingen van de einde van de wereld en de Maya's aanbod.
En * Je kunt meer dames versieren. :P
Anoniem: 383432
3 november 2011 23:02
Dit is de zwerver die iedereen ziet
http://static.wikigta.org.../200px-Jerry_Kapowitz.jpg

dus niet niko. Het is Jerry Kapowitz.
Als de game zich gaat afspelen in 2012 dan zijn dit de leeftijden van alle 3 de personages:
Tommy Vercetti = 62
Carl Johnson = 44
Niko Bellic = 34

Tommy Vercetti zou de man in het derde plaatje wel kunnen zijn. Maar denk zeker dat het dan geen hoofdpersonage in de game word. Vooral door zijn leeftijd. Maar Rockstar kan ons verassen.

In het 2de plaatje kan het onmogelijk Carl Johnson zijn. Je kan makkelijk zien dat de man in het plaatje geen 44 jaar is.

En iemand die een beetje GTA 4 heeft gespeeld kan concluderen dat de man in het 1ste plaatje in de verste verte niet op Niko lijkt.

Edit: Volgorde verkeerd.

[Reactie gewijzigd door WesleyRBK op 3 november 2011 16:28]

Het zou Claude uit GTA3 kunnen zijn, die is ongeveer even oud as Carl.
Maar Claude is blank..
Misschien spelen we straks in verschillende tijdsperioden. Die dan uiteindelijk samen komen.
Dat kan kloppen, de persoon in het derde plaatje zou ook Tommy Vercetti zijn, de eerste juist Nico Bellic. ( of mijn plaatjes moeten andersom staan ten opzichte van bij jou ) Je stelling echter klopt als een bus, ook ik zie geen enkele overeenkomsten in de karakters.
ik heb erg zin in deze gta versie! na san andreas was gta4 wel ontzettend mooi, maar ik miste de vliegtuigen en ook de landschappen waar je in san andreas heel veel boederijen en bergen had ook een woestijn, was gta4 maar gewoon een serie steden naast elkaar. leuk dat het weer terug gaat!
Ik vraag me wel af of het alleen om Los Santos gaat of dan ook bijvoorbeeld San Fiero weer te bezoeken is.
En dan hopen dat die stad nu wel af is, itt GTA SA, waarbij SF maar matigjes is uitgewerkt ivm LA.
Grand Theft Auto V heads to the city of Los Santos and surrounding hills, countryside and beaches in the largest and most ambitious game Rockstar has yet created.
Dit geeft me toch een kleine hoop dat het nog groter zal worden dan San Andreas al was. Of het goede hoop is dat weet ik natuurlijk niet, alles is een gerucht tot Rockstar met bevestiging komt. Hopelijk duurt dat niet te lang meer :9
Het beste uit Vice City (de sfeer, personages,...) + het beste uit San Andreas (voertuigen, wereld,...) zou een fantastische combinatie zijn.

De "zwarte gangsters" in SA spraken imho veel minder tot de verbeelding als de "druglords" uit VC.
De "zwarte gangsters" in SA spraken imho veel minder tot de verbeelding als de "druglords" uit VC.
Dat verschilt denk ik van persoon tot persoon en van interesse tot interesse. Ik vond veel karakters in SA echt geweldig. Ryder, OG-Loc, Catalina... allemaal karakters waarvan ik in een deuk heb gelegen en die mij veel meer zijn bijgebleven dan welk karakter uit VC of eerdere GTA games.

Dat zal bij mij dan ook komen omdat mijn muzikale interesse voornamelijk in hip-hop ligt, vele karakters gebaseerd zijn op bekende rappers etc. Maar ik kan mij heel goed voorstellen dat als je een grote maffia-film-fan bent dat VC weer veel meer tot de verbeelding spreekt.
Dat is vrij apart, aangezien Catalina uit GTAIII komt.

Ik vond idd de karakters uit SA meer diepte hebben dan die uit VC. En betere voice-actors/scripts.
Leuk dat je dat zegt, dat zeggen ze namelijk in San Adreas ook :) Catalina is degene die je in San Andreas steeds belt (en je stalked enz).

CJ was voor zijn terugkeur naar San Andreas dan ook in Liberty City :)
Dat is vrij apart, aangezien Catalina uit GTAIII komt.

Ik vond idd de karakters uit SA meer diepte hebben dan die uit VC. En betere voice-actors/scripts.
Catalina komt ook voor in San Andreas, evenals Claude.
Na de missie Badlands van CRASH (je zit dan inmiddels in Angel Pine) kom je met Catalina in aanraking, wat de nicht is van Cesar Vialpando. CJ en Catalina hebben een kortstondige verhouding (soort van) en je doet dan wat missies (overvallen voornamelijk), waarna Catalina in de missie Farewell My Love CJ dumpt voor Claude. San Andreas speelt zich ook voor GTA III af. GTA III speelt zich af in het Liberty City van 2001. GTA San Andreas speelt zich af in 1992. Vice City speelt zich af in 1986.
Wat ik hoop dat ze terug brengen, en in mijn opinie het beste van vice city was, het kopen en uitbuiten van verschillende bedrijven!
Klopt volgens mij niet, vooral gegeven de leeftijden van de spelers.

GTAIV: Niko is daar 30 ofzo en het speelt zich af in 2008, in de film ziet hij eruit als minimaal 40
GTASA: CJ was 30 in 1994, in de film zit hij eruit als maximaal 40
GTAVC: Tommy was volgens mij ook iets van 30 in 1984, en die ziet eruit als 45 oid.

Als het zich afspeelt in 2012 is Tony bijvoorbeeld 60, Niko 35 en CJ 50! Dit komt niet overeen met de plaatjes....

[Reactie gewijzigd door M_V op 3 november 2011 13:26]

Door M_V, donderdag 3 november 2011 13:22
Klopt volgens mij niet, vooral gegeven de leeftijden van de spelers.

GTAIV: Niko is daar 30 ofzo en het speelt zich af in 2008, in de film ziet hij eruit als minimaal 40
GTASA: CJ was 30 in 1994, in de film zit hij eruit als maximaal 40
GTAVC: Tommy was volgens mij ook iets van 30 in 1984, en die ziet eruit als 45 oid.

Als het zich afspeelt in 2012 is Tony bijvoorbeeld 60, Niko 35 en CJ 50! Dit komt niet overeen met de plaatjes....
Is er dan een jaartal in de trailer genoemd??? Heb hem namelijk niet gezien. Kan het fout hebben...
Rockstar zelf heeft het over "present day" southern California.
Door brama, donderdag 3 november 2011 15:03
Rockstar zelf heeft het over "present day" southern California.
Dan heb ik het gemist... ;)
Dat doet er toch niet toe? Welk jaartal je er ook bij verzint, it doesn't add up. De genoemde 2012 dient louter als voorbeeld.
Wellicht zijn het zonen van.
Kan het niet het personage van gta 3 zijn?
GTA 3 speelde zich meer in deze tijd af en de char lijkt er ook wel een beetje op.

http://images.wikia.com/g...es/0/0f/Claude-GTAIII.jpg

10-15 jaar kan hem er zo wel doen uitzien toch?
Maar Niko komt uit Rusland. Ik snap de geruchten ook niet goed, ik vind die zwerver totaal niet op Niko lijken; het is gewoon een zwerver. Beetje wishful thinking misschien? :?
Nee, Niko komt niet uit Rusland, maar uit Servië.
Heb het eens opgezocht, zijn nationaliteit schijnt nergens genoemd te worden, hoewel een keer word gezegd dat hij uit "de Balkan" komt.
Sterker nog... ik kan het stukje eventjes niet terugvinden, dat is volgens mij zelf een totaal bewuste keuze geweest van Rockstar. Om eventueel gezeur te voorkomen met mensen die zich negatief voelen aangesproken, hij zou eigenlijk een beetje nationaliteit-loos zijn vanwege onrust in Oost-Europa etc. Maar het is wel een feit dat hij Servisch spreekt en leest in de game... daar kan je dus wel enige conclusie uit trekken.

Verder deel ik de mening overigens van anderen, men ziet volgens mij meer in het filmpje dan de bedoeling is. Die zwerver lijkt niet op Nico Bellic en die rennende gangster ook niet op Carl Johnsson... ze hebben alleen hetzelfde witte hemd aan. Tony zou misschien nog wel kunnen... maar dat zou dan weer niet kloppen met de tijd waarin hij een verhaal krijgt en de tijd waarin deze nieuwe game zich gaat afspelen.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 3 november 2011 14:43]

Die zwerver heeft wel wat weg van Johnny Klebitz, een Niko Bellic zie ik er niet in.
Sorry hoor, maar na GTAIV zie ik niet hoe Niko uberhaupt als zwerver op straat komt te leven.

Ik was schatrijk en na zoveel mensen te hebben vermoord voor minder zou dit een heel vreemd vervolg zijn. Plus hij lijkt er inderdaad niet op, en GTA IV zag er niet zo slecht uit dat hij nu onherkenbaar is.

CJ was ik nooit zo'n fan van, en je had als speler redelijk wat invloed op zijn looks.

Voor zowel Tony als CJ geld, ze zagen er als een redelijk platte texture uit in de vorige games ds het is maar wat je er in wilt zien.
CJ is toch wel heel duidelijk hoor! ik dacht hem al te herkennen toen ik dit filmpje zag, ik wist alleen even niet meer welke GTA hij uit kwam. Nu dit gelezen te hebben lijtk het me helemaal duidelijk. Tony ook. Alleen Niko Bellic totaal niet? Hij kan natuurlijk dikker zijn geworden e.d.
in GTA 4 is er ergens graffiti te vinden waar uit blijkt dat Claude, Tommy en Carl dood zijn.

/edit link:
http://gta.wikia.com/inde...P_graffiti_-28GTA4-29-png

[Reactie gewijzigd door Schway op 4 november 2011 01:18]

Ik hoop eerder dat de eerdere personages in een bepaalde rol langskomen, maar dat jij gewoon 1 character bent. Anders voelt het toch niet hetzelfde. Als je plotseling iemand anders speelt voelt het toch minder als 'jouw stad/staat'.

Met DLC zou het wel kunnen, maar ik hoop niet dat we het punt hebben bereikt waar je 2/3e van het spel moet 'unlocken' met DLC.
Dit inderdaad, GTA draait voor een groot deel om het verhaal en dan vind ik het leuker om één personage te spelen.

Off-topic: Ik hoop dat deze eens een keer gelijktijdig voor PC als consoles uitkomt maar dat zal wel weer niet.
En geen slechte port of iets dergelijks. Gewoon een lekkere speelbare GTA!

Met GTA IV ging het nog wel, bij de uitbreidingen was het vaak niet meer te spelen!
[reply] Door Janusch, donderdag 3 november 2011 17:31
En geen slechte port of iets dergelijks. Gewoon een lekkere speelbare GTA!

Met GTA IV ging het nog wel, bij de uitbreidingen was het vaak niet meer te spelen!
Vind de manier waarop ze de grafische instellingen hadden "gelocked" nou niet echt geweldig, hij blokkeerde instellingen aan de hand van je video geheugen. Hij gebruikte geeneens crossfire.
Je ziet duidelijk vinewood voorbij komen in de trailer, wat weer een referentie is naar san andreas.
Je kunt duidelijk San Andreas zien staan op verschillende kentekenborden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee