Apex Legends verbant 16.000 valsspelers en denkt aan in-game rapporteerfunctie

Ontwikkelaar Respawn Entertainment heeft in een kleine twee weken tijd zestienduizend valsspelers verwijderd van het spel. Dat schrijft de ontwikkelaar op Reddit. Verder zegt de studio de feedback over een in-game rapporteerfunctie 'een goed idee' te vinden.

"Op het moment van schrijven zijn zestienduizend valsspelers geïdentificeerd en verbannen", staat er in de redditpost. Op wat voor manier de spelers hebben valsgespeeld, maakt de ontwikkelaar niet duidelijk. Spelers die nu een valsspeler willen melden, moeten dat doen via Easy Anti-Cheat. Ook als er geen bewijs is, kunnen melders daar met het account-id van de valsspeler terecht. De communitymanager zegt de feedback over een in-game rapporteerfunctie te hebben gehoord en schrijft 'dat het een heel goed idee is'.

Verder werkt de studio aan het verbeteren van de stabiliteit, prestaties en kwaliteit. Deze week komt er nog een update aan. Wat daar precies in komt, maakt de ontwikkelaar nog niet bekend. Wanneer spelers tegen bugs aanlopen, kunnen ze bij de Answers-site van uitgever EA terecht. Eerder vonden dataminers aanwijzingen voor een duo- en solomodus, en tekens van voertuigen.

Tot slot zegt de communitymanager vanaf dinsdag 19 februari iedere dag een updatepost te plaatsen. Tweakers publiceerde eerder een review van Apex Legends.

Door Hayte Hugo

Redacteur

18-02-2019 • 11:30

136 Linkedin

Lees meer

Reacties (137)

137
120
51
4
0
51
Wijzig sortering
Maar ja, free to play, nieuw account maken en verder cheaten.
Two-Factor auth op basis van mobiel nummer afdwingen op het Origin account. Lijkt me een prima volgende stap.

[Reactie gewijzigd door Pikkemans op 18 februari 2019 11:37]

Wat denk je dat voor de uitgever belangrijker is? Geld verdienen aan micro transactions, of cheaters aanpakken?

Cheaters aanpakken heeft vrijwel altijd 0,0 aandacht van de uitgevers, daar zullen ze vrijwel nooit aanpassingen voor doen, hoe eenvoudig het ook is. Dat zie je nu ook wel, 16000 gebande accounts is 0,06% van alle spelers (25.000.000) dus gewoon verwaarloosbaar.

Ik gok dat alle (kostbare) ontwikkeltijd gewoon gaat zitten in de aangekondigde seizoenen en niet in het uitbreiden van de mogelijkheden tot het detecteren en weren van cheaters.
Aan de andere kant, als ze cheaters niet zouden aanpakken haken de gewone (microtransaction betalende) spelers op een gegeven moment af uit frustratie
of gaan zij ook cheaten om zo de balance te verbeteren
Cheaten terwijl je ingame aankopen hebt gedaan is niet zo slim. Als je gebanned wordt ben je alles kwijt.
Je denkt dat mensen zo denken maar geloof mij maar mensen spelen gewoon nog steeds vals zelfs met aankopen.
Genoeg games zien leeglopen zo idd
Je krijgt een soort balans constructie zoals CS:GO die ook kent. Ipv dat de game geld kost, is de game nu gratis en krijgen mensen die de game "kopen" automatisch de prime functie. Hierin zitten vaak minder hackers dan de volledige gratis variant. Het punt hiervan is dat het vaak een aantal dagen of soms zelfs weken duurt voordat een hacker verbannen wordt. De kosten om opnieuw de game aan te schaffen zijn erg klein (op grijze markten ver onder de 10 euro) waardoor mensen telkens het spel opnieuw kopen. Hier verdient Valve veel geld aan. Zij kunnen Valve Anti-Cheat (VAC) verbeteren maar zullen hier dus inkomsten aan verliezen. De spelers die met nagenoeg geen hackers wil spelen, moeten nu naar een alternatieve matchmaker zoals FaceIt omdat zij de anti-cheat wel op orde hebben.
Dit laat zien dat een (veel) kleiner bedrijf dan Valve de anti-cheat wel voor elkaar heeft en het dus technisch en financieel gewoon haalbaar is.

[Reactie gewijzigd door ThaJens op 18 februari 2019 21:19]

Het blijft een kat en muis spel waarbij de eigenaar van het systeem fysieke toegang heeft tot het systeem, en de eigenaar is; niet de maker van de DRM.
Nee het is geen kat en muis spel.

Het is gewoon zo te zien dat je tientalen zowel niet honderden websites hebt die cheats aan bieden voor X $ per maand, die cheats verlopen na een 2-3 maanden en dan komt er weer een ban wave.

1+1 = 2
Die sites draaien een X omzet en de uitgever verdient er een X omzet mee omdat die deze cheats maken en verkopen er toe bijdragen dat er verkocht word om dat accounts worden gebanned.

Het is voor EA , Ubisoft enz vrij eenvoudig in de US zulke sites uit de lucht te laten halen.

Ze doen het niet want je hakt niet de hand af die je voert.
Mijn ervaring met Ubisoft is minder, maar EA en Valve doen niet echt aan ban waves, of naja. Er worden soms op dagelijkse basis dusdanig veel spelers gebanned dat men dat dan in dagelijkse waves uitvoert.

Het is heel erg lastig om super agressief lokaal bij spelers cheaten te voorkomen. Altijd leuk als ik gekicked wordt omdat 1 of ander tooltje draait of erger… geïnstalleerd staat. En dan komt het privacy aspect nog, hoe ver wil je gaan om cheats te detecteren? Hoe veel staan we toe?

Want die cheats worden elke X verkopen weer recompiled met nieuwe vars/kleine aanpassingen waardoor je met simpele "hash check deze ff, ah die ken ik, BAN" niet weg komt, je moet dus echt iemands OS in de gaten gaan houden om uberhaupt een fatsoenlijke poging te wagen dat tegen te gaan. En de cheats worden verkocht omdat geen enkele grote partij constant maar die cheats blijft kopen om ze te kunnen detecteren. Vroegah hoefde de punkbuster devs enkel elke paar dagen even mpcforums te checken. Die tijd heeft er ook voor gezorgd dat het achter een paywall kwam, wat een boel anticheats het nakijken gaf en ook nog eens een interessante markt bleek te wezen. Success met het neerhalen als men niet via websites zaken doet. Dat doet men, ook om anticheat partijen het wat lastiger te maken, nog vrij ouderwets op 'face-2-face' internet manieren. Discord, Skype, etc.

Cheaters tegen gaan is het makkelijkste door serverside zo veel mogelijk bij te houden, patronen herkennen en niet meer data sturen dan nodig.

In mijn tijd sinds Q3 en de introductie van PB bij games als AA:O en alles, moet ik zeggen dat de huidige vormen van anti-cheat eigenlijk best prima zijn. Lui die overduidelijk cheaten worden dezelfde dag nog gebanned (gewoon new game, who cares)en de lui die een beetje cheaten, prima, liever dat ze wat minder zuigen, zijn toch altijd noobs. Maar ook die vallen vanzelf buiten de boot en kwestie van tijd.

Er is niet echt een betere tactiek dan de huidige. Al het andere is in het verleden al geprobeerd. Men banned voornamelijk op basis van stats bijhouden en reports.
Het moet gewoon zo dat als je cheat developer bent er Politie voor de deur staat en je de bak in draait.

Zelfde geld natuurlijk ook voor de cheater

Als ze nu eens die cheat sites infiltreren en sluiten dan zouden we op de goede weg zijn , de gene die cheats kopen zouden gewoon 6 maanden van het Internet af moeten ( wie dat internet gebruikt heeft zou geen rol mogen spelen ) gewoon cheat pech internet weg.
In China ja. Duitsland is bv al jaren een vrijhaven voor cheaters geweest, paar grote cheat bouwers in Noorwegen en Frankrijk. In Europa wordt je er niet voor opgepakt. Het maken en gebruiken van de cheats zelf is hier niet verboden. Wat er online mee gebeurt is aan de gebruiker van de cheats, niet de maker. En de verantwoordelijkheid voor de 'online game ervaring', ligt bij de eigenaar van de aangeboden dienst.

Zolang cheaters niet echt gaan hacken is er niets aan de hand. Een beetje dupen en kutten met je character, aimbots, triggerhacks, wallhacks en al die ongein is niet wettelijk verboden.
Het moet gewoon zo dat als je cheat developer bent er Politie voor de deur staat en je de bak in draait.
Op basis van welke juridische grondslag? Zelfs in de USA lijkt me dat een lastige, hoewel je altijd kan schermen met DMCA oid. (of hoe heet dat gedrocht tegenwoordig?)
Het is wettelijk niet illegaal, dus dat gaat nooit gebeuren.
Prime krijg je tegenwoordig ook automatisch na een aantal uren spelen (als je lvl 21 haalt) zonder te betalen. Valve zet nu vooral in op hun Trust Factor systeem. Iedereen krijgt een betrouwbaarheidsscore die gebaseerd is op een heleboel variabelen. Welke variabelen dit zijn is uiteraard niet bekend, maar hoe oud het account is en het aantal uren ingame zal vast meespelen. Bij matchmaking wordt je vervolgens gematched met mensen met een vergelijkbare score.

Het volgt een beetje een ander idee, in plaats van het proberen te bannen van iedereen (waarna ze een nieuw account maken en gewoon weer verder gaan), proberen ze nu alle cheaters en toxic mensen bij elkaar te zetten zodat de rest van de mensen tenminste van het spelletje kunnen genieten. Is opzich wel wat voor te zeggen, alleen een beetje lullig als je net de outlier bent die wel legit speelt maar wel een lage trustfactor toegekend krijgt. Want machine-learning methodes zoals deze zijn nooit feilloos.
Daarbovenop willen ze een zo groot mogelijke playerbase om zoveel mogelijk transacties te generen. Dit krijg en behoud alleen doordat je de ook aan dit soort dingen werkt.
Technisch wel. Op financieel vlak is de schaal van VAC toch wel even vele malen groter dan die van FaceIt waardoor ik dat vlak niet zo makkelijk aan zou schrijven als haalbaar. En wat heet op orde hebben? Er zijn nog altijd FaceIt proof cheats te verkrijgen, en er worden ook nog altijd constant mensen gebanned die al langere tijd actief waren. Het perfecte plaatje bestaat in mijn ogen daarom ook niet, vooralsnog.
Wanneer een game vol met cheaters zit, haakt een groot deel van de gewone, betalende spelers ook al snel af.
EAC zal vast gratis zijn voor ze... niet dus. Maar daarom werkt de studio zelf ook aan het spel, en kopen ze de anti cheat in. Heck, zelfs chip fabrikanten werken hieraan: https://www.theinquirer.n...cheat-technology-revealed

Wat zou er gebeuren als iedere game vol cheaters zou zitten? Dan blijven er héél weinig microtransacties over.
Het is slechts bedoeld als afschrikking, en zo'n signaal als dit is alleen een zoethoudertje. EAC werkt gewoon niet net zoals zaken zoals VAC, de cheats die te koop zijn, zijn veel te geavanceerd om te detecteren en alleen de meest domme cheaters worden gepakt.

Doe je ook maar de minste moeite om het gebruik van cheats te verhullen dan is de kans dat ze je pakken echt enorm klein. Van de duizenden reports die gedaan worden, worden er misschien maar enkele behandeld en daarvan zullen er zelfs nog veel wegvallen vanwege twijfelachtig bewijs. Of het zijn reports die gedaan zijn door mensen die het gewoon niet kunnen hebben dat ze geowned worden.

Apex heeft 25 miljoen actieve spelers, wanneer ze een systeem gaan implementeren waarmee je vermeende cheaters kan rapporteren gaat ze dat waarschijnlijk honderdduizenden reports per dag opleveren. Denk je dat ze daarop zitten te wachten?
Wat wil je nu zeggen dan? Dat ze er niets tegen moeten doen? Je hebt zelf waarschijnlijk geen idee hoeveel er gepakt worden. Hoe vaak report je iemand in bv. CS:GO? En hoevaak heb je de melding gehad dat deze persoon verbannen is? Als die verhouding ver uit elkaar ligt report je waarschijnlijk te vaak.

EAC en VAC zijn de grote jongens, en daarom is het interessant om daarvoor cheats te ontwikkelen. En wil je niet gepakt worden zal je er toch echt voor moeten betalen, de gratis rommel is na een dag alweer gedetecteerd. Er zal altijd een balans zijn tussen wel en niet gepakt worden, vanuit het vraag-aanbod aan cheats, en daartegen het budget wat er is voor anti-cheat.

En dan nog het report systeem met honderdduizenden reports per dag; ja daar zitten ze op te wachten. Jij denkt dat ze met de hand worden gecontroleerd? Data science, google er eens op :).
Ik heb een hekel aan cheaters dus van mij mogen ze allemaal ge-perm-banned worden. Maar ik zeg dat het pakken van cheaters (volgens mij) geen prioriteit is voor uitgevers omdat het teveel kost en voor de uitgever te weinig oplevert.

En nee, ik denk niet dat ze met de hand worden gecontroleerd :)
Cheaters aanpakken heeft voor de meeste spellen een hoge prioriteit omdat die vaak eenvoudig spelelementen kan gebruiken terwijl een betalende speler deze normaliter pas krijgt. Ook is het zo dat ze vaak in-game currencies krijgen zonder te betalen ervoor en daardoor de ontwikkelaar/ uitgever deze inkomsten misloopt (wat mogelijk ook leidt tot meer cheaters indien deze niet aangepakt worden).
Cheaters kopen geen skins of andere in game dinkies als ze een risico lopen om geband te worden.

De maatregel om het te koppelen aan origin account + mobiele authenticatie zal dus helpen.

Ze zullen het vroeg of laat moeten aanpakken nu is het 0,06% straks is het 2%. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik stop met een gratis spel vol cheaters en andere glitchers.
anti-cheat staat voor iedere game developer hoog op de agenda. Cheaters zijn funest voor iedere goede game.
Dat is wel echt veranderd met de introductie van microtransacties.

Alhoewel developers een nieuwe manier van werken hebben met doorontwikkeling van content en dus gelegenheid om aan te pakken, zie je nog steeds dat elke game wordt opgeleverd zónder een stevig plan van aanpak. Zie Fortnite, zie PUBG, zie Apex Legends.

Dus "hoog op de agenda" staat het zeker niet. Het staat wel op de agenda. Ergens.
Er is ook nog de mogelijkheid dat ze gewoon tellen hoe vaak er iemand gerapporteerd wordt. Loopt de teller te hard op, of word er een grens bereikt, dan -> ban. Dat is een hele eenvoudige verklaring voor waarom het weken tot maanden duurt voordat er iemand gebanned word.

Het bekend maken dat je iets doet tegen cheaters dmv een bericht zoals dit is vaak alles wat uitgevers eraan willen doen. En misschien ook zelfs KUNNEN doen, want ze kunnen niet zomaar screenshots gaan maken, of de pc scannen. Want privacy....
Lol...... Dit meen je niet toch?

Heb zonet hierboven uitgelegd hoe het werkt. En anti-cheat scanned zeker wel heel je PC, en dat mogen ze ook want daar geef je toestemming voor wanneer je de algemene voorwaarde van die games accepteert.
> mensen forceren hun persoonlijke gegevens te stallen bij de zoveelste gamedienst die links of rechtsom een keer gaat lekken of gehackt worden.

Nee, bedankt.
Een van de grote succesfactoren van Apex is dat het zo laagdrempelig is (gratis). Als je mensen gaat afdwingen persoonsgegevens in te moeten voeren zullen veel spelers afhaken.
Zolang het gratis is denk ik dat dat best meevalt.
En hoe werkt het dan als ik geen mobiel nummer heb ?
Alleen niet iedereen heeft een mobiel nummer, dus dat gaat niet werken.
En dan? hier in Nederland kun je zonder legitimatie gratis prepaid kaartjes bestellen of voor een euro kopen in de winkel. 8)7
Telefoon verificatie kost $1 op hacker forums.
Ah dat wist ik niet. dan heeft het niet veel zin denk ik
Ook als een game niet free to play is maken cheaters steeds nieuwe accounts aan. Zo zijn voor Rainbow 6 Siege voor 5 dollar per stuk accounts of sleutels te koop.
Ook daar heb ik op en af van die dagen dat je iedere pot wel een cheater tegen het lijf loopt op de pc.
Ik vraag me ook altijd af hoe anti cheats werken. Als mensen een wallhack zouden gebruiken zou het handig zijn dat een anti cheat programma bij veel reports een screenshot maakt en door stuurt tijdens die pot van betreffende speler. Zie je mooie rode blokjes door muren heen van vijandige spelers dan weet je genoeg.
Aimbot is weer wat lastiger, maar daar zou een erg afwijkende kill/death ratio die zelfs de pro spelers niet kunnen maken weer de alarmbellen mogen laten rinkelen.
Bij R6 Siege zijn trouwens de free weekends of bepaalde events waar je speciale items kan unlocken altijd het ergste betreft cheaters. Voorbeeld is dat je 15 headshots moet maken om bepaalde skin/pakketje te unlocken. Ineens zie je dan mensen met een level 20 account die in 30 sec tijd 5 headshots kan maken zonder problemen en 180 turn blindshots.
Killcams zijn handig, dan kan je tenminste een pot recorden en door sturen naar Ubisoft.

Verder top dat ze cheaters willen gaan aanpakken in Apex, want die verpesten toch wel de game voor de rest.
Dat probleem was op CSGO eerst ook enorm maar gelukkig wordt er tegengewoordig gewerkt met een "trustfactor" een soort karmascore die bepaald met en tegen wie je in een team komt. Als jij veel uren hebt gespeeld en een goede karma hebt (weinig reports door andere spelers en niet halverwege een potje leaved, etc.) is de kans klein dat je tegen een cheater uitkomt. Vanzelfsprekend kun je wel tegen smurfers komen (rank telt ook mee) maar ik ben het afgelopen jaar geen enkele (100% zeker) cheater meer tegengekomen! Die 2ehands accounts die je kunt kopen hebben blijkbaar zelfden een goede trustfactor.
Geweldig om je reactie te lezen want wij hebben minstens 1 van de 3 potjes een cheater. Welke rank speel je? Dat hele trust of prime doet helemaal niks. Je merkt alleen minder cheaters op face iT en ESA.
Ik speel zelf op LEM/Supreme met mn main. Teamgenoten communiceren goed en ook bij een loss is het altijd GGWP. Op mn tweede account kom ik niet verder dan LE. Speel vaak met een vriend samen die extreem goed en global is. Hij schiet zelfs in trollmode nog iedereen met gemak neer. Gevolg is dat hij vaak report wordt voor cheaten en we door zijn slechte ELO tegen/met toxic spelers spelen. Opvallend is dat ik op mn main ook vaak zat geowned wordt door veel betere spelers maar daar roept niemand iets over cheats. Bij mn tweede account worden er wel continue spelers voor cheater uitgemaakt maar dat is imo altijd onterecht (smurf, luck, betere teamplay, info, etc.)
Dat is wel een lastige. Ik weet niet of IP ban's mogen maar dan kan je met en VPN weer verder cheaten. Dan heb je mogelijk wel een slechte latency. Daarnaast hebben de meeste mensen geen fixed IP. Die wisselt als je het modem langer uit gehad hebt.

In ieder geval goed dat ze wel actie ondernemen. Ik ben al wel wat cheaters tegen gekomen. Echt heel iritant.

Ik snap ook nog steeds niet wat die mensen er zo leuk aan vinden. Je loopt alleen nog maar zelf maar aimbot en wallhack doen de rest voor je. En ja dan win je of kill je veel mensen maar het niet alsof dat door je eigen skill komt. Dus wat is de lol er van? daar haal je dan toch geen voldoening uit.

[Reactie gewijzigd door Astennu op 18 februari 2019 13:12]

Als uitgever beslis je toch zelf als je IPs wilt bannen of niet ... Het probleem daarmee is dat je niet weet als iemand een vast ip heeft of niet. Zelfs het raden er naar is moelijk. Of ze moeten al een hoop IP's van je account bijhouden. (Ik zeg hier niet dat het onmogelijk is)

Anyway stel nu dat het toch iemand is met een fixed IP. Ik speel het spel en mijn broer ook ... Hij gaat liggen cheaten. Ben ik ook de sjos ...Dan denk ik soms aan appartementen, studentenhomes en dergelijke. Lijkt me dus wel moeilijker om via IP te bannen. Het kan uiteraard altijd. Maar alleen op basis van IP zal het niet gaan. Uiteraard kan je een ban maken op basis van IP of CPU id ofzo, maar dan moet je die gegevens ook kunnen doorsturen en of dat dan weer mag van de GDPR en dergelijke is een andere vraag
IP-adres + MAC-adres dan?
MAC adressen gaan niet verder dan je LAN. Eigenlijk niet eens verder dan de eerstvolgende switch.
Op netwerk niveau zou dat prima kunnen, maar dat betekend niet dat software het niet alsnog kan uitlezen en gebruiken voor het een of ander
Mac adressen zijn te spoofen... Dus dat is ook niet foolproof. Denk dat je beter een fingerprint van een computer kunt maken adv hardware, software en instellingen.
Consoles zijn ook niet vrij van hackers... Om dat te denken is redelijk naief
Je kunt een persoonlijke aanval doen, maar serieus reageren levert meer op.


Er zijn meer dan genoeg hackers te vinden op de consoles.

Ik kan mij voorstellen dat het wel minder is dan op de PC, omdat de software allemaal wat meer is dicht getimmerd, maar het is zeker nog wel mogelijk om te hacken.
Paar jaar geleden eens oude Unreal Tournament gekocht, 1ste spel waar ik wou connecteren kon ik al niet binnen want IP was geband, denk niet dat IP ban echt zo slim zijn als iemand er na X Jaar ook gewoon niet op geraakt omdat die nu toevallig dat IP (of IP range?) heeft.
Het cheaten opzich is een sport. Die mensen spelen niet voor de skills of de sportiviteit. Ze halen hun lol uit andere mensen bedonderen. Dit gebeurt in de echte wereld ook overal. Ik snap dat je je dat moeilijk vindt om voor te stellen (gelukkig maar) maar het is aan de orde van de dag helaas.
Free to play had ik ook altijd mijn bedenkingen bij i.v.m. het gemak voor cheaters. Echter cheaten in Fortnite (ook Eeasy Anti-Cheat) levert een hardware ban op. Het schijnt dat je dat kon spoofen tot een bepaalde update, maar ook daar heeft EAC al wat op gevonden. Ik weet niet hoe goed EAC is in het detecteren van cheaters, maar ze komen in ieder geval niet zo makkelijk terug als gedacht.
Klopt helemaal. Dit zie ik namelijk ook bij veel andere free to play games.

Gezien je niet elke keer een nieuwe licentie hoeft te kopen zijn de gevolgen voor de cheater minimaal.
Kunt cheaten echt ontzettend eenvoudig uitbannen. Account maken, tijd laten spelen (bv 25+ games), rating opbouwen, en spelers met een bepaalde rating in een speciale non-cheat pool gooien. Cheat iemand, eruit gooien, en dan kom je niet zomaar terug in de pool.

Eventueel een systeem erbij als in overwatch, waar spelers elkaar een + kunnen geven. Werkt echt goed, sinds dat daar is is de kwaliteit van de games echt stukken beter, en kom ik niet meer in games met trollen of andere vervelende spelers. Ik speel soms casual, en een bepaald niveau is gewoon wenselijk, zo niet haak ik snel af.
Volgens mij maak je een denkfout bij de stap: "Cheat iemand, eruit gooien, ..."

Het probleem is niet dat ze niet weten wat ze met cheaters moeten doen, die worden namelijk verbannen.. Het probleem is het detecteren van de cheats.
Yup free tot play is een oneindige cheaters paradijs.
Dan moet je dus ook oneindig aantal emailadressen hebben, want de meeste accounts zijn op zijn minst gekoppeld aan een emailadres. naast dat er vaak ook een IP-adres registratie is, dus teveel cheat accounts die van hetzelfde IP-adres afkomen kan een (tijdelijke) blok op ipadres opleveren.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 18 februari 2019 14:15]

eigen domein en catch all instellen. geregeld voor een paar euro per jaar.
Ja, maar als er veel accounts gesloten worden ivm cheats met hetzelfde domein (welke niet van een grote emailprovider is) dan zullen ze op den duur ook dat domein gewoon blokkeren.
Anoniem: 1092407
@SuperDre19 februari 2019 08:23
Dat kan met een gmail adres ook gewoon. pietje@gmail.com ontvangt ook prima op bijv pietje+apex@gmail.com. En gmail gaan ze vast niet blokkeren. Hooguit kunnen ze pietje*@gmail.com blokkeren maar dan maakt Pietje een heel nieuw adres aan en gaat vrolijk door.
Ik hoop dat ze nog wel iets van een killcam ofzo toevoegen, anders is het best moeilijk te achterhalen of iemand ook daadwerkelijk cheat.
Een killcam vind ik alleen maar vervelend en de toegevoegde waarde vind ik nihil. Dingen zoals wallhack en dergelijke zijn niet te zien in de killcam en het gebruik van een aimbot is vrij eenvoudig te verhullen (of je moet echt een ubern00b zijn die snap to head oid aan heeft staan). Maar de meeste cheats zijn wel iets geavanceerder dan dat hoor.
Wat vind je er precies vervelend aan? je kan ook gewoon leaven hè, ze hoeven die killcam toch niet verplicht te maken, maar voor de mensen die willen weten hoe ze zijn dood gegaan, kan het zeker handig zijn.
Ik vind een kill cam zo ouderwets. Zeker in een tijd waar Twitch koning is en veel "sterren" huilen over stream snipen en alles maar reporten wat ze tegen zit. Ik vind het juist wel super verfrissend dat er juist geen kill cam is.
Hoe wil je dan achterhalen of degene die jou killed, cheat? je kan moeilijk roepen aimbot/wallhack als je zijn POV nooit ziet.

Ik vind het alleen maar handig, zeker in pubg is het vaak zat gebeurt dat ik ergens liep en ineens dood was, geen idee door wie, of waar..
Als 1 persoon roept dat je vals speelt, is de kans dat je dat doet niet zo groot. Als 1000 mensen dat doen, misschien wel. Dit is een kwestie van statistiek: wie krijgt er in een bepaalde periode meer dan gemiddeld meldingen?
Dat is leuk als je skill average is, want hoe beter je bent hoe eerder mensen denken dat je cheat.

Wat dacht je van mensen die gewoon op het niveau of net onder het niveau van shroud zitten, maar geen bekende streamer zijn? zijn er zat van trust me, die worden dan allemaal gebanned omdat ze
''te vaak'' zijn gerapporteerd, dat lijkt me geen strak plan.

[Reactie gewijzigd door Ambition88 op 18 februari 2019 12:13]

Juist, je ziet het zo vaak, noobs die schreeuwen dat iemand cheat, terwijl diegene gewoon 24/7 het spel speelt en heel erg goed is. In bepaalde games kwam dat vroeger vaker voor dan dat er echt gecheat werd.
Inderdaad, en in Pubg is de killcam ook optioneel. Als je twijfelt kan je als je dood bent gegaan kiezen om de killcam te kijken, dat zou een mooie functie zijn voor Apex.

Sowieso is het wel handig om eens terug te kijken wat je fout gedaan hebt, of hoe anderen spelen.
zeker in pubg is het vaak zat gebeurt dat ik ergens liep en ineens dood was, geen idee door wie, of waar..
Dat lijkt me juist de bedoeling, met die informatie zou je anders je eventuele teamgenoten een voordeel kunnen geven.
Reageren op iets waarvan je niet weet hoe het werkt.. fantastisch.

De killcam is pas beschikbaar in dat soort gevallen als iedereen dood gaat. Een kill cam heeft ook niet alleen de functie om te kijken of iemand cheat.. dat kan je toch wel doen door hem te blijven spectaten. Het is gewoon een middel om te kijken hoe je dood bent gegaan, wat je beter had kunnen doen en wat je tegenstander goed/beter deed.

Uiteindelijk is het niet heel veel anders dan demo's/herhalingen terug kijken om beter te worden en tactieken te verzinnen (voor ieder willekeurige game/sport).
Als je ineens dood bent, heb je gewoon niet goed genoeg je omgeving gecheckt. Of er iemand is gewoon een goede sneaker en gank't je in de rug. Als je opeens een headshot krijgt van een sniper, wat wil je doen dan? Naar zijn camp spot rennen voor een revenge kill? Het is geen Call of Duty!
Het is goed om te weten of je zelf fouten hebt gemaakt (kun je proberen wat van te leren), gewoon pech hebt (iemand kan gewoon net op het goede moment op de juiste plaats staan, dat kan je nooit 100% voorkomen) of dat iemand aan het cheaten is.

Met PUBG ben ik eens vanaf 500meter met een S12K afgeschoten terwijl ik in een huis zat...duidelijke cheat.

Juist als je fouten maakt en daarvan leert kun je beter worden...een deathcam is daar een enorm goede tool voor.
Ik snap niet zo goed wat twitch en streamsnipen met een kill cam te maken heeft? Het zou toch ontzettend handig zijn als je de laatste 10 seconden voor je dood vanuit je enemy terug kan zien. Met streamsnipen heeft dat niets te maken, je bent immers al dood. Het is bovendien de enige manier om fatsoenlijk te kunnen beoordelen of de kills stomme luck, cheats of pure skill is. Of bedoel je dat als je teammates nog leven dat je dan info kan geven, in dat geval moet je iets maken dat er een delay op zit. Misschien wel tot je hele team dood is of het spel gewonnen.

[Reactie gewijzigd door Jorissie87 op 18 februari 2019 11:49]

EDIT: verkeerd gelezen |:(

[Reactie gewijzigd door BlckChta op 18 februari 2019 11:53]

mensen die janken over stream snipen moeten niet klagen,
doe dan niet streamen als je niet wilt dat mensen stream snipen.

het is namelijk hun eigen schuld dat ze hun eigen locatie veraden door te streamen.
daarnaast is het tevens ook onmogelijk te bewijzen dat mensen stream snipen.
Vreemd eigenlijk dat ze zelf zo'n feature nog aan de game hebben toegevoegd. Of dachten ze dat Easy Anti-Cheat voldoende zou zijn? Ze maken er in ieder geval wel werk van. Dus kuddo's voor Respawn!
Easy anti cheat is een van de slechtste anti cheat engines die er is. is nu volgens mij overgenomen door Epic games.

Niet dat ze slecht zijn maar ze werken meer op statistiek. Heel leuk maar als je een game mode speel bv sniper shoot out kan je dus een hit ratio van 85+% hebben en dat een aantal games achter elkaar.

Dan ben je een verdachte red flag en als daar nog iemand je report van "AIM BOT, Cheat, HAK" dan wordt je zonder pardon geband. Perma BAN. Wordt niet gecontroleerd je kan een claim indienen maar je krijgt 0 respons alleen dat je gehacked hebt of zoiets (Dat is de reden van de BAN niet de oorzaak)

Tijd insteken voor fals postives doen ze al helemaal niet.

Enige manier om van deze BAN af te komen is via juridische weg, wat vrij prijzig is.
Want dan alleen unbannen ze je wat in een rechtszaak willen ze niet omdat hun detective system "geheim" is. en niet de details willen geven.

Oh gebeurt jou niet, nee echt niet. Je hoeft maar 1 "beroemde" jank steamer tegen te komen die een report doet en je bent geband. want blijkbaar zit daar ook wat verschil in wie raporteerd.
wow, dat duurde niet lang. Binnen een week 16000 (en dat is waarschijnlijk maar een deel).
Een beetje jammer , maar helaas normaal tegenwoordig omdat er helaas veel te verdienen valt met die dingen.
In mijn paar sessies (weinig gespeeld) ben ik geen cheaters(denk ik) tegengekomen, behalve een BloodHound die adhv een zijn super precies weet waar in de rook ik sta.
Ik hoop dat ze de Netcode gaan aanpakken, want die is behoorlijk slecht en erg in het voordeel voor mensen met een hoge ping. Anders gaat dit veel gevallen van false positives opleveren. Met deze netcode kan je namelijk achter objecten schuilen en alsnog geraakt worden. Meer info en analyse van de Netcode op Battle(non)sense: https://www.youtube.com/watch?v=9PfFPW9a90w
Het is net alsof ik een stukje zit te lezen over CoD of Battlefield, maar toch echt niet over Apex. Ik heb juist het idee dat de netcode best goed is
Is er eigenlijk een battle royale game met wél goede net code?
Cheaters Zijn toch wel het laagste soort gamers. Verpesten complete games en communities.

Overwatch pakt cheaters erg goed aan. Zo goed zelfs dat ze liepen te klagen op de forums van Overwatch.
Hoe komt het eigenlijk dat er nog steeds zoveel gecheat wordt, is dat gewoon inherent aan software-design? Aangezien online FPS-games al zo'n 20 jaar bestaan zou je denken dat ze nu wel iets gevonden zouden hebben tegen cheaters.
Op de consoles is het geen issue en op de pc wordt niet per se minder verdiend als er gecheat wordt. Dus waarom zou je er middelen in stoppen?
Omdat als er teveel cheaters in een game zitten niemand de game meer wil spelen of kopen.
Dit kost dus geld.......veel geld en dus stoppen ze er wel degelijk middelen in ;)
Het is gewoon een spelletje wat heen en weer gaat, maar stoppen doet het echt niet.
De 1 maakt een nieuwe beveiliging, de ander kraakt het.......dan komt er weer een nieuwe beveiliging (update) die daarna ook weer gekraakt gaat worden......enz enz enz enz enz.....gaat eeuwig door :P
Kan iemand mij eens uitleggen hoe voldoening kan ontstaan bij het cheaten (wallhacks, aimbots en al die toestanden) in online games? Zelfs als ik bijv. een ronde ergens win doordat iemand zichzelf heeft uitgeschakeld vind ik het al jammer dat het zo moest eindigen. Bij cheaten zijn de resultaten niet je eigen dus dan denk ik dat het lijkt alsof je nooit echt hebt gespeeld. "Omdat het kan." "Gewoon om mensen te treiteren." zie ik dan ook wel eens voorkomen bij mensen maarja...

Vond de Gran Turismo aanpak wel veelbelovend in Sport. Als je niet volgens de regels rijd of irritant en enkel botst dan gaat je waardering omlaag en kom je terecht bij anderen die op die manier rijden. Soms had het systeem het niet helemaal juist in het begin maar nu toch wel zeer goed.

[Reactie gewijzigd door Elazz op 18 februari 2019 11:40]

Als je maar lang genoeg volhoudt dat je niet cheat (terwijl je dat wel doet) ga je het vanzelf wel geloven. Genoeg topsporters die bewezen aan de doping zitten en alsnog claimen dat ze niks gebruiken, ook genoeg andere mensen die compleet opgaan in de dagelijkse leugens die ze vertellen.
Dit heeft ook te maken met het idee dat de rest ook cheat.
Een wielrenner als Boogerd zal zichzelf niet snel een cheater vinden gezien iedereen in die sport cheat.

Zo praat je jezelf een beetje goed.
Respawn gooide cheaters in titanfall in servers met andere cheaters, dan cheaters vs cheaters have dun
Dat idee was er inderdaad maar of het werkelijk plaats heeft gevonden betwijfel ik, ik denk dat iedereen gauw afhaakt. Wel extreme gevallen meegemaakt waar ik ook wel om moest lachen, bijvoorbeeld een cheat waar je supersnel was en binnen een mum van tijd het spelletje won.
Dus gewoon overduidelijk cheaten, heeft meer iets van spel verpesten dan cheaten.

[Reactie gewijzigd door dezekeer op 18 februari 2019 12:05]

tja, als iedereen zo zou denken zoals jij dan zou er niemand cheaten, maar net zoals dat we een hoop criminelen hebben die anders denken heb je dat ook bij gaming.
Reden om te cheaten kan ik verschillende bedenken:

- Kinderen die steeds meer op zichzelf aangewezen zijn en minder (online) opgevoed worden. Voorbeeld is toen ik vroeger met mijnn broer en jonger zusje Monopoly speelde en mijn broer was voor de zoveelste keer aan de winnende hand en moest even naar de wc... dan was de bank toch erg aantrekkelijk voor mij en mijn zusje. (deden we natuurlijk alleen als moeders niet mee speelde).

- Unlocken van ingame credits/lootboxes, dit gaat namelijk in vele games sneller als je een pot wint of veel kills/headshots maakt.

- Account boosters/traders, bijvoorbeeld Chinese bedrijven die je kan inhuren die wel eventjes je account op max level brengen in no time. In R6 Siege worden mensen tegenwoordig gelukkig gebanned voor "boosted by cheater".

- Mensen die slecht zijn in de game en toch weleens een keer willen winnen, ongeacht welke manier.

- En simpelweg de internet trolls die het leuk vinden om andermans potjes te lopen verzieken.
hun naam bovenaan in de resultaten zien staan is voor sommigen ook al een voldoening.
ook al is het niet echt hun verdienste (in onze ogen) hun naam prijkt toch lekker aan de top.
Console life geen cheater maar wel potato aim :/
Think again..... Ook op console kan er gecheat worden..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee