Rockstar maakt meer bekend over inhoud GTA Online

Uitgever Rockstar Games heeft meer informatie bekendgemaakt over de inhoud van Grand Theft Auto Online. Dat spel verschijnt op 1 oktober en vormt vanaf dat moment de online multiplayer modus van Grand Theft Auto V, dat op 17 september al in de winkels ligt.

Rockstar maakte de details over de inhoud van GTA Online bekend via het Amerikaanse gamesblad GameInformer en Computer & Videogames vatte de aankondiging samen in een lange lijst features. Duidelijk wordt onder meer dat GTA Online meer dan vijfhonderd missies zal bevatten. Daarbij zullen spelers vrijwel alle activiteiten vinden die in de singleplayer van Grand Theft Auto V ook beschikbaar zijn. Ook de diverse vrijetijdsbestedingen in GTA V, zoals golf, tennis en base jumping, zullen in GTA Online zitten.

GTA Online speelt zich af na afloop van het verhaal van de singleplayer van GTA V. Net als in dat spel zijn spelers grotendeels vrij om te doen wat ze zelf willen. Door te investeren in contact met bepaalde personages in het spel kunnen spelers voorgesteld worden aan nieuwe personen die nieuwe missies kunnen bieden. Daarnaast kan investeren in de relaties met bijvoorbeeld motorclubs leiden tot ondersteuning van bikers in sommige missies, terwijl een vriendschap met een techneut kan leiden dat je in bepaalde missies verborgen blijft voor de in-game-radar.

Uiteraard wordt de spelwereld in GTA Online voor een deel ook bevolkt door andere spelers die het spel spelen. Het spel zal de speler in eerste instantie aan vrienden koppelen. Daarna komen spelers van een vergelijkbaar niveau in beeld.

Het online multiplayercomponent van GTA V zou in eerste instantie tegelijk met dat spel verschijnen, maar Rockstar maakte half augustus bekend dat GTA Online later zou verschijnen. De uitgever ziet GTA Online als aparte dienst, en ziet het bovendien als voordeel dat spelers eerst twee weken ervaring kunnen opdoen in de singleplayer modus van het spel voordat het online gedeelte open gaat.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

12-09-2013 • 10:12

83 Linkedin

Lees meer

Kaart van spelwereld GTA V lekt uit Nieuws van 10 september 2013
Rockstar zet teasersite GTA V online Nieuws van 2 augustus 2012

Reacties (83)

83
71
43
3
0
6
Wijzig sortering
Ik zou willen dat de multiplayer was zoals Samp vroeger was met 500 slot rp servers en zo.
MTA (de vader van online GTA) en SAMP bestaan nog altijd, worden nog altijd actief ontwikkeld (MTA toch zeker) en worden dagelijks nog altijd door tienduizenden spelers gespeeld.

Het is spijtig dat R* nooit lessen heeft getrokken uit deze mods.
Als je kijkt wat er mogelijk is in MTA als server zoals CIT met 1300 slots (die al eens allemaal vol zaten :D), zouden ze inderdaad best daar eens naar kijken. Dat is pas multiplayer, dat is pas een drukke wereld.
Hoezo nooit? Ik weet niet hoe die mods er tegenwoordig voor staan, maar ik zie toch veel van de elementen van die mods die in dit filmpje terugkomen, plus nog heel veel andere.

Ik moet zeggen dat ik met GTA 4 erg teleurgesteld was (geen slechte game, maar vond dat ze een aantal flinke stappen terug hadden gezet tegenover eerdere delen qua customizen en stomme toevoegingen zoals vriendinnen), maar dat ik nu toch wel enthousiast wordt van deze.

Maar goed dat de PC release pas later komt, want ik moet eerst geld sparen voor een nieuwe computer, deze ruim 4 jaar oude game pc is niet bepaald snel meer. :P
Heel wat uurtjes in door gebracht, geweldig was dat! :p SA:MP Misschien toch stiekem weer een keertje installeren ;)
Eindelijk laat Rockstar een beetje informatie los.
Hebben ze goed vol kunnen houden om te wachten tot een paar dagen voor release.

Andere bedrijven liggen een half jaar voor release al info vrij te geven, dit wat Rocktar doet houd het lekker spannend naar mijn mening.

[Reactie gewijzigd door Rooted op 12 september 2013 10:20]

Misschien handig om de aanschaf van GTA5 even uit te stellen. Mij trekt namelijk vooral het online gedeelte erg aan. Als we nou geduldig zijn en wachten tot GTA5 Online is geactiveerd kunnen we direct aan de slag en besparen we waarschijnlijk nog de nodige euro's met de aanschafprijs van het spel.

Het is maar een idee ...
idem; van alle AAA die online-functionaliteit bieden die laatste halfjaar zijn uitgekomen, hebben -allemaal- problemen in begin gehad. Bespaar je de frustratie, en stap na de eerste paar updates in.
Ik denk dat dat inherent is aan titels van de grote uitgevers.
De uitgever ziet GTA Online als aparte dienst
Dit doet me haast vermoeden dat voor de MP een meerprijs betaald moet worden.
Tja, behalve dat het gratis gaat zijn.

Bron: nieuws: GTA V krijgt multiplayercomponent Grand Theft Auto Online
De uitbreiding zal dan ook gratis op 1 oktober beschikbaar komen, twee weken na de release van GTA V op 17 september. Zo zouden spelers al ervaring hebben kunnen opdoen in de singleplayermodus.
De regel "Zo zouden spelers al ervaring hebben kunnen opdoen in de singleplayermodus" klinkt voor mij meer als een excuus omdat die missies ook in GTA Online zitten. Simpelweg dat ze de dienst niet binnen de deadline afkregen en wilde voorkomen dat GTA5 vertraging op zou lopen bij de verkoop.

In Oktober komen er namelijk andere AAA-titels op de markt, waaronder Battlefield 4, Assassins Creed : Black Flag en Rain. Call of Duty : Ghost komt begin November uit.

Kortom; zat titels om uit te kiezen. Rockstar kon het daarom niet riskeren dat GTA5 pas in Oktober op de markt zou komen.
Als ze het niet op tijd afkregen, werkt het over twee weken waarschijnlijk ook niet. Ik vermoed eerder dat ze twee weken willen wachten om verkoopcijfers af te wachten en aan de hand daarvan te besluiten of ze genoeg servers hebben draaien. Tuurlijk, er zijn bakken pre-orders, maar ook genoeg mensen die niet pre-orderen en 'm toch oppikken in de eerste paar dagen. Er zal nogal een verschil in zitten of je 3 miljoen potentiele spelers hebt, of meteen 9 miljoen.

En op zich, het geeft iedereen wel de tijd om de verhaalmodus uit te spelen voor ze aan online beginnen, die dus na het verhaal afspeelt, met alle mogelijke spoilers van dien.
Het gros van de verhaal-missies zitten ook in GTA Online :

"Duidelijk wordt onder meer dat GTA Online meer dan vijfhonderd missies zal bevatten. Daarbij zullen spelers vrijwel alle activiteiten vinden die in de singleplayer van Grand Theft Auto V ook beschikbaar zijn."

Kortom; het maakt weinig verschil of je de verhaalmissies vooraf speelt of in GTA Online.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 13 september 2013 12:34]

Uhm, nee. GTA Online wordt mee geleverd bij GTA V en kost "niets extra's" (lees: inbegrepen in de prijs)
Eigenlijk komt het op mij over als een PoC voor een MMO spel rondom GTA. En dat GTA V misschien laatste singleplayer game is, voordat Rockstar over gaat op het ontwikkelen van een MMO, met bijbehorend subscriptie model.
Dus mogelijk dat GTA Online nú nog gratis is, maar dat er wel al zal worden gekeken naar hoe, wat, waar, en hoeveel met het oog op de toekomst.
Subscriptie model voor een MMO is ook al achterhaalt. Bijna alle MMO's die of nu uit komen gaan na een paar maanden F2P of zijn gelijk al F2P.
Of P2W natuurlijk (Pay to Win). Spellen van het F2P en/of P2W type laat ik bij voorbaat al links liggen. Ik wil gewoon vooraf betalen voor een spel dat zo compleet mogelijk is.

Als een spel op een abonnement rust moet de aanschafprijs drastisch omlaag. Abonnementen ben ik ook niet heel erg gecharmeerd van, maar zolang er dan verder geen beperkingen (zoals micro-transacties) in het spel zitten vind ik dat nog acceptabel.

Zoals Rockstar het heeft geregeld is het goed; betalen voor het spel en dan onbeperkt online kunnen spelen. Zolang zij geen P2W-elementen in gaan voeren vind ik het prima.
'hunnie'

wow. Maar pre orderen is sowieso achterlijk, je krijgt er niks voor en het is nog duur ook. Vroeger was het zo dat je nog korting kreeg.
Je krijgt bij het pre-orderen van GTA V de "Atomic Blimp" zeppelin als extra voertuig. Dus een klein beetje voordeel heeft het wel.
je krijgt de blimp ervoor ;)
en GTA V pre-order ik net wel, juist omdat het in eerste instantie gewoon single player is..
Die wordt over twee weken al geactiveerd, en in die twee weken ga je echt geen pricedrops vinden. Sterker nog, die vind je vooral in de eerste paar dagen. (Mediamarkt eindhoven doet dit zelf ook vaak. Heb daar al verschillende games op release dag, en vaak zelfs een dag eerder met een gemiddelde korting van 15 euro kunnen aanschaffen)
Saturn heeft een releaseprijs van 47 euro. Verwacht niet dat je daar snel onder komt. Tevens lijkt het me slim om eerst in ieder geval gedeeltelijk singleplayer te spelen. Dan snap je ook de verhaallijn in de multiplayer aangezien de meeste characters van de singleplayer terugkomen in de multiplayer
Mediamarkt heeft een ook releaseprijs van 47 euro.
Mediamarkt = Saturn
Inderdaad, het andere eind is natuurlijk Guild Wars 2, die zo'n 3 jaar voor release begonnen met zo'n hoeveelheid marketing dat iedereen dacht dat de game dan wel uit zou komen. Toen de game uiteindelijk uit kwam was de hype toch een beetje weggetrokken, dan ben je veel te vroeg begonnen.
Ben benieuwd of er ook gebruik gemaakt kan worden van zogenoemde micro-transacties.

Echter had ik verwacht van GTA online dat je op een gegeven moment een sterkere groep ''gangsters'' hebt. net zoals in de echte wereld worden minder sterke bendeleden of niet bendeleden geworven. Vervolgens worden deze getraind en noem het maar op. Zo vorm je meer continuïteit in het spel en de noodzaak om je aan te sluiten bij een soort gang. Want in je uppie zul je het niet overleven.

Al met al kijk ik uit naar het online gedeelte! Niet de bedoeling van deze reactie om het af te kraken hoor, just a suggestion :)
Een groep is met een raketwerper makkelijker te raken dan een enkele persoon.
Ik zie dus niet echt een noodzaak.
Het vereist gewoon andere tactieken..
Voor de mensen die niet kunnen wachten tot aanstaande dinsdag hierbij alvast een paar gelekte video beelden:

****SPOILER****

Edit: website heeft het zwaar, daarom kan het even duren totdat de pagina geopend is.

[Reactie gewijzigd door khodamn op 12 september 2013 12:07]

Even serieus. Dan lek je gameplay beelden (voor mij de eerste gameplay beelden die ik zie) en dan film je met een baksteen...
beelden zijn op die site toch al verwijderd wegens auteursrechten.
Ik hoop wel dat de classic online gamemodes ook aanwezig zijn. Zo'n online carreer mode is leuk maar persoonlijk speel ik zoiets liever offline. Als ik online speel dan speel ik vooral voor de chaos en de competitie.
Volgens mij komt in de trailer van GTA Online ook aan bod, dat het mogelijk is om Deathmatch te spelen. Correct me if I'm wrong: linkje

Rond 2:25 even goed opletten ;)
vrijetijdsbestedingen in het spel maakt de game echt compleet echt tof!!
kan haast niet meer wachten :D

normalitair ga je mensen door rijden en beetje politie opjagen. dit keer heb je meer te doen :)

[Reactie gewijzigd door MuRado op 12 september 2013 10:27]

Het zou ontzettend leuk zijn als je gezamelijk met je vrienden bepaalde dingen kunt uitvoeren in free-roaming zoals een bank overvallen. Stukje scenario van Batman Dark Knight zou vet zijn
}> Gewoon met de bus naar binnen en knallend je geld halen. Vervolgens iedereen die jou helpt afknallen om vervolgens het geld te houden van de overval. ;)
*Zucht... Ik ga maar een ps3 of xbox aanschaffen...

En ja GTA 5 is de enige reden waarom ik dat doe |:(

OT: Bizar hoelang ze dit soort informatie geheim kunnen houden. Stukken beter (en leuker) dan de concurrenten. Voornamelijk de dynamische wereld samen met andere spelers klinkt erg aantrekkelijk. "Jij mij bijna om laten komen, ik jou omleggen en het geld meenemen" Denk alleen al aan het samen opzetten van missies/heists, het verdelen van de buit, je eigen crew opzetten...

Als ik zo dat lijstje een beetje doorsnuffel en af en toe in hogere sferen verkeer door weer de filmpjes te hebben gekeken, weet ik het zeker. Ik ga een console voor deze game aanschaffen 8)7
*Zucht... Ik ga maar een ps3 of xbox aanschaffen...
Little big planet was voor mij de reden geweest om een ps3 te kopen destijds :)
Lijkt me inderdaad ook een toffe game. Heb echter een hekel aan consoles dus eentje aanschaffen is dan ook vanwege deze voorlopig (in mijn ogen) meest epische game _/-\o_
Anoniem: 469887
12 september 2013 12:52
"GTA Online speelt zich af na afloop van het verhaal van de singleplayer van GTA V. "

Heel vet dit. Ik speel altijd eerst de single-player story uit en daarna begin ik aan multi-player. Alsof ze het spel voor mij hebben gemaakt!
Zou je online ook een privé sessie kunnen starten , al die onbekende in zo'N online game. Kunnen wel eens behoorlijk vervelend zijn

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee