Call of Duty: Modern Warfare krijgt cross-platform-play en gratis dlc

Uitgever Activision en ontwikkelstudio Infinity Ward hebben de multiplayer-modus van het later dit jaar te verschijnen schietspel Call of Duty: Modern Warfare onthuld. Daarbij werd onder meer bekendgemaakt dat de game cross-platform-play tussen pc en consoles ondersteunt en dat er geen sprake is van een 'season pass'. Alle dlc voor het spel wordt gratis voor alle spelers.

Activision en Infinity Ward deden de aankondigingen over Call of Duty: Modern Warfare tijdens het 'Multiplayer Reveal Event' dat eerder deze week werd gehouden in Los Angeles. Ter plaatse vertelden ontwikkelaars van de studio dat pc-, PlayStation 4- en Xbox One-gamers tegen elkaar zouden kunnen gaan spelen. De game kan daarbij filteren op bedieningsmethode, zodat gamers die spelen met een controller niet aan gamers spelend met een toetsenbord en muis gekoppeld worden.

De bekendmaking dat deze Modern Warfare-reboot geen betaalde downloadable content en/of season pass zal bevatten is noemenswaardig, maar niet geheel onverwacht. Na aanhoudende kritiek op verdienmodellen die uitgevers na release van een game gebruiken, kiezen steeds meer bedrijven voor een aanpak zonder betaalde dlc-pakketten of seizoenspassen. Activision sluit zich met Call of Duty nu dus aan in die rij.

Na het bekendmaken van cross-platform-play en de afwezigheid van een season pass, was er tijdens het evenement vooral veel aandacht voor de inhoud van de multiplayer-modus van het spel. Een van de kernpunten is dat er veel verschillende spelopties zijn, waarbij gamers potjes met vier, maar ook met veertig personen tegelijk kunnen spelen, op grotere maps dan gamers tot nu toe van Call of Duty gewend zijn. De game kent een aantal nieuwe spelmodi, zoals Gunfight en Cyber Attack en brengt met Headquarters een ooit populaire spelmodus terug, die sinds Black Ops II niet meer in een Call of Duty-game te spelen is geweest. Daarnaast zullen gamers in het spel maar één vorm van progressie hebben, waar de singleplayer, multiplayer en Spec-Ops allemaal aan bijdragen. Meer inhoudelijke informatie over de multiplayer-modus van Call of Duty: Modern Warfare is te vinden in de preview die Tweakers maakte naar aanleiding van de speelsessie.

Geen battle royale

De meest omvangrijke spelmodus uit Call of Duty: Black Ops 4, de battleroyale-modus Blackout, zit niet in Modern Warfare. Infinity Ward heeft vooralsnog geen plannen om een battleroyale-modus in het spel te stoppen, al werd het desgevraagd ook niet volledig uitgesloten.

Call of Duty: Modern Warfare is in ontwikkeling voor Windows, de PlayStation 4 en de Xbox One en staat voor 25 oktober op de kalender. Gamers kunnen het schietspel voor die tijd echter al wel uitproberen; vanaf 12 september begint Infinity Ward met open bètatests. Daarbij komt de PlayStation 4 als eerste aan de beurt, terwijl de andere platforms op een later moment zullen volgen.

Door Tweakers opgenomen gameplayvideo die de nieuwe spelmodus Gunfight in beeld brengt. Helaas is de beeldkwaliteit door een te laag ingestelde bitrate tijdens het capturen niet optimaal. De beelden geven echter nog steeds een goed beeld van hoe de spelmodus eruitziet.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

01-08-2019 • 19:01

79 Linkedin

Reacties (79)

Wijzig sortering
Eerst zien dan geloven. Dan kan het nog wel eens een oldschool shooter worden. Als ze maar niet na een half jaar met een zogenaamde uitbreiding aankomen voor 40 euro. :+
Persoonlijk denk ik dat hij vol met microtransacties zit aangezien ze toch dat extra geld van de season dlc moeten terug verdienen.
Uiteraard wel een maand of twee na release, je zou toch niet willen dat het in de reviews terug komt!

OT: Game ziet er goed uit, echter wacht ik het nog even af.

[Reactie gewijzigd door Rexus op 1 augustus 2019 20:37]

Crash Team Racing Micro-Fueled als grote voorbeeld!
Heb zoals altijd mixed feelings, een van de beste cod's rebooten. Maar de volgende vragen mijn bij elke release gesteld worden voor de PC Release:

1. Krijgen we dedicated servers die we zelf kunnen hosten?
2. Worden er mod tools vrij gegeven? Promod, zombies en what more?
3. Gaan ze investeren op het gebied van eSports op de PC variant? Momenteel is dit alleen console.

[Edit]
Remastered was bedoeld als reboot.

[Reactie gewijzigd door PatyYe op 1 augustus 2019 21:03]

Hij was al geremastered in 2016 en werd exclusief bij een andere CoD verkocht en zou noooooit los te koop zijn.
Maar je kan hem nu wel gewoon los kopen hoor.
En die heet 'Call of Duty: Modern Warfare Remastered'
Dus ja, ik begrijp je verwarring waarom de nieuwe game 99% gelijke naam heeft met 'Call of Duty 4: Modern Warfare'.
Het scheelt een cijfertje

[Reactie gewijzigd door DJMaze op 1 augustus 2019 20:54]

Dus ja, ik begrijp je verwarring waarom de nieuwe game 99% gelijke naam heeft met 'Call of Duty 4: Modern Warfare'.
Het scheelt een cijfertje
Deze nieuwe game heet niet Call of Duty 4: Modern Warfare, maar gewoon Call of Duty: Modern Warfare. Dus identiek aan het eerste Modern Warfare deel.
Call of Duty 4: Modern Warfare is de eerste Modern Warfare
1: Nee.
2: Nee.
3: Nee.
Dit is geen remaster maar een reboot. Wel een soort van back to the roots van wat ik begrepen had. Minder poespas, meer recht toe recht aan knallen.
Ik zag sowieso al geen wapens met allerlei fancy skins of rare huppeltjes via daken etc. Perfect zeg ik.
Het is geen remaster, het is een nieuwe game.
Mod tools? Ik denk dat je die vraag nooit meer hoeft te stellen bij een COD
Ik zou niet weten waarom ze nog dedicated servers zouden moeten doen, volgens mij is p2p de standaard tegenwoordig en dat werkt eigenlijk prima. Dit zorgt er ook voor dat op de lange termijn deze servers ook niet ge-shut worden waardoor de game helemaal niet meer speelbaar is.

In Blackout wordt je als je vroeg in de ochtend speelt zelfs gematched met spelers uit de US, daar heb ik ook nog nooit problemen mee ondervonden, bijvoorbeeld latency.

Misschien dat ik een belangrijk argument mis voor dedicated servers?
Weet niet of het op de p2p-servers ook mogelijk is, maar vroeger kon je op dedicated servers eigen files draaien waardoor het dus mogelijk was om custom maps/mods te draaien op je server.

off-topic: Wat waren het toch mooie tijden, waarin je maanden lang in Radiant kon vertoeven om je eigen map te maken
1. Misschien wel, in MW3 was dit wel het geval, nou heb ik daarna zelf nooit meer een CoD game gekocht maar de kans dat het terugkomt is 50/50
2. Denk het niet.
3. Ik mag het hopen.
Als het geen battle royal heeft zijn ze dood.
Dit had ik absoluut niet verwacht en vind ik ook enorm teleurstellend. Is in BO4 nog het enige wat ik speel en in het algemeen toch ook enorm populair? Snap deze keuze niet zo... Hopelijk wordt het later nog toegevoegd.
Blackout is het enigr wat ik altijd gespeeld heb bij BO4. Ik las dat Activision die modus blijft ondersteunen en ontwikkelen voor die game en dat voor normale MP de focus verschuift naar Modern Warfare
Oké oké, dus dan zou ik bij BO4 moeten blijven. Jammer, had gehoopt op een BR met de nieuwe engine etc.
Ik las wel dat ze een mogelijke BR in MW niet 100% uitsluiten.
Ik snap de keuze erg goed.

Ik kocht BO4 en pas toen ik hem kreeg kwam ik er achter dat er geen SP in zit. En dus na een maanden of 2-3 niet meer aangeraakt. Het spel moet zich niet leunen op BR of MP want dit soort games hebben sowieso een SP nodig. Sommige spellen kan je zonder SP doen, daar hoort deze niet tussen. Daarnaast is APEX de BR game ..
Waarom zou het spel niet moeten leunen op het BR succes? SP zou mooi zijn voor mensen die dit graag spelen, maar ik speel nooit SP. Ben juist op zoek naar het competitieve, maar mis de spanning in de recht toe recht aan MP. BR is dan ideaal en ook in CoD een succes gebleken.
Dat laatste is natuurlijk onzin. Voor de een is Apex de BR game en voor de ander kan dat weer Fortnite, Pubg of BO zijn. Ik vind de setting van Apex verschrikkelijk en was daarom blij met Blackout. Waarin ik overigens inmiddels heel wat uren heb zitten en zeer weinig bugs ben tegen gekomen. Zit echt wel goed in elkaar. Dus nogmaals, ik hoop dat men dit later alsnog toevoegt. Ik las dat het niet wordt uitgesloten.
Maar Singleplayer speel je meestal maar 1 keer, waardoor de levensduur van een spel snel achteruit gaat. COD heeft nog nooit een singleplayer gehad waarbij men meer dan 50 a 60 uur speelplezier heeft. Dus ik snap helemaal niets van je reactie.

Ja een goede singleplayer heeft absoluut een meerwaarde, maar dit is niet de reden dat men na 5 a 6 maand nog steeds de game speelt. Jaren geleden was het de vraag of men wel of niet een multiplayer zou toevoegen aan een game, tegenwoordig is hetzelfde het geval met een Battle Royal modus. Ik denk dat je je vergist hoeveel mensen teleurgesteld zullen zijn als er geen Battle Royal modus in de game komt. En ik verwacht dat dit wel zeker invloed zal hebben op de verkoopcijfers.
Wat the duke zegt. + Ik denk dat ze niet genoeg server capiciteit/breedandte hebben. Blackout draait (draaide?) Op een tickrate van 30/24. Als ze wel genoeg servers/breedbandte hadden genoeg hadden dan draaide Blackout wel op een tickrate van 60 of zelfs 144.
Omdat jij de Battle Royale spelmodus leuk vindt. Er zijn nog steeds legio mensen die d'r niets van moeten hebben.

Ik heb het in geen enkele vorm leuk gevonden: Blackout, Fortnite, Apex Legends.. dus deze modus is niets voor mij.

En als Infinity Ward geen rekening hoeft te houden met een BR-modus, dan betekent dat (ik ben optimistisch) dat ze meer tijd hebben voor het updaten/onderhouden van de multi-player modus.
Toch jammer dat er heen nieuwe black-out in zit!!
Ben blij, battle royale hoort niet in cod.
Dus je bent blij omdat er iets niet in zit omdat jij het niet speelt? Je hebt er toch geen last van? :'( Newsflash: Duizenden mensen per dag spelen Black-out in COD.
Ik heb er wel last van, want de focus moet gewoon allemaal op de normale multiplayer worden gehouden. Daar moet alle liefde in en niet dat domme battle royale. Battle royale is prima maar geen cod. Apex ofzo lekker opzichzelf staand zoals het hoort.
Bij de vorige cod hebben ze SP laten vallen..
Nu hebben ze SP en MP, dus als je dan BR erbij wilt dan betekent dat toch degelijk minder tijd in SP of MP
Dus ik ben het wel met @zlpsycho eens..
Zodra die SP uitkomt hebben ze er geen omkijken meer naar.
En de huidige MP is uitegbreider dan welke COD ooit. Zombies, BR, Hot Pursuit en de gewone MP, nogmaals dat gaat prima.
black ops 4 multiplayer is verneukt door battleroyale met 150% health enzo.
Als iedereen toch 150% procent heeft.
Hij is voor letterlijk miljoenen mensen geen problem, maar omdat jij waarshijnlijk je tegenstander niet snel genoeg dood krijgt is heel COD battle royal 'niet goed', ah ok duidelijk :'(
Nee, omdat 100 kogels in je vijand schieten gewoon achterlijk is en dat niet in cod hoort.
Omdat er geen Battle Royale modus wordt ontwikkeld zou er theoretisch meer tijd in MP waardoor die beter uit de voeten komt..
Liever een season pass dan pay to win weapon crates. Als ik alle verhalen en nieuwsberichten rond om de laatste twee Call of Duty's hoor dan is gaat er echt wel flink ingezet worden op (oneerlijke) microtransactie.
En die hebben seasonpass... dus het was al kut.
Actions speaks louder than words. De eerste goede stap is gezet... Geen betaalde DLC's of season pass meer en een open BETA, geen closed. Ben benieuwd...!
Ik ben blij dat zo'n beetje alle grote uitgevers eindelijk van betaalde DLC afstappen zodat je gewoon altijd alle content met iedereen die de (basis) game gekocht heeft kan blijven spelen.. Nu maar hopen dat ze niet doorslaan met microtransacties voor andere zaken, want ze zullen toch de inkomsten op peil willen houden..
Ziet er weer lekker traag uit, SP trailer van een aantal weken/maanden geleden leek wel interessant maar de mp ziet er alweer zeer saai uit.
Ondanks dat Activision claimt dat er gratis DLC is bedoelen ze hier natuurlijk niet mee dat skins, microtransactions, extra wapens ook gratis zullen. De hele COD serie is altijd pure geldklopperij geweest en dat zal nu vast niet anders worden. Bovendien kan je naar Black Ops kijken om te zien hoe ver ze wel niet durven te gaan om mensen uit te buiten met microtransactions.
Ik ben wel erg terughoudend. Ja dit klinkt allemaal top en zou hem zo day 1 kopen. Dit zou de weer de eerste zijn na MW3. Maar ik vertrouw ze echt gewoon niet en ga de kat uit de bomen kijken met deze. Benieuwd hoe ze het vertrouwen van gamers dit keer gaan beschadigen... :X

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee