Rockstar maakt GTA Online gefaseerd beschikbaar

Uitgever Rockstar Games maakt Grand Theft Auto Online dinsdag vanaf 13:00 uur gefaseerd beschikbaar op Xbox Live en het PlayStation Netwerk. De uitgever benadrukt dat de update niet overal tegelijk beschikbaar zal zijn; sommige regio's zijn later op de dag aan de beurt.

Om Grand Theft Auto Online te kunnen spelen moeten gamers die GTA V in huis hebben een kleine update downloaden voor dat spel, die door Rockstar dus vanaf 13:00 uur online wordt aangeboden. Na installatie van de update wordt er een vierde optie toegevoegd aan het keuzemenu waarmee in GTA V gewisseld kan worden tussen de drie personages in het spel. De extra optie, die aan de onderkant van dat menu verschijnt, geeft direct toegang tot GTA Online, zo maakt Rockstar bekend op zijn officiële website.

In hetzelfde bericht geeft de uitgever antwoord op enkele veel door de community gestelde vragen. Zo maakt Rockstar duidelijk dat het verhaal van GTA Online zich enkele maanden voor de gebeurtenissen uit de singleplayer van GTA V afspeelt. Ook maakt de uitgever duidelijk wat er gebeurt als twee vrienden samenspelen die binnen de spelomgeving van GTA Online toevallig hetzelfde gebouw hebben gekocht. Beide spelers kunnen dat gebouw dan in, maar elk ziet dan een eigen versie. Op die manier kunnen spelers die veel dezelfde gebouwen bezitten toch samenspelen in GTA Online.

Ook benadrukt Rockstar dat spelers geen oneerlijk voordeel kunnen behalen door geld te spenderen aan GTA Online. Gebruikers hebben weliswaar de optie om diverse zaken binnen het spel eerder te bereiken door 'GTA$' te kopen via microtransacties, maar ook die spelers moeten stijgen in level door Reputation Points te bemachtigen. Geld alleen is niet genoeg, aan kleding en wapens is ook een minimumlevel verbonden dat nodig is om die kleding of wapens aan te schaffen.

Hoewel GTA Online vanaf dinsdag te spelen is, betekent dat niet dat het spel al af is. Rockstar zal op termijn meer content aan de game toevoegen, onder meer in de vorm van nieuwe spelmodi. Daarnaast riep de uitgever spelers onlangs op om feedback te geven. GTA Online heeft geen open bètatestfase gehad, dus de makers houden er rekening mee dat gamers nog op fouten en bugs zullen stuiten.

Deze videoreview gaat over de singleplayer van GTA V. Dat spel is nodig om GTA Online te kunnen spelen.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

01-10-2013 • 09:51

63 Linkedin

Lees meer

Rockstar plet bugs in GTA Online Nieuws van 10 oktober 2013
Kaart van spelwereld GTA V lekt uit Nieuws van 10 september 2013

Reacties (63)

63
62
31
0
0
26
Wijzig sortering
Ik ben benieuwd in hoeverre er nog verhalende missies in de multiplayer zitten, of dat het gewoon meer een 'doe maar wat je wil of tegenkomt' - missies zijn. Tot nu toe twee avondjes GTA V zitten spelen samen met mijn vrouw op de bank en allebei genieten we er van. Wat een humor en hoop details zitten er in het spel zeg, geniaal gewoon.
lucky... Mijn vriendin interesseert het niks. Kan gelukkig op mn eigen gameroom spelen.

Kreeg van de week wel commentaar dat ik een snellere auto had moeten jatten. Was een station waar ik even in reed en ze haat stations :X
een gameroom...! die heb ik dan weer niet ;)
ik kreeg gister de zelfde opmerking toen ik even snel een station kaapte! "Trage rotbak..!"
Zitten ook echte missies in. Zo kan je bijvoorbeeld missies doen voor the Lost, en kan je een ze om hulp vragen in bepaalde situaties. Bovendien komen ook Heists in GTA Online. Deze zal later komen als update. Dit stelt je in staat om net als de single player Heists voor te bereiden en te doen, compleet met whiteboard in je appartement ;)

De side characters van de single player zijn in dit geval degenen die missies geven. Dus mensen zoals Lamar, Ron, Jimmy en nog anderen.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 1 oktober 2013 10:06]

Mijn vriendin kijkt chaggerijnig als ik die xbox weer aanzwengel:P

Maar soms merk ik dat ze toch stiekem aan het meekijken is, als ik weer tegen een boom aanrijd of een andere stommiteit uithaal:P
Ik vind het vervelend dat je niet direct GTA Online op kan starten. De Story Mode laden duurt al zo lang, om vervolgens direct te wisselen naar het online karakter, kost het nog meer tijd om het spel op te starten...

Desalniettemin, ik heb er zin in.
Hoe weet je dat dit niet kan? Voor hetzelfde geld kan het juist wel. Als je met Trevor speelt en je slaat het spel op en je start je console opnieuw op, laadt hij weer bij Trevor. Je online character zit ook in character wheel (onderste plaatje) dus zou het zomaar kunnen dat hij laadt nadat je als laatste hebt gespeeld met hem. En zo begin je gelijk in GTA Online.
En als ik dan weer even de Story Mode wil spelen?
En als ik dan weer even de Story Mode wil spelen?
Dan wissel je weer terug.
Net zoals je wisselt tussen de andere personen.
Ja, maar het ging om mijn eerdere punt. Ik vind het zonde om eerst GTA Online te moeten laden als ik de Story Mode wil spelen en vice versa.

Ik bedoel te zeggen: waarom geen hoofdmenu waar ik kan kiezen welke gamemode ik op wil starten.

(Zelfde geld voor die taal keuze... waarom heb ik al 12x moeten melden dat ik Engelstalig wil spelen?!)

Edit: Typo

[Reactie gewijzigd door Jevon op 1 oktober 2013 10:54]

Anoniem: 352205
@Jevon1 oktober 2013 11:51
Je speelt op consoles van 8 jaar oud. Ik vind het niet zo raar dat je dan af en toe even moet wachten.
Wachten vind ik ook niet erg, ik vind het alleen onnodig om eerst een Story Mode toe moeten laden om vervolgens de Online mode nog een keer te laden.

Dan denk ik, laat mij bij het opstarten kiezen welke modus ik wil starten zodat ik maar 1x hoef te wachten.
Zodra je opstart en hij laadt de story mode heb je al gelijk een optie om GTA online op te starten.
zet je console op Engels? Hier nooit hoeven aangeven op PS3 en die staat op de Engelse taal ingesteld.
die taalkeuze erger ik me ook al tijden aan op de xbox :P
Dat daar in de beta/test periode nooit een tester over gezeurd heeft snap ik echt niet. Kleine moeite om op te slaan in welke taal hij moet laden lijkt me.
Maar het langste duurt het laden van de game zelf, niet of het online of offline is. Dat switchen duurt ook maar max 15 seconden, dus is imo ook niet zo'n groot probleem.

Ik zou het juist irritant vinden als ik telkens moet aangeven welke modus ik wil doen, dan kun je hem niet effe aanzetten en wat anders doen om dan terug te komen als ie ingame zit.
Ja, maar het ging om mijn eerdere punt. Ik vind het zonde om eerst GTA Online te moeten laden als ik de Story Mode wil spelen en vice versa.

Ik bedoel te zeggen: waarom geen hoofdmenu waar ik kan kiezen welke gamemode ik op wil starten.
Mee eens, met COD heb je ook een standaard instelling welke je 1 keer aangeeft waar je wil beginnen.

Wellicht komt dit wel met een patch later.
(Hopelijk ook over de keuze van de taal!)
Anoniem: 544159
@Jevon1 oktober 2013 15:03
Bij het opstarten van GTA V staat er bij mij rechts onderin naast "Loading Story Mode" X Online (PS3) als ik op X drukt begint GTA Online te laden en andersom weer de Story Mode.
Anoniem: 294628
1 oktober 2013 09:55
We zullen zien of het rockstar lukt hun servers overeind te houden. Aangezien het soms nogal problemen geeft met social pass, jammer genoeg.

Desondanks zie ik hier potentieel!


edit: typo

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 294628 op 1 oktober 2013 09:56]

Ze hebben al aangegeven problemen te verwachten bij de eerste dagen
Wel zo eerlijk, elke spellenboer van formaat weet dat bij launches er problemen gaan voorkomen. Rockstar gaf dat inderdaad gewoon netjes toe.

De ontwerpstudio van Rockstar North staat in Edinburgh (UK) dus ik hoop dat wij in het tijdframe van 13:00 vallen.
Maar is dat dan 13:00 Engelse of Nederlandse tijd? ;)
7:00 US tijd en 13:00 nederlandse tijd..
Jammer maar begrijpelijk. De servers gaan vanzelfsprekend last hebben van de vele mensen die hier al lang naar uitkijken, als dit allemaal in 1x zou gebeuren was het leed denk ik niet te overzien.
Hier doet gta online het al :*)
Net de update binnen gehaald en geen problemen tot nu toe.

Het switchen tussen online en ofline gaat ook erg makkelijk :Y)
Ow nice, mijn vrienden waren juist al aan het vloeken dat alles zo traag was en ze er niet op kwamen geraakt.
Anoniem: 378762
1 oktober 2013 10:07
Extra optie onderin? Ik heb de Special Edition maar van begin af aan had ik al een vierde personage onderin in de cirkel welke nog niet gekozen kon worden. Bedoelen ze deze ermee?
Ja, die optie, dat heeft iedereen.
Die knop kun je nu dus wel gebruiken.
:)

[Reactie gewijzigd door paulvdwal op 1 oktober 2013 13:24]

Paar bugs is niet erg, spelen met die hap :D
Ik vind het een positief punt dat mensen eerst hun reputatie moeten opbouwen.
Het zou inderdaad oneerlijk zijn wanneer GTA O net start, er al mensen zijn die direct heavy & high-end wapens zouden hebben.

Het opbouwen van RP maakt het spel waarschijnlijk nog leuker d.m.v. samenwerken met je crew.
Ben zeer benieuwd hoe het gaat werken!
Anoniem: 544083
1 oktober 2013 10:07
Ik weet niet wat een betere "approach" was geweest inderdaad gewoon GTA V online gooien en dan wachten op meldingen van bugs, of inderdaad de tijd nog even verlengen en dat de heren van Rockstar North zich nog even kunnen focussen op de zwaktepunten die GTA V Online mee zal brengen, namelijk de stabiliteit van de server.
heel verstandig. Zeker gezien de gelijktijdige release van iOS 7 om die maar even als voorbeeld te noemen. Die had ook beter per tijdsregio een release kunnen hebben (overal om 7 uur savonds bijvoorbeeld)
Misschien een rare vraag maar hoe werkt dit in hemelsnaam. kom je telkens als je in een online wereld zit bij de zelfde mensen ? want er mogen maar 16 in elke wereld zijn. of moet je een eigen groep samen stellen. kun je maar 1 wereld hebben ( save game )
Ben benieuwd hoe het allemaal in elkaar zit
En als je pas 3 maanden later online gaat heb je dan grote achterstand of kome je bij spelers met het zelfde niveau

[Reactie gewijzigd door soccerroos op 1 oktober 2013 10:28]

Je zal met users worden gematched die even ver zijn, je hebt dus zelf in de hand als je achter blijft of door gaat.
Je komt als eerst bij je crew, is er nog ruimte? Dan bij je friends, is er nog steeds ruimte? Dan bij mensen met dezelfde level. Uiteraard kan je ook gewoon private games maken. Dus invite only zetten en mensen uitnodigen. Persoonlijk denk ik dat ik dat vaak ga spelen. Niet altijd evenveel zin in 16 man op een map wanneer je met je crew even lekker wilt knallen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee