Pc-versie Grand Theft Auto V verschijnt bij Amazon

In de Franse webwinkel van Amazon is de pc-versie van Grand Theft Auto V verschenen. De versie kan al gereserveerd worden en gaat 50 euro kosten. De game is geschikt voor 18 jaar en ouder. Uitgever Rockstar heeft tot nu toe enkel Xbox 360- en PlayStation 3-versies aangekondigd.

Of er ook echt een pc-versie van Grand Theft Auto V op de markt komt, is onduidelijk. Het Nederlandse kantoor van uitgever Rockstar is niet bekend met een versie voor pc en de uitgever heeft tot nu toe ook enkel bekendgemaakt dat het actiespel verschijnt voor Xbox 360 en PlayStation 3. Rockstar heeft wel losgelaten dat het een pc-versie in overweging heeft.

De pc-versie is sinds afgelopen weekend te bestellen in de Franse webwinkel van Amazon. In andere landen biedt de webwinkel de pc-versie echter niet aan. Het kan dus zijn dat de pc-versie per abuis in de Franse webwinkel te koop wordt aangeboden. Uitgever Rockstar heeft tot nu van alle versies van de actiegame een pc-versie op de markt gebracht, hoewel die bij de laatste edities vaak later op de markt verscheen dan de versies voor Xbox 360 en PlayStation 3. Rockstar heeft aangekondigd dat de game in het tweede kwartaal op de markt zal komen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Grand Theft Auto V in actie

Door Paul Hulsebosch

Redacteur

21-01-2013 • 11:47

109 Linkedin

Submitter: Fresh

Lees meer

'GTA V komt begin 2014 naar de pc' Nieuws van 10 oktober 2013
Kaart van spelwereld GTA V lekt uit Nieuws van 10 september 2013
Maak kennis met Trevor uit GTA V Video van 30 april 2013
Maak kennis met Michael uit GTA V Video van 30 april 2013
Amazon komt met eigen virtuele valuta Nieuws van 5 februari 2013
GTA V verschijnt op 17 september Nieuws van 31 januari 2013
Rockstar zet teasersite GTA V online Nieuws van 2 augustus 2012
Take-Two zoekt stemacteurs voor GTA Nieuws van 29 maart 2011

Reacties (109)

109
106
71
5
0
1
Wijzig sortering
Natuurlijk zegt Rockstar niks over een PC-versie. Op de consoles halen ze meer winst en meer verkopen waarschijnlijk. Als ze nu al zeggen dat ie ook naar de PC komt dan zal er een groep zijn die wacht met kopen op de console om hem daarna voor de PC 'tevoorschijn' te toveren.
Waarom houdt Rockstar zo krampachtig aan de consoles vast? Andere PC games als BF3 hebben aangetoond dat ze wel degelijk winstgevend kunnen zijn, sterker nog EA verdiend er enorm aan.
1: De prijs voor console-games ligt vaak hoger.
2: Je hoeft je minder druk te maken om illegaal downloaden (ja, het gebeurd op consoles ook, en vaak staan die versies als eerste online, maar het is voor velen minder toegankelijk).
3: DLC doet het op consoles een stuk beter.
4: PC zorgt doorgaans voor veel klachten op forums. Crashes, performance-problemen, mensen die gewoon altijd lopen te bitchen, etc.

Op de PC kun je wel degelijk winst maken, áls je een goede game op de markt brengt. Na GTA IV zullen veel mensen deeltje 5 eerst downloaden om te checken of het wel fatsoenlijk werkt. Genoeg redenen dus voor Rockstar om de PC even links te laten liggen. Ondanks dat de GTA-community op de PC nog altijd zeer actief is, zelfs voor de oudere versies.
1 de prijs op consoles ligt hoger omdat een deel van de omzet naar microsolf/sony gaat.
2 ok daar heb je gelijk
3 bron? en op de PC heb je mods, op de consoles niet. mods zorgen ervoor dat de levensduur van een game veel langer wordt
4 dat is omdat er doorgaans slecht ports worden gemaakt, dat ligt dus aan de developer, niet aan het platform.
Battlefield draait een en al om multiplayer, dat is met een illegale download niet mogelijk, GTA draait om singleplayer, een illegale versie van GTA is prima te spelen dus zullen ze minder verkopen als ze gelijk de pc versie op de markt brengen, mensen die een console hebben worden dan in de verleiding gebracht het spel illegaal op de pc te spelen. Zeker omdat het er op de pc ook nog een keer een stuk mooier uit ziet.
Niet dat het niet de moeite waard is om het spel te kopen voor de pc, maar de drempel voor illegaal downloaden wordt een stuk lager gelegd.
Op de Duitse Amazon is de PC versie ook te vinden: http://www.amazon.de/Rock...TF8&qid=1358695405&sr=8-3
(Let ook op het feit dat de prijzen verschillen tussen de Franse en Duitse Amazon, wat aantoont dat de fout - indien het een fout is - niet gebeurd is op een "centrale locatie" waar alle Amazon stores beheerd worden.)

Daarnaast staat die Franse Amazon link al online sinds november vorig jaar. Dit is te controleren door dit artikel http://www.pcinpact.com/n...-seconde-video-arrive.htm
Je zou toch verwachten dat Rockstar Games hier al lang iets tegen gedaan zou hebben en Amazon hierover zou ingelicht hebben? Ik vind het wel interessant... Misschien gaan ze eindelijk eens de PC-versie niet maanden na de consolerelease pas uitbrengen?

En laat ons dit niet vergeten: de Franse Amazon was indertijd verantwoordelijk voor de allereerste leak rond CoD Black Ops II. Das toch ook niet het minste.
Hierdoor kan ik wel geloven dat het niet zomaar een foutje van de administratie is maar dat ze wel degelijk al concrete info hebben.
http://www.destructoid.co...-black-ops-2-222097.phtml

[Reactie gewijzigd door Asgaro op 21 januari 2013 13:11]

Waarom zou R* de game uitbrengen voor PC? Volgens een post hierboven zijn er (excl. Steam) van GTA4 nog geen miljoen exemplaren voor PC verkocht, terwijl de consoles gezamenlijk ruim 10-15 miljoen hebben verkocht. En dat was nog aan het begin van deze console generatie, voor beide consoles staat de teller nu boven de 70 miljoen, wat denk je dat dat voor R* gaat opleveren? En aangezien PC's niet echt aan generaties doen zoals consoles, waarom zou R* er van uit kunnen gaan dat ze met GTA5 nu wel het miljoen halen voor PC, terwijl een enorme stijging in verkoop op consoles tov GTA4 zo'n beetje wel gegarandeerd is?

GTA5 moet uitkomen voor PC omdat topdown GTA daar ooit begonnen is? 3D GTA begon op PS2, maar ik weet wel zeker dat ze zich bij R* niet bezig houden met dit soort redeneringen. Wat ze waarschijnlijk belangrijker vinden is dat ondanks bovenstaande GTA idd 'groot' is geworden op PC...GTA4 is door veeel meer mensen gespeeld op PC dan op console. 1 miljoen verkopen, tig miljoen illegale downloads.

Ze hebben er 5 jaar aan gewerkt. Ik zou kunnen begrijpen dat ze niet nog eens hun meesterwerk aan gaan bieden aan 1 miljoen klanten en 20 miljoen dieven, niet nu de commerciele doelen ruimschoots worden gehaald op console. En dat zou heel jammer zijn voor die miljoen potentiele kopers, en ook triest eigenlijk: GTA4 was zijn geld gewoon waard, ook op PC. Dat piraterij er voor kan zorgen dat zo een coole game niet meer verschijnt voor PC is diep triest. Triest, maar wel begrijpelijk.
De voornamelijke reden voor het groot aantal downloads van GTA IV had rockstar aan zichzelf te danken door het zielige consoleportje wat ze ervan hadden gemaakt die met geen enkele hardware om kon gaan.
Nee. De voornaamste reden voor het grote aantal downloads van GTA4 had R* aan zichzelf te danken door de game simpelweg te maken. Het grote aantal downloads komt omdat een groot aantal mensen de game wil spelen, want GTA games zijn erg leuk. Had de game alle toeters & bellen doen rinkelen, dan was hij nog massaal gejat, omdat het kon. Die miljoenen die de torrent hebben binnengehaald en die de game zijn blijven spelen hebben dat niet gedaan omdat ze er geen moer aan vonden. Ze hebben zich maandenlang uitstekend met de game vermaakt, af en toe stoer gedaan over olala die specs kunnen echt niet meer & vrolijk weer verder spelen. Onzin dus, alsof iemand met een bak van 20k het recht heeft om alles dan maar down te loaden. Ja, nee, mijn bak zou dat spelletje makkelijk 2x in 4K 3D kunnen draaien, dus gap ik het maar. Onzin, kopen als je het zo leuk vind, anders wordt het tzt niet meer gemaakt. En GTA games zijn nou eenmaal niet goedkoop om te maken.

Mensen downloaden voornamelijk zaken die ze willen hebben, en de smoezen die ze dan verzinnen, net kleine kinderen.
Ook al wordt van GTA5 1 miljoen exemplaren op de PC verkocht. Dat brengt Rockstar zeker wel 10 miljoen dollar op. Mag er toch wel vanuit gaan dat gemiddeld zo'n game 10 dollar oplevert voor de uitgever? Prijs van nieuwe PC game is vaak 35 euro. Winkel verdiend wat, logistiek etc. en dan later nog uitverkoop (op steam bijv.). Dan is 10 dollar na mijn mening niet te hoog ingeschat.

Ga mij niet vertellen dat het goed poorten van een XBOX game meer kost dan het oplevert.

En we leven in DLC cultuur, d'r komt zeker nog heel wat DLC voor deze game uit. Ook extra inkomsten.
Natuurlijk zal het uitbrengen van een PC versie netto winst opleveren, en dat zou best 10 miljoen kunnen zijn, wat niet niets is. Maar vergeleken met de honderden miljoenen via de consoleverkopen stelt dat niet zo veel meer voor. Ik kan me dan goed voorstellen dat je als creatieve geesten, en het zijn niet zo maar de eerste de beste, dat je dan besluit: laat die paar miljoen maar zitten, ik wil niet dat miljoenen mijn bloed, zweet en tranen kunnen stelen. Gaan stelen. Want dat gaat gebeuren indien de game uitkomt voor PC. Eventuele DLC ook, en op een schaal onvergelijkbaar als bij consoles. Op PC speelt de overgrote meerderheid GTA4 illegaal, op consoles een zeer kleine minderheid.

Maar goed, de uitgever zal wel besluiten en niet de creatieve geesten, dus een PC versie zal er tzt heus wel komen. En natuurlijk blaast die de consoleversies omver, met al die hightech state of the art videkaarten en wat ik hier al niet voorbij zie komen. Het is alleen jammer dat al die mooie specs altijd vergezeld gaan van een knoeperd van een harde schijf, een internetverbinding en een torrent programma. Triest dat dat laatste het gebruik van het eerste overbodig zou kunnen maken. Zit je dan met je 4K@240fps, alles klaar voor de ultieme crimesimulator maar geen PC versie om te downloaden, laat staan kopen. Dat zou toch lullig zijn?
Misschien outsourcen ze het naar een ander bedrijf dat de rekening voor de port opzich neemt.

Ben het met je eens dat Rockstar de PC niet zo interessant vindt. En dat hun creatieve tijd beter aan iets anders kan worden besteed (want dat zijn ze wel). De jongens van bijvoorbeeld CD Projekt RED kicken helemaal op de technische mogelijkheden van de PC. Totaal anders dan Rockstar.

Maar ik vind het gewoon alleen raar dat je een deel van je publiek niet serieus neemt. Terwijl je er geld mee kan verdienen en je zelf niet eens er voor hoeft te werken.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 338693 op 21 januari 2013 23:09]

Wat mij betreft terecht als hij op de PC uitkomt.
In de vorige delen is duidelijk aangetoond dat het spel goed verkoopt op de pc.

Ik hoop er in ieder geval op, dus de eerste koper is al binnen.

@Nightquest77

Wat je dan wel vergeet is dat in het verleden voor elke GTA een jaar later _wel_ een PC versie is uitgekomen. Wat ik dus niet snap is waarom dat niet direct bij de generale release kan.

*zie ook LA Noire*

[Reactie gewijzigd door Dakreal op 21 januari 2013 12:14]

Maar de pc versie verkopen vallen bij in het niet bij die van de consoles, daarnaast word daar veel meer geld in verdient.

Ik bedoel Grand Theft Auto IV verkopen (global!) :
0.71m PC versus 10.11m XBOX 360 waar praten we dan over, zo goed verkoopt het dus toch niet.

Bron: VGChartz

[Reactie gewijzigd door SilverAqua op 21 januari 2013 12:45]

VGChartz gebruikt geen verkoopcijfers van Steam. Dus deze cijfers kloppen helaas niet.
Neemt niet weg dat de Xbox versie veel beter verkocht is natuurlijk.
Niet alleen steam wordt niet opgenomen in the charts maar eigenlijk alle digitale distributie en gezien het leeuwendeel van de pc games digitaal als downloads verkocht wordt valt het er niet in op. Ook verkoopt het digitaal voor veel langere tijd, en wordt er voor de een of andere reden maar 7% buiten Europa gerekend dit doet me denken dat de Amerikaanse pc sales er niet bij zitten, een laatste factor is dat de winstmarge van games die op steam verkocht worden veel hoger ligt dan die in retail (grofweg 2 keer zo veel geld naar de dev op steam dan retail als ik oude schattingen van retail verkoop mag geloven).

In andere woorden die chart zegt nog minder over pc dan alleen maar steam verkopen.
Je kan het goed praten door dat de digitale distributie er niet bij zit dat het dan waarschijnlijk een stuk hoger zou zijn, maar het feit blijft dat de verkopen gewoon achterliggen op die van de consoles. Logisch dan ook dat veel developers hun games als eerst naar de consoles brengen. Er is namelijk ook nog digitale distributie (XBL PSN) op de consoles die zou hier dus dan ook niet in meegenomen zijn. En heb jij een bron dat het twee keer zoveel winstmarge zit op steam dan op retail?
Je moet wel bedenken dat een groot gedeelte het dus al heeft gekocht, en daarna geen zin meer heeft om dan weer 50 euro te lappen voor de PC.

Ik doe daar ook niet meer aan mee in ieder geval.

Dus alhoewel je cijfers kloppen, zijn ze wat scheef door de late introductie van de pc.
maarja, dat is ook een self-fulfilling prophecy. als ze, zoals bij de vorige GTA, maanden na de console versie nog eens met een PC versie komen wat dan ook nog eens een brakke port is, dan is het logisch dat het zo weinig verkoopt! overigens lijkt me 0.71 nog steeds meer dan de moeite waard, dus tja :)
Digitale verkoop niet meegenomen. Goedzo jongen!
Nou als het werkelijk echt heel goed verkocht dan hadden de marketing- en salesdirecteuren echt wel intern aangedrongen op een PC release. Dat is duidelijk niet het geval, aangezien ze nog steeds in het midden laten of die versie überhaupt komt.
Inderdaad, maar ik blijf erbij dat het verkoopargument nooit de doorslag kan geven. Red Dead Redemption is nooit op de PC uitgekomen, terwijl dat ongetwijfeld (ondanks de piraterij) een groot verkoopsucces zou zijn geworden. Ik hoop alleen dat GTA V dit keer geen port is (net als GTA IV).

[Reactie gewijzigd door tweaker2010 op 21 januari 2013 12:37]

Als GTA V naar de PC komt wordt het een port, want ze zijn nog niet begonnen met ontwikkelen voor de pc. Daarbij zijn de meeste GTA-games ge-port, dus dat zal nu niet anders zijn.
want ze zijn nog niet begonnen met ontwikkelen voor de pc
Zeggen ze. Ik geloof er niets van dat ze er nog niet zeker van zijn of er een pc versie komt of niet. Zelfs op het moment dat de ze uitspraak deden.

Als ze gezegd hadden "Over een half jaartje komt de PC-versie uit" zou dat niet zo'n hele strategische zet zijn geweest.. ps3 en xbox-360 verkopen zouden lager zijn geweest omdat daar ook fanatieke pc-gamers bij zitten.

Op deze manier kopen mensen met een Xbox of een Playstation GTA V en wanneer de Pc versie uitkomt zullen sommigen hem zelfs nog een keer kopen.
Zo gek is het niet; eerst wachten ze de legale verkopen af op de consoles. Als er geen andere keus is zullen mensen kiezen voor het kopen van de console versie naar keuze. Als een PC release tegelijkertijd uitkomt is de kans groter dat ze het spel niet kopen voor hun console maar downloaden voor de PC.

Om de markt zo breed en nuttig als mogelijk te benutten volgen ze, denk ik, deze strategie.
Hoezo downloaden? Ik denk dat de meeste GTA fans hem gewoon kopen.
Inderdaad ja!

Meestal download ik games als ze geen deftige multiplayer hebben.
Bij GTA is dit anders, ook al is het meer een singleplayer game.

Ze steken er al dat werk in, dan beloon ik ze ook graag want ik weet dat ik met een GTA game makkelijk weken aan een stuk fun heb. Zo speel ik GTA SA nog bijna wekelijks, gewoon omdat het leuk is.

Ik heb er alle cd's/dvd's van (GTA III > GTA IV).
Als ik GTA VI ga aanbieden in een webwinkel, zouden websites dan ook keurig een artikel plaatsen? Maar het is natuurlijk wel een mooie ontwikkeling. GTA op de pc hoort er gewoon bij!

[Reactie gewijzigd door ivorlandon op 21 januari 2013 11:54]

Amazon gaat niet zomaar iets aanbieden, en heeft dus wat meer aanzien. jouw webshop dan dus niet.
De artikelen op websites zijn puur willekeur.

Zo is nieuws dat Amazon zijn muziekcloudservice verbeterd gelanceerd heeft, die concurreert met iTunes en nu Apple buitenspel zet wbt in-app aankopen dmv de Cloud player, én een veel grotere cloudservice aanbiedt (250.000 eigen nummers t.o 25.000 bij Apple tegen dezelfde kostprijs, $25/j, je kan dus heel iTunes importeren en nog steeds 8 á 9x zo veel ruimte over hebben ;) ) hier helemaal nergens vermeld op Tweakers, terwijl het wereldwijd nieuws was.
Dat lijkt me toch groot nieuws voor iPhone en iPod gebruikers, ondanks dat de iPad momenteel nog niet ondersteund is, én gebruikers van het nieuwe BlackberryOS, Android, Windows Phone, Linux devices en Sailfish OS, hier wordt dat blijkbaar anders gezien.

Het heeft dus niets met aanzien te maken, maar puur welke paar berichten een website dagelijks wil plaatsen en waarbij geruchten, patentzaken en nieuws voor een hele kleine groep, tegenwoordig ogenschijnlijk meer nieuwswaarde hebben dan feitelijk nieuws voor alle gebruikers van een platform, of zoals hierboven voor bijna alle platforms.

[Reactie gewijzigd door Teijgetje op 21 januari 2013 14:18]

Ook een site als Amazon word beheerd door mensen en waar mensen werken worden fouten gemaakt...
Misschien klopt het wel en is de Franse tak er vroeg bij, misschien ook niet.
Gezien de hoeveelheid foute informatie op sites als Amazon en soort gelijken, dan hoeft het helemaal niets te betekenen. Product specificaties, prijzen, etc zijn vaak incompleet of foutief op de sites.
Maar het gebeurt wel vaak al eens dat het bestaan van een game gelekt wordt door Amazon die "Per ongeluk" het spel al als een artikel plaatste.
Dan is er wel verschil tussen een extra platform voor een game die allang is aangekondigd en een compleet nieuwe game, ook is Amazon een van de grootste webshops en heeft dus meer aanzien dan een willekeurige webshop.
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze het hier goed hebben of dat ze daadwerkelijk meer info hebben maar goed persoonlijk vind ik het gegrond om hier een kort artikel over te schrijven.
Als het maar wel een volwaardige PC versie is en geen halfbakken port. Tot die tijd maar afwachtne.
Het is juist nieuws dat dit een PC versie is!
Anoniem: 384777
21 januari 2013 12:04
Dit spel kwam als 1e uit op de PC, en zou echt belachelijk zijn als de PC gamers aan de kant gezet werden. Maar hun kennende komt hij gewoon eerst op consoles en later pas op de PC, eerst flinke omzetten binnen harken!
'We' zijn bij GTA3 al aan de kant gezet, die kwam eerst op de PS2 uit, en later pas op de PC.
Zelfs de allereerste GTA kwam tegelijk op de PC en Playstation uit.
En toen het pas echt groot werd (vanaf GTA 3) kwam de PC al later uit.
Je kunt zeggen dat de console de game pas echt groot heeft gemaakt.
Het is niet zo dat dit een game van PC spelers is..onzin.
Anoniem: 384777
@Daejji21 januari 2013 14:50
Net zoveel een PC game dus als een console game ..
Dit spel kwam als 1e uit op de PC, en zou echt belachelijk zijn als de PC gamers aan de kant gezet werden.
GTA 1 en 2 werden tegelijkertijd voor PC en PS1 ontwikkeld en uitgebracht, vanaf 3 lagen de consoles voor. Sowieso hebben we het bij GTA2 al over 1999, dus 14 jaar geleden. Om dat nou als argument te gebruiken... Toen was de consolemarkt ook niet zo groot als nu, dus de keuze is niet onlogisch.
Kan niet wachten totdat hij uit is voor de pc.
Als mijn pc hem niet zou kunnen draaien bouw ik er gewoon een nieuwe voor.
Ik kan me nog goed herinneren dat GTA1 in 1998 uitkwam - heb er toen aardig was nachtelijke uurtjes voor opgeofferd.
Uhuh, vooral het tegen iedereen boeren en ruften :+
Ow en stukjes zoeken waar je onzichtbare paden had over t water :)
Het zelfde hier, Ik weet nog toen GTA 3 uit kwam. Heb speciaal mijn computer daarvoor gebouwd. Met mijn vakantie geld. Gek genoeg zal ik dat nu weer doen voor GTA5. :)
Same here. Ik speel niet veel games meer ivm een druk sociaal leven en werk, maar voor GTA maak ik altijd graag een uitzondering. Ik heb iedere GTA grijs gespeeld sinds deel 1.
Dat GTA V eerst op de consoles uitkomt en dan paar maanden later op de PC vind ik niet raar. Juist heel slim van R*. Stel dat de PC versie op dezelfde dag als de consoles uitkomt en jij hebt een game PC en een console. Ga jij de spel kopen of ga je hem gratis van de Pirate Bay afhalen? De echte fans kopen het natuurlijk, maar de meeste mensen zullen gewoon de torrent downloaden. Door eerst GTA V op consoles te laten uitkomen zullen mensen geneigd zijn om het toch te kopen in plaats van maanden te wachten op de PC versie. Natuurlijk zijn er ook omgebouwde consoles, maar die percentage is erg klein.

Ik ben ook erg benieuwd naar de systeemeisen. Ik ga binnenkort de HD7870 halen. Hopelijk kan ik daarmee vloeiend spelen.
Anoniem: 24417
@Zarif21 januari 2013 12:53
dat lijkt me wel, aangezien het ook op dezelfde consoles moet draaien als waar de vorige gta op draaide zal het met een 7870 op de pc vast wel vloeien :)
Je zult hem er uiteraard mee kunnen spelen alleen niet op ultra settings daar heb je denk ik minimaal wel een 7970 of 680 voor nodig - kijk maar naar bv Far Cry 3
Ik kan mij niet voorstellen dat de game gelijk al voor de PC uit komt, meestal is dat pas later. GTA koop je voor de singleplayer, en als je de game illegaal kan downloaden dan is er voor veel mensen geen reden om de game te kopen. Dat is op consoles toch een stuk moeilijker.
Mocht er een hele sterke multiplayer in zitten dan kan dat de zaak veranderen, maar ik heb me nooit vermaakt met de GTA4 multiplayer.
Ik heb GTA altijd op consoles gespeeld, maar de PS3 en de Xbox 360 zijn tegenwoordig zo ver achterhaald dat ik nog niet weet op welk platform ik GTA ga halen, GTA4 draaide al voor geen meter op mijn 1st gen PS3, mijn nieuwere Xbox 360 had een zichtbaar betere framerate. Maar mijn PC is in ieder opzicht sneller.
Moeilijke keus mocht er een PC versie tegelijk met de console versies komen.
Aan de andere kant is alleen singleplayer zijn geen garantie voor slechte pc sales, neem Alan Wake bijvoorbeeld, de kosten van de pc poort waren er all in 2 dagen uit, en hoewel het niet te achterhalen valt of het op de pc beter verkocht dan op de 360 zegt dat wel dat games met alleen singleplayer ook op de pc goed kunnen verkopen, hoewel ik betwijfel dat gta V net zo veel op de pc als op de consoles verkoop denk ik dat een goede afgewerkte port op zijn minst goed verkoopt, goed genoeg om ze gelijk te lanceren, al kan dat natuurlijk alleen als de pc versie goed is afgewerkt op dat moment.
Het is eigenlijk ook wel logisch dat deze op de PC zou uit moeten komen. De engine waar het spel mee gemaakt wordt zou er door de jaren heen niet achteruit op moeten gaan. Het spel zou dus eigenlijk grafisch in ieder geval beter moeten zijn, of minstens grafisch gelijk waardig.
Aangezien de xbox360 en de ps3 grafisch achterliggen op de PC vond ik dit al vreemd.

Vandaar had ik eerlijk gezegt ook verwacht dat GTA V voor de nieuwe generatie Playstation en Xbox zou uit komen.

Voor de XBOX 360 ben ik benieuwd hoe dit spel verkocht gaat worden. Zal deze game odnder de 9GB blijven, van de DVD-schijven. Of zal deze uitkomen met meerdere schijven zoals bij de game "Rage" die 3 dvd-schijven telt.

De ps3 zou de game gewoon op één blu-ray disc kwijt kunnen. Als deze groter is dan 9GB.

Dan aangekomen bij de laadtijden die op de XBOX360 en ps3 vaak erg hoog zijn. GTA spellen staan er niet om bekent wegens de korte laadtijden. Echter zal er af en toe wat geladen moeten worden dat natuurlijk scheelt.
De PC met al die SSD's zouden hier erg veel voordeel aan moeten bieden. Hoop dus ook dat er bij de nieuwe generatie Xbox en Playstation een ssd mogelijkheid in komt.
Anoniem: 469887
@mirno21 januari 2013 12:45
Ze hebben al bevestigd dat GTA V op de huidige generatie consoles uitkomt.

Laadtijden vallen trouwens wel mee als je het spel kopieeert naar de HDD van je console. Reken er trouwens maar niet op dat SSD's in consoles komen zo lang deze nog duurder zijn dan HDD's. Laadtijden boeien mensen niet zo heel veel meer.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee