GTA V verschijnt op 17 september

Game-ontwikkelaar Rockstar Games heeft bekendgemaakt dat Grand Theft Auto V op 17 september 2013 zal verschijnen. Daarmee loopt het populaire actiespel vertraging op ten opzichte van de oorspronkelijke release-indicatie van lente 2013.

Op haar eigen website meldt Rockstar dat GTA V uiteindelijk ongeveer vier maanden later verschijnt dan was gepland. Die extra tijd zou nodig zijn om het spel bij te schaven. Volgens Rockstar is dat nodig om het spel kwalitatief aan de standaard te laten voldoen die gamers van GTA V verwachten. Het team doet naar eigen zeggen 'alles om er voor te zorgen dat het spel de verwachtingen kan waarmaken of zelfs overtreffen'.

Eerder werd door Rockstar alleen de indicatie 'lente 2013' gecommuniceerd, maar een concrete datum werd niet bekendgemaakt. Wel verschenen er verschillende data in het geruchtencircuit. Daarbij was een productlijst van een retailer meestal de, naar nu blijkt, onbetrouwbare bron.

Grand Theft Auto V verschijnt in eerste instantie alleen voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Of er daarna ook nog een pc-versie wordt gemaakt is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat Rockstar het maken van een pc-versie heeft overwogen. Ook dook een pc-versie al op in de Franse afdeling van webwinkel Amazon. Rockstar Benelux liet toen echter weten niet op de hoogte te zijn van een pc-versie van GTA V.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De tweede trailer van Grand Theft Auto V.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

31-01-2013 • 16:44

148 Linkedin

Lees meer

'GTA V komt begin 2014 naar de pc' Nieuws van 10 oktober 2013
Kaart van spelwereld GTA V lekt uit Nieuws van 10 september 2013
GTA V veruit duurste game ooit gemaakt Nieuws van 9 september 2013
Maak kennis met Trevor uit GTA V Video van 30 april 2013
Maak kennis met Michael uit GTA V Video van 30 april 2013
Rockstar zet teasersite GTA V online Nieuws van 2 augustus 2012

Reacties (148)

148
137
77
10
0
28
Wijzig sortering
Gta V wordt uitgesteld tot de herfst.
Nieuwe console komen naar verwachting in de herfst uit.
Het zou toch niet..... :|
Zoals op pagina 1 weggemod is ivm m'n grote bek zal ik het nu netjes uitleggen, ook omdat jij de gedachte niet zo dwaas brengt als die ander. GTA 5 wordt uitgebracht voor ongeveer 150 miljoen current gen PlayStations en xBoxen, en niet voor enkele duizenden next gen PlayStations en xBoxen. Bovendien, mochten er medio september al enige duizenden next gen PlayStations en xBoxen bestaan, dan staan die waarschijnlijk nog in magazijnen, in containers, op pallets. Dus niet thuis bij de consoleconsument voor wie GTA gemaakt wordt, het volk waarop de winstverwachtingen gebaseerd zijn.
Dat neemt niet weg dat het wel toevallig is, dat ze na de officiele aankondiging van de next-gen consoles ineens half jaar langer nodig hebben.

maar goed, behalve de multiplayer was gta iv destijds weer behoorlijk vooruitstrevend, dus de tijd zal goed benut worden. maar je maakt mij niet wijs dat ze niey proberen de hardware van de next-gens optimaal te benutten. als ik sony was had ik ze zelfs extra geld gegeven om ervoor te zorgen dat de game beter loopt dat op xbox.. maar dat is net even wie er meer geld voor over heeft, sony of microsoft. die laatste wil ook graag natuurlijk beste van de klas zijn..
Ja de GTA serie is top _/-\o_
En als ik een Geforce Titan(€900) nodig heb om hem op ultra te kunnen spelen dan koop ik er gewoon 1 ;)
Zou het ook te maken kunnen hebben met een eventuele launch van de next gen consoles of hoeven we die nog niet na de zomer te verwachten?
Dat zal waarschijnlijk op zijn vroegst pas met de kerst zijn inderdaad. Daarbij is het porten naar een nieuwe console waarschijnlijk niet iets wat je zo even gedaan hebt.
Rockstar weet waarschijnlijk al lang wat ze kunnen verwachten van de next-gen consoles. Sterker nog, ze zullen vast al wel wat prototypes in huis hebben van zowel Microsoft als Sony.

Grand Theft Auto was vooral gedurende de PlayStation 2 periode heel erg belangrijk voor Sony, en Grand Theft Auto IV verkocht erg goed voor zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360.

Het lijkt mij dat óf Sony óf Microsoft (of wellicht beide) in ieder geval hebben geprobeerd om GTA V voor de PS4/Xbox 3 uit te laten brengen - en daarbij hebben ze Rockstar wellicht kunnen overtuigen om de versie voor de PlayStation 3 en Xbox 360 uit te stellen. Wat verkoopt er immers beter dan een PlayStation 4/Xbox 3 met één van de beste series allertijden?
Het enige wat ik weet is dat dit er precies hetzelfde uitziet als GTA 4 en daarom vermoed ik dat het gewoon vooral voor de oude console's bedoelt is. En waarom zouden ze de moeite ook doen om alles overnieuw te doen alleen maar zodat het op de nieuwe consoles er top uitziet. Ik bedoel iedereen is nog bezig zo veel mogelijk uit die 7 jaar oude xbox te melken dat zie ik nog niet zo snel veranderen. En ik ken zat mensen die alles wat nieuw uitkomt op de consoles er weer helemaal gaaf mooi en nieuw uit vinden zien ookal is er totaal niks verandert zoals bij black ops enzo. Ik hoop dat bij de E3 er eindelijk iets nieuws uitkomt want ik ben ondertussen kotsmisselijk van de hakkerige kale graphics van de huidige consoles.
Het is "mooi genoeg" voor 99% van de mensen en ze verkopen nog volop consoles en games. Wat zou jij doen als je een goede zakenman zou zijn?

Ik speel spelletjes op mijn PC en mijn Xbox 360 en ik heb echt niet minder lol op mijn Xbox omdat de textures minder scherp zijn.
"Ik speel spelletjes op mijn PC en mijn Xbox 360 en ik heb echt niet minder lol op mijn Xbox omdat de textures minder scherp zijn."

En ook niet omdat alles hakkering loopt en je texture pop-ups uit het niets krijgt? Omdat ze zwarte balken gaan introduceren zoals bij Far Cry 3 goed genoeg om call of duty 3-4-5-6-7 allemaal uit te brengen zonder maar iets noemenswaardigs te veranderen? Goed genoeg ookal heeft de CPU niet genoeg kracht om een realistische engine neer te zetten?
Eh, misschien moet je even wachten tot het spel uit is en dan je settings wat omhoog schroeven, het lijkt totaal niet op GTA IV qua graphics.
next gen consoles moet je nog niet verwachten voor deze winter. Er is nog niets aangekondigd en dat zou te kort op elkaar zijn.

Wel jammer van GTA V, maar als het spel daardoor beter is en vollediger heb ik er absoluut geen problemen mee.
next gen consoles moet je nog niet verwachten voor deze winter. Er is nog niets aangekondigd en dat zou te kort op elkaar zijn.
Tussen de aankondiging van de 360 en de release zaten zes maanden. De aankondiging van de opvolger wordt op of vlak voor de E3 verwacht, een release met de kert is dus nog prima mogelijk. Uiteraard staat niets vast en kan het ook best 2014 worden.
Nee :P deze zullen op zen vroegst in juli op de e3 aangekondigd worden en ga er dan maar vanuit dat ze pas 2014 op de markt komen. Dus GTAV zal nog lekker " oldskool" op de ps3 en x360 komen :D
Mwah, de 360 werd in mei 2005 aangekondigd en lag december 2005 in de schappen. Maar ik heb ook het gevoel dat ze er volgend jaar pas zijn.
Grand Theft Auto V verschijnt in eerste instantie alleen voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Er staat hier toch dat ze op de 360 en ps3 komen dat zijn iig nog geen next gen consoles ;)
Hij komt uit op de huidige consoles.
Anoniem: 494461
31 januari 2013 17:02
Ik weet niet of de PC-markt nog aantrekkelijk genoeg is voor dit soort spellen om eerlijk te zijn. Het zal sowieso een console-port worden, en dan is het maar de vraag of dat het interessant wordt om geld te besteden om dat te verwezenlijken. Misschien wordt er wel gericht op de tablet markt.

Ik hoop in ieder geval dat het geen beperkt spel als GTA IV wordt. Hoewel de setting weer lekker bij het gangster-leven lag, en het verhaal redelijk interessant was, was er verder niks te doen. Denk aan de losse telefoonnummers op de computer waar je niks mee kon doen met je telefoontje. Denk ook aan het niet kunnen besturen van voertuigen, anders dan sturen, vooruit en achteruit. Er waren veel te veel dingen in gestopt waar geen bruikbare feature van werd gemaakt.

De mogelijkheden van SA zorgen ervoor dat dat voor mij de beste uit de franchise is. Fingers-crossed dat het met SA vergelijkbaar wordt.
De mogelijkheden van SA zorgen ervoor dat dat voor mij de beste uit de franchise is. Fingers-crossed dat het met SA vergelijkbaar wordt.
Ik maak me hier dus een beetje zorgen om. Hoe gaan ze zo'n vrije wereld als SA hercreeren met drie personages? Het wordt dan helemaal oneverzichtelijk, lijkt mij. Zeker als je ergens in de stad een of andere tof vehikel gestald hebt, waarvan je niet meer weet van welk personage dat is.

Densondanks gok ik wel op een vergelijkbare ervaring. Dat is voornamlijk hoop, want GTA IV heeft me nooit erg kunnen boeien.
Met parkeerplaatsen als in GTA IV lijkt het mij dat elk personage bij de parkeerplaatsen kan komen - en inbreken in de auto is nou ook niet zo ver gegrepen voor GTA-personages. :)
De setting is vergelijkbaar met die van San Andreas, Los Santos bijvoorbeeld is weer een stad die ook in GTAV gebruikt wordt. Ik ben het verder met je eens dat de content en mogelijkheden in San Andres veel groter waren. Maar GTAIV was compacter, geen grote bossen waarbij je 10 minuten moet rijden voordat je bij een bestemming was.
Als ze hem gewoon uitstellen naar de next gen consoles..^^ Ook al zal het veel programmeer werk opleveren. :P
@GhubozZ : Herprogrammeren zal erg lastig worden aangezien de huidige consoles over Cell en PowerPC architectuur beschikken. De volgende generatie zal naar verluid van x86/x64 gebruik maken. GTA 5 zou dan helemaal opnieuw moeten worden geprogrammeerd.
offtopic, maar wel een interessant punt wat je aanstipt. Zou het met de volgende generatie consoles weer wat lonender worden om ook direct een PC versie te maken?

Mogelijk vergt het heel wat minder aanpassingen dan de huidige ports.

En verder, dit uitstel leek er al wel een tijdje aan te komen. Het bleef al vrij rustig. Ik ben wel benieuwd, maar als console-loos pc gamer zal ik minimaal nog wel een jaar moeten wachten mocht het er al komen.
Erg jammer overigens, zeker voor zo'n game die zijn roots in de PC wereld heeft.
@Felyrion : Ik denk dat deze beslissing ook deels te maken heeft met het gegeven dat PC-games relatief gezien meer last hebben van piraterij dan console-games.

Rockstar zal wel een simpel optelsommetje hebben gemaakt alwaar ze de verkoopresultaten van de voorgaande GTA-delen langs die van de consoleversies hebben gelegd en hebben gemerkt dat het steeds minder rendabel wordt.

In de huidige tijd merken ook gamestudio's dat consumenten nog steeds de hand op de knip houden. Door bepaalde risico's te verkleinen en (mogelijk) met een kleinere groep personeel verder te gaan zullen ze proberen te voorkomen dat ze op een faillissement af gaan.

Wellicht dat Rockstar zich ook meer op andere franchise wil concentreren, zoals een vervolg op Max Payne, L.A. Noire, Red Dead Redemption en Midnight Club.

Ook is het goed mogelijk dat ze een flinke duit hebben moeten betalen (of bereids gereserveerd hebben) voor de aanschaf van een PS4 / "XBox720" developerkit zodat er kort na de release van deze consoles ook games beschikbaar zijn.

Doordat het maken van een game toch al makkelijk een jaar of 2 op zich laat wachten en de eerste developerkits eind vorig jaar zijn verstuurd, zou dit een reden kunnen zijn dat er even een "deuk" in hun financiën zit.

Daarbij is "North" slechts 1 van de 10 studio's die onder het Rockstar logo vallen.
Ik denk dat deze beslissing ook deels te maken heeft met het gegeven dat PC-games relatief gezien meer last hebben van piraterij dan console-games.
Of beter gezegd: de indruk/mening die het management van Rockstar e.a. daar over heeft. Of het inderdaad zo is doet er dan verder eigenlijk weinig meer toe. En dat men op management niveau overtuigd is van deze stelling is in het verleden wel duidelijk geworden.
@Tribits : Daar heb je waarschijnlijk wel gelijk in. Echter is dit verder irrelevant; feit is dat de consument langer moet wachten. Welke reden daar precies de oorzaak van is vind ik niet interessant. Dat is een interne kwestie van Rockstar.
@Felyrion : Dat zou zomaar kunnen. Studio's kunnen geld besparen door enkel een developerkit + engine te nemen die geschikt is voor PC-hardware. Er hoeven bovendien minder manuren geïnvesteerd te worden om een game voor alle platformen uit te brengen, met uitzondering van de Wii-U die over een Power-PC processor beschikt.

Hierdoor vraag ik me af of studio's de Wii-U niet massaal links zullen laten liggen, omdat deze (zoals het er nu voorstaat - totdat definitieve specificaties van de volgende Playstation en XBox bekend zijn) als enige over een afwijkend processordesign beschikt.

Vooral kleine studio's zullen geneigd zijn om hoofdzakelijk voor de PC, PS4 en next-gen Xbox te schrijven omdat de developerkits grotendeels met elkaar zijn uit te wisselen. Om voor de Wii-U te kunnen programmeren zul je dure licenties af moeten nemen op extra ontwikkelingsbibliotheken waardoor het al direct een stuk minder rendabel wordt.

Van de andere kant is het juist niet handig om te veel te speculeren over de potentiële specificaties voor de volgende Playstation en XBox. Volgens geruchten zal de processor gebaseerd zijn op AMD's A10 APU. Dit wil helemaal niet zeggen dat de uiteindelijke processor compatibel is met x86 / x64 instructies. Het kan best zijn dat er voor gekozen wordt om bepaalde instructies aan de processor toe te voegen die verhinderd dat er "unsigned" code kan worden gedraaid.

Of dit zal gebeuren weet ik niet. Ik denk eerlijk gezegd van niet; je zou op relatief eenvoudige wijze een CPU conversie-kitje kunnen maken waarmee je de systeemprocessor vervangt door een standaard A10. Door een socket op te nemen in het ontwerp voor deze kit heb je de mogelijkheid om de pin-layout te veranderen zodat het geheel ook compatibel met elkaar is.

Het zou natuurlijk wel mooi zijn indien de hardware van de volgende generatie consoles compatibel is met PC-hardware, omdat je dan direct over een gigantische hoeveelheid "homebrew" beschikt, zoals mediasoftware en emulatoren. Ik zou het heerlijk vinden als ik XBMC op de PS4 zou kunnen installeren. Vooral als deze een leuk prijskaartje heeft kan het een potentiële vervanger zijn voor zo'n beetje iedere mediaspeler die er op de markt is. Bovendien is er dan waarschijnlijk ook een mogelijkheid om (mits er drivers zijn) Windows of een volwaardige Linux-distributie op te installeren i.c.m. een dual-boot configuratie. Gewoon een optie bij het inschakelen van de console; 1 : Game OS (default) 2: PC-OS.

Wat betreft emulatie; ik zou graag een aangepaste versie van Delphin willen gebruiken zodat ik Gamecube- en Wii-games zou kunnen spelen. Ik heb daar nog verschillende games van rondslingeren. Er kan dan ook direct gebruik worden gemaakt van Full-HD :-)

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 31 januari 2013 20:52]

Nee, dat klopt niet. Architectuur heeft heel weinig te maken met porten. Als ik een iOS game naar PC wil porten dan is het gebrek aan touchscreen een groter probleem dan de ARM architectuur.`

Belangrijker zijn de libraries voor graphics, input en audio, die verschillen per platform, hebben hun eigen bugs en limitaties.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 31 januari 2013 17:39]

Helemaal opnieuw moeten geprogrammeerd? Behalve als de hele game in assembly language is gedaan lijkt dat me wel heel sterk... Ook in C++ kom je niet bij de CPU architectuur, C++ voor PowerPC is gewoon hetzelfde als C++ voor X86 en het is niet meer werk dan een port naar de PC (en waarschijnlijk minder omdat je niet op verschillende specificaties hoeft te testen).
computationeel heb je gelijk, maar vergeet niet dat elke architectuur een enorme trits aan extra technologieen en optimalisaties heeft. Als je een spel dat gebruik maakt van hardwarematige versnelling van [vul in] port, wil je toch truukjes zoeken om dit net zo snel te krijgen op het nieuwe, andere, platform.
Ik denk dat vooral de nieuwe XBox heel erg compatible gaat zijn met de XBox 360 qua graphics API.

Qua optimalisatie wil je inderdaad wel wat doen, maar dat is niet anders dan bij iedere port (het is een onbekend platform, maar het is wel het voordeel dat ze dan van een zwakke naar een krachtigere console porten).

Daarnaast gaat die engine toch geport worden, of dat nou met GTA V of GTA VI gebeurt, het moet toch gebeuren. Het is aan Rockstar wanneer ze dat doen. Ik zou in ieder geval niet gek staan te kijken als de game ook op de nieuwe consoles uit zou komen met enkele graphics enhancements (hogere resolutie, misschien wat betere textures en wat verdere LOD).

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 31 januari 2013 17:27]

als ze het toch op x86/x64 moeten programmeren voor NG consoles
dan kunnen ze evengoed een Pc-versie maken
maar dan met wat lagere instellingen voor de consoles
Dat klopt dus ook niet. Een port heeft niets te maken met architectuur en meer met libraries en input methoden.
Een port heeft net zo goed met architectuur te maken. Zeker als die essentieel anders is, en de game houdt er totaal geen rekening mee, dan kun je daar nog een hele kluif aan hebben omdat er heel veel code omgeschreven moet worden. Denk aan multicore code die ineens op de SPU's moet gaan draaien op de PS3.
Niet per se. Het zou best kunnen dat een groot deel van de code gewoon geautomatiseerd geport kan worden. Het komt waarschijnlijk neer op het porten van de engine, waarna de rest als het goed is minder werk zou moeten zijn.
De vraag is meer: is het commercieel interessant? Het is duidelijk dat er meer piracy is voor pc-spellen, en door zich uitsluitend op de consolemarkt te richten hopen ze zonder twijfel minder inkomsten mis te lopen door illegale kopieen.

Ik heb zelf geen console, maar ik vraag me af, zijn deze graphics niet een beetje te mooi voor de PS3 en de XBox360? Hoe komt het dat het er zo veel beter uitziet dan de eerdere games voor deze consoles? Of zit ik er gewoon naast?
Ik denk optimaliseren ;). Maar het zijn ook niet in-game foto's.
De computer maakt toch ook gebruik van x86/x64?
Uhm, de xbox is gewoon x86 hoor.. De PS3 is een PowerPC processor met Cell architectuur. Cell en PowerPC zijn dus niet 2 verschillende architecturen
Uhm, de Xbox 360 is gewoon PowerPC hoor. Bijna identiek aan de PPC core in de PS3, maar dan 3 stuks.
Anoniem: 469887
@GhubozZ1 februari 2013 02:21
GTA 6 wordt denk ik een launch title voor de volgende generatie.
Was te verwachten maar toch een beetje teleurgesteld. Kijk erg uit naar deze game!
Ik ook, maar dan wel voor de pc. ;(
Als dat al gaat lukken dan zal het zeker niet dit jaar zijn.
Best wel teleurgesteld. De "spring" releasewindow was maar sinds kort bekendgemaakt en nu al meteen een vertraging van 4 maanden. Dan hadden ze het meteen maar voor september aangekondigd.
Zit eiegenlijk ook best wel op dit spel te wachten.
4 maanden later geeft mogelijk wel de kans dat gelijkertijd de PC versie komt.
Want ja , niet niet echt op een pracht en praal te wachten die op zo'n out-dated machine verschijnt als Xbox of PS3.

Nu maar hopen dat er zo min mogelijk Bugs worden gevonden.
Of komt er nog een Beta test?
Jammer dat het een stuk langer duurt dan verwacht. Aan de andere kant is het wel goed van ze dat ze het spel pas uitbrengen wanneer het ook echt klaar is.
Anoniem: 469887
@Lizardz1 februari 2013 02:23
Ik ben het compleet met je eens, behalve als het over die gasten van Half Life gaat. Dat duurt wel heel lang nu.
Wauw lees nu voor het eerst dat GTA niet op de PC uitkomt.
OMFG hoewel ik de franchise na 4 al heb begraven vind ik dit wel zonde want de wereld van GTA heeft voldoende potentie om geweldige (realistische versies van TES-games) games op te baseren (speel nog steeds af en toe SanAn/Vice)
Nee, dat is niet het geval, er is simpelweg nog geen officieele mededeling of en wanneer het op PC uitkomt.
Ik kan niet zeggen dat ik dit tof vindt, maar ik vind het beter dat ze alles wat uitstellen in plaats van ervoor te zorgen dat als het game uitkomt er achteraf nog 100 patchen nodig zijn. Ik ben wel aan het idee van studio's die zeggen: It's done when it's done. Dat kan wat frustratie opwekken van het wachten, maar meestal zijn dit wel de beter games.

Er zullen nu nog wel patchen uitkomen om van alles te fixen. Dat is wel het nadeel ( of voordeel, hangt af van hoe je het bekijkt ) aan het feit dat alles online gepatch kan worden. Het 'moet' niet meer af zij. Is het niet goed, dan kunnen we het later nog altijd aanpassen.
It's done when it's done?? Welke uitgever hanteerd dat nog? Je hebt blizzard die dat zegt maar juist precies het tegenover gestelde doet met Starcraft en Diablo.
De enige uitgever waarin ik nog voldoende vertrouwen heb om een spel pas uit te brengen als het klaar is, is Valve.
Met een free roaming game kan ik me dit wel voorstellen. De gebruiker is vrij dus Rockstar heeft geen totale controle over de gameplay en hoe dit zal uitpakken. Simpelweg teveel factoren en variabelen die ze niet allemaal kunnen bijhouden. Ik geef ze geen ongelijk om dit goed aan te pakken.

Kan daarnaast ook deels een commerciële overweging zijn. Een paar maanden voor kerstmis een titel uitbrengen zien we vaker terug in de game industrie. Niet dat ik hier Rockstar van beschuldig, maar het zou ook deels daarmee te maken kunnen hebben. Call of Duty is hier een mooi voorbeeld van. Sinds Modern Warfare zijn alle nieuwe titels allemaal in november uitgekomen.

Hieruit maak ik op dat de developers van die serie een strakke deadline hebben om de games voor de feestdagen af te krijgen. En dat kan ten koste gaan van de performance van de game.
De drukte voor de 'holidays' met gamereleases was ook al voor Modern Warfare, meestal kwamen games uit in oktober of november. De afgelopen paar jaar is er ook een verschuiving naar februari-maart geweest om die drukke periode te vermijden.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee