Google heeft meer informatie vrijgegeven over wat voor gebruikersdata er wordt verzameld en hoe dat wordt gebruikt, maar doet weinig mededelingen over kwesties die privacyvoorvechters zich aantrekken, zoals hoe lang informatie wordt bewaard. Het nieuwe privacybeleid weerspiegelt de uitbreidingen van het bedrijf buiten het terrein van de zoekmachine en is duidelijker over wat het bedrijf doet om de data tegen misbruik te beschermen. Google houdt enorme hoeveelheden gebruikersgegevens bij zoals naar welke termen is gezocht en welke pagina's zijn bezocht vanaf de zoekresultaten; het bedrijf heeft daarnaast via de GMail-dienst ook de beschikking over de e-mailcorrespondentie van talloze gebruikers. Privacyvoorvechters maken zich zorgen over de mogelijkheden dat gebruikersinformatie via een overname in verkeerde handen zou kunnen vallen, dat het door overijverige wetsdienaren tegen Google-gebruikers kan worden ingezet, en dat het gestolen wordt.
Het nieuwe beleidsdocument is tweemaal zo lang als de vorige versie, en stelt dat persoonlijke informatie gebruikt mag worden om aangepaste content en advertenties te tonen en nieuwe diensten te ontwikkelen, en dat dergelijke informatie tussen verschillende Google-diensten uitgewisseld mag worden - wat in de voorgaande versie alleen het geval zou zijn als de gebruiker over een Google-account beschikte. Het nieuwe beleid stelt expliciet dat ongeoorloofde privacy-inbreuken door Google-medewerkers tot strafvervolging kunnen leiden. Verder wordt de mogelijkheid tot informatieuitwisseling met zusterbedrijven genoemd, zoals bedrijven die door Google zijn overgenomen, maar de policy is hier vaag over. Dergelijke bedrijven kunnen een afwijkend privacybeleid hebben; wie een vollediger beeld wil hebben over wat zij met gebruikersinformatie mogen doen wordt doorverwezen naar het beleid van de betreffende bedrijven. Bepaalde informatie kan ook ter beschikking worden gesteld aan derden; hier gaat het om informatie die niet tot de identificatie van personen zou kunnen leiden, zoals het aantal gebruikers dat een bepaalde zoekterm heeft ingetikt of op een bepaalde advertentie heeft geklikt. Ten slotte stelt Google dat het gebruikers bij het aanwenden van gebruikersinformatie voor andere doeleinden dan die in het beleidsdocument worden genoemd, via een opt-out in staat zal stellen te voorkomen dat hun informatie daartoe gebruikt kan worden.
Chris Hoofnagle van het Electronic Privacy Information Center is met het nieuwe beleid zijn zorgen niet kwijt omtrent de enorme hoeveelheden data die Google via zijn verschillende diensten tot zijn beschikking heeft, zoals e-mailconversaties, routebeschrijvingen, instant-messaging-gesprekken en blogs. Hij maakt zich voornamelijk zorgen over het feit dat dergelijke data voor praktisch onbeperkte duur wordt bewaard, omdat opslag betrekkelijk goedkoop is. Google laat weinig los over zijn bewaarbeleid; volgens het bedrijf is het niet praktisch om een limiet te zetten op de duur dat data bewaard wordt. Dit zou komen doordat de eisen die door de verschillende services van het bedrijf aan de data gesteld worden, aan veranderingen onderhevig zouden kunnen zijn. Volgens Danny Sullivan van Search Engine Watch zou Google duidelijker moeten zijn over hoe lang het gebruikersdata bewaart; hij voegt er echter aan toe dat Googles concurrenten op dat punt net zo onduidelijk zijn.
