Apex Legends heeft 50 miljoen spelers

Apex Legends, de precies een maand geleden uitgebrachte battle royale-shooter van Respawn Entertainment, heeft inmiddels een spelersaantal van 50 miljoen. Het aantal spelers van het spel neemt nog altijd flink toe.

Op het officiële Twitter-account van het gratis te spelen spel is het aantal van 50 miljoen bekendgemaakt. Daarop zeggen de makers dat ze zich nederig voelen door de ondersteuning van zoveel spelers en dat ze niet kunnen wachten om te laten zien wat er nog meer wordt uitgebracht.

De groei van Apex Legends zet nog altijd flink door. Het huidige spelersaantal is een verdubbeling van de mijlpaal van 25 miljoen spelers, die op 11 februari werd gehaald. Acht uur na de release van het spel waren er al een miljoen spelers en na 72 uur nam dat toe tot tien miljoen.

Apex Legends is een battle royale-shooter die zich afspeelt in het universum van Titanfall, zonder dat er titans of exosuits aanwezig zijn. Spelers moeten opereren in teams van drie en kunnen kiezen voor verschillende personages met unieke abilities. Tweakers publiceerde eerder een review van Apex Legends.

Door Joris Jansen

Redacteur

04-03-2019 • 18:21

106 Linkedin

Lees meer

Reacties (106)

106
104
38
6
0
53
Wijzig sortering
AL staat al weken geinstalleerd op mijn PC maar gisteren toch echt aan begonnen. Voornamelijk PUBG gespeeld, en moet zeggen dat AL op zowat elk vlak zoveel beter aanvoelt. Al die kleine QoL improvements zijn zo heerlijk en houden het spel soepel.
 • Attachments welke zich automatisch equippen indien compatibel en er een lege slot is op je wapen.
 • Attachments welke automatisch meegaan op een nieuw wapen indien compatibel.
 • Het Ping-systeem wat zowaar bijna de VoiP benodigdheid wegneemt.
 • De verticality d.m.v ziplines en de wall-climbing
 • Alle individuele Legends a-la Overwatch met eigen skillset.
 • Crouch-sliding.
En zo gaat die lijst nog wel even door. Heb er pas een paar uurtjes inzitten, maar dat gaan er gegarandeerd tientallen worden, als het al niet honderden zullen worden.
Ik vind de wapens echt niet lekker spelen. Heb het gevoel alsof je minimaal 2 magazijnen nodig hebt om iemand neer te halen.
Dat is met opzet gedaan. Hierdoor duren gevechten langer, wordt het tactischer en scheelt het frustratie omdat je niet neergeschoten wordt zonder een kans te hebben terug te vechten.
Hoewel ik dit op zich niet zo’n probleem vind vind ik dat bepaalde zaken toch wat gebalanceerder mogen. Je bent min of meer verplicht een shotgun mee te nemen. Iemand een headshot geven is niet genoeg en zelfs niet als je er 2 of 3 geeft (ik snap dat dit aan de armor ligt, maar toch zou dit eigenlijk weinig uit mogen maken, headie is headie lijkt me).

De snelheid waarmee je dood gaat in PUBG of CoD is weliswaar sneller maar wel logischer. Als Apex nu de ttk iets korter maakt (want nu is ie eigenlijk net iets te lang) zou het perfect zijn. Of zeg ons exact hoeveel damage bepaalde kogels in bepaalde wapens doen en hoeveel damage bepaald armor kan hebben zodat we in ieder geval tactischer gebruik van kogels/hits kunnen maken. Nu schiet je ooit een heel magazijn op iemand leeg en verwacht je dat diegene bijna dood is en vervolgens lukt t hem dan alsnog om heel jouw team om te leggen. Dat is niet erg tof (al vind ik het spel zelf wel leuk). Het probleem met Apex is dat het niet enkel gaat om skills maar ook om gear en dat is jammer, waar je in PUBG een heel team kunt afschieten als je zelf nog low hp bent is dat in Apex vrijwel onmogelijk, omdat je dus 3x zo ontzettend veel hp er af moet schieten dat je daar waarschijnlijk niet genoeg tijd voor hebt en/of kogels.

Verder vind ik alles er aan beter dan pubg en cod, game draait soepel, ping systeem is ingenieus en movement voelt geweldig aan. Helaas crasht de game geregeld en is er geen relog optie wat het spelen van dit spel geregeld frustrerend maakt en dit vooral als mensen een rtx20xx serie hebben waar de drivers nogal van lijken te falen.

Edit: goh weer iemand die meent dat ie z’n mening moet uiten met een getalletje? Jammer dat die mening moddertjes nooit durven te reageren anders dan een getal geven. Facebook light is dit geworden bahbah (of misschien wel FB+ tegenwoordig)

[Reactie gewijzigd door jimzz op 4 maart 2019 20:50]

Ik zie niet waarom je verplicht bent een shotgun mee te nemen? Ik speel vrijwel nooit met een shotgun, heb ontzettend veel lol en genoeg wins onder mijn riem :) De effectieve range van een shotgun in Apex is super kort. Ben jij goed in de afstand bepalen en kiten van opponents, dan bepaal jij zelf of een shotgun goed is in een fight.

Als je met een AR recht op iemand afrent die een shotgun vast hebt, dan ben je gewoon niet slim bezig. Er zijn ook voldoende mechanics in de game om zelf te waarborgen dat iemand niet dichterbij komt.

Over het algemeen gebruik ik dan ook beide wapens om enemies te downen. Als je goede aim hebt is een extended mag voldoende. Het zou ook niet eerlijk zijn dat iemand met een niet-gekit wapen een persoon met een volledig gekit armor in een mag kan neerschieten (want magazines gaan super snel leeg in deze game). Het gaat om skill en gear, net als in pubg. Heb je betere gear, dan ben je sterker. Dat is zo in iedere battle royale game.
Nja voor PUBG geldt dit toch niet hoor, je kunt leuke armor hebben, maar een headshot is nog steeds dood (ja ok als je een lvl 3 helm hebt niet). Ik snap best wat je bedoeld, maar wat ik zei was dan ook een mening, en persoonlijk vind ik de ttk te lang waar die van PUBG en CoD te kort zijn. Daar tussenin zou perfect zijn naar mijn mening. Neemt niet weg dat ik veel lol in deze game heb, al zijn de crashes wat vervelend (ook alleen omdat je niet terug kunt komen in de game).

Ik neem geregeld ook een AR en een Shotgun mee zoals je zelf al aangeeft, maar in pubg is met een AR van dichtbij goed te schieten, waar t in deze game wat lastiger is (maar dat kan ook komen door de snelheid vd game). Snipers daarintegen vind ik weinig waardevol aangezien je niemand met 1 schot kunt doden en vaak ook niet met 2 waardoor je de element of surprise mist. (In PUBG kan eventjes stilstaan funest zijn, want de kans is aanwezig dat je een kogel door je kop krijgt, in Apex heb je zoveel kans om weg te komen dat diegene met een sniper een leuk schot kan doen maar dat wordt daarna gelijk weer upgehealed). Nogmaals neemt niet weg dat ik het spel leuk vind, maar ik vind wel dat de balans tussen damage en gear (nog) niet goed is.
Je zou voor de gein is een peacekeeper met precision choke moeten testen. Ding doet van afstand zelfs flinke damage!
Als iemand waar je een heel magazijn op hebt geleegd jouw team (in zn eentje) alsnog omlegt doet je team echt iets verkeerd.

Apex draait vrijwel volledig om skill. Gear alsin armor maakt echt niet zoveel verschil. Wat wel verschil maakt zijn b.v. de extended magazines en bepaalde scopes die je voordelen geven. Maar dan moet je alsnog een beetje kunnen aimen.

Die insta kills maken het juist veel minder leuk. Nu hebben spelers die iets minder goed zijn ook een kans.
Klopt op zich wel, maar dat degene die minder goed zijn zo meer kans hebben ben ik t maar gedeeltelijk met je eens. Degenen die hier namelijk echt goed in zijn kan je als amateur vrijwel niet raken of wellicht een paar keer (kom gasten tegen met meer dan 10k kills). Daar waar je met een kortere ttk als amateur veel meer kans hebt, omdat je ze zelf ook minder hoeft te raken. Toegegeven je bent dan ook zelf sneller dood, maar je hoeft niet een geweldige aim hebben om dan te kunnen schieten. In Apex doet gear belachelijk veel voor je en zijn de hitpoints meer “the division” achtig dan een standaard shooter. Geen probleem verder, maar er is nergens te zien hoeveel kogels dat ik op iemand moet schieten van welk type om ze direct neer te krijgen (maar je krijgt wel damage nummers te zien). Zonder gear ben je in dit spel sowieso al de sjaak, want negen vd tien keer kom je 2 of meer teams tegen mocht je iemand tegenkomen. Dus om nu te zeggen dat je alleen maar skill nodig hebt ben ik t niet mee eens (overigens ken ik zat skilled mensen die niet met dit spel overweg kunnen vanwege die ttk, en dan praat ik uiteraard niet over shroud, want man die gast is goed).

Maar goed uiteindelijk blijft wat we er van vinden een mening. Voor de een zal dit perfect zijn, voor mij is de ttk te lang en had iets korter gemogen, maar wel langer dan PUBG bijvoorbeeld. Maar goed ieder het zijne, blijf t waarschijnlijk toch spelen, maar dat zijn de twee dingen die ik persoonlijk jammer vind. Ttk en reconnecten.
Vind echt leuk dat APEX steeds in windowed mode opstart.
Geen falling damage is ook OP.. je kan van een berg springen 500 meter naar beneden en niks aan de hand (duim omhoog).

Het spel speelt als COD op normal mode. 3 magazijnen nodig om iemand neer te schieten gaat er bij mij niet in. Oké je hebt meer kans om terug te vechten, maar hierdoor wordt een potje juist onnodig lang en heb je solo minder in de melk te borrelen. Je bent verplicht om met z'n 3en te spelen. Beste is om tegelijk op zelfde target te schieten zodat die gelijk knocked is en dan kun je door naar de volgende.

In PUBG kan je met goede positie en gebruik van smoke/stun/granade in je eentje veel meer doen tegen een team en komt er een groot stuk tactiek bij kijken. In APEX is het meer rondrennen als stel kippen zonder kop en loot oprapen en arcade style een gevecht opzoeken met alle willekeur in de wereld of je die gaat winnen. Want je hebt totaal geen idee hoeveel dmg je wapen nu eigenlijk doet en je ziet ook niet duidelijk wat voor armor je tegenstander eqquiped heeft.
Dus gewoon op goed geluk engagen en je ziet wel hoe het gaat. Ondanks dat het spel soepel speelt vind ik dit toch echt een paar grote minpunten waar ik op afknap en dan liever PUBG trouw blijf ondanks dat dat spel ook niet perfect is.
Volgens mij is dit echt "as intended".
Je hebt (bijna) altijd meer dan 1 mag nodig, dus je moet samen spelen. (of je pakt de Wingman/peacekeeper combi)

Ik merk gewoon dat als ik een team heb, wat iets beter communiceert (en ja, dat kan ook met 2 randoms die alleen pingen) dat je echt ongelooflijk veel beter speelt dan als je in een team zit wat allemaal een beetje bij elkaar blijft, maar niet actief pingt en doorgeeft wat ze waar zien.

Bij bijna alles in deze game is bewust tijdens het ontwerp al gekozen voor opties die teamplay bevorderen. ttk/ping systeem/synergy tussen legends/Snelle redeploy om elkaar te helpen of te flanken/respawn beacons etc. En ja, nadeel hiervan is dat je inderdaad niet zomaar een team in je uppie omlegd, tenzij je Shroud bent o.i.d.

Maar als het lukt om een team te killen dat je 2 teammate's gedowned heeft, ben je ook gewoon een god op dat moment :D
je bent niet verplicht een shotgun mee te nemen. R99 is in de meeste opzichte beter dan een shotgun.

behalve als iemand bijna tegen je staat, dan is een shotgun natuurlijk beter, maar dat is logisch.
"Of zeg ons exact hoeveel damage bepaalde kogels in bepaalde wapens doen en hoeveel damage bepaald armor kan hebben zodat we in ieder geval tactischer gebruik van kogels/hits kunnen maken. Nu schiet je ooit een heel magazijn op iemand leeg en verwacht je dat diegene bijna dood is en vervolgens lukt t hem dan alsnog om heel jouw team om te leggen."

Om hier op terug te komen, zie onderstaande link:
Weapon damage chart
Naja, waarom maken ze de Wingman dan zo sterk? Je drie shot mensen ermee namelijk met full armor. Ik speel liever sub-machine guns maar je moet elke keer herladen ermee en dan krijg je een wingman of een peace maker tegen je en ben je zo down. Overigens zijn de 2 genoemde wapens abnormaal sterk in vergelijking met andere wapens. Daarnaast zijn snipers heel slecht aangezien je veel skill hiervoor moet hebben en mensen binnen 4 seconden full armor kunnen laden als ze even achter een steen staan.
4 seconden? Zo'n shield charger duurt 7 en een phoenix kit 10, dat is bijna dubbel zo lang en dat merk je wel.
Een shield battery kost maar 5 seconden. Nog steeds geen 4 seconden, maar dichter bij 4 dan 7
Dat kan zijn maar nu is het veel te loot afhankelijk, a.k.a. wie heeft de grootste laarzen aan?
Doe mij maar skill based damage models. Dat is juist tactischer want dan worden je fouten afgestraf, niet het feit dat je toevallig niet de juiste armor hebt gevonden.
Dat is voor het grootste deel vd spelers een verademing.. De <1sec durende CoD gevechtjes van de meeste games zijn vrij saai en bovendien nogal een anti climax in een BR game waar je al snel een paar minuten aan het looten bent.
Leuk verkoop praatje, maar imo een s**** spel, geen goede anti cheat zegt al genoeg, daarom is t zo populair alle aimbottertjes rennen er vrij en blij rond.
Ik probeer uiteraard niks te verkopen, en smaken verschillen, maar ik ben persoonlijk nog geen enkel persoon tegen gekomen waarbij ik het idee had dat er een aimbot in het spel was. De keren dat ik dood ben gegaan in mijn kleine 8 uur speeltijd waren toch echt aan mezelf te wijten.

Daarmee wil ik natuurlijk niet zeggen dat er geen enkele cheaters tussen zitten, maar ik ben ze zelf nog niet tegen gekomen. Daarentegen zullen cheaters zelfs met een goede anti-cheat echt wel een manier vinden om deze te bypassen. Als DRM methodes zoals Steam en Denuvo al te kraken zijn, en er sanbox environments gemanipuleerd kunnen worden in online games, wat houdt cheaters dan echt buiten? Wat ik hoop, is dat ze dan gewoon banwaves doen van bevestigde cheaters, en dat consequent blijven doen.

Apex is nou niet een game waar er uren aan speelplezier wordt verloren door een enkele match te verliezen, je queued gewoon op voor de volgende match en je hebt je lolletje weer. Even de cheater rapporteren als je er echt 100% zeker van bent en doorgaan met je leven. Ik zou ze vooral het plezier van ergernis niet geven.
https://www.nu.nl/games/5...s-vanwege-valsspelen.html

noobs zien idd geen cheaters.. of cheaten zelf en proberen te doen alsof t niet voorkomt haha!
Ik ben idd een noob. Mijn hoogste plaatsing was 3e, en ik heb er echt nog geen honderden potjes op zitten. Ik ontken ook zeker niet dat er cheaters zijn. Maar op een playerbase van 50m zijn er dus 350k verbannen. Dus er is 0.7% kans dat er een cheater in je spel zit. Dus ongeveer 1 per 142 potjes. En dan in dat potje is het nog altijd 1/20 teams, of 1/60 spelers welke je dan ook nog moet tegenkomen en al niet dood bent gegeaan door andere omstandigheden.

Ik heb er zo'n 30-40 potjes op zitten nu, dus het is zeker niet onredelijk dat ik er nog geen ben tegen gekomen. Ik kom er wel op terug als ik mijn eerste ben tegengekomen.
Dat aantal is alleen wat ze nu gebanned hebben, er zitten nog tig x zoveel cheaters undetected..
Je bedoelt dat je er zelf niks van bakt en steeds wordt doodgeschoten? Heb er al vele uren inzitten en nog geen cheater gezien. Valt dus wel mee..
Ik wou net zeggen. Heb er ook al veel tijd in zitten en nog geen enkele cheater tegengekomen. Maarja je moet ergens over klagen als je het spel niet kunt.
Ontkenners zijn of cheaters of te dom om het verschil te zien.
Je bedoeld dat je zo slecht bent dat je geen verschil ziet ;) Als je niet op de hoogte bent van de hoeveelheid cheaters vandaag de dag, ben je nog dommer dan dom.
Het belangrijkste, geen irritante kinderen van 12? Mijn god wat is Fortnite daardoor verkloot. Squad games waar ze enkel die domme dansjes staan te doen, heb me er in het begin prima mee vermaakt maar had het al snel weer gezien.

Ik pleit echt voor een 30+ modus in dit soort games.
Ik kan niet meer terug naar PUBG, het gaat te langzaam en het verschil in besturing is enorm...
Je vergeet kleurcodering van de lootboxes!

Afhankerlijk van de hoogste aanwezige tier kleurt de box /wit/blauw/paars/goud. Eg handig, kun je van buitenaf al zien of er iets interessants in zit.

Daarnaast worden attachments welke jij niet kunt gebruiken met een rood symbool gemarkeerd.

Daarnaast is het super dat je gewoon een lekker gevecht kunt houden. Dat je meerdere magazijnen nodig hebt om iemand neer te leggen is top. Gewoon lekkere gevechten van een paar minuten, geen instakill frustraties.

Gewoon lekker spelen, heerlijk.
Ja die kleurcoding en x-jes op onbruikbare ammo/attachments is ook zo'n klein detail wat zoveel toevoegt aan een spel zoals een BR. In PUBG was het vaker zo dat je een hoek om kwam lopen en je gewoon in één keer dood bent, zonder waarschuwing. Apex Legend doet het echt goed met Shields en je een kans te geven om terug te vechten. De persoon welk de ander als eerste spot heeft nog altijd een voordeel, maar het is niet per definitie een automatisch gewonnen gevecht. Heerlijk!
Het handmatig uitkleden van je huidige wapen als je een nieuw wapen oppakt is wat mij betreft juist een spel-element. Een gekillde speler of een supply-crate kan je hierdoor bijvoorbeeld niet in 1 seconde looten en brengt dus risico met zich mee. Zo heb je extra skills die je kan ontwikkelen (snel en efficiënt looten). Ziplinen en crouch-sliding voelt voor mij meer als een soort actie-helden spel, met minder realisme, zoals Just Cause. Wat mij betreft is AL een heel ander spel en zou ik niet over alles spreken als QoL improvements. Doe mij maar PUBG; meer spanning en minder poespas. Het blijft een kwestie van smaak.
Meningen verschillen uiteraard, maar een van de meest irritante dingen voor mij was altijd m'n attachments vergeten als ik snel een ander wapen nodig in PUBG had omdat ik bijv geen Ammo meer had. Dan in eens geen scope/extended mag/barrel attachments meer hebben was toch echt een irritant element.

Daarentegen heb ik ook een gruwelijke hekel aan spellen zoals Super Meat Boy of Dark Souls omdat ik er het geduld niet voor heb, terwijl anderen het spel liever op de allermoeilijkste manier spelen met een banaan als controller dus ik kan me heel goed voorstellen als jij dit juist weer als irritatie ervaart.

Hoe ouder ik word, hoe luier ik blijk te worden. QoL improvements (imho) zoals deze zijn voor mij persoonlijk echt een gigantisch selling point.
Wat grappig, ik ben inderdaad een speler die een spel als Dark Souls erg kan waarderen. Ik zie een verband. :)
Wel verdiend!

Zijn er ergens meer statistieken te vinden over speleraanstallen/online speler en bijvoorbeeld actieve games?
https://apex.tracker.gg/ is de enige die ik ken met Apex statistieken, veel uitgebreidere opties ben ik helaas vooralsnog niet tegengekomen.
Dan ben ik blijkbaar 1 van de enige die het spel nog niet geprobeerd heeft.
Nee hoor, je hoort gewoon nog bij de (ruim) 99% van de wereldbevolking.
nog iets meer denk ik :)
Nee hoor. Ik speel dit spel ook niet. Het battle royale kan me gewoon niet interesseren. Dat gezegd hebbende. Heb veel positiefs gehoord over Apex. Tis gewoon niets voor mij denk ik.
PUBG op de Xbox One X en H1Z1 op de PS4 Pro zijn de Battle Royale games die ik het meeste gespeeld heb. Daarna had ik het wel gezien in dat genre. Op dit moment geniet ik al maanden van de multiplayer van Black Ops 4.
Nah. Ik heb Divinity Original Sin die ik nog moet uitspelen. En ben nog met een nieuwe Skyrim playtrough bezig (modded dan). Speel nog wat Supreme commander. (met loud mod)
Ik heb het geprobeerd, maar m'n 7-8 jaar oude PC kan het helaas niet meer goed trekken :+. En BR games zijn niet voor mij weggelegd denk ik - mijn ervaring met zowel Fortnite als nu Apex is 10-15 minuten doelloos rondlopen en eigenlijk niks kunnen doen als je eindelijk tegenstanders ziet. Geef mij maar kortere potjes waar doodgaan (wat ik vaak doe) niet erg is.
Ik heb het geprobeerd te spelen maar het spel was in het Duits - en er is geen manier om de taal te switchen. Of naja... Dan moet ik het spel uninstallen, de taal/locatie van mijn Xbox One op Engels/Engeland zetten en vervolgens het spel weer opnieuw downloaden/installeren.

Rondgegoogled en dit gebeurd ook bij mensen in Noorwegen en Finland. WTF? Spel dus maar weer eraf gegooid.
Wow 50 miljoen, is dit een record voor alle mmo's?

100m gaan ze zeker wel halen hoor.
Wow 50 miljoen, is dit een record voor alle mmo's?

100m gaan ze zeker wel halen hoor.
Fortnite zat in november op 200 miljoen.
Maar dat is dan ook al veel langer uit, Apex is nog geen 2 maanden oud. Daarnaast liftte Fortnite enorm mee op het succes van PUBG (ook al zullen tegenstanders zeggen dat dit niet waar is). En het feit dat PUBG enkel op de pc te spelen was én niet gratis is heeft Fortnite mede dankzij dit populair gemaakt. (Lees mede, dus niet alléén door PUBG voordat de naysayers beginnen).

Apex komt uit in een periode dat BR games aan t afzwakken zijn. Ja Fortnite is inderdaad enorm populair nog steeds, maar games als BlackOps en PUBG hadden flink dalende spelersaantallen. Wellicht komt t wel daardoor dat APEX nu zo succesvol is. En wat ze heel goed gedaan hebben imo is dat ze niks hebben aangekondigd, geen open beta’s, niks. Gewoon ineens pats hier hebben jullie een BR game succes!
Super, het is ook f2p wat de drempel om het te proberen zeer laag maakt en het doet precies wat alle Fortnite haters juist niet willen in een BR game. Fortnite is een prima game en ik bijvoorbeeld had t best willen spelen als ze het bouw element weg hadden gelaten. Ik vind het bijvoorbeeld grote onzin dat iemand ineens een heel huis voor zich heeft staan terwijl ik op m aan t schieten ben. De snelheid vd game spreekt me dan wel weer aan omdat t een beetje UT99 achtig is.

Apex pakt al deze dingen op en heeft het bouwen achterwege gelaten, ideaal voor de “oudere” gamer die toch een beetje meer actie zoekt dan een game als PUBG wat beduidend langzamer is.
Maar dat is dan ook al veel langer uit, Apex is nog geen 2 maanden oud. Daarnaast liftte Fortnite enorm mee op het succes van PUBG (ook al zullen tegenstanders zeggen dat dit niet waar is).
Lol, Fortnite liftte mee met PUBG en ondertussen negeer je dat Apex 100% meelift met FortNite, PUBG, BlackOps etc.
Fortnite BR liftte mee op PUBG omdat het kwalitatief veel beter was - een echte engine van een echte game bouwer. Echter, het was eerder een mod / weekend project op het niet al te succesvolle Fortnite "gewoon", wat ook eerder als een soort early access indie titel binnen Epic gepositioneerd werd, ipv een AAA game.

Apex lijkt mij alsof er serieus aan gesleuteld is. Sowieso door een enorm goeie developer op multiplayer gebied (Epic loopt helaas al een tijdje niet meer mee), en zonder dat ze een "pivot" moesten doen zoals Fortnite. Fortnite was denk ik ook heel veel geluk (en heel veel 9 jarigen)
Vind Apex eigenlijk in het rijtje meer passen bij COD/Fortnite dan bij PUBG/ROE . De gameplay is snel en meer chaotisch door de kleinere maps/niveau verschillen/schuiven/loop/schiet snelheid.

Voor mij is het te snel, maar de gamplay zag er dik in orde uit. De issues die ik had/zag zoals cheaters en wat desync zullen in volgende versies er wel uitgehaald worden. Hopelijk brengen ze ook een iets grotere map uit .
Ik vind het bouwen juist het leuke van Fortnite. Het is een kwestie van veel oefenen, ook dat maakt het interessant. Je moet zelf ook zien te bouwen of op de ander zijn bouwsels anticiperen. Ik denk dat het bouwen ook een van de succesredenen is.

Verder speculerend, volgens mij gaat het leren bouwen kinderen soms nog makkelijker af dan volwassenen. Omdat ze makkelijker iets nieuws kunnen leren.
Dat is zeker waar, maar dat bouwen trekt mij niet. Een shooter moet een shooter zijn voor mij, het mag best nep zijn zoals Apex is en UT bijv was. Maar ineens een muur voor je hebben terwijl ik op je aan t schieten ben gaat er bij mij gewoon niet in. Huis kapot slaan met je hakbijl? Nee dank je, niet voor mij weggelegd. Begrijp wel dat andere mensen het leuk vinden, maar als ik wil bouwen ga ik wel cities skylines/anno doen :P
Is dat voor alle gameplatforms en over hoeveel tijd?
Apex is voor PC en consoles
Na een uurtje spelen anthem in de kast gelegd. Switch nu tussen apex en titanfall 2. Soepele gameplay gegarandeerd :) alles draait als een trein op opa source engine
Ben zelf ook enorm fan van titanfall. Vind het nog altijd balen dat de release van Titanfall zo verschrikkelijk slecht gepland was :( De singleplayer was ook echt ontzettend goed imo en typisch voor devs uit het infinity ward team.
Helemaal eens. Grote voordeel van AL is dan ook Titanfall weer springlevend lijkt geworde. Ik wissel nu tussen beiden.
Zeker verdiend, maar speel al ruim een week niet meer. Ik had vaak een crash to desktop zonder error melding. Is dit ondertussen al gefixed?
Er is nog geen update geweest. De devs hebben wel gezegd heel hard te werken aan bugfixes.
Anoniem: 219080
@Potame4 maart 2019 22:00
Zonder optie tot reconnect heeft dit er voor mij ook voor gezorgd dat ik het eraf geknald heb. Ik heb verder nooit problemen met games die zomaar naar desktop crashen en deze game lijkt verder zo smooth, maar het is me te frustrerend. Jammer want mn maatjes hebben dit niet en nu vis ik naast het net!
Vriend van mij idem dito.
Heeft het van het weekend er maar afgegooid. 9 van de 10 games crashte hij random zonder error.
Allerlei mogelijkheden aangepast, maar zonder resultaat.
Je vriend heeft zeker een RTX kaart? Al mijn vrienden met RTX kaarten hebben soortgelijke problemen. Ik heb zelf een GTX1070 en wordt er ook regelmatig afgegooid, maar diegenen met een RTX kaart gewoon vrijwel iedere game.
Sinds lange tijd weer een spel dat echt af voelt! Weinig bugs (soms een spontane crash zonder error) en gewoon solid gameplay.

Het hoge spelersaantal begin je wel wat te merken in vorm van lagg bij laden spel, of een server die gewoon half zo traag draait (rennen is opeens lopen).

Verder hulde voor de makers voor het neerzetten van een dergelijke solid game; iets wat tegenwoordig niet veel meer voorkomt.
En ik maar denken dat het niks zou worden 8)7

Hopelijk blijft EA er met hun grijpgrage klauwen vanaf en blijft dit spel gewoon ''leuk'', featurerijk en balanced zonder een hoop onzin.
Leuk spel om te spelen, geen crashes gehad op ps4

[Reactie gewijzigd door willie99 op 4 maart 2019 18:47]

Het aantal actieve spelers vind ik een veel belangrijker getal. Een aantal mensen, waaronder ikzelf, hebben een account aangemaakt om het spel uit te proberen om daarna tot de conclusie te komen dat het niet hun spel is. Spel daarna niet meer aangeraakt. Maar ja, aantal actieve spelers zal niet er niet zo leuk uit zien op papier dan het aantal accounts.

Neemt niet weg dat ze, gezien de crappy spellen van de laatste tijd, toch een dijk van een game hebben afgeleverd. Petje af voor ze.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee