Facebook-account is verplicht bij komende Oculus-headsets

Facebook stopt vanaf 2023 met de ondersteuning van Oculus-accounts. Het bedrijf wil dat gebruikers hun Oculus-account samenvoegen met een Facebook-account. Bij alle toekomstige headsets is een Facebook-account per direct verplicht.

Vanaf oktober dit jaar moet iedereen die voor het eerst een Oculus-apparaat gebruikt inloggen met een Facebook-account, schrijft Oculus. Momenteel is het mogelijk om dat te doen met een Oculus-account en hoeven gebruikers geen Facebook-account te hebben om de vr-headsets volledig te benutten.

Bestaande gebruikers die een Oculus-headset gebruiken met een Oculus-account, kunnen dat blijven doen tot eind 2022. Op 1 januari 2023 stopt de ondersteuning voor Oculus-accounts. Volgens het bedrijf werken de headsets daarna nog wel zonder in te loggen, maar missen gebruikers mogelijk functionaliteit, of werkt bepaalde software niet meer. Oculus, dat onderdeel is van Facebook, wil dat gebruikers hun bestaande account koppelen aan een Facebook-account en voortaan daar mee inloggen.

Ook maakt Oculus bekend dat een Facebook-account vereist is voor alle toekomstige hardware. De verwachting is dat het bedrijf in de komende maanden een nieuwe versie van de Quest-headset uitbrengt, daarvoor zal een Facebook-account dus verplicht zijn. Ook mensen die nu al een Oculus-account hebben, moeten na aanschaf van nieuwe hardware een Facebook-account gebruiken.

Gebruikers kunnen een vr-profiel maken binnen hun Facebook-account en eventueel instellen dat hun echte naam niet zichtbaar is voor Oculus-vrienden. Oculus wil het later ook mogelijk maken voor meerdere gebruikers om op één apparaat in te loggen. Dat zou het delen van een vr-headset met bijvoorbeeld familieleden makkelijker moeten maken.

Vorig jaar werden er al sociale features uitgebracht voor Oculus-headsets die alleen te gebruiken zijn in combinatie met een Facebook-account. Facebook nam Oculus in 2014 over. Sinds 2017 zijn diverse kopstukken weggegaan bij het vr-bedrijf. Oprichter Palmer Lucky vertrok eerst, en in 2018 en 2019 vertrokken ook twee medeoprichters.

Uitgelekte render van vermoedelijk nieuwe Oculus Quest

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

18-08-2020 • 19:30

245 Linkedin

Lees meer

Reacties (245)

245
233
113
14
2
92
Wijzig sortering
Ik snap de reacties wel, maar een FB account mijn je m.i. ook vrij anoniem inrichten. Dan is er geen issue lijkt mij? Ik zou de keuze gewoon maken o.b.v. beste product. Dan kan dat natuurlijk nog altijd wat anders zijn dan een Oculus, maar ik zou die keuze niet laten afhangen van wel/niet een FB account.
Dat kan helemaal niet. als facebook denkt dat je valse informatie (nep naam bijvoorbeeld) opgeeft vragen ze je ID kaart op. Hoe anoniem kan je dat nou noemen?

[Reactie gewijzigd door t link op 18 augustus 2020 20:15]

Wat in de praktijk nauwelijks gebeurt... Ik ken genoeg mensen die jarenlang hetzelfde pseudoniem gebruikt hebben.
Nee maar wat wel gebeurt is dat er spul aan je account wordt gekoppeld. Of het nou wel of niet jouw naam is er wordt onder water gewoon een profiel van je opgesteld.

Het enige anonieme is dan dat ze niet direct jouw naam weten, maar met een beetje uitvogelarij via bijvoorbeeld metadata van whatsapp hebben ze die zo te pakken.

Heb geen illusies. FB weet al hoe je heet voor je het zelf hebt ingevuld. Waarschijnlijk hebben ze stiekem je profiel al voor je liggen is de sign up tegenwoordig alleen een façade om nog de schijn op te houden dat het vrijwillig is.
FB is simpelweg niet geinteresseerd in je naam, dat is redelijk onverkoopbare data, ze zijn geinteresseerd jou in te delen in het juiste profiel zodat ze voor die profielen ad-space kunnen verkopen.
Marktinformatie op persoonsniveau is juist de best verkopende data die er is.
Wat Gomez12 denk ik bedoelt is dat die data op persoonsniveau niet eens perse je naam hoeft te bevatten. Als jij een gamer bent weet facebook welke bedrijven interesse hebben om jou een reclame voor te schotelen. Welke naam je dan precies hebt maakt daar niks voor uit.
Anoniem: 368883
@Amasik20 augustus 2020 15:54
Inderdaad. Ik heb even bij een bedrijf in de online advertisement wereld gewerkt, en zich bezighield met profielen opstellen voor targeted advertisements.

Het is een echt een rare wereld, ze hebben een database met profielen, en van die profielen kunnen ze perfect zien wat je winkelgedrag is wat je online interesses zijn. Maar wie er achter dat profiel schuilgaat, daar hebben ze meestal geen idee van. De meeste ad-exchanges geven die informatie zelfs niet meer. Zelfs IP adressen werden niet meer doorgegeven, het laatste cijfer werd altijd op "0" gezet, dus hoogstens kan je daarmee een land of regio afleiden, but that's it. (dit was voor het GDPR tijdperk).

Ook de algoritmes voor targeted ads gaan al wel eens de mist in. Om een voorbeeld te geven: Op een bepaald moment schotelden we mensen die doelgericht zochten naar een bepaalde ziekte, advertenties van pizzeria's voor. :D (en neen, pizza's hadden op geen enkele manier met de ziekte te maken, geloof me).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 368883 op 20 augustus 2020 15:54]

Ze weten echt precies welke gamer je bent.

Niet direkt op naam omdat dat onwettig is maar wel op unieke kenmerken wat dus net zo ver gaat.
Dan is dat toch hetzelfde geval met de huidige Oculus accounts?
Facebook kan zo veel tracken dat er grote kans is dat het geen echt anonieme accounts meer zijn, pseudoniem of niet.
Hoewel ik ook heb nagedacht over een fake/alternatief Facebook profiel voor Oculus is dat toch een ernstig risico. Over de jaren heen ga je voor honderden euro's aan software kopen, die je graag zou blijven gebruiken. Ik ben niet bereid om het risico te nemen die software op een bepaald moment kwijt te zijn. Je kan ook opnieuw op zoek gaan naar de online 'vrienden' die eventueel aan dat profiel gekoppeld waren.

Als consument vind ik dat een groot risico om te nemen. En dat terwijl je wel betaald hebt voor het toestel én de aangekochte software!
Dat valt best vies tegen, ik had een alter ego FB account en die was binnen 6 maanden geblocked omdat ik een fake naam had, moest ik deze eerst laten deblockeren door mijn ID te sturen en mijn echte naam door te geven.
Goed het bericht lezen. Je kan 'm ook ZONDER account gebruiken, echter mis je dan sociale features enz. Maar een Oculus account los kan niet meer, het is dan OF een Facebook login, OF anoniem en geen sociale features en vrienden etc.
Veel Duitsers hebben dit nog steeds, en ik vind het niet meer dan normaal dat die mogelijkheid er is. Facebook is geen overheids instantie, en zouden dan ook geen I.D mogen opvragen. Zoiets moet uitzonderlijk gebeuren bij sites waar het echt toe doet (Dating site, Financiële sites, en eventueel sites met verkopen).

Facebook is allang zijn originele functie voorbij gestreefd, en probeert onnatuurlijke groei te forceren.
Anoniem: 1330988
@t link18 augustus 2020 21:50
Ik heb geen Facebook en ik blijf ver weg van dat bedrijf met mijn data. Maar ik zou als Oculus bezitter dan mooi m'n ID inscannen en photoshoppen. Gaat hen geen reet aan wie ik ben. En dat mag misschien niet maar mijn privacy is me heel veel waard.
Niet te vergeten Foto shoppen dan upscalen naar 32K resolutie, en Vol dumpen Met watermarks.

En natuurlijk wel watermarks die zodra je het naar een lagere resolutie omzet het ID geheel onleesbaar maken.

Hierdoor hebben ze een Nutteloos Fotobestand van meer dan 50GB. Die een ID laat zien dat niet eens echt is

[Reactie gewijzigd door darknessblade op 18 augustus 2020 23:11]

Eerder zit jij dankzij het limiet aan bestandsgrootte met een nutteloos bestand van 50GB ;)
1 USB flash drive van de action van 64GB. {10 euro} en je kijkt er niet meer naar om.
Deze USB stick leg je gewoon in een doosje, indien een ander Shitty bedrijf een ID nodig heeft.
Blijft een nutteloos bestand omdat zo goed als niemand het accepteert.
Ik heb al jaren een account die letterlijk "Neppie, Acountie" heet.
En dan maak je toch gewoon een random naam aan, pleur er wat stock photo's op en je bent klaar.
das leuk, maar als je afhankelijk bent van dat account voor je hardware wil je niet het risico lopen dat je account ge(b)locked wordt.
En het is niet meer het beste product als ze een fb account verplicht koppelen.

Ik heb geen fb account en ook nooit gehad en begin er ook niet aan.

Wat de Oculus dus meteen volledig schrapt nu en in de toekomst. Wel makkelijk, minder keuze....
Als je niet veel met je FB account doet dan moet je op een gegeven moment je bestaan bevestigen met een mobiel nummer of zelfs kopie id kaart. Anders vervalt je account. Dus vrij anoniem is er niet echt bij.
Kopie ID-kaart kan je hartelijk weigeren, niemand anders dan een opsporingsambtenaar mag jouw die bevelen te tonen.
In sommige gevallen mag een organisatie naar een kopie identiteitsbewijs vragen. Dan moet er wel aan een hele rits eisen voldaan worden. Zo moet er een goede reden zijn om je identiteit vast te stellen (bijv. het verstrekken van persoonsgegevens), en er moet geen andere, minder vergaande, manier beschikbaar zijn om je identiteit vast te stellen. Als een organisatie daar aan voldoet, moet de organisatie bij het vragen om de kopie ook precies aangeven welke informatie op de kopie zichtbaar moet zijn, en welke de persoon weg mag laten. Dat is in veel gevallen niet alleen de BSN, maar bijv. ook de foto. (bron: Autoriteit Persoonsgegevens).

Dat gaat trouwens alleen over het mogen vragen. Ze kunnen inderdaad niet bevelen. Als je weigert kan het wel betekenen dat jij geen gebruik kunt maken van de dienstverlening van die organisatie.

Edit: het is overigens maar de vraag of de AP het een goed idee vindt dat een sociaal netwerk om een kopie identiteitskaart vraagt. Je account met persoonsgegevens - of ze nou nep zijn of niet - is goed beveiligd met gebruikersnaam en wachtwoord, en optioneel zelfs 2FA. De kopie identiteitsbewijs dient dus voornamelijk voor Facebooks eigen belang om geen "neppe" accounts toe te laten. Of dat belang volgens de AP zwaar genoeg weegt om om een kopie identiteitsbewijs te mogen vragen, is op zijn minst twijfelachtig.

[Reactie gewijzigd door Gimmeabrake op 18 augustus 2020 21:24]

Natuurlijk mag je die weigeren maar jij wilt wat van FB en als voorwaarde vragen ze om een id.
Veel Amerikaanse bedrijven handelen niet vanuit Europese regels, omdat die een stuk consumenten vriendelijker zijn dan Amerikaanse. Althans dat idee heb ik vaak.
Probleem is wel als je je alleen wilt tonen aan een opsporingsambtenaar die je dit beveelt dat je geen bankrekening krijgt, geen hotel kunt boeken, geen rijbewijs kunt halen, en naast vele andere ongemakken ook je fb account kunt verliezen.
Dat laatste is geen ongemak, maar een opgedrongen oplossing voor het probleem :+
Voor minder dan 2.50 euro heb je al een Burner nummer. van het kruitvat.

Kost je maar 5 euro per jaar om het in leven te houden.
{of je gebruikt Simyo, deze blijven onbeperkt houdbaar mits je eens per 6 maanden belt of een SMS stuurt}
Voor minder dan 2.50 euro heb je al een Burner nummer. van het kruitvat.
Maar in zowel Duitsland als Belgie heb je die mogelijkheid niet echt meer. In Duitsland is het zowat makkelijker om een post-paid abo te nemen, want bij pre-paid moet je evenzeer je identiteit koppelen aan je prepaid nummer. Ook in Belgie dien je eerst je identiteit te verifieren vooraleer je pre-paid actief wordt.

Ik vind het leunen aan een politiestaat, en ik huiver bij de gedachte alleen al. Emailadressen en telefoonnummers koppelen aan ID is gewoon weerzinwekkend.
Die landen bereiken er niets mee en je zit alleen de gemiddelde burger dwars. Want criminelen reizen wel even naar Nederland of een ander EU land om daar een prepaid op te halen waar de verificatieplicht niet geldt.

Al vraag ik me wel af of het werkt tegen sms/whatsapp fraude, gezien mensen misschien buitenlandse telefoonnummers minder snel vertrouwen in zulke gevallen. Want die phising gebeurt hier in NL behoorlijk veel.
Is zo'n prepaid kaartje toch nog ergens goed voor. ;)
't boeit ze ook weinig natuurlijk wat jij op je facebook account doet.. het dient voor niet veel meer dan een identificatie nummer zodat ze je kunnen tracken op álle anderen websites en zo een (reclame) profiel op kunnen bouwen/verkopen. :+
ja, maar dan moet je nog vrij anoniem met die bril omgaan, en dat kan niet echt, dus dan moet je dus alsnog data aan facebook afstaan.
Denk maar aan u bankaart om app aan te kopen ect...
En nu terug naar het punt, wat is het verschil met je Oculus account? FB heeft je oculus acount ook al lang gekoppeld heeft aan je FB profiel in zover je die hebt, zo niet heb je een ghost profiel, zo werkt google ook. Je CC of bank gegevens zijn toch al duidend over wie je echt bent. Met whatsapp en telefoon data is al heel veel te linken.

Lees veel privacy gekkies hier, alsof hun data goud waard is (meer dan dat van andere). Oculus kan jullie aankoop echt wel missen, ze targetten op het grote publiek, en proberen daarbij zoveel mogelijk aan te sluiten. Hoofdzakelijk om advertenties en andere zaken te tonen die je mogelijk interesseert. Liever dat als dat ik reclames krijg voor medicijnen tegen vaginale schimmel (referentie naar TV reclames).
oh, ik ben geen privacy gekkie hoor. M'n privacy is wel belangrijk, maar ik weet dat er niet iemand bij Facebook of Google zit die mij continu zit te monitoren en dat de data op een grote hoop ligt. Al zorg ik wel, dat als ik een app niet meer gebruik, ik de koppeling tussen facebook en die betreffende app verwijder.
En als ze je IP gaan linken aan andere dingen is het plotseling niet meer zo anoniem.

Alles waar FB of soortgelijke dingen aan hangen mijd ik als de pest.
Geen google account, android telefoon of vrienden/bekenden die b.v. gmail gebruiken om jou te mailen?
Je gebruikt geen whatsapp? en komt niet op websites met facebook plugins, zelfs bij whitelisted adblock pagina's heb je specifiek Facebook geblockt?

Alle bovenstaande vragen kunnen beantwoorden met Ja, dan ben je inderdaad op de goede weg om weg te blijven van FB en soortgelijke dingen. Zo niet, dan is het harder roepen als wat anders en houd je vooral je zelf voor de gek. Want zelfs zonder een gmail of facebook profiel weten deze twee jongens veel meer van je dan je denkt.
Inderdaad geen google account, geen smartphone meer sinds ongeveer 2 jaar, alleen nog mailen naar google adressen van anderen. Geen WA, zie boven over smartphone.

Facebook is heel specifiek geblokt.

Ik weet dat ze meer weten dan ik zou willen, maar hoe minder hoe beter.

Als ik een email adres nodig heb voor eventjes dan ga ik even naar Guerillamail. Altijd een VPN, Ublock, privacy badger. Ik ben op weg, maar nog niet zover als ik zou willen.
Respect hiervoor, en daadwerkelijk je daad bij je woord voegt, dat zie je namelijk niet vaak bij mensen die roepen dat hun privacy heilig is. Roepen het ene maar laten vervolgens op andere plekken hun data slingeren alsof het niet uitmaakt.

Zelf vind ik de services die ze bieden veel te gemakkelijk en zit dan ook vuistdiep vast aan hun regels, maar zolang ik dat wil vind ik ook niet dat ik recht heb te janken op regels die hun hanteren. (Zoals hierboven gezegd, veel doen dat wel. Voor duppie op eerste rij mentaliteit, daar houd ik niet van.) Fijn te zien dat jij er niet een van bent en heel consequent in je woorden en daden. Respect!
Mag dit eigenlijk wel in Europa? Stel ik koop nu een TV van Samsung, en in 2023 kan ik die TV niet meer gebruiken tenzij ik een Samsung account aanmaak. Zijn daar geen regeltjes voor?
Maar je kunt nu toch al gewoon gebruik maken van je Oculus headset zonder dat je een Oculus account hebt, alleen kun je dus niet de Oculus Home/Store apps gebruiken, maar je kunt gewoon je headset (Rift(-S)) gebruiken met SteamVR zonder een Oculus account.
Begrijp ik dan goed dat zowel de titel als de zin in de inleiding "Bij alle toekomstige headsets is een Facebook-account per direct verplicht." daarom onjuist zijn?
Oculus schrijft zelf:
Everyone using an Oculus device for the first time will need to log in with a Facebook account.
Mogelijk gaat dat enkel over Ocuulus Home/Store, maar dat haal ik niet uit die tekst.
Maar Oculus/Facebook lijkt in te zetten op Quest-achtige devices in de toekomst. Hierbij moet je inloggen (momenteel oculus) voordat je ze met link aan een PC kan knopen. Het kan best zijn dat als ze de latency van link kunnen oplossen in toekomstige headsets dat er helemaal geen speciale PCVR headsets meer komen maar alleen standalone headsets die ook als PCVR headset kunnen dienen.
Oplossing voor toekomstige headsets is ook gewoon video over usb-c waarbij de headset dus gewoon exact hetzelfde wordt aangestuurd als een PCheadset. Dat beetje extra hardware hadden ze bij de Quest achterwege gelaten om te besparen en de focus te leggen op het draadloze, maar uiteindelijk was de vraag toch wel erg hoog naar de mogelijkheid om de headset te kunnen gebruiken met PC games. Hopelijk dat de nieuwe headset ook verbeterde wifi capaciteiten heeft aangezien de huidige sowieso ook al redelijk tot goed werken (als je router goed is ingesteld en gepositioneerd is) en dat ze dus zelf native wifi streaming gaan ondersteunen ipv dat je nu via een thirdparty optie moet doen die natuurlijk niet de volledige toegang heeft tot de hardware om nog net even die extra power er uit te kunnen halen.
Goed het bericht lezen. Je kan 'm ook ZONDER account gebruiken, echter mis je dan sociale features enz. Maar een Oculus account los kan niet meer, het is dan OF een Facebook login, OF anoniem en geen sociale features en vrienden etc.
Dat het zonder account te gebruiken is, is mij niet duidelijk. Ik zag die optie ook helemaal niet bij het installeren van mijn Rift S. Hiervoor heb ik destijds een 10 minute mail gebruikt.
Volgens het bedrijf werken de headsets daarna nog wel zonder in te loggen, maar missen gebruikers mogelijk functionaliteit, of werkt bepaalde software niet meer. Oculus
'...bepaalde software...' kan alle toekomstige spellen die de Oculus ondersteunen bevatten, maar dat hoeft natuurlijk niet. Als ze dat echter zouden doen wordt het 'je kan het ook zonder FB account gebruiken' voor veel gamers geen optie meer.
Klopt, maar ik denk dat ze dan ook een graf graven voor zichzelf. Oké, als je dan geen vrienden meer kunt toevoegen, of parties opzetten, prima als je vooral PCVR spellen speelt.

We gaan t zien bij het event in september (volgens de geruchten) wat ze in petto hebben.
Ik heb dit geïnterpreteerd als geldend voor bestaande hardware waar nu een Occulus account voor is.
Ook maakt Oculus bekend dat een Facebook-account vereist is voor alle toekomstige hardware.
Maar werken nieuwe headsets zonder account?
Als je niet oppast dan zit het net als bij het gebruik van een lokaal account in Windows tijdens de installatie ook verstopt achter een raar linkje of menutje.
Dit was ook zo bij Windows Live of Social Club (één van die twee), waarbij je op een blauw linkje onderaan een soort van Terms of Service moest klikken om geen account aan te maken.
Who cares over sociale features. Denk dat de gebruiker slechts om een zaak geeft: krijgt ie beeld of niet.
Volgens mij is wat jij zegt toch niet helemaal waar. In het vraag-en-antwoord bericht van Facebook staat het volgende:
Everyone using an Oculus device for the first time will need to log in with a Facebook account.
(...)
Will a Facebook account be required to use future Oculus devices?

Yes. Future Oculus devices will require a Facebook account.
https://www.oculus.com/bl...d-unlock-social-features/

Wellicht dat je na de eerste keer inloggen verder kan gaan zonder Facebook account. En als je nu al een Oculus hebt, kan je die misschien ook blijven gebruiken zonder Facebook account. Maar als je een nieuwe Oculus koopt, kan je deze niet gebruiken zonder in ieder geval een Facebook account aan te maken.
Dit is toch zo beetje voor alles?
Als je een playstation koopt, kan je een offline spelletje zonder account en internet spelen. Wil je multiplayer en online spelen, zit je aan Sony vast, Zelfde voor Xbox.
Met het verschil dat het bij Playstation nooit anders is geweest. De voorwaarden voor het gebruik van verschillende functionaliteiten zijn vanaf launch gelijk gebleven op die consoles.
Met deze wijziging wordt er (mogelijk) functionaliteit weggenomen die eerst wel gewoon zonder een Facebook account beschikbaar was op de Oculus headsets.
Bestaande regels..

Ander merk op zoeken.
ze hebben oculus overgenomen, dan moet je misschien nog een paar jaar continuïteit bieden, maar verder mogen ze het streamlinen en integreren, omdat de autoriteiten daar bij de overname geen probleem van hebben gemaakt zoals bij WhatsApp wél het geval was.
Volgens mij zijn dit soort "koppelverkopen" crimineel as fuck.
Verplicht facebook account betekend voor mij een dealbreaker.
Tja, aan een kant snap ik dat... Maar aan de andere kant, is het zo'n probleem om een dummy account te maken wat je verder nergens voor gebruikt?
Sommige keuzes maak je met je portemonnee om duidelijk te maken dat het onacceptabel is.

Als we hier vanaf willen, zullen we het Facebook moeten laten voelen waar het hen pijn doet.

[Reactie gewijzigd door Crazy Harry op 18 augustus 2020 19:50]

Sommige keuzes maak je met je portemonnee om duidelijk te maken dat het onacceptabel is.
Maar leg dan eens uit waarom het onacceptabel is. Ik ken twee mensen die me meteen lieten weten dat het schandalig was maar beide hebben een zeer actief FB account. Bij hun gin het dus duidelijk op de koppeling van het bezit van de hardare met hun foodpics en hoeveel ze deze week hardgelopen hebben.

Waarom is het voor JOU een probleem?
Je vroeg het niet aan mij, maar:
5 jaar geleden mijn Facebook volledig verwijderd. Alle foto's, berichten etc "handmatig" verwijderd voor het opschorten van de account.

Heb wel een Oculus Quest gekocht. Maar enkel met dat ik wist dan een facebook-account níét verplicht was....

Nu lijkt het erop dat ik geen gebruik meer kan maken van de Oculus store.... Dus geen software meer kan kopen. Tenzij ik een Facebook account aanmaakt.

Dát is mijn probleem...

Los daarvan: dat je ze je foodpics etc geeft, betekend niet dat je het maar oké vind dat ze ook je bewegingsdata en speelduur van games hebben........ Zeker niet als ze éérdt je de hardware verkopen, en dán opeens de voorwaarden wijzigen...
Omdat ik geen Facebook-account heb en dat ook niet wil (anders had ik die uiteraard al lang gehad).
Een VR-headset heeft geen drol met sociale media te maken, er is geen enkele noodzaak om het daaraan te koppelen.
Zelfs al zou ik een Facebook-account hebben, dan zou ik er nog steeds op tegen zijn omdat de koppeling alleen maar Facebook dient, niet de VR-speler.
Dus waarom jij overduidelijk die andere twee mensen zo veroordeeld op hun bezwaar vind ik ook erg raar.

Ik snap ook niet dat iemand überhaupt deze koppelverkoop wel pikt, ik dacht dat dat verboden was...
Als de McDonald's mij gaat verplichten om een Zeeman account te hebben dan houdt het voor mij op. Want zelfs als ik een Zeeman account zou hebben, gaat dat McDonald's geen ene moer aan.

Oftewel, zelfs al heb je een actief Facebook account, kun je het nog steeds wenselijk vinden om bepaalde zaken gescheiden te houden.

Ik ben van plan om een VR headset aan te schaffen die ik met mijn gezin ga gebruiken. Ik wil niet dat zij advertenties gaan zien die voor mij bedoeld zijn (lees: PornHub).
Ja, leuk... Maar de spoeling wordt erg dun als je net zulke goede controllers wil en de headset ook draadloos moet kunnen werken zoals de Quest kan. Wmr controllers zijn niet goed genoeg, en Vive wands ook niet naar mijn mening. Draadloos voegt ook nog eens een paar honderd euro toe, aan een product dat al veel duurder is. Volgens mij kun je wat ik nu wil alleen met de vive cosmos doen en dan ben je zo duizend euro kwijt.
Dan is het wel heel erg makkelijk om te zeggen dat je met je beurs moet stemmen terwijl je niet eens onderbouwt waarom dat dan moet.
Dan is het wel heel erg makkelijk om te zeggen dat je met je beurs moet stemmen terwijl je niet eens onderbouwt waarom dat dan moet.
Dat is nou net het grondbeginsel van kapitalisme. Ik zal zelf niet zo snel een apparaat kopen waar een service aan vast zit. In dit geval begrijp ik uit consument-oogpunt niet waarom je verplicht aan Facebook gekoppeld moet worden.
tja, hun hardware en dat account is alleen nodig om met hun store te werken. Maargoed, van een Apple (iPhone) wordt het blijkbaar wel geaccepteerd en een Google (Android based devices die Google services hebben) ook.
Ook bij Google en Apple is het een probleem. Facebooks reputatie op privacygebied is (al dan niet verdiend) nog wat slechter.

Het is mij ook al jeren een doorn in het oog dat een android phone steeds onbruikbaarder wordt zonder google account doordat google steeds meer functionaliteit van het Open Source android project overhevelt naar de closed source google apps.
Voor een Apple device heb je een Apple account nodig.
Voor een Google device heb je een Google account nodig.
Voor een Oculus device heb je een ... account nodig.

Vul de puntjes in.
Uhm het is dus 'Voor een Facebook device heb je een facebook account nodig'. Kijk eens goed op de site van Oculus.
Voor een Google device heb je een Google account nodig.
Nee, voor een doorsnee Android telefoon en gebruik kunnen maken van alle diensten heb je een Google account nodig. Mijn Oppo Reno Z is geen Google device, maar ik had wel een google account nodig om de Playstore te kunnen gebruiken..
Sommige keuzes maak je met je portemonnee om duidelijk te maken dat het onacceptabel is.
Maar ik heb mijn Quest al gekocht, dexe onzin doen ze nu pas, lang na mijn aankoop.
Ja dat is een probleem want ik vertik het om een FB account aan te maken om diverse redenen. Los van dat zal ik zeker niet de enige zijn die hier niet mee akkoord gaat.
Ik heb een ander idee over wat sociale interactie betreft tussen mensen en dat is zeker en vast geen banale sociale interactie op een digitaal platform zoals FB.

Bovendien heb je geen zicht, laat staan een idee wat FB allemaal uitspookt met de data/foto's die je achterlaat op dat soort platformen.

Het feit dat iets moet om een apparaat in de breedste zin van het woord te kunnen gebruiken is voor mij een no go en ik zal zelf wel bepalen wat ik wens te gebruiken en wat niet.

Dit is niet alleen van toepassing op FB maar ook Instagram, Twitter en al die andere rotzooi. Los van dat heeft iedereen het recht om dat soort zaken te gebruiken maar ik wens mezelf dat recht niet toe.
Facebook heeft daar detectie voor 😏 mag je ineens extra details opgeven zoals je mobiele nummer. Dan is het niet meer zo dummy..
Huh, je kunt toch gewoon een extra Facebook account maken? Op basis waarvan gaan ze dat als dubbel beschouwen? Ik kan toch ook een kind in huis hebben dat Facebook wil gebruiken vanaf mijn PC?
Facebook's voorwaarden stellen dat je echt info moet invullen.
Dus als jij een Barry Batsbak accountje aanmaakt kan het zomaar zijn dat facebook je blokkeert en vraagt te legitimeren.
Vanaf het begin heb ik al een account met een duidelijk valse naam en ik ken ook een paar anderen en nooit gezeur gehad. Ze hebben me vast al ergens aan mijn echte naam gekoppeld (telefooncontacten van vrienden om maar wat te noemen.
Zolang je redelijk "onder de radar" blijft gebeurt je ook niks. Je krijgt pas problemen zodra of iemand jou rapporteert, of zodra een post van je wordt gerapporteerd en ze dan opmerken dat je naam ook nep is of kan zijn.

Mijn account had eerst ook een nep naam, ging jaren goed, tot 1 van mijn posts werd gerapporteerd(party flyer met een blote tiet erop ging te ver blijkbaar) en ik eerst daarvoor een waarschuwing kreeg en toen een dag later me mocht legitimeren om m'n account weer terug te krijgen.
Met andere woorden, geen enkel probleem om een nep account te maken waar je niks anders mee doet dan inloggen op je oculus...
<weet ik niet... zijn je aankopen ook niet op dat account geregistreerd? Dan lijkt het me wel lastig als je account geblokkeerd wordt...
Ja je moet niet geld uit gaan geven als je ze geen informatie wil geven natuurlijk hè :)
Maar mensen die nu zo panisch doen over een Facebook account mag ik toch van hopen dat ze niet doodleuk al hun informatie (met betaalgegevens hebben ze eigenlijk alles) aan Facebook aan het geven zijn alleen omdat ze toevallig met een oculus account inloggen. Koud kunstje om dat te koppelen dan.
Je kunt overigens prima alles via Steam kopen, je hoeft niks bij oculus te kopen (bij een rift dan, bij een Quest wordt het iets lastiger hoewel het ook nog kan).
En dat koppelen zou wel eens in strijd kunnen zijn met Nederlandse/Europese wetgeving.
Behalve dat je toegang dus vrij concreet spontaan ontzegd kan worden. Uiteindelijk is dat oculus spul alles behalve gratis dus dat je er zo omheen moet werken vind ik wel jammerlijk.
Los van het gegeven dat er ook onder dat pseudoniem van alles gelogged wordt wat je allicht niet wil.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 24 augustus 2020 12:15]

Dan wordt je waarschijnlijk gebanned van FB en je oculus gebrickt als je porno probeert te kijken op dat ding :o
als je de account niet gebruikt bvb. Je kind zal de account wel gebruiken dus is verificatie niet nodig.
Ik wilde een tijdje geleden ergens een facebook account voor maken. Netjes alles ingevuld, en op "submit" geklikt. Binnen een paar seconden een mail van facebook dat mijn account wegens misbruik gelockt was. Proberen te klagen maar kreeg een automatisch mailtje dat ze geen tijd hadden om het te controleren.

Dus best wel een probleem om een dummy (of zelfs een echt) accountje te maken.
Dat is zeker een goede stap. Maar FB kan ook data uit je oculus gebruik halen.
Ja, want die dummy account wordt dan dus ook weer gekoppeld aan je IP-adres. Aan de hand van andere metadata met al die trackers op echt bijna elke website is dat nefast voor je privacy.
ook "helpt" het Facebook in de zin dat ze weer een "actieve gebruiker" erbij hebben, wat dus weer helpt met Facebook's marktwaarde en ze zo dus nog machtiger worden.
Je snapt het. Bij je nieuwe auto verplicht inloggen op je FB account...
Dummy accountje, waar je toch weer even telefoon verificatie moet doen etc. En je hangt weer.
Ik dacht precies hetzelfde. Dan maar voor de Vive. :)
Helaas gaat HTC stoppen met consumer headsets nadat ze zelf hun eigen marktaandeel onderuit hebben gehaald.
Gelukkig komen er de komende jaren heel veel goeie headsets aan dus gaat de concurrentie flink toenemen.
Welke komen er aan dan?
Ik ken alleen de Reverb G2 en de nieuwe Quest. Van Valve en HTC zal er niet snel wat nieuws komen vermoed ik zo
Nog niks aangekondigd, maar ik vermoed dat er meer bedrijven gebruik zullen maken van WMR die meer camera's aan kan. Dan is de vraag of die nu gewoon vier camera's op vaste posities aan kan, of dat het flexibel is, en ze er ook eentje met bijvoorbeeld de Rift S of the Quest camera posities kunnen uitbrengen.

En in theorie moet het volgens mij gewoon mogelijk zijn om third-party WMR controllers te maken, zolang de tracking ring maar identiek is. Maar goed, of dat ooit gaat gebeuren.
Zou leuk zijn als er iemand anders een draadloze headset uit zou brengen met goede 5 GHz WiFi ondersteuning (of 6 GHz/WiFi 6? Ik volg de nieuwste WiFi ontwikkelingen niet meer zo). Met de Quest is het al uitstekend draadloos spelen streamend over WiFi. Ik zou best wat anders dan een Facebook/oculus willen maar voor wie niet aan een kabel vast wil zitten zijn er nauwelijks alternatieven.
Of de PSVR, deze is gewoon op de pc te gebruiken.
Nog niet helemaal, maar zodra de PS5 gereleased wordt en ze dus die gratis adapter verstrekken voor AUX naar USB3 dan kun je deze wel helemaal gebruiken zonder andere webcam's oid. Wel wordt de PSVR niet officieel ondersteund op de PC en zit je dus met third party drivers..
Zou mooi zijn als Sony zelf nog met PC drivers komt waarmee de headset ook bruikbaar is voor OpenXR (of SteamVR), ze maken immers winst op zowel de headset als de move controllers.
Zoals Monado voor PSVR met positional tracking voor OpenXR (https://monado.freedesktop.org/)
Of SteamVR-OpenHMD voor Windows/Linux? (https://github.com/ChristophHaag/SteamVR-OpenHMD)
tja, dan kijk ik naar 'Positional' support en dan zie ik bijna overal 'No' (zowel bij manado als bij OpenHMD), dus nog verre van een bruikbaar om echt voor gaming oid te gebruiken. En jammer genoeg ook nog verre van 'plug-and-play'. Maar gelukkig al wel wat vooruitgang.
Oh, ik zie dat de Trinus drivers tegenwoordig gratis zijn, meen me te herinneren dat laatste keer dat ik keek (ergens vorig jaar) ze nog geld vroegen.
Hier nog 1. Heb de G2 al gepreorderd en nu maar hopen dat Oculus niets beters meer brengt.

Haalt wel mijn twijfel weg over een eventuele Quest 2 om er naast te hebben.
Op het moment dat ik een facebook account zou moeten aanmaken om met m'n Quest te kunnen werken, gaat m'n Quest weg.
Zit er verschil tussen zo'n oculus en facebook account dan? Beide in het beheer van Facebook, data wordt nu al gewoon aan elkaar gelinkt.
Dat hangt er helemaal vanaf. Ik heb vorig jaar een Quest gekocht, maar vanaf het begin er rekening mee gehouden dat ik hem misschien (als het nieuwtje eraf is) niet veel ga gebruiken. Dus ik heb een apart e-mailadres gebruikt bij het Oculus account. Op die manier kan ik het Oculus account meeverkopen als ik de bril ooit tweedehands doorverkoop. De nieuwe eigenaar heeft dan niks te maken met mijn prive accounts, maar ik kan toch de Oculus verkopen inclusief spellen.

Nu kun je natuurlijk ook prima een fake-Facebook account aanmaken voor de Oculus, maar dat is toch weer extra gedonder...
Dit dus. Ik zit helemaal niet te wachten op een facebook
Ik wilde voor deze gaan maar dat wordt hem nu toch niet.
Het overkopen van Oculus door Facebook was al een dealbreaker. Dit zagen we toch al van mijlen ver aankomen?
Ik ga gewoon een fake FB account maken dat oculus + mijn naam noemt. Het combineren van te veel data van mij, wil ik zo vermijden hoewel dit maar een pleister is op een spuitende wonde....
Helaas voor jouw heeft Facebook daar detectie voor. Soms merk je het mrt het verplicht invullen van je tel, maar soms merk je het ook helemaal niet, Facebook kan letterlijk data van je fakeqccount koppelen.

De enige oplossing is gewoon geen Facebook, dus ook geen Ocelus.
Yep. Best wel zonde.
Dit soort dingen helpen natuurlijk niet om het marktaandeel van VR brillen te vergroten maar kennelijk is de datahonger van Facebook dusdanig groot dat het belang van een groter aandeel voor Oculus minder belangrijk is.
Je kunt je headset ook gewoon gebruiken zonder een oculusaccount, want dat account is alleen nodig voor Oculus Home/Store, je kunt je headset gewoon los gebruiken met SteamVR..
Dus, hoe installeer je dan de driver? Ik heb zelf de Rift 1 en daarvoor was ik één van de eerste met een Oculus DK2. Om de driver op een andere partitie geinstalleerd te krijgen moet je een truck doen met een "flag" in een snelkoppeling. Als je windows opnieuw installeert download hij doodleuk de hele (26GB dacht ik) installatie opnieuw.
Vervolgens draait er 24/7 een occulus service op de achtergrond die dag en nacht beelden kan analyseren en op de achtergrond stiekem downloads doet om zaken te updaten zonder eerst mijn toestemming te vragen...

Eerlijk gezegd is dit voor mij bijna zoiets als dat ik blij ben dat ik nog net voor de overname door google mn fitbit had verkocht en een garmin er voor in de plaats gevonden had. Ik ga maar eens kijken hoe het met de Razer OSVR staat...

Neemt niet weg dat ik dus benieuwd ben hoe je alleen een kale driver ervoor installeerd die SteamVR compatible is. Als iemand een antwoord heeft graag, anders ga ik het een dezer dagen eens uitzoeken als ik tijd heb.

[Reactie gewijzigd door Student1563424 op 18 augustus 2020 21:58]

Maar je hebt dus geen stand-alone meer via de quest? Want geen app store is geen. Mogelijkheid tot installeren van apps.

Achja. Dan gaat de Quest er per 2023 uit.... Of het gebruik van minder legale middelen. Als zij de regels achteraf aanpassen.... Kunnen wij dat ook _/-\o_
Oculus zet meer en meer in op de Quest. Het is ook quasi zeker dat er in september een nieuwe Quest zal worden aangekondigd. Als je de Oculus Store op een nieuw toestel wil gebruiken, kan je niet om de Facebook-login heen. Tenzij je een Quest alleen zou gebruiken in combinatie met een PC, maar dan verlies je wel heel veel van zijn functionaliteit. Zonder link met een Facebook account ga je ook om de oren worden geslagen met boodschappen om je toestel te linken vermoed ik.
Oh, ik geloof zeker dat de Rift S eigenlijk de laatste PC-dedicated headset is die Oculus zal uitbrengen. De Rift S was sowieso al niet echt een Oculus headset, maar een uitbesteede Lenovo headset met de Oculus brand er op geplakt (beetje vergelijkbaar met de GearVR).

Ach, ik maak me er niet zo druk over, ook bij phones etc ben je verplicht om bv een account bij Apple of Google te moeten hebben om er fatsoenlijk gebruik van te kunnen maken.
Mijn grootste probleem met de VR sets van Oculus (weet niet of dit bij anderen beter is geregeld) is het gebrek aan profielen.
Eentje voor mij voor mijn shooters en horror games en een ander profiel voor mijn kind voor beat saber bijvoorbeeld.

Het lijkt mij dat met de komst van Facebook Horizon en een nieuwe headset juíst het gebruik van profielen een uitkomst is. Laat moederbedrijf Facebook nu net Dé oplossing hebben om iedere VR ervaring toe te kunnen spitsen op de juiste persoon.
(Los van het feit of dit gewenst is vanuit een consumenten perspectief)

Ik verwacht dat dit niet anders had kunnen lopen en snap de verbazing niet echt.


Daarbij lijkt een VR adoptatie door Facebook een noodgreep om het bedrijf 'levensvatbaar' te houden door zoveel mogelijk bestaande gebruikers herkenbaar te krijgen binnen VR.
Gooi daar goedkope headsets in (quest) en je hebt een kans..
Nou, Facebook verdient best wel wat aan Oculus, maar het is verre om het bedrijf 'levensvatbaar' te houden, in dat opzicht is Oculus maar een fractie..
En als je dan een FB-account maakt zonder vrienden wordt je account gewoonweg verwijderd zonder aankondiging noch waarschuwing en onherstelbaar. Dus een account alleen voor je oculus werkt slechts van korte duur.
Dan maar geen Oculus voor mij!
Dat is een geintje mag ik hopen? Of werken er echt serieus mensen bij Facebook die denken dat ze mensen op deze manier gaan dwingen om hun dode platform te gaan gebruiken? :')
Nope geen geintje. Ik had een account zonder vrienden waar ik elke 2-3 maanden op inlogde omdat ik op die manier lid was van groepen. Fora bestaan bijna niet meer buiten FB om. Ik deed actief mee met die groepen, serieus en op eigen naam en alles is zonder pardon gewist. Pas toen ik inlogde kreeg ik een melding met de vermelding dat het onherstelbaar is.
Moeite om dit te geloven, zou je dit willen onderbouwen?
Eigen ervaring. Zie mijn andere reactie. Ik kijk even of ik het screenshot nog kan vinden. Ik had er namelijk ook nogal moeite mee...

<iframe src="https://onedrive.live.com/embed?cid=26ECC6957B1A6F62&resid=26ECC6957B1A6F62%21206452&authkey=AN7U0z7Nw56R2-8" width="320" height="112" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

[Reactie gewijzigd door Infor40 op 19 augustus 2020 21:46]

Heb je hiervoor een Bron?
Eigen ervaring. Zie mijn eerdere reactie. En nee ik deed niet mee in politieke groepen of wat dan ook. Louter muziek en actief onder eigen naam. Zonder waarschuwing alles verwijderd. Heb nog mijn beide mail accounts nagelopen inclusief spam.
Onzin, dat heb ik al jaren. Ik gebruik het alleen om een bedrijfspagina te beheren.
Misschien dat als je iets beheerd ze je niet verwijderen...
En ik was van plan om volgende de maand een Ocules versie aan te schaffen. Niet dus dan. Wat is het beste alternatief?
of PSVR, is gewoon op de pc te gebruiken.
Lol, bij VR wil je juist een steeds hogere resolutie. Niet de laagste. Plus met de PSVR kan heb je geen 360 graden tracking, maar alleen zover de camera jou en je controllers kan zijn. De PSVR is voor PC echt geen optie, er zijn zoveel betere opties.
Dan nog heeft de PSVR zeer goede specs voor het prijspunt: https://versus.com/nl/htc-vive-vs-sony-playstation-vr

Vergeet niet dat de rest heel veel duurder is.
En toch mis je de hele immersion van VR rondom, en daarin dus vrijheid omdat je gebonden bent aan een camera'tje. Dan liever lighthouses.

Vergeet bovendien ook niet dat je op één of andere manier de tracking moet fixen. Aangezien de camera niet bruikbaar is op PC. Dus daar zitten nog verborgen kosten vermoed ik.

[Reactie gewijzigd door xoniq op 18 augustus 2020 20:57]

PSVR heeft nog steeds een hogere subpixelcount door de layout van de LED's dan de Oculus CV1 of de eerste Vive (https://www.reddit.com/r/...tually_a_higher_subpixel/). Gebruik al vrij lang de PSVR erg graag met OpenHMD en OpenHMD-SteamVR, veel comfortabeler dan de andere in die generatie.
Erg benieuwt ook na de PSVR opvolger!
Je vergelijkt het met oude headsets die aan het begin van het tijdperk stonden waarin het populair begon te worden. Maar vergeleken met de headsets van nu, zijn er echt wel stappen gemaakt, ook rondom de subpixel count.

Maar single-camera tracking vind ik niks. Dan heb ik liever of light-houses, of inside-out tracking.
Niet simpel dus. En de PS4 camera is nog niet simpel te gebruiken op de PC vanwege de AUX aansluiting, maar met de PS5 gaat Sony dus schijnbaar gratis AUX-to-USB3 adapters verstrekken, dus dan is dat probleem ook opgelost, dan nog de fatsoenlijke drivers......
OpenHMD en Trinus PSVR hebben al jaren prima drivers voor de PSVR.
Bijde zijn te gebruiken zonder veel setup (OpenHMD multiplatform, Trinus alleen Windows), waar Trinus elke webcam die je maar kan vinden kan gebruiken als alternatief voor de PS4 camera. Ook zijn er al vrij lang adapters te koop al voor de PS4 camera's (regelmatig op Ebay, Amazon of Ali te vinden)
PSVR op PC is toch echt wel van het kaliber ducttape-oplossing, hoor. Leuk om eens te proberen als je een PSVR headset in de kast hebt liggen, maar om er nou Half-Life: Alyx op te spelen... Dan zou ik toch eerder V&A in de gaten houden voor een tweedehands Vive of Windows MR headset.
Nou, toen ik aan het zoeken was voor adapters voor de PS4 camera ben ik er nergens 1 tegengekomen, alleen maar plannen, en ik moest zelfs moeite doen om de connectors te kunnen krijgen om zo'n adapater te bouwen. Meeste oplossingen zijn door de kabel van de PS4 camera door te knippen en dan de draadjes aan te sluiten op de correcte pinnen van de USB3 connector.
Ik heb sinds een paar dagen een Valve Index (na vele maanden wachten) en ben er zeer over te spreken... En de Half-Life Alyx die je er bij krijgt is een geweldige ervaring.

Deze heb ik gekocht omdat ik vrij teleurgesteld was in de PSVR. De kwaliteit van de tracking (van controllers vooral) en natuurlijk het aanbod als je vast zit aan de PS4 (geen custom tracks in Beat Saber) viel erg tegen.

Natuurlijk zit er ook wel een enorm verschil in prijs (en benodigde hardware).

[Reactie gewijzigd door WelTalle op 19 augustus 2020 11:52]

Dit was te voorspellen(al voorspeld) met de overname
Het was eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend gezien ander overgenomen services indertijd (whatsapp, instagram) geen FB account vereisen.
De kans is dat dat ook nog wel komt.
Of in elk geval dat je je telefoonnummer "verplicht" moet linken aan je facebook,. nu is dat nog optioneel.
Je moest al een FB account hebben en de app actief om je Samsung VR bril te updaten, omdat een groot deel bij Oculus vandaan kwam,
Ik gebruik een Oculus Account voor mijn Oculus Rift (gen 1).

Mijn facebook account heb ik al 2 jaar of zo opgezegd.

Ik ga dus écht niet een nieuwe facebook account maken.. dan koop ik nog liever een Index en doneer ik m'n rift aan m'n moeder (die heb ik er wel eens mee laten spelen en vond het wel vet). :)
Ik moest laatst een functie gebruiken en was FB verplicht. Heb een nep account aangemaakt en toen toestemming gegeven aan de app en sindsdien nooit meer FB geopend of ingelogd
Mooi, dat scheelt een mogelijk lastige keuze voor een VR bril. Blijft Valve Index of HTC over wat mij betreft.
Kijk ook eens naar de hp reverb g2 die op het punt staat uit te komen. Veelbelovend en goedkoper dan de index.
Al is de tracking van de controllers wel echt een stuk slechter, nu is het afhankelijk van wat je speelt wel of niet belangrijk.
Zou dit te combineren zijn? HP G2 headset met Valve index base stations + controllers.
Hardwarematig zou dit volgens mij niet zo moeilijk moeten zijn, ik ben wel benieuwd of het softwarematig ondersteund word.

Ik ben zelf aan het sparen voor een index, maar twijfel idd of er geen betere headsets zijn tegen de tijd dat ik het geld bij elkaar heb. Als je de controllers gewoon los kunt gebruiken zou dat ideaal zijn.
Er zijn wel mensen die het voor elkaar krijgen, al heb ik het zelf nog nooit in het echt gezien.
Uitleg: https://www.reddit.com/r/...dex_knuckles_controllers/
Facebook verplicht bij een Oculus-headset in 2023 ?
Daarmee stopt ook de omzet van de Oculus-headset. Ben benieuwd hoelang ze dat volhouden. :|
Daarmee 'verminderd' de omzet. Het stopt niet. Ik heb überhaubt m'n Facebook gewoon aan m'n Oculus account gekoppeld, maar ik doe ook verder niks bijzonders met m'n Facebook account.

Dat soort mensen die zulke dingen roepen, gebruiken vaak wel een telefoon met een OS van Google, nee daar wordt je blij van...
Denk dat dat nog best mee zal vallen.
Waar is toch de tijd gebleven dat je peripherals gewoon kon gebruiken zonder allerlei accounts aan te hoeven maken. Inpluggen, drivertje en gaan. ;(
Omdat dit geen peripherals zijn, maar standalone apparaten.
Dat kan ook nog steeds met deze headsets. Alleen wil je de standaard online functionaliteiten gebruiken zoals Oculus Home/Store, dan moet je dus een account hebben, zeker voor de store is dat wel logisch.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee