Infinity Ward heeft meer dan 50.000 spelers van CoD Warzone ban gegeven

Infinity Ward en Activision hebben tot op heden meer dan vijftigduizend spelers permanent verbannen uit Call of Duty: Warzone. Dit gratis te spelen battleroyale-onderdeel van het vorig jaar uitgekomen Modern Warfare wordt met name op de pc geteisterd door cheaters.

De makers van Modern Warfare en Warzone zeggen dat ze vanaf de dag van de Warzone-release, nu zo'n drie weken geleden, de regels handhaven door middel van het bannen van accounts en dat dat tot nu toe dus heeft geleid tot meer dan 50.000 permanent geweerde accounts. Ze stellen er op het vlak van cheaten een zero-tolerancebeleid op na te houden en dat dit onderwerp heel serieus wordt genomen.

De ontwikkelaar en uitgever melden dat ze meerdere programma's inzetten om cheats en cheatleveranciers te weren en dat er continu teams bezig zijn om zaken te monitoren en allerlei cheats en hacks te onderzoeken, waarbij het vooral gaat om aimbots en wallhacks. Daarnaast zeggen de bedrijven dat ze bezig zijn om het rapporteren van valsspelende spelers eenvoudiger te maken via de gebruikersinterface.

Op onder meer Reddit wordt er nogal geklaagd over het probleem van cheaten en hacken in Warzone. Daarbij klinkt vaker de oproep om crossplay tussen de consoles en de pc te omzeilen om het probleem te verminderen, vanuit de aanname dat de cheaters vooral op de pc zitten. Verschillende spelers op de PlayStation 4 zeggen echter dat het uitschakelen van crossplay op hun console geen optie is, terwijl dat op de Xbox One wel mogelijk lijkt. Hier lijkt enige onduidelijk over te zijn, maar verschillende gebruikers zeggen dat het ook op de PS4 mogelijk is om crossplay uit te zetten en toch gewoon Warzone te kunnen spelen.

Hacks en cheats zijn tot op zekere hoogte een probleem waar zeker online shooters eigenlijk altijd mee te maken krijgen. Het nauwlettend in de gaten houden van het spel, de activiteiten, de cheatmeldingen en het bannen van accounts zal waarschijnlijk slechts deels effect hebben, mede doordat Warzone tien dagen geleden al meer dan 30 miljoen spelers had, een aantal dat inmiddels ongetwijfeld alweer een stuk hoger ligt. Daarnaast is het een gratis te spelen spel.

Door Joris Jansen

Redacteur

01-04-2020 • 13:52

141 Linkedin

Lees meer

Reacties (142)

142
137
38
5
0
66
Wijzig sortering
Geweldig dat er zo snel effort in gestoken wordt maar toch snap ik dit niet zo goed, je gaat een gratis account bannen... over 3 minuten spelen ze toch gewoon terug verder met een nieuwe gratis account of mis ik hier iets?
Dat kan je tegengaan door een unieke identifier aan te maken aan de hand van elementen vanuit je computer. Op die manier kan het spel nagaan of je dezelfde speler bent of niet. Dan moet je al gaan investeren in minstens een herinstalatie van je systeem of mogelijks zelfs de aankoop van een nieuwe computer om verder te spelen.
Spoofen van die GUIDs is al zo oud als de weg naar Rome, dus dan zal je moeten eisen dat je een anti-cheat krijgt die zich als een rootkit nesteld in je systeem, want weer (terecht) tegen het zere scheen van de consument is.

De enige manier om hier realistisch gezien iets tegen te doen is het spel betaald maken en de CD keys koppelen aan de multiplayer accounts. Je houdt nog steeds die anderhalve rijke stinkerd die meerdere keys kan kopen, maar ik verwacht niet dat dat een significante hoeveelheid is.
De enige manier om hier realistisch gezien iets tegen te doen is het spel betaald maken en de CD keys koppelen aan de multiplayer accounts. Je houdt nog steeds die anderhalve rijke stinkerd die meerdere keys kan kopen, maar ik verwacht niet dat dat een significante hoeveelheid is.
Ook dat gaat niet werken. Dat weten we al op basis van de hoeveelheid cheaters in betaalde games. Denk aan PUBG die in 2018 al 13 miljoen (!) cheaters heeft gebanned: nieuws: 'Totaal aantal bans in PlayerUnknown's Battlegrounds komt neer op 13 ... Die game is niet gratis.
Of om een telefoonnummer te vereisen zoals gedaan wordt bij Counter-Strike. Elke keer dat iemand een nieuw account wil maken moet hij weer een nieuwe simkaart gaan halen, loopt al gauw in de papieren.
De ervaring die ik hierin heb is dat Keys goedkoper aangeschaft worden bij keystores.
Zodra ze een ban hebben, kopen ze gewoon een nieuwe key daar en zijn ze binnen 10 minuten weer terug.
Call of duty is zelf op keys sites prijzig, en als iemand 5 keer gebanned is in een week gaat die niet zo snel nog is een paar tientjes neer leggen
CoD Warzone is gratis. Het prijzig maken zou dan weer heel wat andere speler die niet cheaten, maar ook niet veel geld hebben uitsluiten om het te kunnen spelen. Dan zakt de populariteit natuurlijk ook direct een heel stuk.
Een andere manier om dit probleem deels op te lossen lijkt me door softwarematig bepaalde handelingen te analyseren en op die manier een cheater onmiddellijk te bannen. Het zou niet heel moeilijk moeten zijn om het te detecteren als iemand met 500g acceleratie het scherm laat draaien om binnen een seconde 3 vijanden neer te maaien met 100% accuracy, of consistent headshots krijgt met snipers op 400m afstand. Dan kan zo iemand de stappen doorlopen om een nieuw account aan te maken, maar dat zou snel gaan vervelen als ze met de eerste kills in een nieuw potje gelijk weer geband worden. Nu zie je cheaters rondlopen met level 155, dus die hebben al veel te lang door kunnen spelen, dat moet gewoon sneller.

De subtielere cheaters ga je daarmee niet ontdekken, zoals wallhackers die wel kunnen zien waar iedereen is maar geen aimbot gebruiken, maar het is een begin.
Zou me niets verbazen dat de rekenkracht om dit voor alle spelers te doen meer kost dan de schade die cheaters nu veroorzaken.
Zou je zoiets niet lokaal kunnen doen? Dus dat het spel zélf dit gedrag analyseert en rapporteert aan de server? Dat zou in theorie natuurlijk ook te hacken zijn maar is al beter dan niks denk ik.
Ja wellicht. mijn kennis reikt niet ver genoeg om in te schatten of zoiets gemakkelijk kraakbaar is door hackers.
Hey die rootkit plaatsen komt mij een beetje bekend voor van wat Sony vroeger met CS's heeft gedaan.
https://en.wikipedia.org/...rotection_rootkit_scandal
Vac Werkt voor geen meter, cheaters zat daar... Helaas.
Haha vac werkt goed? Hoe kom je daarbij??
Dat dacht ik, maar ik speel en volg het ook niet meer zo vaak als vroeger.
Volgens mij werkte het vroeger ook wel aardig, maar vandaag de dag zijn er zelfs gratis hacks die niet detectable zijn voor vac.
VAC schrikt een hoop mensen af. Menig speler heeft een aardig kapitaal aan games op Steam, die zitten er niet op te wachten dat er permanent een banner op hun profiel komt waar je als cheater wordt bestempeld. Tevens kan je het spel maar één keer per account kopen en multiplayer is voor dat spel niet meer beschikbaar als je een ban hebt.

Dat alles gezegd hebbende: VAC is notoir slecht in detecteren van cheaters.
Zero tolerance beleid heeft zo ook zijn nadelen. Ben zelf bestempeld als cheater op dungeon defenders 1 weken nadat ik gestopt was. Nooit gecheat, maar weghalen is geen optie volgens hen. Ben er achteraf pas achter gekomen dat ik mogelijk in het bezit ben geraakt van items door middel van ruilen die misschien aangepast waren. :(
VAC werkt niet meer zo geweldig als voorheen. Daar hebben ze ook een Overwatch functionaliteit toegevoegd om dat nog enigszins te laten werken, maar ook het Overwatch systeem is niet heilig ivm false-positives of gewoon de gun factor, omdat dat vooral handwerk is.

De anti-cheat van Overwatch ben ik momenteel erg gecharmeerd van, al is die game ook niet nieuw meer en heb ik al even niet meer gespeeld, dus wellicht dat de ervaringen intussen anders zijn.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 1 april 2020 15:51]

Hard- en software ID's zijn vrij makkelijk te spoofen, ik heb jaren geleden al cheat tools langs zien komen welke dat deden.
je houd er wel een groot deel van de scriptkiddies mee tegen
Valt het verzamelen van die gegevens dan niet op inbreuk van privacy?
Ik kwam de optie crossplay uitschakelen "gewoon" tegen op de playstation. Dat zal ik dan ook maar eens gaan doen als ik dit zo lees.
Echter kun je dan geen Warzone spelen, aangezien dit verplichte crossplay is. ;)
Dit mag best wat duidelijker gezegd worden in het artikel. Het lijkt nu namelijk of deze feature uberhaupt niet in de PS4 versie van de game zit, terwijl dit dus alleen lijkt te gelden voor Warzone. Als PS4 bezitter vond ik het nogal een bijzonder bewering aangezien ik er 100% zeker van ben, dat de crossplay feature in de multiplayer gewoon aan en uit te zetten is.

Offtopic:
Dat Warzone als losse game genoemd lijkt te worden is voor mij persoonlijk ook wat verwarrend, het lijkt me namelijk gewoon een (standalone) uitbreiding op de Modern Warfare reboot en niet een aparte game.
Als het standalone is en je dus geen basisgame nodig hebt, dan is het toch een aparte game?
Als je het zo bekijkt: Ja.

Maar bij mij zit Warzone in CoD:MW gebakken, dus ik heb geen aparte game oid hoeven installeren. Dus als ik er zo naar kijk is het een uitbreiding en geen aparte game. Ik open immers nog steeds Call of Duty Modern Warfare.

Maar goed, het is nogal een loze discussie voor de rest. Dus laten we mijn verwarring maar laten bij wat het is. 8)7

Wat ik me daarnaast wel afvraag is of ik als betalende speler dezelfde gameclient heb als gratis spelers. Als mensen die de originele MW gekocht hebben een andere client hebben dan verklaart dat wellicht ook het verschil in de verhalen betreffende crossplay. In dit scenario zijn CoD:MW en CoD:Warzone wel degelijk aparte games, maar heeft CoD:MW ook de features van Warzone ingebakken.
mja zou je denken maar als ik warzone wil installeren is de enige optie de volledige package downloaden. Moeilijk om dit dan standalone te noemen in mijn opinie
Je kunt gewoon Warzone spelen zonder crossplay hoor. Je krijgt wel een waarschuwing te zien dat het zoeken naar een geschikte match wat langer kan duren, maar die kun je gewoon wegklikken. Ik zit vaak binnen 30 seconden in een match, met crossplay uitgeschakeld op de PS4.
Dan werkt PS4 blijkbaar anders. Ik speel liever ook alleen tegen pc spelers, alleen laat COD dit niet toe. Bij mij dan.
Helemaal niet, optie is gewoon uit te schakelen en je kunt dan gewoon warzone spelen.
De optie is er inderdaad. Als ik dit uitschakel (op pc) start matchmaking van Warzone niet en krijg ik een melding dat Crossplay aan moet staan.
Net getest op de PS4 en je hoeft crossplay niet aan te hebben staan.

Het enigste wat ik kan bedenken dat het voor anderen wel verplicht is dat ik op de PC Modern Warfare gekocht heb en de account op de PS4 en PC gelinkt zijn, maar dat lijkt me raar.

Hier kan ik iig gewoon op de PS4 zonder crossplay Warzone spelen.
Hmm.. wellicht dat het aangepast is. Zal het vanavond nog eens op pc proberen
Succes, maar alleen PS4 kan dit uitzetten. :)
Xbox en PC moeten het aan laten (voor nu), omdat de communities op PC en Xbox kleiner zijn.
Ah, dat klinkt vrij logisch. Bedankt!
Xbox kan het ook. Zie link hieronder voor meer info:
https://beta.support.xbox...player-cross-network-play
Voor MW zelf wel, maar voor Warzone mode niet afaik.
De optie dat crossplay aan moest staan was meer een advies. Infinity Ward zei namelijk in het begin dat het makkelijker was om crossplay aan te zetten zodat de matchmaking vlotter ging. Dit omdat het om 150 spelers per match gaat. Nu met het hoge aantal totale spelers lijkt dit advies nu dus overbodig.
Het is niet slechts een advies, op PC en Xbox is het verplicht om dit aan te laten.
PS4 heeft een grotere playerbase en daar mag je het wel uitzetten indien je dat wenst.
Crossplay is enkel echt nodig voor groundwar als het goed is. Dus voor Warzone is het niet perse nodig. (met nadruk op als het goed is)
Nu nog een optie om crossplay ook uit te schakelen op PC zodat er ook PC only gespeeld kan worden. Aim assist op consoles is ook veel te sterk.
Net als dat console gamers moeten leren leven met de snelle precisie van de muis. Moeten pc gamers leren leven met aim assist. Als je crossplay wil ontkom je er niet aan. Vraag me dan altijd af. Iemand die tegen aim assist is wat vind die dan wel een goed idee om het balans eerlijk te houden? We weten allemaal dat een controller zonder aim assist sowieso niet eerlijk is tegenover de muis.

Nu geef je zelf aan dat je het liever niet wil. Ik persoonlijk vind crossplay de beste ontwikkeling sinds tijden. Eindelijk is het van de grond gekomen.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 1 april 2020 17:11]

Ik ben er niet tegen, ik wil alleen net als console spelers ook kunnen kiezen om crossplay uit te zetten. Speel ik met vrienden is crossplay top, mix van PC, Xbox en PS maar speel ik alleen dan heb ik liever PC only.
Ok. Dan begreep ik je verkeerd. De discussie word nog wel eens gevoerd over aim assist dat oneerlijk is tegenover pc gamers. Wat ik zelf raar vind omdat er altijd geroepen word dat de muis weer oneerlijk is tegenover de controller door snelle precisie.
Aim assist op de console is zelfs een groot nadeel vind ik, dat is leuk voor de mensen die kennis maken met een schietspel voor de console.
Het probleem is, wil je accuraat schieten dan zit je in gevecht met de aim assist. Dus vooral als je al een paar dagen/weken gespeeld hebt dan zet je aim assist het liefst uit op de console.

De cheaters en etc op de PC daarentegen, die hebben uiteraard een gigantisch voordeel wat totaal niet te vergelijken is met een aim assist op een console.
aim assist is ook handig als je er mee om weet te gaan. hoeft van mij nooit uit. aim assist doet het grove werk en zet de aim op iets en ik verschuif het naar het hoofd. Biem! maar ik vind muis toch leuker om mee te aimen.
Bij normale multiplayer kan je dit wel instellen. Bij warzone en groundwar niet. Ik denk dat dit zeker een stap in de goede richting is gezien het feit dat de pc versies van cod in het verleden veelal doodbloeden na 2-3 jaar en het dan lastig wordt om games te vinden voor de wat obscure gamemodes.
Ik heb het, als speler op een Xbox, precies andersom. Eigenlijk jammer dat het nodig is, want in de basis is het natuurlijk mooi dat crossplatform gaming mogelijk is en dat het technisch soepel werkt. Bij CoD MW Warzone i.i.g.
Speel zelf vrijwel alleen SP games op de PS4 maar ik kan me niet voorstellen dat een console speler graag tegen pc's speelt. Net als pc spelers overigens, maar okay dat is het platform van je keuze dus je moet wel.

Ik heb een paar DayZ filmpjes gekeken van pc streamers en de hoeveelheid cheaters die met 50km/u even heen en weer rennen met alle wapens is gewoon dusdanig verziekend dat ik iedere game die verplicht crossplay is 100% links zou laten liggen.

Ik snap echt die schreeuw om crossplay niet. Wat is daar nou het voordeel van?

De pc speler bleehrt dat de console aim assist heeft. De consoler bleehrt dat ie niet tegen muis en keyboard op kan, en de cheater verziekt het voor beide net zo hard.

Kan iemand me nog uitleggen wat het voordeel nu precies is?

Ik denk ook dat die cheaters niet beseffen hoe hard ze hun eigen gaming platform aan het verkloten zijn. Ik ben na 25 jaar pc gamer iig naar een console gegaan.

[Reactie gewijzigd door Flagg op 4 april 2020 18:49]

Na 25 jaar, je bent net als ik van de eerste generatie gamers die er van houden om moeilijke spellen onder de knie te krijgen, om te spelen en goed te worden. Kids van tegenwoordig willen gewoon roepen REKT! REKT! en hoe ze het doen boeit niet. Is gewoon een mentaliteit verschil. niet alleen shooters hebben daar last van maar alle games met pvp
Dat was vroeger, nu speel ik spellen voor het verhaal of als er een duidelijk tactisch element in zit. Xcom 2 war of the Chosen in ironman is een van mijn favorieten. Maar tlou ook, of een fallout (4 wel, 76 niet)

Maar ik ben niet van de vroeger was alles beter, want dat is niet zo, we zijn geprogrammeerd om de leuke dingen te onthouden. :)

Maar alle huidige mp ren en schietmeuk heb ik wel gezien. Na unreal tournament instagib op het randje van competitief gespeeld te hebben is de "community" verdomd hard bergafwaarts gegaan sindsdien. Het is te massaal voor mij, je kwam toen steeds wereldwijd dezelfde mensen tegen omdat zowat nog niemand breedband had en er simpelweg minder mensen online waren. Nu wil iedereen x play omdat ze vinden dat er te weinig mensen zijn. Nee er zijn hoogstens teveel servers, en als je dus dezelfde mensen vaak zou tegenkomen zou je je een beetje moeten gedragen en je gewoon anoniem van niemand wat aantrekken is makkelijker voor de meeste, lekker opgaan in de massa. :)

Eigenlijk is x play dus voor het soort mensen die het min of meer verziekt hebben. :)

Aldus opa.. :P
"Ik snap echt die schreeuw om crossplay niet. Wat is daar nou het voordeel van?"

Je praat alleen maar over console vs pc. Crossplay tussen consoles is natuurlijk geweldig. Verder geef ik je groot gelijk over cheaters die het zoals gewoonlijk alles verpesten.

Wat ik al eerder zei in een ander reactie. Console vs pc qua eerlijkheid is het dan redelijk gebalanceerd ook al ben ik van mening dat aim assist nog steeds niet op kan tegen de precisie en snelheid van een muis. De mensen die roepen dat aim assist OP is, lijken meer te willen dat console gamers het gewoon moeilijker moeten hebben. Een goede console gamer word afgeslacht door een goede pc gamer op zelfde niveau. Iemand zei hier al. Als je het als pc gamer het aflegt tegen een console gamer ben je gewoon niet goed genoeg 😊

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 5 april 2020 00:28]

Console x play is idd prima.

Het maakt me niet zoveel uit als een pc speler beter is of sneller, de leeftijd dat ik me daar druk om moet maken ben ik allang gepasseerd :p, more power to them. Maar die cheaters en "hackers" (scriptkiddies) verpesten het gewoon, maar niet zozeer voor de console spelers zolang die gewoon kunnen kiezen met welke platformen ze x play willen.

Maar verplicht x play voor alle platformen? Dan weet ik zeker dat ik die paar mulitplay games die ik nog doe meteen uninstall. Pc online "community" is gewoon zo rot als de pest.
Een sterk idd, ze hoeven jou kant maar op te kijken en boem ..
Op de PS4 zag ik wel een optie om Crossplay uit te zetten dacht ik. Volgens dit artikel in ieder geval beschikbaar op alle platformen.
https://youtu.be/4LzXnUJy6Ss

Kijk deze video even. Xclusive Ace heeft er toevallig net een video over gemaakt.
Je gaat met dit soort games al snel twijfelen of je met cheaters te maken hebt of gewoon een steengoeie speler. Is lang niet altijd te zien. Zeker als je weet dat een dergelijke game "geteister wordt" door deze figuren. Deze twijfel is voor mij dan al reden genoeg om het links te laten liggen. Valt weinig lol aan te beleven op die manier.
Ik kijk geen killcams meer en ga er maar vanuit dat ik fair gekilled ben. Scheelt een hoop frustratie. Maar goed, dat is ook gewoon je ogen sluiten voor het probleem. :+
Bij deze games is het ook heel erg van belang welke gear je hebt. Als je met een standaard m13 moet gaan vechten tegen een custom fully decked M4, ga je geheid nat. In het begin had ik daar vaak last van, ook van de snipers. Ik had het niet door dat de thermal zo sterk was en ik ging van insane afstanden dood.. Waardoor ik vaak dacht dat ik ook uit het niets dood ging en met een cheater te maken had..

Later kwam ik er dus achter dat sommige dingen echt overpowered zijn en dan ga je toch anders spelen. Verder kan ik deze game zeker aanraden, het is naar mijn mening toch wel echt een erg goede BR, een van de beste van de afgelopen jaren. Heb vanaf begin H1, PUBG, Blackout en Apex gespeeld, maar dit is wel soepel en lekker om te spelen.

Kortom: Ik merk die cheaters nog niet zo eerlijk gezegd, alleen de classic COD timing is nog een probleempje ;)
Op twitch zijn ook een paar goeie spelers waar je veel van kan leren hoe je het spel moet gaan spelen, ik kan het aanraden. Valt wel op dat bij single player het een auto rocket game aan het worden is, als iemand loopt rij er over heen (vooruit of achteruit) zit hij in een andre auto, stap uit en schiet een raket er op en stap snel weer in.
Ik heb inderdaad vaak naar streams gekeken, en nu nog, maar zelf spelen vind ik nog steeds het leukste. Mijn probleem, ik speel super-agressive. Dus als ik solo speel, moet ik mijn stijl iets aanpassen :+ .

Hoewel als ik win, ik toch wel vaak rond de 9/10+ kills heb. Beetje actie hoort erbij :)
Of je speelt het op console 99% geen cheaters.
Anoniem: 162126
@raro0071 april 2020 14:52
Ik speel op de PC en zit gewoon tussen de Playstation spelers?
Crosplay uitzetten wat op de Ps4 kan?
Anoniem: 162126
@raro0071 april 2020 19:01
Yes, ik las net hieronder dat dat kan. Maar dat moet je dan wel expliciet doen om daar geen last van te hebben.
Artikel gelezen? Dit betreft een cross-platform game waar console spelers samen met pc spelers in één game zitten.
Als je crossplay uit zet en laat speel je in ieder geval op PS4 gewoon tegen PS4 spelers! ;)
I say again, artikel gelezen?
;)

Verschillende spelers op de PlayStation 4 zeggen echter dat het uitschakelen van crossplay op hun console geen optie is, terwijl dat op de Xbox One wel mogelijk lijkt. Hier lijkt enige onduidelijk over te zijn, maar verschillende gebruikers zeggen dat het ook op de PS4 mogelijk is om crossplay uit te zetten en toch gewoon Warzone te kunnen spelen.
Jij moet de laatste zin lezen?
Is het eigenlijk niet interessanter om cheaters gewoon constant met elkaar te matchen dan ze te bannen?
Vorig jaar heeft de ontwikkelaar van Apex legends gemeld dat ze daar mee bezig waren. Ik weet niet of ze het ook doorgevoerd hebben.

[Reactie gewijzigd door Bobby Rifler op 1 april 2020 14:26]

Was dat niet iets wat GTA deed? Er was een game die dat deed iig.
ja en dan kreeg je de "dunce-hat" als ik het goed voor heb
In eerste instantie ben je inderdaad verplicht om crossplay aan te zetten op de PS4 maar je kan die optie daarna gewoon uit zetten in de opties.
Speel Warzone al vanaf de eerste dag en crossplay kan gewoon uitgezet worden op PS4 via opties en dan in je account.

Snap zelf nog niet helemaal waarom mensen crossplay met PC willen doen. Heb het een paar keer gedaan maar het is geen beginnen aan als je op een console speelt. Wel is het heel irritant dat jou 2 keer gevraagd word of je crossplay wilt enablen en dat je soms per ongelijk ja klikt en je het dan weer uit moet zetten via opties.
Het artikel zegt dat ps4 gebruikers crossplay niet kunnen uitzetten en xbox spelers wel. Het is andersom. Spelers op de ps4 kunnen dat wel uitzetten. Wel wordt er om de 15 seconden gevraagd of je crossplay aan wil zetten, erg irritant.
Edit: een mooie optie zou zijn om crossplay enkel tussen consoles toe te voegen, in plaats van pc, ps4 en xbox samen. Dan zou ik crossplay waarschijnlijk wel gebruiken. Controller vs muis en toetsenbord is een vorm van zelfpijniging

[Reactie gewijzigd door M3llow op 1 april 2020 14:26]

Waar staat die optie dan? Ik kom die zo snel even niet vinden.
Settings en dan game settings oid. Weet het niet precies maar het is niet moeilijk te vinden als je gewoon alle settings even nagaat.
Dat spectating Reddit filmpje vind ik niet eens zo duidelijk. Vooral omdat je bij spectaten niet exact ziet wat de speler echt op zijn monitor ziet. De locatie en tijd van hem en zijn tegenstander zijn anders. Door de ping tijden.

Sommige mensen willen ook gewoon niet begrijpen dat andere heel goed zijn.

Oplossingen zijn spelen tegen IA en skills based matchmaking.
Je kan ook nog eens zien wanneer iemand je spectate wat totaal kansloos is.
Iemand die je verdacht van cheaten nadat je dood bent kan dus heel makkelijk zn cheats uitzetten totdat niemand meer kijkt.
Toch wel een beetje het probleem van alle F2P games, CS:GO, ApexLegends en nu ook Warzone. Natuurlijk niet alleen de F2P games hebben hier last van, ook Pubg, Overwatch en GTA V Online blijven vol zitten met cheaters. Wat kun je eraan doen? Eigenlijk vrij weinig. Ben altijd een diehard CS:GO speler geweest en het aantal cheaters is flink opgelopen in de afgelopen maanden. Een ex-teamgenoot van mij heeft 5 maanden lang volop gecheat en kreeg na 5 maanden pas een VAC ban op zijn Steam account, toch wel opmerkelijk.

IP bans of Hardware gerelateerde bans blijken ook niet helemaal meer te werken. Er is altijd wel een manier om weer een nieuw account aan te maken en weer vrolijk verder te gaan met cheaten, helaas bestaan dat soort mensen gewoon op deze wereld.

50.000 bans is natuurlijk leuk maar die komen allemaal gewoon weer terug en dit is ook maar 15% van alle cheaters die er rondlopen in Warzone.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee