Warzone-onderdeel Call of Duty: Modern Warfare krijgt squads voor vier spelers

Infinity Ward en Activision hebben het derde seizoen voor het vorig jaar uitgebrachte Call of Duty Modern Warfare uitgebracht. Daarmee krijgt het Warzone-onderdeel van het spel een optie voor vier spelers om samen een groep te vormen.

Warzone, het losstaande, gratis te spelen battleroyale-onderdeel van Call of Duty: Modern Warfare, kwam een maand geleden uit met alleen de mogelijkheid om groepen van drie te vormen voor de multiplayerrondes waarin maximaal 150 spelers het moeten uitvechten in een steeds kleiner wordend speelveld. Activision voegde daar later een solomodus aan toe en vanaf woensdag kunnen ook vier vrienden gezamenlijk een groep vormen en een een ronde starten.

Verder introduceert het derde seizoen voor Call of Duty: Modern Warfare een drietal nieuwe multiplayerspeelvelden. Daaronder bevindt zich Talsik Backlot, een remaster van een originele map uit Call of Duty 4: Modern Warfare. Verder is er Aniyar Incursion, een compactere versie van Aniyah Palace van de Ground War-modus en Hovec Sawmill; de drie nieuwe maps zijn allemaal bedoeld voor twee teams van zes spelers. Naast deze toevoegingen kunnen spelers in Modern Warfare als onderdeel van het Battle Pass-systeem twee nieuwe wapens verdienen en komen er nieuwe Operators beschikbaar.

In Warzone zal er meer variatie komen in de wapens die op het Verdansk-speelveld te vinden zijn, waarbij er voor elk wapentype een 'stille' variant komt. Er kunnen ook nieuwe wapens en blauwdrukken opduiken, zowel op de grond als in een bevoorradingskisten. Verder kunnen spelers skins voor voertuigen toepassen; deze worden toegepast zodra de speler achter het stuur kruipt. Ook komen er voor Warzone gaandeweg speciale spelmodi beschikbaar, waarbij er bijvoorbeeld alleen scherpschuttersgeweren en shotguns te gebruiken zijn.

Door Joris Jansen

Redacteur

08-04-2020 • 07:54

95 Linkedin

Lees meer

Reacties (95)

95
95
30
5
0
61
Wijzig sortering
Wanneer gaan ze de audio fixen? Ik kan footsteps nog steeds niet plaatsen. En dat volume van die air strikes...
De audio is idd verschrikkelijk. Je hoort voetstappen naast je haast niet en hierdoor wordt je vaak in de rug geschoten...
Ik hoor het vaak wel prima opzich.
Maar je enemy kan natuurlijk even dead silence aangezet hebben. Dat vergeten er nogal wat.
Op welk platform speel je en wat voor headset gebruik je? Ik herken dit totaal niet. Hoor exact waar iemand loopt.
Iedereen? Heb je de cheat modus weer aangezet }>
Hahaha earhax (niet verwarren met earwax). ;)
Ik zei overigs "iemand". :)

[Reactie gewijzigd door Monda op 8 april 2020 19:22]

PC en heb een Logitech G PRO X Gaming Headset.
ik op de pc en hoor het duidelijk met een headset van SteelSeries Arctis Pro + GameDAC niks te klagen
Ik heb exact dezelfde headset maar ik hoor serieus pas 1 voetstap als ze letterlijk naast mij staan of achter mij (wanneer het dus te laat is). Mijn in-game audio staat op high boost. Hoe hard ik de headset ook heb staan en welke settings dan ook. Het blijft onverstaanbaar. Welke settings heb jij?
oke daar heb ik dus geen last van

instellingen zijn:

midnightmode in game heb ik verder niks gewijzigd

headset:

dts headphone x: on
equalizer: custom
gain:high
sidetone: off
mic vol :10

input: pc

game jij op de pc ?

[Reactie gewijzigd door red-widow01 op 9 april 2020 19:45]

Valt bij jou misschien het geluid weg bij weinig volume* vanuit een programma (games, media spelers,...) dat je gebruikt? Dan kan het zijn dat je niet de juiste audio uitvoer gebruikt in je audio control panel.

* Met weinig volume bedoel ik dus achtergrondgeluid zoals wind, krekels, voetstappen,...

[Reactie gewijzigd door quarescientia op 10 april 2020 12:52]

Ik hoor het eigenlijk ook wel prima. Het anders dan PUBG misschien. En je hebt deadsilence. Daarnaast maak je niet zo veel geluid meer als je langzaam loopt.
Heb op de Xbox nog steeds dat "alles klinkt alsof je in een zeecontainer aan het schieten bent" geluid als ik Windows Sonic for Headphones heb geactiveerd. Heb die Dolby App maar gekocht dan is het geluid gewoon goed. Bij Stereo heb je het probleem ook niet overigens, maar dat gaat voor mijn gevoel dan weer ten kosten van het "ruimtelijke" geluid.

Dit in combinatie met Razer Thresher headset, mijn zwager heeft er één van Turtle Beach die heeft precies hetzelfde.
Denk dat je audio hardware matig is dan.

Want dit is de eerste CoD waar eindelijk de Audio goed op orde is. De wapens klinken niet meer het zelfde, de footsteps zijn goed te horen van waar iedereen komt etc. Dus ik denk echt je hardware wat matig is.

Ik speel met vrienden vaak, dus gebruik een headset..
Nou ik gebruik ook een headset en met andere games zoals PUBG en CSGO kan ik gewoon onderscheid maken wanneer iemand achter, onder of voor mij loopt.
Bij COD klinkt dat allemaal hetzelfde en zijn voetstappen totaal niet te plaatsen.
Dat ligt dan denk ik aan jou (instellingen); op PS4, met headset op, audio instelling op boost hoor ik exact waar mensen lopen of waar en op welke verdieping de lootboxen staan
Wat ook kan, is dat je moet wennen/leren mbt het geluid. Ikzelf heb dit namelijk wel vaak. Aan het begin geen idee waar men vandaan kwam, maar na veel spelen, weet ik vrijwel precies waar iemand loopt, als ik voetstappen hoor.
Bullshit matige hardware.

Directioneel is de audio goed op orde.. nu alleen nog zorgen dat je verschil op kan maken tussen of een kist op 5, of 50 meter afstand ligt.
Ik denk het niet audio is goed maar in mijn opinie staat de airstrike kwa sound ook veelste hard. Voordeel is wel je kan nooit zeggen dat je het niet heb gehoord
Dat denk ik ook. Ik hoor alle voetstappen juist perfect. Mits ik 1 van de boost instellingen pak.
Dit is ook feedback die ik zag op grote Twitch streams, pro gaste zoals 1G en DrDisrespect (goed voor miljoenen views) klagen ook regelmatig over de audio en waar het vandaan komt, nee je hoeft ze niet te kennen, maar dit zijn mannen die het wel begrijpen.

Zelf heb ik ook soms het gevoel dat je een deur die open gaat door het hele veldt hoort, maar iemand die achter je aan komt of slide over de grond je niets hoort, airstrikes hoor je weer onwijs hard, net als een voertuig als je erin zit.

We zijn trouwens ook niet de enige met dit “vreemde” gevoel van sound.

[Reactie gewijzigd door Distrax1988 op 9 april 2020 07:32]

Misschien hebben mensen death silence aan ;) waardoor je ze dus niet hoort. In mijn geval als ik bijvoorbeeld echt aan het ''campen'' ben in een gebouw bijvoorbeeld. Dan hoor ik gewoon voetstappen, af en toe niet maar dan hebben ze gewoon perks open staan.

In mijn vriendenkring hebben juist meer mensen het gevoel dat eindelijk het geluid op orde is. Ik speel op PC, mijn maten spelen op de XBOX en eentje op de PS4. En geen van alle klaagt eindelijk over het geluid. Dus of wij zijn echt gek of er klopt echt iets niet ...
Death silence is vrij rare en heb soms rondes dat ik hem niet tegen kom, mooiste van mij is dat ik niet heel goed ben dus geregeld de kill cam zie, en ook dan geen death silence, eerste COD die ik speel, in gebouwrn hoor ik het inderdaad ook prima, je hoort het matriaal en waar iemand loopt, het gaat om de momenten dat je niemand hoort
Dat is wel irritant, maar herken ik totaal niet. ik kan precies volgen waar iemand loopt, zelfs of het onder of boven is. Ik kan dan met m'n crosshair de enemy precies volgen, alsof je Wallhack hebt zeg maar ;)
Maar wat voor headset gebruik jij? ik speel op de ps4 en heb gewoon de ps4 gold headset met virtual surround sound. Ben daar zeer tevreden over. Heb trouwens wel de audio op boost gezet. Als je dat nog niet hebt gedaan, zou ik boost, boost high of boost low proberen.
Ik speel op de PC met audio boost high.
Maar nu ga je dus ook 4 tegen 1 krijgen word voor de Solo spelers er niet makkelijker op.
Als solo player dien je dan ook solo play te selecteren 8)7 8)7 8)7
En dan kom je dus geen squads tegen. Bij de release was er 3 of niet. Als je dan alleen speelde, kwam je continu squads tegen, geen kans.
Ja je bedoelt dus dat mensen gaan teamen in solo mode, dat wordt toch gezien als cheaten? In andere games krijg je dan de banhammer.
Nee, dan selecteerde je squad fill beneden en dan kwam je ook gewoon met 3 ;)
Geen kans?
Je hebt kleinere visual footprint dus je wordt minder snel gezien, als je een pre-emptive strike kan uitvoeren heb je er al 1. Die andere 2 gaan panikeren want kans is groot dat ze niet (exact) weten waar je bent, maar jij weet dat waarschijnlijk wel. Snel even verplaatsen terwijl je ze in het oog houdt en met wat geluk trek je er nog eentje de Gulag in.

De laatste zal dan waarschijnlijk een van de 2 willen reviven als nog mogelijk dus je focust op hem.

Geen kans? In zowel PUBG als CoDMW lone wolf-squad games doe ik het nooit echt slecht. Ook in Escape from Tarkov kan je het halen tegen een 3-man squad als je 'eerst' bent (maar meestal leg je het loodje). 4... reken er maar niet op maar het is mogelijk.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 8 april 2020 12:35]

Heel leuk dat scenario, maar in de praktijk zul je toch echt 19/20 gevechten verliezen. Als een andere squad uit 3(+) man bestaat zijn de rapen simpelweg gaar.

[Reactie gewijzigd door wouterbult op 8 april 2020 12:36]

Oh dat zijn ze zeker. Maar daarom dient je speelstijl als Lone Wolf vs squads van 3 ook gigantisch verschillend te zijn van in team verband spelen ;)

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 8 april 2020 12:34]

Koleerte, sweatyboy.. kallum an..


Doe mij maar gewoon duos
Bedoel je dat wel durft tegen 3 man maar niet tegen 4 man in je een?
Of ben je er niet van op de hoogte dat er een solo-modus is?
Mijn fout zat helemaal verkeerd te denken speel nu al dagen alleen maar die plunder mode en zat daar in te denken 4 tegen 1
speel eigenlijk nooit de Battle Royale mode omdat ik het te lang vind duren als je echt dood bent voordat je dan weer in een nieuw spel zit.
Dan moet je deze echt spelen! Deze zit heel goed in elkaar. Als je de eerste keer dood ben. Kan je tegen nog een dood iemand op nemen om gratis terug te komen. Maar je teamleden kan je ook terug kopen!
Ja dat weet ik heb het ook gespeeld maar toch trekt de Plunder me meer maar ik ben ook niet zo heel goed
hehe ben niet de jongste speler 50+ misschien als ik wat beter word, begin nu wat meer gewend te raken aan bepaalde wapens dat ik denk dat ik nu beter ben dan in het begin.
Hier ook een die geen 20 meer is die nu uit verveling met warzone zit s’avonds ;)
speel soms met mijn zoon van 13 maar dan word ik gewoon moe van het rennen de hele tijd hehe.
Ik lig liever ergens tussen de struiken te Snipen haha hoef niet perse te winnen vind het al leuk om weapon upgrades te unlocken.
Herkenbaar, haha. Ik game eigenlijk al jaren niet meer, maar vroeger (20 jaar terug) veel shooters gespeeld. Mijn zoon heeft een PS4 en papa speelt daar nu Warzone op :D
Level gewoon wat wapens die je liggen, je merkt vanzelf wat je voorkeuren zijn, wapens van een laag lv zijn niks vergeleken met een lv25+ wapen vooral op afstand of vanuit gebouwen heb dan een groot voordeel.

Zou met een paar AR's beginnen dan wat sniperguns, kijk welke je fijn vindt en level die tot min 25 of hoger, sommige kunnen wel lv60+ worden.

Voor close combat is geen scope nog het beste omdat je dan het snelste reageert en geen addons erop die het ADS omlaag brengen..
En dit blijft mij dus verbazen. Blijkbaar vinden we het allemaal maar normaal dat je tientallen, zo niet meer, uren in een game moet investeren om het voordeel wat anderen met een betere uitrusting hebben te beperken. Om vervolgens na die investering te kunnen beginnen met een spel zonder 'handicap'.

Stel je toch eens voor dat je begint met dammen en 5 stukken minder krijgt dan je tegenstander, omdat hij al level 70 is 8)7

Ik snap het allemaal. Uitgevers willen dat de consumenten zoveel mogelijk uren verbranden aan hun product dus pakken het 'werk' zodanig in dat we continue 'beloond' worden voor onze investering, maar dat we het normaal zijn gaan vinden...

Zou het mooier vinden als ze een 'ranked' met level-mechanisme zouden aanbieden en een 'casual' waarin iedereen vrij is om een uitrusting te selecteren. Dat de spullen die je van de grond oppakt random zijn, swa.
Er zijn ook gelijk "legendary" level wapens etc die ja kan oppakken van de grond, hoef je niks te investeren als je dat niet wil, voor iedereen wat..
Ik daag je uit om het wapen wat je zelf hebt samengesteld in de open wereld te vinden... Zelf speel ik bijvoorbeeld met een M13, extra damage long range, steady aim, stun, groter magazijn en specifieke scope. Heerlijk wapen, waarmee ik het een stuk beter doe. Denk jij dat ik deze ooit ben tegen gekomen op de grond? Je kunt gewoon niet ontkennen dat er een enorm loadout voordeel is voor degene die er veel uren in steken.
Je loopt een beetje te overdriven, zat prima wapens die je gewoon Kan oppakken, zoals die legendary grenade launcher bv, best een vet ding die jij niet ff Kan maken in je loadout...
Je noemt het enige wapen wat je niet in je loadout kunt samenstellen waarbij je een kans van 1% hebt om hem te vinden. Wat de relatie is met mijn betoog ontgaat me even.

Feit blijft dat je met een goede loadout een enorm voordeel behaald. En hoe krijg je een goede loadout? Precies...
Anoniem: 176636
@FreakGIB8 april 2020 09:46
Ik heb exact hetzelfde. Duurt allemaal zo laaaaang voordat je weer terug bent. Daarnaast ben ik niet een super speler, soms was het 10 seconden en bam al weer dood. Vervolgens vechten maar duurt allemaal zo lang. Vechten ben ik ook niet een ster in en 2 van 3 keer verlies ik. Kortom helemaal weer opnieuw laden en ben je 5-8 minuten verder alles bij elkaar.

Plunder kom je sneller weer in het spel en speel ik eigenlijk alleen maar. Erg leuk! En ja ik weet het ik ben een beginner, maar wie weet leer ik in plunder het spel beter om ook langer in leven tre blijven bij Royale.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 176636 op 8 april 2020 09:47]

Vroeger speelde ik veel shooters op de PC. Nu heb ik enkel nog een XBox, maar aimen met een controller kan ik maar slecht aan wennen. Nogsteeds ben ik geen ster, maar wat mij bij Warzone ontzettend heeft geholpen is de stick sensitivy en ADS sensitivy (aim down sight) wat naar beneden te zetten. Dat hielp mij veel bij het nauwkeuriger mikken. Zeker omdat je in Warzone toch vaak de tijd daarvoor hebt, omdat er weinig close combat is.
Goeie tip zal vanavond eens wat gaan uitproberen.
Anoniem: 176636
@Dreadramon8 april 2020 15:05
Cool ga ook eens kijken!
Plunder is vet, gisteren nog 1ste geworden. leeftijd is 48 hier :-)

[Reactie gewijzigd door nnndoh op 8 april 2020 16:26]

Je kunt ook de "Fill' optie aanzetten, dan speel je met willekeurige spelers maar als je voor het landen tagt waar je heen gaat ben je als ze mee gaan ook niet alleen. :)
1 man meer kan heel dodelijk zijn.
Je hebt ook een gamemode "Solos" waarmee je tegen andere solo mensen vecht. Dus daarmee is dit probleem opgelost. Het staat volgens mij onder de knop playlists
alleen is solo campworld en daarom koos ik eigenlijk altijd voor 3's als ik solo ging. ;p
Hoezo? Die spelen toch gewoon Solo mode?
Wat een goede game is dit. Heb de afgelopen 2 jaar heel veel Battlefield V gespeeld en als je ziet hoe Dice daar heeft zitten stuntelen qua updates, bugs etc. is het mooi om te zien hoe Call of duty juist mensen enthousiast maakt.
Battlefield v kan je toch niet vergelijken met Cod.
Zelf heb ik het maar 2 weken gespeeld als battlefield fan maar door gebrek aan hardcore en goede rental servers.
Maar grafisch is toch een hoogstandje vergeleken met Cod.
Cod loopt daarin toch een jaartje of wat in achter.
Ook de muziek is fantastisch in de game.
Speel nu helaas de Cod bij gebrek aan een goede Battlefield en deze game is snel de audio te hard en weet zeker dat het velen gamers hun oren kosten.
Wat vergeten word dat vele met een koptelefoon spelen en dat de audio volledig uit balans is.
Snap ik, ben ik met je eens. Ik vergelijk ook niet de gameplay maar de manier waarop ze met hun community omgaan, de kwaliteit van updates, nieuwe content etc. Dat oogt veel stabieler en van betere kwaliteit.
Valt mij juist op wat een verademing de servers zijn in tegenstelling tot Fifa (EA).
Weet niet of dat met battlefield ook een drama is?
Hoe meer zielen hoe meer vreugde.
Ok dan, nooit een fan geweest van de cod series, maar deze warzone is echt leuk gedaan vooral de "plunder" mode is imho leuk, tegenstanders zijn redelijk makkelijk te spotten en ook vrij makkelijk neer te knallen, als je veel geld op zak hebt leidt dit tot verhitte gevechten waarbij meerdere teams strijden om wie er met geld vandoor gaat top !
Ah dit verklaard waarom ik dit weekend al een paar seconden in een team van 4 personen kwam, waarna 2 spelers die samen speelde gekicked werden. De code was er dus al, alleen stond het nog niet aan tot dit weekend.
Hadden ze eigenlijk al veel eerder moeten doen. Naar mijn mening is de BR-modus leuk(er) als je met veel vrienden kunt spelen. Een van mijn vrienden (of ik) moest altijd blijven hangen omdat we al met 3 man waren. Maar dit zagen we al natuurlijk aankomen.

Goed gedaan Infinity!
Ja, maar ze hadden wel trios er in moeten laten zitten..
Ik speel vaak met 1 vriend trios. Maar dat wordt nu met quads lastiger helaas.

De keren dat er wel 4man online is, is namelijk minder vaak dan 2 of 3.

Gemiste kans wat mij betreft.
Het is de eerste Call of Duty game voor mij dat zoveel updates hebt, en het allemaal updates zijn vaak van rond de 15+ GB. Qua onderhoud dus prima in orde. Maar wel vervelend vooral op PC als je de update hebt gedownload en geinstalleerd. Je in de game alsnog moet wachten totdat de shaders en multiplayer ook bijgewerkt zijn. Dit moet echt beter in de nieuwe versies.

Ik speel vaak met een groep van minimaal 4 man altijd minimaal. Daarom was BR nooit leuk.
En vaak is het bij ons zelfs 6-7 man [K3ch]. Hopelijk komen er lijsten bij van 5+ man,

[Reactie gewijzigd door theduke1989 op 8 april 2020 08:31]

Er zitten zoveel cheaters met auto aim / wallhacks in deze game. Ik denk dat ik 4 op de 10 potjes wel een hacker tegen kom. Zo jammer.
Is ook lastig tegen te gaan met een Free2play game. Je hebt zo weer een nieuw account.
Wat dat betreft vind ik het interessant hoe Valorant gebouwd is....
Daarom ook al jaren geleden afgestapt van online shooters op pc. Het cheatersgehalte verpest het helemaal.
Nu op xbox en het mikken valt me reuze mee. Crossplay staat aan, maar had nog niet het idee dat ik een aimbot tegen ben gekomen in battle royale.
Nice, nu nog duo's dan is het klaar. Nog een uitbreiding van de map of een of twee nieuwe maps zou ook mooi zijn.

Maareh, zie ik het verkeerd of hebben 2 operators in dat filmpje/thumbnail nachtkijkers op? Is dat een stille hint dat er nightmode komt voor warzone? ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee