Rockstar brengt app uit voor 'pimpen' van auto's in GTA V

Rockstar Games heeft in de App Store de iFruit-app geplaatst. De applicatie is bedoeld voor gamers die GTA V op hun Xbox 360 of PlayStation 3 spelen. Via de app kan onder andere de configuratie van buitgemaakte auto's aangepast worden.

De iFruit-app voor iPhone en iPad is gratis en biedt vooral extra functionaliteit als er wordt ingelogd met een Rockstar Games Social Club-account. Zo kan er een eigen kentekenplaat voor gestolen auto's worden ontworpen. Ook kunnen diverse onderdelen van een voertuig worden aangepast, bijvoorbeeld door een betere motor of remmen te kopen, of de kleur van de lak aan te passen.

Rockstar heeft in de iFruit-app ook de mogelijkheid verwerkt om te spelen met Chop, een hond die in GTA V eigendom is van Franklin. De hond kan in de app gevoerd en getraind worden. Door dit te doen kan de speler Chop in de game nuttiger inzetten, omdat het dier beter zal reageren en ook trucs kan uitvoeren. Verder kan Chop verborgen items opsporen als hij wordt uitgelaten.

Naast een iOS-versie belooft Rockstar ook binnenkort met een Android-uitvoering te komen. Onduidelijk is nog wanneer deze beschikbaar zal zijn. Ook zijn er plannen voor een Windows Phone-app, terwijl er ook voor PlayStation Mobile en PS Vita een applicatie moet komen. Verder heeft Rockstar plannen om de handleiding en de kaarten voor bovengenoemde besturingssystemen uit te brengen, evenals een Windows- en OS X-versie waarin de manual is in te zien.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

17-09-2013 • 14:44

101 Linkedin

Reacties (101)

101
91
42
3
1
23
Wijzig sortering
Ik snap de grap met het 'iFruit' en daarom een release voor iOS, maar een Android en Windows Phone versie niet releasen is een merkwaardige beslissing IMO.
Android en WP app komen ook binnenkort. Als Tweakers het bericht goed gequote had, dan hadden ze gezien dat er dit ook in staat:
The iFruit Mobile Application
Now available for iOS devices at the App Store.
Coming soon for Android devices via Google Play as well as for Windows Phone, PlayStation Mobile and Vita.

Grand Theft Auto V: The Manual
Now available for iOS devices at the App Store and as a desktop application on PC.
Coming soon for Android devices via Google Play and Windows Phone, as well as for Mac as a desktop application.
Ofwel nog even wachten. Maakt verder toch weinig uit, want de app start momenteel toch niet op (zo heb ik gehoord). De site zelf staat ook even op minimale weergave, gezien er nog wat meer dingen zijn uitgeschakeld zowel op de site als ingame (sociale zaken die uitstaan e.d.). Wel logisch gezien de grote toestroom.

Dat er een WP app is, vind ik overigens wel fijn en had ik niet verwacht. Grote kans dat MS daar toch wel een eis van gemaakt heeft, denk ik.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 17 september 2013 15:21]

Inderdaad erg fijn dat er ook een Windows Phone app komt! Dat valt mij echt weer reuze mee! Bedankt voor de opheldering.
Zeker gezien het feit dat de Xbox ook een Microsoft product is je Xbox Live (Games) ook via je Windows Phone en of Win 8 RT/PC kunt benaderen. Vage move...
Alleen staat de game en je online profiel blijkbaar los van MS en xbox...

Zou mij dan ook niks verbazen als je je profiel op een PC kunt laden en daar straks dus verder kan gaan waar je op de xbox gebleven was...
Echter dat was met GTA IV ook al zo (het losstaande Social Club account), en ook daar kon je niet op de PC verder met je Xbox game, dus ik zou er niet te hard op rekenen.
Naast een iOS-versie belooft Rockstar ook binnenkort met een Android-uitvoering te komen. Onduidelijk is nog wanneer deze beschikbaar zal zijn.
Inderdaad. Nu wordt ik 'benadeeld' omdat ik bijvoorbeeld de hond niet kan trainen. Ik vind het niet zo'n chille zet van Rockstar om de een eerder dan de ander te doen. Misschien wel een dealtje met Apple gemaakt zodat ze zonder problemen hun hele 'iFruit' grappen konden maken?

Maar daarnaast is Android nog steeds verre weg de grootste speler op smartphone markt. Zullen waarschijnlijk een hoop versies tussen zitten die niet ondersteund worden door deze app(<4.0) maar alsnog.
Dit is denk ik overigens ook iets wat je eerder op je smartphone doet als je bijvoorbeeld in de trein zit dan op je tablet.
Volgens engadget komen die nog: http://www.engadget.com/2...companion-apps/#continued

"The iFruit app is iOS-only for now, but flavors for Android, Windows Phone and even PlayStation Vita are en route."

(edit: typo)

[Reactie gewijzigd door WizX op 17 september 2013 15:55]

Waarom altijd eerst voor een Apple product en pas veel later voor Android, lijkt me niet dat het voor Android veel lastiger ontwikkelen is (zelfs ik kan het). Ik snap wel dat de iPhone heel populair is enzo maar dan nog
Anoniem: 510390
@DonKui17 september 2013 15:00
De code kan theoretisch 1 op 1 over. Maar aangezien Apple maar 1 model telefoon heeft heb je maar een paar toestellen te testen. Android daarentegen heeft een heel magazijn aan verschillende modellen, waarvan je toch zeker de laten we zeggen 10 populairste zal moeten testen. Dus ik snap het wel een beetje dat je hiervoor een gamelaunch niet uitstelt. De game doet het immers ook zonder, ik zie het eigenlijk alleen als extratje als beloning voor legaal gamen.
Inderdaad en binnenkort komt er GTA Online bij en dan zal die iFruit pas echt van pas komen denk ik.
Let wel, het "nadeel" wat er nu voor Android / WP gebruikers ontstaat is dat zij minder keuze hebben bij met maken van de unieke kentekenplaat. Ik denk dat de meest creatieve / grappige teksten al lang bezet zijn en dat is jammer.

Verder heb ik nu al verschillende keren in de game last gehad van een ongehoorzame Chop (dat beest moet echt tegen elke paal aan pissen...) waar ik NIKS aan kan veranderen. En de game spamt maar dat ik die verdraaide app moet downloaden.... Beetje jammer, Rockstar. Tegen de tijd dat de Android app uitkomt heb ik het spel misschien wel al uit gespeeld en heb ik niks meer aan het "Tamagotchi" aspect van de app.
Ben blij dat Chop overal tegenaan wil pissen. Dat is in 't echte leven ook, zo zitten honden nou eenmaal in elkaar.
Dus voor mensen die levensechte gameplay willen; tadaah!
De grootste reden hiervoor is fragmentatie uiteraard. Bij iOS is het redelijk simpel:: afhankelijk van hoeveel generaties terug je support wil bieden test je dat aantal apparaten, maar je kan redelijk eenvoudig stellen dat dit er maar een tiental zijn. Bij android heb je een ongelooflijk divers aanbod aan hardware (10 000+). En je wil als developer uiteraard dat je app op zo veel mogelijk apparaten goed werkt. Probeer dat maar eens te bolwerken.

Bij deze app is het uiteraard niet van toepassing omdat ie gratis is, maar op android gebeurt er ook gewoon veel piraterij, waardoor devs terughoudend zijn om hier snel op te releasen.

Ik snap uiteraard de frustratie van android gebruikers, maar het probleem vran fragmentatie is al veel langer gekend dan de apparaten die mensen bezitten oud zijn, dus je had het wel wat op voorhand kunnen weten.
En je wil als developer uiteraard dat je app op zo veel mogelijk apparaten goed werkt.
Maar je hebt het hier over een app die niet grafisch zwaar is (denk ik), ik vermoed dat dit al op relatief lichte hardware zal draaien?
Bij deze app is het uiteraard niet van toepassing omdat ie gratis is, maar op android gebeurt er ook gewoon veel piraterij, waardoor devs terughoudend zijn om hier snel op te releasen.
dus wat is je punt? ;)

Ik ben het eens met EnigmaNL hierboven, zo'n budget en dan niet een app op tijd klaar hebben voor alle grote spelers
En wat willen ze dan wel niet allemaal van mij weten? Ik neem aan dat ze m'n contactenlijst, accounts, call-log etc. etc. willen hebben "to improve customer relations".
Je wordt wel omlaaggemod, maar je hebt echt wel gelijk. Wat een goeie manier voor R* om aan jouw spul te komen.
Waarom zo negatief? Je hoeft het niet te gebruiken hoor :)
Waar haal je deze informatie vandaan dan?
Dat zou dan een gevalletje 'pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet' worden. Als je een social network in een game LifeInvader noemt verwacht ik wel dat je zelf dit soort praktijken links laat liggen. Ik ben benieuwd.
Gelukkig kun je er in iOS voor kiezen om de app geen toegang te geven tot deze gegevens. Als de app toegang wil zul je de eerste keer netjes een popupje krijgen. Dus je Alu-hoedje mag af.
En wat willen ze dan wel niet allemaal van mij weten? Ik neem aan dat ze m'n contactenlijst, accounts, call-log etc. etc. willen hebben "to improve customer relations".
Als strakjes de app voor Android is en je hebt je telefoon geroot, dan kun je LBE Security Master gebruiken, virusscanner en privacy guard in 1. Met per-app permissions. :)
Leuk! Ga ik eens proberen straks!

Ik las al zoiets tijdens het gamen, maar het drong niet echt door.

Ook gratis, zie ik. Ben blij dat het allemaal niet weer extra geld kost. Alleen dat het spel zelf al geen 60 euro was. Goed bezig, rockstar! Zodra er een PC versie uitkomt zal ik 'm ook meteen 2maal halen.

Leuk ook dat je nu opeens apps en games gecombineerd ziet worden. Zo is BF4 ook "opeens" uitbreidbaar met een tablet o.i.d. voor extra features. Leuke ontwikkelingen, zolang dit niet allemaal extra geld gaat kosten.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 17 september 2013 14:49]

Hoe is ie???? :)
Kan alleen via social club... moet ik eerst mijn game daaraan koppelen. Dat kan zo te zien vanuit de app :) *bezig*

edit: De app is vast super, als-ie zou werken, maar ik zit in een eindeloze circulatie van moeten koppelen van social club en xbox live, waarbij het koppelen via de browser lijkt te lukken en de melding ook geeft dat het gelukt is, maar de app daartegen zegt dat het niet gelukt is.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 17 september 2013 15:05]

Ik bedoel de game! Haha.
De game is bijzonder goed, beter dan ik had verwacht, ondanks de lovende reviews. Als verwende PC gamer ben ik ook niet teleurgesteld over de framerate of beperkingen in besturing die ik meestal ervaar in games met xbox.

Ik heb me uitstekend vermaakt met de game de paar uurtjes dat ik 'm speelde en was erg onder de indruk van de vele kleine details in het spel. Ik heb meerdere keren hardop gelachen om idiote dingetjes en details. Het is weer ouderwets hersendood vermaak, maar ook genoeg nieuwe dingen te verkennen om niet een "meer van hetzelfde" gevoel te hebben.

Ik heb meer plezier in GTA V die nu net uit is dan ik had bij GTA IV bij de release toen ik die in het begin speelde. GTA V heeft een actievol begin dat je de eerste minuut (na de 20 minuten lange installatie dan) al meteen vastpakt om uren lang door te gaan en de cutscenes en verhalen spreken me nu al veel meer aan dan die Niko uit IV.

GTA V maakt ook weer lekker de westerse samenleving belachelijk met de flauwe humor en overdreven stereotypes. Ik kan al heel lang doorgaan wat ik allemaal leuk vind aan de game, terwijl ik het nog maar 1~2 uur gespeeld heb. De besturing is wel erg wennen, maar dat komt deels vooral omdat ik mijn xbox alleen maar voor enkele games gebruikt heb tot nu toe.

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 17 september 2013 15:19]

Ik heb een Android dus ik moet nog even wachten. Straks ga ik ook spelen, erg veel zin in!
Android en WP versie zijn inderdaad bevestigd.
http://www.wpcentral.com/...ng-windows-phone-rockstar

Leuke aanvulling:
Trevor heeft een Windows Phone, Franklin een Android Phone en Micheal een I Phone
.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 614 op 17 september 2013 15:00]

Haha dat zegt toch veel over de humor van Rockstar. Ook geweldig hoe ze Android daar Drone noemen. Ik heb nog niet gehoord hoe ze de Windows Phone noemen in Los Santos.
Edit correctie, leesfoutje.

Op de R* pagina:
Coming soon for Android devices via Google Play as well as for Windows Phone, PlayStation Mobile and Vita.

Had stiekem gehoopt op een Windows 8 app :)

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 17 september 2013 16:59]

Leuke toevoeging als tweede scherm! (ja ik hoop ook op de pc versie ;-) )
Ik hoop met je mee! Doet me denken aan de vele hulpprogrammaatjes voor mmorpg's als WoW en Eve Online. Dat je op kantoor je ruimteschip outfit of aandelen kunt bijhouden en plannen. Maar zulke progjes zijn meestal ontwikkeld door spelers.

Dit is een goede manier om spelers nog meer bij je product te betrekken en 'hooked' te houden. Dus erg slim op ingesprongen door Rockstar!
Android heeft met een hoop verschillen onderling te maken..schermgroottes, resoluties, daarom toch wat moeilijker voor Android ontwikkelen dan voor ios!
Volgens mij leef je nog met in 2010. Dit probleem is al lang en breed opgelost door middel van schalen..
Volgens mij leef je nog met in 2010. Dit probleem is al lang en breed opgelost door middel van schalen..
En dan kan iets wat je heel mooi ontworpen hebt er opeens heel anders uitzien. Het is nog altijd een groot probleem. Ik hou bij het produceren van mobiele apps altijd rekening met 50% meer tijd en 75% meer budget voor de Android versie vergeleken met de iPhone versies. Support kosten zijn minstens het dubbele. Die cijfers zijn de laatste 18 maanden alleen maar 'erger' geworden. Helaas.

Geen reden om ze niet te maken maar ik snap best dat de iPhone versie eerder klaar is en dat je die dan niet op de plank laat liggen tot alle andere versies klaar zijn.
Dit is awesome. Hopelijk snel ondersteuning voor android!
Ik snap de meerwaarde aan een uitgebreide Tamagochi niet erg.. Tsja, het is een leuk iets om te hebben (ook mede omdat het gratis is) maar stel deze app bestond al een aantal jaren, ik denk niet dat mensen het zullen missen.
"De applicatie is bedoeld voor gamers die GTA V op hun Xbox 360 of PlayStation 3 spelen. "

Zijn er momenteel nog andere versies dan? :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee