WhatsApp laat gebruikers hetzelfde account op meerdere telefoons gebruiken

Meta voegt binnenkort de mogelijkheid toe om één WhatsApp-account te gebruiken op meerdere smartphones. Die feature wordt onderdeel van de bestaande multidevicefunctionaliteit waarmee gebruikers WhatsApp kunnen koppelen aan een tablet of computer.

Meta stelt de functionaliteit 'in de komende weken' beschikbaar voor alle WhatsApp-gebruikers. Gebruikers krijgen daarmee de optie om een bestaand account te koppelen wanneer ze WhatsApp downloaden op een smartphone. Wanneer gebruikers die optie selecteren, krijgen ze een QR-code te zien die ze via de WhatsApp-app op hun bestaande telefoon kunnen scannen. Vervolgens wordt het WhatsApp-account gekoppeld aan het nieuwe toestel. De functie komt beschikbaar voor Android en iOS.

Volgens Meta is de functie onder meer bedoeld voor bedrijven, zodat meerdere werknemers WhatsApp kunnen gebruiken met hetzelfde zakelijke telefoonnummer. De feature komt echter beschikbaar voor alle WhatsApp-gebruikers, waaronder particulieren. Bij gebruik van de functie worden berichten gesynchroniseerd tussen de verschillende apparaten. Die apparaten kunnen afzonderlijk met WhatsApp verbinden. Als het primaire apparaat 'een lange periode' is uitgeschakeld, worden alle gekoppelde apparaten automatisch uitgelogd. Het is verder mogelijk om Android- en iOS-telefoons te combineren. Meta-ceo Mark Zuckerberg meldt op Facebook dat het mogelijk is om hetzelfde account te gebruiken op maximaal vier telefoons.

WhatsApp testte de functie om één WhatsApp-account op meerdere telefoons te gebruiken al langer. Het bedrijf bracht eerder ook al een multidevicefunctie uit, waarmee gebruikers hun WhatsApp-account ook konden koppelen aan pc's, laptops en tablets. Het gebruiken van meerdere telefoons was tot op heden echter niet mogelijk.

Bron: Meta

Door Daan van Monsjou

Redacteur

25-04-2023 • 16:55

91 Linkedin

Submitter: AnonymousWP

Lees meer

Reacties (91)

91
91
33
2
0
46
Wijzig sortering
Waarom The Verge quoten als WhatsApp hier zelf een blog over heeft geschreven? :)

Aangepast.

https://blog.whatsapp.com...ow-across-multiple-phones

Er is overigens ook een FAQ beschikbaar: https://faq.whatsapp.com/378279804439436. Hoe multi-device werkt valt te lezen op https://engineering.fb.co...ty/whatsapp-multi-device/.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 25 april 2023 17:32]

Inclusief een Nederlandse versie van de afbeelding in het artikel!
Waar niemand wat aan heeft, want 99% van de tweakers gebruikt alle software - tot aan Google Assistent/Nest/Siri aan toe - in het Engels. :P
absoluut niet,

google, siri, microsoft eigenlijk alles werkt normaliter met slechts één taal.

dus als ik google vraag om een route naar huis te fietsen dan zegt hij liever niet: turn left at es tea joh-rishg-padddd in plaat van bij het sint joris pad links afslaan

of wat denk je van het verhaal waarin het verschik maakt of je te maken hebt met

C:/users/ichat
of
c:/gebruikers/ichat

voor je het weet moet je zelfs je TV (denk even aan de WAF) op zijn engels zetten met dan ook weer het verschil dat je dan mogelijk bij de Ci+ instellingen niet meer de nederlandse maar de engelse kanaal indeling als default krijgt ...

Toegegeven het is mij meer dan eens overkomen dat mensen klagen over pc-instellingen waarbij de hele interface ineens engelstalig is en ik dat eigenlijk pas merk wanneer iemand het tegen me zegt... maar dat wil zeker niet zeggen dat ik dan maar alles altijd engels houd.. of zou willen houden..
In Windows is de user directory altijd c:\users[accountname]
Het maakt dan ook niet uit je dan in het Engels, Nederlands, Spaans of Frans etc.
euhhhhhhm -- wow - je hebt gelijk, Dat wil zeggen...

c:\users en c:\gebruikers werken kennelijk beiden. dat was vroeger in ieder geval niet zo...

als ze nu ook nog eens zorgen dat de windows installer standaard aanbiedt om partitions te mounten als zodanig... maar dit is in ieder geval een begin./
Dat is zeker een begin!
Program files is volgensmij ook altijd hetzelfde, volgensmij trouwens een hoop in de C:\
Dan moet ik je teleurstellen, en dan zal ik vast die 1% zijn, maar nee: al mijn privéstuff (telefoon, desktop, laptop) zijn in het Nederlands. Is makkelijker als ik ook eens m'n ouders moet helpen of anderen. En ik ben ook wel zo iemand dat als ik ergens eenmaal aan gewend ben, ik geen zin meer heb om te wennen aan iets 'nieuws'. Dan had ik het vanaf het begin al meteen in het Engels moeten/willen doen. Anders moet ik dat allemaal zelf gaan vertalen naar wat het in het Nederlands is qua terminologie (en dat is gedoe met navigeren door instellingen en systeemcomponenten etc.). Al m'n security, cloud, development en andere IT-omgevingen zijn in het Engels (makkelijker met Googelen, IT-terminologie klinkt niet cringe, etc.)

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 25 april 2023 17:31]

Hebben jouw ouders dezelfde telefoon dezelfde laptop/desktop? zo ja kan je ze inderdaad zo helpen. Anders is het gewoon elke fabrikant heeft zijn eigen layout.

Of als jij iOS hebt, maar je oudere android. Good luck met uitleggen

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 25 april 2023 19:00]

Als dat zo is, dan ben ik in de minderheid. Ik heb alles in het Nederlands staan want dat is nou eenmaal de taal die ik spreek.

Ik denk dat het wel mee valt. Het zullen er vast wel een aantal zijn, maar dat gaat nog heel ver van die 99% af liggen. Héél ver.
Ik ging uit van eigen observaties, aangezien we nog niet zo lang geleden een gigantische discussie in de reacties hadden en ik nauwelijks iemand zag die schreef dingen in het Nederlands te gebruiken - bijna iedereen gaf aan alles in het Engels te hebben staan. Met uitzondering van navigatie dan. En ook in een paar andere draadjes onlangs ook weer veel mensen die aangaven hun slimme thermostaten in het Engels te hebben staan.

Dus mijn getal klopt net zo goed als een peiling van Maurice de Hond.

Let wel dat ik schreef “tweakers” en niet “Nederlanders” - vele niet-tweakers hebben uiteraard wél alles op Nederlands staan.
Als er nu eens iets is wat ik wél in het engels zou zetten is het navigatie, want die verschrikkelijke nederlandse stemmen zijn een marteling tijdens een lange rit.
Tip: zet die stem eventueel op Nederlands (BE). Vlaamse stemmen in GPS klinken voor sommigen toch een stuk rustiger ;) .
Inderdaad. Devices op EN maar alle voices op NL. Ook google assistent commands in NL want dat is in EN een ramp.
Mee eens. Ik gebruik de meeste dingen in het Nederlands, maar die Nederlandse stem van onder meer Google Assistent en Maps is gewoon een marteling. De Vlaamse stem, daarentegen, is vele malen prettiger.
Je overschat dat aantal behoorlijk. Ja, er zal een groep zijn dat dat doet maar de meeste mensen hebben hun toestellen gewoon in hun eigen taal. Ook hier.
Ik ging uit van eigen observaties, aangezien we nog niet zo lang geleden een gigantische discussie in de reacties hadden en ik nauwelijks iemand zag die schreef dingen in het Nederlands te gebruiken - bijna iedereen gaf aan alles in het Engels te hebben staan. Met uitzondering van navigatie dan. En ook in een paar andere draadjes onlangs ook weer veel mensen die aangaven hun slimme thermostaten in het Engels te hebben staan.

Dus mijn getal klopt net zo goed als een peiling van Maurice de Hond.

Let wel dat ik schreef “tweakers” en niet “Nederlanders”. Vele niet-tweakers hebben uiteraard wél alles op Nederlands staan.
Gelijk heb je, mijn telefoon staat op engels. Alleen mijn toetsenbord staat op
Nederlands, Duits en Engels.

Ik woon nu in Duitsland, maar werk in Luxembourg dus mengelmoes. Dan is het handig je telefoon in het Engels te hebben.
Ja in mijn omgeving veel expats en buitenlanders. Dan ga je gewoon de hele dag Engels praten en is het alleen maar verstorend als je iets in het Nederlands moet doen.
Hier Windows in het engels net als veel software zoals Visual Studio E.D. Alleen Office niet, die heb ik weer in het Nederlands.

Op Android dan weer wel alles in het Nederlands net als mijn Google Assistent
Op de WhatsApp-newsroom bij Meta stond niks, maar ik had dit niet opgemerkt. Thanks! :)
Hehehe, fair, maar ik had de blog ook gesubmit, maar kan zijn dat jij toen al aan het schrijven was en je hem toen niet zag.
Nu je het zegt! Ik was er inderdaad al mee bezig, maar je hebt 'm wel gesubmit voordat het artikel daadwerkelijk online kwam. Ik heb je toegevoegd als submitter :)
Eindelijk!

Erg handig dit. Zeker voor (kleine)zakelijke gebruikers ook.

Of als je een nieuwe telefoon hebt en een soort overstapfase hebt, kan je op beide toestellen nog in je WhatsApp
Een trucje is dat je whatsapp op de 2e telefoon installeert. En je dpi hoger zet (Android). Dan denkt Whatsapp namelijk dat je een tablet hebt en kan je zo appen op je 2e telefoon wanneer je de qr code scant.
Of je haalt de simkaart uit je telefoon. Dan denk Whatsapp ook dat je je telefoon als 2de telefoon wil opzetten en krijg je een qr code te zien. Die scan je dan met je primaire telefoon net als met Whatsapp Web.
Nice, dat klinkt goed.

Zelf net de overstapfase gehad, en de volgende telefoon kan dus als het goed is gewoon met 2 installs gedaan worden :+
Handig, mijn grootste frustratie met de huidige generatie messengers is dat ze zo gebonden zijn aan één
apparaat (je telefoon) terwijl ik meerdere apparaten heb die ik naast elkaar wil gebruiken.

Als ik bv naar een feest of festival toega wil ik niet m'n gloednieuwe flagship telefoon meenemen. In de moshpitt wil ik me geen zorgen maken als iemand wat te enthousiast tegen me opspringt.
Maar als ik niet met m'n vrienden kan communiceren heeft het niet veel zin.

Wauw, dit is de eerste keer in jaren dat ik een positieve opmerking over WhatsApp maak zonder kritische noot. Dat mag ook wel een keer, volgende keer zeuren ik weer lekker over privacy of zo ;)
Ik gebruik vooral telegram daar kan dit al sinds het uitkwam volgens mij.
Omdat die geen end-to-end encryptie gebruikt, in ieder geval niet standaard. Dat maakt alles een stuk makkelijker natuurlijk ;)
Ik wil nog wel zeuren, ik blijf een Nederlander hahaha! De desktop versie ondersteund een heel aantal zaken niet die de app van mijn telefoon wel heeft. Vooral de locatie bepaling van de andere persoon zou ik heel handig vinden. Nu moet ik alsnog mijn telefoon erbij pakken...

Maar wat betreft deze update, klinkt als een serieuze verbetering!

[Reactie gewijzigd door Thekilldevilhil op 25 april 2023 17:15]

Handig, mijn grootste frustratie met de huidige generatie messengers is dat ze zo gebonden zijn aan één
apparaat (je telefoon) terwijl ik meerdere apparaten heb die ik naast elkaar wil gebruiken.
(knip)
Alleen spijtig dat je nog steeds gebonden bent aan dat ene apparaat als main device. Het was wel handig geweest als je deze feature kon gebruiken om WA vlot van een oude telefoon naar een nieuwe te verhuizen, maar helaas is dat niet mogelijk:
quote: Uit het artikel
Als het primaire apparaat 'een lange periode' is uitgeschakeld, worden alle gekoppelde apparaten automatisch uitgelogd.
Dit zou nog wel eens een dingetje voor bedrijven kunnen worden om te onthouden wat het main device was: "o ja, dat is die smartphone van 7 jaar oud die... euh... waar weer ligt?"

Ja, ik weet dat je kan backuppen ;-)
Geloof dat je in die pit je flagship niet hoort/voelt.

Ik kan dit al een tijdje… ik cross platform nog wel tussen Linux-Windows-Mac-iOS-Android en whatsapp werkt sinds januari:februari bij mij al zo, wat zeer fijn is.
Ja super handig. Ik gebruik zelf een 2e telefoon voor sporten en dan is dat wel handig ja
Jij appt tijdens het sporten?
Dat kan toch prima na een set? Of bijvoorbeeld om muziek te bedienen.
Dat is de sport natuurlijk.
Nee, maar voor noodgevallen of als iemand mij nodig heeft. Altijd handig

De telefoon gebruik ik om mijn fitness bij te houden (gewichten, sets, reps, instellingen, routine) en muziek. Ik wil mijn eigen telefoon niet beschadigen of kwijt raken.

[Reactie gewijzigd door Ralph84 op 25 april 2023 17:46]

Maar daar heb je toch geen whatsapp voor nodig?
Siri whatsappt tegenwoordig zelfs terug als ik in de auto van m’n favoriete contacten een berichtje ontvang.
Lijkt me handig inderdaad!
Eigenlijk alleen nog een iPad-app en dan zijn we er toch? Dan kun je Whatsapp eigenlijk overal wel fatsoenlijk gebruiken.
Het is super handig, ik gebruik dit momenteel al meerdere maanden op mijn iOS en Android toestel (destijds een Beta apk op mijn telefoon geïnstalleerd, toen moest je nog de app wijs maken dat het een tablet is anders kreeg je de QR code niet te zien).

Vreemd genoeg bleef het werken zelfs toen ik de bèta had verlaten, maar het is wel een fijne functionaliteit.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 25 april 2023 17:09]

Hetzelfde zoals dat in Telegram kan, toch? Want kan je nu met 1 Whatsapp App ook 2 accounts bedienen op 2 verschillende telefoons?
Wat mij handig lijkt, is om meerdere instances van WhatsApp op je telefoon te hebben zonder dat je weer apps van andere partijen moet installeren of een telefoon van bijv. Samsung moet gebruiken waar dat standaard in zit/zat (in de vorm van Dual Messenger).

Met WhatsApp Business is ook wel zoiets mogelijk, maar dan wordt het betreffende nummer gezien als een bedrijfsaccount i.p.v. dat van een privé-persoon wat niet altijd wenselijk is.
Precies, hier zit ik ook nog op de wachten: meerdere telefoonnummers binnen 1 Whatsapp installatie zonder omwegen. Zeker nu dual sim de norm begint de worden lijkt me dat dit voor steeds meer mensen een uitkomt zou zijn.
Eens, Ik heb ook een dual sim telefoon, en wil 2 accounts. Op een Oppo telefoon kon ik whatsapp klonen. Op mi'n huidige Nokia echter niet. Het mooiste zou zijn als Whatsapp daar iets voor bedenkt.
Nu worden dodgy oplossing voorgesteld.
Mijn Xiaomi kon het ook. Ik denk alle telefoons met miui.
koop een sim kaart bij ah voor 1 euro.
En op mn watch? Nu zijn foto's de geappt worden geblurde rommel, moet je nog steeds je telefoon pakken om te zien dat je 't kon negeren...
Officieel is er ook niet echt een “app” voor. Die onofficiële zooi werkt overigens wel met zichtbare foto’s.
FacebookMeta lijkt niet echt geïnteresseerd in de Apple Watch. Maakt ook nog steeds gebruik van de VOIP ondersteuning van de AW, waardoor je niet eens notificaties ontvangt als je gebeld wordt, laat staan dat je ermee kan bellen.

[Reactie gewijzigd door NSG op 25 april 2023 19:16]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee