'Battle-royalemodus Call of Duty Warzone is free-to-play en heeft crossplay'

Call of Duty Warzone is een losstaande battle-royalegame die gratis gespeeld kan worden. Spelers hebben Call of Duty: Modern Warfare dus niet nodig. Dat blijkt uit een speelsessie die online is gezet door een YouTuber. Ook heeft het spel crossplay tussen pc en consoles.

YouTuber Chaos zette een video van elf minuten online met details over Warzone. De video is gemaakt tijdens een speelsessie bij ontwikkelaar Infinity Ward. De video is inmiddels verwijderd en had vermoedelijk nog niet online mogen komen. Reddit-gebruikers merkten de beelden op en op YouTube staat een kopie van de video, geüpload door een ander kanaal.

Uit de video blijkt dat Warzone een losstaand spel is, dat gratis is te spelen. De vorige battle-royalemodus van de Call of Duty-serie, genaamd Black Ops, is alleen te spelen voor gamers die ook CoD: Black Ops 4 bezitten. Door de Warzone-modus gratis te maken, wil Activision vermoedelijk meer spelers aan zich binden om te concurreren met andere free-to-playgames zoals Fortnite en Apex Legends.

Uit de video blijkt dat de grote spelwereld bestaat uit een combinatie van bekende speelvelden uit de CoD-serie, waaronder Broadcast, Overgrown, Scrapyard en Terminal. Warzone-potjes kunnen tot 150 spelers bevatten en naast een solomodus is er de mogelijkheid om in teams van twee of drie personen te vechten. Volgens de YouTube-gebruiker krijgen spelers die CoD: Modern Warfare gekocht hebben speciale skins in de Warzone-game. Ook stelt hij dat de game mogelijk ondersteuning krijgt voor 200 spelers, maar dat zou nog niet bevestigd zijn.

De game lijkt ook methodes te krijgen om te respawnen. In Buy Stations op het speelveld kunnen teamleden een teamlid tot leven wekken door 4500 dollar aan in-gamegeld te betalen. Als spelers snel in een potje het loodje leggen, kunnen ze in soort nadoodse ervaring met andere 'dode' spelers vechten. De winnaar van zo'n Gulag-gevecht keert dan weer terug naar het primaire speelveld.

Wanneer Call of Duty Warzone officieel uitkomt is nog niet duidelijk, maar inmiddels is er naar verluidt een timer verschenen in het menu van het spel. Deze timer loopt op dinsdag 16.00 uur Nederlandse tijd af. Vermoedelijk zal de officiële bekendmaking dan volgen. Er verscheen in de afgelopen maanden al veel informatie over de battle-royalemodus. Het speelveld was via een omweg al te zien en een trailer hintte al naar de komst van Warzone. Een Twitter-account merkt op dat Twitch al advertenties toont voor de battle-royalegame.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

09-03-2020 • 16:54

60 Linkedin

Reacties (60)

60
56
34
3
0
19
Wijzig sortering
Er staat nu ingame een countdown online die aftelt tot morgen 16u Nederlandse tijd. https://gathering.tweaker...ist_messages/1932791/last
[Afbeelding]

[Reactie gewijzigd door Bobbreede op 9 maart 2020 16:59]

Dank, toegevoegd :)
Hij is nu officieel aangekondigd:
https://youtu.be/0E44DClsX5Q

Morgen te downloaden om 16:00 voor Modern warfare bezitters, en vanaf 20:00 voor diegenen die MW niet bezitten.
[edit] tijd aangepast

[Reactie gewijzigd door VictorLoxley op 9 maart 2020 20:06]

11AM EDT is toch 16u onze tijd?
Vraag me af hoe dat crossplay gaat werken uiteindelijk. Want het lijkt mij dat je als console speler wordt afgeslacht door iemand met een muis en toetsenbord? Tenzij de console speler alsnog de assists krijgt zoals normaal.
Crossplay is al mogelijk (en staat automatisch aan) in de gewone multiplayer van CODMW. Daar merk je weinig van als PC speler, de meeste console spelers kunnen aardig meekomen en hebben soms zelfs een klein voordeel op je door de aim assist. Enkel in de killcam zie je door de stabiele manier van kijken/bewegen dat je met een console speler te maken hebt .

Ik weet dan niet hoe een console speler dit ervaart, maar het lijkt vrij eerlijk. En er is niemand die je verbiedt een muis en toetsenbord op je console aan te sluiten.
Sowieso kan je het ook gewoon uitzetten, met uitzondering van de grote play modes (wegens het aantal mensen die nodig zijn).
Op console krijg je inderdaad assist, maar met muis draai je alsnog sneller.
Dat terzijde, de nummer 1 of 2 speler van Apex Legends was iemand die met controller speelde op PC.
Fair of niet, volgens mij kan je het aan of uit zetten.
Op console kan je je sensitivity ook aanpassen, dit doen alleen de casual players in het algemeen niet. Vroeger toen ik alleen console speelde had ik dit op max. Dat is een stuk sneller dan dat in pc kan hanteren.

Door de aim assist is dit heel goed controleerbaar.
Crossplay is nu ook al actief in de multiplayer. Je merkt er echt niet veel van dat je tegen verschillende input speelt. En moet zeggen dat het ijzersterk in elkaar zit dat crossplay, je kan het ook uitzetten mocht je willen.

Maar sommige gasten met controller zijn echt super snel en met de aim-assist die je erbij krijgt is het soms nog knap lastig te winnen van die mensen.

Bijkomend voordeel, is dat je gewoon een veel grotere playerbase hebt en het dus veel minder snel uitsterft. Groot voordeel dit en ontzettend veel zin in!
Naast de aim assist zie je veel console spelers met een XIM achtige keyboard+muis setup spelen waardoor ze auto-aim en mouse aim tegelijkertijd hebben.
Hoezo, de console maakt gewoon onderscheid tussen muis + tobo of originele controller. Deze laat daar ook pictogrammen van zien in de lobby.
Niet met een XIM of VenomX. Die emuleerd gewoon een Dualshock en wordt herkent door de PS4 en Xbone als een DS4.
Bestaat er dan geen converter die muis/keyboard input om kan zetten naar controller? (Zodat het lijkt of je met controller speelt)
Ik zou als ik met muis speel totaal niet blij worden van aim-assist. Die leidt je aim namelijk naar body, niet naar het hoofd. Vandaar dat als je "slechte" aim hebt, controller + aim-assist goed werkt, maar als je aardig kan schieten met muis en daar snel mee bent, je toch wint. Want met headshots is iemand gewoon sneller dood. Het heeft allebei gewoon zijn voordeel, maar bij muis + tobo → laat die aim-assist bij mij maar weg. Dan ben ik er toch vrij zeker van dat ik het duel win.
Het werkt meer als in dat hitboxes groter worden en bullets een soort magneten zijn.
Of beter, de kogels het ijzer, het lichaam de magneet. Maar alsnog het Lichaam dus niet het hoofd. Dus mijn verhaal klopt nog steeds :)
Headshot headboxes zijn veel groter ook. Het is fors makkelijekr om headshots te maken. Ik raad het je aan om eens een Venom X of Xim setup te proberen. Want het is evident hoe makkelijk het speelt. Tijdens de eerdere dagen van Xim etc waren de mouse controls afentoe nog wel wat iffy dankzij stairstepping muis stutters etc. Maar nu is het gewoon een dik voordeel vs normale PC spelers.
Niet helemaal. Aim assist zorgt voor een vertraging wanneer je iemand in het vizier hebt. Daardoor kun je dan makkelijker van de borst naar het hoofd mikken, iets wat normaal onmogelijk is met een controller. Als deze vertraging eenmaal in werking treedt blijf je ook makkelijker 'on target', omdat je je target makkelijker kunt volgen, ook tijdens het bewegen van je character (linker stick, dus niet je aim) en ook ietwat bij stilstand, tenminste zolang je met je rechter stick je target in het vizier weet te houden.

Ik heb nog nooit gehoord of gemerkt dat de hitboxes groter zijn. Ik heb de game op zowel de PC als de PS4.

Aim assist op een controller heeft totaal geen voordeel in vergelijking met muis. Het maakt het ook niet makkelijker, het compenseert gewoon de inaccurate sticks. Op de PC zijn er veel meer voordelen te bedenken.

[Reactie gewijzigd door CerandoX.nl op 10 maart 2020 15:45]

Het is geen traditionele aim assist (al trekt het soms wel je vizier weg als je langs iemand loopt die bijvoorbeeld prone ligt).

Het zijn zogenaamde magnetic bullets en de hitboxes zjin groter. De hitboxes zijn groter is een feit en is ook geen twijfel (en een object ter discussie). Je ziet namelik in killcams gewoon dat ernaast geschoten wordt en toch als hit wordt geregistreerd wat met muis+kb gewoon geen hit zou zijn.

Heb je wel ooit met een XIM setup of Venom X setup gespeeld? Zo niet hoe weet je nou hoe de game speelt met muis emulatie? Op de PS4 met muis emulatie is de game vele malen makkelijker dan als je direct een muis aansluit zodat de game deze herkent als muis.
Nee nooit meegespeeld of gebruikt, omdat ik niet hou van valsspelen. Natuurlijk is het eenvoudiger met muis en aim assist. Jouw aanname is voor mij zeker geen feit. Lag en lag compensation zijn daarnaast ook nog een ding.

Ik ga verder niet nogmaals hetzelfde zeggen als net.

[Reactie gewijzigd door CerandoX.nl op 10 maart 2020 15:59]

Natuurlijk is het eenvoudiger met muis en aim assist
Dat zeg ik,.....
Jouw aanname is voor mij zeker geen feit.
Maar nu weer niet?
Nee nooit meegespeeld of gebruikt, omdat ik niet hou van valsspelen.
Dus je hebt het nog nooit gebruikt dus je hebt totaal geen idee hoeveel voordeel het geeft vs een normale muis+KB op de consoles. Maar nu ben je het wel weer met mij eens dat het een voordeel opleverd. Wat is het nou?
Lag en lag compensation zijn daarnaast ook nog een ding.
Dus alg compensation bestaat niet? Je weet dat oa Activision/IW dit toegegeven hebben dat dit een factor is he? Naast dat er visuele testen zijn gedaan die dit ook uitwijzen.
Ik ga verder niet nogmaals hetzelfde zeggen als net
Beter kan je dan gewoon helemaal niet reageren als je nog nooit een Xim, VenomX, Cronusmax etc hebt aangeraakt. Maar als je in de regio leiden woont mag je best mijn VenomX even lenen en kan je mouse aim native vs mouse aim door middel van emulatie met elkaar vergelijken. Dan zal je merken dat je maar in de richting hoeft te schieten (venomX) vs precies raak (native mouse)

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 10 maart 2020 16:14]

Ik zeg toch dat lag en lag compensation een ding zijn? Dus nou juist dat je dit mee moet wegen... Het is nou juist het tegenovergestelde van een ontkenning. Jij noemt dit grotere hitboxes, maar dit is eerder lag of komt het door lag compensation.

Ja, aim assist i.c.m. een muis geeft veel voordeel inderdaad. Dat weet ik ook wel zonder het gebruikt te hebben. Ik bedoel alleen je aanname over magic bullets en grotere hitboxes.
Betreft de lag dacht ik dat je dit ook onderuit probeerde te halen.

Mensen hebben statische objecten in practice naast elkaar gezet en waarbij je met een controller/muis emulatie er net naast mag schieten en het test nogsteeds als raak. Moet je op de PC vrijwel precies raak schieten. Duidelijker kan niet lijkt mij?

Betreft magnetic bullets, een Bungie term, weet niet welke term IW bijvoorbeeld hiervoor gebruikt is gewoon standaard in console shooters sinds Halo 1.
Dan wordt je alsnog afgeknald door goede spelers. Wanneer ze het optioneel maken, of/of/en zou het prima zijn, dat is je eigen keuze.
Je kan als controller speler kiezen of je met muis en toetsenbord gematched wordt, daarnaast kan je op de console gebruikmaken van muis en toetsenbord en vice versa op de pc. In matchmaking kan je zien wie er op welk platform speelt. Wat Death aangeeft controllers komen heel makkelijk mee in matchesm et muis en tobo.
In de niet battle royale van modern warfare 2019 merk je dat verschil niet.

Ze hebben dit naar mijn mening goed gedaan en ik speel dagelijks op de pc met ps4 en xbox one vrienden en de console spelers gaan echt goed mee.

Het is niet zo dat de pc spelers domineren.
Console spelers krijgen gewoon aim-assist, zoals dat nu bijvoorbeeld ook al gebruikt wordt in Fornite. Soms is er wat gedoe over, maar in het algemeen werkt die manier van balansen tussen tobo+muis en controller gewoon prima en verhoogd het voor iedereen het spelplezier.
Nou ik heb een potje tegen pc gamers gespeelt. Wij allen met controller. We werden weggevaagd. En nee we zijn geen slechte spelers.
Het jammere is, pc gebruikers mogen geen aim assist (oftewel de wel bekende aimbotjes) gebruiken, en zonder dat wint een console gamer never ;)
Me muis gaat sneller, ik heb meer toetsen om combo`s te maken en vaak is triggeren net even sneller op de muis als op de buttons van de controller.
Maar het is wel leuk om te doen, zo zie je toch de kleine verschillen en de consoles zijn al beter erin als vroeger
In bo3 had je gewoon aim assist , En in Modern warfare ook
De Pro (pc) gamers willen de optie om het uit te zetten ;) ; "Our Clan wants the option to TURN OFF Aim Assist in our private and public competitive Clan Wars and Tournament matches! Of course... CoD MW will need to provide Rented User Custom Private Servers to control this. If not... then Modern Warfare... for all it has that's new and great... will just be another kiddie game."
Zit die timer in Modern Warfare? Dat is dan wel apart omdaar een timer in te zetten voor een losstaande game.
Ja klopt, in 't main menu staat de timer online. Daar is ook de foto gemaakt waarnaar gelinkt wordt. Er gaan geruchten dat 't de eerste week alleen beschikbaar is voor bezitters van de game en daarna pas voor iedereen. Dus misschien daarom deze keuze?
Het main menu van Modern Warfare bevatte al sinds een maand een extra 'slide' in het hoofdmenu met 'CLASSIFIED' waar nu een countdown is verschenen. Waarschijnlijk bevat MW deze game embedded, en kan je de gamemode ook los downloaden.
Jammer maar ik ga niet betalen om iemand tot leven te wekken. Ik ga daarmee ook ervanuit dat je dus die ingame dollars moet verdienen danwel kopen. Als dit het 2e is dan haal je meteen een hele grote groep van gamers al weg denk ik zo.
Alleen de goede gamers worden terug gehaald en de minder goede niet. Nou heb ik Apex legends al gezien dat dit niet altijd even goed uitpakt en gamers ook gewoon niet gaan wachten.

Misschien dat het 2e stuk, dus de na dood gamepay nog wat verschil kan maken, maar ik heb er een hard hoofd in..
Volgens mij heeft dit niks met echte dollars te maken maar puur in game geld wat je kan oppakken van de grond in-game
Misschien is het handig om even de video te kijken, ja kan in game "plunder" verzamelen (ligt net als loot verspreid op de map) waarmee je o.a. je teamgenoten kan laten respawen. Je kan ook bijvoorbeeld airstrikes etc kopen
Er is inmiddels een ingame timer online die morgen om 1600 afloopt :)
Yes goeie, heb ik nog even ingevoegd :)
Is er al iets geweten van een vermoedelijke release date?

Edit: niet goed gelezen, het staat in de laatste alinea dat het nog niet duidelijk is.

[Reactie gewijzigd door fl1p op 9 maart 2020 16:59]

En dat is nu aangepast want er staat een countdown online die morgen om 16u Nederlandse tijd afloopt. Zie ook artikel, is aangepast :)
Slimme zet f2p voor battleroyal modus, maximaal effect en dikke omzet met micro transacties en daarnaast geen versplintering wat betreft expansions enzo. Nu maar hopen dat er geen p2w is en alleen cosmetics betreft
F2P is sowieso bevordelijk om de servers vol te krijgen, nu heb je EN de MW spelers, EN de mensen die alleen Warzone willen. Aangezien het 150 tot 200 man moet zijn in één match, dan is het handig om een zo groot mogelijke userbase aan te spreken.
Komt deze modus al op korte termijn beschikbaar? (lanparty in zicht!)
Er is nu een countdown in MW zichtbaar, die loopt af op morgen 16:00.
Free-to-play wel gaaf echter mogen ze wel wat leuks toevoegen, bijvoorbeeld een skin voor een wapen voor de mensen die het spel gekocht hebben ;)
Die skins zitten al lang in het spel, ze heten "Gold" "Platinum" en "Damascus". Ik kan mij niet voorstellen dat je die kan halen in Warzone.
De heer Jackfrags heeft er een filmpje over gemaakt met duidelijk uitleg van de modus.

Klik:
https://www.youtube.com/watch?v=OEduY6af-F4

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee