Take-Two registreert nieuwe domeinnamen

Uitgever Take-Two Interactive heeft vijf nieuwe domeinnamen laten vastleggen. Hoewel de domeinen geen herkenbare titels van games bevatten, kunnen de namen een aanwijzing zijn dat versie 5 van Grand Theft Auto in aantocht is.

Alle domeinnamen sluiten aan op de manier waarop Rockstar in het verleden in-game-merken verzon voor zijn Grand Theft Auto-serie. Domeinnamen als CashForDeadDreams.com en StopPayingYourMortgage.net zouden eveneens kunnen duiden op bedrijven die in Grand Theft Auto 5 zullen opduiken, zo meldde Ripten vrijdag. Naast de twee genoemde namen, registreerde Take-Two nog SixFigureTemps.com, HammersteinFaust.com en LifeInvader.com.

Website Joystiq ontdekte op filmwebsite IMDB.com een andere aanwijzing voor het bestaan van GTA V. Declan Mulvey, die motion capturing stuntwerk doet, had de titel Grand Theft Auto V op zijn online-cv staan. Volgens Mulvey ging het om een tikfout en bedoelde hij GTA IV, maar Joystiq kon zijn naam verder nergens vinden in verband met GTA IV en speculeerde dat de stuntman wel degelijk meewerkt aan GTA V.

Uitgeeflabel Rockstar Games heeft nog niets bekendgemaakt over een eventuele volgende Grand Theft Auto-game, die er gezien het commerciële succes van de voorgaande delen naar alle waarschijnlijkheid komt. Rockstar werkt verder nog aan Bully 2, L.A. Noire en Max Payne 3.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

28-02-2011 • 10:37

66 Linkedin

Submitter: buran

Reacties (66)

Wijzig sortering
"If they were indeed registered for GTA V's in-game Internet, then it suggests that the game is set in relatively modern times, since the World Wide Web only became popular in the mid-1990s. Some have speculated that CashForDeadDreams could be a parody of Cash4Gold (or Cash For Clunkers?), that HammersteinFaust is a parody of Goldman Sachs, and that LifeInvader is a parody of LifeLock, or even possibly Facebook."
Zie ook: http://www.gtav.net/
Goed punt.

Vind het zelf nier erg als we weer lekker modern zijn. Jaren 70/80 is leuk, maar ik vond de moderne sfeer van IV één van de beste die ik ook heb gezien in een game.

Hopelijk draait het weer op dezelfde physics engine. Absoluut het beste aan IV. Nog nooit leefde ik zo mee als de main caracter weer op z'n knieën pleurde.

Zouden we weer naar Miami (Vice City) gaan of een andere stad? Misschien wordt het wel London. _/-\o_ (Of Amsterdam :+)

[Reactie gewijzigd door gtrNL op 28 februari 2011 11:05]

Of Parijs :)
Aangezien daar al enkele dingen over te vinden zijn zoals de achterkant van het boekje uit Episodes From Libery City waarbij een gedeelte gewoon letterlijk de linker bovenhoek van Frankrijk is :P
Parijs lijkt me erg leuk, in The Saboteur vond ik het een zeer welkome setting. Zou zich uitstekend lenen voor een GTA deel.
Lijkt me ook niet zo heel raar, in GTA IV kon je ook al online gaan :)
GTA5 met het checkpoint systeem van Red Dead Redemption.....ja graag!!

GTA4 nooit uitgespeeld omdat die geen checkpoints had waardoor je telkens de gehele missie over mocht doen. Erg leuk als je een lange missie hebt en bijna klaar was...:X
GTA iv heeft WEL checkpoints... als je voorbij een bepaald punt faalt krijg je na een tijdje een sms of je hem over wilt doen, als je die beantwoord start je bij je laatste checkpoint. alleen zijn de checkpoints niet visueel, dus je hebt geen flauw idee waar ze zitten.
Mja, echte checkpoints kun je dat niet noemen. Maar moet ook niet. Was al blij dat er een autosave in zit. Moet je niet altijd naar je safehouse gaan.
Checkpoints pfft.

Ik heb 't gewoon liever zo dat ik kan saven (en autosave points als alternatief voor eventuele checkpoints). Als je faalt mag je een eerdere save laden. Geen gezeur met missies die je vanaf vooraf bepaalde checkpoints overnieuw moet spelen, maar gewoon vanaf waar je zelf gesaved hebt, of vanaf de laatste autosave.

Ik heb me mateloos geïrriteerd aan het feit dat ik niet gewoon kon saven en exiten tijdens missies, maar moest blijven doorspelen totdat er een vast bepaald save point voorbij was gekomen.
daar ben ik het ook mee eens...maar het checkpoint systeem van RDR was beduidend beter dan GTA4.
De websites leiden helaas nog nergens naar. :P Zou leuk zijn als daar binnenkort informatie over die in-game bedrijven staat zonder verdere hints naar GTA 5.

Toch wel leuk; staat nog niks achter die domeinnamen en toch al zo veel hits.

[Reactie gewijzigd door Arcticwolfx op 28 februari 2011 10:43]

Ik vind het wel grappig dat een spel dat niet eens aangekondigd is zoveel reacties krijgt, zelf ben ik gek op alle GTA delen er zijn maar weinig spellen die ik speel maar alle GTA's heb ik gespeeld hoop echt dat er een GTA V komt. als jochie speelde ik het al lekker old skool van boven af :P

mag zeker vervolgd worden, geweldige game punt uit.
Als we naar Red Dead Redemption kijken kunnen we al een beetje voorspellen hoe prachtig de volgende GTA wel niet kan worden.
Wat een schitterende game was dat!

Kan zelf echt niet wachten op de volgende GTA, ben fan van het eerste uur.

Ik hoop stiekem toch op een nieuwe Vice City, jaren 80 en zon, zee en strand zijn toch het meeste mijn ding :)

Met een beetje mazzel zit het er wel in, het is tenslotte altijd Liberty City -> Vice City -> San Andreas geweest.

Maar aan de andere kant, als er ingame-internet aanwezig is duidt de setting niet op de jaren 80!
Dan kan het alsnog Vice City tijdens het heden zijn natuurlijk, speculatie speculatie :P

[Reactie gewijzigd door Fusajiro_x op 28 februari 2011 11:35]

als het waar is dat GTA5 eraan komt hoop ik dat ze (ondanks dat het niet realistisch is) wel de vliegtuigen er weer in hebben gezet, dat voegde veel toe aan het spel.
Anoniem: 400782
23 maart 2011 17:41
ik hoop eigenlijk dat ze net als bij san andreas, weer een beetje teruggaan naar die country-side. Wat mij persoonlijk heel erg tof lijkt is om een storyline in de redneck cultuur te hebben ofzo. dikke wagens, dikke wapens en dikke mensen:P
Was GTA IV niet PC optimized?
Heb zelf GTA IV overgeslagen vond de wat realistischere stijl minder.
Maar zit te overwegen hem uit een budgetbak te halen :)

Ben benieuwd naar de stijl van een eventuele nieuwe GTA game.

[Reactie gewijzigd door Yintha op 28 februari 2011 10:44]

Ik hoop juist dat ze de insteek van GTA 4 hanteren. De auto's reden geweldig, en het hele sfeertje was erg sfeervol opgezet. Ik kijk dan ook erg uit naar deel 5, één van de weinige spellen waarvan ik een nieuwsbericht als dit van kan waarderen :)
Hmm, als het op GTA4 lijkt sla ik em over... GTA4 ben ik halverwege mee opgehouden omdat ik tot de conclusie kwam dat ik het niet leuk vond en maar dom door het verhaal voort modderde... Er was gewoon veel te weinig te doen, de minigames waren bizar makkelijk (vooral darten, ik gooide consequent elk spel uit in de minst mogelijke worpen), je moest erg goed zoeken naar winkels die meer waren dan alleen een texture, het friends systeem was alleen maar iritant omdat het veel tijd koste maar er geen interessante dingen waren om te doen met die vrienden... Vond het echt een enorme tegenvaller.
Friends systeem heb ik zelf straal genegeerd. Enkel de verplichte dates heb ik gedaan. Mini games ineteresseren me ook zo niet. Zolang de verhaallijn boeiend blijft.
Ja of niet. Ik lees dat veel ivm GTA series dat mensen over de mini-games beginnen. Serieus koop een wii, kinect of move en je hebt alle mini-games die je wilt.

@finraziel
Kijk als GTA niet jouw ding is, ieder zijn ding. Maar waarom van die vage argumenten altijd. "Ja ik gooi altijd alles raak met darten" WHO CARES JE SPEELT GTA. Sorry caps is wel erg noob. Maar kom op man, je kraakt de game af op zaken die gewoon niet verdiend zijn. "Winkels die meer zijn dan een texture" Kunt het Rockstar niet kwalijk nemen dat de consoles niet krachtig genoeg zijn en PC had er al veel moeite mee. En dat friends systeem was in San Andreas toch al irritant.
Nooit behoefte aan gehad, ik zoek wel vrienden in het echte leven en speel GTA om de gangster uit te hangen. Dat ben ik nu eenmaal niet in het echte leven. Laatste keer dat ik een een driveby gedaan had, dat was op de driewieler met een waterpistool.
Maar om dagelijkse dingen te willen doen die je in het echte leven doet... maat waarom heb je überhaupt GTA gekocht.
Ik denk dat je iets mist. Voor jou persoonlijk staat GTA misschien wel voor niet meer dan een storyline doorspelen en daarna wat rondrijden in een stad en op willekeurige dingen schieten, maar dat is totaal niet wat GTA was voor GTA IV. Pas vanaf GTA 3 werd de storyline echt de moeite waard, maar er was nog steeds genoeg te doen buiten die storyline om. In Vice City zette zich dat voort en het kwam pas echt tot een hoogtepunt in GTA San Andreas. Als jij daar echt niet meer hebt gedaan dan de storyline doorspelen, dan heb je best wel een boel gemist.

finraziel is degene die hier echt in de geest van de reeks speelt, niet jij ;)
Inderdaad, GTA 3, VC en SA vond ik echt briljant (sorry, ik heb 1 en 2 gemist ;( ), vooral SA heb ik erg veel plezier mee gehad. Juist dingen als pakketjes/tags whatever zoeken, met een vliegtuig zonder vleugels (basically) zo lang mogelijk in de lucht proberen te blijven, en ook het turfwar systeem in SA maakten het zo leuk (en er zijn nog veel meer dingen, dit is maar een kleine greep). In 4 heb je ook echt niks anders te doen dan de storyline volgen en sorry, maar zo goed was die niet.

edit: trouwens de dingen die ik in mijn vorige post noemden waren ook maar een paar voorbeelden... de races waren bv ook veel te makkelijk. In SA waren die behoorlijk uitdagend en erg leuk, lekker door het platteland scheuren :). Wat heb je in 4? na 2 straten is de rest al uit je spiegels verdwenen en de scenery is nogal saai, overwegend gewoon rechte vlakke wegen... yay...

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 28 februari 2011 15:36]

1 en 2 kan je gratis downloaden.
Ik heb GTA IV gespeeld en ik vind het heel erg leuk.

ohja, GTA IV is in een urban area, een redelijk slechte keus van R*. Kwam er maar een nieuwe, polished, RAGE GTA SA...
Ik speel 'm op de pc :) als je aan de recommended systeemeisen voldoet draait 'ie heerlijk, en ik vind de humor stukken beter als in de vorige delen, het verhaal voelt ook veel realistischer aan :D

Daarnaast vind ik de multiplayer ook erg leuk, beetje sniperen in deathmatch mode enzo :)

LifeInvader.com klinkt wel als een typisch GTA ingame social netwerk :+
de gta IV was tot nu toe de slechtste gta aller tijden... niet alleen van de slechte scripting maar ook van het verhaal en de algemene gameplay.
tipt totaal niet aan san andreas of vice city... dat zijn er twee die ik uuuuren gespeeld heb.
Ik heb een zware pc maar gta draaien doet ie maar zozo...
na een tijdje te spelen een crash of een freeze ....
zelf met de update patches loopt het nog steeds stroef/vast.

Ik ben er niet tevreden mee... en dat is één van de eerste spellen die ik in lange tijd gekocht heb... zonde van het geld vond ik... :/

als gta V uitkomt hoop ik dat ie veel mooier en veel aangenamer zal zijn dan IV... en dan ook een leuker verhaal... bv geen etnic minority gedoe... zoals san andreas en IV...

geef mij maar een mix tussen SA en VC maar dan met betere graphics...beter dan die van IV
Ik gok dat het een kwestie van smaak is, maar bij mij is 'ie nog nooit gecrashed/gefreezed.
Vice City en San Andreas waren ook erg leuk (vooral Vice City), maar van deze kan ik ook helemaal genieten hoor. De humor op de radio, de grappen in reclameborden, enz.
Het is allemaal wat subtieler geworden, maar dat maakt het juist zo leuk :D

Edit: wat de graphics betreft, tsja, die zien er bij mij prima uit, ik heb zeker geen monsterpc (Phenom X4, 8800GTS, 2GB RAM) maar draai 'm met alles op high op 1280x1024 en een stabiele ~50 fps.

[Reactie gewijzigd door JapyDooge op 28 februari 2011 12:20]

Verhaal en gameplay is echt volledig een punt van smaak binnen de GTA reeks. Zo vond ik 1 en 2 top, helemaal grijs gespeeld destijds, en vond ik de gehele reeks van GTA III gewoon bagger. GTA IV vond ik juist eindelijk weer eens wat verfrissends hebben binnen de reeks.

Wat betreft PC issues, tsja, dat is geheel te weiten aan Rockstar's houding tegenover PC gamers. We zijn allemaal maar piraten en zijn het niet waard om veel in te investeren. Als je geluk hebt, draait het soepel. Rockstar heeft wat dat betreft nog aardig wat te leren qua klantvriendelijkheid, maarja, ik krijg ergens steeds meer het vermoeden dat we binnenkort helemaal geen game van hun nog op de PC uit zien komen.

Wat betreft GTA V hoop ik allereerst dat het nog op de PC uitkomt, zo niet, dan maakt het me verder allemaal niet uit wat ze met het spel doen, zal het in dat geval nooit kopen.

Als het wel op de PC uitkomt, hoop ik dat het eerste wat ze toevoegen wat meerde checkpoints in de langere missions. Damn wat was die bankjob vervelend als je die metro uit kwam, en vervolgens direct om het hoekje een shotgun in je face geblazen krijgt om weer geheel opnieuw te beginnen :p.
Een 13 jarige mannetje die over etnic minority's begint. Komt raar over man, Amerikaanse politiek correcte praat op een Nederlands forum. Je bedoeld gewoon negers en oostblokkers ;)
Maar je hebt GTA 3 nooit gespeeld. Dan had je het echt even in een andere context gezien. GTA 3 was namelijke precies hetzelfde als wat GTA 4 neerzet voor de huidige generaties console. Nieuwe engine gebouwd, dat gaat ten koste van de inhoud. Die inhoud compenseren ze dan in de nieuwe delen. Om bij de laatste (San Andreas) all-out te gaan.
Betere graphics, wss niet. San Andreas zag er wel beter uit als 3 maar dat zat vooral het design van de open wereld. Niet zozeer technisch geavanceerder.
Ben het wel eens dat het volgende deel graag de vibe van VC mee krijgt en de open wereld van San Andreas. Maar ik denk dat ze hetzelfde grapje weer doen als de vorige generatie consoles.
Overigens, de 2 uitbreidingen voor deel 4, mogelijk vind je die erg vet. Daar zit wat meer lol en over de top missies en side-missies in.

En op de PC moet ik eens uitproberen, zag op een mod site dat er een graphic update mod is uitgebracht die er niet normaal vet uit ziet. En ik heb er nu eindelijk de pc voor.
Hmm diezelfde realistische stijl zorgde juist dat ik een keer wel een GTA uit speelde.
Ik zou hem sowieso uit de budget bak halen, geloof dat je alle addons en de game zelf voor 30 euro kunt oppikken bij een willekeurige zaak (iig de X360 versie)
GTA IV draaide voor geen meter geloof ik, ken ook niemand die 'm voor de PC nog steeds speelt. Terwijl er wel mensen zijn die Vice City spelen.
Vanaf GTA III alle delen gespeeld, en ik vond GTA IV dikke prima hoor! :)
Kan niet wachten op nieuwe GTA, doe maar Q1 2012
GTA games komen meestal op het einde van een jaar uit. Ik denk dan ook meer aan eind 2012. Temeer dat er nu nog geen aankondigingen zijn en er al enkele toppers aankomen van R*
GTA4 kwam in het voorjaar uit, ik vermoed dat GTA5 in het voorjaar van 2012 uit zal komen.
Was ook uitgesteld van ik meen oktober 2007. Hoorde dus in ieder geval het einde van het jaar te zijn.
Vanaf GTA III ?? Hoe kun je! Deel 1 & 2 waren geniaal :)
Weet je wat ik het meeste mis uit die delen! DIE STEM. OMFG. (Elvis has left the building! Genocide en de veel te vaak herhalende "wasted") Zwaar cynisch én enthousiast. Hoe geniaal is dat. Ooit iemand cynisme en enthousiasme horen combineren, ik dus ook niet.
http://www.newgrounds.com/portal/view/281575
mwa, weer een uit gemolken reeks, heb met veel plezier en veel uren GTA 2, 3 en vice city gespeeld, daarna kon San Andreas mijn aandacht al niet meer vast houden, de laatste gta heb ik nog wel gespeeld maar alleen omdat mijn broertje deze gekocht had, zelf geef ik er geen geld meer aan uit.
Grand Theft Auto: 1997
Grand Theft Auto - London - 1999
Grand Theft Auto 2: 1999
Grand Theft Auto 3: 2001
Grand Theft Auto Vice City: 2002
Grand Theft Auto San Andreas: 2004
Grand Theft Auto IV: 2008

Echt schandalig hoezeer deze franchise uitgemolken word, de laatste GTA is nog maar 3 jaar oud en na 3/4 jaar komt er alweer een nieuwe!

8)7

[Reactie gewijzigd door Fusajiro_x op 28 februari 2011 11:39]

8)7 Ja echt. Ik krijg altijd de enorme drang de meeste mensen die GTA IV afzeiken de les te lezen. Voornamelijk vanwege dat soort "argumenten". Als je dan gewoon aangeeft dat je bepaalde aspecten niet leuk vind, of meer van de arcade gameplay bent. Maar neej, mensen moeten persé unieke en persoonlijke argumenten verzinnen, die dus 9/10 als een kut op een gebakje slaan. Uitmelken bestaat nog nauwelijks overigens, series sterven een vroege dood tegenwoordig als je de consument er mee overspoeld.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee