Nvidia brengt nieuwe Shield TV-modellen met Tegra X1+ uit voor 160 en 219 euro

Nvidia brengt de Shield TV en Shield TV Pro uit. De apparaten bevatten een snellere Tegra X1+-soc en worden geleverd met een vernieuwde afstandsbediening. De Shield TV kost 160 euro en de Shield TV Pro is te koop voor 219 euro.

De Nvidia Shield Pro en Shield-dongle zijn beide vanaf maandag beschikbaar via de Nvidia-website. De Nvidia Shield TV Pro heeft hetzelfde uiterlijk als de huidige Nvidia Shield met settopbox-formaat. De nieuwe Shield TV is cilindervormig en relatief compact.

De Shield-dongle bevat een micro-sd-slot, een hdmi 2.0b-aansluiting, een ethernet-poort en een stroomaansluiting. Het duurdere Pro-model bevat geen micro-sd-slot, maar heeft wel twee usb 3.0-poorten voor een Plex Media Server en externe hdd's. De Shield-dongle heeft 8GB aan opslagruimte, waar de Pro 16GB bevat. De dongle heeft verder 2GB ram, terwijl de Pro van 3GB ram is voorzien. Het lijkt erop dat Plex Media Server niet kan draaien op de dongle, mogelijk wegens het kleinere werkgeheugen.

Nvidia Shield TV-dongle

Beide modellen bevatten een nieuwe Tegra X1+-chip, die volgens Nvidia tot 25 procent beter moet presteren in vergelijking met de huidige Tegra X1. Beide Shield-varianten hebben een gpu met 256 cores. De producten ondersteunen Dolby Vision-hdr en Dolby Atmos-audio. Ook hdr10 wordt ondersteund. De Shield en Shield Pro kunnen bovendien door kunstmatige intelligentie video's upscalen naar een 4k-resolutie met maximaal 30fps.

De Shield-modellen draaien op Android TV 9.0 en hebben een ingebouwde Chromecast. Beide apparaten ondersteunen Amazons Alexa en de Google Assistent. Ook blijft ondersteuning voor GeForce Now, Nvidias gamestreamingdienst, aanwezig. Gebruikers met een Nvidia-gpu kunnen bovendien gebruikmaken van GameStream, om pc-games naar de Shield-apparaten te streamen. Hiervoor is een GTX 650 of hoger nodig. Ook Nvidias mobiele GTX 700M-gpu's of nieuwer worden ondersteund.

De afstandsbediening van de Shield is vernieuwd en heeft een driehoekige prisma-vorm. Ook nieuw is de Netflix-knop. Verder heeft de afstandsbediening een ingebouwde zoekfunctie, waarmee gebruikers de afstandsbediening geluid kunnen laten maken als ze het accessoire kwijt zijn. Die functie kan geactiveerd worden met de Shield TV-app voor Android en iOS. De afstandsbediening werkt met twee aaa-batterijen. In de toekomst zal de afstandsbediening ook los te koop zijn.

De Nvidia Shield Pro verscheen vorige week al in de handen van Amerikaanse gebruikers. Een Reddit-gebruiker plaatste foto's van het apparaat, en deelde zijn eerste ervaringen. Maandag hebben diverse sites reviews gepubliceerd van de nieuwe mediaspelers, waaronder SlashGear, The Verge en 9to5google.

Nvidia Shield TV Pro

Door Daan van Monsjou

Redacteur

28-10-2019 • 15:23

165 Linkedin

Lees meer

Reacties (165)

Wijzig sortering
Is dit een soort chromecast en assistent in 1? Ik snap niet helemaal wat ik hiermee kan :/
Het is Android TV in een compact formaat. Dus elke tv kan je "slim" maken.
Voor de simpele mens: Youtube, Netflix, Videoland, NLZiet etc. Allemaal direct via 1 device. Geen gedoe met chromecast.

Daarbij: Je kan hier Kodi of Plex op draaien. Voor content die je lokaal hebt staan, of andere streaming. En dit alles met ondersteuning van 4K, HDR etc.

Wij hebben hier geen "tv-kastje" meer. Enkel een Shield. Via de shield gebruiken we NLZiet (live tv), Yotuube, Videoland, Netflix. Ook stream ik games vanaf de PC direct naar de TV, om lekker op de bank te kunnen gamen. Geen gedoe meer met wisselen tussen sources.... Alles in 1 apparaat.

En wat niet werkt via apps, kan vaak wel met Chromecast. Ook ingebouwd dus.
Vergeet Disney+ niet. Die is er ook voor beschikbaar :)
Vergeet Disney+ niet. Die is er ook voor beschikbaar
Ja, want je mag aannemen dat deze twee Widevine L1 ondersteunen.

Maar Disney+ is niet te installeren op willekeurig welk Android apparaat, heb ik afgelopen weekend ontdekt. Op mijn LG telefoon met Android 8.0 Oreo was het geen probleem, maar op een Chinese Android 9.0 mediabox (zonder Widevine L1) kon die niet vanuit de Play store geinstalleerd worden. Dan krijg je de melding "Deze app is mogelijk niet geoptimaliseerd voor je apparaat" en ontbreekt de optie om te installeren. Ook op een (zeer oude: Android 4) Acer tablet is Disney+ niet te installeren.

Netflix en Amazon prime draaien beide tenminste nog op 480P. Maar Disney+ is helemaal niet te installeren zonder certificering voor Widevine L1.

[Reactie gewijzigd door UnderClock op 28 oktober 2019 21:34]

Ik heb nu een RasPi3 met OSMC puur voor Kodi.
Als ik die zou vervangen door een Shield (RasPi doet geen UHD/HDR), hoe gaat dat dan in zijn werk?
Kan ik het zo instellen dat Kodi automatisch start na het opstarten? En wat als ik dan iets cast, komt dat dan 'bovenop' Kodi zichtbaar zodat na het casten Kodi terug actief wordt?
(Ik wil dus dat ten allen tijde Kodi beschikbaar blijft :) )
Of standaard Kodi start durf ik niet te zeggen. Maar is ook maar een enkele druk op de knop. Als je wil casten en je kiest de "Shield" dan wordt die gebruikt. Al je casten stopt gaat die gewoon weer terug naar de vorige situatie. Dus Kodi of andere app die je had geopend.
Ik moet zeggen het is een top apparaat. En als de niet-pro versie nog extra omlaag gaan dan is de keuze makkelijk.
Eerder kon je Kodi als "launcher" instellen, maar weet niet of dat in Android 9 nog kan.
Als je dan naar home-menu gaat kom je standaard in Kodi.
Ook zijn er apps die automatisch een app starten bij het opstarten.


Casten gaat altijd over alles heen.
Klinkt inderdaad goed. Hoe werkt dat streamen van games in de praktijk? Mijn ervaring met steam link is slecht, maar ik zou graag een goede manier zien om dit voor elkaar te krijgen.
Ik gebruik het al jaren op de Shield TV(vroeger GRID, toen Geforce Now en vervolgens de vernieuwde Geforce Now waarbij ook je Steam library/app kan gebruiken) zo af en toe als ik weer tijd en zin heb om te gamen.
Wel eens gehad dat ik even moest wachten voordat ik kon beginnen(drukte waarschijnlijk..), maar over het algemeen werkt het heel goed. Wat wel cruciaal is, is een bekabelde verbinding en snel internet( minimaal 50Mbit/sec). Via Wifi zal het in goede omstandigheden ook wel werken, maar als je Shield TV boven op je receiver in een dicht Tv meubel staat, is het niet ideaal.
Om het duidelijker te maken voor @DirtyBird

Geforce Now is een online dienst van Nvidia waarmee je games vanuit de Cloud kan streamen.
Deze dienst is nu nog in beta fase en krijg je als ik het goed is gratis bij een Nvidia Shield. ( Of hier later kosten aan zitten verbonden durf ik niet te zeggen.)
Je kan dan een x aantal games die gesupport worden (vanuit de cloud) spelen mits je ze in je bezit hebt in bv een Steam of UPlay, etc.
Ook kan je steam opstarten vanuit de Cloud en mogelijk ook games spelen die nog niet volledig gesupport zijn, maar die jij wel in je library hebt staan. Laatst toevallig nog getest.
Je kan dit doen op MacOs, Windows en de Shield. (Voor MacOs en Windows kan je hier toegang aanvragen.)

Daarnaast kan je vanaf je PC je games streamen als je een Nvidia videokaart in je PC hebt zitten.
Alle games die je in Geforce Experience ziet staan zou je moeten kunnen streamen.
Het is natuurlijk wel verstandig om dit via UTP kabels te doen in plaats van Wi-Fi.

En als alternatief net wat @Waah zegt. Je kan de Steam Link app installeren en dan kan je alles wat in je Steam Library staat streamen naar de Shield.

[Reactie gewijzigd door Blubkens op 28 oktober 2019 20:02]

Ook kan je steam opstarten vanuit de Cloud en mogelijk ook games spelen die nog niet volledig gesupport zijn, maar die jij wel in je library hebt staan. Laatst toevallig nog getest.
Werkt dit nog steeds? Ik heb dit in het begin veel gebruikt (Slime Ranger gespeeld), maar sinds een update van een paar maanden geleden lukt dit niet meer. Je kunt wel door Steam bladeren, maar als je op "install" klikt, krijg je een pop-up melding dat alleen het spel dat je via de Shield interface gekozen hebt, kunt installeren.
Ja ik heb een paar weken terug nog SuperHot opgestart vanuit de Steam library.
Hij gaf aan install en dat deed ik. Daarna ga hij wel een melding dat de game mogelijk niet compatible is maar hier heb ik niks van gemerkt.
Inderdaad, het werkt weer! Hoera :+
Én je kunt natuurlijk games op de Shield zelf installeren.
Je kan de Steam Link app installeren :+
Dat doe ik zelf, en dat werkt hier eigenlijk gewoon goed. Voordeel: Alles is bekabeld aangesloten. Via WIFI is geen succes.

Of je gebruikt Nvidia's Gamestream. Vereiste is een Nvidia-kaart :Y)
Games die je zelf hebt kan je dan streamen (of toevoegen). En games die je niet hebt kan je huren/kopen en via de cloud spelen. Dat laatste heb ik wel getest (was toen gratis een tijdje op de Shield als test) maar dat werkte toen minder goed dan lokaal. Maar dat is even geleden..... dus kan ondertussen beter werken.
Kun je eigenlijk op deze dingen ook Ziggo Go app installeren? Werk nu vooral met chromecast maar dat is zo vervelend met me telefoon etc.
Nee, Ziggo heeft nog geen ondersteuning voor Android TV toegevoegd aan de App. Het werkte een tijdje via de Horizon TV app, maar dat werkt ondertussen niet meer.

In het verleden heb ik het werkend gehad via de chrome browser op de Shield, maar dit gebruik ik al tijden niet meer.
Ik wil niet teasen, maar ik moet dit even rechtzetten. Een Google zoektocht en ikzelf kan je vertellen dat zowel de mobiele Ziggo Go app, als de android tv versie op de shield werkt.

De mobiele app moet dan wel met muis input worden bediend aangezien de app gemaakt is voor touchscreens. De android tv app van Ziggo doet het ook. Deze app is gemaakt voor directional en 'ok' knoppen, dus geen muis input nodig.
Beide apps zijn alleen werkend onder specifieke omstandigheden. Deze omstandigheden mogen vrijwel niet besproken worden op tweakers.

Edit: het delen van apk's heeft in het verleden al voor gezorgd dat deze openbaar beschikbaar en massaal gedeeld/gebruikt werden. Als reactie daarop had Ziggo de boel weer geblokkeerd. Met alle respect, degene die het werkend willen krijgen zullen dit toch echt zelf moeten Googlen en uitvogelen.

[Reactie gewijzigd door headphoneguy op 29 oktober 2019 12:42]

Zou je mij willen uitleggen hoe dat werkt de Ziggo app op je shield

Groetjes Geurt
cafebadhabits@gmail.com
Exact. En hoe je het went of keert. De nu werkende 'oplossingen' zijn tijdelijk: of tot ziggo de officiële app uitbrengt, of tot ze de tijdelijke workarounds blokkeren. Ook ik wacht met smart op de officiële App!
Volgens mij officieel niet.... Onofficieel kon het, omdat er in een ander oost-europees land wel een Android TV variant is. De gewone APK kan je ook side-loaden, maar dan werkt de bediening met de afstandsbediening niet. Verre van ideaal dus.

Tijd dat Ziggo dus eens serieus doorontwikkeld met die Android TV app. Zeker omdat het werkte met de oost-europese variant, maar dat hebben ze dus geblokkeert.

En Fox Sports Go is nog erger. Die app werkte gewoon.... Maar tegenwoordig moet je verplicht een televisie-abbonement ergens hebben 8)7 je kan niet los voor X euro per maand Fox Sports Go nemen 8)7
Huh, staat Fox Sports Go in de Android TV store? nooit gezien. Of heb je hem als losse apk/sideload gedaan?
Aha oke, ik dacht al, heb ik wat gemist :P
Aangezien er een browser op staat zou je via dat kunnen kijken. Niet zo ideaal als een app. Hopelijk komt dat ooit nog eens.
Had mijn reactie kunnen zijn, precies hetzelfde gebruik.
Nog niet, want Ziggo heeft nog geen Android TV app. Zie antwoord hierboven op Serdadu
Voor de games Steam In-Home Streaming neem ik aan? Tevreden over?
Ik denk dat er meer potentie in het systeem zit via de apps. Het begint nu wel beter te worden, maar er zijn veel minder goede apps dan voor de gewone Android. Nu kun je wel apps sideloaden, maar dat werkt ook vaak minder goed (gemaakt voor touchscreen, of scherm staat gekanteld op tv).

Maar verder een heel fijn systeem. De spotify app is wel heel goed en werkt naadloos samen met Spotify op je GSM of computer. De Netflix en Youtube app werken ook zeer goed en je hebt inderdaad altijd nog de ingebouwde chromecast. De NPO app werkt ook eindelijk goed (die crashte altijd bij mij), en VTM heeft echt een hele goede app (soort Netflix ervaring, maar dan met hun aanbod). Jammer dat nog niet alle tv-zenders de potentie inzien.
Mee eens. Het meest bijzondere vind ik dat je, bij Google, nog altijd vast zit aan Google Music! In plaats van Youtube Music die dat ondertussen vervangen heeft.

Want Youtube Music heeft videoclips, een goede reden voor mij om Youtube Music thuis te gebruiken op de Shield. Want een stilstaand beeld is A: saai, en B: geeft kans op burn-in bij OLED.

Maar tja als Google zelf niet zo actief ontwikkeld voor Android TV, waarom zou je dat als app-maker wel doen :+
Dit is een Android TV device en die heeft inderdaad een ingebouwde Chromecast. Daarnaast is het vooral Android voor op je televisie met alle apps die daar bij horen. Veel mensen gebruiken hem bijvoorbeeld om Kodi op te draaien.
Je kan er mee streamen en gamen. Echt een heel handig apparaat, je hebt geen smart tv meer nodig, maar vooral een goede monitor.
Amazon.de:
- NVIDIA Shield TV (Dongle) = €176,90
- NVIDIA Shield TV Pro = €240,90

Stukje meer dan aangegeven, zeker met i.v.m. de dollar prijzen!

Black Friday afwachten, vorig jaar ging er 50 euro af (149 euro ipv van 199 euro)
Is ook niet Amazon als verkooppartij maar een wederverkoper. Waarschijnlijk gaat Amazon deze modellen gewoon tegen zelfde prijs verkopen als Nvidia. Inderdaad kan een Black Friday deal wel een leuke prijs geven.
Dat zijn prijzen van een externe verkoper (cyberport), amazon.de heeft op moment van schrijven nog geen 2019 modellen te koop staan.
Geizhals.de (Duitstalige tweakers) prijzen : va 159 en va 219
Dit is een nieuw product en black friday is over een maand. Dus ik denk niet dat het mee gaat doen.
Nu nog een Ziggo TV app en zo'n apparaat is goud! Nu moet ik toch eerst de Ziggo app opstarten op mijn telefoon, chromecast aanzetten, de TV start dan de App in "Chromecast mode", daarna tikken op de zenden. Zappen gaat dan nog omslachtiger. Vooral in de slaapkamer, waar ik nu geen Coax meer heb, zou dit echt top zijn.
Die kan je toch installeren vanaf de Google Store of via een APK?

[Reactie gewijzigd door WhySoSerious? op 28 oktober 2019 15:58]

Wellicht dat het nu beter is maar ongveer een jaar geleden was dat bijna onmogelijk.
Je kon alleen met de controller dingen aanklikken enz.

Blijkbaar is het een groot verschil of deze wel of niet voor android TV geoptimaliseerd is.
Nu nog een Ziggo TV app en zo'n apparaat is goud! Nu moet ik toch eerst de Ziggo app opstarten op mijn telefoon, chromecast aanzetten, de TV start dan de App in "Chromecast mode", daarna tikken op de zenden. Zappen gaat dan nog omslachtiger. Vooral in de slaapkamer, waar ik nu geen Coax meer heb, zou dit echt top zijn.
Ik zie het niet gebeuren dat deze app voor android tv gereleased wordt. In elk geval niet door Ziggo zelf.

Internet Only Ziggo gebruikers hebben namelijk ook toegang tot de Ziggo Go App. Met het beschikbaar maken met een goede Android TV app, helpt Ziggo zijn eigen TV verdien-model om zeep.

Laten we hopen dat bovenstaande niet klopt, maar ik ben er bang voor.
Maar in het buitenland heeft Ziggo ook al een Android TV-app uitgebracht. Als het hun verdienmodel om zeep zou helpen, dan hadden ze de ontwikkeling van de buitenlandse variant ook wel gestaakt...
Je kan ook prima ziggo casten via een chrome cast, dus zo gek dat dat niet zijn....
Works for Netflix ...
Ziggo is aan het testen met Android tv app in Nederland maar dat is een bericht van ruim een jaar geleden. Eerst gaan ze die next box aan iedereen verhuren daarna zal pas de Android tv app komen. Zo zonde dat er nog geen goede tv app is voor Android tv. Over NL ziet lees ik veel gemengde berichten.
Is het gebrek aan hdmi 2.1 niet een flink nadeel?!?!?
Waar zou je hem dan op aan moeten sluiten om daar gebruik van te kunnen maken?
De toegevoegde waarde van 2.1 zit in de toevoeging van 8k tv. Daar is op dit moment nauwelijks aanbod in en ook nauwelijks hardware voor. De tv waar je naar linkt is ook “maar” 4K.
Nee de toegevoegde waarde is 4K op meer dan 60hz.
LG oled televisies hebben al een aardig tijdje een 4k paneel met meer dan 60hz refresh rate. Maar doordat ze zolang HDMI 2.0 gebruikte kan je daar nooit van gebruik maken vanaf een extern device.

Dus hiermee ga je ook maar max 4k@60"hz" naar je tv sturen.
eARC is de nieuwe versie van HDMI ARC. Hiermee stuur je het geluid van de tv terug naar een aangesloten bron,
Niet relevant dus, want je kan niks met een teruggestuurd audio signaal op de shield.
....
Als je de shield aansluit op je tv en je receiver ook aangesloten is met je tv, kan het audio signaal van de shield dus via eARC terug lopen naar de receiver.
Want je Shield direct op de receiver aansluiten is niet logischer...
Niet als je receiver geen HDR ondersteund ;-) of uberhaupt 4K heeft.

Zelf heb ik een oudere receiver. En uberhaupt een receiver die alle HDR versies heeft is al een uitdaging. Dus direct op de TV en dan via ARC het geluid naar de receiver sturen is eigenlijk veel handiger in heel veel gevallen.

Zo heb ik het zelf namelijk ook. Shield achter de TV, direct aangesloten. Geluid via ARC naar de receiver.
Dan regelt de tv samen met de reciever, daar is geen eARC ondersteuning op de Shield voor nodig..
Vanaf eARC kan je Dolby TrueHD Atmos signaal terugsturen. Met ARC kan alleen DD+ Atmos worden teruggestuurd ivm te weinig bandbreedte. Netflix gebruikt DD+ Atmos bijvoorbeeld. Handig dus (vanaf het LG 2019 model bijvoorbeeld) om de nieuwe Shield direct op de TV aan te sluiten en zo te genieten van Atmos icm lossless Dolby TrueHD.
Vanaf eARC kan je Dolby TrueHD Atmos signaal terugsturen.
Wat voor een signaal moet je terug sturen naar de Shield? De Shield kan zonder enige vorm van arc gewoon Dolby TrueHD Atmos naar de tv gestuurd worden, en die heeft dan vervolgens eARC nodig op de aansluiting richting de versterker. Audio Return Channel is gewoon nutteloos voor de Shield zelf.
Nee. hooguit een klein nadeel.

Ik was heel enthousiast tot ik las: "De Shield-modellen draaien op Android TV"

Ik geef toe, ik ben al aardig sceptisch naar Google en de manieer waarop ze op alle mogelijke manieren het huis proberen binnendringen. Maar Android TV is echt ook nog een draak van een systeem. Het omslachtig en niet gebruikersvriendelijk, als je Google diensten uitschakelt of niet gebruikt komen ze er toch doodleuk steeds tussen met hun aanbiedingen. Je wordt er gewoon gestoord van.

Maar waar mij als tweaker de broek van afzakte is de manier waarop ze het dichtgetimmerd hebben om te voorkomen dat content niet volgens de cloud loopt. Ja via Chromecast en Plex gaat prima. Maar waarom moet het eigen netwerk via de cloud lopen? Dat is toch waanzin en weer grove inbreuk. De Sony Brava TV met Android TV stond het eenvoudig niet toe. Zelfs niet via de browser. Zo hebben ze het onmogelijk gemaakt om in de browser een IP-afres in te geven. Ook de Steam Link gaf alles op de PC prima weer tot je een film of youtube opstartte, dan begon het scherm heel irritant te flikkeren. Ja alles moet via Chromecast lopen.

Ze kunnen beter adverteren met: Met Google haal je Big Brother in huis. Alleen is Big Brother niet onze nationale staat, maar corporate state.

Al dat bang maken voor nationalisme heeft een doel. Ons wijs maken dat een volk bedreigd wordt door zijn eigen overheid maar veiligheid vindt bij de grote private machtsconcentraties die al eeuwenlang de meest wanstalitge uitbuiting organiseren. Alleen, wanneer gaat onze overheid nu eens een keer optreden?

Ik lees in het financiele dagblad van vorige week dat grote bedrijven het afgelopen decenium effectief een kwart minder belasting zijn gaan betalen. (Rutten wil daar bovenop de nominale belasting nog verder verlagen). Verder lees je dat huren nu zo hoog opgeschroefd zijn in de vrije sector dat huurders niet meer kunnen sparen en de meesten daarom nooit meer een eigen huis zullen bezitten. Gaat goed he, corporate state.

En als mensen in opstand willen komen? Dan weet Google ze wel te vinden! Het zal een fluitje zijn om de aanstichters op te pakken, met zo een fantastische veiligheidsapparaat. Maar ondertussen de vinger wijzen naar China waar de staat de mensen juist uit de armoede tilt in plaats ze stelselmatig in de schuld te stoppen en verarmen.

Wat is dat weer zonde dat ze ook dit prima apparaat weer omtoveren tot corporate spyware. Nou ja daar heeft Google ruim de middelen voor. Ik blijf het maar zeggen hoor, zolang het nog kan ...

[Reactie gewijzigd door Elefant op 28 oktober 2019 16:39]

Je hebt een punt betreffende privacy en data mining(waar je overigens wel e.e.a. aan kan doen op de Shield, en eventueel op je router/firewall), maar de rest is een beetje overtrokken.
Je kan gewoon SMB/NFS koppelingen maken naar je eigen storage, plex client en server staat voor geinstalleerd, en Kodi staat gewoon in de Play store, of als je geen google account hebt of wil gebruiken, download je de apk van de Kodi site.
Ook kan je gewoon bekabeld of Wireless adb gebruiken als dat je ding is.

Wat dat betreft gebruiksvriendelijkheid is het als Set-top box veruit het beste wat ik ooit gebruikt heb, en ik heb van alles bij m'n Tv gehad.

[Reactie gewijzigd door YoMarK op 28 oktober 2019 16:46]

Nvidia bied de rooted Images aan op hun eigen site.
Wat is er dicht getimmerd dan?

Als je de cloud diensten zoals geforce now / voice command(1 die daadwerkelijk werk) etc niet wil gebruiken dan doe je dat toch gewoon niet ... Zo moeilijk is dat niet. Ik ben voor concurrentie, maar de Shield heeft die op dit moment simpelweg niet.
Afgezien van de kleine upgrade aan de SoC, is de nieuwe Shield Pro eigenlijk een flinke downgrade t.o.v. de Pro uit 2017, dus geen 500GB opslag, geen SD slot en geen oplaadbare afstandbediening met 3.5mm jack. Hij is dus eigenlijk vrijwel gelijk aan de non-pro van 2017, welke ook weer een kleine downgrade was van het 2015 non-pro model.

[Reactie gewijzigd door Madshark op 28 oktober 2019 15:35]

Ook even de prijs meenemen. Het is nu een paar tientjes goedkoper bij introductie voor een sneller apparaat.
Echter wel zonder de controller die je bij de 2017 versie kreeg. De controller kost los 60,- geloof ik.
Meer CPU kracht was eigenlijk niet nodig. Zie iig geen noodzaak te upgraden van mijn oude Shield (geen pro). 2 Gb ipv zou 3 Gb zou sommige toepassingen zelfs in performance kunnen laten dalen.
Met deze prijzen zie ik het iig wederom geen standaard in huis worden en blijft het dus een beetje aankwakkelen met Apps ed. Let op : Android TV is geen 1 op 1 Android. Veel minder apps zijn voor Android TV beschikbaar en ontwikkelaars vragen nogal eens meer geld voor een Android TV versie
.

[Reactie gewijzigd door AtariXLfanboy op 28 oktober 2019 16:51]

Meer CPU-kracht was natuurlijk wel nodig voor de vele mensen die dat ding gebruiken om te gamen. Android games zullen ook met de tijd meegaan en steeds iets zwaarder worden. Dan is 3GB ook wel lekker.
De nieuwe dongle heeft dus 2 Gb ipv 3 Gb. Dus minder geheugen. En tja die extra processorkracht is niet echt nodig bij spelletjes die ontwikkeld zijn bij mobieltjes. Er komt maar weinig bijzonders uit voor de Shield . Sowieso 25% meer 'PS3 power' maakt het nog steeds zelfs niet vergelijkbaar met een eerste gen PS4. Voor gamestreamen is het ding uitermate geschikt, maar vergeleken met andere consoles gaat die 25% met eigen spellen dus niet veel uit maken.
Zo had ik het nog niet bekeken, dat is wel waar ja. Beetje jammer :(
Wordt hij nu al verkocht?
De Nvidia website geeft aan dat hij nog niet beschikbaar is.. (ook niet via verkooppartners)
Hij was al een uurtje beschikbaar op de site. Nu net uitverkocht.
Wachten op Coolblue of Amazon dus.
Lees ik het goed en zit er helemaal geen usb poort op de non-pro versie? Dat lijkt me toch wel een achteruitgang ten opzichte van de vorige versies. Dat gezegd hebbende, zijn de oudere Shields uit de handel gehaald?
Lees ik het goed en zit er helemaal geen usb poort op de non-pro versie?
Ja.
Dat lijkt me toch wel een achteruitgang ten opzichte van de vorige versies.
Er zijn geen vorige versies voor de non-pro. De nieuwe non-pro is eigenlijk een 'Lite' en de nieuwe 'Pro' is eigenlijk de nieuwe normale Shield TV gebaseerd op de vorige versies.
Dat gezegd hebbende, zijn de oudere Shields uit de handel gehaald?
Beschikbaarheid is in Nederland behoorlijk slecht, inderdaad. In Duitsland is deze nog wel te krijgen met controller.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 28 oktober 2019 15:58]

Lees over de cylindervorm dat deze erg onhandig blijkt, mede omdat het aansluitingen aan beiden zijden heeft.

Geen uitspraak over stadia compatibiliteit zie ik. Nvidia kennende komt dat wel, maar toch jammer dat we het niet zeker weten.

Edit: typos

[Reactie gewijzigd door 2green op 28 oktober 2019 20:38]

Ik denk dat het idee is dat deze dongle ontworpen is als soort van 'tussenstuk' tussen de HDMI kabel en de ethernetkabel. Dan is hij ook wel redelijk weg te werken.
Hij is in ieder geval niet bedoeld om ergens 'te staan' ofzo, want dat kan hij inderdaad niet goed (en liggen ook niet, al zullen de kabels wellicht zorgen dat hij niet zomaar rolt).
Dat het als een tussenstuk bedoeld is, vermoed ik ook, maar lees eigenlijk overal hetzelfde geluid. Namelijk dat het een nogal ongelukkige vorm is om ergens neer te leggen (rechtop kan tenslotte niet).

Dan zal het waarschijnlijk bedoeld zijn om gewoon tussen de rest van je kabels te drukken. Wat eigenlijk esthetisch gezien geen slecht idee is. Vind die kastjes, hoe mooi ze ook zijn, eigenlijk nooit prettig om in het zicht te hebben.
De Pro is al uitverkocht.
Ik vraag me af of er geen (aangepaste) firmware komt voor de huidige boxen voor ondersteuning Dolby Vision. De hardware is bijna gelijk, alleen wat beter geklokt.
Dolby licenties worden vaak per device ingekocht, als Nvidia die in een update wil stoppen voor oude apparatuur waar die licentie nooit voor is gekocht zullen ze dus nieuwe aan moeten schaffen.
Ook al zou het technisch kunnen, dan moeten ze voor alle gebruikers een license fee afdragen en dat zie ik ze niet doen. Als je al een Shield hebt zie ik nog geen reden voor een nieuwe.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee