Oculus stopt met Oculus Go en focust op 6dof-headsets als Quest en Rift

Facebook-dochterbedrijf Oculus stopt met de verkoop van de Oculus Go-headset die twee jaar geleden werd uitgebracht. Er komt ook geen nieuwe versie. Het bedrijf gaat zich volledig richten op headsets als de Quest en Rift met tracking over zes assen.

Oculus blijft nog tot 2022 bugfixes en beveiligingsupdates uitbrengen voor de Oculus Go. Gebruikers kunnen de headset ook blijven gebruiken, maar er komen geen nieuwe features meer voor uit. Na 4 december 2020 accepteert Oculus ook geen nieuwe apps meer voor de headset. Ook bestaande apps kunnen dan niet meer geüpdatet worden.

De Oculus Go werd twee jaar geleden uitgebracht en was een van de eerste standalone-vr-brillen. De headset heeft hoofdtracking over drie assen, terwijl brillen als de Oculus Quest en Rift hoofdtracking over zes assen bieden, wat meer mogelijkheden geeft in software. Volgens Oculus laat het succes van de Quest en Rift zien dat die feature belangrijk is voor vr en daarom stopt de ondersteuning van de Go-headset, waarbij dit ontbreekt. Begin dit jaar stopte Oculus al met de ondersteuning van de Samsung Gear VR-headset.

Ook zegt Oculus dat het voor ontwikkelaars vanaf begin volgend jaar makkelijker wordt om apps voor de Quest uit te brengen. Er komt een manier om een app op Quest-headsets te draaien zonder dat die in de Oculus Store toegelaten moet worden, zonder gebruik te maken van sideloading. Hoe dat precies werkt is nog niet bekend, Oculus maakt daar later meer over bekend.

Oculus Go

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

23-06-2020 • 21:01

77 Linkedin

Submitter: Mennootje

Reacties (77)

77
73
34
4
0
25
Wijzig sortering
Een Quest met de prijs van een Go had ik graag gezien (ja, wie niet!)

Ik vind het nu nog steeds wat te duur en dat is jammer. Tegen de tijd dat die prijzen voor mij acceptabel zijn moet ik waarschijnlijk weer een nieuwe pc aanschaffen.

Het is nog steeds wel een beetje niche helaas.
Een Quest kost evenveel als een midrange telefoon. Is dat nou echt zo duur?

Als je een Quest koopt hoef je voorlopig geen nieuwe pc te kopen, want de games draaien native op de bril ;)
Sowieso is de Quest de alleskunner. Tegenover de Rift S heeft deze OLED schermen, met ook nog een hogere resolutie. Daarnaast kan deze inderdaad gewoon helemaal standalone werken, overal. En toch kun je 'm net als de Rift S koppelen aan je PC via Wifi en via de USB-C kabel om de PC VR spellen te spelen.

Als je nu een Oculus bril zou willen kopen, zou ik echt de Quest aanraden. (Inmiddels ook besteld)
De effectieve resolutie van de Rift S is hoger (omdat die 3 subpixels per pixel heeft ipv 2), en de Rift S schijnt toch wel significant comfortabeler te zitten. Daarnaast 80Hz vs 72Hz. En natuurlijk, over dat laatste zeggen genoeg dat ze het verschil niet zien, maar het telt op. Mensen zeggen ook dat ze tussen 90Hz en 80Hz het verschil niet zagen, maar je kan altijd wel door blijven gaan in kleine stapjes naarbeneden waarbij je tussen elk stapje geen verschil ziet, maar tov het origineel gaat het uiteindelijk wel duidelijk zijn.

En dan blijft de Quest een zeer interessante optie hoor. Maar als je toch weet dat je puur voor PCVR gaat, zou ik niet een Quest kopen.
Laten we gewoon eens zijn dat Oculus drie twee enorm goede VR-brillen in hun aanbod hebben, die beide een andere markt kunnen aanspreken.

Beide hebben specs die je naast elkaar kan leggen, maar uiteindelijk maakt het vrij weinig uit welke je aanschaft. OLED mag betere zwartwaarden hebben, door het missen van de subpixel is het beeld ervan iets minder scherp. LCD mag dan de zwartwaarde missen, de subpixel maakt het beeld weer scherper.
De S heeft dan wel een refreshrate van 80Hz. 72Hz is minder taxerend voor de hardware waardoor bepaalde games op de Quest wel binnen handbereik zijn en op de S niet. Tenzij je weinig last hebt van de artefacten die ATW introduceren.

Kortom, koop het ding wat je wilt hebben, stimuleer de markt. Allebei Oculus, dus komt goed. Dat gevecht om welke headset beter is, is echt een ruk discussie die de keuze alleen maar moeilijker maakt. Koop een van de twee, sowieso haal je iets megatofs in huis. Klaar.
Ook heeft de Quest in Link of VD modus een klein beetje lag in vergelijking met de Rift of andere PCVR headsets. Met de meeste games geen probleem maar bijvoorbeeld Beat Saber word een stuk moeilijker.
Ik heb hier dan juist totaal geen last van, ik merk zelfs dat het op mijn pc beter gaat met minder lagg dan de standalone.

Misschien een setting, performance, of kabelprobleem?
Ik zou altijd en iedereen adviseren een quest te kopen, hoewel ik hem in eerste instantie heb gekocht om te gebruiken met Oculus Link om Rift games te kunnen spelen met standalone als leuke bonus merk ik dat ik verreweg de meeste tijd besteedt aan de grafisch wat mindere standalone games omdat het zo makkelijk is om even de headset op te zetten en te beginnen.
Kan het iedereen aanraden, ook de prijs is mij elke euro dubbel en dwars waard geweest.
Helaas echter wel het 'screendoor' effect door de oled schermen.
Ik heb er zelf een, het is niet bijzonder storend maar in het home-scherm zie je het best goed.
Zou ie m wel aanraden? Ik sta op t punt om m aan te schaffen als “my first VR”. PCVR is niet mijn prio, nog geen dikke PC. Uiteindelijk heb ik wel de intentie om de Quest via WiFi te koppelen aan PCVR voor bepaalde games, maar het stukje mobile VR vind ik juist interessant.
Ik raad hem wél aan. Ik heb er al vele uren plezier aan gehad, en dus zeker mijn geld er al uit.
Zowel standalone als bedraad werkt het gewoon goed.

Ik heb zelf de vive ook regelmatig gebruikt (van een vriend van mij) ondanks de tracking (in de avond*) beter is staat de quest er voor mij ver boven. Mede omdat je de mogelijkheid hebt om volledig zonder kabels te spelen. Dit is zo gaaf en niet te vergelijken met pcvr. Mocht je toch via de pc willen spelen op steam o.i.d. is dat nog mogelijk ook.

Naar mijn mening op het moment de meest uitgebreide en beste VR beschikbaar. Ik hoop dat ze op dit platform gaan door ontwikkelen.

* Ik merk dat ik (alleen in beatsaber gemerkt) in de avond wat last heb van tracking issues. In het donker werkt de optische tracking in de headset toch iets minder. Wel moet ik erbij zeggen dat ik op expert+ speel en er alleen dan last van heb. In andere games (pavlov, vrchat, recroom etc.) heb ik daar totaal geen last van.

En om nog terug te komen op het screendoor effect, tijdens het gamen heb ik hier persoonlijk geen last van. Alleen als je er specifiek op gaat zoeken zul je het beter zien dan andere headsets.

[Reactie gewijzigd door soundvision op 25 juni 2020 13:22]

Top. Ga 'm komende week ergens bestellen. Heb intussen alles qua SideQuest al klaar staan, Oculus account, een aantal games geclaimed in de Oculus Store, dus ik ben er klaar voor.

Thanks voor je uitgebreide motivatie.
Geen dank :)
Een aantal standalone games die ik de moeite waard vind:

Singleplayer:
Beatsaber (duh)
Vader Immortal (ik was skeptisch, maar erg gaaf gedaan)

Mp:
Pavlov
Recroom
Dat wist ik niet. Eens kijken wanneer het wat in de prijs zakt.

Ik dacht dat het via de pc ging allemaal.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 23 juni 2020 21:51]

Dat kan ook... officieel door de Quest met een USB kabel aan te sluiten op je PC, onofficieel met verschillende apps zoals bijvoorbeeld virtual desktop kan het ook via wifi. Voor dat laatste moet je wel sideloaden en je hebt een stabiel snel 5GHz netwerk nodig.
Maar de Quest is in eerste instantie bedoeld als compleet standalone apparaat en er zijn zat games voor te krijgen waar je dus geen PC bij nodig hebt. Wel zijn de graphics stukken minder uiteraard, want het draait op een ondertussen verouderde soc die je normaal in smartphones tegenkomt. Iets als Beat Saber bijvoorbeeld kun je echter echt prima op dat ding spelen.
Als jij Pc games wilt spelen heb je nogaltijd een Pc nodig die verbind met jouw Quest, echter kan de Quest ook zelf games bevatten, maar die zijn niet zo uitgebreid als een Pc game.

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 24 juni 2020 09:18]

Toch zijn er zat games die exact hetzelfde zijn op PCVR en Quest (op graphics na). Beat Saber, Superhot, Pistol Whip, Echo Arena, ...
Ja, want tegenwoordig is een midrange telefoon gewoon duur. :) Waar voor die prijs een aantal jaar geleden gewoon het vlagschip kocht, koop je nu nog een midrange.
Binnenkort is een nieuwe pc geen vereiste. Qualcomm komt met zijn XR chips en die gaan het landschap van VR flink vooruit pushen. Icm nieuwe wifi standaarden en eye tracking kan je dadelijk in een standalone headset pc level vr games spelen.
Ben heel blij met mijn rift s en het is zijn geld al 10dubbel waard geweest.
Wetende dat het in december klaar is zullen ontwikkelaars nu al de stekker eruit gooien. Kan me niet voorstellen dat er nog updates komen of nieuwe apps.heb je dus een product gehad met een levensduur van 2 jaar max, ook nog een groep met minder. Eigenlijk schandalig, nog korter dan de 2 jaar wettelijke garantie.
Snap het wel, het staat nog in de kinderschoenen. Dan is het duur en gaan de ontwikkelingen snel. Dat kun je als koper weten, als early adopter betaal je de hoofdprijs en zit je met een snel verouderend product, maar je hebt 'm wel als een van de eersten. Zeer voorspelbaar.
Heb er eentje gekocht om de VR te kunnen ervaren; hoe is dat nu. Na 5min direct eentje besteld (inmiddels via V&A doorgeschoven)

Hey is een tof apparaat voor de prijs, werkt prima om eerste stapje in VR te zetten en bekijken of een "dikke inveatering" voor een viabpc aangestuurde set iets is.

Inmiddels geleerd dat een 'fixed' camera punt voor mij essentieel is om 'motion sickness' te voorkomen. En het VR is wel echt gaaf en nieuwe stap in entertainment.

Aanbod van apps is vrij ok, aantal springen er uit; dead & burried is zo'n game.

Lenzen zijn fixed, niet ideaal vanwege beperkte 'clear vision' desondanks prima product. Alleen Facebook om te streamen is vereist :( maar kan ook via 3rd party tools
There are people who get things first, others get it better...
Voorspelbaar als je een 3DOF HMD koopt inderdaad. De HTC Vive (een van de eerste echte VR HMDs) draait nog gewoon door. Ik verwacht dit ook van de Valve Index.
Als nespresso na een jaar stopt met de levering van een bepaald type koffiemachine en die vervangt door een nieuw type, dan heb je nog steeds een werkende koffiemachine en nog steeds recht op garantie.

Daarbij gaat de ontwikkeling van dit soort elektronica enorm snel. Denk ook aan enkele jaren geleden dat er elk jaar een nieuwe Iphone uitkwam en sommige fabrikanten zelfs meerdere keren per jaar een apparaat uitbrachten. Samsung die zijn product maar max 2 jaar updates gaf (inmiddels is dat beleid aangepast).

Natuurlijk is het zuur dat er geen updates meer komen, maar dat is het lot van elk stuk elektronica, al heb je dat liever na 5 jaar dan na 2 jaar.

[Reactie gewijzigd door DaManiac op 23 juni 2020 21:15]

Als we dan de vergelijking willen maken met nespresso, zou ik zeggen; het is als Nespresso die stopt met het maken van cups die passen op jouw type machine. De machine zelf werkt nog prima, en je hebt ook nog garantie. Maar je moet het doen met de koffie cupjes die je nog hebt (of hopen dat andere merken cupjes gaan maken voor jouw verouderde machine)
Als we dan de vergelijking willen maken met nespresso, zou ik zeggen; het is als Nespresso die stopt met het maken van cups die passen op jouw type machine. De machine zelf werkt nog prima, en je hebt ook nog garantie. Maar je moet het doen met de koffie cupjes die je nog hebt (of hopen dat andere merken cupjes gaan maken voor jouw verouderde machine)
Die vergelijking gaat ook een beetje mank, omdat de cups eenmalig te gebruiken zijn. Even buiten het feit dat Nespresso zelf geen koffiezetapparaten maakt, maar dat door andere fabrikanten laat doen, moet je het als volgt zien: het type wordt niet meer verkocht. Een nieuw type is er, maar daar passen de huidige cups niet in. Nespresso blijft echter wel nog cups voor jouw koffiezetapparaat leveren, maar nieuwe smaken koffie zullen er niet meer komen en een verbeterde receptuur van de huidige ook niet.

Je Go werkt dus nog en ook alle software die ervoor gemaakt is. Alleen komt niets nieuws en geen verbeteringen. Dat dit minder dan twee jaar na aankoop is, dat kan. Er zijn nog versies van de Nintendo 2DS te koop. Alleen ga je daar waarschijnlijk niet nog twee jaar nieuwe games voor zien.

VR is een markt die aan het begin van zijn ontwikkeling staat. Mensen die nu al gekocht hebben, zijn early adopters. Deze groep is ermee bekend dat een volgende generatie ofwel heel snel zal komen en significante verbeteringen zal hebben, waardoor de oude generatie al snel niet meer relevant is, ofwel er helemaal geen nieuwe generatie zal komen, omdat het product niet genoeg aanslaat. Het gros van de mensen wacht tot een nieuwer, beter en vooral goedkoper product op de markt komt, weet niet dat dit bestaat of ziet er het nut nog niet van in (lees eens de reacties over tablets toen de eerste iPad uit kwam).
De vr markt zit in een enorme groeispurt en maakt enorme ontwikkeling door vergeleken met de vrij gestagneerde markt van koffieautomaten en telefoons.
Een Oculus go kopen is als een Nokia brickphone kopen anno 2020.
Zoveel rare vergelijkingen die je maakt. Android apps worden gewoon geüpdatet op oude versies. Dus belangrijke apps krijgen nog gewoon nieuwe functionaliteit. Hier wordt ook de stekker getrokken uit app ontwikkeling en updates. Kan best zijn dan Samsung maar 2 jaar andoid updates aanbied echter ontwikkelaars kunnen nog steeds apps uitbrengen. Dus je vergelijking gaat niet op. En laat ik al helemaal niet beginnen over je nespresso apparaat....
Over het algemeen worden apps ook niet meer bijgehouden op oudere Android versies, daar is Android nogaltijd het meest slecht in van de mobiele OSen (nog levend en inmiddels gestorven).
Is dat echt zo? Whatsapp wordt nog gesupport op Android versie 4, uit 2013. Dat betekend dat telefoons die bijvoorbeeld in 2011 zijn gekocht en nog naar Android 4 zijn geupdate worden gesupport. Dat is redelijk lang.
Daar klopt niks van. Als app ontwikkelaar breng ik nieuwe apps ook uit voor oudere android versies.
Als consument is het irritant. Voor een dev is het niet zo enorm veel moeite om dergelijke devices te ondersteunen als je een redelijk normale VR game hebt. De performance is meestal de limitatie, niet echt het aantal axis oid. Mobile games kunnen nog best overgezet worden. Sure het is wat werk, maar er zijn toch aardig wat potentiële klanten die je laat liggen en je weet al dat je niet lang ondersteuning hoeft te leveren.

Verder kun je het product kopen en er nog langer dan 2 jaar mee spelen, je krijgt alleen geen updates meer. Al verwacht ik dat ie binnenkort ook wel uit de verkooplijsten wordt gehaald. Maar nu weet je als consument dus wel even waarom ie ineens weg is.
Hij is al out of stock en word niet meer aangevuld bij Oculus zelf.
Het was in de pc wereld niet veel anders vroeger. Mijn Pentium 3 700 mhz uit 2000 kon Dungeon Siege uit 2002 met moeite op 30 fps runnen.
Maar konden ontwikkelaars toen nog wel games uitbrengen voor jou Pentium 3 700 mhz?
Het product werkt alsnog stukken beter dan bij release, als je support binnen games meerekent. Daarbij weet je gewoon dat als je een VR headset koopt je snel achter gaat lopen, want dat gaat momenteel zo extreem snel dat je soms weken nadat de ene uitkomt al weer flinke sprongen ziet.
Maar wat had je verwacht? Elk product wat in het begin van de ontwikkeling is, is enorm snel verouderd. Dat was het geval bij de eerste android telefoons, dat was het geval bij de eerste pc's en dat was het geval met 3D tv's.

Daarnaast leveren ze nog gewoon 2 jaar updates tot 2022. Ook daarna is het apparaat gewoon nog functioneel. Dus bij elkaar geteld 4 jaar support. Veel android telefoons zouden jaloers zijn.

Ik snap heel goed dat ze nieuwe klanten op een moderne Oculus willen zien. Dat is fijner voor de klant (meer functionaliteit), fijner voor Oculus zelf (minder ondersteuningskosten) én fijner voor ontwikkelaars (alle VR's met 6 Axis ipv sommige 3, sommige 6)

Is het dan jammer dat je apparaat niet meer het nieuwst is? Natuurlijk wel. Maar ik ben blij dat de technologische ontwikkeling zo snel gaan dat er niet tientallen jaren gewacht hoeft te worden op een nieuwe generatie.
Wat kan Oculus daaraan doen? Zodra je het aankondigd stopt iedereen met ontwikkelen.
Veel consumenten denken dat zij standaard recht hebben op 2 jaar 'wettelijke garantie'. In de Europese regels staat inderdaad een wettelijke termijn van 2 jaar. Maar in Nederland hebben we geen wettelijke garantietermijn. In plaats daarvan staat in de wet dat een product zo lang moet meegaan als u ervan mag verwachten. Van veel producten mag u verwachten dat ze langer meegaan dan 2 jaar. Daarom hebt u bij deze producten ook na 2 jaar nog recht op een gratis reparatie of een nieuw product.

https://www.consuwijzer.n...kocht-maar-kapot/garantie

Europees gezien heb je dus zeker wel 2 jaar garantie op de meeste producten en zelfs nog meer bij een hoop producten. Of je de strijd overigens wint van een fabrikant is een tweede.
Je hebt als consument niets met de fabrikant te maken. Die garantie moet door de verkoper/winkel gegeven worden ;). Blijft wel hetzelfde verhaal, ik zou niet zo snel een bedrijf als MediaMarkt voor de rechter willen slepen :X
In principe logisch, 3DOF headsets hebben gewoon geen bestaansrecht meer imo. Tegelijk had ik het wel redelijker gevonden als ze langer updates blijven accepteren van apps.
De headset heeft hoofdtracking over drie assen, terwijl brillen als de Oculus Quest en Rift hoofdtracking over zes assen bieden, wat meer mogelijkheden geeft in software.
Dat klinkt zo vaag. Met de Go kun je alleen rond "kijken", denk aan panoramas, terwijl je met de rift/quest positional tracking hebt waardoor je ook echt fysiek rond kunt lopen in een vr wereld.
Gelukkig kun je ook veel reguliere Android Apps (en apps voor de Quest) sideloaden via de computer op je Go. De beschikbare content voor de Go was sowieso maar magertjes en veelal met veel rare bugs (zie tal van reviews bij beschikbare apps in app store).

Daarnaast blijft het onbegrijpelijk waarom Apps als Netflix nog steeds slechts in 480p draaien op een headset die met gemak 1440p aankan (en via andere players, zelfs 4K content zonder moeite afspeelt. Wel uiteraard op effectief 1440p).

Aanrader is wel bijvoorbeeld de Virtual Desktop app, waarmee je (zeker op wifi AC) een zeer fijne desktopervaring kunt hebben en je de reguliere Go apps geeneens meer nodig zou hoeven hebben.
het was een leuk speeldingetje, nooit gekocht met de intentie dat dit lang meeging, lig hier dan ook niet echt wakker van, in het duurdere segment haalt de techniek sneller in dan de ondersteuning, gelukkig speelt dit probleem dan ook niet bij de dure headsets.
Gaat dit ooit nog iets worden? Ik las dat Apple over 2 jaar met een eenvoudige standaard bril met 8k resolutie per glas wilt komen.
Waarom altijd "Apple" ergens in gooien. Hou ze er uit. het is even irritant wanneer men over Ferrari's spreekt dat er meteen iemand is dat Tesla in het gesprek moet gooien.

Geruchten tellen niet, hou het even op de realiteit dat is een stuk meer relevant
Hoe bedoel je die vraag? Het is al wat. En natuurlijk, het is vooralsnog een niche markt. Maar wel een behoorlijke niche markt waar miljoenen headsets worden verkocht.

[Reactie gewijzigd door Sissors op 24 juni 2020 07:57]

Hmm, maar snel mijn Go op de 2e hands markt gooien dan. Het is vanaf december dus ook niet meer mogelijk om apps te updaten als ik het goed begrijp? Heb het ding net begin dit jaar gekocht, fijn hoor. Als ze de Go al na 2 jaar de nek omdraaien, hoe snel gaat een Quest dan nog mee bijvoorbeeld? Heeft weinig vertrouwen voor de toekomst.
Dat ze geen nieuwe go maken wil niet zeggen dat de huidige versie stopt met werken. Waarschijnlijk kan je er nog jaren mee doen.
Vanaf december 2020 worden geen nieuwe apps meer toegelaten en ook geen updates meer. Dat laatste vind ik toch wel een dingetje hoor. Zolang het dan nog werkt, prima, maar blijkt er toch nog een vervelende bug in een app te zitten dan is het echt pech.
je kan side-loaden.
Dankzij de officiële kabel (en een aantal onofficiële) kun je de Quest gewoon op je pc aansluiten om op een legale manier andere Oculus games te spelen.

Voorlopig zal de Quest nog wel een jaartje of 2 relevant blijven als stand alone device. Daarna krijgt hij geheid een 2e leven als relatief goedkope variant van een op de pc aan te sluiten headset.
Zorg voor een goede 5GHz WiFi netwerk in huis, dan kan je vanaf je bank de Quest aanzetten, via Virtual Desktop je PC benaderen, en PCVR spellen volledig wireless spelen in je huiskamer terwijl je PC boven in een andere kamer staat te zweten :+
Dat is dan wel weer een enorm voordeel van de Quest. Geldt het enkel voor Oculus games of zijn er ook gewone PC VR games die op die manier kunnen werken?
Je kunt via de kabel SteamVR spelen. Zo koop ik de spelen op Steam ipv op de Oculus store, als ik dan ooit een andere bril koop behoud ik al mijn spellen en hoef ik ze niet opnieuw te kopen.

Als je een beetje handig bent kun je met de Quest ook draadloos SteamVR streamen van je PC.
Die werken ook, maar dan met een beetje meer werk. (Eenmalige installatie zaken)
Kort gezegd: als je pc krachtig genoeg is, kun je op je Quest gewoon half life alyx spelen
Geeft aan dat je helemaal geen vertrouwen in Oculus moet hebben.
Dit ja, onacceptabele zet. Totaal klantonvriendelijk. Weer zo'n start-upmentaliteit van "deze klanten zijn te duur en per direct stoppen levert ons meer op dan het indirect kost aan klantontevredenheid dus we stoppen gewoon".
Hij blijft gewoon werken hoor. Soms verkoopt een product gewoon niet. Beetje onzinnig om te stellen dat daar dan tot in de oneindigheid nieuwe updates voor uitgebracht moeten worden.
Tot in oneindigheid is natuurlijk overdreven, maar 2 jaar is wel een beetje erg kort.

Ook gewoon geen updates van bestaande apps meer toestaan.
Dubbel.
Excuses.

[Reactie gewijzigd door remcheese op 23 juni 2020 22:59]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee