Makers Apex Legends verbannen honderdduizenden spelers wegens valsspelen

Respawn Entertainment heeft de afgelopen tijd honderdduizenden spelers verbannen van Apex Legends omdat zij vals zouden hebben gespeeld. Er wordt gebruikgemaakt van anti-valsspeelsoftware, maar de maker erkent ook dat er nog meer maatregelen nodig zijn.

In een bericht op Reddit liet Respawn Entertainment weten dat het in totaal ongeveer 355.000 spelers van de pc-versie heeft verbannen door gebruik te maken van de software Easy-Anti-Cheat. Daarnaast volgen er binnenkort mogelijk nog meer maatregelen, omdat er met experts wordt gekeken naar aanvullende manieren om valsspelers te weren.

Daarnaast gaan er binnen Respawn Entertainment meer mensen zich bezighouden met het aanpakken van valsspelers en komt er een rapporteerfunctie om cheaters te melden. Verdere details over de strategie ontbreken, omdat de makers valsspelers niet de kans willen geven om zich voor te bereiden, om zo een ban te ontlopen.

Het is niet de eerste keer dat Respawn Entertainment maatregelen neemt tegen valsspelers, maar het is wel de grootste opschoonactie tot nu toe. Vorige maand werden namelijk ook al spelers verbannen, maar toen ging het om slechts 16.000 spelers.

Apex Legends kwam pas vorige maand uit en is in korte tijd zeer populair geworden. Zo bleek afgelopen week dat de game al 50 miljoen spelers kent, waarbij 3 miljoen mensen zich in de eerste paar dagen na release aanmeldden. Apex Legends is een battle royale-shooter, vergelijkbaar met Fortnite, die zich afspeelt in het universum van Titanfall. Tweakers publiceerde eerder een review van Apex Legends.

Door RoD

Admin Mobile

10-03-2019 • 10:06

205 Linkedin

Reacties (205)

205
197
88
3
1
74
Wijzig sortering
Hoe werkt dat bannen met een f2p game? Op hardware key?

Key/id, nog geen koffie op :+

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 10 maart 2019 10:43]

Er zijn in het algemeen twee niveau's om iemand op te bannen. In de eerste plaats kun je de account van die persoon blokkeren. Elke game tegenwoordig vereist een online account en dit geeft de uitgever de mogelijkheid om een cheater eenvoudig te blokkeren. Op de tweede plaats wordt er bij de eerste keer opstarten vaak een hardware key gemaakt. een soort van vingerafdruk, gebaseerd op de hele hardware stack.

Om het eerste te omzeilen zou je gewoon een nieuwe account kunnen aanmaken met een nieuw (wegwerp) email adres maar punt twee is iets lastiger. Je kunt de account natuurlijk aanmaken in een internet café, maar ook het maskeren van hardware e.d. is een optie. Succes hierin varieert, en is een hele wapenwedloop tussen de makers van anti cheat software en de makers van cheat software. Je zou theoretisch ook gewoon elke keer een nieuwe netwerk adapter kunnen kopen als je wordt gebanned (kosten een tientje) maar die stap is vaak lastig genoeg dat de meeste hackers er niet aan doen.

Technisch werkt anti cheat software, welke je ook anti-temper software kunt noemen aangezien singeplayer games die tegenwoordig ook hebben, best dubieus. Er zit geen technisch verschil tussen een anti cheat oplossing en een rootkit virus. Beide nesten zich diep in het besturingssysteem, krijgen praktisch complete toegang tot alle applicaties en data stromen, en zijn vaak niet eenvoudig te verwijderen. Eenmaal in het systeem kan de anti cheat software het video geheugen uitlezen om te zien of je niet aan het wallhacken bent, maar het kan ook kijken welke applicaties er nog meer draaien... en wat je browsergeschiedenis en bankgegevens zijn. In het verleden heeft dit ook beveiligingsrisico's geïntroduceerd op geïnfecteerde machines met o.a. PunkBuster en SecuRom die exploiteerbare risico's hebben.

Maar hoe dat intern werkt... is vaak een goed bewaakt geheim. Er zijn plekken te vinden waar mensen druk bezig zijn met het ontrafelen van deze anti cheat software, maar dit zal vast niet binnen de Tweakers Algemene Voorwaarden vallen dus deze zal ik je niet linken. Zie de wapenwedloop rond Denovu om een indruk te krijgen van de systemen die er in anti cheat software zitten.

Even over een andere boeg. Easy Anti Cheat is trouwens de nummer 1 rede waarom games zoals Fortnite, Rainbow Six Siege, Apex lagends, Paladins en Battlegrounds het niet doet op Linux. De games draaien technisch vaak prima, maar omdat EAC in de weg zit kunnen gebruikers vaak niet meer dan tien seconden spelen. De achterliggende rede hiervoor is het beveiligingsmodel van Linux. Over Linus Torvalds' lijk dat er een systeem komt welke willekeurige applicaties totale systeemtoegang geeft. Om games met anti cheat software te draaien op Wine en Steam Proton, is het nodig om ondersteuning van EAC te krijgen in het maken van een uitgeklede versie, of de complete anti-cheat moet gehacked worden zodat deze in Wine te draaien is. Valve schijnt met EAC om de tafel te zitten om zo Linux ondersteuning in Proton te krijgen, maar tot dusver is het draaien van die games op Linux geen realistische optie omdat deze games zich zo kwaadaardig gedragen op het systeem.

Uiteindelijk een twijfelachtig stukje code, dat EAC. Draait niet op mijn machine en enerzijds is dat jammer Apex Legends ziet er best goed uit, maar ergens ook wel een geruststelling om te weten dat de beveiliging van mijn systeem niet zo eenvoudig ongedaan te maken is. Speel in de tussentijds wel die andere 50% van de games die het prima doen op Linux.
De meeste games hebben anti-cheat software wat geen 5 cent waard is ( bf, cod, cs, etc) in bf hebben ze fairfight, die gasten hebben een jaarlijks budget van 25k $ ( eigenlijk te gek voor woorden aangezien ea etc met enorme budgetten werken), dit in tegenstelling tot de hack sites die met abbonementen werken van 10-25$ per maand en honderdduizenden leden hebben, die kunnen helemaal niks doen tegen deze cheats en blijven gewoon undetected. Dit komt voornamelijk vanwege het feit dat 99% vd games met clientside detectie werkt, maw de server stuurt jou game alle gegevens over de map en waar iedereen zich bevindt, vandaar dat t makkelijk is voor de meeste hackers om alle info eruit de vissen. Wat ook niet helpt dat de eu gewoon een wet heeft gemaakt die toestaat om bots en automated hulp te gebruiken in games. Een eerste stap zou moeten zijn om dat te verbieden. Een van de weinige games die aan serverside detectie doet die een beetje bekend is is Arma3, daar kan je googlen wat je wilt maar je zal nergens een abbo kunnen nemen om er te cheaten. Alle andere games zijn gatenkaas, in pubg proberen ze er nog wat tegen te doen maar dat werkt meestal achteraf, je ziet een increase in cheaters wekenlang dan volgt er een banwave en is t wachten tot ze weer een gat gevonden hebben...
Battlefield doet vrijwel alle cheat detectie server side sinds BF3. Client side anti cheat is er eigenlijk alleen om de drempel te verhogen en dus een boel cheat gezeik te voorkomen.
zeg je nou dat de anti-cheat software van CS ruk is XD? VAC is waarschijnlijk een van de beste anti-cheats die er is, grappenmaker
Als de AC van CS de beste is, kan de gehele markt net zo goed gewoon stoppen met proberen. CS zit vol met cheaters.
grootste FPS, langstbestaande FPS, widespread gebruikte engine, meeste mensen die bereid zijn om te betalen voor cheats.

Dus ja, aantal cheaters is bovengemiddeld, maar er worden ook duizenden per maand gebanned. Laat staan dat het aantal cheaters ook overdreven wordt, als je op iedereen die roept "DAT KAN NIET!" afgaat, cheat 70% van de spelers..
Lol, vac is nutteloos google maar op cs cheats, er zijn tientallen sites waar je een all-in abbo kan krijgen met dozijn games waaronder cs ;) gasten worden nooit gepakt..
Ach jochie toch....

Je hebt geen flauw idee waar je het over hebt.
Ach stumpertje toch, je bent wel heel erg dom en onnozel ;)
Of gewoon een stinky cheater ;)
voormalig ESL Pro Series speler, maar okay :)
Heh, als pro zou je juist beter cheaters moeten herkennen, en je bent niet de enige die in competitie gegamed heeft, er zijn altijd lui die net wat beter zijn maar supermen's in t kwartaal op elke server ?;) dromen mag uiteraard, en een enkele keer per match een vreemd schot kan je als twijfelgeval/ lucky shot afdoen maar thats it..
Zoals ik al zei, je hebt geen flauw idee waar je het over hebt :) fijne voortzetting nog, ik stop met reageren.
Jazeker, maak het illegaal ipv al die legale sites, zal het aantal cheaters drastisch verlagen.
Op dit moment gebeurt het bannen door middel van 1 enkele registry key. Waardeloos dus.
uh op IP/account basis? zoals ieder spel dat doet?
en idd wat is een hardware key?

[Reactie gewijzigd door firest0rm op 10 maart 2019 10:29]

Vrijwel geen enkel spel bant op basis van IP, omdat daar een IP niet geschikt voor is...
Hooguit zal een server een IP dat spamt/verdacht is (tijdelijk) negeren.

[Reactie gewijzigd door RGAT op 10 maart 2019 12:00]

Ken genoeg spellen die dit doen.
Noem er maar eens een?....
Een game uit 2000 welke voornamelijk bant op basis van naam van de speler... Soms werden er inderdaad ook tijdelijk bans uitgedeelt op IP per server (zoals ik dus al zei...) die destijds al omzeild werden door cheaters en problemen opleverden voor legitieme spelers, fora staan er vol van dat het in 2000 al niet werkte.
Dat soort bans zijn echter dus niet waar het hier over gaat, namelijk gamebans ipv server/community bans.
Noem een game die niet 18+ jaar oud is, oftewel een game van nu, die IP bans gebruikt om je uit de game te bannen, niet uit individuele servers, dat is waar het hier over ging en dat soort games bestaan niet/nauwelijks.
eh vrijwel ieder spel doet dit zodra dit server side gehost word.
Zoals ik dus al zei ook in mijn comment zijn dat server-side bans per server, die zijn tijdelijk en de meeste games delen die alleen uit voor misbruik zoals clients die spammen of verdacht verkeer sturen, niet voor valsspelen. Game-wide bans worden niet per server uitgedeelt en gaan niet over IP's...
Noem maar eens een game waar IP bans gebruikt worden voor game-wide bans?
Ik denk dat een ban op basis van ip adres bijna niet voorkomt.
Ik vind dit soort posts met pseudo-tech termen altijd erg amusant om te lezen. Wat is een “hardware key?”
Een "hardware key" is meer een hardware gebaseerde identifier.
Die kan opgebouwd zijn aan de hand van mac addres van je netwerk adapter, windows seriele code, harde schijf seriele code, en details zoals hoeveelheid ram , gpu, en soms zelfs de namen van systemen in je locale netwerk
De helft van die items op je lijst is een flinke schending van je privacy, en zaken als een MAC-adres is uiterst ineffectief.

Overigens, bans linken aan specifieke hardware is flink ranzig. Dan verliezen die doorverkoopwaarde.

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 10 maart 2019 13:38]

Overigens, bans linken aan specifieke hardware is flink ranzig. Dan verliezen die doorverkoopwaarde.
Laten we a.u.b. cheaters geen slachtofferrol toekennen. Wat mij betreft wordt de hele PC gebricked als maatregel.
Op veel forums zitten cheaters actief te trollen en alles tegen te praten, ze zijn idd niet zielig en zeker geen slachtoffers, imo is hun pc bricken zelfs nog te easy.
Je begrijpt dat cheaters je dan niet alleen in je online game gaan cheaten, maar ook nog eens op de 2e handsmarkt als je die RTX2080ti voordelig op de kop gaat tikken?
Dat snap ik natuurlijk ook wel, maar dat is een ander probleem an sich. Een 2e-hands koper kan ook gewoon eisen om zo'n risicoproduct eerst werkend te zien. En dan kom je waarschijnlijk met het argument van afstand, waarop ik weer zeg: Koop dan maar lokaal. Risico heb je 2e-hands altijd. Als koper dien je dan gewoon altijd op je hoede te zijn, aangezien er tig vormen van oplichting zijn.

Nogmaals, screw de cheaters. Of het een gratis game is of niet, een online-ervaring wordt compleet door die lui verpest. Gewoon opflikkeren met die gasten, niet verdedigen en als ze janken ook nog een trap nageven als community.
Nog steeds niet met je eens. Jij denkt dit even te kunnen testen voor aankoop. Ga je heel steam library installeren bij die verkoper? Dat risico op een 2e hands aankoop mag dus ook gewoon stijgen...

Ik ben 2 weken geleden van België naar Apeldoorn gereden om een GPU 2ehands aan te kopen. Als wat jij geeft al realiteit had geweest dan had het bezoekje veel minder aangenaam geweest. Nu kom je nog weg met wat benchmarks.

Dit allemaal om stats en microtransacties in ere te houden. Want cheaters zijn er altijd geweest.

[Reactie gewijzigd door BlaDeKke op 12 maart 2019 16:54]

Akkoord?? Het is gewoon mijn mening, meer niet. Daarbij, heel je steam-library installeren? Om een GPU te testen of die werkt? Kom op man.
Ik heb het woordje aangepast.

Dus jij stelt dat HW van cheaters geblokked mogen worden in online multiplayer games.

Dus als jij binnen een paar jaar, zodat elke gamedev dit principe hanteert, je een 2ehands GPU wil aanschaffen, kan je voor de aankoop niet verifieren dat je kaart nog gaat werken op alle games.

Jij kwam met argument dat je als je een 2ehands aankoop doet je altijd zeer secuur moet nagaan of die HW nog in orde is.

Als gamedevs HW gaan blokkeren. Dan kan je dit enkel controleren door elk game die jij bezit, online te gaan testen bij die arme stakker die je een GPU wil verkopen. (dit gaat uiteraard niet, dat is wat ik net bedoel)

Nu kom je weg met benchmarks om een 2ehands GPU te testen, dan niet meer.

Moet ik er echt nog een conclusie bij typen...


Gamepublishers proberen al jaren verkoop van 2e handsgames aan banden te leggen.
Ga je ze zover gaan dat ze de verkoop van 2e hands HW ook aan banden kunnen leggen?

[Reactie gewijzigd door BlaDeKke op 12 maart 2019 17:06]

Ik stel helemaal niks. Ik vind er gewoon iets van. Meer niet
op afstand de koeling uitzetten en dan crypto's minen }>

Burn motherfucker.

Maar eerlijk. Weet je wat nog altijd het beste werkte? de simpele votekick. Nu moet een stukje software mensen gaan kicken terwijl de hele pot allang doorheeft dat die ene vent met 120-2 allang niet meer geloofwaardig is.
Ach, voor de cheaters is het uiteindelijk ook maar een manier om lol te beleven aan een spel. Het enige nadeel voor de eerlijke spelers is dat ze daardoor een serieus voordeel krijgen. Als ze nu in plaats van de cheaters te bannen eens voor zorgen dat ze enkel gematcht worden met andere cheaters, dan kunnen die vrolijk een tijdje doordoen, zonder dat ze het zelf doorkrijgen, en hebben wij er geen last meer van :p
Overigens, bans linken aan specifieke hardware is flink ranzig. Dan verliezen die doorverkoopwaarde.
Als cheaters met hun hardware, die ban krijgen, dan vind ik het helemaal niet erg dat hun hardware niets meer /minder waard wordt.
De mensen die die hardware kopen zullen dat natuurlijk niet van te voren weten. Niet alsof een cheater dat er even bij zou vermelden.

Als het al zo zou werken natuurlijk, wat niet zo is.
@ItsNotRudy zegt volgens mij toch:
Dan verliezen die de verkoopwaarde voor de cheaters

En ik zou zeggen: Jammer, dat de cheaters er überhaupt er nog iets voor krijgen.
Ja, en indirect bedoel ik dan dat je een markt verzadigd met hardware die links en rechts niet online mag.

Er is een veel makkelijkere manier; telefoonnummers+2FA vereisen en die blokkeren.
Even advocaat van de duivel spelen: Dan koop ik een nieuw 06 nummer voor 10~25 cent en auth ik weer opnieuw.
Waar koop je een telefoonnummer voor 10 cent?
Totdat ze die hardware verkopen, uiteraard zonder de bann erbij te vermelden.
In ring of elysium doen ze dat hehe, dan lees ik op die cheater forums van : mb gewisseld hielp niet, ssd vervangen nee werkt nog niet, lachen.. moeten ze in elke game gaan doen en niet temp bans of deze wassen neus bans.
Precies waarom dat soort keys niet werken...
MAC adressen zijn dusdanig simpel te veranderen dat het niet als ID moet worden gezien voor iets anders dan je L2 netwerk... Windows key is vrijwel altijd hetzelfde met Windows 10, HDD key kan makkelijk veranderd worden net zoals RAM en de andere hosts op je netwerk, dit alles kan simpel via wat scriptjes.
Altijd maar dat gerucht dat er een hardware ban bestaat, helaas niet ik zou het geweldig vinden als cheaters een hele nieuwe pc moeten kopen zodra ze betrapt worden }>

Hier dus ook lijkt het 1 simpele registry key te zijn, even loggen en je weet welke en dan is het een kwestie van die even verwijderen... Wassen neus dus deze bans helaas...
Dat is geen 'hardware key' maar een 'hardware fingerprint'.
Wat ItsNotRudy al zegt, wordt er met pseudo-tech termen gegooid die niets betekenen. Behalve in de sfeer van beveiliging, dat zou je nog kunnen stellen dat een 'hardware key' een USB security key is.

Een fingerprint en een key zijn echter welk dusdanig verschillende concepten dat je die niet kan uitwisselen.
Mwah, hoewel ik moet toegeven dat 'hardware fingerprint' de lading beter dekt, is het helemaal niet ongebruikelijk om 'key' in een bredere context te gebruiken (dus niet alleen security) voor alles wat (semi-)uniek een bepaald object identificeert. Zoals de keys in een hash table bijvoorbeeld.
Hardware-ID bedoeld himlims waarschijnlijk
Zoals je ongetwijfeld zelf ook wel weet in te vullen, maar te cynisch voor bent wakker geworden op deze grijze zondag; een identifier die gekoppeld is aan één of meerdere van je hardware componenten.
Beste stuurlui? Hij stelt een vraag?!
Ik moet eerlijk zijn dat ik weinig cheaters opmerk. Valt me wel op dat er soms spelers zijn met meer dan 1000 kills op 1 char. Geen idee of dat valsspelers zijn, maar vind het wel opmerkelijk.

Misschien ben ik zo slecht in de game dat ik verschil tussen een cheater of een normaal persoon niet zie :)
Dat heb je goed opgemerkt, supermen's bestaan niet, cheaters opmerken is lastig omdat hedendaagste cheats erg goed te configuren zijn i.e. : 3-5% headshots, alleen schieten als je dezelfde kant opkijkt , niet meer dan 3-1 kill/death ratio en zo zijn er nog heel wat settings, de "slimmere" cheaters proberen zo min mogelijk op te vallen.. waardoor je ze als casual player lastig kan spotten, speel je een spel langere tijd dan wordt het makkelijker omdat je zelf goed weet wat voor shots je kan maken en welke shots erg moeilijk zijn... er zijn geen 10 " shroud's" op elke server...
De meeste cheats zijn ook heel subtiel
bijvoorbeeld extern het geheugen uitlezen(pci-e) en dan op een ander systeem de map tonen met de locatie van alle spelers

Je merkt het niet echt, tenzij je je verstopt en ze kunnen je toch nog zo vinden
Volgens mij heb ik deze gister in actie gezien. Zat bij iemand in het team die letterlijk rechtstreeks naar alle squats op de map liep (geen gunfire te horen en sommige zaten in huisjes) en schoot elke squad binnen 5 sec dood.
Kan ook gewoon ervaring zijn, als je veel speelt heb je na enige tijd wel door waar doorsnee squads zullen zitten, en pas op het laatste moment schieten is natuurlijk gewoon een tactiek.
Uiteraard maar je loopt niet letterlijk van squad naar squad omdat de map in begin gewoon te groot is om dat te kunnen bepalen. Ik kijk veel pro steamers maar dit heb ik nog nooit gezien. Potje was in 10min voorbij, 24 kills 3600 dmg. En hij had een nickname iets in de trend van B4NN3D.
Misschien stom vraag maar kan dat? Is er misschien een artikel of een youtube video daar over?

Meeste hacker (cheaters) hebben Aimbot of Wallhack maar over deze optie heb ik nog nooit gehoord....lijkt mee best interessant waar mee ze allemaal mee komen om vals te kunnen spellen.

Ik kan het fout hebben maar ik denk dat het best lucratief business is }>

Update:

Ik wil geen complot theorie starten maar persoonlijk is het best slim als gaming industrie achter hacks zit.
Steel voor dat je hacks koopt (ja, je kan online subscription kopen voor meeste games zo als; Fortnite, PUBG, Battlefront 5 en etc..)

Je betaalt niet alleen voor base game maar ook maandelijks subscription voor hacks mocht je willen extra edge hebben over andere spellers zeker als het gaat om competitieve game.

Je wordt gebaand (verbannen) maar je wil toch nog spellen, dus je koopt nogmaals base game en je gaat weer cheaten omdat je geen skill heb en geen zin om skills ontwikkelen. Het zelfde zie je in bodybuilding wereld, als je eenmaal begint aan anabole en steroïde kan je niet meer stoppen (ja, kan maar erg moeilijk) . Het is bijna een verslaving net als lootboxes.

Een daarom zal ik het niet vreemd vinden dat gaming industrie beetje achter zit.....tenslotte wordt er meer van hun game gekocht. En dat weten we uit praktijk dat mensen die gebaand worden kopen game nog een keer en gaan ze lekker weer vals spellen....

Ben ik enige dat zo denk of zijn andere meningen daar over :P _/-\o_

[Reactie gewijzigd door umbrella1982 op 10 maart 2019 13:04]

Hoe detecteren ze zo'n PCI memory reader? Hardware detectie?
Ja. Maar met custom firmware undetectable.
Cheaters zijn zo'n beetje de grootste ergernis van iedere gamer. Als spelmaker zit je er niet op te wachten om dan vervolgens je eigen spel te verpesten met cheats.

In mijn tienerjaren heb ik veel op hacking fora gezeten, de gamecheats werden eigenlijk altijd door handige kinderen in elkaar gezet. Tegenwoordig is het wel uitgegroeid tot een veel grotere markt, je hebt midden-kleine organisaties met meerdere coders die cheats maken voor veel verschillende spellen.

Vaak worden deze dan als abonnement aangeboden, vaak voor minder dan een tientje per maand. Je hebt ook hele exclusieve cheats die aan een beperkt aantal klanten worden verkocht, deze kosten meestal honderden euro's per maand. En dan heb je nog de super exclusieve custom cheats scene. Dit zijn kleine teams of individuele coders die unieke cheats maken voor 1 enkele klant. Dit kan bijvoorbeeld een beroemde streamer zijn of een andere verkoper van cheats (die het dan weer doorverkoopt).

Edit: hier is een voorbeeld van hoe zoiets dan op een forum wordt aangeprijsd: https://i.imgur.com/gaoItjk.png

[Reactie gewijzigd door JackDaniel op 10 maart 2019 15:02]

Wat ik er nog grotere ergernis vind is dat er spelers onterecht gebanned worden door het sleepnet van cheatdetectie platformen. Als speler heb ik namelijk zelf de keuze of ik in het spel blijf met iemand die ik verdenk van cheaten, of dat ik op een eigen server ga spelen. Ik denk dat het grootste probleem is dat game makers geld verliezen door het gemis aan in-game verkopen, wat blijkbaar veelvuldig door spelers wordt gedaan. Zelf snap ik dat niet zo, koop gewoon een spel en geniet ervan zonder je als een soort van gok verslaafde te goed te doen aan in-game aankopen.
Geen enkele ontwikkelaar wil dat zijn/haar game verneukt wordt met cheats. In het verleden is het overigens wel zo geweest dat externe anti-cheat developers ook cheats ontwikkelden. Dát was pas lucratieve business ;).

Het is overigens ook de reden dat ik geen PC multiplayer meer speel.

[Reactie gewijzigd door Yordi- op 10 maart 2019 19:24]

+1 voor je grappige typo :D
Offtopic:

THX MAN ;)

Update: waarom is dit een -1 (staat duidelijk dat het offtopic is maar het is geen troll opmerking?) Dus iemand bedanken is tegenwoordig op tweakers fout?

[Reactie gewijzigd door umbrella1982 op 11 maart 2019 07:17]

-1 omdat het een grapje is waarchijnlijk. Veel tweakers (h)erkennen het schijnbaar niet als humor en als vorm van vermaak en interactie . Zij denken dat wanneer je een grapje maakt met iemand je dat doet om hem op zijn ziel te trappen. Dat is althans mijn theorie.

-1 voor grapjes (al dan niet niet beledigend of on topic)
-1 voor mensen die een verkeerde mening hebben

Terwijl het gewoon 0 moest zijn lijkt me.
dat is wel erg alu hoedje denken, maar de overgrote meerderheid zijn gratis (erg slechte maar prima werkende)scripts van forums zoals unknowncheats of gamehackers forum, het enige voordeel van betaalde cheats is dat er wat meer werk in zit om ze ongezien te maken
Er zit inderdaad een hele industrie achter, want het is lucratieve business. Maar dat is net even een andere industrie dan de gaming industrie.

Zie de gaming industrie als de kroegbaas, en de cheat industrie als de dealer die in het steegje achter de kroeg illegale waar verkoopt. De kroegbaas weet dat het gebeurt, neemt maatregelen om het buiten zijn kroeg te houden, kent de dealers van gezicht maar niet van naam, en is onmachtig om het drugsgebruik te stoppen.

Cheats zijn dodelijk voor een competetief spel. Vergis je niet. Daar krijgt je spel hele ontevreden klanten van, en die gaan dus geen geld meer uitgeven aan jouw spel. Het 'double dipping' waar jij naar suggereert is geen valide business model.

De cheat industrie is een schaduw industrie, verborgen achter personen/bedrijfjes waarvan de identiteit verhuld is, zodat ze niet aan te pakken zijn langs juridische weg. En waar geld zich verzamelt in de schaduw, is de (georganiseerde) misdaad nooit ver weg. Dus als je dan toch in complotjes wil denken, denk dan in de richting van internet criminaliteit.
Ik speel het spel af en toe een avondje en zit rond de 150 kills.

Ik kan mij voorstellen dat wanneer je er echt veel tijd in investeerd je gemakkelijk rond de 2000 kills kan zitten. Misschien begint het dan wel een verslaving te worden maar dat is een andere discussie :)

On topic: Ik heb tot nu toe 3x een cheater opgemerkt. Nadat je dood gaat kan je iemand (de hacker) spectaten en meekijken wat er allemaal gebeurt. Als hij vervolgens een speler op 200m afstand spot, meteen richt en met pinpoint accuracy neerschiet (geen sniper) is er toch iets niet helemaal in de haak. Al helemaal wanneer hij opeens een 180 graden draai maakt en het zelfde trucje de andere kant op doet.

[Reactie gewijzigd door Yariva op 10 maart 2019 10:20]

Ik ben er wel een paar tegen gekomen. Maar sommigen zijn ook gewoon extreem goed. Kijk maar eens naar de streams van sommige top spelers ongelovelijk hoe die spelen. Geeft wel het idee dat het cheaters zijn maar je ziet dan ook dat het niet het geval is. Die zijn echt zo goed. Maar doen ook niets anders (is hun werk om de hele dag te gamen).
Als je Shroud soms tekeer ziet gaan, 10-15 kills per game }>
En dat dan paar uur per dag op Twitch, dan lopen de kills wel snel op
Ik kom ze wel regelmatig tegen. Dat zijn vaak mensen die ongewoon goed kunnen mikken - soms een complete spray aan kogels recht, en voordurend zowat recht op anderen af kunnen lopen. En dat heeft simpelweg weinig te maken met skills.

EA/Origin zou een modus moeten introduceren dat je alleen wilt spelen met andere spelers die een betaalde EA game hebben, zoals BF1. Ik denk dat de groep cheaters dan al een stuk kleiner wordt.
Tweakers heeft de eerste zinnen wel vreemd neer gezet,
Makers Apex Legends verbannen honderdduizenden spelers wegens valsspelen
dacht eerst, ow zijn de makers van de spel Apex Legends verbannen.

Na twee keer het gelezen te hebben begreep ik het pas, en dat de makers van Apex Legends honderdduizenden spelers verbannen heeft wegens valsspelen.

Dat zijn nog is wat 100,000 valspelende spelers die nu verbannen zijn, dat is een hoop.


Wow zeg, zelfs dit woord helemaal omlaag gemod, Tweakers is echt niet meer wat het vroeger was.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 10 maart 2019 11:31]

Prima te lezen en te begrijpen hoor.
Ik denk dat je eerder jouw eigen leesvaardigheid dan eens onder de loep moet nemen, want die zin is prima en de minnetjes dus ook goed te begrijpen.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 10 maart 2019 11:38]

Minnetjes zijn voor flames, trolls en beledigingen. Dus nee die minnetjes slaan nergens op.
Sowieso een nul, want voor dit soort zaken is er een forum topic.
1000 kills op 1 char is goed te doen hoor als je meestal met dezelfde char speelt of er gewoon veel uren in stopt. Ik heb 100 kills en 40 top 3's of zo op 1 char. Dus zelfs al zou ik elke potje in de top 3 zijn gekomen dan nog heb ik dan maar 2,5 kill per game. Er zijn genoeg gasten die er makkelijk 5 tot 10 per potje killen.

En ik schiet nog geen pepernoot raak.

[Reactie gewijzigd door Beakzz op 10 maart 2019 13:46]

Een m8 van mij zit op 4k kills op wraith. Als je samen met hem speelt pakt hij ieder potje makkelijk 10+ kills en over 2k damage dealt. Heb zelf wel eens een goed potje maar hem houd je niet bij haha. Nou is dat ook iemand die van jongs af aan counter strike heeft gespeeld dus ervaring helpt zeker wel.

*edit* serieus wordt je gedownvoted door het gebruik van een Engels woord in een Nederlandse zin? :+ What?! 8)7

[Reactie gewijzigd door LunaTempesta op 10 maart 2019 13:42]

edit* serieus wordt je gedownvoted door het gebruik van een Engels woord in een Nederlandse zin? :+ What?! 8)7
Als dat je reactie moeilijk leesbaar maakt lijkt me dat niet geheel onwenselijk. Bijvoorbeeld "en over 2k damage dealt." , "m8', '4k kills' ik moest werkelijk even nadenken voordat ik die doorhad. Nederlands is het niet, Engels ook niet. Ben natuurlijk ook geen 16 en wellicht niet geheel ingevoerd in je taalgebruik.

Het is toch niet zo moeilijk om even drie minuten te nemen om een correcte post te maken? Snappen we het allemaal veel makkelijker!
M8? Begrijp wat je bedoelt maar werkt niet echt in het Nederlands...
Hij heeft het over ArtsOfTerror2 ofc.
Kan iemand mij uitleggen wat nou precies de lol is van cheaten? Of zijn dat gamers met een minderwaardigheidscomplex?
- Stoer doen met je "skills"
- verslavend om altijd bovenaan te staan?
- Vroeger was je goed, nu geen tijd meer om vaak te gamen en je wilt toch "meekunnen"
- Je bent gewoon mega slecht en wilt een keer winnen.

Genoeg redenen te bedenken 8)7
Een 5e punt zou kunnen zijn: "pure fun"
Vijanden zien kruipen achter muren adhv bijv wallhack is best grappig en geeft een soort 'goddelijk' gevoel.
Het geeft je superkrachten, net zoals superman. Vele mensen dromen wel eens hoe het zou zijn om eventjes superman te zijn. Uiteraard mag ook gezegd worden dat het op den duur gaat 'vervelen' en je jezelf opzadeld met een schuldgevoel dat je nooit meer zal kunnen goedpraten.
Krijg je meer punten/credits/tokens oid als je wint? Waardoor je upgrades kunt kopen om een voordeel te hebben, of een toffe skin, dansje of wat ze dan ook hebben bij Apex? Dat zou nog een veel grotere incentive kunnen zijn, dan heb je aanzien onder je vrienden.
Dat is het soort dingen, waar mijn zoon zijn geld in Fortnite iig aan besteed heeft.
Niet echt... sterker nog kills maken het kleinste deel uit van je totale XP wat je per match krijgt. Puur overleven heeft veel meer XP.
- Je bent gewoon mega slecht en wilt een keer winnen.
Als iemand die 'mega slecht' is in de meeste games zal je vanzelf wel een keer winnen zonder vals te spelen. Net zoals dat er altijd iemand beter is dan de beste speler van dat moment, zijn er altijd nog wel eens mensen die slechter zijn dan ik... ;-)

Geen echte reden dus imho!

Het is deels een minderwaardigheidscomplex, deels dat de drang om overal te 'winnen' te groot is, iets dat door de maatschappij alleen maar gevoed wordt (anders ben je een looser!). Een ander deel is lekker dingen doen die niet mogen zonder een grote pakkans of enge RL consequenties, het systeem verwerpen waar je normaal gesproken dag in dag uit onderdeel van bent en braaf het radertje in de grote machine bent...

Ik begrijp het, doe er alleen niet in mee, tenzij het deel is van het spel (in het bordspel Cosmic Encounter zit bv. een kaartje waardoor je vrijspel krijgt om vals te spelen).

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 10 maart 2019 20:12]

Maar ze willen echter niet wachten op die mogelijkse win *ooit*. Het moet nu en altijd/regelmatig zijn. En niet door gecarried te worden door betere teammates maar omdat je "zelf" het gedaan hebt.
Nou, ik val onder punt 3.

Maar het voordeel van ouder worden is dat je vaak ook wijzer wordt en merkt dat er belangrijkere prioriteiten in het leven zijn dan bovenaan in een lijstje te staat van een spel welke men zich over 5 jaar toch amper meer herinnert.
Exact dat.

Als 14-jarige kiddo heb je geen idee hoe erg een spel vertyft wordt door cheaten en ben je heel gevoelig voor het 'machtsgevoel'. Games zijn zo ingesteld dat kills een dopamine shot geven, als cheater heb je dit minder, wat je probeert te compenseren door meer kills te maken.

Maar het effect van cheaters op een battle royale is heel ernstig, zeker bij een free2play spel.
Je hebt nu van zo'n level 7 karakters rondlopen met de naam "ffafafafaaff" (o.i.d) die in een keer je ronde vernachelen.
Laten we zeggen dat verantwoordelijk, zelfreflectie en medeleven van een gemiddelde 14-jarige niet de sterkste punten zijn.
Omdat het kan denk ik. Het enige vals spelen wat ik ooit gedaan heb is mezelf bij serious sam oneindig veel levens en wapens geven, singleplayer wel te verstaan. En bij singleplayer moet dat kunnen.
Iddqd en idkfa waren de cheats die na het opstarten van doom gelijk ingevoerd werden. Later het spel zonder cheats gespeeld en dat was nog veel gaver
Sommige mensen komen niet verder dan een bepaald punt in een spel omdat ze ergens tegen een grens aan lopen. Dit kan bijvoorbeeld zijn doordat ze te weinig speelervaring hebben opgedaan, of dat zelf te weinig tijd willen steken in het spel en andere mogelijkheden benutten om iets sneller te kunnen doen.

Als dit te lang duurt, moet die persoon dan een keuze gaan maken.
Doorgaans hebben ze dan maar 2 opties om uit te kiezen:
1. Stoppen met het spel. (Vooral gedaan door mensen die anders toch later gestopt zouden zijn.)
2. Mogelijkheden zoeken en vinden om vals te kunnen spelen, zodat ze uiteindelijk daarna verder kunnen komen in het spel. Let op dat als een persoon eenmaal vals heeft gespeeld, de grens dan heel laag is om nog eens vals te spelen.

(Het bovenstaande geld voor alle soorten spellen, dus ook bijvoorbeeld voor bordspellen als Monopoly en Risk. :) )

[Reactie gewijzigd door Onbekend op 10 maart 2019 10:33]

Je vergeet optie 3. Accepteren dat dit je skill level is, en gewoon plezier op je eigen nivo hebben.

Zo zit ik al jaren op het zelfde matchmaking level van CSGO, vind het prima, elk potje is close en spannend.
Hoef niet persee Global Elite te zijn, om spannende competieve potjes te kunnen spelen die leuk zijn.
Geen idee, nieuwsgierigheid misschien? En ik denk dat het voor veel mensen ook een beetje hetzelfde is als trollen op internet.. Gewoon fucken met andere mensen om reacties te forceren..

Ik vraag me trouwens af hoe dat bannen in Apex Legends precies werkt, want in een game die gratis is en je zo weer een nieuw account kan aanmaken lijkt me alleen een account bannen vrij zinloos..
Hwid ban. Maar daar zijn ook weer spoofers voor. Het maakt daardoor wel wat moeilijker om een nieuw account aan te maken. Je moet ook nog een vpn gebruiken anders word je direct weer gebant.
Zelfde reden dat kinderen niet wenselijk gedrag vertonen, negatieve aandacht is ook aandacht.
Leuk afstudeer project voor studenten psychologie. Uitzoeken waarom mensen dit doen en of en welke stoornissen hieraan ten grondslag liggen. (Ja mijn persoonlijke mening is in deze reactie verwerkt :))
Voor iemand die zijn eigen cheat maakt is het niet heel echt verschillend als de lol van het winnen door gameplay skill. In beide gevallen bewijs je je skill door te winnen, alleen andere set van skills.
Onzin. 99% van de cheaters gaat niet zelf zijn eigen script schrijven, maar kijkt rond op internet wat ze kunnen vinden.

Daarnaast heeft het winnen met 'een andere set met skills' totaal geen bewijskracht, aangezien de andere speler geen gelijke kansen heeft.

Wat wel grappig zou zijn, is een shooter waar iedereen zijn eigen scripts mag schrijven. Een beetje zoals Screeps maar dan in 1st person mode.
Mensen die niet tegen hun verlies kunnen zijn sneller geneigd cheats te gebruiken
Mensen die niet tegen hun verlies kunnen zijn sneller geneigd cheats te gebruiken
Bullshit! Mensen die niet tegen hun verlies kunnen zijn eerder geneigd niet te spelen met mensen waarvan ze verliezen. Dat mensen die vals spelen OOK niet tegen hun verlies kunnen, is een heel ander verhaal.
In de westerse wereld wordt het vooral gebruikt voor de lol. Even powertrippen op een extra account.

In China is het een cultureel dingetje. Winnen ongeacht wat het kost. Valsspelen zien zij niet zozeer als het verpesten van het spel voor anderen, maar eerder simpelweg als een hulpstuk om de win te verkrijgen.

Omdat men daar eerder geneigd is om cheaten als acceptabel te zien, is daar ook een gehele business om ontstaan.

Apex heeft daar op de servers gelegen in Azië erg veel last van. Niet alleen de cheaters, maar ook de cheatsellers.
De cheatsellers maken een account aan die de naam heeft van een chat ID. Vervolgens aimbotten ze iedereen kapot met het idee dat hun slachtoffers/potentiële kopers de chat zien en dezelfde cheats kopen.
In China is het een cultureel dingetje. Winnen ongeacht wat het kost. Valsspelen zien zij niet zozeer als het verpesten van het spel voor anderen, maar eerder simpelweg als een hulpstuk om de win te verkrijgen.
Dat is echt niet alleen een dingetje in China, dit is ook gewoon zo in Nederland en wordt ook in heel veel business gebruikt om 'vals' te spelen, omdat men niet denkt dat de regels op hun toepasbaar zijn, ze de regels niet leuk vinden, meer geld willen verdienen of gewoon omdat het kan.

Met diezelfde mentaliteit rijden veel mensen ook structureel te hard en hebben ze flits melders zodat ze daar wel even 'normaal' kunnen rijden. 'Vals spelen' zit echt ook verweven in de Nederlandse cultuur op dat vlak, zwart werken, belasting ontduiking, etc. Snel rijk willen worden zonder er voor krom te hoeven leggen...
Misschien, maar hij heeft wel een punt wat betreft de aziatische servers. Die zitten helemaal vol met cheaters EN spambots. Veel matches hebben nog maar 10% echte spelers, de rest zijn cheaters/bots die links spammen in de chat.
Andere mensen boos maken.
Men kan met een studie erachter denk ik wel promoveren in de psychologie.
Dopamine verslaafden.

De kick van het winnen is verslavend, letterlijk, biochemisch verslavend.

Het rafelrandje aan het verslavende karakter van gamen.
Hoe en wat wordt er dan precies ge-cheat? Moet ik denken aan en soort God-mode? Of in 1x alle wapens naar wens? Gewoon benieuwd trouwens (of .. just curious ;-)
Voornamelijk auto-aim (dus dat alle kogels automatisch het hoofd van de tegenstander raken bijvoorbeeld) of dat hacks dat objecten in het speelveld gewoon niet zichtbaar zijn. Geen muren, vaten, containers kunnen zien maar wel alle spelers zien rondlopen.
Wallhack en aimbot voornamelijk. Dus al kunnen zien waar de tegenstander zich bevindt en dan ook nog eens met een enorm opvallende kleur. Dat in combinatie met het altijd raak schieten maakt het bijna onmogelijk om van zo'n persoon te winnen. Soms heb je geluk door een granaat of een arc star te gebruiken
Wat ik me afvraag mbt Easy Anti Cheat. Wordt een cheater ook geflagged in andere games die EAC gebruiken? Lijkt me dat als je in één game cheat, de kans groot is dat je dit ook in andere games doet.
EAC wordt ook gebruikt in single player games zoals far cry

Als je gebanned wordt in far cry betekend niet automatisch dat je ook in multiplayer games cheat
EAC wordt ook gebruikt in single player games zoals far cry
Nog een reden voor legitieme klanten om hun gekochte (single player) spellen te kraken. :>
De vraag is eigenlijk meer waarom. Waarom wil je cheaten in een spel. Elk spel heeft een set uitdagingen voor zijn spelers, waarom wil je die omzeilen?
De vraag is eigenlijk meer waarom.
Nee, de vraag is eigenlijk meer "waarom niet?". De speler heeft het spel gekocht en speelt het single player. Waarom zou de speler niet mogen valsspelen in zijn eigen, afgeschermde wereld?

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 11 maart 2019 09:38]

Waarom wil je dat? Dan kan je het spel net zo goed niet spelen. Wat zit er nou voor plezier in vals spelen. Hoe kan je nou het gevoel hebben dat je iets bereikt hebt in het spel als je daar niet voor “gewerkt” hebt
Het is een spel, geen werk. Werken kan ik al elke dag. Ik hoef ook geen schouderklopjes van de game te krijgen voor het behalen van (doorgaans repetitieve) unlocks of items. Dat is geen 'gameplay' in mijn ogen. Dus die progressie cheaten is gewoon efficient met je tijd omgaan ipv 20-30 uur tegen een vervelende grind aan te kijken. Om maar wat te noemen.
"Just dicking around"??

Soms ben je gewoon niet in de mood om serieus te spelen en wil je gewoon wat chaos maken. In de oude GTA games wapens cheaten en dat in het midden van de snelweg zo veel mogelijk auto's doen ontploffen. Dikke fun na een slechte dag.

Of je kan noclip aanzetten in een shooter en naar plaatsen gaan waar je normaal niet kan komen. Je zou verbaasd zijn wat je soms tegen komt.

Ik heb vroeger nog in Crysis 1 mezelf honderden C4 bommen gegeven om een ketting van ontploffingen te maken die makkelijk een minuut bleef door gaan.

Wie ben jij om mij te vertellen dat dat niet leuk is? Al deze dingen waren trouwens gewoon in-game opties. Als je de juiste cheat codes of console commando kent kon je vroeger al heel veel doen. Dit waren gewoon developer opties die ze zelf gebruikten om de games te testen. Daar was echt niets slecht aan hoor.

Het enige wat ik begrijp is dat je achievements af zet als de player cheats gebruikt. Daar hoor je ook niemand over klagen... Maar voor de rest is zoeken naar cheaters in single player games compleet nutteloos en toont dit eerder arrogantie van de developer omdat ze denken beter te weten wat de speler nu precies leuk vindt. Het probleem is dat steeds meer single player games geld vragen om de grind te kunnen overslaan... Als je dan kunt cheaten kan dat natuurlijk een impact hebben op de bottom line... Is dat wat je wilt verdedigen?

[Reactie gewijzigd door Niosus op 10 maart 2019 12:17]

Omdat het bereiken van een bepaald iets door middel van cheats en bugs misschien ook een vorm van vermaak is? Kan me voorstellen dat als je een spel uit hebt qua storyline dat je hem dan niet per se nog een keer gaat doen ofzo.
Teveel grinden, je wilt een missie niet doen. Je save verloren, mindere challenge. zoveel redenen.
om speedruns te doen en bijvoorbeeld op die manier sneller bij behaalde (sub)levels te komen
om te zoeken naar easter eggs, bugs of andere vormen van ontdekking
Omdat het kan, omdat je het wil? Doet het ertoe? Het is jouw game...
[...]
Nog een reden voor legitieme klanten om hun gekochte (single player) spellen te kraken. :>
Om te kunnen cheaten? Wat zal jij populair zijn in dat soort spellen!
Niet automatisch nee, maar kan me voorstellen dat de kans dat je weer cheat een stuk groter is.
Anoniem: 567346
10 maart 2019 10:37
De reden waarom ik naar console gegaan ben, maar wat mis ik de muis :'(
En dan frustreren die cheaters weer, en koop dan next gen console, vervolgens mis ik de muis weer, en ga terug naar pc. Tot de cheaters weer irriteren :+
Ik speel op de PS4. Maar ik ben zo verschrikkelijk slecht dat ik het verschil tussen een topspeler en een cheater waarschijnlijk niet eens zou zien :+
Hoewel cheaters op de Ps4 wel zullen bestaan zit de gros meestal op de pc.
Klopt, dat is ook één van de (vele) redenen waarom ik naar console gaming ben verhuisd. Hoewel je daar ook wel cheaters schijnt te hebben maar véél minder gelukkig.

Hoe dan ook vind ik het goed van Respawn dat ze in elk geval goed bezig zijn met bannen. Of de maatregelen nu sterk zijn of niet, ze doen er tenminste wat aan :)
Zijn er überhaupt cheaters op de console?
ja maar dan onder ander door hun internet verbinding te knijpen zodat ze lagen en zij jou wel kunnen raken maar jij hun niet.(weet niet hoe het precies werkt)
Grootste probleem is dat het een gratis game is. Men maakt gewoon weer een nieuwe account aan en gaat weer veder.
Dat is inderdaad een groot probleem lijkt mij, gratis spellen en hacken is natuurlijk een heerlijk proef setje.
Jammer dat er nog niet iets meer gedaan aan kan worden door bijvoorbeeld je ip adres te linken en bannen, zullen weer veel haken en ogen aan zitten.
Anoniem: 951889
@dezekeer11 maart 2019 10:10
Je zou een specifieke computer kunnen blacklisten door bijvoorbeeld unieke serienummers van hardware te verzamelen (mac adres, serienummer van je mobo/gpu/cpu) maar dan komt er sowieso weer iemand met een tooltje om die te randomizen...
Sterker nog, dat is er al gewoon. Ik had het vermoeden dat er veel hackers waren, korte google opdracht gaf al veel resultaten met onderandere dit soort tools om je 'hardware fingerprint' te wijzigen zodat je weer met een nieuw account aan de slag kan :'(
Goeie zaak. Het zal ongetwijfeld dweilen met open kraan zijn, maar ik hoop dat Respawn blijft dweilen of mooier nog, dat ze ooit de open kraan kunnen sluiten - al zal dat wishfull thinking zijn.

Ik speel dit spel zelf niet, maar cheaters maken games kapot. Verschrikkelijk volk.
Ik heb Apex ook verbannen vanwege crashes :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee