Nvidia maakt Android TV 11 beschikbaar voor alle Shield TV-mediaspelers

Nvidia heeft Android TV 11 via een update beschikbaar gemaakt voor de Shield TV-settopboxen. Eind vorig jaar verscheen al een bètaversie van dit OS voor de mediaspelers. De update komt beschikbaar als Shield Experience 9.0.0.

De nieuwe Android TV 11-update kwam op woensdag 12 januari beschikbaar, zo schrijft Nvidia. De update voegt onder ander nieuwe privacyfuncties en een vernieuwd Gboard-toetsenbord met ingebouwde text-to-speech-functies toe, naast ondersteuning voor de aptX-audiocodec en de Android-beveiligingsupdate, meldt het bedrijf. Ook kan de verbinding met bluetoothapparaten automatisch verbroken worden wanneer de Shield TV in de slaapstand wordt gezet. Het bedrijf spreekt ook over games op 4k-resolutie met hdr via een GeForce Now RTX 3080-abonnement.

Daarnaast voegt de update de verschillende functies uit Android TV 10 toe. Nvidia liet in 2020 weten dat het bedrijf Android 10 niet zou uitbrengen voor de Shield TV-mediaspelers. Dat deed het bedrijf omdat Android TV 10 volgens Nvidia 'weinig impact' zou hebben op de gebruikservaring. De nieuwe Shield Experience 9.0.0-update met Android TV 11 komt beschikbaar voor alle Shield TV-apparaten, inclusief de oorspronkelijke modellen uit 2015.

Afbeelding via Nvidia

Door Daan van Monsjou

Redacteur

12-01-2022 • 18:29

150 Linkedin

Submitter: Skagerak

Reacties (150)

150
150
83
9
0
60
Wijzig sortering
Ik wacht nog even met updaten, de Home Assistant AndroidTV integratie werkt niet goed met AndroidTV 11: https://alerts.home-assistant.io/#androidtv.markdown
Oh, die ken ik niet, hoe maak je gebruik van die integratie?
Via ADB kun je tegen je Shield aanpraten.

Zelf gebruik ik het in mijn ochtendroutine:

Lampen beneden aan =
Shield wakker worden
Shield opent overzicht HA tabblad met buienradar, agenda, camera's en to-do's van de dag.

Blijkbaar gaat dat niet lekker meer na de update, dus ik wacht het ook nog even af.
Shield opent overzicht HA? Hoe krijg je dat voor elkaar dan?

Heb je die APK zitten sideloaden? Zo ja, werkt dat een beetje?

Ik kijk ook nog even de kat uit de boom. Heb ook de Shield integratie lopen en da's toch wel handig. Hopelijk komt er wat vaart achter het updaten daarvan nu de Shield ook op 11 zit. Maar ik ben vooral voorzichtig vanwege de reclame. Heb net die vorige aanval afgeslagen en heb niet zo'n zin om weer opnieuw te beginnen.
Ik heb https://play.google.com/s....ozerov.fully&hl=nl&gl=US ge-sideload op de Shield (gewoon een browser, maar die ik wat meer kan uitkleden qua adresbalk e.d.)

De YAML code: https://paste.ofcode.org/SHBULmPes3WB4vnBZfj656

Komt neer op;
 • Als lampen aan gaan tussen 7:00 en 10:00
 • Stuur ADB code naar Shield (open website via browser)
 • Na 3 minuutjes uit.
Heb het net een weekje draaien, maar wil het dashboard nog wat meer aankleden / finetunen.
https://i.imgur.com/D372qGD.png

[Reactie gewijzigd door Woesjah op 12 januari 2022 21:47]

Dat klinkt goed. Dat ga ik verder uitzoeken.
Momenteel gebruik ik deze met name om de verlichting te sturen als ik naar o.a. Netflix kijk. Doordat je best wat details kan zien is het mogelijk om bijv. bij een andere app de verlichting juist aan te laten. Als dat niet meer werkt ben ik best wat functionaliteit kwijt.
Dit lijkt alweer opgelost te zijn. Ik heb de integratie bij mezelf weer werken zoals voorheen. Het vereist op dit moment nog wel het vervangen van een Python file binnen de HA docker. Nu is het wachten tot deze aanpassing wordt opgenomen in de nieuwe versie van Home Assistant.
Helaas betekent dit dat je dan ook automatisch de nieuwe launcher krijgt met alle reclame die erbij hoort. Ik sla wel even over.
Niet als je voor deze upgrade toevallig de laatste update van Android TV Home had verwijderd. Ik heb nu met Android 11 nog steeds geen reclames.
De launcher is nog steeds te downgraden?
Ik weet niet of dat nu op 9 ook nog kan, maar voor deze upgrade wel..
Interessant, want je zou verwachten dat met de Shield Experience 9.0.0-update ook een vernieuwde versie meegeleverd wordt van Android TV Home en je daarmee niet meer kunt downgraden naar een oudere versie.
En ook hier het geval. Ik had al TV home gedowngrade voor de update. Erna was hij nog steeds gedowngrade.
Ik waag het er niet op, ik heb de change log bekeken en Android 11 voor de Shield heeft bijna geen nieuwe functionaliteit.
Ik had gisteren die Android TV 11 update al installed en zie nu net je reactie dat ik die Android TV Home update had kunnen uninstallen.. grmbl.
Toch nog even geprobeerd om zeker te spelen en...
Yay! Android TV Home is nu gedowngrade naar versie 3.1.2 en toont géén reclame meer.

Weet je toevallig ook of ik nu ook op 1 of andere manier een upgrade blokkeren voor dit onderdeel of ... ?
Ik heb het auto-updaten in de Playstore uitgezet waardoor ik af en toe wel even moet kijken of er updates zijn voor andere apps. Ik had stiekem verwacht dat de update naar Android TV 11 ook hier automatisch alles zou updaten, maar dat blijkt niet het geval te zijn, gelukkig.

Hoe je het anders moet blokkeren, geen idee..
Top dankje, ga ook proberen op 3.1.2. te blijven. Maar vraag mij wel nog af, als je met apps op een oude versie blijft draaien, loop je dan niet het risico dat je ook beveiligings updates niet meekrijgt? of is dat niet zo spannend voor Android TV Home?
Het zal vast wel een impact hebben, maar het idee is uiteraard om enkel Android TV home app niet te updaten maar alle andere apps wel (manueel) te updaten.
Komt ook nog eens bij dat je Shield niet makkelijk bereikbaar is vanaf internet natuurlijk, dus je hebt al enige bescherming. Als je daarnaast ook geen 'fishy' apps vanuit onbetrouwbare bronnen installeerd, valt dat veiligheidsrisico wel mee... denk ik.
Hier idem dito. Voorafgaand van de update de launcher gedowngrade. Auto app updates uitgezet. Na installatie van Shield experience 9 nog steeds de oude launcher zonder ads.
Top bedankt voor de tip.
Je kan volgens mij die update tegenhouden als je een pihole hebt. Gewoon het domein blokkeren waarmee Google die update pusht.
De update zelf niet, maar Pi-Hole blokkeert op DNS-niveau verzoeken naar partijen die bekend staan om tracking en andere (ongewenste) troep. ;)
The domain to block on your network is androidtvwatsonfe-pa.googleapis.com if your router offers that option, otherwise more involved options are possible with DNS. You need to uninstall then reinstall the Android TV Launcher app after doing that as it seems the TV will try to fetch and keep a local "list" of ads to show.

[Reactie gewijzigd door Ghost babel op 12 januari 2022 23:42]

Ja, Pi-Hole blokkeert de resolving van domeinen (of eigenlijk: vervangt die voor een ander (lokaal) IP-adres). Dat blokkeert de update an sich niet. Feitelijk weerhoudt dat de Shield om update checks te doen, het blokkeert op geen enkele manier de update zelf.

EDIT:
Zou je een andere connectie gebruiken buiten die met de Pi-Hole om, dan zal de Shield gewoon de update check kunnen doen, hem vinden, downloaden en installeren. ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 13 januari 2022 00:35]

Tx for the url. It's sufficient to clear cache "Android TV Startscherm"
Daarmee help je veel mee om zeep dan alleen de update. Onhandig als je meer Google producten gebruikt.
Ik heb hier meerdere Google producten icm een PiHole en alles werkt gewoon. Veel Google apparaten gebruiken hardcoded vaak de Google DNS 8.8.8.8, als je die blokkeert, zal het apparaat als alternatief de DNS gebruiken van de DHCP. ;)
ik heb ook de nieuwe launcher, en heb nochthans niets upgedate.
De launcher is een app welke losstaat van deze upgrade. De nieuwe launcher was al beschikbaar in Shield Experience 8.
Je kan in de instellingen kiezen voor app only modus, dan zie je alleen je geinstalleerde apps en bovenaan een afbeelding van een serie of show die je gekeken hebt of misschien interesse hebt.

zo ziet dit er uit
Klik hier

ik gebruik het op mijn google TV.

https://www.androidcentra...ions-chromecast-google-tv
Dan heb je nog steeds die enorme advertentie (suggestie) bovenaan. Daarnaast staat er dan ook nog eens een lelijke melding dat apps only mode aan staat. Teruggaan naar (of blijven op) de oude launcher is de betere optie.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 13 januari 2022 09:43]

of ATV launcher + home button remap
Heb net geupgrade, zie geen ads op home screen.
Dat had ik ook verwacht, maar lijkt erop dat deze dus niet in de ROM(als systeemapp als recente versie) is opgenomen. Ik heb na de update nog steeds geen reclame met de default launcher.
Dat zat er ook al in voor deze update naar V11, het zijn de Google updates die via de Play Store gaan die daarvoor zorgen. Daarna een signaaltje vanuit de Google servers en hoppa, vernieuwde omgeving.
Ik krijg Plex Media Server niet meer draaiende na deze update. Plex & Plex media server verwijderd & opnieuw gedownload. Geen enkel teken van leven meer. Dus.. wees gewaarschuwd.
Ik heb de app (Plex Media Server) moeten machtigen en de SMB connectie opnieuw moeten maken En toen werkte het weer
Dank. Dat was hem.
Ga naar Apps -> System Apps -> Daar staat 'Plex Media Server' helemaal onderaan ergens tussen de systeem apps. Daar moest ik toegang tot geheugen veranderen van 'Als de app open is' naar 'Altijd' en daarna werkte hij weer.

(Dus niet de plex app zelf, maar de afzonderlijke media server app)
Thanks, dit was het dus ... bij app permissions ! 8-)
Ongelofelijk, ruim 200 euro betaald en nog steeds geen 24fps ondersteuning voor streaming diensten.
Zelfs mijn firestick van 5 tientjes doet dat wel perfect.

Voor iedereen die kodi draait, probeer de Netflix en/of prime video addon eens.
Doordat je dan met de kodi speler afspeelt heb je wel de juiste framerate.
Ook de ondertitels staan dan ook op de goede plaats ipv zo krom half in het beeld.
Het device kan het wel. Werkt hier prima met de 'refresh rate' app met wat kleine issues(moet soms 2x op Play drukken in Netflix).
Al met al heb ik in alle apps die ik gebruik gewoon de correcte refresh rates.
Nlziet werkt niet 'automatisch' maar die staat nu hardcoded op 50Hz wat ook prima is, want het is allemaal 50Hz.

Edit:
Al met al is er dus geen echte issue. Als je bereid bent om 10 minuten te investeren heb je dit zo voor elkaar.

[Reactie gewijzigd door YoMarK op 12 januari 2022 20:17]

Dat is toch gewoon een probleem van die apps. Met kodi en plex werkt het gewoon uitstekend, zoals je zelf al aangeeft.
Plus vergeet niet dat je de ondertitels volledig naar wens in kunt stellen qua grootte enzovoorts.
Ik heb de shield gewisseld voor een Apple tv. Dat interface werd me iets te druk.
Geluid is minder op AppleTV alles wordt omgezet naar EAC3 Atmos
Ja en dan stottert de Atmos ook nog. De ATV 4K 2021 heeft alleen dat probleem met Netflix. Overstap van shield 2017 met refreshrate app geklooi naar ATV 4K 2021 wel frame rate goed maar Atmos Netflix zuigt.
When does it stop??
Allemaal mooi en aardig NVIDIA maar wat elke shield bezitter wil weten is wanneer de ads verdwijnen. En nee je kan dit niet op Google afschuiven Nvidia.

[Reactie gewijzigd door tyball op 12 januari 2022 18:35]

Meer wanneer verandert de framerate mee bij het afspelen van YT playlist, of uberhaubt aangeboden content. SUPER IRRITANT, zelfs een Kodi kan het......
Je zeg het zelf al, dat lig aan de (developers van de) applicatie, en niet aan Nvidia of de hardware. Bijvoorbeeld Kodi op de Shield kan het zoals je ook al aangeef wel.

Aankloppen bij Youtube, Netflix en Disney dus.

[Reactie gewijzigd door SirNobax op 12 januari 2022 18:39]

YouTube, Netflix en Disney gaan niet dit kunstje voor elke mediaspeler uitvinden, als het al kan. Daarom wachten ze op Android TV 12, die dit standaardiseert.
Ter context, Netflix heeft dit wel aangepast in hun app op de Mediabox Next van Ziggo.

Ik denk dat er wereldwijd wel wat meer gebruikers van de Shield zijn dan van die Mediabox.
Vergeet niet dat die mediabox niet alleen door Ziggo gebruikt wordt, maar ook door Virgin Media en de VS gebruikers van Liberty Media

Ik denk dat je dan een fractie meer gebruikers bereikt, dan wanneer je alleen naar Ziggo NL kijkt
Ah, ik wist wel van Virgin Ierland en Telenet maar niet dat Liberty deze boxen in de VS in omloop heeft
Automatic refreshrate switching is toegevoegd aan android 12. Het zal nog even duren tot we die functie ontvangen.
nieuws: Android TV 12 krijgt native 4k-interface en automatische refreshrate-...
Eigenlijk triest dat de huidige 4K versie nog geen native 4K interface heeft...
NextDNS of piHole draaien op je netwerk, dan heb je nooit meet last van Ads, nergens.

Daarnaast kies ik om creators & websites (zoals Tweakers) te steunen. Ads blokkeer ik sowiso, ik heb geen zin in trackers en rommel met koop dit of koop dat, bepaal ik zelf wel. Ik steun ook geen sites door ads te bekijken, of met geld of niet. Simpel.
NextDNS of piHole draaien op je netwerk, dan heb je nooit meet last van Ads, nergens.
Zou je zeggen, toch is het vaak hardcoded binnen de apps en werkt Pihole hier niet bij. Youtube app op WebOS heeft bijvoorbeeld gewoon ads.
Dat is niet omdat het 'hardcoded' is, maar omdat de advertenties vanaf hetzelfde domein worden geserveerd als de content in kwestie. PiHole (en welke andere DNS adblocker dan ook) werken op domeinbasis - dus bijvoorbeeld youtube[.]com. Het kan ads[.]youtube[.]com blokkeren, maar niet als de advertenties op youtube[.]com/ads staan ;)

Op Android mediaspelers kun je bijvoorbeeld het open source NewPipe sideloaden. Welke opties er voor aTV, webOS, Tizen en anderen zijn kan ik je helaas niet vertellen.
Ik verkies smartubenext op android tv voor advrije YouTube
Bij WebOS en dergelijke ben je vrijwel altijd de lul, zover ik weet. Niet echt mogelijkheden of ontwikkeling ervoor. Los hiervan doen dingen als Chromecast en Android TV altijd eerst 8.8.8.8 queryen en zou je een route moeten instellen om dit te omzeilen. Heb je dat weer.
Geen idee, heb YouTube Premium, dus sowiso geen last van.
Android TV doet net zoals de Chromecast altijd 8.8.8.8 als DNS gebruiken tenzij je deze hard blokkeert (maar dan probeert die die nog steeds voor elke query eerst, dus krijg je kleine vertraging). Daarnaast is Google slim genoeg om het hele ads verhaal op domeinen te draaien die je niet kunt blokkeren. Zie ook YouTube, ads worden daar geserveerd vanaf dezelfde domeinen als de daadwerkelijke videos. Dus als je bv de domeinen van YouTube ads blokkeert dan kun je ook geen YouTube videos meer kijken. En ik neem aan dat ze voor de content van het nieuwe homescreen net zo slim zijn.
Op router static route maken voor 8.8.8.8 naar pihole of eender welk gewenste dns }>
Hoe werkt dit want daar ben ik ook wel benieuwd naar.
Óf het kan - en zo ja, hóé je het in kunt stellen is afhankelijk van jouw netwerkapparatuur. Het beste kun je deze vraag stellen in het forum in plaats van bij een nieuwsbericht :)
https://nl.support.smartd...-routing-for-router-modem
natuurlijk is veel afhankelijk van je eigen apparatuur, voor alle duidelijkheid, de adressen aangegeven hierboven dien je n iet perse te gebruiken. Er zijn er andere :-)

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 12 januari 2022 20:20]

Of al het uitgaande verkeer op poort 53 afvangen en doorsturen naar je pihole (muv het ip adres van pihole zelf). Dit vangt alles in je netwerk af.
Ik hoor dit vaker maar dit is exact wat ik deed op mijn Unifi netwerk maar de ads in YouTube bleven. Blijkt dat deze DNS over HTTPS gebruikt (uit m'n hoofd) en dat lukt niet via Pi.Hole. nu een gehackte YouTube geïnstalleerd en alle ads zijn weg.
Pihole werkt sowieso niet voor YouTube reclamefilmpjes.
Misschien waren de ads nog gecached? Clear cache+ reboot
steeds meer apps bouwen nu ook DNSSEC in waar dit dus weer niet gaat werken.
Op de telefoon zweer ik bij Blokada, die blokt echt alle rommel. maar geen idee of deze te sideloaden is op de tv.
Ads??
Je bedoelt de recommendations? Dat is nauwelijks "ads" te noemen. Totaal onvergelijkbaar met YouTube bijvoorbeeld.

Ik vind het wel handig voor stukje Discovery. Als het van een dienst is die ik niet heb, kan ik het altijd nog aan Sonarr of Radarr toevoegen ;)
Er worden "recommendations" aangeboden voor streamingdiensten die ik niet eens geïnstalleerd heb staan, dat mag je weldegelijk een advertentie noemen ja. Vooral het feit dat ik het niet zonder rare fratsen kan verwijderen.
Schijnbaar ligt dat aan Google, niet aan Nvidia. Maar ik ben het met je eens, gelukkig hebben we nog andere launchers zonder dat 30% van je startscherm ongewenste zooi is.
Schijnbaar ligt dat aan Google, niet aan Nvidia
Android was toch open source? ;)
Android? Ja, de open source variant. Wil je Android met de Google services, waaronder de Play Store? Dan ben je overgeleverd aan wat Google vindt dat je als fabrikant mag doen. En ik heb zo'n vermoeden dat je dan verplicht bent om de launcher die Google levert te gebruiken, en als er wel vrijheid in is verwacht ik nog steeds niet dat je zomaar ds mag verwijderen die Google inbouwt.
Zelfs als je geen Google Services wilt gebruiken is Android van Google. Google heeft Android, Inc. in 2005 overgekocht en zijn sinds toen de primaire ontwikkelaar. Dat iets opensource is, wil niet zeggen dat er geen eigenaar kan zijn.
Android TV, Auto, Wear en volgens mij Go zijn allemaal niet open-source. Je zult dus alles behalve het kale AOSP zelf moeten maken. En dan heb je dus ook geen youtube en store.
Om reclame op home-scherm te verwijderen:
Voor een factory reset uit en laat home app niet updaten.
Dit wordt gewoon vanuit Google gepusht. Daar kan Nvidia echt vrij weinig aan doen. Daarnaast vind ik de advertenties niet heel erg storend. Zijn gewoon aanbevelingen. Ik zie er soms ook wel interessante dingen tussen staan. Dus stoor mij er niet aan
Fijn als je kleine kinderen hebt en ze content ‘aanbevelen’ die de kleintjes eng vinden.
En nee dat zijn geen hele gekke dingen maar voor een kind van 2 is iets al snel eng.

Ja fijne ‘feature’ :(
Ligt dat dan niet aan de ouders ?
Teveel rubbertegeltjes en helicoptering ?

Mijn kinderen zijn maar héél weinig geschrokken van iets wat ze op de TV of Tablets gezien hebben.
Of in de Efteling....
Als je daar rondloopt, en je hoort de overbezorgde ouders tegen krijsende kinderen tekeer gaan, omdat zo'n kabouter te eng zou zijn ?

* en een 2 jarige moet niet zonder supervisie aan de TV hoeven te komen, en een georganiseerde playlist te zien krijgen.
Georganiseerd door de verantwoordelijke ouder, NIET door een algoritme
Mijn 2 jarige vond de Efteling overigens helemaal niet eng, snap ook niet wat dat er mee te maken heeft :?

Maar ik moet dus niet aan "rubbertegeltjes en helicoptering" doen maar ik moet wel alles dichttimmeren en overal toezicht op houden.
De broer van die 2 jarige is oud genoeg om zelf de TV aan te zetten (als hij TV mag kijken) en zelf op te zoeken wat hij wil kijken. Daarvoor hebben we zoals je zelf aangeeft netjes op elke dienst een kids account/YT kids dus dat is geen probleem. Die content is ook gewoon geschikt voor zijn 2 jarige broertje.

Nu word er alleen een nieuwe manier van content presenteren door onze strot gedrukt waar we geen controle of keuze in hebben. Ja de keuze om mijn eigen gekocht device helemaal niet te gebruiken, lekkere keuze.
Die nieuwe manier laat soms beelden zien die ik als ouder liever nog niet aan mijn kinderen wil laten zien op het menu van de speler direct bij het aanzetten. Kun je nog zoveel willen organiseren als verantwoordelijke ouder....
Ofwel het stukje verantwoordelijkheid en zelfstandigheid wat mijn kind had had verworven mag ik nu weer afnemen. Niet omdat hij daar misbruik van gemaakt heeft of wat verkeerds gedaan heeft maar om bovenstaande reden dus ja ik vind dat een hele "fijne feature".

Wat jij "Teveel rubbertegeltjes en helicoptering" noemt kan ook gewoon zijn dat iemand andere normen hanteert dan jij. Dat jouw kinderen zijn maar héél weinig geschrokken van iets wat ze op de TV of Tablets gezien hebben kan een ander ook opvatten als vrij schokkend ;)
Inderdaad niet fijn als je verwacht dat Nvidia en Google je kind opvoeden. Geen probleem als je zelf je kind opvoedt.
Mooie goedkope one-liner ;)

Als je dan toch over opvoeden wilt praten, voor zover ik altijd geleerd heb is het goed om opgroeiende kinderen naar mate ze zich ontwikkelen steeds meer kleine verantwoordelijkheden te geven en ze dingen zelfstandig te laten doen. Daarvan is zelf de TV aanzetten en mogen/kunnen kiezen er één van, heeft niets met Nvidia of Google te maken.
Fijn als je direct bij het aanzetten van de TV op het eerste scherm al doodskoppen of half blote vrouwen ziet in de aanbevelingen zonder dat ik dat keuze in heb óf en wat ik zou willen zien op mijn eigen apparaat.

Heeft hooguit wat met nVidia of Google te maken dat zij die keuze maken om het zo te doen maar verder.....
Jij maakt toch de keuze om je kind dit apparaat te laten gebruiken? Als jij de doodskoppen en blote vrouwen niet geschikt vindt, moet je een ander apparaat kopen, een andere launcher installeren, of je kind geen tv meer laten kijken. Je kind kleine verantwoordelijkheden geven is prima, maar dat houdt niet in dat jij of je kind dan geen rekening meer hoeven te houden met de rest van de wereld. Die past zich echt niet 100% aan aan jou en je opvoeding. Mijn dochter maakt gebruik van de smart functies van de tv, terwijl ik zelf de Shield gebruik.
Zeker maak ik die keuze maar het ging er om dat ik het een gare feature vind die ongevraagd door je strot geduwd word als eigenaar van een vrij duur device zonder dat je daar enige keuze in hebt qua inhoud.

Ander apparaat kopen is natuurlijk geen oplossing want elke AndroidTV speler heeft dit + niet iedereen heeft geld over voor zoiets of de know-how om eea aan de software te gaan sleutelen.

Die mening staat volledig los van opvoeding, daar begon jij over.

Feit blijft dat je een apparaat koopt met bepaalde software/uiterlijk en ik op basis daarvan bepaalde (eventueel) opvoedkundige beslissingen genomen heb en dat door een externe partij zomaar aangepast word. Ja heel vreemd dat ik daar niet blij van word.

Beetje alsof je een rode auto koopt en dan na een jaar deze opeens zwart gespoten word.
Kun je roepen dat de functionaliteit het zelfde is, koop je toch een andere, wrap hem, of roepen dat je je maar moet aanpassen want de wereld past zich echt niet 100% aan aan jou....

Maar gewoon even snappen dat mensen er van balen is natuurlijk een hele vreemde reactie :?

[Reactie gewijzigd door sapphire op 13 januari 2022 10:24]

Ik moet zeggen dat de ads zoals ze getoond worden op het startscherm, stills over Disney films meestal, totaal niet hinderlijk vind. Gaan ze beweging en geluid toevoegen dan wordt het wat anders maar dit stoort me echt niet.
Tsja, ik wil helemaal geen Disney+ en heb de app ook niet geïnstalleerd, dus het is nutteloos en in mijn ogen stront vervelend.
Ik snap de ophef ook niet zo, volgens mij meer een principekwestie..
De ads voegen natuurlijk weinig toe als je niet geïnteresseerd bent in de diensten die de betreffende content aanbieden, maar het ziet er wel oké uit. Ik negeer het gewoon en focus me op de app die ik wil openen.
Pihole doet hier op de een of andere manier prima zijn werk.
Ik ben al bij diverse andere mensen over de vloer geweest die gek genoeg de nieuwe interface hebben (met ads), maar mijn Shield zit nog steeds op de oude interface ondanks het alle updates heeft gehad.

Vraag me verder niet hoe of wat, maar blijkbaar doet de Pihole hier iets!
Dan ben ik benieuwd hoe want ik heb wel die ads die een derde van het scherm innemen m
Daarom zeg ik, ik heb werkelijk geen idee hoe dat kan.

Ik draai deze lijst https://oisd.nl/ in PiHole. Ik draai het samen met Unbound (geen idee of het wat uitmaakt).
En kan het niet zo zijn dat jij de Google DNS service hebt gekozen, waardoor het wel doorgelaten wordt?

Ik weet namelijk van Google dat deze (ook op telefoons) erg hardnekkig hun eigen DNS er doorheen proberen te duwen. Ik draaide hier jaren geleden ook PiHole, maar alle android devices gaven gewoon Google DNS aan. Ik heb toen hier op het forum een oplossing kunnen vinden, maar weet niet meer wat die oplossing was.

Kijk dus even of je Shield ook wel echt de PiHole DNS heeft. Maar nogmaals. Ik heb dus geen idee waarom ik al die ads niet zie. De enige verklaring echter die ik zelf heb is PiHole, want verder draai ik hier een ' normaal ' netwerk

[Reactie gewijzigd door Wachten... op 12 januari 2022 20:15]

Ik denk dat je het wel hebt, maar iedereen schreeuwt ads terwijl het gewoon suggesties van series en films zijn. Als "background drop", vooral in het quadrant rechtsboven.

Er zijn dus geen advertenties van Albert Heijn, Volkswagen, McDonald's die je met PiHole of AdGuard Home moet blokkeren.
Nee we hebben het over hetzelfde ..... We hebben het hier over de banners van films en series etc. Die heb ik dus niet. Ik heb echt de oude omgeving nog.
Hmm jammer nog geen Android 12. Zat wel te wachten op de native ondersteuning van refreshrate aanpassing. Blijft vervelend dat apps zoals netflix standaard op 60hz werken.
Same. Erg spijtig dat een bedrijf als Nvidia geen goed werkende framerate matching kan maken.
Heeft niets met Nvidia te maken, het zijn de app makers die het weigeren.
Kodi, Plex, TIVI mate, SmartIPTV, etc allemaal apps die op de Shield-TV perfect aan framerate switching doen.
Je kan daar gewoon de 'refresh rate' app voor installeren.
Nee, dat is niet native, maar het werkt na wat kort configuratiewerk prima voor de meeste apps(Netflix sowieso).
Werkt alleen niet met prime en disney etc
Ik heb nu geen Disney meer, maar had die volgens mij gewoon fixed op 24Hz ingesteld met goede resultaten.
Ik zal het nog eens proberen. Heb vaak dat de app vastloopt. Gebruik nu die ingebouwde bèta van de shield. Vind ik net wat fijner werken, ik merkte dat de netflix app ook op 24hz ging draaien waardoor die enorm traag is om te bedienen.
inclusief de oorspronkelijke modellen uit 2015.
Mag ik even zeggen: CHAPEAU!
het verbaast me nog steeds dat de Shield uit 2015 vele malen soepeler werkt dan een nieuwe TV van meer dan 2000 euro met Android TV EN constant updates blijft krijgen. Het zou mi. Philips/Sony/Panasonic/etc dikke punten opleveren als ze een samenwerking aangaan met Nvidia en de Shield integreren.
Hardware is wel vele malen sneller dan menig tv

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 12 januari 2022 20:34]

ja dat bedoel ik juist. Hoe kan het dat de hardware van een mediaplayer van ongeveer 200 euro in 2015, nog steeds veel sneller is dan de hardware van een tv in 2022 die het tienvoudige kost? Als ik een topmodel TV koop, mag ik toch ook verwachten dat het Smart gedeelte een beetje behoorlijk werkt?
Geld natuurlijk.

In de televisies zit in de regel een quadcore die je oa terug ziet komen in de android-boxjes gebaseerd op de arm-a53 wat bijna 10 jaar oud is, dat wordt deels gecompenseerd met de gpu.

De Tegra is gebaseerd op de a57 en heeft een eigen GPU-variatie wat je ook terug ziet komen in verbruik. Wat de tegra ruwweg kan zie je vb terug in de nintendo switch.

Combinatie van verbruik en waarschijnlijk kosten zorgt er voor dat niemand hem echt wilt gebruiken.
Is ook niet zo moeilijk, ze hebben maar een paar units om te updaten, dus ‘klaar te maken’. Samsung om als voorbeeld te noemen, heeft hoeveel toestellen?? Hun eigen schuld natuurlijk.

Daarom is Apple ook zo goed met hun update beleid. Ze hebben geen 500 toestellen om de update op aan te passen.

K.I.S oftewel Keep It Simple.
Toch krijgt Google het voor elkaar om de Google Chromecast met Google TV nog steeds op Android 10 te laten draaien. Het is het enige apparaat van Google zelf dat Android TV draait.
Is ook niet zo moeilijk, ze hebben maar een paar units om te updaten, dus ‘klaar te maken’. Samsung om als voorbeeld te noemen, heeft hoeveel toestellen?? Hun eigen schuld natuurlijk.
Belangrijker - en wat je even over het hoofd ziet - is dat Nvidia de hardware zelf bakt, vooral de SoC. Samsung gebruikt bijvoorbeeld Snapdragon SoCs, die moeten flink in de buidel tasten voor lange updates.

Plus er is voor Nvidia nóg een incentive om dit te doen: die advertenties die ze in de launcher tonen 8)7
Je slaat de bal compleet mis. Samsung bakt hun chips zelf onder de naam Exynos welke al meerdere jaren in (bijna) al hun telefoons zitten. Dus, niets in de buidel tasten voor lange updates. (Tenzij je spreekt in departementen natuurlijk).

En advertenties zijn van Google. Nvidia heeft enkel licentie om de software op de apparaten te zetten. Nvidia zal hooguit een commissie of zo krijgen voor geleden schade.
Je slaat de bal compleet mis. Samsung bakt hun chips zelf onder de naam Exynos welke al meerdere jaren in (bijna) al hun telefoons zitten.
Dat verschilt per regio. De meeste Samsung Galaxy telefoons hebben zowel een Snapdragon als Exynos uitvoering.

Bovendien bevatten ook de Exynos modellen hardware die niet door Samsung gemaakt.
En advertenties zijn van Google. Nvidia heeft enkel licentie om de software op de apparaten te zetten. Nvidia zal hooguit een commissie of zo krijgen voor geleden schade.
Dus? Meer omzet is en blijft een incentive.
Dus? Meer omzet is en blijft een incentive.
Ik heb absoluut niets met Nvidia maar het is niet alsof ze een (echte) keuze hebben, het is of reclame, of geen Android TV.
K.I.S oftewel Keep It Simple.
Dacht dat het “KI⚡️⚡️“ was;”Keep It Simple, Stupid” 8)7
Is ook niet zo moeilijk, ze hebben maar een paar units om te updaten, dus ‘klaar te maken’. Samsung om als voorbeeld te noemen, heeft hoeveel toestellen?? Hun eigen schuld natuurlijk.

Daarom is Apple ook zo goed met hun update beleid. Ze hebben geen 500 toestellen om de update op aan te passen.
Er zit natuurlijke wél een verschil tussen “Kunnen”, “willen” en “doen”
Dat mag je zeker zeggen. Super als dit allemaal goed werkt
Hij was al binnen, dus hier upgrade in progress :)
Edit: reclame is nog steeds aanwezig. :(

[Reactie gewijzigd door Skynett op 12 januari 2022 18:39]

Je kan gewoon een alternatief start screen installeren. Werkt prima. Maar ik vind het veel cooler uitzien met de suggesties.

Het is inderdaad niet gepersonaliseerd, dus je krijgt ook dingen te zien die je misschien niet relevant vind.

Is er een keertje geen persoonlijke targeting, klagen we weer ;)
Ik ben inmiddels toe aan mijn 3e Shield TV, de Pro inmiddels. Blijft een fantastische alleskunner. Vind het erg jammer dat Youtube HDR nog altijd niet mogelijk is. Iets met decoderen van VP9.2. Hoopte dat de Tegra X1+ het wel aan boord zou hebben. Ik weet niet of de X1+ rap genoeg is voor een softwarematige oplossing.
Als je aan je 3e zit en hij geen YouTube HDR kan, is het blijkbaar geen alleskunner :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee