Google Maps krijgt grafische weergave met meer details

Google gaat de grafische weergave van zijn Maps-dienst verbeteren. Daarvoor worden de satellietbeelden gebruikt die ook al beschikbaar zijn op de dienst. Google zet die beelden met een algoritme om in gedetailleerde grafische kaarten.

Naar eigen zeggen gebruikt Google een nieuw algoritme om de bestaande satellietbeelden te interpreteren en om te zetten naar kleuren. Het algoritme analyseert de foto's en probeert zo te bepalen wat er op staat. Zo kan er onderscheid gemaakt worden tussen bijvoorbeeld bossen, water, bergen en stranden. Vervolgens zet Google die informatie om in een grafische weergave in de HSV-kleurruimte.

Google toont op zijn blog een aantal voorbeelden van de verbeterde kaarten. Daarop zijn bijvoorbeeld besneeuwde bergtoppen te zien, waardoor de hoogte van bergen beter is in te schatten. Vanaf deze week wordt de verbeterde weergave wereldwijd doorgevoerd. Google zegt dat gebruikers moeten uitzoomen om dat te kunnen zien.

Ook werkt Google aan gedetailleerdere weergave op straatniveau in een aantal steden. Gebruikers moeten door flink in te zoomen exact kunnen zien waar de stoep zich bevindt en waar oversteekplaatsen zijn voor voetgangers. Deze details worden 'de komende maanden' zichtbaar in de weergave van Londen, New York en San Francisco in Google Maps. Later moeten meer steden volgen.

Meer details op straatniveau (rechts)

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

18-08-2020 • 20:01

97 Linkedin

Reacties (97)

Wijzig sortering
Eindelijk. Hopelijk zijn straks ook alle paden en wegen te vinden die je nu gemakkelijk op OpenStreetMaps vindt. Waar in GMaps een gebied 'groen' is, lopen er op OSM tientallen paden doorheen.
Nog beter zijn de kaarten van Alltrails die alle paden tot op de meter nauwkeurig laat zien. Alltrails haalt de data dan ook van andere kaarten die al sinds voor-internet gebruikt worden voor wandelen in buitengebied.

Iets minder een ding in Nederland, aangezien volgens mij bijna alle paden wel bekend zijn bij Google Maps, maar meer in andere landen.
Lang niet alles is (correct) bekend bij Google Maps helaas. Stedelijk gebied gaat prima, maar parken en bos gaat vaak fout. Daar ontbreken vaak wandelpaden en waterelementen. Op OSM kun je dat zelf toevoegen en dat gebeurt dan ook.

Bij mij in de buurt stuurt Google ook me rustig over een paar wandelpaden door de polder als ik een fietsroute opvraag, terwijl er een perfect fietspad ligt dat er nota bene ook zo op staat. De aangegeven route is inderdaad iets korter, maar dus wel een wandelpad. Twee jaar geleden netjes en gedetailleerd gemeld bij Google dat je daar toch echt niet mag fietsen, is niets mee gedaan. Wanneer iemand vanaf die kant voor 't eerst naar mijn huis komt fietsen dan moet ik dus een routebeschrijving meegeven omdat ze anders over dat onverlichte wandelpad gestuurd worden...
Anoniem: 455617
@ari19 augustus 2020 06:00
Lang niet alles is (correct) bekend bij Google Maps helaas. Stedelijk gebied gaat prima,
Ook in stedelijk gebied gaat het bij google maps best nog wel eens fout. Op straat niveau klopt het meestal wel, maar op adres niveau gaat het relatief vaak fout in voetgangersgebieden. Indien ik mijn adres (midden in de stad) zoek op google maps dan kom ik 150 meter verkeerd uit. Heel veel mensen kunnen als gevolg daarvan mijn huis niet vinden, ook mensen die de stad redelijk goed kennen.
Twee jaar geleden netjes en gedetailleerd gemeld bij Google dat je daar toch echt niet mag fietsen, is niets mee gedaan.
Dat soort meldingen doen ze inderdaad niks mee. Voor mijn situatie heb ik dat vijf jaar geleden gemeld. Buiten standaard mailtje dat ze de boodschap hebben ontvangen en er mee aan de slag gaan is er verder helemaal niks mee gebeurd.
Indien ik mijn adres (midden in de stad) zoek op google maps dan kom ik 150 meter verkeerd uit. Heel veel mensen kunnen als gevolg daarvan mijn huis niet vinden, ook mensen die de stad redelijk goed kennen.
Dus, ze hebben de straat, het huisnummer, ze worden door Google Maps naar de juiste straat geleid, jullie hebben een huisnummer op de muur. En toch kunnen ze je huis niet vinden?
Hoe ging dat vroeger dan, toen er nog geen navigatie was?
Nou. Met een meer gedetailleerde kaart en meer kennis van stedenbouwkundige opbouw.

Hoe een straat is opgebouwd is meestal vrij logisch verklaarbaar als je weet waar ongeveer het centrum ligt qua richting. Nummers starten vanaf centrumkant. Even rechts oneven links.

Ik snap dat je dan verkeerd uitkomt als navigatie zegt “joe je bent er” en je hebt geen idee hoe een stad in elkaar steekt.
Hoe een straat is opgebouwd is meestal vrij logisch verklaarbaar als je weet waar ongeveer het centrum ligt qua richting. Nummers starten vanaf centrumkant. Even rechts oneven links.
Dat is o.a. in Amsterdam zo (behalve de Trompstraat). In andere steden is het vaak net andersom.
Really? kan me zo even geen plekken bedenken waar dat Adan andersom is om eerlijk te zijn. Hebben we het dan over steden als Utrecht of kleine steden (stadsrechten) die ouder zijn?
Rotterdam en Den Haag bijvoorbeeld.
Dat snap ik werkelijk niet. De nummering van huizen is altijd op volgorde, dus als je twee huizen bekijkt, dan weet je welke kant je op moet voor het goede huis en je hebt ook meteen door of je aan de goede kant van de weg staat. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo.

Ik gebruik Google maps zeer vaak. Ik tik vaak, maar niet altijd ook het specifieke huisnummer in. Als ik aankom in de straat dan kan ik altijd het juiste huis vinden. En, die huisnummers kloppen vrijwel altijd. Er zijn situaties waar GM er naast zit, maar nooit meer dan enkele tientallen meters.
Ligt eraan hoe de straat is opgebouwd. Als er aan het begin een groot appartementencomplex staat dan wil het nog wel eens zijn dat de eerste huisnummers niet kloppen. Google Maps weet niet de exacte locaties en rekent ze uit aan de hand van het aantal nummers in de straat en straatlengte. Hierdoor kan het soms zijn dat een huisnummer op de verkeerde plek staat (hadden we bij vorige woning). Met hoge nummeraanduidingsdichtheid op 1 plek (appartementen) en lagere in de rest van de straat snapt ie het niet.
De nummering van huizen is altijd op volgorde, dus als je twee huizen bekijkt, dan weet je welke kant je op moet voor het goede huis en je hebt ook meteen door of je aan de goede kant van de weg staat. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo.
Jup. hoe moeilijk kan het zijn right?
Google Maps weet niet de exacte locaties en rekent ze uit aan de hand van het aantal nummers in de straat en straatlengte
Is dat zo? Ik woon langs een kanaal, met op zeer onregelmatige afstanden huizen. Maar de huisnummers zijn wel degelijk correct gekoppeld aan de locaties. De "pin" eindigt midden in de woning, voor alle woningen langs het kanaal. IK heb net even gechecked en dat klopt op andere plekken ook. Zoek maar eens Korte Wuiver 3 in Hoogwoud. En dat geldt ook voor controles die ik deed in dichtbewoonde gebieden. De huisnummers zijn dus gewoon hartstikke nauwkeurig.
Kan zijn dat dit nu wel goed geregeld is hoor, heb al heel lang geen google maps meer gebruikt. In Nederland kunnen ze in principe gewoon gebruik maken van Kadaster data op dat gebied als ze dat zouden willen.

Bij mijn vorige woning zat het nummer aan de zijkant geplakt.
Nummering verschilt hier per wijk.
Er zijn straten, die als een doolhof gebouwd zijn.
Geen scheiding van even oneven.
Mijn gemeente heeft ook gewoon een eigen kaart online, met veel details.
Op het stadskantoor kunnen ze ook kijken zonder de privacy wolken.
Ik heb een keer een fout gemeld (een weg die in werkelijkheid een voetpad is) en binnen twee weken kreeg ik bericht dat het gecontroleerd en aangepast was.
Ook zoiets gehad, met een straatnaam.
Pas na de 3e melding was de correctie juist.
Raar genoeg, hebben ze de streetview beelden vervangen daarna, met oudere beelden.
Ga je een straat verder zie je weer recentere beelden.

[Reactie gewijzigd door erikmeuk3 op 19 augustus 2020 12:54]

2 jaar geleden was Google Maps helemaal in de war met eenrichtingswegen. Werd je dus mooi tegen het verkeer gestuurd in de binnenstad. Voor elke straat een melding gemaakt, maar werd niks mee gedaan.

Toen maar overgestapt op Waze. Daar zaten ook wat fouten in, maar die kan je zelf aanpassen. Was de volgende dag al verwerkt in de app _/-\o_
Waarschijnlijk veranderen ze iets pas als meer mensen het melden. Het gaat kennelijk allemaal geautomatiseerd.
Ik heb kort OSM, Alltrails en Komoot vergeleken en ze lijken dezelfde paden en hetzelfde (hoge) detail te geven.
Gezien de historie, denk ik dat OSM de bron is. Aan OSM wordt al jaren gewerkt door vrijwilligers, ik verwacht dat alltrails en komoot die gegevens hergebruiken.
Dat verwacht ik eigenlijk ook. Sterker nog, ik vermoed dat mijn Garmin maps ook de OSM als basis gebruiker al zijn ze wat minder gedetailleerd. Dat zou natuurlijk gedaan kunnen zijn om de grootte van de kaarten te beperken.
Klopt helemaal, in ieder geval voor de TopoActive kaarten. Garmin schrijft dit zelfs op de website
Komoot gebruikt inderdaad OSM. Alltrails ken ik niet, maar zou heel goed kunnen. Strava gebruikt Mapbox, wat de kaartgegevens van (you guessed it) OSM gebruikt.
Oh, nice, ziet er ook goed uit. Ik gebruik op mijn telefoon al heel lang OsmAnd+ met offline kaarten, ook alle wandelpaden in Europa erop, etc.

Google Maps is op mobiel sowieso steeds minder bruikbaar aan het worden door een overdaad aan onzininformatie in beeld als je een adres zoekt bijvoorbeeld. Je kunt niks meer wegklikken, behalve kiezen voor het berekenen van een route of anders blijven staren naar een nutteloze foto die alle mogelijkheid om gewoon te bepalen waar iets is goed te kunnen zien.

Nou ja, zo blijkt maar, er zijn veel andere wegen die naar Rome leiden :)

Edit: is nu net de boel gewijzigd dat als je naast de pin in Google Maps klikt, dat de pin wel blijft staan en de onzininfo weg is? Relaxed!

[Reactie gewijzigd door letatcest op 18 augustus 2020 20:21]

Je kan met Alltrails heel goed GPXen maken en die dan inladen in OsmAnd. Ik gebruik die combinatie ook. Als je eenmaal handig met met Alltrails kan je heel makkelijk combinaties maken tussen road/offroad en handmatig/automatisch route calculeren.
Alltrails is gebaseerd op het werk van vrijwilligers aan openstreetmap.
OSM is ook in Nederland veel beter bijgewerkt dan welke kaart dan ook.

[Reactie gewijzigd door slowdive op 18 augustus 2020 21:22]

Ik heb gisteren nog OSM bijgewerkt. Ik denk dat ik niet de enige ben in Nederland.
Alltrails gooit alleen wel onverharde fietspaden, kleinere fietspaden en wandeltrails op een hoop qua weergave op de kaart, terwijl de ruwe OSM-data veel meer mogelijkheden tot verfijning biedt. Cycle.travel brengt met zijn uitvoering bijvoorbeeld meer onderscheid aan tussen de verschillende soorten trails.

https://cycle.travel/map?...2.1941&lon=6.1275&zoom=16
https://alltrails.com/exp..._br_lng=6.136218309402465

[Reactie gewijzigd door Anders op 19 augustus 2020 01:03]

Ah bedankt! Zal m eens testen.

Een van de redenen waarom tweakers handig is haha :)
Dit kende ik nog niet! Mooie gedetailleerde routes :) Mooi voor trailruns, tnx!
Dat is een ander soort app. Kijk ook maar eens naar Komoot.
Alltrails kende ik niet.. heb even gekeken maar deze loopt wel heel ver achter qua winkels (bij mij dan)
Winkel die al meer dan 10 jaar niet meer bestaat staat daar nog gewoon in ....
daarnaast mist hij in mijn wijk (2 jaar oud) straten...
Ook zie ik paden die ik nog niet kende... es ff keer onderzoeken
Hier stoor ik me inderdaad bij Google Maps af en toe aan: het gebrek aan detail. En dan voornamelijk bij navigatie op de fiets, kruispunten en hoe fietspaden daarover lopen worden vaak gewoon tot 1 streepje weg samengevoegd, terwijl het fietspad soms enkele tientallen meters van de hoofdrijbaan gescheiden is. Resultaat, Google denkt dat je verkeerd gefietst bent.

Nu lijkt deze wijziging van Google vooral cosmetisch detail te zijn, niet daadwerkelijk meer detail in de wegen en kaarten zelf. Wat dat betreft vindt ik OSM een stuk beter. Bovendien, als daar iets niet klopt kan je het gewoon zelf fixen, in plaats van een rapport naar Google te versturen waar vervolgens niks mee gedaan wordt.
Ik gebruik de app maps.me, deze maakt volgens mij gebruik van OSM data en is heel prettig in gebruik. Geen reclame en gemakkelijk offline kaarten downloaden.
Echt bijna elk paadje staat erop, het weet zelfs de 5 traptreden aan het begin van het voetgangersstraatje waaraan ik woon! Ik vind het dan ook ideaal om te gebruiken met wandelen.

[Reactie gewijzigd door B.A.T. op 18 augustus 2020 20:42]

maps.me is inderdaad gebaseerd op OpenStreetMap, maar maakt desalniettemin gebruik van trackers. Qua privacy zou ik hem dus niet aanraden.
Lijkt me een uitstekende toevoeging.
Je zit nog wel eens vaag naar die kaarten te kijken, dit maakt het een stuk duidelijker.
Ben wel eens blind via maps naar plekken gegaan en dacht, dat is vast een mooi stukje groen! Nou mooi niet dus :P
Even checken met satellietbeelden is dan wel handig als je er anders blind van uit gaat. Ook die kunnen outdated zijn (wel stuk minder kans denk ik), maar zie je wel wat er precies groen is/was.
Ik vind persoonlijk de satellietbeelden nou ook niet bepaald duidelijk. Laatst nog een regio bekeken met satelliet, maar het was heel onduidelijk wat nou bos, heuvel of weiland was. In een stedelijk gebied is het natuurlijk wel vrij duidelijk waar wel/geen groen is. :)
Als ik zo lees gaat het jouw "probleem" niet verhelpen. Dit werkt alleen als je flink uitzoomt en een land in beeld hebt. Dan zijn de details van steden en platteland al niet meer relevant.
Ik hoop ook dat er eindelijk meer onderscheid komt tussen bebouwd gebied en niet-bebouwd gebied. Nu is dat verschil niet te zien, behalve aan het stratenpatroon. Ik heb het ook bij Google aangegeven. Geo-informatie is mijn vak.
Openstreetmap en Komoot zijn dan veel betere alternatieven. Ik gebruik alleen nog maar Google voor Satelite- en streetview. De rest met andere kaarten zoals boven genoemde.

[Reactie gewijzigd door Floor op 18 augustus 2020 20:34]

Gebruik openstreet map of opentopo of openfietsmap, allemaal opensource kaarten
Wat een goede toevoeging. Ik zelf merk inderdaad steeds vaker dat Maps erg compleet is, maar er missen details. Zeker in afgelegen gebieden, zoals waar mijn vader woont, in de bergen van Portugal, missen complete wegen, en ook details van hoogte. Hopelijk wordt dat beter.
Niet alleen in Portugal hoor. Ook in mijn eigen woonplaats (in Nederland) missen wegen. Om nog maar te zwijgen over het aantal foutgespelde plaatsnamen in mijn regio... Bij Apple kun je dit tenminste fatsoenlijk doorgeven (enige tijd geleden hebben ze na mijn bericht ruim 50 correcties doorgevoerd), maar Google biedt daarvoor geen optie.
Uhm Google biedt wel degelijk hiervoor een optie, zelf ook al een paar keer gebruikt
Waar zie jij daar plaatsnamen staan? Dat is mijn hele punt, die functie (wat m.i. gewoon basisfunctionaliteit moet zijn) bestaat domweg niet.
Ah het ging specifiek om plaatsnamen en inderdaad, dit staat er niet tussen. Absurd dat je alles kan doorgeven, behalve dat. En idd imo ook een basis functie. +1 van mij als het zou kunnen

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 19 augustus 2020 15:26]

Ik was laatst in Frankrijk. Erg irritant dat “avenue” als Engels wordt uitgesproken, “gare” als Nederlands, enzovoort.
Bestaan er ook niet-grafische kaarten? :+

[/edit] ik zie dat het aangepast is. Goed werk!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 933945 op 18 augustus 2020 23:05]

Gebruikers moeten door flink in te zoomen exact kunnen zien waar de stoep zich bevindt en waar oversteekplaatsen zijn voor voetgangers.
He eindelijk, heb ik gelukkig toch niet voor niks de hele tijd op zebrapaden lopen klikken bij recaptcha :+
Haha dat zou 'm best kunnen zijn.

Overigens vind ik het super irritant dat Google heel vaak de namen van straten niet toont op de kaart. Dan wil je kijken in welke straat je bent, is het gewoon niet te zien. Of als je een straat moet inslaan, maar je kunt niet zien hoe die heet, dus weet je niet of je nu rechts moet of later.
Google Maps is de laatste jaren hard achteruit gegaan. Wegen die een jaar zijn afgesloten voor autoverkeer staan er nog steeds op. Met suggesties wordt niets gedaan, voorheen wel. Ze vertrouwen volkomen op hun slechte algoritmes om wegafsluitingen en andere onvolkomenheden te ontdekken.

De steeds lichter wordende pastelkleuren (al lijken deze screenshots beter) van de kaarten is echt een ramp. De focus ligt volkomen op commercie met dito vellen kleuren. Tevens weinig instel mogelijkheden en continu veranderende app UI.

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven, die wel weten hoe het moet. Ik gebruik het steeds minder en de laatste tijd weer TomTom voor navigatie. Wie had dat ooit kunnen bedenken.
Ik vraag me soms af of de klad erin gekomen is, of dat wij als gebruikers het als zo’n commodity zijn gaan beschouwen dat we ons ergeren als het een keer niet werkt.
Ik gebruik om een aantal redenen geen Google Maps meer, maar Apple Maps heeft last van hetzelfde probleem als jij aangeeft. Rare routes, of je een doodlopende weg in willen sturen. Een beter alternatief heb ik nog niet gevonden. HereWeGO en MagicEarth vind ik ook niet alles qua gebruiksgemak.
Praktijkvoorbeeld van wat jij noemt: ik woon in een nieuwbouwwijk waar één van de toegangswegen is afgesloten met een groot hek. Deze weg wordt alleen gebruikt voor bouwverkeer, en 's middags gaat het hek op slot. Elke dag geef ik door aan Google Maps dat deze weg is afgesloten (en met mij meerdere buurtgenoten), maar omdat er af en toe overdag wat verkeer doorheen gaat, vindt Google dat de weg gewoon open is.
Bij ons was een toegangsweg tot de wijk een maand of 2 afgesloten geweest in verband met werkzaamheden. Zeker 10x aangegeven dat de weg afgesloten is, ook met meerdere mensen om te kijken of dat dan effect had. Nope, 2 maanden lang was de weg gewoon open aldus Google.
Ik ben het hier niet mee eens; ik gebruik namelijk dagelijks google maps en ondervind hier geen hinder aan.
Zelf woon ik in een nieuwbouw wijk en in het gebied om ons heen zijn vaak verschillende wegen afgesloten en dit krijg ik dan netjes te zien alvorens ik wegrijd.
Wanneer de afsluiting over is verdwijnt deze ook weer uit maps..

Heb een Tomtom ingebouwd in mn entertainment systeem met live functionaliteiten (files, wegblokkades, tankstation, prijzen benzine enz enz)
Maar deze bedenkt soms echt rare routes, dan denk ik echt huh... pak ik maps erbij en die stuurt me gewoon over een veel kortere route.. (scheelt soms maar paar honderd meter tot paar km maar toch)
dus nee ik begrijp jouw en onderstaande reacties niet.

Echter; Flitsmeister doet het in sommige gevallen (puur gekeken naar weg afsluitingen) wel beter dan maps.
Deze heb ik dan ook altijd op de achtergrond draaien.

Moet wel zeggen dat ik niet in de randstad woon maar in de achterhoek :-)
Dat ze eerst maar het contrast van de zoom op regioniveau aanpassen, soms kan ik geen onderscheid maken tussen bebouwing en heide. Is per scherm anders en ik weet dat een IPS paneel betere resultaten geeft, maar diverse schermen waarop het minder goed is.

Dat uitzoomen zoals in het artikel genoemd wordt doe ik zelden.
In mijn eigen woonplaats (Gem. Ede) staat op OsmAMD de toekomstige Parklaan al ingetekend. Ook de nieuwe afslag bij de A12 staat erop (OSM en OsmAND). In Google maps nog helemaal niets. (zojuist nog gecontroleerd) Ook een rotonde in de buurt die er al ruim een half jaar is staat wel op OSM en OsmAND, maar niet op Google Maps.
Google Maps is op deze manier wel een overbodige app aan het worden op mijn mobiele telefoon.
Dat Google Maps nu wat beter afleesbaar wordt, dat wordt tijd. Zowel op mijn laptop als mijn telefoon heel slecht afleesbaar, nauwelijks contrast en als er wat zonlicht op staat.... 8)7

Nee, dan zijn andere apps en kaarten toch beter bruikbaar.

[Reactie gewijzigd door WOteB2 op 19 augustus 2020 07:23]

Grappige is. Google maps doet niet aan vooruitgang maar achteruitgang. Doet google met al zn producten
Ik zag bij de satellietversie van Google Maps dat die van 2020 dateren, maar die bewuste rotonde is al sinds eind 2019 in gebruik. :?
Volgens betekend die datum de inkoopdatum. Ze zijn afhankelijk van bedrijven die de fotos maken. En dat kan over heel 2019 zijn geweest denk ik
Google doet altijd stoer met z'n mega hoge budgetten en kunstmatige intelligentie

Maar handmatig user-curated data zoals in OSM of wikipedia zal altijd oneindig malen beter zijn dan automatisch gegenereerde data.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee