Call of Duty: Warzone heeft zes miljoen spelers na 24 uur

Call of Duty: Warzone heeft binnen 24 uur het aantal van zes miljoen spelers bereikt. Daarmee stijgt de populariteit van de gratis speelbare battle-royalegame veel sneller dan die van de Apex Legends en Fortnite in het begin.

Call of Duty: Warzone verscheen dinsdag en op Twitter meldt het Call of Duty-account het aantal spelers. Het is niet bekend hoeveel spelers al in het bezit waren van Modern Warfare en hoeveel mensen de gratis uitbreiding los hebben gedownload. Het spel is gratis beschikbaar voor de pc, de PlayStation 4 en de Xbox One.

Analist Daniel Ahmad vergelijkt de cijfers met de cijfers van Apex Legends en Fortnite toen die games net uitkwamen. Eerstgenoemde game had begin vorig jaar na een dag 2,5 miljoen spelers en na drie dagen tien miljoen spelers. Van Fortnite zijn geen details bekend van de eerste dag; na twee weken stond de teller op tien miljoen spelers.

Fortnite groeide uiteindelijk uit tot een spelersaantal van meer dan tweehonderd miljoen, door de toevoeging van mobiele versies. Call of Duty: Warzone zal zo'n mobiele variant vermoedelijk niet krijgen, want er is al een mobiele Call of Duty-game met battle-royalemodus. De Android-versie daarvan alleen al is al meer dan 50 miljoen keer geïnstalleerd.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

12-03-2020 • 07:55

134 Linkedin

Reacties (134)

134
124
38
1
0
47
Wijzig sortering
Bij mij blijft de game vooralsnog alleen maar crashen...
Anoniem: 25604
@JoohanV12 maart 2020 08:54
Één issue bij Modern Warfare 2019 is, dat je genoeg virtueel geheugen moet hebben ingesteld. Als jij zelf het beheer daarvan doet i.p.v. het door Windows te laten doen en je pagefile is te krap ingesteld, dan krijg je random crashes. Misschien is dit het geval bij jou? Het internet staat vol met berichten over random crashes bij COD MW 2019, oplossingen variëren van Amsterdam tot Tokio. Bij mijn kennissen was het bovenstaande de oplossing. "Wij Tweakers" hebben vaak de behoefte om Windows zoveel mogelijk naar onze hand te zetten. :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 25604 op 12 maart 2020 08:57]

Voor veel volk heeft de Warzone update een goed werkende game omgetoverd in een crash fest met willekeurige crashes naar desktop zonder foutmelding. Dat heeft hoogstwaarschijnlijk weinig te maken met page files en meer met een probleem in de update zelf.
doet me denken aan de RDR:2 launch. Die was ook erg beroerd. Hier lag het issue bij zowel de maker als drivers.
Als jij zelf het beheer daarvan doet i.p.v. het door Windows te laten doen en je pagefile is te krap ingesteld, dan krijg je random crashes.
Je moet je pagefile dan ook gewoon op standaardinstellingen laten staan. Heeft niks met Call of Duty te maken dat je dan crashes krijgt, dat is een bekend probleem.
Anoniem: 25604
@Wolfos13 maart 2020 07:51
Je móet niks. Er kunnen redenen waarom je een pagefile niet op standaard ingesteld hoeft te hebben. Als je weet wat je naast het aanpassen ook moet controleren. Als je systeemdisk bijvoorbeeld te klein is, als je de pagefile met een vaste grootte wil definieren, als je de pagefile alleen op een (Gedefragmenteerde) snelle schijf wil hebben, als je de pagefile bij het afsluiten leeg gemaakt wil hebben en bij de volgende start van de computer dus ook leeg is (security), allemaal unieke redenen waarom je thuis of in een organisatie e.e.a. moet aanpassen aan de standaardinstellingen.
Derp |:(

Dat ik daar niet op gekomen ben.. dat was destijds met bf3 ook het probleem..

Bedankt voor de reminder.
( al moet ik zeggen dat het allemaal veel minder is geworden van 16gb naar 32gb )
Ik had dit ook. Ik had 1 reep geheugen tijdelijk uitgeleend en ook steeds page file errors. Nu zitten er weer 2 in en 32gb en de game draait probleemloos.
Heb gisteren ook geprobeerd een potje te spelen, maar ook alleen maar crashes.

Toch maar de driver van de grafische kaart ge-update en daarmee was het probleem bij mij weg.
Ik kon een heel potje spelen zonder enkele problemen. Misschien het proberen waard als je dit nog niet gedaan hebt.
bij mij gaf ie aan bij opstarten dat het beter was eerst de grafische kaart drivers te updaten dus heb dat gedaan. heb 2 rondes gespeeld zonder problemen. enige probleem is mijn skills (in warzone) :P
Idem hier... Sinds de update warzone willen spelen en continu disc error. Voor de update geen problemen.
en wat heb je er al aan gedaan :p?

na een herinstall waren bij mij alle problemen weg!
Idem hier. Eerst verplichte driver update (RTX 2080), daarna DirectX errors (rivatune, msi afterburn etc moet allemaal uit staan) en nu random desktop crashes zonder foutmelding. Niet te spelen jammer genoeg. Op PS4 prima, maar ontzettend lage FPS en lelijke graphics. Hopelijk worden de crashes gefixt want het speelt wel echt top op PC.
Heb je meer informatie? Krijg je een fout met een crash? Wat zijn je specs?
Videokaart geupdate?
Het is net wat anders dan de andere BR shooters en dat in positieve zin. Ik heb in tijden niet meer zo'n lol gehad. Het is ook meteen cross play dus je kunt je console peasant vrienden uitnodigen en samen dood gaan :P
Ik snap eerlijk gezegd ook de negatieve comments niet, voor mij is het de beste battle royale tot nu toe. En ik heb Mordern Warfare niet gekocht. Ook vind ik de Gulag een erg leuk idee. En cross play maakt het inderdaad helemaal af. :)
Helemaal mee eens, Gulag en buybacks maakt het minder erg om gelijk dood te gaan. Noob friendly.
Niet alleen noob friendly, maar ook wat leuker als je gelijk aan het begin dood gaat en je team gaat nog steeds voor eerste. Kun je weer 20 minuten toekijken... :P
Het is wat nieuws en gratis.

Dacht dat ik met 20gb download klaar was maar toen ik het spel opstartte bleef installatie op 0% hangen. Bleek dat er nog eens 80gb gedownload moest worden. Bij de PS4 staat dit dan onder de meldingen.
Het lijkt (naar mijn idee) erop dat je de hele game download ipv alleen het warzone gedeelte, beetje bullshit naar mijn idee, 110 gb.. sjees.. het is nog niet zo lang geleden dat een game op 1 cdtje paste...
Toen ik voor het eerst CoD installeerde moest ik 160GB downloaden. Dus gok niet dat je met Warzone standalone de hele game download
Het Battle Royale gedeelte van Fortnite is anders ook wel een dikke +/-60GB...
Dat ga ik dus niet doen. Mijn maandlimiet is 200 GB, waarvan het gezin zowat 150 nodig heeft.
Mooi land dat België. :')
Ik zou echt knettergek worden als ik dit soort keuzes zou moet maken.
Er zijn tegenwoordig al wel unlimited abonnementen te krijgen daar? Of bijvoorbeeld 's nachts downloaden, want dat gaat dan niet van je bundel af toch?
Hangt af van de provider. Dat 's nachts downloaden is alleen bij Telenet kabel. Is wat historisch gegroeid omdat die vooral vroeger grote drukte per lus (een of verschillende straten kwamen samen in zo een lus) opmerkten tijdens de piekuren (tijdens de kantoren en net na werk/school).
Om dit wat te ontlasten werd het volume 's nachts niet of (zoals op dit moment) voor de helft geteld.
Er zijn inderdaad al verscheidene opties om geen limiet meer te hebben voor aanvaardbare prijzen (nog steeds duur tov buurlanden) maar vaak is de situatie in het huis volledig afgestemd op ofwel (TV/coax)kabel ofwel koper/telefoonlijn. Het andere laten binnenbrengen is soms heel duur (er moet gegraven worden van aan de straat) en soms onmogelijk (huurhuis of appartement en huisbaas wil het niet).
Soms is een andere provider zelfs niet beschikbaar waar je woont.
Dat is gewoon een gierig mens :9 Voor amper 10 euro per maand meer, heb je ongelimiteerd internet in belgie . En een beetje gamer die gamer is heeft zoiets al jaren. Het hoeft zelfs eens geen 10 euro meer te kosten, genoeg providers die grote limieten gebruiken dat je nooit kan op kan krijgen.

Neemt niet weg dat nederland veel verder staat op vlak van prijzen. Belgie is gekloot met maar 3 providers vandaar te hoge prijzen. Maar de mogelijkheid bestaat zeker wel om ongelimiteerd te downloaden, zo'n apeland zijn we nu ook weer niet :+

Btw niet al te serieus opvatten over dat gierig zijn, zelf jaren zo'n limiet gehad van 200 giga. Ben namelijk zelf een gierig mens :9
Maar de mogelijkheid bestaat zeker wel om ongelimiteerd te downloaden, zo'n apeland zijn we nu ook weer niet
Ahh vandaar, ik dacht al. :P
Ik ben ook gierig en zat bij Scarlett ;) 40€ per maand
Ik gebruik zelf de term "prijsbewust". ;-)
Aanvulling op de andere antwoorden: enkel coax in dit huis; ruim snel genoeg internet, digitale tv opnemen (huurbox van provider) en vaste telefoon. Samen 70 euro/maand (dankzij enkele kortingen). Mobiel: 4 herlaadsims, samen zowat 10 euro/maand.
Doe gerust haalbare suggesties voor verbetering. Thx!
ja dat woord prijsbewust dat kenne we wel als nederlanders.... :*)
Bij wie zit je dan van provider?
Coax is van Telenet, enkel Orange huurt die ook. Installatie van ander type kabel eet een groot deel van het prijsvoordeel op.
Ja maar welke formules heb je dan?
De reden zal zijn dat (bijna) alle multiplayer levels verwerkt zijn in de BR modus. Ook alle characters, guns en alles wat erbij hoort zit erin. je eigen classes pas je gewoon toe. Dus het is ook praktisch de gehele (online)-game.
Klopt, ik was ook verbaased. Je dow load het volledige spel, ook als je hem niet gekocht hebt en dus alleen Battle Royal wilt spelen.

Zou eigenlijk niet weten waarom het het volledige spel wordt gedownload, misschien als je ingame het volledige spel aanschaft (kost hier £35), dan hoef je het niet helemaal te downloaden??
Het volledige spel downloaden bij release was iets van ±160GB. Inmiddels neemt het spel over de 170Gb in op mijn SSD.

Dus het hele spel heb je echt nog niet gedownload. Maar veel van de warzone map is wel hergebruikt uit de losse maps van de main game.

Voor mensen die de main game al hadden was de download ±20gb
Zoveel data, ik ben benieuwd hoelang je van deze game plezier zal hebben.En dan bedoel ik zonder online te gaan.
Of is het spel alleen bedoelt voor online gaming?
Er zit een single player campaign bij, echter moet je een internet verbinding hebben om in te loggen om in het hoofdmenu te komen.

Ik deed ±6 uur over de campaign geloof ik. Maar ik heb het spel juist gekocht voor de online multiplayer. Is de eerste campaign van cod & bf die ik uitgespeeld heb en heb er toch een stuk of 4 a 5 gespeeld O-)
In de Warzone modus worden enorm veel assets (nagenoeg complete Ground War maps, alles wapens, vehicles etc) van het "normale" spel gebruikt. Dat is waarschijnlijk de oorzaak van de grote download, zelfs voor enkel Warzone.
Ik moet zeggen dat ik naar mijn idee precies in de doelgroep zit:
- BR spreekt mij al langer aan maar de games die dat voor Warzone deden niet.
- Call Of Duty schieten en lopen spreekt mij aan maar de modus zijn me te snel en te vluchtig.

Warzone dus gelijk geprobeerd en direct plezier mee gehad, de map is groot en divers, de aanpassingen aan het BR systeem (de gevangenis bijvoorbeeld) zijn leuk en het heeft dus de feel van een COD game.

Dit gaat mij nog een hoop tijd kosten :)

[Reactie gewijzigd door Donstil op 12 maart 2020 09:46]

Precies dit deel ik ook! Ben zeer benieuwd als ik hem dit weekend voor het eerst zal gaan opstarten
Lees zo veel comments hier van mensen die de Gulag vervelend vinden.

Ik snap er niks van? Vind het echt een top functie sinds BR's .
Het idee erachter is een beetje gek want waarom zou ik random in een gevangenis komen als ik eigenlijk dood ben. Maar het werkt echt top. Je lot ligt tenminste in je eigen handen zeg maar ipv dat je pech kan hebben met de loot die je hebt gevonden.

Ben een vervent BR speler en vind deze echt top. Verschillende toevoegingen die voor een BR uniek zijn maakt deze game in zijn algemeenheid Uniek en bevalt me echt super goed.

Enige wat ik graag gezien had is een apart level voor Warzone en niet Multiplayer en Warzone samen. Maar dat ben ik persoonlijk.. andere zullen het vast wel weer beter vinden juist.
Na eindelijk de 110gig naar binnen te hebben gehengeld een half dagje gespeeld (verplicht thuiswerken ;) )

Mijn eerste bevindingen zijn zeer positief. Server draait soepel graphics zijn echt goed voor de grootte van de maps en aantal spelers.

Wat mij het meeste bevalt is dat de gameplay best basic is. Overleef als laatste, zoek wapens of geld en gebruik je killstreaks. Niet dat chaotisch gedoe zoals bij fortnite waar je aan het schieten en bouwen tegelijk bent.

Ik zie hier wel toekomst in.
Is te verwachten, hoor enkel goede berichten van de multiplayer. Dat verspreid natuurlijk en als dan de BR free to play wordt aangeboden willen veel mensen die doorgaans andere BR's spelen toch even proberen of dit een goede is.

Wat Warzone uniek maakt (naar mijn mening) is dat het aspecten van andere BR's combineert en dit is ook nog eens top gedaan! Daar komt nog een money system bij met contracts die je kan voltooien om extra geld te krijgen (ingame) om upgrades, killstreaks of zelfs revives te kopen. En andere gave features zoals als je binnen 18 minuten dood gaat, kom je in "gulagg" een soort gevangenis waar je 1v1 een gevecht aan gaat om terug in de game te komen. Je vecht dus letterlijk om leven of dood in een soort gevangenis.

Al met al super game, met nog wat kleine bugs (grote nog niet ontdekt) maar niet vergeten dat het pas een dag of anderhalf online is. Ik vind het zeker een aanrader.
Gave features? Meningen mogen gelukkig verschillen. Ik had gehoopt op een batte royale shooter punt. Niet een game met allerlei bullshit features die alleen maar afleiden van waar het om zou moeten gaan.

Ga je dood? Geen probleem je kunt gewoon respawen, 2x zelfs :/
Al een Escape from Tarkov gespeeld? Dat misschien meer wat je zoekt. Dood betekent alles kwijt en opnieuw beginnen. Pubg maar realistischer.
Ga je toch lekker PUBG spelen, probleem opgelost.
Die zijn er al genoeg. Om je te kunnen onderscheiden moet je toch echt iets unieks toevoegen naar mijn mening. Dat het vergevend is, verhoogt voor mij het speelplezier. Als je binnen minuut dood gaat en weer alle laadschermen door moet verlaagt het speelplezier.
Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg andere battle royale games. Voor elk wat wils zou ik zeggen.
Inderdaad dat was ook wat mijn eerste indruk, speel geen call of duty MP dus als ik dan gulag/bombardementen/geld/lootboxes zie dan denk ik toch hmm heel arcade achtig.
Prima toch, je bent vrij om lekker wat anders te spelen, dit is CoD, geen ARMA.

Komt wat bot over maar waar komt je blijkbaar verkeerde verwachting vandaan, iedereen die CoD al 10 jaar kent weet wat je kan verwachten en dat is een arcade shooter met killstreaks.
Nee hoor niemand hoeft het te spelen of leuk te vinden. Val meer over het creeren van onrealistische verwachtingen die niet in lijn met de hele gameserie die er al 10+ jaar is, en dat dat dan hier geventileerd moet worden alsof het aan iets anders dan jezelf ligt.

Alsof je in de zomer naar Madagaskar gaat voor een skivakantie en dan zeurt dat er geen sneeuw ligt.
Zeg ik ergens dat je niet mag reageren? Zeg ik ergens dat je geen mening mag hebben? Waarom mag ik daar van jou dan geen mening over vormen/ ventileren? Lees eens terug hoe opgefokt je reageert terwijl er wat vragen gesteld worden 8)7

Als je geen reacties wilt of alleen van medestanders zit je hier gewoon verkeerd (net als dat je in COD verkeerd zit als je een non arcade shooter wilt spelen), iedereen is vrij om op elkaar te reageren, uiteraard wel met regels.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 maart 2020 15:22]

Je kan stellen dat ik bot ben maar zo begon het niet, het begon met een oprechte vraag waar ik al bij aangaf dat het niet bot bedoeld is. Als jij dat toch bot vindt dan sorry daarvoor.

Maar no hard feelings verder hoor, jij zal plezier hebben aan andere games waar ik waarschijnlijk geen plezier in hebt en andersom.
Persoonlijk vind ik het gewoon weer de zoveelste Battle Royal waar iedereen z'n eigen truukjes en sausje overheen gooit, net als we jaren achter elkaar in iedere game een zombie modus kregen voorgeschoteld.
Ik vind het niets meer dan weer ééntje die mee lift op de Battle Royal hype.
Maar dit is natuurlijk niets anders dan mijn persoonlijke mening, iedereen die het leuk vind moet het vooral gewoon spelen.

Daarnaast heb ik nooit iets met Call of Duty gehad maar dan heb ik het vooral over de multiplayer, Single players/story modes kan ik in dit soort games vaak wel waarderen en vind ik leuk om te spelen mits het goed gedaan is natuurlijk.

Sowieso vind ik Battle Royal(s) gewoon een DM of TDM in een krimpend veld/map.
Nogmaals niets meer dan mijn persoonlijke mening.
Ach ja het is gratis en iedereen wil het eens proberen.

Ik ook en qua graphics is het deftig : beweging is goed, schieten is wat arcade achtig en door de redelijk grote mappen zijn er wel een heleboel heel dode momenten. Intro filmpjes bij elke game is belachelijk en de wachttijden voor matches is toch redelijk lang zelfs als er zoveel volk wil spelen.
De gulag en zeker het loadout systeem vond ik maar niks, zeker dat laatste heeft een pay 2 win geurtje waarbij diegene die het volledige spel hebben toch een serieus voordeel krijgen.

Vond het wel leuk om eens te doen, zal wel nog wat games erin spelen , maar pubg blijft toch voor mij een heel pak beter , dit is eerder een arcade achtige BR shooter zoals fortnite.

[Reactie gewijzigd door k995 op 12 maart 2020 08:18]

Het heeft toch gewoon dezelfde graphics als de normale multiplayer?
Is alleen een nieuwe en grotere modus of hebben ze de graphics naar beneden gezet.
Graphics zijn hetzelfde . 144 FPS constant hier
Ik denk dat het wel anders is, aangezien het een grote map is met heel veel spelers. Dus verwacht dat er wel aanpassingen gedaan zijn tbv de performance.
Ah dat is teleurstellend als het een downgrade zou zijn, had juist wel zin om een keer BattleRoyale te spelen met de graphics van Mw. Heb normaal een grote hekel aan battle royale modus en speel het nooit, alleen bij Mw leek mij het wel interessant.
Graphics zijn hetzelfde, performance lijkt ook hetzelfde te zijn.
Game mechanics zijn wel iets anders, maar dat is prima.
Ik had juist het idee dat de graphics wat minder waren, overigens geen enkel probleem, ziet er nog steeds 10x beter uit dan PUBG en het loopt veel soepeler.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 maart 2020 09:23]

Graphics qua details zijn hetzelfde maar de assets binnen de map zijn wat minder dense qua details dan de kleinere normale MP mappen. Denk aan zaken als minder rotzooi op straat, minder kapotte autos etc.
Geen idee heb de gewone versie van modern warfare niet.
die heb je wel nodig om Warzone te spelen toch?
Nee dat is niet nodig je kunt de game gewoon downloaden (80GB)
En als je de game al hebt gekocht moet je nog 20GB downloaden
Nee is standalone
Nee, Warzone is standalone ook te spelen. Je hoeft dus de game zelf COD Modern Warfare niet te kopen om te kunnen spelen.
Dat is het mooie aan Warzone en de bijkomende grote playerbase die daar bij hoort.
Aan de ene kant ben ik het met je eens, maar aan de andere kant is het juist een heel goed iets om de playerbase op te krikken. Zo zorg je er namelijk voor dat er veel mensen kunnen spelen en is de kans groter dat mensen blijven hangen omdat de game minder snel 'leegloopt'. En games kunnen blijven starten omdat er genoeg mensen joinen om de lobby vol te krijgen.
Al vind ik het wel logisch dat mensen die de game hebben gekocht een klein voordeel hebben. In dit geval de loadouts die al vrij gespeeld zijn met guns en attachments.
Had nog niet eens bedacht dat de custom-loadout drop voor spelers van de gratis versie (zeker in het begin) waardeloos zijn gezien die geen enkele gun attachments hebben ge-unlocked, en dit ook moeilijk kunnen gezien je willekeurige wapens krijgt in de match. Ik weet alleen niet of je in Plunder wel zelf je wapen kan kiezen (nog niet gespeeld). Dat zou dat probleem eventueel weet oplossen.

Of net als bij custom matches alles gewoon unlocken. Al kan je natuurlijk ook "blueprints" vrijspelen (battlepass) of natuurlijk kopen met codpoints om een gun met attachments te krijgen.

Maar om het pay2win te noemen vind ik persoonlijk wat te ver gaan. Pay2win staat voor mij voor een oneerlijk voordeel wat niet te overbruggen is door gewoon "beter" te zijn dan je tegenstander. En dat is hier toch echt niet zo

edit: In Plunder kan je wel je eigen load-out kiezen en dus prima guns lvl'en die je wil gaan gebruiken als custom load-out voor Warzone

[Reactie gewijzigd door cardboardgenie op 12 maart 2020 11:33]

De gulag en zeker het loadout systeem vond ik maar niks, zeker dat laatste heeft een pay 2 win geurtje waarbij diegene die het volledige spel hebben toch een serieus voordeel krijgen.
Gulag vind ik zelf juist een hele vette toevoeging :)

En dat P2W ruik ik niet, heb wel vrijwel alles unlocked en die drops kunnen mij persoonlijk gestolen worden, ingame vind je zat goede wapens.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 12 maart 2020 10:14]

Van de 4 games en elke keer toch bij de top 20 nog maar 1 keer een deftige sniper rifle gevonden.
gast waarmee ik speelde haalde die na 5 minuten gewoon uit een drop tja.

Voor mij is dat toch gewoon pay2win hoor, dit geeft een enorm voordeel enkel en alleen omdat je het volledige spel hebt.
Ben nog geen 1 keer gekilled door een sniper na 10+ potjes, dus misschien dat ik het daarom niet zo ervaar.

Het grootste voordeel wat die mensen hebben is waarschijnlijk de eerder opgedane ervaring. Daarnaast is er al prima sniper-loadout als je de game voor het eerst opstart. Dus je zit ook niet met lege handen...
Hm dus je vind dat een groot voordeel? Die sniper heb je ook in zo’n standaard loadout dacht ik. Je moet het eigenlijk zo zien: degene die MW gekocht hebben zijn gewoon eerder begonnen. Niks pay2win aan hoor. Dus als nu iedereen bij de lancering dit spel gaat spelen, en jij stapt een half jaar later in, dan is de game pay2win, omdat die allemaal hun loadouts unlocked hebben? (Wat je overigens makkelijk kunt doen in plunder). Zou het een ander verhaal gevonden hebben als je als f2p player maar 50% xp kreeg ofzo. Dan zou ik je gelijk geven, maar degene die t spel gekocht hebben unlocken net zo snel als degene die m niet gekocht hebben.

Je kunt geen wapens kopen ook niet als je het spel gekocht hebt, noch kun je xp kopen of xp boosts kopen. Ja je kunt een battle pass kopen, maar dat geldt net zo goed voor de free2play spelers.

Conclusie: zie de kopers van het spel als “backers” van een crowdfunding project. Backers krijgen de producten vaak eerder. Voor de rest blijft het hetzelfde product, alleen hebben de backers extra speltypes om te proberen.
Dit is niet in Battle Royal zo, daar moet je gewoon allee zoeken. In plunder begin je wel in voordeel, maar dit wordt gefilterd met mensen die het volledige spel ook hebben.
Jawel hoor je kan die loadouts gewoon kopen via kisten .
Is imho toch pay2win, je heb betere loadouts als je het volledige spel gekocht hebt .
Niet echt, want als jij de base game hebt en niet bepaalde weapons grind, heb je er nog niets aan. Ik heb 5/6 dagen speeltijd in CoD:MW en dus alles maxed out, als ik nu Warzone ga spelen, en geen loadout drops vindt of kan kopen zit ik nog steeds op hetzelfde level als degene die geen MP gespeeld heeft.

Ik heb moeten grinden voor de mijn loadouts, niets pay2win.
CoD blijft voor mij een te over-the-top arcade shooter. Vond de eerste 2 delen te leuk, daarna kreeg het steeds meer (voor mijn gevoel) een kiddygame gehalte. Voor de mensen die het leuk vinden gun ik het ze, ik blijf zelf bij de iets tactische/realistischere shooters.
Ik weet niet of je het nieuws een beetje gevolgd hebt, maar deze huidige CoD is dus weer heel erg terug naar de roots gegaan. Geen felle kleurtjes en exo-suits meer en niet meer zijwaarts over muren kunnen lopen etc. Voor veel mensen die vroeger CoD gespeeld hebben en gestopt zijn omdat de serie te 'kiddy' werd, is Modern Warfare weer erg goed te pruimen,
Vroeger competitief CoD1 en 2 gespeeld, de huidige Modern Warfare is inderdaad wel beter dan de bagger die ze de voorbije jaren hebben durven uitgeven. MAAR om te zeggen dat deze titel wel te pruimen valt ... daar heb ik toch nog sterk mijn twijfels over. Er zitten nog een hoop issues in dit spel van bij release die ondertussen al lang aangepakt hadden moeten zijn.

Maar in de plaats daarvan komt de dev gewoon af met cosmetische shit (tegen betaling in de store) of nieuwe maps (die redelijk bagger zijn).

Ik heb het gekocht, en redelijk wat gespeeld ... het heeft potentie maar verliest toch uiteindelijk in mijn ogen vanwege de slechte manier dat de dev omgaat met de community. Ze zijn afgestapt van het DLC verhaal, maar geld opbrengen heeft toch nog steeds een hogere prio dan een product afleveren en de nodige aftercare geven (bugfixes).
Zeker weten! Speelt heerlijk weg. Na jaren weer een CoD gekocht
De huidige CoD is allesbehalve kiddy.
Ja ik heb het gister ook even gespeeld op de PS4...maar het voelt net zou kneuterig en houterig aan als Pubg (de besturing, het aimen). Ik geef het vanavond nog 1 kans, maar anders gaat ie er weer vlug vanaf.
Iets als PUBG vergelijken op het gebied van besturing en aimen met COD is toch wel erg vergezocht in mijn mening :+ . Zelf heb ik ook zowel PUBG als de nieuwe COD (Warzone) op de PS4 gespeeld en COD zit lichtjaren verder dan PUBG op alle gebieden (framerate, besturing, graphics, aimen en nog veel meer).

Ondanks dat COD ook zijn tekortkomingen kan hebben is dat zeker niet op het gebied van besturing of aimen.
Ik vind juist pubg beter qua aimen en schieten , je ziet maar hoe het kan verschillen :)
Bewegen is wel beter in warzone.
Mapdesign dan weer slechter in warzone.
Is ook een kwestie van smaak, voorkeur en gewenning. Maar dit past niet bij mij iig.
Dan ben je er gewoon bizar slecht in ;)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee