Call of Duty: Warzone bereikt mijlpaal van 50 miljoen spelers

Er zijn nu meer dan vijftig miljoen mensen die Call of Duty: Warzone spelen. Die mijlpaal werd na iets meer dan een maand na release behaald. Daarnaast heeft Infinity Ward squads van drie personen teruggebracht in het spel.

De mijlpaal werd met een kort Twitter-bericht bekendgemaakt. Het laat zien dat de groei in het aantal mensen dat Call of Duty: Warzone speelt nog steeds aanzienlijk is, alhoewel de toename niet meer zo sterk is als in de eerste dagen: in de eerste 24 uur na release waren er al zes miljoen mensen aan het spelen, terwijl na drie dagen er vijftien miljoen spelers werd aangetikt.

Daarnaast heeft ontwikkelaar Infinity Ward te kennen gegeven dat het spelen met trio's opnieuw mogelijk wordt. De mogelijkheid om squads van drie te maken werd bij het uitbrengen van de patch voor seizoen 3 uit de game gehaald, ten faveure van squads met vier personen. Deze beslissing kwam echter op veel kritiek van spelers te staan, waardoor squads van drie nu weer mogelijk zijn. De optie voor squads met vier personen blijft echter ook bestaan.

Door RoD

Admin Mobile

12-04-2020 • 09:00

128 Linkedin

Reacties (128)

128
117
48
3
0
51
Wijzig sortering
Is er binnen tweakers niet een bepaalde sub-community of andere manier om Nederlandse WZ spelers te vinden om mee samen te spelen?
Is er binnen tweakers niet een bepaalde sub-community of andere manier om Nederlandse WZ spelers te vinden om mee samen te spelen?
Genoeg mogelijkheden :)
Tweakers topic
Discord channel, met tweakers leden.
Voornamelijk PC gamers, maar mensen op de Xbox/PS4 zijn er ook aanwezig.
Lijst met spelers. waar je ook de mogelijkheid hebt jezelf toe te voegen.

Je kan ook toegevoegd worden aan een regiment, even een uitnodiging sturen via het topic of Discord channel. Een regiment kun je joinen (clan/community) en hiermee vrienden zoeken en samen spelen en tijdens het samen spelen kan er een happy hour worden aangezet voor extra XP.

Succes en see you on the Battle..in the Warzone :P
Thanks jongens! Ga ik eens even proberen ;).
Je kan op de Warzone en Modern Warfare Reddit zo een post maken met wat informatie omtrent je ervaring, skills en dergelijke, een soort van CV. Binnen no-time heb je een team gevonden. Een goed voorbeeld zou zijn:

"Zoek een team voor Warzone. Heb SMGs, Pistols en Shotguns platinum, en wat golds. Ik ben niet de beste sniper, maar kan goed rushen en rijden. Mijn tactiek is eerst 3 a 4 Recon contracts halen en dan in de laatste cirkel defensief opstellen. Ik gebruik voornamelijk de EBR Thermal Hybrid met MP7 en C4."

[edit] In het Engels natuurlijk, zijn genoeg Nederlanders en Belgen die de subreddits bezoeken.

[Reactie gewijzigd door Vetzak op 12 april 2020 12:13]

En dan een jaar later maken ze de game dood net als blackout.
Probleem met Blackout was dat het al dood was in de eerste maand. Als je het niet leuk vond in de eerste 10 matches, dan was je er ook snel klaar mee. Warzone daarentegen heeft bewezen populairder te zijn mede omdat het dichter bij de core gameplay zit van andere shooters in plaats van Grappling Hooks, Heat Shields en arbitraire wapens/namen/gameplay elementen zonder er daadwerkelijk vol voor te gaan zoals bijvoorbeeld een Apex Legends.

Je hebt ook geen armor tiers die door middel van geluk de match bepalen maar platen die voor iedereen hetzelfde zijn. In een gebied met meer loot (Superstore, Gulag, Airport) kun je wel sneller een volle armorset hebben maar iemand die begint in een gebied met minder loot heeft slecht een klein beetje extra tijd nodig voor hetzelfde resultaat. Het verschil tussen de wapens is ook minder groot; de FAMAS die je uit een Epic crate krijgt heeft meer attachments, zoals een Hybrid Sight en Foregrip, maar is in essentie dezelfde FAMAS die zonder attachments uit een normale crate komt.

En misschien wel het grootste verschil is de Loadout Drop. Waarom zou je de overwinning uberhaupt nog baseren op geluk (loot) als je iedereen gewoon zijn eigen Loadout geeft? Waarom moet een persoon winnen puur om het feit dat hij een HDR en M4 gevonden heeft als je die ook gewoon aan iedereen kan geven? Dit houdt de matches spannender omdat je minder bezig bent met looten en "de beste wapens" vinden en je meer kan focussen op gameplay. Wat dat betreft vind ik zelf Warzone de absolute tegenpool van PUBG, waar je in 1 schot helemaal uit het spel verwijderd bent en de overwinning naar de Kar of M21 gaat.

[Reactie gewijzigd door Vetzak op 12 april 2020 12:40]

M24 bedoel je en SLR is beter in pubg

[Reactie gewijzigd door DjangoReinhardt op 13 april 2020 14:38]

Nu nog iets doen aan hun patch beleid + crashes.

Echt een drama.
Speel jij het op PC? Heb de game de dag nadat hij uitkwam gekocht voor de PS4 en nog nooit een crash gehad, vrienden heb ik er ook nooit over gehoord.
Als je het over het Battle Royal gedeelte hebt, die is officieel nog steeds in Beta dus een crash/bugs mag je verwachten.

[Reactie gewijzigd door WarmongerNL op 12 april 2020 10:15]

PC. Internet staat er vol mee. Sinds enkele weken heb ik er ook geen last meer van, maar maten waarmee ik speel wel.

Daarnaast updates van tientallen GB’s (op PC). Of door een bug hele spel opnieuw moeten downloaden (170GB).
De tering. Heb het spel sinds gisteren en heb gewoon 3 spellen van 40/50 GB moeten verwijderen om deze te kunnen installeren. Nog een uur of 3 wachten, dan kan ik spelen 8)7
Dan heb je weinig schijfruimte.
Of veel games :+
Maar 170gb is natuurlijk wel wat belachelijk voor een Shooter met een paar maps.....
Ik heb dan ook het gevoel alsof alle assets uncompressed zijn of een mega inefficiënte compressie hebben. Of hebben ze 5 LOD versies van elke asset. In ieder geval: wie deze port in elkaar geflanst heeft heeft er een groot zooitje van gemaakt imo.
Geen crashes, maar die lag.....niet te doen
Hier op de pc, nog nooit een crash gehad.
op 2 pc's gespeeld, 1tje geen problemen, 2de crash zo'n 10 minuten in een match. Andere games geen probleem dus geen overheating ofzo.
Andere games geen probleem dus geen overheating ofzo.
Nou, nee... zo werkt het niet (meer). Verschillende games kunnen bijvoorbeeld de CPU/GPU anders gebruiken waardoor die meer warmte genereert.
andere, vergelijkbare games natuurlijk... ik heb het niet over hello kitty world ofzo.
Ook dan. Call of duty MW tilt zowel mijn cpu als gpu naar hogere sferen dan dat pakweg een borderlands.
PUBG is een ander spel dat er in slaagt te doen wat pakweg Apex niet kan.
Tot op heden 'slechts' twee crashes op PC. Voornamelijk veel last gehad van lagspikes tijdens Warzone. De hoeveelheid lagspikes valt op zich wel mee tijdens normale multiplayer.
Ik werd wel een beetje moe ook van de hoeveelheid grote patches...hopelijk is dat nu een beetje klaar.
Ik vraag me af hoeveel van die 50 miljoen account alt/smurf accounts zijn en hoeveel accounts er zijn aangemaakt om het een keer te proberen en vervolgens nooit meer aangeraakt.

Waarom laten ze ons niet zien hoeveel verschillende IP verschillende machines gemiddeld per week spelen?

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 12 april 2020 10:38]

Perceptie is realiteit. Ze zijn er niet bij gebaat om het minder succesvol te laten lijken.
Helemaal waar, het doet alleen wel afvragen wat de waarde is van het gegeven dat hun counter op 50 Miljoen staat, en dat het nieuws braaf wordt nagebauwd in plaats van terzijde geschoven. Iedere interpretatie is immers speculatief.
Aan de andere kant als de providers dynamische ips gebruiken dan telt 1 gebruikers als meerdere ips.
Ik vraag me af hoeveel van die 50 miljoen account alt/smurf accounts zijn en hoeveel accounts er zijn aangemaakt om het een keer te proberen en vervolgens nooit meer aangeraakt.

Waarom laten ze ons niet zien hoeveel verschillende IP gemiddeld per week spelen?
Ik weet niet wat er discutabel is aan deze zin:
Er zijn nu meer dan vijftig miljoen mensen die Call of Duty: Warzone spelen.
Er staat duidelijk spelen, en niet geregistreerd.
Wat is spelen? Mensen die het de afgelopen maand 1x opgestart hebben?
Wat is in jouw ogen spelen?
3 keer gespeeld in een maand, of pas bij 20 keer per maand?

Ik heb ook wel een spel gekocht op schijf.. 1 keer gespeeld.. niet meer gespeeld. Telt mijn gekocht spelletje dan niet meer mee in de verkoopcijfers?
Verkopen is heel wat anders dan spelen. Ik bepaal niet vanaf hoeveel games je een spel 'speelt', maar duidelijkheid over de manier van tellen wordt niet gegeven. Daarom vind ik dit gekopiëerde persbericht 0.0 nieuws waarde hebben
En dat betekend niks want gewoon waardeloze vertaling, het is duidelijk dat het (op zijn best) om 50 miljoen accounts gaat die dit minstens 1 keer gespeeld hebben. Hoeveel spelers ze per dag hebben is af te wachten als we dat ooit te weten zullen komen.


Name Current Players Last 30 Days Peak Players
1. Counter-Strike: Global Offensive 1 063,233 1,270,315
2. Dota 2 746,243 794,981
3. PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS 423,015 913,075
4. Grand Theft Auto V 176,463 243,284
5. Mount & Blade II: Bannerlord 165,813 248,034

Top 5 op steam momenteel
hahaa altijd dezelfde vraag :-)
Ik heb op mijn ip adres 2 verschillende gebruikers.
Op mijn IP adres spelen sowieso al 3 verschillende PS4's het spel.. telt dat dan maar als 1?
Omdat op deze manier tellen een hoger getal oplevert, dat snap je zelf toch ook wel? Hoger getal is nog beter voor de marketing.

"Kom laten we anders gaan tellen waardoor het getal lager uit valt!'
Even voor de duidelijkheid: de game is DX12 only, toch? Kreeg de game namelijk niet gestart, maar kreeg wel het inmiddels beruchte "DirectX encountered an unrecoverable error." Heb alle tips uitgeprobeerd maar niks werkte. Toen eens bij de minimum specs gaan kijken, en daar staat Windows 7, maar ook DX12 :? 8)7 Beetje vaag/slordig natuurlijk, aangezien er op WoW na geen DX12 compatibility is voor Windows 7 |:(
Je kan via battle.net launcher extra command line arguments toevoegen. Wanneer je -d3d11 toevoegt draait de game in directx11.
Heb ik ook al geprobeerd, maar ook dat werkte niet... :'(
Anoniem: 25604
@Kubrix12 april 2020 17:33
Genoeg virtueel geheugen? Heb je misschien zelf de grootte van je virtueel geheugen ingesteld in Windows? Bij degenen die ik ken was dit het vaakst het geval.
Probeer eens je gpu een lichte underclock te geven. Bij mij crashed de game altijd als ik mm gpu oc.
50 miljoen spelers,gek het als je gratis mag spelen.
Er zijn anders genoeg gratis spellen die dat niet halen ;)
En die zelfs pay2win hanteren. Dat doet deze game niet, dus gewoon helemaal netjes.
Wat ik me sowieso tegenwoordig afvraag, vroeger speelde ik ut99 en daarna c&c renegade, tegenwoordig lijkt het alsof games elkaar razendsnel opvolgen. Ben je net een beetje goed aan het worden, komt er weer een nieuwe game. Is dat nog wel leuk? Of moet ik dat anders zien?
Zo zijn er games die wel langer te spelen zijn zonder elke keer een opvolger. Denk aan Overwatch, Siege, CS-GO en Rocket League.
Dan heb je ze ook gelijk allemaal wel opgenoemd. Over t algemeen komt er ieder jaar een nieuwe game die zogenaamd het wiel opnieuw uitvindt, met minor tweaks. Zo ook met sportgames.
Uiteraard is het de grootste gedeelte dat ze elk jaar een nieuwe versie uitbrengen omdat het weer extra geld oplevert. Maar ik denk ook dat het een gedeelte is doordat we grafisch gezien al zover zijn. Natuurlijk kan het nog steeds altijd beter maar ik denk wel dat nu vaak grote gedeeltes van de engine nu hergebruikt wordt omdat er toch minder verschil te zien is als vroeger. Daarom had men vroeger meer tijd nodig om de graphics te verbeteren want toen was er veel meer competitie op die vlak.
Renegade _/-\o_ jaaaren plezier van gehad, 3x gekocht

[Reactie gewijzigd door Rmaxx op 12 april 2020 20:52]

Wat mij erg tegenviel waren de ongelovelijk langzame downloadsnelheden van de game, en later de updates...ik heb een 750 mbps glasvezellijn en dan kreeg ik snelheden te zien die vroeger met een inbellijn gehaald werden...
Als je het toevallig op de pc speelt kun je de server op America zetten tijdens het downloaden dat werkt voor mij veel beter.
Als er van die 50 miljoen spelers nu nog eens de helft een tientje uitgeeft aan de Battle Pass of iets anders in de store lacht de ontwikkelaar zich kapot. Dit moet gewoon net als Fortnite een geldmachine zijn.
Voor niks gaat de zon op.

Verder heb ik bij bijvoorbeeld Apex, Warzone of Fortnite nooit de drang gehad om geld uit te geven. Vaak is het allemaal cosmetisch, dus ik zie het probleem niet eerlijk gezegd. Door dit soort spelen, geef ik juist veel minder geld uit dan eerst aan games. Dus ik zie het alleen maar als iets positiefs eigenlijk. :P
h1z1 en fortnite wel veel geld uitgegeven.

maar in pubg, apex en warzone weer niet. maar komt ook wel vooral omdat die skins mij niet aanspreken of dat ze ingame toch nauwelijks zichtbaar zijn ;p
PubG nog zelfs geld ermee verdiend met de unlockables, kreeg eens een keer een lucky miniskirt. Via de Steam shop voor €90 kunnen verkopen :') Was wel mooi, maar in deze games trekken mij skins kopen ook niet zo aan, terwijl dat ik vroeger o.a. voor LoL toch behoorlijk wat geld erin heb gestoken. Voor mij is het verschil het type game, LoL was cartoony, fantasy wereld. Daar passen skins beter in thuis, Pubg en Warzone zijn enigzins realistisch, daar passen de skins niet in thuis.
hehe nice, ik heb h1z1 zo'n 150 euro geïnvesteerd en 800 euro eruit gehaald was wel mooi :D

maarja had ook niks kunnen krijgen uit de kistjes die nu niet meer mogen :X
Eens!

Mocht ik het spel na een week nog steeds leuk vinden dan koop ik vaak wel een battlepass en/of skin. Dat tientje ben je voor een avondje bioscoop ook kwijt en vind t altijd wel netjes om de makers te belonen. :)
Je bedoelt een geldmachine net als elk bedrijf? We hebben het hier niet om een non-profit org. Volgens mij wilt elk ander bedrijf winst maken.

Of je suggereert dat er heel wat mis is met een battlepass, waar je genoeg content uithaalt en totaal geen pay 2 win. Prima verdienmodel naar mijn mening.

[Reactie gewijzigd door Quintiemero op 12 april 2020 10:00]

Als je het spel een beetje speelt hoef je maar eenmalig een Battlepass te kopen: ingame verdien je genoeg Cod points waarmee je ook de volgende battlepass kan kopen. Zo heb ik aan het begin van seizoen 1 een battlepass gekocht en heb ik die voor seizoen 2 en 3 gewoon "vrijgespeeld".
Hoe veel moet je daar gemiddeld per dag voor spelen? Is het haalbaar voor iemand die niet zo goed is?
Het gaat vooral om de tijd die je er in steekt. Ik denk dat de een battle pass halen zo'n 100 uur kost (misschien iets minder), minder als je goed bent. Je hebt echter rond Tier 70 al voldoende voor de volgende, dat zal zo'n 70 uur kosten.
Hoe lang duurt 1 seizoen? Ik kan dat nergens vinden :?
56 dagen. Moment van schrijven nog 51d en 3u resterend :)

[Reactie gewijzigd door Lufiaa op 12 april 2020 15:32]

Das dus 2 uur per dag, anderhalf als je goed bent. Elke dag...

Leuk als scholier. Maar zie maar weinig mensen met Full time baan dat halen.

Dat gezegd hebbende: met een fulltime baan kan je het natuurlijk makkelijker kopen ;-)
Ik werk full-time en ik heb de eerste twee (nèt) gehaald. Nou zal verplicht thuis moeten blijven ook wel een handje geholpen hebben :P
Doe ik je niet na _/-\o_
heb ik het niveau niet voor ;-) en met kind de tijd ook niet :9
Want het is natuurlijk compleet verboden om geld te verdienen aan een game? |:(
Na CodMW1 hebben ze er al een geld machine van gemaakt helaas.
Ja super vervelend dat ze geld willen verdienen en ze een manier hebben gevonden meer te verdienen........... 8)7 8)7 8)7 8)7
Cod 1 cod2 en Cod4mw zijn de beste call of dutys die gemaakt zijn omdat alles om de esports community draaide.
Toen codm2 uit kwam hebben ze er voor gekozen om meer casual te gaan.
Dit had een groot effect voor mensen die echt goed waren in de game.
Want zonder dedicadid servers en geen team ranking systeem betekende dit het einde voor cod sports community.
Ze hebben bewust gekozen voor meer casual gameplay en voor een nieuw bedrijfs model.
Meer games meer inkomsten.
Ik ben hier op tegen omdat blizzard hier veel in te zeggen had en ze ons niet gegeven hebben waar wij behoefte hadden.
Dus? Battle pass levert verder geen voordelen op, dus ook gratis of na eenmalige aanschaf is alles gewoon te spelen, elke map, elke mode en elk wapen. Als mensen graag geld uitgeven voor cosmetics, prima toch? Ik heb er geen last van.
De game is gewoon goed.
en de battlepass geld ook voor de multiplayer game.
Ik dacht dat de battlepass alleen voor battle royale was. Kun je dan met battle pass ook de multiplayer doen zoals domination, team deathmatch, etc. ?
Ja, dat klopt inderdaad!

edit: Alles is gedeeld met elkaar, ook het level, je tier en je wapen levels ook.

[Reactie gewijzigd door dehardstyler op 12 april 2020 10:12]

Ah, ik dacht even dat je met enkel season pass ook toegang kreeg tot multiplayer, maar dat is dus helaas niet zo.
Of heb ik het nou verkeerd }:O
Voor je BP koopt in de hoop toegang te krijgen tot MP: Nee, je krijgt geen toegang tot MP. Andere poster bedoelt dat de BP in de hele game mee telt.
Je kunt Call of Duty kopen met en zonder Battle Pass. Je kunt Battle Pass ook los kopen. Heb je enkel de Battle Pass gekocht dan heb je geen toegang tot de volledige game.

Enkel Battle Pass:
https://www.callofduty.com/warzone/battlepass

Volledige game Call of Duty Modern Warfare (met of zonder Battle Pass):
https://www.callofduty.com/modernwarfare/buy

Tot nog toe enkel gratis gespeeld, maar als er een leuke aanbieding komt koop ik 'm misschien wel. Leuk spel!

[Reactie gewijzigd door Sjarelke op 12 april 2020 11:53]

Ik wacht ook op een leuke aanbieding :)
Thanks voor de verheldering. Speel het pas 2 weken met vrienden, maar vermaak me er ontzettend mee.
Klopt. Moet bekennen dat ik zelf ook de BP heb en sinds warzone er is geen andere game mee heb aangeraakt. De Multiplayer zelf speel ik ineens ook weer om een beetje in vorm te komen. Of de uurtjes wat te vullen dat niemand anders online is.

De solo play raak ik eigenlijk niet veel aan. Waarom weet ik eigenlijk ook niet.

Verder merk ik wel dat als je met 2 personen online bent om in de trios de 3e persoon te vinden. Deze zit er vaker niet bij dan wel.
Ik neem aan dat je de game gedelete hebt nu? *zicht er niet echt in herkend*
thermal scopes en night vision scopes zijn geen noob wapens, dat zijn RPGs en shotguns :+
De game is juist goed en ontwikkeld voor het doel de massa. Ik denk dat ik ook meer onder middemoot val en dus onder de massa val. Van gamers die gewoon lekker wat wil knallen waarvan in onze groep een verstandelijk gehandicapte die noob dom nooit zal onstijgen maar gewoon lol hebben.
Voor het Elitaire FPS gamer voor team clan gericht heeft het ook genoeg ruimte. Alleen zijn noobs of unmatch teams uiteraard geen uitdaging.

Gezien gebrek aan skill doen wij geen Warzone maar reguliere mplay
Ik kocht het bij Battlepas3.

Hoe langer je speelt, des te makkelijker kan je dus ook Battlepass4 krijgen.
Je moet tot Tier30 volgens mij komen kan je gratis de nieuwe krijgen. Dus 1 maal aanschaffen is niet zoveel. Maar het maakt het er wel iets leuker op je wapens aan te passen etc.
Anoniem: 1350842
@Oxigeon12 april 2020 16:27
Maarja, op welke manier is dat slecht? Jij geeft een tientje uit en hebt plezier uit een spel (neem ik aan, anders zou je geen geld uitgeven) en de ontwikkelaar kan zijn medewerkers betalen en houdt nog wat winst over.

Er zijn manieren die onethisch zijn, maar als jij uren plezier haalt uit die 10 euro zie ik echt niet waarom dat slecht zou zijn. Het is alsof alles waar je plezier uit haalt maar gratis moet zijn, maar de realiteit is dat er toch echt redelijk wat geld is uitgegeven om dit te ontwikkelen.
Je kunt de volgende battlepass kopen met de punten die je haalt uit de pass. Alleen voor de rest betaal je de hoofdprijs.
Schitterend spel! En dat ze er veel aan verdienen dmv battle passes? Dikke prima, ze zetten ook een dijk van een game neer en is nog gratis te spelen ook.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee