Microsoft test reclame voor Office Online in WordPad

Microsoft experimenteert met het plaatsen van balken met links naar Office Online-toepassingen in WordPad. De reclame geeft gebruikers suggesties om onder andere de onlineversie van Word uit te proberen.

De functie is in WordPad aangetroffen door ontwikkelaar Rafael Rivera. Hij toont zes varianten die Microsoft zou overwegen. In verschillende bewoordingen, doet Microsoft gebruikers daarbij de suggestie de onlineversies van Word uit te proberen of de Office Online-versies van Word, Excel en Powerpoint.

Gebruikers kunnen de toepassingen direct openen vanuit de balk en lijken de advertentiebalken ook te kunnen sluiten. Het is niet bekend of en zo ja wanneer Microsoft de doorverwijzingen daadwerkelijk in WordPad wil integreren.

Microsoft experimenteert vaker met verwijzingen in Windows om reclame te maken voor zijn andere diensten. Vorig jaar december begon het bedrijf met het tonen van verwijzingen naar Office in Mail en Calendar.

Wordpad Word

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

21-01-2020 • 13:19

117

Reacties (117)

117
113
52
5
0
54
Wijzig sortering
Maar waarom nou?
Ik snap dat Microsoft graag wil dat mensen naar Office Online overstappen, zelfs de gratis variant.
Maar reclames hiervoor maken in een applicatie die al sinds Windows 95 (in verschillende vormen) in hun OS zit is toch echt te belachelijk voor woorden.
Alsof ze ineens in Patience reclame zouden gaan maken voor de "Microsoft Solitaire Collection"
Ik denk dat ze zien dat mensen steeds meer overstappen naar Google docs of andere alternatieven. Die zijn gratis en bieden veel meer opties (zoals het niet verliezen van al je data als de app per ongeluk wegklikt). Veel mensen weten niet dat Office online überhaupt bestaat...

Daarnaast, Microsoft grootste (toekomstige) inkomstenbron is Office 365. Met Windows houden ze tegenwoordig niemand meer op hun platform maar als je je data bij MS neerzet ga je nooit meer weg!
Daarom ook alles in eigen beheer houden.
Dat je voor beide spellen die jij noemt tegenwoordig moet betalen. Zegt toch genoeg.
Was in 95 gratis....
De usecase van Wordpad zal, sinds de toevoeging van Docx-support, grotendeels het openen van Docx-documenten zijn. Door gebruikers door te verwijzen naar een applicatie die wellicht beter in die behoefte kan voorzien (bewerken, opmerkingen plaatsen) helpt Microsoft haar gebruikers.
De Outlook app van Microsoft op Android schotelt mij ook al enige vorm van reclame voor, als dit maar geen trend gaat worden... :X
Heb je daar aan afbeelding van? Ben wel nieuwsgierig :)

Zelf heb ik nog nooit reclame gezien in de Android apps, maar ik heb dan ook een abonnement op Office 365 (wat waarschijnlijk de reden is). Ik wist niet dat er überhaupt reclame in de Office apps zat.
dat is enkel als je de "free" app gebruikt, als je een office365 subscription hebt krijg je geen reclame.
Een beetje net als Spotify 'free' dus, die onderbreken je ook net zo lang met reclames over spotify premium totdat het irritant wordt en je stopt of overstapt.
Ik ben blij dat ik die (nog) niet heb bij mij. Zodra die bij mij ook beginnen ga ik toch eens verder kijken naar alternatieven...
Off-topic (ik zeg het maar alvast) maar man, Javascript nodig om een plaatje te laden, waar gaat het heen met het internet... Zelfs na het aanzetten van Javascript kon ik de afbeelding nog niet zien dus ik heb nu geen idee hoe die reclame er uit zou moeten zien...
https://imgur.com/a/Si9kOJs
https://pichost.net/img/gzxzC

[Reactie gewijzigd door Hell-Slave op 23 juli 2024 18:22]

Top, bedankt! Trouwens, Imgur heeft ook direct image links.
In dit geval zou het https://i.imgur.com/OzQg3vE.jpg zijn, is nog beter om te delen en kan ook makkelijk embedded worden op websites ;)
Ja zo veel goede gratis foto websites zijn er niet meer zag ik. :(
Ik denk dat je dan even een klacht/suggestie in mag gaan dienen bij TransIP, zij verzorgen immers de dienst genaamd Stack.
Misschien wel een idee inderdaad, ook al doen ze er waarschijnlijk niks mee. Maar je zou misschien ook de volgende keer een image hoster kunnen gebruiken die directe links naar plaatjes geeft, de meeste kunnen dat wel ;)
Anoniem: 63672 @Indir21 januari 2020 13:26
De grootste melkkoeien (het internet) zijn al uitgemolken. Banners worden naar mijn inziens steeds minder.
Maar op standalone stations in apps en mobieltjes blijft nog in opgang als nieuwe melkkoe.
Dat droogt vanzelf wel weer op wanneer iemand scripts schrijft om ook die reclames te blokkeren.

edit: Linkje naar Notepad++ toegevoegd.

*Moppelt iets met host files enzo; bijvoorbeeld met Skype:127.0.0.1 apps.skype.com

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 63672 op 23 juli 2024 18:22]

Dat droogt vanzelf wel weer op wanneer iemand scripts schrijft om ook die reclames te blokkeren.
Pi-hole doet dit all voor de meeste domeinen via de standaard blocklists. Als je merkt dat er alsnog wat doorheen komt kun je zelf iets toevoegen aan de blocklist. Stuur via de DHCP server een optie mee zodat elk apparaat op je netwerk Pi-hole als DNS gebruikt (of zet 'm als DNS tussen je router en het internet, al maakt dat het lastiger om terug te vinden welk apparaat specifieke domeinen probeert te bereiken) en al je apparaten hebben wat meer rust.
Lichtjes offtopic, maar betreft wel Outlook app op Windows 10 via Office 365 abonnement:
- om de zoveel tijd als ik Outlook wil opstarten vraagt deze of ik niet eventjes al mijn data wil gaan delen met Microsoft. Klik dan altijd op nee en dan op keuze onthouden.... toch komt dit venster minimaal 1 x per week terug, enorm irritant.

De vraag: hoe voorkom ik dit irritante scherm? Want je moet constant door enkele opties gaan, anders mag je je betaalde app niet eens gebruiken.

Ik weet nu al 100% zeker als ik op ja ga klikken, dit scherm nooit meer tevoorschijn komt. Alsof ze het met opzet doen! Irriteren tot je bezwijkt aan hun parasitair gedrag!
Ik vind dit niet kunnen voor een besturingssysteem van meer dan 100€. Volgende keer ook maar Wordpad eruit halen met Winredurer.
Het zijn experimenten dus niet eens gezegd dat je dit daadwerkelijk voortaan in Wordpad gaat zien.

Ik vraag mij wel stilletjes af hoeveel mensen Wordpad gebruiken i.p.v. Notepad of Notepad++ of gewoon Word.
De juiste benaming voor een dergelijk experiment is proefballon.
De toepassing is niet wat getest wordt, maar de reactie van het publiek.
Ik vind Wordpad ideaal om naar te verwijzen voor mensen die nog nooit met Word gewerkt hebben, als een soort opstapje naar Word. Zo ben ik zelf ooit ook begonnen.

Voor nu denk ik aan jonge kinderen die nog niet zo heel erg digitaal vaardig zijn.

Ik kijk tegenwoordig nooit meer om naar Wordpad, maar dankzij Wordpad heb ik in het verleden nog weleens omgekeken naar andere tekstverwerkers die niet zo veelzijdig zijn als Word, zoals FocusWriter (beviel wel, maar toch weer vanaf gestapt) en AbiWord (beviel niet).

[Reactie gewijzigd door Uruk-Hai op 23 juli 2024 18:22]

Vroeger kreeg je MS WORKS Werkte goed, totdat je het wou gaan printen vanaf een computer waar MS Office op stond, dan bleek het niet helemaal compatible te zijn..
Oh hemel ja, daar noem je iets. Ik was het alweer vergeten. Ik heb er zelf gelukkig nooit mee te maken gehad, maar ik weet nog wel dat ik het op computers van andere mensen tegen kwam en zoiets had van: "Wat is dit nu? Een soort mini-Microsoft Office?" Maar dat bleek niet het geval te zijn. Er werden ook programma's bij geleverd die niet in het gewone Microsoft Office zaten.
Ben zelf geen fan van MacOS maar er zit tenminste geen geforceerde reclame is het OS. Je kan bij windows niet eens officieel kiezen om niks met ze te delen.
Je kan bij windows niet eens officieel kiezen om niks met ze te delen.
Beetje naïef om te denken dat Apple geen telemetry data verzamelt. Het zou* wel volledig anoniem zijn bij Apple, waarbij het bij MS standaard gelinkt is aan een profiel (maar dat is ook uit te schakelen).
(maar dat is ook uit te schakelen)
Maar dat moet natuurlijk opt-in zijn; niet opt-out. Maar Microsoft weet drommels goed dat niemand zal opt-innen; dus gebruiken ze het immorele opt-out systeem.
Kies je dit niet tijdens de installatie van Windows? Je krijgt daar dan de vraag of je dit wilt doen of niet.
Dat zijn van die schijnkeuzes. Als je een Sony TV koopt moet je ook toestemming verlenen voor Android TV en een hoop gegevens verzamelen. Doe je dat niet werkt je TV niet. Je kunt veel Google diensten uitschakelen en dan krijg je daar constante reclame voor Google diensten voor terug. Daar erger je al snel zo aan dat je ze weer inschakelt. Vrije keus? Ik vind het meer richting chantage gaan.

Een vrije keus is een keus waarin er geen druk wordt gelegd om een keus te maken. Daarom is het ook verboden om webpaginas niet te tonen tenzij mensen akkoord gaan met cookies.

Je kunt natuurlijk argumenteren dat mensen een product moeten accepteren "as is". In dat geval moeten aanbieders even uitgebreid adverteren met de nadelen die er aan hangen zodat mensen weten waar ze voor kiezen. Maar dat doen ze natuurlijk liever niet. Nee dat verstoppen ze weg in de gebruikersvoorwaarden die ze voorschotelen als iemand het product voor het eerste gebruikt en zich verheugt om aan de gang te gaan.

Dir soort praktijken zou verboden moeten worden. Zoals het ook verboden zou moeten worden dat bedrijven steeds de gebruiksvoorwaarden maar aanpassen.

Iets als "Try Word online for Free" vind ik nog wel kunnen. Reclame maken voor andere eigen producten is vrij normaal. Alleen zou ik dat liever in een popup doen bij het starten, die mensen kunnen uitzetten. Dan kan je ook wat meer informatie geven. Ik hoop niet dat ze reclame balkjes gaan ontwikkelen. Dat is ook niet slim want gratis met opdringerige reclames doet goedkoop aan.

[Reactie gewijzigd door Elefant op 23 juli 2024 18:22]

Zoals het ook verboden zou moeten worden dat bedrijven steeds de gebruiksvoorwaarden maar aanpassen.
Een oplossing zou kunnen zijn: er komen generieke sets gebruiksvoorwaarden. Een website/bedrijf kan dan de generieke gebruikersvoorwaarden tonen. Dus 10 miljoen websites kunnen dan exact dezelfde gebruikersvoorwaarden tonen.
Sets op verschillende niveau's.
Bijv:
Niveau 1: totaal geen verzamelen en loggen van welke data dan ook (dus ook geen gedeeltes van IP-adressen), totaal geen cookies. Geen ads.
Niveau 3: alleen volledig geanonimiseerde data wordt verzameld en gelogd. Data die, ook als je er algoritmes op los laat, toch nog statistisch gelinkt kunnen worden aan een computer of gebruiker. Alleen functionele cookies. Alleen statische ads, die hooguit eens per uur veranderen.
Niveau 5: we verzamelen en loggen mogelijk alles van u wat we kunnen detecteren, en verkopen dat ook aan 3e partijen. En allerlei soorten cookies/trackingmogelijkheden. Ook dynamische ads.

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 23 juli 2024 18:22]

Niveau 5 wordt dan een vrijbrief.

De vraag is wat wil je precies bereiken? De schuld definitief op de gebruiker schuiven door hem een verantwoordelijkheid te geven die hij niet kan dragen? Welke toestand is wenselijk voor de samenleving. In verleden was het standpunt van de politiek dat de zwakkeren in de samenleving beschermd moeten worden ook tegen zichzelf. Als het om IT gaat, zijn de meeste mensen kinderen.

Alles verandert zo snel en de commercie is zo bedreven geworden in social engineering, dat het mensen hun privacy laat uitverkopen. Nee zeggen tegen gratis is voor mensen sowieso heel moeilijk. Geld heel tastbaar en privacy een heel abstract begrip. Eén klik en je verkoopt je persoonlijke gegevens uit en je kan het niet meer ongedaan maken. Als je mensen hier niet tegen beschermt, gaat 99% voor de bijl. Men heeft nu een situatie weten te creëren waarin het eigenlijk ondoenlijk is geworden voor het overgrote deel van de mensen om hun privacy te beschermen. Dat mag de overheid niet oogluikend blijven toestaan.

Wij gaan steeds meer naar een legalistische handelsmoraal. Zodra je met iets akkoord gaat, ben je de klos. Dan is het zogenaamd jouw vrije keus. Daarbij zijn de meeste mensen totaal niet in staat de implicaties van de voorwaarden goed te begrijpen. Wanneer je bedrijven toestaat ze regelmatig aan te passen doe je die investering al helemaal niet meer. Daarbij krijg je ze op een moment voorgeschoteld dat je het product wil/moet gebruiken. Het is allemaal social engineering, hele slimme manipulatie. Onze politici zelf lopen te slapen, hoezo is de burger dan de sufferd?

Het grootste probleem is dat de politiek de vrije markt heeft laten afbreken, waardoor er vaak geen alternatieve gelijkwaardige keuzes meer zijn. En als die er al zijn, zijn die niet bekend. En wie garandeert ze? Niemand. Hoe weet ik dat Duck Duck Go zijn gegevens niet doorspeelt? Wie controleert dat? Geen overheid. Verder is de markt erg intransparant voor de gewone burger, de alternatieven zijn niet hetzelfde (geen homogeniteit van producten). In deze situatie is er geen vrije keus. En dan MOET de overheid beschermend optreden als rechten van de burger in het geding zijn. Dat doet ze toch ook in andere situaties.

Infrastructuur hoort bij de overheid thuis. Daar waren vroeger alle politieke partijen van links tot rechts het overeens. Het is het neoliberalisme dat via de EU landen aangezet heeft om alles te privatiseren met rampzalige gevolgen. Dat moeten we keren anders wordt het steeds erger. Zeker in een informatiemaatschappij.

De markt privatiseren gaat niet lukken. Het zou voldoende zijn als de overheid weer veilige alternatieven zou scheppen. Zo hadden we vroeger de Postgiro/Rijkpostspaarbank. Toen banken steeds hogere transactiekosten gingen opleggen gingen de mensen massaal over naar de Postgiro die dat niet deed. Het werd de meest populaire bank en een goede inkomstenbron van de staat. Tot ze natuurlijk weer zo dom waren om het weer te privatiseren.

Voor mijn gevoel is er maar een manier om de zaak weer gezond te maken. De overheid creëert een instantie die de rechtspersonen een gecontroleerde digitale identiteit geeft. Aan die identiteit hangt een private key en public key, die gekoppeld is aan een veilig email adres dat ieder persoon krijgt van de overheid.

Daarnaast creëren ze een cloud waarop ze diverse platformen en diensten aanbieden, zoals een social site als facebook, zoekmachine, videokanalen, betaalrekening (ala Paypall), enz. Op dit platform kunnen alleen mensen die met een gewaarmerkte ID zijn ingelogd uitwisselen.

Op dit platform zijn de rechten van de deelnemers gegarandeerd, en de identiteit van de deelnemers is bij de overheid bekend, (en als zij dat willen alleen bij de overheid bekend). Daardoor hebben mensen een veilige haven waar ze kunnen uitwisselen. Misbruikers worden snel opgepakt en de straffen zijn afschrikwekkend. Het is alleen toegankelijk voor Nederlandse ingezetenen.

Tegen betaling kunnen Bedrijven het platform gebruiken om producten/diensten aan te bieden (geen cookies). Kleine bedrijven kunnen zo meer betrouwbaarheid bieden en beter concurreren.
Voor kopers biedt dit veiligheid waardoor het al snel populair zal worden. Dat heeft weer als gevolg dat het een leuke inkomstenbron wordt voor de overheid. Net als veel mensen hun geld liever bij de Girobank stalden (overheid is veilig) zullen ze ook liever hun persoonlijke gegevens daar stallen, wetend dat ze daar veilig zijn, dat als ze gegevens verwijderen het ook echt verwijderd is. Maar ook dat hun gegevens voor het nageslacht bewaard blijven, als ze dat willen. De overheid garandeert dat.

In zo een gecontroleerde omgeving kun je nog veel meer zekerheden inbouwen. Als maar één betrouwbare partij de werkelijke identiteit weet, kun je ook anonieme betaling en levering mogelijk maken. De enige die alles aan elkaar kan binden is de overheid.

Op deze wijze bescherm je je burgers zonder verder het internet aan te tasten. Google en Facebook blijven bestaan, maar zien klanten die hechten aan veiligheid en privacy vertrekken. Als dat grootschalig wordt, zullen ze zelf van alles gaan doen om op veiligheid en privacy te gaan concurreren. Net zoals de banken ook deden toen de postgiro meer betaalgemak en eerlijke voorwaarden en kosten ging vragen.

Ik denk dat het grootschalig gebruikt gaat worden omdat zelfs de grootste boef nog af en toe veilige transacties wil kunnen doen. Het huidige internet maak je nooit meer veilig, dat is zo een wild west en verandert zo snel, dat je altijd achter de feiten aanholt. De enige manier is om een veilige omgeving te creëren die stabiel is, is deze zelf te scheppen.

Het idee moet verder uitgewerkt worden, maar volgens mij is dit de beste weg. De overheid is namelijk de enige die veiligheid kan garanderen. Daarvoor hebben we de overheid uitgevonden en behangen met zekerheden, De overheid wantrouwen en tegelijkertijd vragen ons te beschermen tegen private machten is dwaas. We moeten haar vertrouwen en daarom moeten we ook eisen aan haar stellen.

We moeten echt af van het megalomane neoliberale denken. Realiseren dat de overheid de enige beschermer is van zijn volk en niemand anders. Juist in het internationale geweld moet de overheid een veilige cocon scheppen om zijn burgers te beschermen. Dat kan zij alleen als ze ook winstgevende overheidsbedrijven heeft, juist in deze tijd waarin de rijken steeds minder belasting betalen.

[Reactie gewijzigd door Elefant op 23 juli 2024 18:22]

Hoeft niet perse een overheid te zijn. Zou prima onder een transparante coöperatie of non-profit kunnen. Eerlijk gezegd heb ik dat liever dan een overheid, aangezien je niet kan voorzien wanneer er ooit een evil regering plaats neemt achter het stuur.

Verder + voor je betoog, nu nog een Github en beginnen :)
Dat proberen libertariers ons aan te praten. Daar komen al die oneigenlijke vergelijkingen vandaan. Maar wat zie je juist. Daar waar de corporaties de macht over de overheid overnemen daar begint de grote onderdrukking. De overheid is de enige machtsstructuur die corporaties kan weerstaan. De overheid is dat onafhankelijk instituut dat iedereen gelijk behandeld door een grondwet die mensen beschermt. En daarom MOET zij ook de baas zijn over iedereen.

Wat mensen niet begrijpen is, wat een diefstal privatisering is. Overheidsbedrijven zijn publiek bezit, ze zijn van ons allemaal. Het is ons gemeenschappelijk bezit dat is weggeroofd. Het zijn de inkomsten van ons collectief die zijn weggeroofd, waardoor de verzorgingsstaat moest worden afgebroken.

Dan houdt de overheid belastinginkomsten over maar het grootkapitaal ontwijkt de belasting. Een zwakke overheid is het ergste wat de de burger kan overkomen. Dan ben je aan de machtswellustelingen overgeleverd.

Alleen de overheid heeft ook de middelen om en de wettelijk bevoegdheden zoiets te kunnen maken. De overheid is de enige die mensen een identiteit geeft. Dat heet paspoort, identiteitsbewijs. De overheid doet dat al. Het is haar rol als overheid om dit te doen. Ze moet dat alleen uitbreiden naar het Internet en niet laten overnemen door corporaties.

De angst voor evil overheid is onzinnig. We kunnen niet zonder een overheid. Zonder overheid is er anarchie, zoals je nu in Irak en Libië ziet. De burger moet vechten om de overheid goed te houden. doet ze dat niet dan is het doek met de rechten. Hoe meer je een overheid uitkleedt hoe zwakker ze wordt en ten prooi valt van de grote machten.

De weerbaarheid van een staat hangt af van de weerbaarheid van een volk. Ik maak me grote zorgen hoe stelselmatig alles wordt uitverkocht, Vandaag hoor ik weer op het nieuws dat men nu huizen gaat verkopen zonder grond. Alle grond komt dan in handen van de grootkapitalisten. Dat is vreselijk. Je wordt dan een huurder die de huur niet kan opzeggen, omdat hij aan het huis vast zit. Vorige week las ik in het financiele dagblad dat Amerikaanse banken de woningmarkt in Nederland ontdekt hebben, en nu speciale hypotheken hebben gemaakt voor huisjesmelkers. We hebben nu de grootste woningnood sinds de tweede wereldoorlog, toen was een groot deel door de Duitsers vernietigd. En die wordt groter door huisjesmelkers die huren verhogen en leegstand accepteren.

Rekening houden met een evil regering is onzin. Dat is zoiets als rekening houden met de mogelijkheid dat de brandweer jouw huis in brand wil steken, dat Er is geen enkele manier waarop je je daartegen kan wapenen, en het is volslagen onzin om je daar op in te stellen. Als wij bang zijn voor een evil overheid dan moeten we nu alle technologie stop zetten om te voorkomen dat zo een overheid steeds grotere machtsmiddelen krijgt. Juist de hele centralisatie die de EU doorvoert is EVIL omdat het onze staten onmachtig maakt.

Nee onze insteek moet juist zijn de overheid goed te houden door haar sociaal te maken en houden, door de politiek de belangen van haar bevolking te laten verdedigen. Want daar zit het probleem. De politiek laat zijn oren veel te veel hangen naar de belangen van het groot kapitaal. Dat is de evil.

Waarom zijn grote overheden überhaupt ontstaan? Zij is ontstaan om een einde te maken aan voortdurend oorlogsvoerende warlords. Uiteindelijk won er een en wist een einde te maken aan de gevechten en zo welvaart te scheppen. Vervolgens is er een eeuwenlange strijd geweest om steeds meer invloed van de bevolking op het bestuur te krijgen. En die strijd is nooit afgelopen. Als onze overheid evil wordt, dan hebben de goede krachten gefaald om de vrijheid te bewaken.

Jouw onafhankelijk organisatie is niet lang meer onafhankelijk als een evil overheid de baas is. Een evil overheid vaardigt gewoon wetten uit waarmee ze het bestuur naar zich toe trekt of anders doekt ze boel gewoon op. Maar de kans eerder dat het gewoon overgenomen wordt door een bedrijf zodra het in financiële problemen komt, dat zie je zo vaak. Het hele evil overheid argument is ongeldig. Het komt uit de koker van libertariers die de overheid vergaand willen inperken zodat zij vrij spel hebben. En dat is de situatie van de grootste uitbuiting.

Het moet niet beginnen met Gibhub, maar met een politieke bewustwording. Zolang veel mensen denken als jij en geloven in de evil overheid, zal het nooit van de grond komen al is alle software klaar voor installatie.

Als het niet lukt, dan is het enige alternatief digitale gemeenschappen voor andersdenkenden. Die bestaan al, maar leiden een zieltogend bestaan door gebrek aan financiële middelen, en het beschermt ook maar deels. Zonder hulp van de overheid zal het nooit meer worden. Net zoals open source bij de overheid ook nooit aan de bak is gekomen omdat de grote belangen de overheid juist als melkkoe zijn gaan gebruiken. Je lost sociale problemen niet op met technologie. Dat is echt een vergissing. Technologie laat zich net zo goed bevrijdend als onderdrukkend gebruiken. Als de mens zijn vrijheden niet meer wil verdedigen, dan raakt hij ze kwijt. Want slechte mensen zijn meer dan bereid om ze af te pakken.

Heb je trouwens de video gezien over de postgiro? Is het je ook opgevallen dat de innovatie in het bankwezen niet van het bedrijfsleven is gekomen maar van dit overheidsbedrijf? Dat komt omdat de grote belangen toewerken naar een situatie waarin ze de baas zijn en dan alles bevriezen. Toen waren de mensen nog politiek bewust en wilden een betere samenleving. De nieuwe generatie moet eens wakker worden.

Ze lopen maar te emmeren over een oorlog die tachtig jaar geleden was, ze leven in een dwaas geloof dat onrecht tegen minderheden het grootste onrecht in de wereld is. Ze zien niet hoe hele volkeren tot slachtoffer worden gemaakt van grenzeloze uitbuiting door minderheden. Ze lopen zich druk te maken over fijnstof, stikstof, co2, terwijl de hebzucht van grootkapitalisten de schuld is van armoede die grote volksverhuizingen en massale kaalslag van de natuur veroorzaakt. De huidige generatie voert een oorlog tegen windmolens omdat ze niet kunnen zien waar het werkelijke gevaar vandaan komt.

[Reactie gewijzigd door Elefant op 23 juli 2024 18:22]

Ik hoor je afgeven op mijn wantrouwen/kritiek richting overheid. Ik hoor je roepen dat de overheid een grotere rol moet krijgen, en ik hoor je roepen dat de overheid de oren laat hangen naar groot kapitaal. Beetje mixed messages... Daarnaast vind ik dat je het woord evil wel heel erg onder het vergrootglas hebt gelegd. Beetje onnodig :) Ik geloof simpelweg dat de overheid voor ons werkt, maar niet perse altijd een goede medewerker is, normaal effect van een democratie. Dit hoeft geen probleem te zijn zolang je hier rekening mee houd, trias politica enzo. Je weet gewoon simpelweg niet wat voor regering plaats neemt. Kijk maar naar Trump in de VS.

Even los van de grote stroom omsamenhangende frustraties die je als reactie hierop hebt getypt over een groot aantal onderwerpen die ik voor het gemak even negeer, simpelweg omdat dit een artikel is over reclame in software en niet over oorlogen van 80 jaar geleden en stikstof, ben ik heel erg benieuwd naar een concretisering van je idee omdat het nu nog vaag blijft. Daarom github. Deze discussie past in ieder geval niet bij een frontpage discussie.
Excuses als mijn reactie te aanvallend was.

Als je de overheid er bij betrekt wordt het in hoge mate een politiek project. Het domste wat je kan doen is iets maken om vervolgens te zien dat de politiek het allemaal anders wil om hun eigen belangen veilig te stellen. Als je niet eerst een voldoende breed politiek draagvlak voor een idee kan scheppen, moet je er niet eens aan beginnen. Op dit moment is dat draagvlak er niet. Dat kan alleen komen uit een sterke roep van de bevolking. Dat kan alleen door de publieke discussie aan te zwengelen.

Een interessant initiatief dat nog in vroeg stadium is, is Public Spaces. Dat zijn mensen uit verschillende organisaties die een centrale login willen maken en daar dan later verdere diensten op ontwikkelen. Dit is mede voortgekomen uit de zorgen over de toenemende invloed van Google in ons onderwijs. Het zou het op den duur mogelijk moeten maken om een alternatief te bieden met soortgelijke diensten, waaronder ook een veiligere social site.

[Reactie gewijzigd door Elefant op 23 juli 2024 18:22]

Niveau 5 wordt dan een vrijbrief. De vraag is wat wil je precies bereiken?
Ik wil bereiken dat bedrijven uit concurrentie naar niveau 1 of 2 gaan; of althans een zo laag mogelijk niveau. Geef niveau 1 de kleur groen en een positief symbool zoals een schildje, en niveau 5 de kleur rood en negatieve symbool zoals een gebroken schildje.
Op dit moment doet de bulk van de bedrijven vooral aan niveau 5; die vrijbrief hebben ze (nog) op dit moment.
overheid
Platforms en instanties vanuit de overheid is op zich een goed idee. Maar omdat de overheid een afspiegeling is van de kiezer, zie ik dat niet gebeuren. Er wordt te rechts gestemd, dus is de overheid ook te rechts. De gemiddelde kiezer wil niet dat de overheid geld uitgeeft (dus ook niet aan zo'n platform/instantie); de gemiddelde kiezer wil geen belasting betalen; de gemiddelde kiezer denkt dat het beter gaat als je alles privatiseert.
Milieu en privacy zijn nauwelijks issues in het stemhokje. De hoogte van het loonstrookje is nog steeds bepalend, ongeacht gevolgen voor privacy en milieu (en waarmee we ons nageslacht opzadelen; de gemiddelde kiezer is narcistisch of op zijn minst egoistisch, als het gaat om de welzijn van ons nageslacht).
Dus stemmen we op partijen die willen dat bedrijven geen belemmeringen opgelegd krijgen (zoals milieuregels, privacyregels, regels die de arbeiders beschermen). Naarmate bedrijven geen belemmeringen opgelegd krijgen, kunnen ze meer produceren. Goed voor de welvaart, maar slecht voor het welzijn - zeker voor ons nageslacht.
Diezelfde politieke partijen willen graag een groot verschil tussen arm en rijk. En dat verschil groeit nog steeds. De 162 rijkste mensen bezitten evenveel als de helft van de wereldbevolking. Het verschil tussen arm en rijk is extreem. Stel, je wilt je richten op een kleiner verschil tussen arm en rijk (=zo links mogelijk stemmen); bijv. dat de rijkste 10% evenveel mag hebben als de helft van de wereldbevolking. Dan hoeven we in één klap nog slechts een paar uur per week te werken. Dat kan vanwege de verregaande gerobotiseerde en geautomatiseerde productie. Het zou het gemiddelde welzijn een boost geven; en helemaal voor ons nageslacht. De welvaart zou minder worden, maar het gaat om welzijn - niet om welvaart.
Momenteel is er een pandemie gaande, waarbij de ziekte stress is. Op de lossen door mensen minder lang te laten werken, en veel meer vrije tijd geven. Bijverdienen is prima als je dat wilt, maar van een paar uur per week werken moet je al kunnen leven.
Als het om IT gaat, zijn de meeste mensen kinderen.
Ik vind ook dat overheden véél strenger moeten optreden tegen zaken als cookiewalls (voor Tweakers.net zijn trouwens de meeste klachten binnengekomen bij een recente poll), privacy-schendingen, reclame's die schadelijk zijn (en de meeste reclame's zijn schadelijk), spam, malware, ransomeware (grondwettelijk verbieden om die criminelen te betalen), etc. etc.
Vroeger was het normaal om een babykamer vol tabaksrook te zetten; nu is het normaal dat bedrijven je mogen tracken, het moeilijk maken cookies en dergelijke te weigeren, en gigantisch mogen liegen in hun reclame's. Nu is het normaal dat je scheef wordt aangekeken als je de babykamer vol tabaksrook zet; over 30 jaar is het hopelijk normaal dat je scheef wordt aangekeken als je je bezig houdt met zulke schadelijke zaken zoals tracken, het moeilijk maken cookies en dergelijke te weigeren, en gigantisch liegen. Maar ik heb er een hard hoofd in: ik denk dat kiezers voorlopig veel te rechts blijven stemmen (rechts stemmen = zoveel mogelijk aardse bronnen lenen van ons nageslacht en zo weinig mogelijk welzijn voor ons nageslacht).

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 23 juli 2024 18:22]

klopt, maar als je niet oplet kan je het ook in één keer skippen..
MacOS ook niet zo, maar iOS: Apple Music abonnement afsluiten zodra je Muziek opstart (terwijl ik gewoon nog 'ouderwets' m'n laatst toegevoegde albums sync naar m'n telefoon), iCloud opslag wanneer je telefoon volloopt (zelfs met een badge op het instellingen scherm)... wordt ik ook niet vrolijk van.
Maar liever dat nog dan reclame van een derde partij.
Apple toont een alternatief eigen product in de store, of deed dat. Ik heb op dit moment geen Apple product meer. Dat is ook reclame en was niet uit te zetten.
je moet wel de store openen. Daar is het logisch dat er reclame in zit. Als je bij een clean windows install het start menu opent zie je meer dan 7 reclame blokjes tegenwoordig.
Zelfde als bij Apple dus. Als je niks tot minder wilt delen kan ik O&O ShutUp10 aanraden (alleen effe opletten op de beschrijvingen, O&O beschrijft of het ten koste kan gaan van bepaalde Windows features / integratie etc.).
Itunes was een muziekwinkel vermomd als muziekspeler...
Ik zie het probleem niet. Je kan legale muziek kopen en het afspelen. Je kan ook je eigen muziek afspelen. Je ziet reclame volgens mij alleen als je ook naar het store gedeelte gaat.
Sinds de release van Windows 10 is Microsoft overal advertenties in aan het proppen. Het start menu, popups, Cortana, in apps zoals Solitaire etc.. Welkom op Windows 10.

Dit kan deels worden uitgeschakeld totdat Windows de settings revert bij een update. Deze troep hoort niet in een OS te zitten.

Ik zag laatst een afbeelding die liet zien dat Solitair een nieuwe audio instance aanmaakt elke keer dat het een advertentie speelt zodat je het programma niet kan muten, ook word het spel stop gezet als je de window te klein maakt. Er kan geld worden verdiend en ze zijn er achter gekomen dat consumenten het allemaal niet boeit zolang Windows maar werkt.

Ik ben zelf al een paar jaar geheel over op Linux, deze advertentie troep is een van de vele redenen waarom.
Ik heb nog nooit ergens een advertentie gezien in Windows. Heb je voorbeelden?
Ik snap ook de link niet tussen advertenties en een proef project over een verwijzing van hun ene applicatie naar een andere.
Windows installeert geregeld automatisch apps, sommige van die zijn in werkelijkheid linkjes zijn naar de Windows store waar je een product kan kopen. Voorbeelden hiervan zijn linkjes naar een Realtek audio software pakket, Microsoft Office, OneNote, Netflix etc..

In de top van het Windows Start Menu worden producten geadverteerd, ik herinner met dat ze hier een boek van Bill Gates aan het adverteren waren een tijdje geleden.

De File Explorer die adverteert graag Onedrive in een grote banner.

En dan zijn er de live-tiles van de Windows Store die continue applicaties en producten adverteert.

Windows levert ook een aantal apps mee zoals de al genoemde solitair die gewoon kei hard video advertenties in je gezicht drukt.


Sommige van deze advertenties doen ze maar eenmalig of zijn tijdelijk, en andere zoals start menu advertenties kunnen worden uitgeschakeld.
Bedankt voor de verduidelijking. Ik heb al one drive, ik heb het rechter deel van windows start menu uit en speel nooit solitair. Daarom nooit gezien dus.
Ik vind dit niet kunnen voor een besturingssysteem van meer dan 100€. Volgende keer ook maar Wordpad eruit halen met Winredurer ==> Winreducer
Even verbeterd ;)

https://www.winreducer.net/
Dank voor het idee. Zijn wel meer .exe files die ik niet / nooit gebruik in Wndows. Misschin maar eens meer werk van maken.

Een windows versie maken waar al die privacy schenden de taken, regfiles en sevices al uit zijn gehaald.
Als ze dit in de gratis versie van Windows 10 zouden doen zodat ze meer motivatie hebben om die gratis te houden dan kan ik er op zich nog wel vrede mee hebben.

Maar anders ben ik het helemaal met je eens.
Het zou mij niet eens heel erg verbazen als er voor consumenten een gratis editie van Windows Home op de markt komt. Het is voor gebruikers van oudere Windows-versies ook al heel lang gratis om te upgraden.
Windows 10 kan gratis gebruikt en gedownload worden. Je hoeft geen licentie te kopen en je kan nog steeds alles doen behalve persoonlijke instellingen aanpassen, admin/beheer tooltjes, etc. Gebruiken wordpad kan je ook nog steeds gebruiken. De doorverwijzing in wordpas is aaarschijnlijk een marketing stunt om reactie af te zien.
is het nou echt zo erg dat ze mensen op een alternatief attenderen middels een klein balkje?
Zondermeer: ja.
maar we betalen allemaal steeds minder voor onze software
Dat betwijfel ik. Vroeger kocht je een softwarepakket, en kon je er 10 of 20 jaar mee doen. Tegenwoordig gaan of zijn alle grote softwarebedrijven over naar abonnementsmodellen, waardoor je elk jaar opnieuw moet betalen - en vaak voor nieuwe versies die niet beter zijn dan de vorige versie.
Daar horen reclames bij, die zeker in Windows 10 naar mijn mening helemaal niet storend zijn.
Elke reclame in je OS is storend.

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 23 juli 2024 18:22]

Stiekem is dit wel de reden waarom ik me niet helemaal thuis voel in Windows 10. Bij een verse installatie zie je ook al allemaal reclame voor Apps etc. Elke update lijkt de UI weer anders, Apps en de klassieke apps zijn niet volledig consistent, voor sommige onderdelen moet je weer de oude UI gebruiken en voor sommige weer de nieuwe.... Ik mis de Windows 7 tijden :)
wil je de baas zijn over 'jouw' OS, dan zit je bij apple/windows niet juist :X
Inderdaad, keuze uit honderden UI/desktops, sommige zelf te configureren.

Ik installeer het tegenwoordig zelfs bij oudere mensen die behoorlijk computerleek zijn. Eenmaal goed ingesteld is het gebruiksvriendelijker en eenvoudiger dan Win/MacOS.
Je noemt geen OS, maar ik neem aan dat je het over een Linux distributie of een BSD variant hebt?
oja, dat was niet echt duidelijk uit m'n reactie. Maar inderdaad.
Wat is er mis met Apple? Daar zitten toch geen reclame zaken in? De UI is al jaren hetzelfde (dikke balk onderin) en de apps zijn prima?
zeg niets over reclame; zeg 'de baas over jouw os' bij MAC kan je geen drol aanpassen of naar jouw hand/voorkeur zetten [..] apple bepaald en dat heb je te slikken (tik dit vanaf macbook)
Dan mag jij je wel wat meer gaan verdiepen in de mogelijkheden van je Macbook, want ik heb zelf veel met Apple hardware gewerkt en ik kreeg via de terminal van het OS dingen voor elkaar zoals partities toevoegen en heel MacOS (toen nog) OSX te verwijderen en alleen Windows te installeren. Om maar eens een flinke wijziging te noemen.

Met Applescript kun je trouwens ook veel bereiken en hiervoor hoef je geen programmeur te zijn, want er staat genoeg kant en klare code op internet. Op een Apple was het bijvoorbeeld vroeger niet mogelijk om applicaties volledig fullscreen in beeld te krijgen zoals bij Windows. Ik was er in vijf minuten achter hoe ik dat met een vanaf internet gedownload script alsnog voor elkaar kon krijgen.

Ook de moeite waard om eens naar te kijken (wordt/werd standaard met elke Apple computer meegeleverd): Automator (voor zover dat tegenwoordig nog iets voorsteld).

[Reactie gewijzigd door Uruk-Hai op 23 juli 2024 18:22]

probeer maar eens window control van links naar rechts te zetten, of de menu bar in de app ivp bovenin scherm .... :+ dat heb je met linux 123 gedaan. mac no way :)
Heb je wel gelijk in, je kunt veel minder aan de GUI aanpassen dan in Windows of Linux, maar dan vraag ik me af waarom je bent overgestapt naar een Macbook.

Aan de andere kant... als je Macbook zo zwaar verouderd is dat Apple er niet langer de nieuwste MacOS voor wil uitbrengen, heb je wel een mooi excuus om Linux te installeren ;)
Snap je punt maar je kan reclames wel makkelijk uitzetten (sowieso volledig via ShutUp10). Klassieke apps en menu's worden langzaam vervangen lijkt het naar meer moderne settings en apps. Moet zeggen dat ik Windows 7 nu wel outdated eruit vind zien.
Snap je punt maar je kan reclames wel makkelijk uitzetten (sowieso volledig via ShutUp10).
De grote vraag is natuurlijk: waarom is dat nodig? Je geeft nota bene geld uit voor een OS en na installatie zit het propvol reclame. Daarnaast: uitzetten is nog geen verwijderen. Het kan dus nog steeds op de achtergrond draaien. Het kan dus weer terugkomen.

Tel daarbij op dat een hoop reclameboeren je tegenwoordig vrolijk in letterlijk al je digitale handelen volgen. Fijne gedachte zeg, dat die nu niet alleen in je browser zitten, waar je gelukkig nog een adblocker malware blocker tegenaan kunt gooien, maar gewoon meteen in je OS.
'Propvol' klopt niet helemaal. Er zit niet zoveel reclame in het OS zelf en de reclame die ik zie ziet er niet uit als zo'n potentieel malware achtige banner (die zaten bijv wel in de weer app maar dat is een gratis store app / bloatware). Er zijn relatief veel trackers maar een flink deel daarvan is logisch om bugs en dergelijk te fixen (/diagnostische info), of voor onedrive oid, handschrift herkenning voor pen gebruikers of bijv info om Windows Defender te verbeteren etc. Zelfde verhaal als bij Apple's OS'n dus niet per se verkeerd wat mij betreft (Windows Defender is bijv een stuk effectiever dan dat het vroeger was, dat vind ik zelf zelf wel een tracker waard).
Het is niet zo dat er overal een Google Analytics achtige tracker zit zoals bij Android.
Laat ik het zo zeggen, ik ben altijd meer tijd kwijt met Windows aanpassen en naar mijn hand te zetten. Dan de installatie (+ updates) zelf... Dit zou juist naar mijn mening andersom moeten zijn.

Ik stoor me vooral enorm aan de menu start met alle "suggesties", maar ook de Windows Store heeft voor mij geen meerwaarde. Xbox is ook maar gedeeltelijk uit te zetten, want die overlay kan er voor zorgen dat games soms crashen vanwege Steam + Uplay overlay met daar bovenop nog die Xbox troep.

De tijd die ik mis is de Windows 2000 tijd, deze was pas perfect en lekker kaal.
Dit kan toch niet echt een verrassing zijn voor de meeste Tweakers? Na het bundelen van reclame zoals Candy Crush en het presenteren van 'aanbevelingen' in het startmenu, is dit gewoon de volgende stap.

Ik heb twee jaar geleden, om onder andere dit soort ontwikkelingen, de overstap gemaakt naar Linux. Krijg je andere problemen voor terug, maar ik heb in ieder geval niet het gevoel dat mijn software leveranciers mij tot de laatste druppel proberen uit te wringen.

Edit:
En zoals @smitae al opmerkte, zelfs al wil je nog steeds op het Windows besturingssysteem blijven, dan kun je er nog steeds voor kiezen om het gros van dit soort acties teniet te doen door bijvoorbeeld LibreOffice te gebruiken.

Voor hen die op WIndows blijven, raad ik standaard O&O ShutUp aan om de meeste van dit soort ongein te onderdrukken.

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 23 juli 2024 18:22]

Van MacOS naar Windows gaan was shocking, reclame in apps, ik dacht dat het een grap was.
WHaahaah, bedoel je zoiets als dit?

Ik moet bekennen, Mac heeft mij ook geholpen in mijn besluit om over te stappen naar Linux. Nadat ik bij een vorige werkgever 3,5 jaar op een Mac werkte, zag ik de ontwikkelingen van Microsoft in een ander licht. Hierdoor werkt ik steeds meer ontevreden over de ontwikkelingen in Windows, en uiteindelijk heb ik toen Ubuntu 17.10 geïnstalleerd op mijn desktop. In de afgelopen twee jaar veel meer kennis over Linux opgedaan, en tegenwoordig is het een arbeidsvoorwaarde voor mij dat ik op mijn systeem van voorkeur kan werken.
Yup, genoeg Open Source opties beschikbaar. Ook op windows als je echt de reclame wilt ontwijken.
Ik doneer nog liever wat euro's per jaar aan en OpenSource project dan dat ik reclames moet gaan kijken in apps of Cloud tools.
Dit kan toch niet echt een verrassing zijn voor de meeste Tweakers?
Of het een verrassing is, is iets anders dan of 't acceptabel wordt gevonden.
Dit is natuurlijk ronduit vreselijk.
Ik zou dolgraag overstappen naar Linux, echter is mijn grootste obstakel games, VR en Adobe producten.

Omdat ik een ryzen 3900x heb en maar 1 video kaart is een Windows vm met you passthrough jammer genoeg niet een optie anders had ik het graag gedaan ;(

Als iemand nog leuke projectjes weet die proberen zonder reboot de gpu van de host naar een vm te switchen en de host naar een virtual display adapter dan hoor ik dat graag!
Games zijn voor mij wel makkelijk om te overbruggen. Ik heb nooit Zelda, Killzone of Final Fantasy gespeeld omdat deze games niet uitkomen op de PC. Ik kan dus ook wel leven zonder PUBG, omdat hun anti-cheat beveiliging Linux buiten sluit. Andere titels werken vaak opvallend goed en Valve geeft zelfs eerste rangs onderstuening via Proton.

De echte bottleneck is natuurlijk Adobe producten. Als jouw carrière gekoppeld is aan een gesloten product zoals die van Adobe, dan heb je inderdaad maar te doen met de grillen van dat bedrijf. Je zult de rest van jouw leven 60.- per maand moeten betalen, en je moet hopen dat ze niet elke twee jaar de prijs verdubbelen aangezien hun grip op de markt zo sterk is. Dat je dus ook verplicht bent om de systemen te gebruiken die hun ondersteunen is daarbij wel een pijnlijke bijkomstigheid.

Een eenvoudige oplossing voor Adobe heb ik niet. Virtualisatie en dual-booting is niet echt een werkbare oplossing in mijn ogen, omdat het gewoon teveel in jouw productiviteit hakt. Wat je kunt doen, ook om de rest van jouw carrière flexibel te blijven, is om te gaan experimenteren met Linux ondersteunende alternatieven. DaVinci Resolve, GIMP, Inkscape, RawTherapee, Natron zijn maar wat van de opties. Misschien dat het jou een paar jaar kan kosten om langzaam ervaren te worden in deze producten (Adobe producten leer je ook niet in een dag), maar dat zal je zeker meer flexibiliteit bieden in de toekomst.

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 23 juli 2024 18:22]

Waarom doe je dit niet gewoon de versie Windows 10 S bijvoorbeeld, een services OS.
De Pro, Enterprise etc moeten gewoon intact gelaten worden en geen vage shit doorvoeren.
Het is tenslotte betaald. Maar MS ruikt ook geld.
Oneens. Elk OS moet reclame-vrij zijn.
Ik snap niet waarover iedereen hier zit te klagen. Het gaat om een piepklein balkje! Vergelijk dat eens met die 30sec reclame om de haverklap die je in zo goed als elke android game hebt... ^^ Of de banners onder en bovenaan in de andere android apps ...
Het verschil is dat Android zelf geen reclame heeft, alleen de apps op het platform hebben reclame, meestal om de gratis versie te kunnen ondersteunen.

In Microsoft Windows 10 zit niet alleen reclame in sommige apps van Microsoft zelf, het zijn ook nog eens ingebakken apps die de reclame hebben. En dan zit er ook nog reclame in het OS zelf (Wilt u Edge proberen?).

En het probleem is inderdaad niet groot, het zijn maar kleine reclamebalkjes. Maar het probleem is dat dit zit in een betaald product, je niet kunt besluiten of bijbetalen dat je die reclame niet wilt, en dat de maker van het OS vrij spel heeft in wat het hiermee wil (en gaat) doen.

Het probleem is nu nog niet groot, maar de tekenen zijn daar wat Microsoft met Windows 10 wil doen. En de toekomst ziet er daarom niet erg prettig uit. Er is niet voor niets nog steeds een grote groep mensen die niet over willen op Windows 10, of al over zijn op iets anders. Ik tik dit nu op een Linux Mint systeem, ik ben om deze en meer redenen van Windows afgestapt.
Eigenlijk is reclame in een betaald product niet iets unieks.
Iedere betaalde krant of tijdschrift staat ook bol van de reclame. Daar hoor je niemand over klagen.
Maar in een betaald OS is men het niet gewend.
Ik trouwens ook niet. En de duurdere Windows varianten horen al helemaal reclamevrij te zijn.
Nja ok, enigszins akkoord mee. Maar Android is toch ook betalend? Alleen merk je daar als gebruiker niets van... Het zin in de aankoopprijs van je telefoon inbegrepen, net zoals dat het geval is voor een windows pc.
Ikzelf ben trouwens nog nooit reclame tegen gekomen op mijn windows pc, behalve dan voorgeinstalleerde apss zoals Candy Crush of zo. Die er dan direct af vliegen. Maar tenminste kun je ze er dan nog afgooien. Niet zoals bij Samsung waar je altijd met die dubbele apps zit ... Een reden waarom ik nooit een Samsung zal kopen.
En Edge? Wel gebruik het toch gewoon ... Is de beste browser van het moment... (de chromium versie). Trouwens kan Google er ook wat van: ga je naar google.com met een andere browser, krijg je direct "gebruik google chrome"...
Dit is gewoon een algemene trend, wat vermoedelijk vroeg of laat overal aanwezig zal zijn. Ook in Linux. Inkomsten moeten ergens vandaan komen. If you don't pay for a product, you are the product. Dit is in eerste instantie van toepassing op Google, Facebook en consoorten. Maar ook Microsoft bied gratis diensten aan, die moeten ook betaald worden.
Ik kan zo nog even doorgaan, maar laten we het hier even bij houden ;)
Ik snap dat wel. Als je betaald voor een product wil je geen reclame hoeven kijken. Windows was een premium product. Geforceerd reclame moeten kijken zou altijd een opt-out voor moeten zijn. Het gebeurd op heel veel plekken (smart-TV's en e-readers etc... ook heel ongewenst, trailers in bioschopen), maar is mijn inziens onwenselijk (en niet specifiek hier niet slim van M$, kost ze goodwill zoals je kan lezen).
Het is ook dat er elke keer netwerkverkeer op JOUW netwerk is dat niet door jouw is toegestaan. Heb je en telefoon dan betaal je daar dik voor , en thuis valt het in de fair use policy. Overschrijd je een van beide dan kost het.

Nog afgezien van het feit dat dat soort verkeer vaak samen gaat met ongewenste zaken
hoezo 6 varianten? zijn allemaal precies hetzelfde :+
Het is een klein redelijk onopvallend balkje. Het verwijst je door naar een beter (gratis) alternatief zonder je te dwingen of actief lastig te vallen. Ik heb hier persoonlijk geen problemen mee.
Beter? niet echt altijd beter hoor. Ik gebruik zelf google docs vaak. Maar wat erger ik mij aan de laadtijd ervan. Een losstaande applicatie is sneller waardoor ook beter kunt gebruiken.
Ik heb er persoonlijk wel problemen mee.
Vreselijk.
Maar...
Wordpad is een TOTAAL ander programma dan Word. Wordpad is meer een tussenstap voor Word en Kladblok dan een daadwerkelijk alternatief voor Word.

Reclame vind ik niet erg maar wel wanneer het op een programma komt dat vooral nog op een totaal andere wijze kan worden gebruikt.
Ik begrijp dat het handig kan zijn voor de gebruikers die niet weten dat er mogelijk alternatieven zijn die iets beter zijn, maar net als de 'nieuw tabblad in Edge openen' optie van Internet Explorer is dit een zeer vervelende manier van doen.
Een enkele melding bij het opstarten, desnoods één keer per half jaar, in de vorm van een pop-up venster zou al een stuk minder vervelend zijn in zo'n geval.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.