Fortnite krijgt mogelijk respawn-systeem zoals Apex Legends dat heeft

Fortnite krijgt mogelijk een respawn-systeem zoals Apex Legends dat ook heeft, waarbij overleden teamleden teruggehaald kunnen worden onder voorwaarden. Epic zei het te overwegen en met de update voor het achtste seizoen zijn assets gevonden die hier ook op wijzen.

Die assets, gevonden door Twittergebruiker FortTory, zijn een busje met een hologram van een standaardspelerspersonage erbovenop en wat geluidsbestanden. In data bestanden wordt het busje de Second Chance Van genoemd. Sommige van de bijbehorende geluidsbestanden refereren naar een 'card pickup', iets wat doet denken aan de banners van overleden teamleden die je moet oppikken om ze terug te kunnen brengen bij een respawn beacon.

VG24/7 schrijft dat het busje al in de game is ontdekt, maar dat 'Fortnite deze toevoeging officieel niet heeft', waarmee ze wellicht bedoelen dat het busje op het moment niets doet. Epic heeft zelf ook niets bekendgemaakt over dit spelmechanisme, afgezien van dat ze het overwegen. Spelers kunnen in de loop van dit seizoen, nummer 8, meer info verwachten. De wijziging zou ingrijpende invloed hebben op de gameplay, aangezien een permanente dood veel beter af te wenden zou zijn.

Tot op heden is het altijd zo geweest dat een speler na te veel schade geïncasseerd te hebben downed is, maar nog niet dood. Hij kan dan weer op de been geholpen worden door een van zijn teamleden. Zo werkt het bijvoorbeeld ook in PUBG. Als een teamlid dood is, blijft hij ook dood, tot het volgende potje. Apex Legends, dat op 4 februari uitkwam, gaf daar dus een andere draai aan: haal de banner van je teammate op waar hij overleed, zoek een respawn beacon op en je kompaan is weer terug, zij het zonder enige uitrusting. In de Tweakers-review van Apex Legends gaf recensent Jurian Ubachs aan dat dit beviel.

Met de ingang van seizoen 8 heeft Fortnite ook een ping-systeem, eveneens iets dat in Apex Legends te zien valt. Spelers kunnen met dat systeem door bijvoorbeeld naar een wapen te kijken en op de middelste muisknop te drukken aan team vertellen dat daar een wapen ligt dat ze misschien interessant vinden. Met hetzelfde systeem kan een teamlid dan weer kenbaar maken dat hij dat wapen wil. Zo werkt het systeem ook voor suggesties over navigatie, vragen om munitie, vijanden aanwijzen en nog veel meer.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

02-03-2019 • 10:25

56 Linkedin

Reacties (60)

60
55
24
2
0
27
Wijzig sortering
Hoe werkt dat? Zo duurt het spel toch oneindig?
Nee hoor zeker niet.

Bij Apex heb je een squad van 3 champions. Als je aangevallen word ga je eerst in een knocked down state met een countdown timer. Wanneer deze timer verlopen is of een enemy player nogmaals op je blijft doorschieten ben je dood.

Wanneer je dood bent begint er een nieuwe timer te lopen, ditmaal voor je resterende team members. Je team members moeten binnen deze tijd bij je gear zien te geraken waar je bent dood gegaan, dan kunnen ze je "banner" oppikken, het gear niet. Dan is het aan de overlevende om aan 1 van de respawn points te proberen geraken. Indien alle team members sterven, is het spel over voor je squad.

Indien men aan 1 van deze respawn points is kan je 1 of meerdere team members meteen terug in het spel brengen, weliswaar zonder gear.

Deze respawn points kunnen maar 1 keer gebruikt worden en wanneer deze gebruikt worden zijn deze vrij zichtbaar voor al de rest.

Zeker geen oneindig spel dus, maar eerder een mooie toevoeging om een comeback te maken. Ik heb bv al een potje gewonnen waar we in het begin van het spel meteen 2 van onze 3 spelers verliezen. De 3rde speelt het slim en wacht een tijdje. Komt dan onze banners net op tijd halen, laat ons respawne en in the end winnen we.

Dit geeft je het gevoel in het spel van "It ain't over till it's actually over."
dan kunnen ze je "banner" oppikken, het gear niet
Jawel hoor, wordt toch vaak wel leeg geloot door teammates (randoms) voordat ze je terug halen. Maar denk dat je bedoeld dat ze de loot niet allemaal voor je mee kunnen nemen, dat is inderdaad beperkt maar je kan de kist als (mede)speler gewoon looten als elke kist.
Dit geeft je het gevoel in het spel van "It ain't over till it's actually over."
Dat dus! En zolang je nog kans hebt om terug te komen is het wachten ook minder vervelend dan bij PUBG :)
Ja dat met het gear bedoelde ik dus, my bad :)
Elk respawn point kan maar 1 keer gebruikt worden.
Dit is het geval bij Apex Legends, maar ze hebben redelijk wat backfire gekregen dat mensen het daar niet mee eens zijn, dus misschien haalt Fortnite dat er uit. Of misschien kopiëren ze het wel klakkeloos over van Apex, wat waarschijnlijk wel het geval zal zijn.
Ook het oppakken van een banner heeft in Apex een eind tijd volgens mij iets van 90 sec als je het niet voor die tijd doet is hij voor altijd weg. Later in game zitten er vaak ook geen respawn punten meer in de ring. En je moet er veilig zien te komen het duurt een aantal seconden om iemand te respawnen bij de beacon. Kortom het hoeft zeker niet oneindig te duren. Geeft wel kans voor leuke comebacks.
Bij apex is het zo dat je de ‘banner’ van je teammate kan oppakken en naar een spawnbeacon kan brengen. Deze begint dan opnieuw zonder loot. Dit werkt lekker in het begin maar hoe kleiner de Ron wordt hoemoeilijlker dit is. Werkt best goed en is zeker geen nadeel.
Aanvullend op @Astennu en @mickw wordt die banner van je teamlid, die je uiteraard graag wilt oppakken, vaker wel dan niet bewaakt door het vijandelijke team.

Ik heb zelfs eens geprobeerd om een vijandelijk team te lokken om een banner te krijgen, maar dat liep niet bepaald goed af voor mij (had ineens 6 mensen achter mij aan, wat duidelijk niet het plan was... lolz).
En nog een aanvulling: als je overige teammates dood zijn dan is het uiteraard echt voorbij :). Oftewel zodra je een persoon doodt loont het dus echt om de rest van de squad ook op te jagen.
Nee want de cirkel/storm wordt ook kleiner. Op een gegeven moment houdt t gewoon op.
Beter goed gepikt dan slecht bedacht.

Ik heb allen nooit gespeeld maar is er iets aan fortnite dat ze niet afgekeken hebben?

Hele game PUGB
Dansjes van o.a. bekende mensen
En nu respawn van o.a. Apex

Bij Battefield viel het me altijd op dat gamemode waarbij dood betekende dat je moet wachten totdat ronde voorbij is, door vrijwel niemand t.o.v. andere gamemode werd gespeeld.

Het is raar in mij optiek dat Fortnite/PUGB zo populair zijn, jongeren staan nu niet echt bekend om hun geduld. Persoonlijk zou ik het verspilling van me tijd vinden om telkens lang te moeten wachten...
Het verschil is dat je ook niet wacht. De mode waar over jij het hebt is met 2 teams tegen elkaar en dan ben je nog benieuwd hoe het afloopt en of je team wint mede door jouw bijdrage. Bij een Battle Royale game kan de afloop je helemaal niets meer schelen als je team dood is dus begin je gewoon weer een nieuw potje.
Ik heb bij neefje een kwartiertje meegekeken op playstation maar matchmaking en start gaat minuten overheen plus eindeloos rondlopen voor soms eenmalige actie van minder dan een minuut.

Terwijl respawn gamemode van 30 tot 60 seconden veel sneller is.

Kan aan mij liggen.
daarom vind ik battle royale niks aan. speel al jaren shooters and dan kom je bijvoorbeeld in fortnite. daar is meeste gericht op rng en niet veel skill (begin van de ronde) kan je net zo een goede aim hebben, als iemand een grijs quality pistol heeft en ik een pickaxe dan verlies ik want ik moet tien keer slaan ofzo. precies wat je zegt. kwartier looten en heb je alles voor elkaar en binnen paar seconde is het voorbij. en dat de hele avond door.. apex ook geprobeerd zelfde ellende. heb liever run en gun. met respawns.

mocht er ooit een tdm komen met 100 man dat lijkt me super gaaf. maar dan moet de map ook de grootte ervoor hebben. en niet zoals battlefield 3 canals en dan 64 man want dan zijn de spawns ruk.

zoals battlefield 1 fort de vaux en dan 100 man of 64 zonder vlaggen. want voor rondjes lopen en vlaggen pakken speel ik geen shooter.

en sorry voor het lange verhaal.
Battle royal is juist skill en samenwerking gericht. Juist met battle royal moet je ervoor zorgen dat je iemand sneller doodschiet dan hij jou, omdat anders je game voorbij is.
BF1 en BF5 kon ik niet aan wennen totaal anders als de BF serie, kreeg CoD gevoel erbij en die speelde ik juist niet meer.
Ik raad je dan toch aan om Apex een keer te proberen.

Dat hele trage geode sprak mij dus bij Fortnite en PUBG ook totaal niet aan. Je bent meer aan het wachten en rond lopen dan dat je echt in gevecht bent enz.

Apex is in dat opzicht zeer snel.
Het vinden van een match heeft nooit langer dan 10 seconden geduurd (gemiddeld duurt het voor mij misschien 2 of 3 seconden). Je selecteert daarna in misschien 30 seconden tijd de legends die ieder wil spelen en daarna begint het spel.
De map is ook niet gigantisch groot waardoor je redelijk vlot in gevecht komt (afhankelijk van waar je uit het vliegtuig springt natuurlijk).
En daarnaast duren matches totaal gemiddeld gezien ook maar zo'n 15-20 minuten.

Heb Apex inmiddels al zo'n 60 uur gespeeld volgens mij, had nooit verwacht dat ik een Battle Royale game leuk zou vinden hah.
Ik ben het volledig met je eens, al vaker Fortnite ern PUBG zitten meekijken en dat zorgde voor een afkeer van Battle Royale spellen totdat Apex kwam. Ik las er zo veel positieve dingen over en een keer geprobeerd maar het is echt leuk. Ook al ben ik er nog steeds erg slecht in :+ .
Het kan gewoon niet je ding zijn, maar bij Battle Royale kies je voor actie gameplay of rustig looten om daarna actie op te zoeken. Als jij op een hotspot dropt is het constant actie en drop je ergens achterin dan heb je de kans niemand tegen te komen tot in de laatste ring, maar wat ik leuk vind is dat het elk moment kan gebeuren.

De gamemode die jij als voorbeeld noemde heeft geen respawn mode.

Matchmaking met char keuzes vind ik op de pc niet lang duren iig
Je hoeft ook niet te wachten na dood in pubg. Je kan de game verlaten en een nieuwe in, of je teammates bekijken. Je hoeft niet te wachten tot alle 100 klaar zijn.
Dat kan maar als je team nog niet dood is dan ga je niet zelf een solo game doen en kijk je mee tot je team ook eruit ligt helemaal over het algemeen.
Dat klopt, maar de persoon waar ik op reageerde leek in de veronderstelling dat je altijd moet wachten tot de hele pot voorbij is.
Waar t op neer komt is dus dat mensen hier geen zin hebben om hun eigen team te spectaten? Sorry als ik zeg dat dat misschien een beetje egoistisch overkomt? Als mijn team doodgaat blijven ze me spectaten. Zou het zeer ongepast vinden als ik dat niet bij hun zou doen. Anders vind ik t als je met randoms mee gaat, maar met je vrienden leave je toch niet of wel?
Eens, alhoewel dat ook afhankelijk is van welke map je speelt, stel je gaat direct dood aan het begin als je bijvoorbeeld op miamar speelt dan kan de game 30min duren. Als je dan de pech hebt dat je eerst volgende game het loodje legt ben je bijna een heel uur aan het spectaten. Ik hoop dat ze bij PUBG meekijken en een alternatief implementeren waarbij je de dogtags van een gevallen teammate op kan halen en eventueel met een flaregun je teammate kan oproepen
Ah ja ik heb twee schermen en pubg ingesteld op windowed borderless. Zo kan ik browsen/youtube/plex/netflixen tegelijk terwijl ik toch nog een deel mee kan spectaten. Maar kan me inderdaad voorstellen als je maar 1 scherm gebruikt dat het dan een lange zit is en je wellicht wat anders wilt doen.
De MOBA's doen nog steeds niets anders, de survival zombie games idem. Men jat daar ook alles van elkaar. In de FPS is hetzelfde gebeurt toen dat 20 jaar geleden nog van de populariteit genoot zoals de battle royale nu, de adventure games daarvoor. Tussendoor de platformers nog even. Het gebeurt elke keer wanneer nieuwe populaire game genre's het licht zien.

Geduld is het probleem niet. Doodgaan = new game. Je hoeft de ronde niet af te wachten.

De ronde afwachten was met America's Army nog best populair, maar ook daar gingen de meeste mensen gewoon op zoek naar een nieuwe game als het langer duurde dan een map laden. Het geduld was vroeger groter omdat de computers traag als stront waren. BF5 start 100 keer sneller op dan BF1942 toen dat uit kwam. Maps laden wat 10-15minuten of langer duurde naar een tiental seconden.
In de 25 jaar dat ik computerspellen speel heb ik geen game gehad met zulke lange laadtijden als BF1942, dat was echt insane. Het spel was het waard voor zijn tijd, dat moet gezegd worden, maar die laadtijden waren echt te gek.
De thrill zit hem in de combo's maken. Inderdaad minuten lang rondlopen en zoeken naar targets. Dan de speler verslaan na een spannende battle, welke toch erg intensief voelt, is echt een heerlijk gevoel. Juist door het wachten, bouwt de climax op.
Het moeten wachten is gewoon onderdeel van de gameplay, je gaat dan meer proberen om te zorgen dat je niet dood gaat. Zelf als ik weet dat ik meteen weer kan respawnen gedraag im me veel meer als een wilde omdat er toch amper consequenties aan zitten. Dat maakt een potje CS:GO voor mij dus interessanter/spannender, EN de potjes duren in zo'n situatie ook vaak niet langer dan 5 minuten.
is er iets aan fortnite dat ze niet afgekeken hebben?
bouwen, editen, bounce pads, launchpads, traps, impuls granaten, boogiebom, ijs granaten?
Tldr: alles wat orgineel is in Fortnite, is niet orgineel because reasons.
Het is wel frappant dat ze heel toevallig dit doorvoeren 3 weken nadat apex uit is en het heel goed doet met een respawn systeem in de game :)
Ik ben geen fortnite fan, maar speel wel redelijk veel apex legends. Ik denk dat het goed is voor de innovatie in het genre dat er wat meer spelers komen die populair zijn.
Beter goed gejat dan slecht verzonnen.

Op zich is dat niet erg,. als het hun helpt beter te worden - ideeën jatten van andere games is standaard en gebeurt al sinds pong -> arkanoid etc.

Wat echter jammer is, dat men tegenwoordig meteen class action lawsuits naar elkaar loopt te gooien over die ideeën... Hoe sloop je de industrie.

[Reactie gewijzigd door bbr op 2 maart 2019 11:28]

Ik vind het prima dat er kruisbestuiving is. Je hoort vaak dat men games ervan beschuldigd dat ze van elkaar jatten, maar who cares? Als een game maar goed is. Als jij game X vet vindt wat maakt het dan uit dat game Y wat features overneemt? Als het werkt werkt het. Heeft geen zin het wiel opnieuw uit te vinden.

Dat gezegd hebbende: PUBG mag van mij het ping-systeem, het sliden en de vaulting-mechanics van Apex overnemen. Dat werkt zó lekker! Het schieten is in Apex ook veel meer 'fluid' (weet zo even niet een Nederlands woord daarvoor) maar dat past weer niet echt bij de meer realistische stijl van PUBG.
gestroomlijnd? :)

[Reactie gewijzigd door Sandor_Clegane op 3 maart 2019 10:30]

Laten we ook niet de season pass vergeten, die gewoon gestolen is van Dota 2...
Het zou mij wel leuk lijken als je bijvoorbeeld aan het einde van de match de winaar bent als je de meeste kills heb. En dat je dan een kill point zou kunnen inzetten als respawn.
Dat kan leuk zijn als aparte gamemode, het gaat namelijk niet om kills (uiteraard zijn die vaak wel nodig).
Des te meer Fortnite op deze manier in het nieuws komt en functies toevoegd krijg ik het idee dat ze alleen maar op het succes van een andere proberen te teren. Ze hebben niet echt hun eigen idee of ding waardoor ze ideeën moeten overnemen van anderen. Fortnite wordt straks gewoon een combinatie van meerdere games zonder echt succesvol te blijven omdat ze hun eigen ideeën niet echt hebben.
Hoi. Ik hou van volwassen plezier met geile jongens. Gewoon op zoek naar een perfecte geile jongens. Ga naar de onderstaande link om me te vinden http://tinders.ga/mlynellero
Hallo allemaal. Ik ben een mooie en stoute meid die jouw geliefde en vriend wil zijn! Mijn sexy foto's en contactpersonen hier >> http://badoos.ml/calebanand Meld je aan en vind me.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee