Rockstar toont eerste gameplaybeelden GTA V

Uitgever Rockstar Games heeft een trailer van Grand Theft Auto V vrijgegeven waarin voor het eerst gameplaybeelden te zien zijn. Eerder werden er wel in-game-beelden uit het spel getoond, maar dat waren vooral fragmenten uit tussenfilmpjes.

In de dinsdag vrijgegeven trailer van Grand Theft Auto V laat Rockstar zien wat gamers zoal kunnen doen in de spelwereld. Dat concentreert zich in eerste instantie rond missies met de drie hoofdpersonages van het spel. Op de momenten dat de speler niet in een missie zit kan hij op elke moment wisselen van personage en terecht komen in een onverwachte situatie, want de hoofdpersonages gaan gewoon door met hun levens, ook als de speler er even niet bij is.

Buiten de missies om valt er veel te doen in Grand Theft Auto V. Zo is in de trailer te zien dat spelers in GTA V auto's op allerlei manieren kunnen aanpassen, maar het spel biedt ook veel ruimte voor digitale vrijetijdsbesteding. De personages in het spel kunnen bijvoorbeeld gaan golfen, jagen op wilde dieren of meedoen aan een wielerwedstrijd. Om aan geld te komen kunnen uiteraard banken overvallen worden, maar gamers kunnen ook beleggen op de beurs van Los Santos.

Tegen het einde van de video teast Rockstar de online multiplayer-modus van Grand Theft Auto V, maar daarover geeft de uitgever pas later meer informatie. Grand Theft Auto V staat gepland voor een release op 17 september 2013 en verschijnt voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

09-07-2013 • 16:17

225 Linkedin

Lees meer

Kaart van spelwereld GTA V lekt uit Nieuws van 10 september 2013
GTA V veruit duurste game ooit gemaakt Nieuws van 9 september 2013
GTA V verschijnt op 17 september Nieuws van 31 januari 2013
Rockstar zet teasersite GTA V online Nieuws van 2 augustus 2012

Reacties (225)

225
205
140
4
0
21
Wijzig sortering
Twee Q&A's van GameInformer die iets dieper ingaan op de game:

Interview over customization

Interview over gunplay & combat
Nu moet ik wel een PS4 kopen. Dit is toch master?

edit: Uhm... niet voor PS4?

[Reactie gewijzigd door Sharpe. op 9 juli 2013 16:20]

Nu moet ik wel een PS4 kopen.
De mensen die aan dit spel gewerkt hebben zouden zeer verheugd zijn dit te horen. Per ongeluk maak je ze een enorm groot compliment. Dat het ze gelukt is op 8 jaar (!!) oude hardware deze game zo vet er uit te laten zien dat je bijna niet zou geloven dat dit niet next-gen is... dat is toch wel een enorme prestatie van ze.

En eigenlijk toch heerlijk dat deze nog gewoon naar 360/PS3 komt? Je hoeft er dus geen dure console voor te kopen. En als hij echt zo goed is als hij lijkt dan kun je er vele maanden plezier aan beleven. Tegen de tijd dat je er op raakt uitgekeken dan zijn de nieuwe consoles alweer een paar maanden verkrijgbaar, zijn er geen wachtlijsten meer, zijn er wat launch games en, misschien wel het belangrijkste, heb je even kunnen sparen ervoor. :9
Dat zeg je nu, eerst nog maar even zien of het daadwerkelijk zo smooth speelt en goed eruit ziet als je de GTA5 schijf zelf in je console duwt...

Ik vermoed toch sterk dat deze beelden licht opgepoetst zijn... zo niet, dan levert Rockstar een meesterwerk af.
Nou voorlopig staat er geen release gepland voor de PS4, noch Xbox One, noch PC.
Zou gek zijn als het niet zo was... eerst even inkomsten innen op de minder 'crackbare' consoles en dan nog wat wisselgeld innen op de PC een jaar later...
quote: BLACKfm
Zou gek zijn als het niet zo was... eerst even inkomsten innen op de "minder" crackbare consoles en dan nog wat wisselgeld innen op de PC een jaar later...
. Fixed that for you.

Of moet jij eens met de neus op de aantallen gedownloadde Xbox360 en PS3-games? PS3 is zo simpel als wat met wat technische kennis (weten wat een chip is), zeker als je sinds 3.15 (3.21 was OtherOS weg, sommigen zitten dus nog steeds op 3.15, serieus) of misschien 3.4x/3.55 niet meer geupdate hebt. Xbox360 heb je oa de Wasabi gehad, BenQ drives waren simpel als wat te hacken (effe in een desktop steken, knopje klikken, terug in Xbox -et voila!), en nog steeds moet je geen WizKid zijn om je 360 om te bouwen, aangezien iedereen die wat Engels kan perfect zijn console kan ombouwen.

Op een PC moet je eventueel een launcher gebruiken (nee dank je), of je crack overzetten, eventueel je hosts-bestand aanpassen/kabeltje eruit, je zit met cd/activatie keys, GFWL, Steam. Met een gekraakte console brand je eventjes je game of gooi ze op een harddrive, snellere loading times, en meestal kan je zelfs online met je gekraakte games. Iets wat op PC amper lukt.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 9 juli 2013 23:36]

Nooit van Tunngle of Hamachi gehoord zeker?
gekraakte games en online op de pc gaan vaak niet samen, via LAN (wat hamachi en tunngle verzorgen) kan je idd dan wel vaak spelen maar dan speel je nog alleen met een selecte groep... Tokkes heeft een punt, probeer maar eens een spel gewoon via steam of origin te spelen wat je gedownload hebt... not going to happen...
The posting also makes mention of “working with skilled developers on Next Generation games
Aangezien GTA V voorlopig niet uitkomt voor de next-gen consoles, zegt dit dus niets over een mogelijke PC-release. Het is nog steeds niet bevestigd door Rockstar zelf.
Dat zegt wel degelijk iets over een eventuele pc release. De next gen consoles draaien namelijk beide gewoon op de x86 pc architectuur. Poorten is dus niet meer nodig, werkt gewoon out of the box ook op pc en dat is nou het hele spelletje wat ze straks gaan spelen. Geen aparte ontwikkeling meer voor pc en console. Dat hij komen gaat is zeker, al kan het even duren. Uiteraard gaan ze eerst gewoon even op de huidige consoles verdienen en straks nog ff ( helaas nog een poort ) pc / next gen console versie uitbrengen met hogere resolutie en hopelijk nog wat aa.

Edit: typo's

[Reactie gewijzigd door micla op 9 juli 2013 17:30]

Dat de CPU en GPU afgeleiden zijn van PC hardware wil nog niet zeggen dat de software compatible is. De systeem architectuur is toch wezelijk anders. Daarnaast word voor de xbox one een direct-x variant gebruikt en voor de ps4 OpenGL. Maar het poorten zal wel een stuk makkelijker zijn.

Normaal wordt er een game engine ontwikkeld die dan op meerste systemen draaid en hierop word de game gebouwt. Het meeste werk zit hem in het cross platform maken van de engine. Als dit eenmaal gedaan is is de rest relatief makkelijk.
zowel jij als Aivy hebben tot op zekere hoogte gelijk, maar neemt niet weg dat de drempel een stuk lager is geworden. In detail zijn er natuurlijk altijd verschillen qua hardware en OS. Maar mijn statement blijft gewoon staan, het overzetten van pc games naar console en vica versa word straks gewoon veel makkelijker, en dat is niet voor niets.Van poorten kun je straks niet meer spreken want hoogstwaarschijnlijk gaan ze gewoon software gebruiken zoals Crytec deze al gebruikt, die voor beide systemen simultaan te ontwikkelen zijn. Dat is het voordeel van de x86 architectuur. Het ontwikkelen voor totaal verschillende platforms is gewoon te tijdrovend en te kostbaar, en dat hebben ze gewoon door.De PC markt is enorm aan het aantrekken en de te behalen winsten daarmee ook. Ik voorspel mooie tijden voor de gameindustrie, en zeker voor de gene die het kunnen veroorloven een dikke PC te onderhouden. Eindelijk games die van de grond af worden ontwikkeld voor 1 enkele architectuur.

[Reactie gewijzigd door micla op 9 juli 2013 21:26]

Helaas heb je daar weer mis de x86 architectuur betekent NIET dat het automatisch zo op PC werkt. Er moet degelijk geport worden anders klopt de besturing niet en niet te vergeten alle die harware combinaties die op PC mogelijk zijn. Het moet waarschijnlijk ook geport worden naar the ONE omdat die bagger MS moet weer 3 OSén ( geen hater tegenover xbox hier) er op zetten voor PS4 wie weet, sony is niet bepaald bekent om het makkelijk maken.

Maar ontopic dit heeft potentie de beste ooit GTA game te worden naar mijn mening
Noch Wii-U (daar wordt nog wel over onderhandeld, maar ik zie het niet gebeuren eerlijk gezegd...)
Nu moet ik wel een PS4 kopen. Dit is toch master?
Is niet next-gen
Grotere afzetmarkt... Daarom ook zo vreemd dat de PC versie er vooralsnog niet komt. Uiteindelijk natuurlijk wel, maar dat kan nog wel even duren.
De PC-markt mag weliswaar aanzienlijk groter zijn dan de consolemarkt, echter hebben PC-games veel meer last van piraterij.

Ik snap Rockstar's beslissing daarom ook wel om GTA5 voor PC op de lange baan te schuiven. Waarom zou je voor een platform gaan ontwikkelen waarbij de helft (of meer) illegaal gedownload gaat worden ?

Je zou wel gek zijn als je als ontwikkelaar zo veel geld gaat investeren in een product waarvan de opbrengst alles behalve zeker is. Simpel rekensommetje kosten-baten.

Waarom denk je dat ze ook nog aan het twijfelen zijn of er een Wii-U versie gaat komen ? Ook daar is het niet zeker dat er geld verdiend kan worden (vanwege het belabberde succes van die console).

Al met al is het lullig voor de eerlijke PC-gamers die hun spelletjes wél netjes kopen, maar dat hebben jullie dan te danken aan jullie downloadende "collega's".
Als je de bekende sites af gaat zie je toch fors snel dat PS3 en Xbox net zo veel gepirate worden als de PC. Misschien 3 jaar geleden dat de PC nog met stipt op nr.1 stond maar dit zeker in de tijd niet meer het geval. (Mede ook doordat games eerder uitkomen voor de console dan PC natuurlijk)
Dat klopt; echter moet je je console ingrijpend veranderen voordat deze illegaal gedownloade games afspeelt. Als je een PS3 hebt zul je deze eerst moeten downgraden met een hardwarematige "flasher" alvorens je custom firmware kunt gebruiken, en bij de Xbox360 heb je (behalve een correcte DVD-speler) ook een custom firmware en dashboard update nodig.

Voor beiden gevallen moeten de consoles uit elkaar en zit er een kostenpost (en een potentieel risico op defecten) aan vast, waardoor er een drempel wordt opgeworpen.

Bij een PC heb je daar verder niks mee te maken. Kwestie van een no-DVD crack downloaden (als die niet al bij het spel zit) en klaar is Kees.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 10 juli 2013 12:31]

Waarom zou je voor een platform gaan ontwikkelen waarbij de helft (of meer) illegaal gedownload gaat worden ?
Omdat ze er dan nog genoeg aan verdienen om de extra ontwikkelkosten voor de PC versie eruit te halen, en flink winst te maken.
Niet helemaal, je word teminste niet geforceerd om een nieuwe console te kopen.

Ik vermoed overigens wel dat hij later wel voor de next-gen consoles zal komen.
Balen dat je het op het apparaat dat je al hebt kunt spelen? Ik ben juist blij dat ik niet eerst nog 500 piek uit moet geven!
De trailer lijkt anders niet op current-gen te draaien. Nette anti-aliased plaatjes vindt ik niet terug op de de 360 of PS3...
PS3* (of X360)
Zou wel tof zijn als je via Gaikai kan gaan streamen op je PS4. ;)

[Reactie gewijzigd door henri.77 op 9 juli 2013 16:22]

Alleen is de next-Gen versie nog niet aangekondigd... tot nu toe 360 en PS3 only...

Tjeezzzz wat ben ik traaaaaaaag

[Reactie gewijzigd door Alpha Raptor op 9 juli 2013 16:21]

Hij komt (voorlopig) alleen op PS3 en Xbox 360.
Een controller in je hand nemen..
Richten met een controller is vooral een kwestie van gewenning. Maar de console versies van GTA games hebben naar mijn weten altijd een auto-aim functie gehad, een functie die hier en daar ook wel te zien is in de trailer.
Richten met een muis gaat misschien sneller, maar een misschien wel belangrijker onderdeel van GTA gaat naar mijn mening vele malen lekkerder met een controller: voertuigen besturen!
Er zit wel erg veel om het normale verhaal heen. Veel waarvan ik nu al weet dat ik het niet ga doen als het niet hoeft zoals fietsen en duiken.

@hieronder: Nee, kleine missies zoals fietswedstrijden die er wel in zullen zitten ga ik niet doen. Ik speel meestal het verhaal (in dit geval 3 verhalen) en daarna wat klooien met voertuigen en wapens. Gezien het gevechtsvliegtuig terug komt zie ik weer luchtgevechten aan komen. Was altijd wel leuk in GTA SA. Wel jammer dat de AI in SA niet zo moeilijk te verslaan was in de lucht :P

Natuurlijk ziet de wereld er een stuk realistischer uit met fietsers (voor ons Nederlanders dan), maar dat betekend niet dat ik in zo'n spel ook op de fiets wil gaan. In de VS zijn niet zoveel fietsers en fietsen per inwoner als in Nederland.

[Reactie gewijzigd door EliteGhost op 10 juli 2013 13:26]

Wat doe je dan wel in GTA?

GTA gebruik ik om lekker rond te kutten met alles.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 9 juli 2013 16:54]

Ik doe gewoon de missies, dat vind ik veel leuker dan een beetje doelloos aanklooien.
Anoniem: 518060
@EliteGhost9 juli 2013 16:42
Dat maakt GTA juist voor veel mensen zo tof volgens mij ;-)
Fietsen is juist het grootste verkoopargument voor mij. De wereld ziet er geloofwaardiger uit met fietsen in de straat.
Vanaf de fiets zie je meer en schiet je raker :)
Samengevat, ik hoop dat deze side games ook nuttig kunnen toegepast worden "to take care of business".
Mij lijkt het echt een geweldig spel alleen ik twijvel eigenlijk of ik de graphics wel goed vind, aan de ene kant vind ik het er best goed uitzien maar aan de andere kant had ik tijdens het kijken van het filmpje toch het gevoel dat het beter kon. Maar ben ik de enige die de grijze hoekige interface van de menu's, van de kaart, van de informatie die getoond wordt op het scherm en van het wapenwiel best lelijk of oud over vind komen?
Anoniem: 407865
@markdm9 juli 2013 19:55
de HUD is er idd niet echt op vooruitgegaan. vind de ene scene prachtig en de volgende slecht. zolang het zomerse omgevingen zijn, is alles goed maar het grauwe doet weer makkellijk afbreuk aan de gfx vind ik.
Dus dat gevoel komt bij jou ook over. Het mooie weer voelt lekker en geniet je van, maar van het grauwe weer word je niet vrolijk. Knap staaltje werk dus. In 'het echt' voelt het ook zo...
Vergeet niet dat dit filmpje een vrij stevig gecomprimeerd 720p filmpje is, en je dus niet de volledige kwaliteit te zien krijgt.
GENIAAL, zou wat zijn als je met 3 mensen co-op missions kan spelen :D
Daar zou ik inderdaad wat meer info over wensen, klinkt zeker geniaal :) eigenlijk bijna een must als de game zo zwaar vertrouwt op 3 spelers en multiplayer ondersteund.
Ik hoop dat er ook een hoop (betaalbare) DLC wordt uitgebracht. Dit is namelijk een spel dat ik nog lang niet moe zal zijn zodra ik het heb uitgespeeld. De stad is zo groot en divers; daar moeten toch wel de nodige uitbreidingen op komen.

Heerlijk, zo veel variatie. Misschien dat het aan mij ligt, maar GTA5 begint ook wat (kleine) Saints Row-trekjes te krijgen met al die aanpassingen die je kunt doen. Ik kijk er nu al naar uit in ieder geval.
Het customizen van auto's zat al in San Andreas (2004), ver voor Saints Row (2006). San Andreas is voor zover ik weet ook de enige GTA die uitgebreide aanpassingen aan auto's mogelijk maakte, de Pay 'n' Spray niet meegenomen. ;)

Leuk dat het weer terugkomt in ieder geval, hoewel ik in San Andreas mijn nieuwe pimped-up rides al binnen enkele minuten in de prak had gereden en zodoende weer kwijt was.
Anoniem: 310887
10 juli 2013 11:08
Ziet er erg goed uit, maar ben ik de enige die denkt dat dit al lang en breed geen GTA meer is?

Het spel en de intrigerende en leuke actie die het bood was eigenlijk alleen maar hetzelfde in GTA 1 en gedeeltelijk in GTA 2..

Natuurlijk begrijp ik wel dat een spel evolueert over de tijd, maar dit is een subliem uitziende game geworden, die er ook erg leuk uit ziet... maar voor mij is het meer een opvolger in geest dan dat we het een werkelijke opvolger kunnen noemen. (Maar dat vond ik ook al van de vorige delen hoor, dus is het feitelijk niets nieuws.)

Naar mijn mening is het juist de top down auto's in en uit en wegracen van het gezag etc wat het spel leuk maakte... het sliden over auto's, de radio in sommige auto's... hoe elke auto anders rijd... de quests etc... in volledige first of third person perspectieven in plaats van top down heeft het gewoon niet hetzelfde gevoel meer.

Maar toch ziet het er wel uit als een sublieme game.... ik vind het alleen jammer dat ze het nog steeds Grand Theft Auto noemen.... want er is bijna 0% over van de oude bekende en geliefde GTA formule zoals die in GTA en GTA 2 aanwezig was.

Wel een gaaf spel verder... ga het ook vast wel spelen.

MIjn 2 centen,

MIke
Deze reactie had je dan bij GTA 3 moeten plaatsen want sindsdien is er wat betreft concept maar weinig veranderd hoor. Alleen betere beelden en meer mogelijkheden.
Dit is toch gewoon de GTA zoals we die kennen sinds al jaren.. ze zijn geëvolueerd van 2D naar 3D en sindsdien is het altijd al dezelfde formule terug..

Sinds 2002 is het al 3D en er zijn reeds meer 3D gta's uitgekomen dan top/down's dus ik snap je probleem niet.. blijven hangen in de tijd?

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 10 juli 2013 14:12]

Er is nooit gezegd dat hij gelijk voor PC zou komen dus ik begrijp niet dat mensen zo teleurgesteld reageren. Als je hem op release date wilt spelen moet je gewoon een console in huis halen.
"Als je hem op release date wilt spelen moet je gewoon een console in huis halen."

En dat is dus precies wat ze willen dat je doet.
Desalniettemin zijn er genoeg mensen waaronder ik die het spelen van games gewoon niet fijn vind op consoles. En dan te bedenken dat GTA altijd iets vanaf de pc was.
Ik vind juist dat GTA op de consoles hoort. Je hebt gelijk dat het in den beginne iets van de pc was. Maar de grootste veranderingen en vernieuwingen hebben in de GTA series allemaal op de console plaatsgevonden, met de console als uitgangspunt. Kijk bijvoorbeeld naar GTA III, waarbij er een hele nieuwe wereld open ging. Ik kan me indenken dat schieten en richten fijner is met een muis, maar naarmate de serie verder geëvolueerd is kwam de nadruk ook steeds meer op andere activiteiten te liggen als racen, navigeren, vliegen, veel rijden in allerlei soorten voertuigen etc. En daarbij is een analoge controller natuurlijk veel preciezer en nauwkeuriger dan een toetsenbord. Wat dat betreft denk ik dat GTA tegenwoordig juist onlosmakelijk verbonden is met de consoles.
GTA is onlosmakelijk van de consoles omdat de consoles een zeker marktaandeel bezitten en Rockstar kennelijk de PC markt niet langer rendabel genoeg vind. Dat is wat hier plaatsvind.
Dat heeft met analoge sticks niets te maken want elke willekeurige optische muis bied veel meer preciesie dan zo'n analoog directioneel sticky als het aankomt op dingen als schieten, wat je in GTA natuurlijk als primaire activiteit hebt, auto's van GTA laten zich prima met een tobo besturen.
Ik heb aan mijn PC ook een controller met zowel analoge sticks als analoge triggers en die pak ik er toch alleen bij als ik ga racen of vechten of iets ander button bashy-erigs wat vraagt om een controller. :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 9 juli 2013 17:53]

Blijkbaar ziet Rockstar sinds de overstap van GTA naar 3D gewoon meer in de consoles. Samen maken die ook een veel grotere verkoop van het spel dan de pc-versies natuurlijk. Of het feit dat de pc-versies vervolgens (slechte) ports zijn van de console versies daaraan debet is laat ik buiten beschouwing, want dat zal men nooit weten. Bij voorgaande edities van GTA is er echter ook een hoge mate van piracy op de PC-versies.

Daarbij komt, een toetsenbord is niet analoog. Gezien de GTA-series sinds GTA 3 steeds meer nevenactiviteiten hebben gekregen denk ik dat de grote meerderheid hem toch ook liever met een analoge controller speelt op een console. Het klagen over dat er geen pc-versie komt gelijk bij launch heeft dan ook weinig zijn, daar (helemaal sinds GTA III) de series primair voor de consoles ontwikkeld zijn. Blijkbaar ziet Rockstar er niet genoeg brood in om voor de pc te ontwikkelen. Zal waarschijnlijk met hogere ontwikkelingskosten en lagere revenues te maken hebben. Of het in de toekomst ook nog het geval zal zijn met de PS4/Xb1 weet ik niet, omdat die architecturen sterker overeen zullen komen.

Maar een GTA primair ontwikkeld voor de PC kan je denk ik sowieso uit je hoofd zetten, dat zal nooit (meer) gebeuren.
Buiten dit alles, waarbij jullie allebei goeden argumenten noemen, is het natuurlijk een enorm voordeel dat je eventueel een controller op je pc aansluit. Mocht het spel dit niet ondersteunen is er genoeg software om dit werkend te krijgen. Dan zou je natuurlijk kunnen zeggen, kies dan gewoon voor een console, maar dat zie ik toch anders. zo blijkt maar met een release van dit soort grote games wat een macht de consolemarkt heeft. Erg benauwend als je het mij vraagt. En de modbaarheid in games op de pc is aanwezig. Er werkt een community aan om een game nog leuker te maken. Het blijft dan misschien wel een mening. But it would be a damn shame als deze game niet uitkomt voor de pc.

Ik kan het geowon niet aanzien dat er word getwijfeld over een van de beste games in mijn mening of deze naar de pc komt ja of nee. Schieten, de camera roteren, snelheid van aimen met een geweer etc. Allemaal veel sneller en preciezer te doen met de muis. En die specifieke eigenschappen zijn geen mening, of "een kwestie van wennen aan de controller" Dat is een feit.

Hoe dan ook. Ik kijk samen met duizenden dan wel niet miljoenen fans uit naar deze fantastische game. En laten we er maar het beste van hopen.
Dat pc niet rendabel genoeg is vind ik persoonlijk ook onzin. Tuurlijk games worden pirated op de pc maar ook op de ps3 en 360. Dat niet alleen je hebt tegenwoordig ook steam/Origin/Uplay die pc verkoop toch aantrekkelijk maakt. Er zijn zat pc games die toch winst maken.
Dat is net de reden waarom mensen zo teleurgesteld reageren.. het feit dat hij niet onmiddelijk voor pc uitkomt.. ;)
Het komt alleen zo over of mensen verrast zijn, volgens mij was dit al tijden bekend namelijk
Ja. Voor mensen die Rockstar een beetje kennen was dit al een jaar voor de release van GTA IV (!) bekend. Echt.

Zo rond die tijd werd duidelijk dat dit de nieuwe strategie was van Rockstar. Nieuwe ontwikkelingen op de consoles en later porten naar de PC. Ik vermoed dat het deels met piracy en kleinere markt te maken heeft en deels met het feit dat GTA games zo gigantisch belangrijk zijn dat de console bouwers vaak leuke premies willen betalen om te garanderen dat de game ook op hun console beschikbaar komt.

Wellicht moeten Intel, AMD, Acer, HP, Dell, etc. hun kop eens uit het zand halen en wakker worden. De PC is niet alleen hardware en software. Het is ook een beleving die afstemming en coordinatie vereist. Dus gewoon samen ervoor zorgen dat er toptitels op de PC beschikbaar komen.
Anoniem: 80487
@Euphanasia9 juli 2013 17:01
Niemand gaat een console kopen voor 1 game natuurlijk. :') Ik heb een heel royaal uitgerust game-dier staan en daar moeten ze het maar mee doen. GTA 4 heb ik nou ook niet gekocht, had ik wel gedaan als ze hem gewoon releaseden op de PC toen hij uitkwam, ik ben bang dat voor GTA V hetzelfde gaat gelden. Tegen de tijd dat die games wel uitkomen is de shine er volledig van af en als de port dan ook nog eens fout is zoals GTA 4 dan is het helemaal meh.
Waarom niet? hebik voor GTA 4 ook gedaan.
Je koopt een Xbox360 voor 80 euro. Speelt er een paar maanden GTA op en verkoopt hem weer voor 70 euro.

Totaal ben ik 10 euro kwijt, en als je goed zoekt kun je er vast een tientje winst mee maken.
Al kun je een PS3 of X-Box op de kop tikken voor een tientje, wat als je simpelweg niet zo'n ding in huis wil hebben? Ik heb niets tegen consoles, maar ik heb al meer dan genoeg electronica in huis staan - een console komt er bij mij gewoon niet in, en al zeker niet eentje die sinds de aankondiging van de volgende generatie op sterven na dood is (alle mooie last-minute releases als GTA V of Last of Us ten spijt). Bovendien vind ik gamen met zo'n controller simpelweg gaar spelen (race en sports games uitgezonderd).

Ik baal er ook van dat de PC weer mag wachten, maar goed, het is niet anders... Nu maar hopen dat Rockstar niet dat halve jaar (of hoe lang het ook gaat duren) een beetje met de piel in de hand gaat zitten achteroverleunen, om vervolgens nog even last minute een brakke, aan alle kanten rammelende port in elkaar te schroeven.

[Reactie gewijzigd door w00t00w op 10 juli 2013 16:06]

zal wel een andere versie komen voor de next-gen consoles.
hetzelfde wat ze ook bij de nieuwe fifa14 gaan hebben.
zitten veel visuele verbeteringen en extra bij de next gen
Mag toch hopen dat hij ook voor de next gen uitkomt!! Zou anders de enige spel zijn wat ik nog ga halen voor de huidige console!

Damn, wat ziet dit er gaaf uit en wat een mogelijkheden! Je kunt jezelf een jaar opsluiten en nog nieuwe dingen ontdekken volgens mij!

Dit zou een game zijn wat ik 60 euro waard vind!
Anoniem: 418414
@Daejji9 juli 2013 18:01
idd, ik zou er zelfs nog wel ruim 80euro voor over hebben. Terwijl ik normaal gezien mijn spellen 2de hands koop, aan 5 tot 30 euro... en enkel op xbox, geen pc en dus geen steam-sales.
Komt gewoon uit op de huidige gen. Niet alleen is de game ontwikkeld voor deze gen consoles, maar belangrijker voor Rockstar: de installed base is er al. Je kan een dure game als deze niet ontwikkelen voor de next gen als er het eerste jaar (of langer) nog een veel te kleine installed base is.

Mits makkelijk te porten zal GTA V ook nog wel op de next gens uitkomen, maar het zou ook best zo kunnen zijn dat dat niet gebeurd.
Ziet er wel heel meel uit!!
Vraag me toch af hoe ze het voor elkaar gaan krijgen op de huidige generatie consoles...
Een launchtitel voor de next-gen was idialer geweest.
Nu wordt het kiezen. Of ps4 op dag 1 en daarvoor de ps3 de deur al uit, of die houden voor alleen GTA V.
Of ik houd mn ps3 gewoon wat langer en koop later wel een ps4, als de voorraad wat ruimer is en ik GTA V za ben. Al kan sat heel lang duren...
ik kies voor het laatste. Voor zowel de x360 (one) als de ps3 (4)
Heb de x360 bij release gekocht, en pas bij Gears veel gebruikt. PS3 heb ik niet op de release gekocht, maar heb ook niet het idee dat ik er wat aan gemist heb. Heb beide consoles staan en kan der echt nog wel ff mee vooruit
Anoniem: 80487
@-Markster-9 juli 2013 16:52
Ik wil niet naar doen hoor maar als PC gamer merk ik behoorlijk hard hoe nadelig de antieke hardware is van de Xbox 360 en de PS3 voor de gamemarkt. Vervanging van die machines is hoog tijd. Games staan grafisch al jaren gagenoeg stil en dat wat er wel beter uit ziet word aan andere kanten bezuinigd. Je kan tegenwoordig jaren vooruit als je een zwaar middelmatig videokaartje koopt, dat is tamelijk ongehoord.

Frustrerend ook wel.
Mass Effect 3 heeft op veel te veel plekken bedroevend slechte textures die gewoon bijna pijn doen aan de ogen en dat is echt niet omdat mijn game PC geen hogere textures kan verwerken maar dat is gewoon een limiet dat over komt vliegen uit consoleland omdat ze het daar nog moeten doen met 256MB en niet willen optimaliseren voor de PC.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 9 juli 2013 16:55]

moet jij eens huidige ps3 games spelen op high end pc hardware van toen de ps3 uitkwam. optimalisatie op pc is gewoon kut soms! hoop ook heel hard oo een pc release trouwens maar heb hier wel een ps3 staan in geval van dergelijke situaties.
Als een game waardeloos loopt op de PC terwijl die wel goed loopt op de PS3 is dat gewoon een dodgy conversie, per definitie. Dat is gewoon een development dingetje, heeft met de PC als platform niet zo veel uit te staan. Vooral annu nu is daar gewoon geen ander excuus voor. Er zijn ook wel voorbeelden waarmee een console achter de feiten aan loopt, steeds meer de laatste tijd.
en niet willen optimaliseren voor de PC.
Misschien wel niet eens willen maken voor de PC...
een dodgy conversie
Misschien. Maar waar het eigenlijk op neer komt is dat die game op de PC zijn bestaansrecht wellicht te danken heeft aan de consoles. Nu hij eenmaal af is willen ze voor de PC nog wel tegen minimale kosten een portje maken... Maar wat als de game nog niet af was omdat er geen 360 en PS3 waren? Had hij überhaupt wel bestaan?
Vervanging van die machines is hoog tijd.
Als ik je reactie zo peil dan vermoed ik dat jij geen next-gen console gaat kopen toch? Dan gaat die vervanging niet echt opschieten dus...
Gaaf! De mogelijkheden zijn zeer tof alleen ik blijf een beetje teleurgesteld dat hij niet voor de NextGen consoles uitkomt. De graphics zien er een beetje outdated uit. Maar met goede gameplay is dat uiteraard van minder belang.

Wie weet dat de PC versie uiteindelijk wel weer een stuk mooier wordt.
Ik vermoed voor de PC. Daar zijn alle GTA video's tot nu toe op gemaakt. Alle spellen worden eerst op de PC gemaakt, voor de concoles en vervolgens gaan ze vaak een beetje aanmodderen om het ook speelbaar te maken op de PC.

Dat gaat nog wel eens mis.
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee