CoD Warzone-spelers klagen over opnieuw verwijderen drieledige teams

Spelers van het battle-royaleonderdeel Warzone van Call of Duty: Modern Warfare klagen volop dat Infinity Ward en Activision opnieuw de queue voor driekoppige teams hebben geschrapt. Dat gebeurde onlangs ook al, maar toen kwamen de makers daar snel op terug.

Ontwikkelaar Infinity Ward meldt onder meer op Twitter dat de speellijst voor trio's is vervangen voor een modus genaamd 'Scopes en Scatter Guns'. Uit de patchnotes van de update, die dinsdagavond werd doorgevoerd, blijkt dat het gaat om een vermoedelijk tijdelijke modus waarin spelers alleen toegang hebben tot scherpschuttersgeweren en shotguns.

Onder meer op Reddit en Twitter laten nogal wat spelers hun ongenoegen blijken over deze nieuwe aanpassing. Er wordt op gewezen dat Infinity Ward de speellijst voor teams van drie spelers net had terugbracht, nadat die eerder werd ingeruild voor squads van vier spelers. Nogal wat spelers roepen de ontwikkelaar op om te stoppen met het schrappen van queues en de optie voor teams van drie personen terug te brengen. Ook klinkt opnieuw de veelgehoorde oproep om een queue voor duo's in te voeren.

De komst van de modus met alleen scherpschuttersgeweren en shotguns werd eerder al aangekondigd, maar tot nu toe was niet duidelijk dat dat betekende dat een reguliere queue van Warzone hiervoor moest wijken. Van een dergelijke onduidelijkheid was ook sprake toen een week geleden squads voor vier spelers werden geïntroduceerd; in de patchnotes stond toen niet dat die introductie toen ten koste ging van de wachtrij voor drie personen.

De frustratie bij spelers wordt niet alleen veroorzaakt door het wispelturige beleid dat Infinity Ward en Activision erop nahouden bij Warzone. Het schrappen van de wachtrij voor driekoppige teams betekent dat twee vrienden die het spel samen spelen, nu enkel de keuze hebben tussen de solomodus, waarin samen spelen onmogelijk is, of squads voor vier personen. Bij squads betekent dat dat er nog twee onbekenden worden ingevoegd, die wellicht niet samenwerken of niet constructief meespelen. Het is mogelijk om de toevoeging van onbekenden te verhinderen, maar dan kunnen twee samenwerkende vrienden op het speelveld nogal wat goed samenwerkende vriendenteams van vier spelers tegenkomen, wat een behoorlijk nadeel oplevert.

Door Joris Jansen

Redacteur

15-04-2020 • 08:41

140 Linkedin

Reacties (140)

140
135
76
3
0
26
Wijzig sortering
Wat is de reden dat ze bij call of duty altijd game modus weg moeten halen om nieuwe toe te voegen?
Wat is er mis met gewoon extra toevoegen?
Omdat je de community steeds meer split, waardoor de queues enorm lang worden. Waarom ze de meest populaire mode eruit halen is mij dan weer een raadsel.
Ik weet niet hoe dat nu is met de normale multi-player van CoD, maar ik weet nog dat ze zelf nogal graag de community splitten bij voorgaande CoD's door elke 3 maanden nieuwe DLC uit te brengen die sommige mensen wel kochten en sommige mensen niet...
Daarom hebben ze dat nu niet meer en zijn er season passes gekomen waarbij je cosmetische dingen "exclusief" kunt unlocken. De nieuwe maps etc zijn nu voor iedereen beschikbaar.
Ze waren anders wel heel stoer aan het vertellen dat ze 50 miljoen spelers hadden. Dan zouden lange queues niet zo'n probleem moeten zijn.
Ik snap niet helemaal waarom iedereen zich daar druk om maakt.
Je kunt in je party gewoon met 3 man gaan zitten en dan 'don't fill' selecteren. Dan blijf je met z'n drieën. Enige nadeel is dat je het dan moet opnemen tegen een aantal 4 koppige teams.
En dat is dus juist het probleem. Al helemaal als je met twee spelers bent, dan ben je bij voorbaat al kansloos tegen squads van vier.
Een playlist met solo, duos, trios, quads en een LTM mode waarmee ze kunnen experimenteren zou de beste optie zijn.
Je bent niet kansloos hoor tegen een squad van 4 met drie man. Het is ook niet zo dat in je match voor de rest iedereen met 4 man is, je komt echt een hoop duo's en trio's, zelfs solo's tegen in de squads mode. Ik moet wel bekennen dat ik zelfs squads met een 4-man party niet echt leuk vond. Het was veel te hectisch. Ik denk dat ze Duo, Trio' en squads moeten aanbieden. Solo is overbodig, het is niet leuk en veel minder tactisch. Solo's kunnen ook heel goed que-en in duo's. Zelfs met een random mate is het wel goed te doen. MW staat er al bekend om dat er veel campers zijn. In de Solo Warzone mode komt dat weer heel erg naar boven.
Als je met twee spelers bent...kun je duos spelen toch?
Als die mode er zou zijn wel, maar die is er niet.
@belblade
Ah dacht dat die er wel was, al dan niet tijdelijk!
Oplossing: battle royale met keuze uit solo tot en met squads.
En plunder met dezelfde opties, wellicht alleen duos en sqauds of alleen trios en squads.
Nadeel daarvan is een opsplitssing van de playerbase, nou zou dat voor cod nog niet zo'n probleem moeten zijn, maar ik kan me voorstellen dat ze daar nu al vast een balans in willen zoeken.
Nadeel? Iedereen mag toch spelen wat hij/zij wil. Ik zie geen opsplitsen, maar oplossen.
Zelfde is toch ook gedaan bij overwatch, fortnite, rocket league, csgo.
Dat je kan kiezen wat je speelt.
Dus ik zie geen nadeel.
wat ik bedoel is dat je op een gegeven moment te weinig spelers gaat krijgen om een volle match te starten, dat zou een nadeel zijn.
Volgens mij doelde hij als er 1 iemand van je team geknocked is. Dan heeft men heel snel de overhand als je met zn 3e tegen team van 4e opneemt.

(Zeker als je 1 teamgenoot je andere teamgenoot wilt ressen dan krijg je 1 tegen 3 situatie) Daarom wil hij/zij ook alleen tegen teams van 3 opnemen.
kan jij even laten zien waar de duo's optie staat dan ;)
Nee hoor!
Eerst potje quads wat ik samen met 1 buddt speelde wonnen we gelijk.
Beetje rustig aangedaan, maar toch :D
Case closed, het is beter om met minder man in een team te zitten!
Heb nu al een aantal keer meegemaakt dat mensen met 3en solo gaan spelen. Dan ben je als solo speler helemaal ten dode opgeschreven.
Bloedirritant als je er 1 neerschiet en de 2 anderen er vrolijk achteraan komen gehuppeld om je neer te schieten. Zo snel reload je niet.
Wat doe jij dan ook in open veld het vuur openen en niet van achter schutting?
Waar schrijf ik dat ik in het open veld zit?
Heb nu 2 keer gehad dat ik in een huis zat, cirkel timer net afgelopen en was aan het kijken waar ik heen zal gaan voor de volgende cirkel. Hoor voetstappen, deur gaat open, speler 1 naar binnen, vuurgevecht, gewonnen. Meteen speler 2 er achteraan. Dat dus niet overleefd. Zie je daarna mooi nog een derde speler binnen komen die de rest van de loot oppakt.
Probeer dan nog maar eens te blijven winnen als je nog moet reloaden en armor aanvullen. Dat gaat gewoon niet.

[Reactie gewijzigd door Franko P. op 15 april 2020 15:46]

Heb zoiets ook al eens in Triples gehad. Drie mensen afgemaakt, zitten er doodleuk nog nummer 4 en 5 in de zelfde kamer te campen. Zag ik niet aankomen. En ik heb pas een handvol rondes gespeeld.
1 persoon minder maakt in een game als deze waarbij je onbeperkt revived kunt worden en een half magazijn nodig hebt om een downed player daadwerkelijk te killen , enorm veel uit. Je staat letterlijk altijd 1-0 achter. Met een beetje geluk kom je wel ver maar vaak moet je het afzien tegen voltallige squads
Maakt een hoop uit als je 3v4 speelt
Ik dacht dat je in de Battle Royale mode maar 1 keer terug kon komen door te winnen in de gevangenis en 1 keer terug gekocht kon worden
in Plunder kan je wel altijd reviven.
Als je ook maar een squadmember overleeft kan die iedereen terughalen (mits ie genoeg cash heeft, maar dat is echt zo moeilijk niet)
En terecht, waarom niet gewoon 1,2,3 of 4 personen squads? Voor ieder wat wils, met miljoenen spelers lijkt het me geen probleem om deze lobbies te vullen
zeker niet nu crossplay mogelijk is tussen PS4, PC en Xbox
Crossplay moet je als consoleverkoper niet willen voor 100%, teveel pc cheaters. Wat waarschijnlijk de reden is waarom ik iedere keer wordt gesniped. :+
Of het is het console-voordeeltje van de aim-assist.. ;)
Als pc-gamer sta je dus lijnrecht tegenover een console-gamer. :Y)
Ik speel zelf niet op console, en weet dus niet precies hoe het aimen werkt. Voor mij was een filmpje hierover van XclusiveAce wel verhelderend. Na dit gezien te hebben denk ik niet dat consolespelers echt een voordeel hebben.

In een later filmpje op hetzelfde kanaal over skill-based match making in warzone ziet hij dan ook dat je als high skilled speler voornamelijk tussen de PC-gamers zit, terwijl dit bij lagere skilled lobbies veel meer console is.
Hij haalt er vanalles bij, maar het gaat om aim assist. Over de hele breedte voordeel? Vast niet inderdaad.. maar het tracen van de autoaim bij console(/controller) spelers is echt bizar. Eenmaal erop is het gewoon aimbot.

Ik snap niet dat Activision zo omgaat met hun queues en game modes. Zomaar zonder announcement het eruit, erin, eruit.. bizar. Voeg trio's en duo's permanent toe, en laat mensen crossplay uitzetten. Althans, laat ze spelen zodra ze het uitzetten.
je kan gewoon crossplay uitzetten
Niet voor warzone helaas.
Of het is het consolecontroller-voordeeltje van de aim-assist..
Met controller op de pc heb ik ook gewoon aim-assist en kan ik ook nog eens net zo ver kijken als pc gamers en met meer dan 30 fps die console gamers hebben }> }> }>
Ik heb juist het idee dat de aim assist vrij weinig doet op de pc met controller.

Kom wel alleen maar in squads met andere controller spelers valt me op, of ze nou Xbox, Playstation of PC spelen. Zie nooit een ander logo'tje dan een controller in beeld. Maar of dan heel de lobby zo is of altijd alleen maar mijn squad? Geen idee
De aim-assist werkt pas als je ongeveer op iemand richt. Wanneer iemand van achteren beslopen word heb ik als pc speler door de enorme hoeveelheid health genoeg tijd om om te draaien en terug te schieten. Op console duurt dit iets langer wanneer de gevoeligheid op normaal staat.
Ja die aim-assist op smg is echt heel erg in Warzone. Voor console spelers is een P90 gewoon te gebruiken als assault. Medium range raken ze alles zonder recoil. Dat lukt je als pc gamer gewoon niet. Zelfs als je heel goed bent.
Xbox gebruikers kunnen niet anders, die MOETEN crossplay gebruiken voor Warzone. PS4 gebruikers hebben de keuze hierin, en dit staat bij mij dan ook gewoon uit. YouTube en Reddit staan vol met filmpjes waarbij men cheaters spectaten.
Xbox heeft daar ook optie voor
Maar dat moet je instellen in je account beheer ergens. Beetje omslachtig helaas.
Klopt, maar die instelling werkt alleen voor gewoon multiplayer. Bij Warzone wordt je verplicht die weer uit te zetten.
Sinds gisteren werkt dat hier niet meer. Crossplay disable is grayed-out in het instellingen menu op mijn Playstation.
Oh heb deze week nog niet gespeeld, ga dat ook even checken. Dat is voor mij dé reden om te stoppen met Warzone, en gewoon lekker de 'normale' multi-player weer te spelen.
Ik had gisteren in de eerste pot direct een speler met een Aimbot.
Prima als je alleen maar zo kunt winnen maar val mij er dan niet mee lastig :D
Idd, en dat maakt het spelen gewoon zo verpest, dat ik de handdoek in de ring gooi. Gaan de valsspelers maar lekker samen spelen. IW doet er namelijk niks aan, helemaal niks.
Ik vind dit een beetje stemmingmakerij, nieuwe spelers krijgen bij het lezen van je posts het idee dat het spel niet eerlijk te spelen is en dat er om iedere hoek een aimbot-speler klaarligt. Echter speel ik het spel nu een maand, dagelijks, en heb me misschien 1x van al die potjes benadeeld gevoeld door een oneerlijke tegenspeler die vanaf 400m afstand snipte. Misschien dat ik wel vaker gekilled ben door een aimbot, maar zolang ik dat niet door heb en het spelplezier gewoon top is, waarom dan druk maken?

Ik denk dat cheating, in welke vorm dan ook, bij ieder populair spel voorkomt.
Ik speel op PC, in vrij gemiddelde skill lobbies, 1 op de 5 potjes loop ik tegen een cheater aan. Het begint behoorlijk irritant te worden om na 20 minuten een lekker potje af te ronden met een cheater
Hoe weet jij dat het een cheater is? Ik word ook wel eens gekilled waarbij het zeer knap is of twijfelachtig, maar dat kan ook zomaar luck zijn en/of toeval door een eigen move dat je in zijn line of sight loopt. Ik speel het nu ook sinds een maand dagelijks en heb zoals @brentnl zegt nog nooit het idee gehad dat het 100% cheater is. Ben daarentegen in de solo ook al 3x 1e geworden en daar heb je soms een beetje luck bij nodig, maar ik kan me niet voorstellen dat er dan veel cheaters zijn als dat lukt.
Dat doen huilers. Zodra ze het gevoel hebben, en ik wil het woord gevoel benadrukken daarom noem ik het huilers, dat ze benadeeld worden, dan is dat ook zo in hun ogen. Het ligt nooit aan hunzelf.
vind je dit soort mensen sheaters toevallig ?

https://www.youtube.com/watch?v=MGwIkevE500

Die is gewoon heel goed en moet je idd niet tegen komen.
Ik kan enkel een console speler aanraden om dit op de PS4 te doen, waar je dus niet verplicht tegen PC spelers hoeft.

Bovendien ben ik niet met dat stukje over cheaten begonnen, maar puur dat crossplay uit kan. Als jij dat minder ervaart, kan zo zijn, maar ik zie hier heel veel berichten over, plus dat je vals spelers niet kunt reporten, en er dus niks aan gedaan wordt.

Om die reden staat cross play bij mij dus gewoon per definitie uit, er zijn toch genoeg spelers op elk platform, dus better safe then sorry.
Dat is alleen als je op dat moment naar een game aan het zoeken bent. Tenminste, de laatste keer dat dat mij opviel, dat is twee/drie dagen geleden.
ooh echt? Dat ga ik vanmiddag even controleren, dat zou wel fijn zijn.
Gister nog gebruikt. Tot 22:00 ongeveer.
sniperen is eigenlijk het makkelijkst wat je kan doen in de game op pc. Er zijn heel veel grote open velden waar men doorheen moet lopen.

maarja ik als pc speler wil graag dat ik crossplay zelf aan en uit kan zetten, omdat een controller speler anders beweegt tijdens het schieten dan een pc speler. waardoor ik dus bij ieder speler moet schakelen...

[Reactie gewijzigd door erwinwernars op 15 april 2020 09:35]

Maar er zijn er ook genoeg die met een controller op de pc spelen toch..
Dat valt niet onder crossplay
Dat is mogelijk, maar heb ze nog niet in mijn party zien komen ;P wel eens een console speler met een toetsenbord ^^

maar helemaal mooi zou zijn dat mensen met toetsenbord en muis bij elkaar zitten en controllers. ongeacht waar je op speelt. maarja daar valt natuurlijk het systeem in te flashen door eerst je controller aan te sluiten op de pc en dan toch je toetsenbord te gebruiken of andersom.
Of, of of of of of loop niet zomaar een veldje over.
Of dat je kunt kiezen tussenwel en geen crossplay met PC. Maar vindt het erg prettig dat ik met PS4 gamers kan spelen.
Je kunt het uitzetten, al krijg je dan wel een hoop vervelende pop-ups tijdens de matchmaking of je het toch niet weer aan wilt zetten...
Ik heb zelf wel het idee dat het dan in ieder geval eerlijker is, je ontwijkt de mogelijke cheaters en spelers met een KB/muis, die toch net even anders richten dan met een controller. Op PC kun je de FOV (Field of View) bijvoorbeeld ook aanpassen waardoor je gezichtsveld veel breder is.

[Reactie gewijzigd door dutchgio op 15 april 2020 09:27]

Dat is onzin. Ik doe gewoon mee in de ps4 lobby met native kb/m
Met gebruikers die het niet uit hebben gezet dan, dat zal voor nu nog wel de meerderheid zijn.
Hoe bedoel je?
Je kan alleen crossplay aan of uit zetten. Niet nog eens onderscheid maken tussen invoer.

Ik speel altijd crossplay uit en kom dan gewoon tegen andere ps4 met beide type invoer.
Toegegeven, dan zie je wel minder met kb/m. Maar in COD is al gebleken dat dat echt niet zoveel uitmaakt.
Als je in een First person game als PC gamer tegen een stelletje console spelers speelt is het echt hilarisch altijd. Net alsof je de domme bot mode aan hebt staan. Vooral in sea of thieves is dat heel erg. Je vaagt gewoon hele teams weg in je eentje.
Het is sowieso al duidelijk dat cheaters automatische wapens gebruiken ipv snipers. De kans dat je iets anders raakt is aanwezig en zal niet een headshot garanderen. De TTK is bij automatische wapens lager als je de kans om schoten te missen meeneemt. Maar je kan wel gewoon tegen je vrienden dat jij door een cheater bent gesniped hoor ;)
Wij spelen soms met 15 of meer ook niet mogelijk of je moet private gaan maar dat willen sommige niet omdat er geen vooruitgang is dan.
Klopt, het liefst met squads van 6 is het beste. We hebben een clan van 6 altijd in de avond.

Dit is mogelijk. Maar uit marketing niet of zo.
6 spelers is wel erg veel voor een BR squad. In dat geval kan je misschien beter clan matches doen in normale multiplayer. Kan me ook niet voorstellen dat je een 6 man squad neer kan leggen.. met 6 personen kun je elkaar constant blijven reviven. Dit vind ik bij quads al irritant. Ook het feit dat een downed persoon nog een vol magazijn kogels nodig heeft om daadwerkelijk dood te gaan is natuurlijk te gek voor worden. Denk dat op het gebied van reviven en downed players nog wat gebalanceerd kan worden.
Geef dan een soort HC BR voor 6 man, zou gewoon kunnen.

We spelen nu ook alleen maar HC Kill confirmed bijvoorbeeld. Omdat bij normale Kill confirm bijvoorbeeld je volle magazijn nodig hebt om iemand kapot te schieten.
Mij lijkt hardcore BR sowieso wel een leukere optie. Geen of één revive
Downed player ook in het hoofd schieten of gewoon wachten tot zijn maatje eraan komt om hem te reviven en dan killen en zo dus een downed player in je voordeel gebruiken als lokaas.
Inderdaad, ik krijg eerder 2-3 mensen bij elkaar dan 4 en dan ben je dus altijd in het nadeel tov 4 koppige squads.
Gister nog een potje gespeeld. Maar met 3 tegen 4 is het vaak lastig en dan ook nog om de 2 a 3 potjes een cheater in je game. Misschien wordt het tijd voor een telefoonnummer verificatie ofzo, zodat je minder makkelijk even een nieuw account aanmaakt na het gebanned worden.
Waaruit constateer je dan dat het een cheater is?
Ik speel al een tijdje Warzone en het is me nog niet opgevallen, regelmatig eindigen we 2e, dus daarmee heb ik het gevoel nog niet heel erg dat er veel cheaters zijn.
ps. We spelen ook crossplay aangezien ik op de pc zit en mijn vrienden op de PS.
Als je de kill cam ziet en zijn aim volgt je gewoon door de muur, dan weet je genoeg. Al is het mij nog maar 1 x voorgevallen. Voor de rest dik oké.
Dat kun je zien als je iemand volgt nadat je gekilled bent. Als iemand mensen kan zien door muren heen en al op geaimed is en dan ernaartoe loopt. of een scope van een sniper die precies meegaat met iemand die springt dan weet je wel dat iemand cheat als hij enkel headshots schiet.
Dus die aimbot houd ook rekening met dat je iets voor de persoon moet richten als die beweegt of bv.. in een voertuig zit?
Er zijn echt niet zoveel cheaters man. Sommige mensen zijn gwn beesten als het gaat om game awareness en aiming skill. Ik ben misschien nog maar een team tegengekomen met cheaters en die hadden waarschijnlijk gwn door dat we achter een penetrable cover zaten waardoor ze mij en mijn teammates konden doden. Echt cheaters zijn weinig voorkomend als je in EU servers zit. Het is vooral erg in NA en AS servers.
Zoek eens op youtube naar games van DrDisrespect, Nadeshot of andere bekende streamers. Zij komen het op regelmatige basis tegen. Daarnaast denk ik dat de cheaters in de wat hogere SBMM games zitten (wantja, door cheaten krijg je hogere score en dus hogere skillbased matchmaking), maar dat speculeer ik.
Zoals ik al zei, zij spelen op NA servers, daar is het veel erger dan in EU servers.
En het zijn ook youtubers/streamers die worden sws vaker geswarmed worden door hackers.

[Reactie gewijzigd door TheRacknker op 15 april 2020 10:12]

Misschien ben je gewoon niet goed ipv dat iedereen die jou neerschiet een cheater is.
Je moet bij elke update afvragen wat ze nu toegevoegd en verwijdert hebben. Er is geen communicatie waarom of hoezo ze dingen verwijderen. Het kan maar zo zijn dat ze vanavond de modus weer toegevoegd hebben.

Zelf speel ik het spel regelmatig, het grootste probleem is ook niet zozeer de 4 spelers maar het feit dat er binnen paar minuten altijd eentje de game verlaat. Het is ook onmogelijk om weer in de game te komen na bijvoorbeeld een crash of iets dergelijks. Terwijl zo'n optie toch niet zo heel moeilijk moet zijn.
Wat mij betreft moeten ze een optie toevoegen waarbij mensen na 3 keer een game verlaten meer dan 4 uur de game bijvoorbeeld niet meer kunnen spelen. Of dat men XP verliest wanneer men de game niet af maakt. Vooral bij Plunder is dit een groot probleem, bij quads start je soms maar met 3 spelers, wat soms nog te doen is als je een goed team hebt, maar zodra het iets minder gaat verlaten mensen snel de game.

Ook mis ik een communicatie wheel zoals Battlefield of Apex Legends. Op deze manier kun je makkelijk communiceren als je geen microfoon hebt of deze niet kunt gebruiken. De game is leuk om te spelen, maar er missen toch wel de nodige zaken en ik hoop dat ze zich meer hier op concentreren dan alleen de skins etc..
Ping systeem werkt prima vind ik.
Kam beter, maar goed genoeg voor een potje met randoms zonder mic
Het ping systeem is zo basis als het maar kan, ja het werkt wel. Maar er is geen manier om duidelijk te maken dat je bijvoorbeeld een cash balloon hebt, pas als deze geplaatst is. Voor de battle royal modus werkt het prima, maar voor Plunder minder naar mijn mening.
Bij plunder kreeg je sowieso geen xp toch? Alleen wapen xp dacht ik.
Ja maar wel in mindere mate dan de battle-royal game modes. Dit hebben ze een paar updates geleden wat aangepast, want toen kreeg je bijna tot geen XP met plunder. Toch krijg je zelfs als je 1e wordt met Plunder een stuk minder XP dan met de battle-royal modus, zelfs als je daar niet eens in de top 50 komt. Wat ik nog steeds vreemd vindt. Persoonlijk vindt ik Plunder een leuke game modus om te doen.
Of die mensen die all-out pissig worden als je mid fight even naar de buystation wandelt om ze terug te kopen, terwijl we net aan 500 bucks hebben. :/
En dan quitten.. Super irritant, je staat gelijk met 1-0 achter.
Er is een gezellige Discord beschikbaar, zie ook dit topic:
[Multi] Call Of Duty Modern Warfare 2019

Met randoms spelen in zulke games is altijd een gok.
Ik zat gisteren in een queue van 10 minuten, om vervolgens de game te MOETEN herstarten omdat er een update was geweest, om vervolgens weer in een queue van 10 minuten terecht te komen. Hilarisch :D

Ach, je hoort mij niet klagen. Ik heb geen cent uitgegeven aan het spel en dus verwacht ik ook niets van Activision of Infinity Ward.

Dat zouden meer mensen moeten doen. Als jij geen cent hebt uitgegeven of niet MW hebt gekocht of een Battle Pass heb je geen enkele reden om te klagen.
Daar ben ik het niet helemaal mee eens, als het verdien model via een Battle Pass loopt, weten ze dat er ook mensen zijn die gratis spelen. Maar wat nou als ik een Battle Pass koop om 3vs3 te spelen in BR met mijn vrienden. Heb ik hem gekocht wordt dit weer verwijderd. Vind ik niet kunnen.

Hoe ze het nu doen kan wel, maar moeten ze een soort van timer bij elke spelmodus zetten. Dan is het voor iedereen duidelijk wanneer een modus verandert of verwijderd wordt.
Dat zeg ik, als jij geld hebt gespendeerd aan Warzone heb je alle reden om te klagen.

(Ook al heeft men nooit gezegd dat modes permanent zouden zijn. Ook niet dat ze NIET permanent zouden zijn overigens).

Ik geef alleen aan dat ik weinig reden heb om te klagen omdat ik zelf geen cent heb uitgegeven. Zijn er genoeg die wel moord en brand schreeuwen maar ook zelf niets hebben betaald. Beetje hypocriet vind ik dat.
Ben het helemaal met je eens, ik geef ook alleen aan dat als ze wat transparanter zouden zijn over hoe en wanneer er een spelmodus veranderd gaat worden het een hoop geklaag gaat schelen. :9
Ja de communicatie hierover doen ze buitengewoon slecht. Lijkt wel alsof hier helemaal niet over nagedacht is.

Ben het er overigens ook niet mee eens hoor wat ze doen. Doe niet zo moeilijk, introduceer gewoon 1,2,3 en 4 modes en evt, wat extra roterende modes.

Ze hebben nu zoveel spelers, gooi gewoon alles open en maak mensen blij i.p.v. vanaf het allereerste moment mensen bullshitten met limited offers en al die andere debiele retentie tactieken. "LOG SNEL NOG EENS IN WANT MORGEN KAN JE FAVORIETE SPELMODUS WEER WEG ZIJN".

Maar goed, ik ga hier op internet niet heel moeilijk over doen omdat ik het voor niks speel.
Als je een nieuw speciaal biertje koopt op het terras voor 5 euro en de smaak bevalt je niet ga je dan ook klagen? Lijkt me niet, dan bestel je daarna gewoon eentje die je wel bevalt. Battlepass ben je een tientje kwijt maar je krijgt er wel wat meer minuten plezier dan van 1 biertje voor terug.
Deze vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op.

Ze hadden trio's weggehaald voor S3. Een dag later zat het er weer in na een hoop gezeik. Als jij die dag erna de S3 battlepass koopt kon je redelijkerwijs vanuit gaan dat die trio modus bleef bestaan. Vervolgens is de modus doodleuk een paar dagen later er weer uitgehaald.

Dit is alsof jij:
* Bij een terras aan komt die gisteren nog wel open was op dit tijdstip en een biertje besteld en men zegt "sorry meneer het terras gaat vandaag wel dicht"
* Bij een beetje aandringen van jou zegt men "ok meneer u mag toch een biertje drinken op het terras"
* Vervolgens bestel jij een biertje en geniet je ervan.
* Je biertje is voor de helft op en men komt aan de tafel, pakt uw biertje weg en sluit het terras.
* Vervolgens krijgt u de boodschap "ach meneer u mag ook binnen nog een cola komen drinken"

Vervolgens wordt jij boos en zeg je "Ja hallo mevrouw ik heb dit biertje besteld in de veronderstelling dat ik dit op mocht drinken op het terras. U zei zelf nog dat ik het hier wel op mocht drinken".

Waarop de vrouw zegt "Zeik niet zo, u kwam toch om iets te drinken? Cola is ook drinken en binnen smaakt dat drankje ook prima".
Het is een grappig spel, maar de solo mode mag eruit wat mij betreft.
Dit is echt campingsimulator 1.0, maakt niet uit welk random gebouw je in loopt, er zit altijd wel een of andere droeftoeter in een donker hokje.
Van mij mag de solo mode er ook uit. Duo, Trio, Quads.

Solo is net zoals de normale MP vol met campers.
Je moet inderdaad voorzichtiger zijn met solo mode, maar ik speel bijna dagelijks wel een potje Solo en tot voor kort trio met vrienden. Maar je strategie moet je gewoon wat aanpassen met solo, als je dat doet is het best leuk. Heartbeat sensor, shotgun/rocketlauncher/handgranaat/C4 en je komt al een heel eind ;)
Ik snap sowieso het hele playlist systeem in een game niet. PUBG doet dit ook. Het lijkt wel alsof ze beperkt serverruimte hebben en daarom moeten kiezen wat ze gaan aanbieden.
Zo had ik laatst (voor Warzone) per ongeluk Black Ops 4 gekocht, met de kennis dat die tijdens de Beta een solo modus had. Eenmaal geinstalleerd wat die Solo modus (ook een playlist dus) nergens te bekennen.

Waarom zetten ze de basic gamemodes niet vast (buiten een playlist), en gebruiken ze de playlist daarnaast voor overige (tijdelijke) gamemodes. Dan weet je als speler dat je altijd als Solo, Duo, Trio of Squad kan joinen.
Ik geloof dat Halo op de Xbox hier als eerste mee kwam met het concept. Destijds was het goed geimplemteerd, je kon zelf kiezen uit bepaalde playlists die elk een paar varianten van levels en/of game modes aanbieden. Had je zin in alleen CTF /team praktijken, is er een playlist voor bijvoorbeeld.

Server ruimte lijkt me sterk in deze tijdperk dat dat een beperking zou zijn. Klinkt eerder alsof men bij Infinity Ward gewoon opgedragen krijgt om zoveel mogelijk variatie te doen, omwille van het variatie om men engaged te houden. Traditioneel gezien wil je niet al teveel queues omdat je dan je player base teveel zou verspreiden en matches langer duren om te vormen. Al lijkt me dit geen probleem met de player base van COD.

Wat dat betreft kan ik de jongens van Respawn wel waarderen met hun standpunt bij Apex Legends. "onze visie is 3 man squads, that's it" - behalve 1x een uitje met een solo queue voor 2 weken. Terwijl nu IW al overstag ging met requests voor "player queue x" en je nu in korte tijd alles tussen 1 en 4 man hebt gehad.
Duos is nog niet geweest hoor..
Die over-powered vrachtwagens zouden ze beter wat aan kunnen doen imo
Jep, gisteren tikte iemand uit stilstand met de zijkant van de vrachtwagen tegen me aan, instant death. Het leek alsof de vrachtwagen een exploderend schild had, want m'n character vloog daadwerkelijk tien meter verder alsof er C4 onder m'n voeten lag.
Vrachtwagens zijn echt op nu evenals die jeeps. Hebben de draaicirkel van een motor man.
Heeft het niet te maken met engine UI limitaties? Hier loopt BFV ook tegenaan namelijk.

In het UI menu van Warzone waar je kan kiezen voor BR solo, quad ect. heb je aan die linkerkant, van boven naar onder, een x aantal gelimiteerde plekken voor gamemode opties. (laten we voor het gemak even zeggen dat dit er max 5 zijn want ik weet het niet uit mijn hoofd). Voeg je daar een 6de optie aan toe dan is daar in het UI menu simpelweg geen ruimte voor omdat de UI al "vol zit" met het max aantal gamemodus. Dus moet 1 van de 5 opties geschrapt worden om de nieuwe te kunnen toevoegen. Zou ook direct het antwoord zijn op de vraag waar duo's blijft aangezien die een vaste plek moet krijgen maar niet in de UI erbij past en dus Infinityward nu de UI aan het redesignen is.
We hebben het hier niet over d3 minste gamedeveloper. Ik denk dat een 6e of 7e menu optie er met een uurtje wel inzit hoor.
Ik ben zelf grafisch vormgever en dan is het antwoord zeker, helemaal met je eens! Maar er gebeuren gekkere dingen die niet kunnen vanwege engine mogelijkheden/limitaties. Zo kan DICE in BFV geen double xp weekends doen voor die game omdat die engine niet zo is gemaakt. Zou je ook van zeggen; paar uurtjes, maar helaas ze hebben zelfs een statement gemaakt dat het vanwege in-game problems/limitations gewoon ook niet eens aan gaan beginnen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee