Uit door WikiLeaks vrijgegeven documenten blijkt dat de EU-landen verdeeld waren over inhoud en doel van het antipiraterijverdrag Acta. Ook was de EU niet blij met de geheimzinnigheid rond de achter gesloten deuren gehouden onderhandelingen.
De Franse burgerrechtenorganisatie kreeg de verzameling WikiLeaks-documenten over het Acta-verdrag al voor publicatie in handen. Uit de documenten blijkt dat de lidstaten van de Europese Unie verdeeld waren over de inhoud en het doel van het verdrag. De Europese Commissie onderhandelde namens de EU-lidstaten, maar Italië en diverse andere lidstaten zouden met de Commissie van mening verschillen. Op welke punten de partijen het oneens waren, is niet duidelijk.
Uit de documenten blijkt wel dat de Europese Unie vreesde dat er in het Acta-verdrag te weinig aandacht zou zijn voor Europese belangen. Zo zou het principe van geografische restricties, waarbij toegang tot auteursrechtelijk beschermde content aan banden wordt gelegd op basis van de locatie van een gebruiker, niet voldoende worden behandeld, terwijl de voor Amerikaanse onderhandelaars belangrijke aandachtspunten wel werden opgenomen. Ook waren de EU-landen ontevreden met de geheimzinnigheid rond de onderhandelingen. Die vonden grotendeels achter gesloten deuren plaats.
Er wordt al een aantal jaren onderhandeld over het antipiraterijverdrag Acta, dat voorziet in strengere maatregelen tegen auteursrechtenschending op het internet en tegen de handel in namaakartikelen. Er kwam veel kritiek op de inhoud van het verdrag; lange tijd werd ervoor gevreesd dat het verdrag zou voorzien in het afsluiten van filesharers.