Call of Duty: Warzone krijgt update voor betere balans in gameplay

Spelers van Call of Duty: Warzone krijgen een update toegestuurd die een aantal verbeteringen voor de game met zich meebrengt. Zo moet er onder andere meer balans zijn tussen spelers wat betreft de toegang tot wapens.

De software-update kent een groot aantal aanpassingen, zo blijkt uit de patch notes die Activision heeft vrijgegeven. Op de lijst, die onder meer IGN online heeft gezet, staan onder meer een groot aantal bugfixes.

Daarnaast zijn er echter ook een groot aantal vernieuwingen, zoals de introductie van nieuwe wapens. Ook hebben de makers meer balans willen aanbrengen in de game, voornamelijk door custom loadouts duurder te maken. Spelers moeten voor deze mogelijkheid om zelf wapens te kiezen nu een hoger bedrag aan ingame-geld betalen. Ook is de shotgun minder krachtig gemaakt.

Het is de eerste grote omvangrijke update voor Call of Duty: Warzone, al werd er eerder deze maand al wel een nieuwe speelmodus toegevoegd. De battle royale-game kwam begin deze maand uit en noteerde kort na de release al miljoenen actieve spelers.

Door RoD

Admin Mobile

28-03-2020 • 11:12

130 Linkedin

Reacties (134)

134
122
65
4
0
45
Wijzig sortering
Beetje vreemd wel dat ik op de ps4 120 gb +/- vrij moet hebben om de update van 11 gb te kunnen downloaden
Sony creëert een volledig nieuwe file nadat de patch gelukt is. Dit doen ze vanwege het gebrek aan een SSD om de seeking times te reduceren.
het was een grote bende gisteren, de update werd niet gedownload als je in regio Eruopa zat. Ik kreeg uiteindelijk de update binnen op de PC en die was 20GB groot, andere vrienden hebben een volledige game download gekregen van ruim 170GB... En dat in een tijd waar we allemaal een beetje zuinig aan moeten doen met de beschikbare bandbreedte...
Ik kan nog steeds niet downloaden. Heb de workaround (https://us.battle.net/support/en/article/28110) van Battle.net uitgevoerd inclusief advanced troubleshooter, maar helaas geen soelaas.

Ik heb nu even de region op Americas gezet en daarna weer naar Europe en toen werkte het wel.

[Reactie gewijzigd door BvZwolle op 28 maart 2020 13:15]

Dit heb ik ook gedaan :)
het was een grote bende gisteren, de update werd niet gedownload als je in regio Eruopa zat.
Dat komt omdat Microsoft gamefabrikanten gevraagd heeft geen updates meer aan te bieden op piekmomenten (dus ook niet op andere platformen dan Windows/XBOX): https://news.softpedia.co...t-peak-hours-529585.shtml

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 28 maart 2020 11:58]

Ik ben uren bezig geweest om alles na te lopen. Alle apps afgesloten bij opstarten, mappen verplaatst en noem maar op. Echt alles geprobeerd. Nu opnieuw aan het installeren via regio Americas op halve snelheid. Met Europa krijg ik echt niks voor elkaar. Bijzonder irritant. Vorige updates nooit problemen gehad.

[Reactie gewijzigd door WalnootX op 28 maart 2020 19:08]

Nou idd, maar welke idioot bedenkt ook om op vrijdagmiddag een update door te voeren?!

Doe dat dan maandagmorgen. Mijn vrijdagavond game avond mooi verpest...
Niet iedereen heeft even snel internet helaas
Had ook nog niet gezien dat bij sommige 172gb was. Was er maar 17 bij mij :)
Ah ja volgens mij is dat een ding voor playstation gebruikers inderdaad, ik speel op pc en mijne was ook een soortgelijke grootte aan jou
Spreek voor jezelf, Update kwam gewoon netjes zonder enkel probleem binnen op de PC gister begin van de middag, Was binnen 20 minuten ook klaar.
Een belangrijke in je reactie, en waarom deze waarschijnlijk -1 heeft:

Die 'Maar 15MB/s' is wel 120Mb/s zoals je provider die aan zou bieden. Dit is een behoorlijke bandbreedte.

MB = MegaByte
Mb = Megabit

Je provider levert diensten in Megabits.

Voor het onderscheid de volgende keer. ;)
Ik heb begrepen dat de PS4 een heel nieuw bestand maakt door de patch met de originele code samen te voegen.
Het moet dus veel meer ruimte hebben om dat nieuwe bestand aan te maken. Daarna kunnen de losse onderdelen weer verwijderd worden en komt er na de installatie weer ruimte vrij.

De patch zal waarschijnlijk ook gecomprimeerd zijn, dus zal het misschien ook ruimte nodig hebben om het te kunnen decomprimeren op de harde schijf.

[Reactie gewijzigd door Rex op 28 maart 2020 11:34]

Dat wordt gedaan om seek time van de HDD zo laag mogelijk te houden. De patch data wordt fysiek zo dicht mogelijk bij andere gerelateerde data geplaatst. Dus bijvoorbeeld asset data van een level volgt elkaar zoveel mogelijk op waardoor laadtijd wordt vermindert. Helaas moet dan bijna alle data opnieuw geschreven worden bij een patch om op de juiste plekken de vrije blokken te krijgen.

Vooral bij de PS4 is dit belangrijk omdat de interne HDD over de USB controller loopt. Waardoor de HDD extra trager is en een SSD niet zoveel verschil maakt.

[Reactie gewijzigd door ashwin911 op 28 maart 2020 17:31]

Dat heeft helaas met de manier waarop Sony updates hanteert te maken, hopen dat ze het net de Ps5 software anders aanpakken.
Vooral omdat die ps5 nog geen Tb aan diskruimte meekrijgt
Maar wel een SSD dus dat probleem is verholpen.
Snap niet waarom je gedownmod wordt terwijl je gelijk hebt.

De reden dat de update file zo groot is om te compenseren voor de hdd.
Met ssd snelheden is dat opgelost, en zeker met de ps5’s ssd’s

Ik weet niet of ze dit nu bij elke game doen.
want bij sommige games krijg je een kleine update file, maar een hele lange “copying update” tijd.
Moest een keer 1+ uur wachten voor een “copying update” scherm voordat ik FIFA kon starten.

[Reactie gewijzigd door TweakJunior op 28 maart 2020 20:52]

De games gaan echt geen 50 tot 100 gb blijven als de hardware beter wordt. Op de 2 Tb in mn ps4 passen nauwelijks de huidige games die ik vaak speel, en daarom is een externe disk noodzakelijk. Op Ps5 wordt dat dus huilen.
Het scheelt dat updates dan niet zo vreselijk veel ruimte vereissen dan kun je in ieder geval 1 extra game erop kwijt.

Ik snap iig nu wel waarom bij updates er steeds eerst een andere game verwijderd moest worden. Daar zijn we dan gelukkig wel vanaf.
Omdat de PS4 een kopie maakt van de volledige game als er een update is. Bij een succesvolle update wordt de kopie vervolgens weer verwijderd.
Dat is zo vervelend. Ik had de full game maar omdat ik geen genoeg ruimte had voor de stomme kopie, ging ik de full game verwijderen en nu heb ik alleen de warzone gedownload.
Waarschijnlijk had je de up to date full game dan gewoon kunnen herdownloaden. Want in dat geval heb je niet de oude game en volle update kopie op je systeem? Werkt dat zo?
Ik had de full game (165 GB) en voor update moest ik nog eens 110GB vrij hebben🤯. Ik heb aantal kleine games verwijderd maar ik kwam niet aan 110GB vrij ruimte voor de update. eindstand heb ik de full game verwijderd en alleen de gratis warzone mode gedownload (ongeveer 85GB)
Ik vind het niet normaal dat je 110GB vrije ruimte moet hebben voor een update van 10GB
Ik heb hetzelfde op de PC. Waardeloos... Vooral met 60Mb internet, kan ik eerst een halve dag gaan downloaden... :(
Dat is ook niet echt een snelheid van deze tijd meer. Maar fair is fair, de filesizes van cod gaan nergens over.
60mbit niet meer van deze tijd? Wat een onzin.
Ik woon in centraal Londen en 60mbit is de maximale snelheid die je in mijn wijk (en veel andere wijken) kunt krijgen. Helaas is het inderdaad nog wel van deze tijd.
Tja in het buitenland is het idd vaak anders helaas. Ik had t dan ook meer over Nederland.
Dat mag je vinden, maar files zijn de afgelopen paar jaar gestaag in formaat gegroeid. 60 mbit wordt al jaren niet meer als standaard geleverd en volgens mij is het enkel nog in starter pakketten te vinden.

Zelfs 4G snelheden liggen rond de 60mbits.

https://www.techzine.nl/n...oeid-nederland-wereldtop/

Dit is een artikel uit 2017 waar we een gemiddelde van boven de 80 mbit haalden. dat is meer dan 2 jaar geleden. Lijkt me sterk dat we in 2020 een lager gemiddelde hebben dan in 2017.

Dat mensen nog dit soort abonnementen hebben wil niet zeggen dat het merendeel dit heeft. De meerderheid zal het “middelste” pakket kiezen en bij de meeste providers krijg je in een “standaard” pakket meer dan 100mbit.
Met consoles die beter worden zullen de games ook weer een sprong maken in filesize. Die zullen eem stuk groter worden
4G kan je hierin niet meenemen. De playstation sluit je niet aan over 4g, dus laten we het daar even niet over hebben.

De vaste aansluitingen, prima als het gemiddelde boven de 60mbit ligt. Is dat per huishouden, of de gemiddelde snelheid van de lijnen? Mijn 1gbit glasvezel samen met een 30mbit adsl, zijn niet te vergelijken, maar hebben samen toch een mooi gemiddelde.

Daarnaast, dat iemand onder de gemiddelde snelheid zit, wil nog niet zeggen dat het niet meer van deze tijd is. 60mbit, is meer dan genoeg voor alles wat je wil. Alleen grote downloads laten wat langer op zich wachten. Lijkt me dus prima om dat gewoon op tijdstippen te doen waar het beter past. De PS4 kan bijvoorbeeld ook in standby modus downloaden.

De meeste mensen gebruiken internet voor social media, gamen, en netflix/hbo streams. Social media, met alle foto's / filmpjes enzo, moet 10 mbit echt wel genoeg zijn. Gamen, ping is belangrijker dan mbit's. De hoeveelheid data die over je lijn gaat is minimaal. Netflix adviseerd 5mbit voor HD streams, en 25 mbit voor 4k.

Dus nogmaals; waarom zou 60mbit niet van deze tijd zijn? Voor die enkele keer dat iemand 100gb moet downloaden?

Vergeet ook niet dat Nederland zijn infrastructuur goed op orde heeft. En dat de wereld groter is dan Nederland.
Reacties op mijn reactie kan ik niet modereren, dus de downvotes krijg je niet van mij.

Het principe is gewoon, als een pakket vandaag de dag nog wordt aangeboden, is het nog steeds "van deze tijd".

Heb je nog een oud abbonement die niet meer wordt aangeboden aan de nieuwe klanten, dan zou je kunnen zeggen dat het niet meer van "deze tijd" is. Dat heeft niets met meningen te maken.
Het hele spel reserveerd 120GB voor komende updates en content.
Als het goed is is dit ook in gebruik door de game.
Als je een update download van 1 of 10 of 100 GB moet hij alsnog aanpassen doorvoeren.
Hiervoor is deze aangegeven grote nodig om de aanpassingen uit te voeren.
Zou fijn zijn als de update gewoon binnen zou willen komen. Al sinds gisteren zakt de snelheid steeds in naar beneden de 1KB/sec en dan geeft Battle.net een foutmelding. Zonder update kan je niet spelen, maar de update (Of de downloadservers) is stuk.
Had ik uiteindelijk gister opgelost door even te switchen naar Americas in de dropdown na een tip. Hierdoor ontving ik het met mijn volledige snelheid (32 MBps) uiteindelijk.
Goeie tip. Lijkt te werken. Bedankt.
Al 2 dagen ook wat mini lagspikes (en vele andere medespelers) ook in andere games gehad.
Hier loopt hij nu door... En binnen! Was gisteravond wel anders :-(
Ik kan hem niet downloaden op Europa maar als ik hem op Americas zet doet hij het prima 20 MB/s
Natuurlijk vangt zo'n battle royale mode weer miljoenen spelers. Elke game heeft nu zowat wel zo'n battle royale mode, je moet natuurlijk wel met de hype meegaan. Niet negatief bedoeld voor de game overigens, gewoon interessant hoe de markt werkt.

[Reactie gewijzigd door Gamende op 28 maart 2020 11:36]

Ik denk deze vooral omdat het CoD is en het gratis is.. Ik speel het niet, vind battle royal niet zoveel aan en ben nog veel te druk met The Division 2 als voorbereiding op de tijd na Corona.. :Y) ;)
De plunder gamemode is wel amusant. BR ben ik geen fan van
Vermoedelijk zit dat in de p4ijs van deze game(mode). Warzone is gratis
Het leukste aan de game is toch wel het schieten met je eigen loadout. Wie wil er nu met de basic guns van de vloer schieten? Juist laten we de loadout duurder maken zodat je nog langer met die kut wapens rondloopt..
Er zijn ook gratis drops voor load-outs. Dus het kan altijd gratis, ik betaal er Ik ieder geval zelden voor haha. De auto-revive is dan nuttiger. Het Riot Shield heeft zich ook bewezen bij mij. Als je tot de laatsten hoort raakt de tegenstander gewoon in paniek als je op ze af stormt :+
Tja dat is het idee van Battle Royal, goed/veel zoeken (met risico's) om te krijgen wat je wilt of dat nou wapens zijn of geld om wapens mee te kopen...

Klinkt alsof plunder (heet nu blood money) mser wat voor je is, daar spawn je met je eigen loadout.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 28 maart 2020 12:17]

Ik vind de wapens die je standaard vind anders dik prima. Ik ga bijna nooit dood omdat ik het in een shootout verlies 1 op 1, maar meer omdat ik van achter gepakt wordt of niet op zit te letten.

Het is iig geen pubg of iets dergelijks waar je wel MOET blijven looten want anders kan je geen deuk in een pakje boter schieten.
Ben benieuwd, heb het spel nu aantal keer gespeeld maar vind het behoorlijk chaotisch en gebeurd vaak dat ik alleen in een team zit.
Denk dat 40% van de reguliere games, uiteindelijk alleen uit vliegtuig jump; mensen leaven, en lege sports worden niet (tijdig) gevuld. Had verwacht daarover iets in de patchwork’s te vinden, maar helaas.
Speel veel met een maatje, random komt er bij, leaved direct weer. Is inderdaad leuker als je een soort ringer que krijgt met mensen die wèl willen.
Wat ik vooral irritant vond is dat deze update je button layout aanpast. Kom je natuurlijk wel in je eerste potje achter maar dan nog, is niet nodig.
Ja, ik snap de reden ook niet. Het werkte perfect. Nu moet ik nog steeds wennen aan de nieuwe layout. Heel erg irritant.
Je kunt hem in het menu terug op default zetten 👍🏾
Oh thanks! Ga ik straks gelijk doen.
Ik was ook zwaar geirriteerd hierdoor! Wie bedenkt zoiets doms? Kostte me even wat momentjes om te zoeken welke lay-out ik voorheen had maar gelukkig weer teruggevonden...
Prima update. Ik had alleen wel gehoopt dat ze ook aan de sound issues hadden gewerkt. Ik heb een prima surround sound headset en nog steeds snap ik helemaal niet waar geluid soms vandaan komt. Ook voertuigen maken ontzettend veel lawaai en soms lijkt het wel alsof ik wordt achterna gezeten door een andere auto terwijl dat helemaal niet zo is. Herkenbaar voor anderen?
Dit dus, ontzettend frustrerend. Soms hoor ik ze niet eens naast me lopen of landen.
Ligt misschien aan je headset. Weet ook niet op welk platform je speelt. Ik speel op een ps4 met de ps gold headset en hoor echt ieder stap van links naar recht en van boven of onder me echt geweldig goed 😊
"We are aware of an issue affecting game patching, which may result in slow or failed download attempts. We are currently investigating the cause and will provide updates as they are available. Please follow @BlizzardCSEU_EN on Twitter for further updates."

Updaten op PC lukt mij inderdaad vooralsnogf niet. Ik snap ook niet goed dat de update 80Gb groot is, dat is net zo groot als de oorspronkelijke download van het spel...
Nee hoor de basis was veel groter :9
Ik begon met de gratis Warzone only variant; misschien dat die 80 Gb only is/was? Later gekocht en toen nogmaals ca 80Gb binnen moeten slurpen... Hoedanook 80Gb voor een patch? 😇
Te belachelijk voor woorden. Waarom een update van 172GB? Youtube, Netflix gooien allemaal hun video kwaliteit naar beneden om bandbreedte te besparen. En wat doet COD.
Mijn update op de ps4 was 11gb en op de Xbox 18gb.
Jij moet een behoorlijke lijst aan patch notes hebben ;)
Op de PC geldt het bijna voor iederen helaas. 170 Gb is gewoon het spel opnieuw installeren dat kan je geen patch meer noemen :)
Dat is wel bizar zeg... Hoe kan dat dan. Waarom zoveel verschil tussen die versies?
Ik ben vooral benieuwd hoe veel spelers er ooit een kill gaan krijgen met een crossbow waarbij de pijl tussen de 3 en 6 seconden onderweg is geweest. Ik vind het persoonlijk schier onmogelijk om iets met dat ding te raken dat verder dan 30m is ongeveer. 8)7
Gewoon blijven schieten ermee, uiteindelijk ga je een keer wat raken..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee