Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Nvidia begint met introductie reclame streamingdiensten op Shield TV-homescreen

De Nvidia Shield TV-mediaspeler krijgt in een aankomende Android TV-update reclame op het homescreen. Dat neemt de vorm aan van 'aanbevolen series en films', die beschikbaar zijn via streamingdiensten waarop de gebruiker mogelijk niet geabonneerd is.

Deze aanbevelingen zullen na de update op het thuisscherm verschijnen en nemen de eerste een á twee rijen in, de prominentste plek op dat scherm. De films en series zijn 'uitgekozen door Google Plays media-experts of gesponsord door onze mediapartners', lichtte Google toe bij de eerste introductie van de functie. Vanuit de aanbeveling kan men snel doorklikken naar een trailer en daaropvolgend de media afspelen of indien nodig een abonnement afsluiten op de hostende dienst.

9to5Google kwam met het nieuws en zegt de informatie van Nvidia zelf te hebben. Het nieuwe thuisscherm wordt nu geïntroduceerd in de VS, Canada, het VK, Frankrijk, Duitsland en Australië. Italië en Spanje krijgen de update ook, maar dan zonder de reclame. 24 juni moet deze 'uitrol' volbracht zijn. Informatie over andere landen geven Nvidia en 9to5Google op dit moment niet. Of de reclame naar alle generaties Shield TV komt, is nog niet zeker. Nvidia houdt wat betreft software zijn apparaten allemaal even up-to-date, dus het valt te verwachten dat dit nieuws alle Shield TV's treft.

Op Reddit is men niet te spreken over de update. In de reacties daar worden bovendien technieken gedeeld om deze wijziging al dan niet tijdelijk te dwarsbomen. De Nvidia Shield TV is sinds 2015 verkrijgbaar en kreeg nieuwe hardwaregeneraties in 2017 en 2019. Adviesprijzen voor de huidige twee modellen zijn 160 en 219 euro.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Mark Hendrikman

Nieuwsposter

19-06-2021 • 10:11

390 Linkedin

Reacties (390)

-13900379+1169+217+31Ongemodereerd173
Wijzig sortering
Reddit workaround (credit @SomeDudeIntoGaming);
It is google play services reinstalling. I might have a workaround as what i changed seems to have stuck (at least for 90 mins vs the less than 5 before)

1. ⁠Settings>Apps>See All Apps>Show System Apps
2. ⁠Click Google play services>Force stop
3. ⁠disable
4. ⁠Clear cache
5. ⁠Back to system apps list
6. ⁠Android TV home
7. ⁠Clear cache
8. ⁠Clear Data
9. ⁠Uninstall Updates
10. ⁠Android TV home> Force stop
11. ⁠Settings>Apps>Special App access > Modify System Settings
12. ⁠Toggled off any 'Google' named apps
13. ⁠Settings>Apps>See All Apps> Show system apps
14. ⁠Click Google play services>enable
Of, ipv het halve GPS framework te slopen waarvan je niet weet wat het allemaal stuk maakt, kan je ook gewoon een andere launcher installeren, zoals HALauncher.
Een half jaar geleden de shield gekocht als workaround op de Samsung tv reclames (de ironie ;) ).

Gevraagd aan Paradigit of ik met de reclame toevoeging nog af kan zien van de koop. Zie onderstaand hun reactie.
Beste Maarten,

Helaas is het in deze situatie niet mogelijk om het apparaat nu nog terug te sturen, ik zie dat er een aantal tweaks beschikbaar zijn voor de Shield om de ervaring naar wens te maken, zoals het installeren van een alternatieve launcher: https://play.google.com/s...ro.halauncher&hl=nl&gl=US, dit is dan wel op eigen risico, een back-up maken van belangrijke bestanden is altijd aan te raden als er dergelijke aanpassingen worden gedaan.

Mochten er nog verdere vragen zijn dan verneem ik dit graag van u.

Met vriendelijke groet,

Filip
Team Paradigit
Op Reddit is men niet te spreken over de update
Ik moet de eerste persoon nog tegengekomen die wel zit te wachten op reclame in een betaald product
Gezien veel mensen geen adblocker gebruiken en vaak ook nog eens 30-50 euro per maand neerleggen om bijna de helft van de tijd naar reklame te kijken (TV). Mensen zitten massaal op Facebook, Instagram, Twitter, Whatsapp e.d. Dat zijn gewoon grote digitale reklameborden.

Net als dat men graag Android gebruikt, hun mail bij Gmail, hun primaire (of enige) webbrowser is Chrome.

Ik krijg zelf al de indruk alsof mensen vrijwillig de hele godsganse dag reklame kijken of hun leven er aan opofferen. Natuurlijk proberen bedrijven daar een slaatje uit te slaan.
Waar komt de gedachte vandaan dat mensen producten of diensten afsluiten vanwege de reclame? :? Heb je hier een bron voor die jouw aanname onderbouwd?

Vooralsnog is het gewoon heel simpel, de diensten worden gratis aangeboden, maar de diensten draaien niet gratis. Er is dus geld nodig om het hoofd boven water te houden en als het even kan, een beetje winst te maken. In dat licht is het dus logisch dat je reclame krijgt. En om de inkomsten uit reclame te verbeteren, wil men het liefste targeted ads serveren. Iedereen zou dat doen.

Dat is echter totaal anders dan wat hier gebeurd. De vergelijking met diensten als GMail, Facebook, Twitter en Instagram gaan daarom nogal mank. De Shield is namelijk een product wat weliswaar continu gebruikt kan worden, maar wat niet voor jou als klant gehost wordt. Het product is daadwerkelijk van jou.

Men gebruikt dus graag Android, omdat het alternatief veel duurder is, waar mensen niet altijd het geld voor over hebben. Probeer maar met een alternatief OS of product te komen die en niets kost voor de klant, maar toch ook geen reclame nodig heeft om de hosting, infra, medewerkers en alle andere kosten die ik nu vergeet te dekken en toch winst te maken. :)
Zou jij vrijwillig een dienst afnemen waarbij je de helft van de tijd lekker adverenties kan kijken? Want miljoenen mensen in Nederland doen het.

Op Youtube zijn de meest 'populaire' videos vaak gewoon 10minuten ads.

Mensen kopen dure T-shirts en andere kleding, om als een advertentiebord rond te lopen.

Facebook en Google zijn de grootste partijen op het internet, het enige wat ze doen zijn.... advertenties.

Influencers waar hordes mensen achterna banjeren. Dat influencers sowieso een ding zijn is al van de pot gerukt. Maar het zegt heel erg veel over de huidige status van onze samenleving.

Sorry, maar als iemand die een hekel heeft aan die manipulatie dat reklame heet, zie ik overal om me heen de hele godsganse tijd mensen rondlopen/rijden/fietsen als reklameborden, de halve dag zijn ze bezig met reklame kijken. Hun privacy geven ze vrijwillig massaal weg om ... meer/betere reklames te kijken.

Mijn conclusie is dan toch niet zo vreemd?

[Reactie gewijzigd door batjes op 19 juni 2021 13:29]

Zou jij vrijwillig een dienst afnemen waarbij je de helft van de tijd lekker adverenties kan kijken? Want miljoenen mensen in Nederland doen het.
Tja, voor niets gaat de zon op, als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat altijd zo. Een dienst die aan de klant gratis aangeboden wordt, ben jij het product. Uiteindelijk staat in de algemene voorwaarden van elke gratis dienst, dat de dienst om rendabel te blijven, voorzien is van advertenties. Door het gebruik van de dienst (of het vinkje van akkoord of hoe je het ook doet), ben je gewoon akkoord met de voorwaarden en krijg je de advertenties. Het is dat, of gewoon netjes betalen. Betalen willen mensen ook niet, dus krijgen ze advertenties. Zo simpel is het.
Op Youtube zijn de meest 'populaire' videos vaak gewoon 10minuten ads.
De reclames in de videos zijn niet van YouTube zelf, die ook gewoon kosten heeft. Dat er steeds meer reclame komt, is wel overduidelijk ja en neemt inderdaad steeds irritantere vormen aan.
Mensen kopen dure T-shirts en andere kleding, om als een advertentiebord rond te lopen.
Tja, dat is een discussie die ik mijn pa ook regelmatig heb. Als je fan bent van een team en een teamshirt wilt, dan wil je erbij lopen zoals zij. Inclusief de reclame dus, inderdaad. Je hoeft er niet mee te lopen, je kunt ook andere kleren kopen. Zie hier echt het probleem niet van.
Facebook en Google zijn de grootste partijen op het internet, het enige wat ze doen zijn.... advertenties.
Het is hun grootste inkomstenbron, dat zeker. Maar dat doen zij ook zodat:
- Jij hun gratis diensten kan gebruiken (en je er dan wat anders voor afstaat...)
- Zij als bedrijf niet over de kop gaan
- Zij als bedrijf hun diensten kunnen blijven aanbieden en verbeteren
- Zij ook kosten hebben die betaald moeten worden (denk aan salarissen, maar ook energiekosten, hostingkosten en zo kan ik nog wel even verder gaan)
- Omdat zij een bedrijf zijn, ook een winstoogmerk hebben, de aandeelhouder wil op den duur wel zijn inkomsten terug verdienen
Influencers waar hordes mensen achterna banjeren. Dat influencers sowieso een ding zijn is al van de pot gerukt. Maar het zegt heel erg veel over de huidige status van onze samenleving.
Tja, mensen willen nu eenmaal graag geld verdienen en soms zelfs gratis spullen krijgen. Dan zal een ander daarvoor moeten betalen, zo simpel is het.
Sorry, maar als iemand die een hekel heeft aan die manipulatie dat reklame heet, zie ik overal om me heen de hele godsganse tijd mensen rondlopen/rijden/fietsen als reklameborden, de halve dag zijn ze bezig met reklame kijken. Hun privacy geven ze vrijwillig massaal weg om ... meer/betere reklames te kijken.
Tja, zij willen gratis gebruik maken van de geboden diensten... Zie je de circelredenatie?
Mijn conclusie is dan toch niet zo vreemd?
Je zegt dat mensen producten kopen of diensten afnemen voor de reclames, dat is natuurlijk niet zo. De reclames zijn onderdeel van de overeenkomst die men is aangegaan om die "gratis" dienst voor de consumenet gratis te houden. Het een, kan niet zonder het ander, zo simpel is het. De wereld draait nu tegenwoordig helaas op en om geld en het liefst zoveel mogelijk.

Wil je geen reclame, dat kan ook, maar dan betaal jij, zo simpel is het.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 19 juni 2021 15:46]

Veel mensen betalen wel elke maand voor een TV-abonnement. Je krijgt dan toegang tot 700 posten, je hebt dan 10 favoriete posten en soms zap je eens tot in de 30 om dat er toch niks op tv is. Eens je dan toch een film aan het kijken bent, en 9 kansen op 10 is die film al 10 keer uitgezonden op vele andere posten, krijg je elke uur 3 à 4 keer een blok(je) van 5 minuten reclame te zien. Lekker aangenaam is dat zeg... Ik snap volledig waarom men hiervoor wilt betalen. Uiteindelijk zijn mensen het beu en nemen en abo op een of andere streamingdienst zoals Netflix. Sommigen stoppen het TV-abonnement. Dat voelen de zenders en als gevolg wordt datgene wat ze uitzenden nog slechter en krijgen we heruitzendingen tot in het oneindige... Andere zeggen het niet af en blijven betalen omdat ze nu en dan toch nog wel eens een programmaatje willen kunnen kijken of elke dag naar het nieuws willen kijken...

Mensen slikken vandaag de dag reclame en knikken altijd maar 'ja'.

Voor diensten/producten die volledig gratis zijn snap ik reclame, maar kom niet af met reclame op een dienst/product waar een consument al heeft voor moeten betalen (kopen).
Kon ik een apparaat kopen zo functioneel als de Shield zonder reclame dan zou ik het meteen doen. Er is helaas weinig vervangends wat net zo goed is op de markt inho.
Ligt aan wat je ermee wilt doen. Er is niet echt een all in one die hetzelfde kan, maar voor de specifieke features zijn er wel alternatieven. Zoals media player van een NAS bijvoorbeeld.
Dus er is geen alternatief. Dat is het probleem.
Twee apparaten in plaats van één is ook een alternatief.
Dan kijk je de andere kant toch op. Ik snap echt niet dat je daar last van hebt wat andere mensen dragen. Ik kijk er zelf dwars door heen want het interesseerd me totaal niet.
"Vooralsnog is het gewoon heel simpel, de diensten worden gratis aangeboden, maar de diensten draaien niet gratis. Er is dus geld nodig om het hoofd boven water te houden en als het even kan, een beetje winst te maken."

Eh ja. Dat is precies waar het fout gaat.

"Sir Mark Moody-Stuart : People accuse us of only paying attention to the economic leg, because they think that's what a business person's mindset is, it's just money. And it's not so, because we, as business people, know that we need to certainly address the environment, but also we need to be seen as constructive members of society.

Michael Moore : There are companies that do good for the communities. They produce services and goods that are of value to all of us, that make our lives better, and that's a good thing. The problem comes in the profit motivation here, because for these people, there's no such thing as enough."

Was het maar zo, Chaos, dat ze vanuit enthousiasme leuke en goede diensten wilden aanbieden en kostendekkend werken en als het kan een beetje winst draaien. Maar dat is niet wat hier aan de hand is.

15 miljard dollar winst, vorig kwartaal (bron). Dat is niet meer 'het hoofd boven water houden en als het kan een beetje winst maken'. Dat is "squeeze and squeeze and squeeze! Give me spice!"

Die gasten zijn bezig het internet te veranderen in een infrastructuur om mensen hun aandacht gevangen te houden en zoveel mogelijk bullcrap voor te schotelen zodat ze meer ads erin kunnen pompen. Het stadium van 'ja maar er zijn toch ook kosten' zijn we lang en breed voorbij. Dat is echt grote onzin. Wat ze nu aan het doen zijn is gewoon meer leechen, meer geld eruit trekken, niet omdat het nodig is of redelijk is, maar gewoon omdat het kan - hoe meer, hoe beter. Meer tracken, meer volgen, meer ads, meer profiling. Het is allang kostendekkend allemaal, allang winstgevend. Maar zoals Moore zei: there's no such thing as enough. Er is geen enkele redelijkheid meer aanwezig.

[Reactie gewijzigd door Znorkus op 21 juni 2021 00:43]

Tja, meer geld inkomsten derven, voor meer winst... Is dat niet de aard van letterlijk elk bedrijf? En dat is mijn punt. Ik verwoord het wellicht anders, maar we zitten dus wel op dezelfde lijn. :)
De bedrijfslogica is prima inderdaad. Maar het is bedrog als je een product zonder reclames verkoopt en dan een paar maanden of jaren daarvan terug komt en ineens reclames toont.
Samsung verkoopt er geen TV minder door.
Nee, natuurlijk niet, want de TV is al verkocht. Het is feitelijk bedrog.

[Reactie gewijzigd door Darkstriker op 19 juni 2021 10:59]

Maar men blijft ook Samsung TV's kopen, hun marktaandeel is vorig jaar gewoon weer met ~1,5% gestegen.

Deze bedrijven worden maatschappelijk ook helemaal niet afgestraft.
Nee, klopt, want het is niet zichtbaar voor de consument dat dit over 2 jaar gebeurt en de meeste mensen die een TV kopen volgen het tech nieuws helemaal niet en horen dus niet dat Samsung hun over 2 jaar reclames door hun strot gaat duwen. De markt kan alleen dingen straffen van die het weet.
Maatschappelijk afstraffen kan alleen als er gelijkwaardige alternatieven zijn en die zijn er veelal niet wat de concurrentie gaat het ook doen.

De verantwoordelijkheid bij de consument leggen is vaak een drogreden.
Welke andere tv-maker is er nog, behalve LG?
De rest zijn Chinees, al dan niet met een gekocht Philips logootje er op.
Panasonic, Sony, maar die kopen de panelen ook bij LG in en zijn duurder.
Dan kun dus voor LG gaan. Maar dit verhaal gaat over reclames en dat heeft met het gebruikte panel niets te maken. Dus als Panasonic en Sony geen reclames tonen ben je met hun TV beter af dan met Samsung.
Als je er zo naar kijkt doe je jezelf echt te kort. Philips is idd ander bedrijf met een logootje, maar sony en panasonic doen wel echt 80% zelf. Sterker nog, de oled panelen komen wel van lg, maar de hele aandrijving is anders, in beide gevallen beter dan bij LG zelf. De lcd panelen komen van een tiental fabrikanten maar ook daar maakt implementatie het verschil
Ik was zeer onaangenaam verrast door de reclames die ineens op mijn Samsung verschenen. De volgende keer dat ik een televisie aanschaf, neem ik dit zeker mee in de vergelijking.
tot je vergelijking gaat over welke fabrikant hoeveel reclame zet, omdat ze het allemaal zijn beginnen doen :/
Hoe weet jij dat nou? Als het me niet lukt de zooi te blokkeren: in ieder geval enkele TVs minder. Maar hoe dan ook heb ik juist een Nvidia Shield TV gekocht omdat deze nagenoeg geen reclame bevat, en dus geen smart TV nodig heb. Ik kocht al geen GPUs van Nvidia, en misschien nu helemaal niets meer van ze. Want van dit soort bait & switch tactieken ben ik niet gecharmeerd.

[Reactie gewijzigd door Jerie op 19 juni 2021 18:04]

Hmm, dan zie ik toch weer een argument om toch maar die htpc te bouwen, maar dan wel met AMD hardware.
Mja, maar ja, ik heb al twee Nvidia Shield Pro's. Dan zou ik die moeten verkopen ofzo. Als de update is gepushed ga ik eerst eens experimenteren met een alternatieve launcher. Gebruik overigens al Jellyfin (Emby fork) als client op de Shield met de server een Synology, maar meestal kom ik toch uit op de officiële streaming diensten. En eigenlijk ben ik ook niet zo kapot van Synology (die gaan in DSM 7 ineens storage via USB disablen terwijl ik dat gebruik icm een NVMe, terwijl ik van die brakke "NAS" WDs heb). Kun je net zo goed zelf beheren. Zo moeilijk is het niet, en ik gebruik nu ook al vrijwel alles in Docker. Dat zou je ook op Windows kunnen draaien, en dan alles op Docker.
Het serverstuk wil ik in Linux afgedekt houden. Is veel stabieler en veel minder gezeik. Voor je kader, zelf ben ik echt niet zo'n linux wizard, maar momenteel draait bij mij een server op een software raid 5. Dat laatste moet ik wel anders gaan doen om die beschikbaarheid bij streamen te garanderen. En virtualisatie, ja misschien, als je er langer dan kort over nadenkt dan vliegen de toepassingen op zo'n server af. Wel heb ik nu zoiets van: nu eerst deze functie goed laten werken, dan weer verder.

We mopperen wat je zegt vaak op die streaming clients terwijl vaak het serven van de data een ondergeschoven kind blijft.
Intel kan ook prima, maar wat voor OS zet je vervolgens erop :?

- Linux en HDR zijn nog steeds geen beste vrienden...
- Windows en HDR gaat vaak goed, maar niet altijd...
En het blijft Windows met alle ellende die daarbij hoort! :/
Ja, HDR, daar noem je wat, dat was nog een issue ja. Heb ik nog niet eens ingedoken om je eerlijk te bekennen. Voor mijn huidige TV maakt het mij nog niet zoveel uit, die is nog net van voor de HDR generatie, pricewatch: LG 43UF776V Zilver, Zwart, 2015. Maar met de toekomst in het achterhoofd is het desondanks goed HDR mee te nemen.

Als eerste zou ik naar W10 en misschien eerder Plex dan Kodi kijken, W10 ligt toch wat dichter bij mijn ervaringsbasis. Linux is zeker wel een optie, heb zelf al eens een server opgezet maar lijkt inderdaad nog niets te kunnen met HDR. Of Plex of Kodi beter zijn voor 4K in combinatie met HDR kan ik zo niet direct opmaken.

Wat ik zo snel even lees (Reddit) is dat onder W10 de kleuren dan in elkaar kunnen gaan overlopen. Dit zou zijn op te lossen door een discrete graphics card in plaats van een IGP (AMD Ryzen 3 2200G zou qua graphics te licht zijn. Een groter issue lijkt de afhandeling van 4K files te zijn door W10. Dit is misschien nog een structureler probleem. Hier komt HDR dan nog bovenop.

Processormerk en generatie is bij nader inzien ook een belangrijk ding om te verkennen, om de meest recente media support te hebben. Moet toch naar een discrete grafische kaart worden gegrepen dan moet ook daarvoor de media support worden gereviewed.

Al met al, niet iets om zonder voorbereiding te doen, die Shield is nog niet 1 2 3 opzij te schuiven...
Tja, dat bedoel ik dus!

Ondertussen is het bij de Nvidia Shield TV modellen van :
- Start Kodi op.
- Kies een Ultra HD film met HDR beeldmateriaal.
En gaaaan met die banaan! :Y) 8) :*)
Hoezo niet op Linux? Ik heb geen HDR-scherm, maar Intel ondersteunt HDR op Linux: https://www.google.com/ur...Vaw2Dtvu6-QzfHYswsFbkTEA3
En AMD is er ook mee bezig: https://www.google.com/ur...Vaw3ceU6QfNDXWPCIlHWImnAk
Wat was er mis met :
- https://www.phoronix.com/...-HDR-Display-Gen9-Display
en
- https://www.phoronix.com/...x=AMDGPU-HDR-Display-2021

Als linkjes zonder Google crap :?

En daar staat het ook :
This Intel HDR display support has been available from their Windows 10 driver since Kabylake was new hardware but sadly has taken a while on Linux along with the fact the HDR support under Linux generally lagging years behind Windows across hardware vendors/drivers and not a lot of Linux desktop software yet embracing HDR capabilities.
&
So there is more work happening, but don't hold your breath that the Linux desktop will suddenly be all wired up and ready for fully embracing HDR displays in the near-term. In any case, it's good to see at least new patches being volleyed for this often overlooked sore spot for Linux support.
De zaken liggen gewoon veel ingewikkelder in elkaar dan dat je denkt en op dit moment kan je er gewoon niet op vertrouwen!
Sorry, over het hoofd gezien. Ik gebruikte gewoon de zoekfunctie van de site, maar blijkbaar voegt die allerlei Google-meuk toe. Zal er volgende keer op letten.
In mijn geval heeft samsung dus 2 jaar na aankoop de menu advertenties ingeschakeld. Beetje triest. Gelukkig is er pihole. Helaas had ik me altijd weten te troosten met het idee dat ik een shield ga kopen als dit te erg wordt. En toen las ik dit nieuwsbericht
Android gebruiken op zich kan weinig kwaad. Google geeft genoeg mogelijkheden om de dataverzameling te beperken. Het nadeel is dat alles opt out is, maar het kan wel.

Gmail en Chrome zijn een stuk lastiger, zou ik sowieso niet adviseren. Maar het gezeur op Android is overdreven. Dat zit em meer in de apps als Google maps die optioneel zijn. Als je op je iphone Google apps gebruikt ben je ook niet echt beter af.
Google geeft genoeg mogelijkheden om de dataverzameling te beperken.
Als je op tig verschillende plekken op zoek moet gaan om dataverzameling uit te zetten (en dit na elke update weer even na moet lopen) noem ik dat geen 'mogelijkheden'.

Als het op een logische plek zat had ik je gelijk gegeven maar zoals het nu is is het echt absurd, b.v. diep in geavanceerde toetsenbord instellingen zit ook een instellingen mbt verzenden van data naar Google. Dit lijkt mij meer misleiding...
Ik vind dat je wat dingen door elkaar haalt. Er is Android en de apps op Android, voor mij twee losse zaken. Je kunt best Android gebruiken zonder dingen met Google te delen door een minimum van Google te gebruiken en je Google privacy settings te configureren. Samsung en Huawei hebben bijvoorbeeld standaard niet het Google toetsenbord, dus dat hele gedoe met het toetsenbord is daar niet relevant. Als je een Google app gebruikt dan deel je snel data met Google ja. Dat is bij hun apps soms een dingetje.

Je kunt per app zaken aanpassen. Maar als je het Google toetsenbord op iOS gebruikt, deel je net zoveel.

Het zou Google sieren als ze op een centrale plek alle privacysettings zouden hebben voor hun individuele apps en grotendeels hebben ze dat ook, maar net niet voor alles.
Het zou Google sieren als ze op een centrale plek alle privacysettings zouden hebben voor hun individuele apps en grotendeels hebben ze dat ook, maar net niet voor alles.
Zover ik begrepen heb, gaat met Android 12 hier eea in gedaan worden. :) Nu Apple / iOS die privacy labels heeft en dergelijken, zie je dat Google met Play eigenlijk hetzelfde gaat doen. Wat mij betreft een goede zaak.
Dat is vooral dus weer voor de apps, niet de Google diensten in Android die er al opstaan zodra je voor 't eerst je telefoon aanzet. Die labels komen bij store apps. Als je je dus druk maakt om Android zelf heb je hier nogal weinig aan.
Als je zelf Android zonder Google gebruikt, weet je hoe vervelend dat is. Zelf gebruik ik een Google-loze ROM en leun ik zo veel mogelijk op F-Droid. Maar ik kom voor werk bv gewoon absoluut niet om die playstore heen en heb opengapps-nano nodig. Dus er gaat alsnog data naar Google.

Als ik dan toch probeer om zo veel mogelijk de data die mijn telefoon verlaat te minimaliseren met Blokada, wordt de app tig keer per dag gekilled door Android "want redenen" (zelfs als er geen enkele andere app open staat of geen één achtergrond dienst wat aan het doen). Moet je verplicht de hele dag met die notificatie in je scherm rondlopen en zelfs dan nog merk ik elke paar dagen wel dat de app om wat voor bullshit reden alsnog gekilled is?!?!?

Want al die instellingen zijn wel heel leuk, stel ze maar in (heb ik ook gedaan) en check dan alsnog de domeinen waarmee je Google Android de hele dag door verbinding mee zit te maken.

Google maakt het -maatschappelijk- wel smerig moeilijk om ze te ontwijken met je Android toestel. Je kan niet van de doorsnee consument verwachten dat ze de hele tijd met hun telefoon moeten flikflooien om Google-vrij te zijn en blijven.

[Reactie gewijzigd door batjes op 19 juni 2021 13:40]

Dat power management hoeft niet Android zelf te zijn. Huawei bijvoorbeeld killed actief die apps tenzij je er in de config van EMUI een uitzondering voor maakt.

Ik heb het niet over Googlevrije Android, maar over dat je out of the box voor de standaard Google apps die er al opzitten best fijnmazig de dataverzameling kunt configureren. Beter dan langere tijd bij Apple het geval was. Dus wel Android met Google maar zonder profiling van je gebruik. Sommige features zijn beperkt dan, zoals maps. Kan ik wel mee leven. Google now moet je ook missen, net als assistant, maar de play store doet het uitstekend.

Ik zie ook zeeën van mensen die panisch vanalles proberen te blokkeren op hun apparaten met allemaal tools, maar eigenlijk helemaal geen idee hebben wat er eigenlijk voor info waar vandaan komt en of dat niet gewoon uit kan.
Samsung en Huawei hebben bijvoorbeeld standaard niet het Google toetsenbord, dus dat hele gedoe met het toetsenbord is daar niet relevant.
Die hebben hun eigen toetsenbord die data naar hen verstuurt i.p.v. Google inderdaad! _O- :+

Daar schiet je dus niks mee op! B) :P

Het enige wat een optie kan zijn : Android Keyboard a.k.a. AOSP Keyboard :)
Beetje onzin he. Huawei gebruikt SwiftKey van Microsoft. Gaat dus niets naar Huawei en datadelen bij SwiftKey is optin.
SwiftKey is wel degelijk spyware net als het Huawei toetsenbord dat blijkbaar niet meer op hun toestellen staat :)
SwiftKey is wel degelijk spyware
Is dat je onderbuik of kun je dat ook onderbouwen?
Ik kan het onderbouwen, maar dan moet ik je informatie geven uit een omgeving waar dergelijke software verboden is en dat mag ik helaas niet doen :)
Nou Badjas, nu overdrijf je. Alles Google werkt prima met simpele adblocker.
advies voor een adblocker die alle adds blokkeert op Android? Dus ook voor YT e.d.

Voorheen verkoos ik m’n Shield boven alles om lekker te kunnen kijken op Netflix, Yt of welk platform dan ook.
Tegenwoordig maakt het niet meer uit of ik wel of niet een app opstart je zit alleen nog maar naar reclame te kijken.

Walgelijk dit, en t is niet eens een goedkoop kastje ook. 🤮
Voor Android heb je Blokada of Pi-Hole + een VPN die de boel forceert naar je eigen DNS :)

Voor Android TV kan je hetzelfde doen of gewoon effe in [Nvidia Shield] Ervaringen & Discussie rondkijken voor alternatieve clients voor YouTube en dergelijken ;)
30-50 euro per maand neerleggen om bijna de helft van de tijd naar reklame te kijken (TV).
Nooit gehoord van "opnemen en reclame doorspoelen"? En als ik een keer live kijk, of ik "kijk terug" (waarbij je meestal niet kunt doorspoelen), dan zijn de reclames mooie momenten om naar de WC te gaan, koffie te maken, of de mail te checken ;)
Daarnaast is het geen 30-50 euro. Mijn basis triple-play is 29 eur p/m waar je dus drie diensten voor krijgt, waarbij het internet voor mij de belangrijkste is.
Dat een product betaald is betekent nog niet dat je er geen reclame kan verwachten. Het hangt toch echt nog samen met de prijs. Als je een volle, redelijke prijs voor een product betaalt mag je verwachten dat er geen reclame geïntroduceerd wordt, maar heel veel producten worden tegen een lagere prijs verkocht zodat de rest gecompenseerd wordt met reclame-inkomsten.
Nou, als je 800 - 1500 euro voor een mobieltje neerlegt ... geen kattepis ... dan wil je geen reclame denk ik zo ...
Dat zeg ik, het hangt samen met de prijs...
Mobieltje? Dit artikel gaat toch over een Shield die je aan je TV hangt?
Aan de andere kant is dat heel ondoorzichtig. Prijzen zijn niet zo eenduidig, en dalen ook vaak uit zichzelf. Hoe kan ik nu weten of een product goedkoper is geworden vanwege een nieuw productieproces, toegenomen afname, teveel aanbod of vanwege dat ik reclame ga krijgen? Het verschil tussen gratis en 200 euro wordt wel duidelijk, er moet blijkbaar via reclame aan mij worden verdiend. Maar als ik opeens 25% korting krijg heb ik dat idee niet, en ga ik het ook niet zomaar accepteren. Of wees als fabrikant duidelijk en biedt de optie.
Klopt, dat weet je allemaal niet, maar het ging mij erom dat je niet kan stellen dat wanneer je betaald hebt voor een product je dan een reclamevrij product kan verwachten.
Men zou er wel vooraf open over moeten zijn. Bij aanschaf zou duidelijk moeten zijn of je reclame kan verwachten.
Vertel dat maar eens aan de TV fabrikanten... ;)
In de bioscoop vinden we het tegenwoordig "normaal"
Dat zit in het verdienmodel van een bioscoop, die verdienen vaak ook nauwelijks of zelfs helemaal niks aan de kaartverkoop.

Dit is toch ook wel heel wat anders aangezien het gaat over reclames activeren op een apparaat dat tijdens aanschaf geen ingebakken reclame bad. Voor mij de reden om geen samsung tv te kopen, maar die shield staat er hier al.
Tegenwoordig? Reclame in de bioscoop is bijna zo oud als de bioscoop zelf.
Tegenwoordig? Hoe oud ben je dat een bioscoopfilm niet met een reclame blok begon 🤣 ik ben 35 en kan me echt niet een reclameloze voorstelling herinneren met uitzondering van een studio Ghibli film ergens in een zaaltje bovenin van de Melkweg voor rond de 20 man of zo haha
Heel even (jaartje) was Dolby Cinema nog zonder reclame. Heerlijk en de extra prijs waard. Helaas is ook hier de reclame doorgedrongen. (en prijs hetzelfde gebleven) :-(
Correctie:
In de bioscoop vinden we sommigen het tegenwoordig "normaal"
Eerlijk? Ik heb op mijn lg tv met webos als ik het ‘smart menu’ open links 1 balkje waar shows worden gepromote en vaak naar een dienst die ik ook heb. Heel storend vins ik het eigenlijk niet want het is niet erg in mijn face of zo. En zo lang het media reclame is en geen product reclame zit ik er niet heel erg mee of zo

[Reactie gewijzigd door ultimasnake op 19 juni 2021 11:24]

Waarschijnlijk heb je klakkeloos teveel zooi geaccepteerd toen je de TV de eerste keer hebt aangezet dus kijk alles effe na en zet wat zooi uit! ;)

Ik geloof dat je alleen de eerste twee of drie dingen hoeft te accepteren en de rest uitgevinkt kan laten...
Degene die de reclame heeft bedacht, helaas.
Persoonlijk heb ik er niet zo veel problemen mee als het zich beperkt tot content van streaming diensten. Dan is het mogelijk nog een bonus ook, deze aanbevelingen is nog wel wat anders dan random reclame. Eigenlijk is het hele beginscherm van android gemaakt voor dit soort aanbevelingen. De app snelkoppelingen verbruiken maar 1 regel.
Ook zit er standaard al reclame op de shield, in ieder geval nvidia games en youtube. YouTube kan je nog uitzetten volgens mij.
Ik ben van mening dat als fabrikanten ongevraagd reclame op de door jouw gekochte producten laten zien, je geen eigenaar bent van het product als je niet de optie krijgt om het uit te zetten.
Het probleem zal zitten in het feit dat jij nooit eigenaar wordt van dat stuk software wat er op het gekochte product draait. Dat is feitelijk weer een gebruikers licentie waaraan voorwaarden verbonden kunnen zijn, maar inderdaad ik ben het geheel met je eens als je 150 - 200 euro hebt uitgegeven. Je hebt onderzoek gedaan naar wat het product doet en kan, om vervolgens na x periode ineens met dergelijke ongeweinste ongein opgescheept te zitten... want nu zijn het nog films en series waar je op geattendeerd wordt... wat is het volgende.
De software maakt deel uit van het functioneren van een apparaat en de apps. Het krijgen van updates t.b.v. de werking en de veiligheid tijdens een bepaalde periode vastgelegd in de wet.
Het misbruiken van deze software voor het tonen van reclame is dat niet en heeft niets te maken met het functioneren van het toestel.
Het verbaast mij dat dit ook wordt toegestaan door de wet.
Updates voor software is nergens vastgelegd in de wet, waar haal jij dat vandaan? (serieuse vraag) Was dat overigens maar zo, dan zouden smart TV's misschien ook langer ondersteund worden en niet na 2 - 3 jaar van een gemiddelde levens duur van 10+ al zaken niet meer ondersteunen omdat updates uitblijven.

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 19 juni 2021 23:46]

Er is nergens in de wet vastgelegd dat dit soort apparaten updates moeten hebben voor een bepaalde tijd, dat je dat wilt is een ander verhaal, de fabrikant hoeft niet eens perse een update uit te brengen.
Het is, zeker in dit geval, gewoon een computer met een OS.
Dit. We gaan steeds meer naar x-as-a-service gezien dit een veel beter verdienmodel is gebleken. Wat al eerder in dit artikel genoemd is, is er al jaren geëxperimenteerd met (relatief) goedkope hardware en is de prijs daarvan steeds verder opgeschroefd om te kijken wat de consument er voor over heeft. Nu dat enigzins bepaald is kan met met de as-a-service los gaan, want software is tenslotte een gebruiksrecht licentie (zelfs voordat IoT een ding was en alles aan het internet hing) en de leverancier kan ermee doen wat het wil. Vooral als de hoofdfunctionaliteit van het aparaat gewaarborgd blijft heb jij als consument geen poot om op te staan om dit aan te vechten mocht je dit willen.
Helemaal eens. Ik kan er ook niets nuttigs over zeggen helaas en wil gewoon zeggen dat ik hiervan ga balen als dagelijks gebruiker van meerdere Shield TV’s. Om te kotsen. Dan heb ik ook nog eens betaalde abonnementen op:
- Spotify
- Netflix
- Prime
- Youtube
- NLZiet
- Videoland
- GeForce Now
(Nu ik het aantal zo opsom kan de helft weg merk ik)

Dus waarom. Ik heb alles al…
En Tweakers zo te zien ;)

Ik heb zelf Spotify overgezet naar Youtube Music zodat ik met Premium 2 vliegen in 1 klap sla. Het is wat minder, met name op desktop (al zijn er 3rd party apps beschikbaar). En voor podcasts moet je de aparte Google podcasts gebruiken, maar dat gaat verder ook prima.

Ik vind het wel jammer dat zoveel bedrijven met abonnementen werken. Als het lifetime kan, dan doe ik die optie. Zo heb ik ook AdGuard met lifetime, zodat ik in 1 keer klaar was om advertenties te blokkeren waar nodig (en whitelisten waar ik het niet erg vind).

Prime heb ik ook opgezegd omdat ik Amazon gewoon geen tof bedrijf vind en die paar series het niet waard zijn om je principes overboord te gooien. En bovendien zijn de Nederlandse webshops toch superieur imo. Niet altijd qua prijs, maar wel gewoon morgen thuisbezorgd ipv overmorgen en ook veel betere service.
Dat is precies hoe Apple en Sony erover denken als het gaat om de iPhone en de PlayStation onder andere! ;)
Op Youtube erger ik me ook groen en geel aan reclame. Maar daarvan kun je in ieder geval nog zeggen, dat het hun streaming site is, en ze wel moeten, omdat we er gratis naar zitten te kijken. Maar de nVidia Shield is niet zelf een streaming service, maar een third-party media-player. Net zoals een OS niet zelf de doel-software is, maar een schilletje om je beoogde software op te kunnen draaien. En dan ook nog eens een media-player waar je voor betaald hebt. Zouden we het accepteren wanneer Windows 10 morgen ook ineens reclame ging laten zien op de homepage? Hoop het toch niet.

Bovendien, achteraf de aard van het gekochte produkt dusdanig 'nerfen' (naar een produkt met reclame), dat zou eigenlijk niet moeten kunnen; maar ze zullen er wel mee wegkomen, helaas.
Zouden we het accepteren wanneer Windows 10 morgen ook ineens reclame ging laten zien op de homepage? Hoop het toch niet.
Dat hebben we toch al lang al geaccepteerd? Op het startmenu krijg je al jaren Spotify, Candy Crush, WildTangentGames en andere meuk voorgeschoteld, en sinds een recente update ook nog een tab op de taskbar met allerlei gepersonaliseerde 'nieuws en interesses'. Althans, de meesten hebben het geaccepteerd. Ik ben mede om dit soort redenen (opdringerigheid reclames, gebrek aan privacy, abonnementen in opkomst, etc) over op Linux

[Reactie gewijzigd door saren op 19 juni 2021 11:49]

Niet helemaal hetzelfde. Linkjes naar Spotify, Candy Crush, WildTangentGames en andere meuk, op je startmenu, zijn statisch, en laten geen gepersonaliseerde reclame zien op je desktop.

En die 'nieuws en interesses' tab op je taskbar, die laat zich dus kinderlijk eenoudig uitzetten (zoals het hoort). Die nVidia reclame truuk is dus niet te disablen (ze hebben het op reddit wel geprobeerd, maar dat gaat vooralsnog niet echt lekker: of alles is weer gereset naar een restart, of je moet teveel uitzetten om nog wenselijk te wezen).
Ik ben het met je eens dat het nog eens extra kwalijk is dat deze advertenties niet te verwijderen vallen. Nu is er een bepaalde truuk op de reddit om Play Services te disablen, maar dit is zoals je zegt niet handig. Echter blijft mijn punt dat Windows 10 van een vergelijkbare aard is, misschien 1 tand minder gezien de meeste reclame vaak wel valt te verwijderen. Een uitzondering is hierop Edge die wordt aangeraden als browser, dit valt niet te verwijderen. Desondanks krijg je het standaard weldegelijk meegeleverd, en we slikken dat allemaal. Of het nu statisch of gepersonaliseerd is, ads in het OS (ook Xiaomi begint dit te doen), en met name voor 3e partijen, zijn gewoon not-done.

Bovendien, staat in de tekst:
De films en series zijn 'uitgekozen door Google Plays media-experts of gesponsord door onze mediapartners', lichtte Google toe bij de eerste introductie van de functie.
Ik denk dus niet dat ze gepersonaliseerd zijn, of ik heb in ieder geval nergens kunnen lezen dat het zo is. In de comments praten ook enkel wij tweeen over ads die gepersonaliseerd zijn.
Hebben we geaccepteerd? Nee hoor.

Eerste wat ik disable op een Windows 10 kist. Daarom gebruik ik Open Shell. Heb ook nog nooit op Citrix gezien dat die onzin er nog in zit.

Bij Ubuntu probeerden ze dit ook (icm Amazon), werd ze ook niet in dank afgenomen.
Hebben we geaccepteerd? Nee hoor.
Ligt er aan wat je als accepteren ziet. Als je hun producten blijft gebruiken ( je betaald ze met licenties, telemetrie en/of data) vind ik dat weldegelijk accepteren, ook als je de advertenties/tiles uitschakelt. Je betaald immers (via minstens 1 van die middelen, 99% van de mensen alle drie) voor een OS dat jou by default advertenties voorschoteld
Bij Ubuntu probeerden ze dit ook (icm Amazon), werd ze ook niet in dank afgenomen.
Klopt, ook op Linux zijn er zeker ook controversiele zaken. Dat amazon gedoe is een goed voorbeeld, evenals afwijken van Wayland met Mir, en de diepe integratie van Snap. Ubuntu wordt om dit soort redenen soms het Windows van Linux genoemd. Desondanks is het als ze geen gekke dingen doen een prima OS. Zelf gebruik ik Fedora
..maar ik blokkeer zoveel mogelijk telemetrie data. Ik schakel advertenties uit. Het liefst heb ik ook dat ik standaard geen ads zie, dus opt-in ipv opt-out. Maar als het dan er in is gebouwd, dan wil ik het wel uit kunnen zetten (ik wil dan minstens opt-out). En dat mag bij deze Android TV op 200+ EUR Nvidia Shield Pro niet. Terwijl het er eerst niet in zat. Ik heb 'm overigens nog niet, deze update, maar Sideload Channel 3 is al wel reeds gekocht/geïnstalleerd/geconfigureerd voor het geval dat. En ik betaal graag voor een product. Omdat dat 'oude' model eerlijker is dan het advertentie model waar je een hoer bent.

Verder heb je soms weinig tot geen keus. Als je werkgever eist abc. Mijn werkgever geeft mij een telefoon met Android, waar ik natuurlijk niet alles op mag (MDM). Dus Google weet waar ik zit. Het nut van SFOS is dan minder hoog (heb overigens een tijdje LineageOS + microG gedraaid maar het blijft bidden dat het blijft werken, plus ik gebruikte deels nog steeds Google infra). En bijv Citrix heb je ook maar te slikken. Het is niet dat ik geen alternatieven heb buiten deze tools, maar toch. Niet iedereen heeft die luxe.
Zouden we het accepteren wanneer Windows 10 morgen ook ineens reclame ging laten zien op de homepage? Hoop het toch niet.
Ben je alle Telemetry ellende in Windows 10 vergeten of zo :?
Wat een enorm domme beslissing van Nvidia zeg.
Waar ik voorheen iedereen een shield aan heb geraden, doe ik dat nu niet meer als ze hiermee doorgaan.

Je betaald 200 euro voor een media speler, daar hoort dan geen reclame bij te zitten. Een slechte actie en volgens mij heeft Nvidia dit ook helemaal niet nodig. Voor een product van 50 euro kan ik het nog enigszins begrijpen om meer omzet te krijgen, maar niet voor een Shield.

Sowieso automatische updates uitzetten zou ik zeggen, om dit probleem op z'n minst te boycotten.
Je betaald 200 euro voor een media speler, daar hoort dan geen reclame bij te zitten. Een slechte actie en volgens mij heeft Nvidia dit ook helemaal niet nodig. Voor een product van 50 euro kan ik het nog enigszins begrijpen om meer omzet te krijgen, maar niet voor een Shield.
Wat dacht je van een TV van € 1000+ en dan nog steeds reclames in Android TV en WebOS en zo... -O-

Waarom accepteren we dat al jarenlang met zijn allen :?
In WebOS is dat uit te schakelen.
Het nog steeds ronduit belachelijk dat er advertenties worden meegeleverd op een tv van meer dan 1000 euro, of dat uit te schakelen is of niet
Niet alles! Kijk maar eens naar het verkeer van je TV via WireShark of zo! ;)
Je bedoelt waarom accepteer jij dat? ;)
Ik accepteer het niet hoor, en heb daarom dus ook geen smart tv.
De keuze ligt uiteindelijk bij jezelf, het hele gedoe rondom updates die reclame toevoegen is niks nieuws dat loopt al jaren.

En als je tv achteraf dit soort features toevoegd, dan hang je hem gewoon niet meer aan het internet.. Knappe tv die dan nog avertenties binnenhaalt..

Ik sta er eerlijk gezegd ook helemaal niet van te kijken dat nvidia hier ook in mee gaat, dat is al jaren een bedrijf met bijzonder weinig fatsoen.
Dus ergens had je het misschien wel een beetje kunnen zien aankomen, na de reclame en de belachelijk gedetaileerde telemetrie in hun drivers is dit gewoon de volgende stap om hun klanten zo optimaal mogelijk te "benutten".

Als mediacenter gebruik ik liever een oud(er) laptopje (in mijn geval met een kapot scherm), dat kan ik iedereen aanraden.
Klein stil weinig stroom verbruik en 100% aanpasbaar. en zeker minder dan 200 euro.
Een Pi is wellicht nog een betere optie mits je geen problemen hebt met een linux OS.
Je bedoelt waarom accepteer jij dat? ;)
Ja, want ik kan in mijn eentje tenslotte de hele markt bepalen... :z

Verder heb ik hier zat DIY HTPC bouwsels op Linux basis, maar dat is niet altijd de meeste handige oplossing en dat weet je zelf ook wel! B)
Ik vraag me af of we Nvidia hier de schuld van moeten geven of Google. Ik gok de laatste. Leuk dat we Nvidia afblaffen, maar dit ziet er gewoon uit als Google TV, de Android TV versie van Google zelf (en wat dan ook in de lijn der verwachtingen lag dat Nvidia ook deze interface zou gaan krijgen).

Ik vind dat mensen een klein beetje te veel zeuren om vrijwel niks. Je krijgt aanbevelingen, that's it. Er komt heus geen reclame van Nivea tussendoor. Mensen kunnen zich soms ook net iets teveel aanstellen. Ik had t anders gevonden als er daadwerkelijk reclame was zoals de ads op youtube of zoals lineaire TV.
Nvidia gaat er gewoon in mee. Niet meer of minder. Nvidia kiest hiervoor... En krijgt daar gewoon geld voor.

Nvidia moest het hebben van de goede support en updates. Zoals het oplossen van het framerate switching.

Oh wacht :+
Natuurlijk gaan ze daarin mee, zoals ook smartphonefabrikanten mee gaan met Android veranderingen. Waarom zouden ze het wiel opnieuw uitvinden? De enige reden waarom dat ze in t verleden juist niet mee wilden was gewoon omdat Android TV een beetje het buitenbeentje was van Google (lees slechte ondersteuning, weinig updates etc). Maar nu dat het niet meer is, waarom zou Nvidia doorgaan op oude code en niet het nieuwe adopteren?

Ik snap het sentiment er achter, maar ik had dit al zien aankomen bij de aankondiging van de Chromecast with Google TV en ik denk dat het naïef is om te denken dat Nvidia daar niet in mee zou gaan. Kijk het is nu ook niet zo dat ze echt ads gaan tonen, ze gaan geen reclame filmpjes afspelen e.d. het gaat hier zover ik weet enkel om de aanbevelingen.

Overigens ben ik van mening dat menig tweaker die deze site bezoekt toch op zijn minst een pihole if adguard heeft draaien op zijn netwerk om zich van echte reclame te ontdoen.
Android fabrikanten nemen ook gewoon bepaalde features wel of niet over. En bedenken eigen features. Het is onzin dat ze maar zo mee gaan.

Nvidia krijgt hier gewoon een zak geld voor. En het is een middelvinger naar je klanten die een reclamevrij product hebben gekocht.

Als je daar bij op telt dat ze frame rate switching volgens mij nog stééds niet voor elkaar hebben.... Het is wel een apparaat van 200 euro voor een mediaplayer.

Ik raadde altijd blind een nvidia shield aan. Maar zal nu toch sneller een Apple TV aanraden dankzij dit soort fratsen.
Heb hier zowel een ATV als Shield en Apple heeft ook genoeg fratsen helaas (zoals waarom mag kodi niet?) Zo kan ik nog een hele lijst met andere kwaaltjes opnoemen. Dus is de Nvidia met de nieuwe update dan een minder goed apparaat enkel omdat je dashboard je nu dingen laat zien die je misschien wel zou willen zien in de toekomst? (Wat vaak nog zo is ook?). Om die twee apparaten dan naast elkaar te zetten: je krijgt evenzoveel kwaaltjes bij de ene als de andere, en ze zitten in dezelfde prijsklasse). De juiste beredenering hier zou dus zijn dat je dan geen van beide spelers aan zult raden bij je vrienden/familie/collega's etc. Maar goed ik ga uiteraard niet over wat mensen wel en niet willen en of fijn vinden. Mijn advies is enkel maak je niet te druk om zulke simpele dingen die weinig impact hebben.

Ik kan me overigens niet zo snel bedenken welke features fabrikanten niet overnemen.

Frame switching ben ik t dan totaal mee eens, en voor mij komt er nog de extra klacht van het niet kunnen toevoegen van een shield aan een speaker group in Google Home (heel af en toe kan t als ze t weer eens testen, maar dat is mensen blij maken met een dooie mus).

Al met al denk ik dat de meeste consumenten (lees 95%) echt niets zullen geven om deze verandering en zal de werking van het apparaat niet drastisch veranderen. Ik krijg nu op mijn shield ook aanbevelingen van mijn vrouw te zien wat ik ook erg irritant vind. Dus als de update nu ook multi user beter ondersteunt laat maar komen. Start zelf de apps toch altijd via de het app icoontje op en anders vraag ik t Google wel.
Heb hier zowel een ATV als Shield en Apple heeft ook genoeg fratsen helaas (zoals waarom mag kodi niet?)
Dat komt omdat driekwart van de Kodi plug-ins toegang geeft tot illegale content. Je hebt wel MrMC voor de Apple TV, dat is Kodi zonder plug-ins. Maar met Infuse ben je beter af.
Het maakt ook niet uit waardoor het komt, ik heb maar 1 voorbeeld gegeven. Maar kan nog een hele waslijst opnoemen met kwaaltjes die de ATV heeft, en dat heeft niet allemaal met illegale addons te maken.

Kortom beide spelers zitten in hetzelfde vaarwater. Beste mediaspelers op de markt maar niet zonder problemen.
Het voornaamste issue van de ATV voor mij is dat AirPlay lang niet zo goed is als ChromeCast. Verder heb ik de voorkeur voor de ATV omdat het verdienmodel van Apple duidelijk is.
Dus is de Nvidia met de nieuwe update dan een minder goed apparaat enkel omdat je dashboard je nu dingen laat zien die je misschien wel zou willen zien in de toekomst?
Ja.
(Wat vaak nog zo is ook?).
Nee.
Nee onzin, zeuren om te zeuren meer is het niet. We doen net alsof er banners popups en andere irritante zaken op p
onze shields gaat verschijnen. Dat is allemaal niet aan de orde.

Voor iemand die een hekel heeft aan reclame (ik zelf bedoel ik hiermee) kan ik zeggen dat deze update echt niet spannend is. Sterker nog heb t een half jaar geleden al geprobeerd en niks aan de hand.

Als er nou popups kwamen, of echt reclame, dan was ik t absoluut eens geweest. Maar joh, er staat nu een cover van een film of serie, het is echt weer typisch Nederlands zeuren om niks, ja min me hier maar voor maakt me ook niet uit. Wat YouTube doet, dat noem ik reclame. Maar wacht, waarom klaagt niemand daar over de aanbevelingen?

Dus in jouw beredenering is het een slechter apparaat omdat je 10 covers te zien krijgt van films. Ik denk dat de discussie hier maar beter kan eindigen. We gaan het waarschijnlijk nooit eens worden. Ik vind dat mensen niet moeten zeuren om irrelevante dingen die het leven van mensen totaal niet beïnvloed en als het dat wel doet, dan ligt dat toch echt aan de persoon zelf. En nogmaals als het ECHTE reclame was zoals op tv, youtube of wat je in je brievenbus krijgt. Dan was ik het 1000% eens geweest met iedereen hier.
Als er nou popups kwamen, of echt reclame, dan was ik t absoluut eens geweest. Maar joh, er staat nu een cover van een film of serie, het is echt weer typisch Nederlands zeuren om niks, ja min me hier maar voor maakt me ook niet uit.
Alsof alleen Nederlanders reclame blokkeren. Alsof de 33% van alle internetgebruikers Nederlanders zijn. Ofzoiets.
Wat YouTube doet, dat noem ik reclame. Maar wacht, waarom klaagt niemand daar over de aanbevelingen?
Dat doe ik wel. Zet ik als eerste uit. Zelfde mbt de recommendations. Verder niet zo kapot van YouTube sinds ze overgenomen zijn door Google.

Verder zei ik al dat ik goede defaults wil. Standaard reclame graag uit. Betaal ik ook graag voor bijv NPO Plus of in verleden NLZiet. Als er al reclame in zit, wil ik het uit kunnen zetten. Als dat niet kan, dan is dat een anti feature. 33% van de internetgebruikers zou het uit willen zetten. Wat mij betreft komen hier zelfs antitrust vragen over. Google misbruikt hier immers ogenschijnlijk haar marktpositie.

Dat jij het onbelangrijk vindt, het geen ECHTE reclame vindt, en in overdrijving zoals 1000% wenst te praten moet jij weten.
Daarom zei ik al in het vorige bericht dat discussiëren weinig zin heeft gezien wij het toch nooit eens gaan worden. Antitrust zaak zal er overigens niet komen, gezien Google niet hun eigen dienst voorrang geeft, gezien de aanbevelingen allemaal van derde partijen als Netflix, Disney etc zijn.
Dus jij vind het straks ook normaal als je allerlei popups krijgt op je telefoon met "installeer deze app" of "dit is wel een app voor jou"?

Dat je het krijgt als je de playstore opent vind ik niet zo erg, maar wel als het de homescreen gaat overnemen.

Hele rare gedachten dat jij dit maar normaal vindt.
Pardon? Veel mensen kopen een Shield als media player om van het gezeik van reclame af te zijn, en leggen daar 200€ voor neer. Als dan NVidia gaat zeggen: surprise, je krijgt nu wel reclame zou ik geneigd zijn mijn geld terug te eisen aangezien de fabrikant het apparaat ongeschikt heeft gemaakt voor zijn primaire functie: smart TV zonder shit!
ze hebben hem gekocht: cashen voor nvidia
nu wordt hen allemaal reclame door de stroot geramd: nog eens cashen voor nvidia

als het laatste meer opbrengt dan het verlies aan klanten bij het eerste door deze wijziging, ... reclame in combinatie met big data hebben producten, diensten en het internet zoals we het vroeger kenden finaal om zeep geholpen
Maar dan alsnog blijft het feit dat ik (en vele anderen) geen goed woord meer over hebben voor Nvidia. Voorheen dacht ik er nooit over na en was Nvidia goed. Als ze dit echt doorduwen, dan koop ik nooit meer wat van ze. Zo simpel denk ik er altijd over en zal er niet minder om slapen. Dan maar weer een NUC o.i.d.
Het probleem van een Intel NUC achtig kastje of DIY HTPC is dat je meteen aan Windows vast zit voor HDR weergave en je zelfs dan af en toe bepaalde problemen zal hebben qua compatibiliteit! :/

Dat was namelijk voor mij de belangrijkste reden om destijds de Nvidia Shield TV Console 2017 te kopen : Makkelijk HDR content afspelen zonder gezeik! :Y)

Verder vind ik vooral de Ion en Tegra reeks al jarenlang heel erg leuk en interessant en zou ik het gekke ding het liefst met een Linux distro willen flashen, maar helaas is dat nog steeds geen optie zonder iets van een Jetson bordje erbij te kopen ;(
Ik heb een vero 4k+ die draait op debian en osmc. Hier draait HDR perfect op. Wel een beetje prijzig en ik raad alleen aan om dingen af te spelen waar hardware decoding voor werkt. 10bit H264 stottert enorm, maar alle andere formaten heb ik tot nu toe geen problemen mee. Zware softsubs met veel overlay en animaties kunnen ook voor haperingen zorgen.
Ken ik, maar omdat volledige HDR ondersteuning nog niet in de Linux Kernel zit voor zover ik weet, zou ik daar nog niet voor kiezen :)

[Reactie gewijzigd door nero355 op 21 juni 2021 00:52]

Wat mist er nu nog dan? Heb hier ook een vero4k+ staan en ben toch in de veronderstelling dat hdr10(+) volledig ondersteund wordt. Of doel je dan op DV?
De huidige oplossingen zijn allemaal hacks van de OSMC en LibreELEC teams dus ik vertrouw daar liever niet op ;)
Bij een Firestick weet je tenminste dat je 3x niks betaald en dat er reclame in zit.
Mijn Mi Box S heeft geen reclame (standaard Google Play op homescreen wat je kan verwijderen) en dat voor minder geld.
Tenzij ik het mis heb?

Ging normaal een nieuwe TV kopen over enkele maanden, met een Shield, nu zal ik dat laatste moeten herbekijken denk ik.
Ik heb zelf ook een Mibox S gehad, maar als daily driver is het echt niet te vergelijken met de Shield.

Wij hebben geen normale TV en kijken alles via de Shield. Mijn vrouw en kinderen kunnen hier echt perfect mee uit de voeten en werkt altijd (deze ervaring hebben wij niet gehad met de Mibox).

De Mibox is wel echt leuk hoor, maar voor gebruiksgemak en snelheid voor ons niet een aanrader als main device. Voor ons althans.
Vandaar dat ik de Shield ging (of ga?) halen, die is net wat krachtiger dan de Mi Box.
Eventueel kan ik de eerste 2 jaar via de TV zelf (tot de updates gedaan zijn...)
Dat had ik van Nvidia wel verwacht hoor. Eerst consumenten in lijven met mooie producten en daar tot het bot helemaal uit melken..Youtube en Facebook doen dat ook.
Is niet te vergelijken met YouTube of Facebook. Nvidia is een hardware bedrijf. Dit is keihard je eigen klanten naaien die veel voor jouw producten betalen.
Wat is dat toch met fabrikanten die steeds vaker reclame in betaalde producten stoppen?
Winstmaximalisatie.

De massa koopt liever een goedkoop product, dan een duur product, dus om meer te verkopen moet de prijs laag, maar om je marge dan te halen, doe je er reclame op.

Een grote verspilling van grondstoffen, talent en energie. Handelsreclame is onderdeel van een efficiënte markt, maar het is nu enorm doorgeslagen.
Onzin. Op mijn dure Samsung TV uit 2017 was er geen reclame maar nu wel.
Krijg ik nu geld terug?
Ik erger mij kapot aan fabrikanten die dit gewoon door je strot heen duwen en ik koop dan ook geen producten meer van hun.
Ik zit er ook serieus aan te denken om mijn Nvidia shield (kleine variant) terug te sturen. Ik hoop wel een alternatief te vinden.
De Google TV (waarschijnlijk het enige echte alternatief met bijna dezelfde functies) heeft het al, dus je moet een niet-geupdate android TV box vinden. Of de stap maken naar een Apple TV als je bitstreaming van audio niet belangrijk vindt (en kan dealen met wat andere limitaties).
Dan blijft er zo te horen weinig over. Wat ik kan doen is mijn shield update niet uitvoeren totdat de update niet meer werkt (?)
Een PiHole of DNS van bijvoorbeeld AdGuard in je router zetten blokkeert de advertenties in het Samsung Tizen-platform. Wellicht ook bij de Shield?
of misschien adaway op shield installen?
Neen. De ads in Google Discovery zijn first-party ads, die komen gewoon van hetzelfde domein als de andere assets dat het inlaadt.
Een Raspberry Pi 4 met LibreElec/Kodi. :)

Sinds een tijdje ondersteunt deze ook 4K/HDR en HD audio passthrough.

-- Edit: vergeten te vermelden, maar inderdaad, geen streaming, hooguit via omwegen. LibreElec/Kodi is dus vooral handig voor diegenen die vooral local content afspelen vanaf bv. een NAS.

[Reactie gewijzigd door Wildfire op 19 juni 2021 11:52]

Doet dat Dolby Vision? Volgens mij nog steeds alleen maar HDR10. En daarbij doen alle streaming platforms het natuurlijk heel erg niet, dat is wel een wezenlijk verschil.
Hmm, streaming, dat is wel iets ja. Nou doe ik Amazon Prime, Netflix en YouTube gewoon via mijn TV zelf (LG) dus daar heb ik geen last van. Had ik even niet bij stil gestaan.

Een Pi4 met LibreElec/Kodi is dus een oplossing mits streaming niet van belang is.
Toevallig lineageos18.1 met gapps op een pi gezet, youtube 4 k loopt prima dan alvast.
Ziggo app en kodi eveneens ;-)
Het gaat vooral om de echte streaming apps die wat meer DRM hebben, Netflix AppleTV+, Amazon etc. Op plain Android krijg je nooit de goeie TV interface helaas en sommige devices zijn niet eens goedgekeurd voor Netflix en dan wil het sowieso niet.
Dan koop ik nog liever een Vero 4K+ maar dan vertrouw ik nog steeds niet de HDR weergave helemaal, want de Linux Kernel ondersteunt dat nog niet helemaal correct! ;)
Ik heb een paar 4K HDR rips geprobeerd en die speelden, op mijn LG C8, in ieder geval af zonder problemen.
Weet iemand of een AppleTV ook reclames toont, ik ga alvast een alternatief zoeken?
Nee. Maar het kan over een maand zomaar anders zijn.........
Maar van Shield naar AppleTV is net zoiets als van Red Bull naar Williams overstappen omdat er geen Mercedes motor in de Red Bull zit........ :*)
Nee, ik gebruik Samsung Q95T met Apple TV 4K. Gebruik de TV puur als scherm, het smart gedeelte met reclame etc raak ik niet eens aan.
Gewoon een andere launcher gebruiken.
Ik zit er ook serieus aan te denken om mijn Nvidia shield (kleine variant) terug te sturen. Ik hoop wel een alternatief te vinden.
Een mini pc'tje kopen met WIndows 10 er op, die net zo klein is als de Nvidia shield, zo als de MeLE Fanless 4K Mini PC met Intel Celeron J4125 Quad Core 8GB 128GB Windows 10, of de XCY Fanless Mini PC Intel Celeron met Windows 10, ook Intel verkoopt hun eigen mini pc'tjes die net zo klein zijn als de Nvidia shield.
Alles lager dan de i3 doet niet aan HDR en je zit dan weer aan Windows vast en alle ellende die daarbij hoort... :/
Alles lager dan de i3 doet niet aan HDR en je zit dan weer aan Windows vast en alle ellende die daarbij hoort... :/
Je zit niet vast aan Windows 10, je kan er gewoon Linux op zetten.
Dat klopt dus niet : De HDR Support onder Linux is gewoon nog steeds niet 100% B)
Dat klopt dus niet : De HDR Support onder Linux is gewoon nog steeds niet 100% B)
Ja ok, maar ach MEESTE films en series gebruiken niet HDR, dus opzit totaal geen probleem.
Series inderdaad vaker niet dan wel, maar films in Ultra HD en H.265 codering eigenlijk bijna altijd wel :)
Series inderdaad vaker niet dan wel, maar films in Ultra HD en H.265 codering eigenlijk bijna altijd wel :)
Ik kan weinig oudere films die het allemaal hebben, en zie eigenlijk niet veel zin om een oudere film in HDR te zien, maar ja nieuwe films hebben het nu vaker, maar die kijk ik amper, vind de meeste nieuwe films en ook vooral de nieuwste series vreselijk, met al dat Woke en interracial politics, woord er kots misselijk van, nee de meeste films die ik kijk komen uit 1980 en ook wat uit 1990, Dit jaar was Nobody, en A Quiet Place Part II, en Hitman's Wife's Bodyguard, heel leuk, maar voor de rest vond ik de rest nog steeds niks aan.
Prima, maar dat is eigenlijk een totaal andere discussie :)
Prima, maar dat is eigenlijk een totaal andere discussie :)
Ach ja, slaap lekker en heb nog een prettige week.
Het probleem is dat ze het bijna allemaal doen, en dat er zo wel heel weinig keuze overblijft. Misschien kunnen gebruikers eens een rechtszaak aanspannen omdat hun gekochte product minder functioneel is gemaakt?
Maar hij is niet minder functioneel. Je zou verminderde gebruikerservaring kunnen aan voeren.
Daarom overweeg ik een "dom" scherm eventueel met Chromecast nu deze nog reclamevrij is.
Al realiseer ik mij dat de keuze van domme schermen op dit moment nog vrij beperkt is.
De "oude" Chromecast Ultra zonder Google TV en afstandsbediening is ook niet echt iets om over naar huis te schrijven, tenzij je dol bent op de Android telefoon afhankelijkheid :?
Kan je dat niet uitzetten zoals bij LG TV"s?
Probleem is vooral dat de shield TV absoluut niet goedkoop is. Dit is gewoon extra geld uitpersen over de rug van betalende klanten.
Dit idd. Het is een duur apparaat, ik zit hier dus ook niet op te wachten.
Uhm nee. Dit is gewoon iets dat je overkomt ook al koop je een duur product.

Rupsje nooit genoeg.
tv makers verdienen meer aan de data en reclame die ze uit de tv halen dan aan de verkoop van de tv zelf. dat geld voor steeds meer diensten. je ziet ook reclame in netflix -voor netflix- bijvoorbeeld.
tv makers verdienen meer aan de data en reclame die ze uit de tv halen dan aan de verkoop van de tv zelf.
Lijkt mij sterk om eerlijk te zijn. Tenzij je creatieve accounting gaat doen: Eg TV kost €500 om te maken, ze verkopen hem voor €510, en ze hebben €20 inkomsten uit data/reclame. Dan kan je idd zeggen dat ze €10 winst hebben op de hardware, en €20 op de data/reclame. Maar onder de streep veranderd het niet dat veel meer van hun inkomsten de directe verkoop is.
de markt is redelijk verziekt (zoals veel markten) en de budgetsegment worden tvs gewoon verkocht onder kostprijs om later die reclame en tracking info van je te krijgen. en dit is absoluut geen nieuws. het is gewoon inzichtelijk in de jaarcijfers van diverse tv makers. de meeste budget tvs hebben ook allemaal "smart" spul erin zitten wat je niet uit kan zetten en gewoon reclames voorschotelen over je bestaande tv beeld heen.

[Reactie gewijzigd door flippy op 19 juni 2021 10:32]

Of je dat een verziekte markt kan noemen weet ik niet. Maar ik ontken niet dat tv's onder de kostprijs verkocht kunnen worden. Mijn probleem is het statement dat ze meer inkomsten halen uit reclame en data dan de verkoopprijs.
als je het product verkoopt -onder- de kostprijs dan moet de overige inkomsten dat compenseren. zelfs als je niet de exacte cijfers hebt is dat de enigste manier om een bedrijfsmodel te houden die langer leeft dan een paar maanden.
Dat kun je prima uitzetten door de tv niet aan te melden op wifi en geen netwerkkabel er in te steken.
In jouw voorbeeld verdrievoudigt de winst wel... Dat zou juist een argument kunnen zijn voor reclame. Hoewel ik dan liever twee tientjes meer zou betalen voor de tv.
Dat zou nog het beste zijn, dat je gewoon bij aanschaf de keuze krijgt, zoals Amazon dat in sommige landen ook met kindles gedaan heeft.
Klein foutje in je beredenering, die 10 euro winst op hardware is eenmalig. Die 20 euro winst uit reclame herhaalt zich gedurende het leven van de TV.

En 200% extra winst verandert niet veel?
Die €20 is gewoon een totaal nummer die ik als random bedrag heb gepakt. En waar heb ik gesteld dat het niet veel veranderd voor de winst? Dat lijkt mij toch overduidelijk dat het een enorm verschil op de winst kan maken. Het enige wat ik schreef is dat ik er niks van geloof dat er meer inkomsten uit reclame/data komen dan uit de verkoop zelf. Dan zou zelfs op de budget TVs er honderden euro's door fabrikanten worden verdient op die paar suggesties die in beeld komen. Ik geloof dat niet.
En de € 1000+ modellen dan :?

Ga me niet vertellen dat die ook reclames moeten hebben om winstgevend te zijn... :/
Dat heb ik nooit geclaimd. Letterlijk het enige wat ik zeg is dat ik niet geloof dat TV producenten meer geld binnen krijgen aan reclame dan aan directe verkopen. Oftewel dat een €1000 model meer dan €1000 aan reclameinkomsten oplevert.
Ik zeg ook niet dat je dat claimed, maar laten we eerlijk zijn : Als je zoveel geld voor een TV neertelt dan hoort die troep niet daarin te zitten! :/
De marges op tv’s zijn heel klein, onder de 10%. Plus mensen kopen niet elke 2 jaar een nieuwe tv (doorgaans). Ik denk dat het idee is dat TV fabrikanten ff afkijken bij de catogorie items as a service. Toen bedachten ze, hey! We kunnen nog veel meer geld verdienen als we ook advertenties op een of andere manier in ons product kunnen krijgen
En bovendien: in reeds aangeschafte producten :r
Omdat ze ermee weg komen, vrijwel iedereen slikt het, en een promille blokkeert de reclame.
Reclame kan het business model zijn, bijvoorbeeld Xiaomi maakt daar geen geheim van.
Echter kan het ook pure hebzucht zijn. Aandeelhouders die meer geld willen zien en druk zetten, leiden ook tot dit soort besluiten.
Enige oplossing die werkt is product keihard dumpen en afraden als ze achteraf dit geintje uithalen. Dan weet een fabrikant dat dit een verlies model voor hun wordt.
Xiaomi maakt er wel een geheim van : https://nl.hardware.info/...-jullie-vragen-aan-xiaomi

Waardeloze antwoorden en in geval van adware/spyware pure leugens! :F
Simpel: prijzen staan zo onder druk dat er steeds minder bedrijven een fatsoenlijke marge kunnen maken op de verkoop van producten. Nvidia moet concurreren met bedrijven die hun producten tegen kostprijs leveren (Chromecast, Amazon Fire). De prijs van de Shield staat dus behoorlijk onder druk. Ze kunnen wel meer vragen maar waarschijnlijk niet een realistisch bedrag waarmee de boel serieus mee kan worden gefinancierd en die continuïteit kan garanderen.
Chromecast €39
Nvidia Shield €149

Die fatsoenlijke marge halen ze trouwens dik en dubbel bij de afdeling videokaarten :+
Kunt shield Niet vergelijken met Chrome cast...
Eens. Chromecast is maar een deel van de features. Het is imo primair als game streaming device verkocht waar dan toevallig ook Chromecast ondersteuning in zit, net als het draaien van Android apps

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 19 juni 2021 17:48]

Ik doe voornamelijk als media speler..

En wat oude mame games, dat gaat ook perfect
Mi box S dan. 50 euro, doet hetzelfde. Met iets langzamere hardware.

En geen reclame :+
Dan moet je niet een chromecast als voorbeeld nemen maar een elcheapo chinese mediaspeler, maar wil je ook 4k netflix/disney+ dan moet jeval bij de iets duurdere versies zijn (70+).
Op het moment dat je TV's op Black Friday met aanzienlijke korting kunt kopen valt het wel mee met de winstmarge.
Het is de advertentie parasiet die na de teloorgang van het medium krant, kabel televisie en facebook een nieuw slachtoffer zoekt. Geforceerd in betaalde producten nu zelfs!

Dit is de reden dat ik mijn shield weggedaan heb, Vero4K+ vervangt hem.
Zou ik ook willen doen, maar dat is geen volledige vervanger helaas, zelfs als je de Shield TV als veredeld Kodi kastje gebruikt :-(
Tsjah, de geschiedenis herhaalt zich vele malen en dat zal zo blijven.
De oplossing blijft het zelfde:
Gebruik (ook) als media speler een PC waar **jij** volledig de baas over bent.
Met als OS dus Windows, Linux of MacOS.

[Reactie gewijzigd door Geekomatic op 19 juni 2021 13:27]

Op zich heb je een punt.
Maar je kunt nog wel bv Chrome + Google Drive installeren als je dat wilt.
Op de appliance uit het artikel kan dat niet.
.
Maar als MS het veel gekker maakt, dan idd maar Linux.
Heeft Ubuntu nog steeds ingebakken Amazon reclame?
Nope, al tijden niet meer.
Hmm, weet iemand of pihole dit blocked? Of kan blocken?
Geen leuke update in elk geval.
Mijn pi-hole blokkeerde met bepaalde subscriptions de registratie voor Geforce now. Laten we dus het beste hopen.

Ik kijk er nog wel overheen, maar als mijn dochter reclame ziet voor Disney+ weet ik wel wat ik binnenkort mag aanschaffen.
Je kunt ook nee zeggen. Hier thuis willen mijn 2 kinderen ook alles maar dat gaat niet gebeuren.
Als ik zie wat men allemaal koopt en hoeveel geld dat kost rond de Kerst en zo dan lijkt men het woord NEE niet eens te kennen! :X 8)7
Vroeg me exact hetzelfde af. Update gewoon negeren voorlopig kan ook een oplossing zijn?
Was net hetzelfde aan't denken - heb de vraag gesteld op reddit, waar iemand aangaf dat pi-hole zou helpen.
Ga er niet vanuit. Dit zal wel met de rest van de content meekomen. Dan block je alles of niets.
Zolang een klein deel van de gebruikers de reclame weet te blocken gaat nVidia er gewoon mee door. De kritische gebruikers denken slim te zijn en zijn weer tevreden. De rest weet niet beter of kan het niet schelen. Het is wachten op reclame in je auto of nog erger: in je head-up display.
Zou wat zijn zeg in je HUP: sla nu linksaf, maar eerst “koop nu 2 kratten Bavaria voor de prijs van 1”. En bij de volgende afslag gaat u naar rechts 8)7
Dat de navigatie je expres langs de duurdere tankstations wijst als je tank bijna leeg is :D

Dat soort onbewuste 'reclame' is nog erger.
Deze omleiding wordt mede mogelijk gemaakt door Shell. Go further with Shell. En Mars. Mars, keeps you going.
Gelukkig is dat scenario over een weekje niet meer mogelijk, stuntprijzen op alcohol (kortingen >25%) zijn dan verboden ;)

[Reactie gewijzigd door Boele009 op 19 juni 2021 10:38]

Gewoon over de grens kopen.
offtopic:
Net of bier goedkoper is in Duitsland. Dat gaat alleen op voor sterke drank.
Drink alleen sterke drank. Dacht dat het misschien ook voor bier gold.
Rij je met je minivan door de stad met je gezin, krijg je ineens te horen dat het bordeel verderop nu een prachtige trouwe klanten aanbieding heeft :+
Ik heb net paar weken geleden een Shield Pro gekocht met een Tv stand, dan zit je je op een bedrag boven de 200 euro. Dan komen ze hier mee echt iets waar ik niet op zit te wachten, want reclame is de reden dat ik geen normale tv meer kijk maar alles wat ik kijk stream.
Jup, heb sinds kort ook YouTube premium. Ideaal, offline kijken, luisteren met scherm gelockt, geen reclames.
"YouTube premium" lieve hemel. Met Youtube Vanced kon je er gratis omheen.
Dat werkt natuurlijk niet op alle platforms (iOS, webOS, Tizen en alle andere meer closed platforms), als je de family versie deelt met 5 of 6 valt het best mee, ben je ook nog eens veel meer waard voor de creators zelf.
Dat klopt, Android only.

Maar wat betreft de waarde van reclame voor creators is het niet waardevol genoeg om iets te betekenen voor hen.Dat is al jaren zo sinds de grote veranderingen bij Youtube.

Daarom bieden creators een ander platform dat echt iets waard opbrengt. (Patreon/Paypal donations/ Amazon Affiliation etc...) Dus uBlock Origin, Youtube Vanced, Newpipe etc die reclame blokkeren is geen verontrustend verlies voor creators.

[Reactie gewijzigd door Silversatin op 19 juni 2021 12:00]

Ik bedoel meer dat Youtube Premium juist wel wat betekend per bekeken minuut zeg maar, helemaal als je het per viewer uitrekent. De reclame is ook nog steeds een belangrijke inkomsten bron, maar zeker minder, al wil dat wel afhangen van in welke branch van content je zit.
Heb dat geprobeerd, maar kreeg hem niet werkend als je YouTube wou luisteren met je telefoon gelockt.
"YouTube premium" lieve hemel. Met Youtube Vanced kon je er gratis omheen.
Voor nu nog even. Zodra het populair genoeg wordt om ook maar iets van impact op Google's inkomsten te hebben gaan dat soort apps geblokkeerd worden.
Je kan ook via DuckDuckGo.com kijken en heel eerlijk gezegd wordt het ook wel tijd dat YouTube begint af te sterven, want het is ongeveer net zo irritant als Pinterest : Bijna geen afbeelding of video meer die je nog kan bekijken zonder op één van die twee uit te komen! |:( :F :r
Met een adblock kun je ook bijna alles.
Inderdaad. Daar ga ik echt geen 15 euro per maand voor betalen. Zodat vervolgens ook de developers in sillicon valley 2 ton per jaar kunnen vangen. Dikkie doei.
Met een beetje handigheid betaald je slechts 1,49 per maand voor een gezin abonnement. 6 mensen maken hier nu gebruik van. Ik vind de “normale” prijs ook veel te duur voor wat je krijgt. Nu kan ik op al mijn devices, zonder reclame of aangepaste apps, kijken/muziek luisteren en “betaal” ik voor de hosting/servers. Ik betaal alleen niet de hoofdprijs. Geen idee hoe lang ze hier nog in trappen bij YouTube maar voor nu is het het bedrag waard.
Wil je dit op alle apparaten toepassen en ook buiten de deur en in het buitenland, ontkom je niet aan een VPN icm PiHole waarbij je dan dus ook tijd en energie in je configuratie moet steken. Niet iedereen kan of wil dat, en dan is YT Premium een geschikt alternatief.
En je merkt dat steeds meer sites niet goed werken als je alles gaat blokkeren. Even whitelisten of pauzeren gaat met een pihole imo wat minder makkelijk dan met een adguard of soortgelijke oplossing.
Dan is die website ook het bekijken niet meer waard wat mij betreft! :Y) })
Nee hoor je kunt ook gewoon nextdns nemen, en dat werkt op alle devices.

Heb het in mijn router gezet en dus hele huis of gedaan.

Bij telefoons heb ik PriveDNS laten verwijzen naar nextdns...


Zit op al mijn devices
Daar ben ik zelf niet bekend mee. Is dat een betaalde dienst of kan je elk willekeurig apparaat verwijzen naar die DNS en je bent van al je advertenties af?
Tot 300.000 calls gratis per maand, dat gaat goed op 1 device, maar als je je hele huis er aan hangt is het te weinig....

Ik heb jaar Abo voor 12 euro of zo
AdBlock werkt alleen op Windows, nu zijn er idd apps voor telefoons en android tv. Maar youtube vanced werkt niet als je telefoon gelockt is, is mijn ervaring. Ik vind 12 euro per maand best wat, maar ik gebruik youtube dagelijks vele uren.
Ik gebruik zelf AdGuard op zowel Windows als Android en dat werkt prima, daarnaast heb ik wel Youtube Premium gezien ik erg veel kanalen met plezier volg en liever zonder reclames kijk. Ook voor AdGuard heb ik een (lifetime) licentie. Ik vind het geen probleem te betalen voor producten. Ik vind het wel raar dat Nvidia dit zo toevoegt. Ze hadden al extra hubs om toe te voegen waar onder andere aanbevelingen van Netflix bij zaten, maar het kwam dan niet groot in beeld bovenaan het menu. Ik vind dit ook wat overdreven en ga dan wel kijken of ik toch niet wat kan blokkeren. Zodra stuff irritant wordt, ga ik het gewoon blokken.

Met Youtube Premium heb je ook gewoon een alternatief voor Spotify. Ik gebruik het nu een paar weken en het is niet verkeerd. Sure Spotify is nog steeds beter, vooral op desktop, maar je kunt er mee werken en de kosten die je dus niet voor Spotify betaald (die ook steeds duurder lijkt te worden), betaal je dus voor Youtube Music en krijgt er eigenlijk advertentievrij Youtube bij.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 19 juni 2021 17:55]

Ja precies, ik gebruik Youtube ook vaak met scherm gelocked bv in de auto. Dan luister ik naar bepaalde youtube kanalen, waar je eigenlijk geen beeld bij nodig hebt. En geen reclames. tevens vind ik offline downloads fijn, zeker als je lange video’s hebt (of als je verbinding,wifi of mobiel netwerk, zwak is) Op de pc en telefoon gebruik ik Ublock Origin, op de iPad gebruik ik ook Adguard.
Smart tube next doet dat en meer en is gratis.
zal er eens naar kijken, thanks.
SmartTubeNext is fantastisch, gebruik ik op mijn Shield.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True