Epic Games organiseert Fortnite-toernooi met 30 miljoen dollar aan prijzengeld

Epic Games gaat van 13 april tot 16 juni een groot Fortnite-toernooi organiseren waarbij het totale prijzengeld uitkomt op 30 miljoen dollar. Het gaat om de Fortnite World Cup, waarbij de finales in juli plaatsvinden.

Epic Games meldt dat de Fortnite World Cup vanaf 13 april begint met tien wekelijkse kwalificatiewedstrijden, waarbij elke week een miljoen dollar wordt verdeeld onder de spelers. Spelers mogen alleen meedoen als ze minimaal dertien jaar oud zijn en hun accounts mogen tijdens het toernooi niet onderhevig zijn aan een door Epic Games opgelegde straf.

Uiteindelijk zal de top 100 van solo-spelers en de top 50 van duo-teams van 26 tot 28 juli in New York meedoen aan de finales. Elk van deelnemers aan deze finales krijgt in ieder geval 50.000 dollar. De hoofdprijs bestaat uit 3 miljoen dollar; die komt toe aan de uiteindelijke solo-kampioen.

Eerder maakte Epic Games al bekend dat het 100 miljoen dollar als e-sportsprijzengeld ter beschikking stelt. Dit is de totale som aan prijzengeld die dit jaar in competitief verband wordt uitgegeven. De Fortnite World Cup heeft een totale prijzenpot van 30 miljoen dollar. Om aan de 100 miljoen dollar te komen, zal Epic Games ook in de rest van het jaar wekelijks toernooien organiseren waarbij steeds prijzengeld van in totaal een miljoen dollar wordt gehanteerd. Bij deze toernooien zullen ten opzichte van de World Cup meer verschillende spelmodi en formats worden gehanteerd.

Door Joris Jansen

Redacteur

22-02-2019 • 18:49

71 Linkedin

Submitter: WolfsRain

Reacties (72)

72
62
38
0
0
12
Wijzig sortering
Ik vind het best vreemd dat kinderen van 13 de mogelijkheid hebben om (minstens) 50.000 dollar te kunnen winnen....
Snap best dat het een leuk bedrag is, maar in mijn optiek horen kinderen te spelen voor de lol, en nog niet bezig zijn met dit soort belachelijke bedragen...
Epic hanteert een leeftijdsgrens van 16 bij zulke toernooien.
In dit artikel staat toch echt 13.
*To be eligible to participate in any Fortnite competition, a player must be at least 13 years old (or such other age, of greater, as may be required in such player’s country of residence). Players between the ages of 13 and 17 (or such other age, if greater, as may be required in such player’s country of residence) must have permission from a parent or legal guardian. Players must be in good standing with respect to any Epic accounts registered by said player, with no undisclosed violations. Players must also be free of or served fully any penalties from previously breaking any official Epic rules. The event is void wherever restricted or prohibited by law. Additional eligibility terms and conditions apply.
Uit de link in de eerste zin
De meeste kansmakers op de grote prijzen zijn voornamelijk 16 tot 30 jarige, sinds de beste spelers in die leeftijdcategorie zitten, er zullen weinig 13 jarige winnaars tussen zitten.
Ik zag laatst een reportage over ondernemers in NL, kinderen van 13 met een eigen bedrijf die 250 euro per uur verdienen. Als ze dan met een gratis toernooitje 50K kunnen winnen ach waarom niet? Toch een leuk bedrag voor later?
Ik zeg ook dat het een leuk bedrag is :P
Maar voor jonge kinderen is dit echt een verkeerde impuls volgens mij.
Een onderneming starten (leerzaam, verantwoordelijk, etc) is toch wel wat anders dan een spelletje spelen (in mijn optiek).
Ik gun het ze van harte hoor, daar niet van. Als ik die leeftijd had zou ik ook graag zo'n bedrag willen winnen. Maar ergens lijkt het me onverantwoord...
Het is gewoon werken. Net zoals ze vroeger 6 dagen in de week op dertien jarige leeftijd in de bloemkool werkte. Nu zal dit wel wat leuker zijn en minder destructief voor je lichaam.
Het zal zeker leuker zijn, maar met dat laatste ben ik het niet helemaal eens. De prikkel om nog minder te bewegen wordt wel steeds groter op deze manier.
damn, ik begin ook zo'n ouwe l*l te worden... :P
Hmm, met geld op de bank heb je in ieder geval niet dat geld gebrek je tegenhoudt om iets te ondernemen. Een mooie fiets kopen is dan een stuk makkelijker, ook als je ouders het financieel niet breed hebben.
Zoals ik al zei snap ik het prima. Maar ergens vind ik het fout om kinderen al in aanraking te laten komen met dit soort bedragen.
Natuurlijk kunnen veel gezinnen dit geld goed gebruiken. Maar ik kan me ook voorstellen dat er een scheve situatie in een gezin kan ontstaan als een kind opeens een soort van kostwinner wordt ;)
"Een spelletje spelen" op dit niveau is ook gewoon vergelijkbaar met sport in veel gevallen.
Dat punt snap ik ook wel. Met gamen kan tegenwoordig goed geld verdiend worden. Ook vereist het discipline om te blijven trainen, leren, observeren etc.
Maar ik heb het hier over 13-jarigen. Ze spelen al zoveel achter hun telefoon, console of pc.
En met zo'n wortel (veel geld dus), motiveer je ze om dat wellicht nóg meer te doen als ze nu al doen.
Ach, vroegâh was een tientje al genoeg om het hele weekend door te halen.
Mensen zoeken altijd een excuus om hun game verslaving goed te praten. "Ik kan er heel rijk mee worden" is gewoon de meest normale tegenwoordig. Ik heb mijn hele jeugd zitten gamen, paar prijsjes mee gewonnen maar geen vetpot. Toch heb ik er geen spijt van.
Ik ben het wel met je eens hoor. Ik vind het ook érg bijzonder hoe graag "de jeugd" wilt streamen en hier hun beroep van hopen te maken. En als zeer oude man vind ik dit maar raar. Eenzelfde gevoel heb ik bij de jongeren die "pro-gamer" prroberen te worden, waarbij toernooien een belangrijke inkomstenbron zijn.

Ik probeer het van twee kanten te zien. Enerzijds is het natuurlijk de droom van ieder 15-jarig kind - de hele dag spelletjes spelen, beetjje jezelf ten toon stellen én er voor betaald krijgen! Beetje passie tonen en een vlotte babbel hebben en je speelt jezelf rijk.

Aan de andere kant... Je zit de godganselijke dag achter een scherm, voor je werk én voor vermaak. Je volgt geen voortgezet onderwijs (Vooral de "pro-gamers"). En óóit wordt je 30 jaar oud en dan begint het verval. Waarschijnlijk liggen de interesses dan ook ergens anders dan GAAAAAAAAAAAAAMES!!!11

En dan? Zonder opleiding en werkervaring de arbeidsmarkt op? En ja, ik ken het tegenargument - deze mannen worden dan eSportcommentators of managers of iets in de branch. Maar hoeveel managers en commentators zijn er nodig?

Maar goed, professionele sportlui zitten met hetzelfde probleem. Het is gewoon zo dat ik daar meer respect voor heb dan mensen die op hun luie stoel spelletjes spelen, maar da's mijn persoonlijk falen.
Dat streamen als je een beetje success hebt is wel een zware baan, je moet constant vooruit werken, en je kanaal actief proberen te houden, als je 1 week vakantie wilt, moet je nog harder werken om je content blijven houden. Als de subs geen activiteit zien stappen ze zo over naar een andere stream. Concurentie is echt killing daar. Volgens mij hebben de meeste kids dit nog niet eens in de gaten.
Maar ik denk ook dat de kijkers ongeduldiger zijn omdat er zo veel opties zijn. Je moet er als streamer uit proberen te springen om blijvende kijkers te hebben. (En dat is niet alleen figuurlijk ;) )
Of je nu een game toernooi hebt of een voetbal toernooi het brengt voor een kind dezelfde spanningen met zich mee. 50.000 dollar is natuurlijk veel geld, maar gescout worden door een goede voetbal club en dan moeten verhuizen zonder je ouders om zijn/haar droom waar te maken, zal denk ik stukken meer effect hebben op het kind dan dit toernooitje.

Ouders zijn financieel verantwoordelijk voor het kind dus in Nederland zou de ouders van het kind, het geld krijgen. Dit zullen het waarschijnlijk besteden aan de studie en andere grote kosten die er zijn voor het kind.
Als ze dus al 30 miljoen gaan weggeven vraag ik me serieus af hoeveel ze hiermee gaan verdienen dan. Waar komt al dat geld vandaan? Valt er zoveel te verdienen aan mensen(lees kinderen) die in-game items kopen en advertenties op streams?
Als je 25miljoen spelers hebt waarvan 2op de 10 een tientje aan Skins uitgeeft heb je al 50 miljoen euro binnen...
Het is publiciteit voor de game + je zorgt ervoor dat de community bij je blijft ;)
Lijkt een beetje van ''uh-oh, Apex doet het behoorlijk, hier, wat zakken geld, lok mensen, koste wat kost''.

Maar, ik hoop gewoon dat beide games het goed doen. Zo vriendelijk ben ik dan ook nog wel.
Lijkt het wel een beetje.

Maar ze hadden al eerder aangeven 100 miljoen beschikbaar te hebben voor toernooien zoals ook in het artikel staat.
3 miljoen voor de winnaar, dat is serieus geld :o. Is misschien wel de grootste prijs ooit voor één winnaar van één e-sports toernooi?
Ik wou hier wat Dota 2 spelers linken maar blijkbaar halen ze "maar" 2,2 miljoen per speler als ze winnen. Dusja 3 miljoen lijkt me meeste ooit.
Krijgen zij die 2.2?
Of gaat die naar 'het team' met iedereen en alles er omheen.
Als je poker als sport beschouwt, dan niet.
Bij geen enkel online poker tournament is er ooit een eerste prijs geweest van meer dan 3 miljoen.
WCOOP 2010: POTTERPOKER dominates, captures Main Event title and $2,278,097.50. The biggest prize in online poker history.
laatst nog 5.1miljoen op de PSPC
Eerste prijs of totale prijzenpot?
5.1miljoen dollar voor de #1
Dat is de prize pool, totale prijzenpot niet de hoofdprjjs. En het gaat om online poker, jouw link laat live poker zien.
Fortnite toernooien zijn ondragelijk om naar te kijken. Je zit te kijken naar 20fps beelden waarbij de spelers constant heen en weer laggen. En dat noemt men esports.
Nee dat was hun store toch de redding?
Fortnite is ondertussen wel iets meer geworden dan alleen maar een BR spel.
Alle andere modi die er zijn, de 50 vs 50 vooral Creative wasr iedereen van alles kan maken. Ik ben ondertussen 51 en vermaak me heel goed met fortnite. Veel kinderen misschien maar degene waarmee ik speel zijn gemiddeld 30.
Als je het niet kan hoef je niet te zeggen dat het een stom spel is. Elk spel heeft skills nodig. Voor iedereen is er wel een spel. Kijk uit naar het nieuwe seizoen. Ik ben nog geen spel tegengekomen waarin zoveel variatie zit
Echter werd er aantal reacties geplaatst betreft of 't genre het nog wel uithoudt?
Ik denk van wel, aangezien ik een shooter ben sinds UT '99, CoD 1&2 en CS 1.6 -> CoD B/O & CS Source -> CoD BO -> CoD BO 2 & CSGO, moet ik toch zeggen dat het bouwen en editten in Fortnite toch wel enige uitdaging vereist. Dit maakt voor mij de game genre uniek en plezierend :)
Anoniem: 159816
22 februari 2019 22:42
Ik heb nooit Fornite gespeeld, maar regelmatig wat streams gekeken en de eerste gedachte die ik heb is dat dit toch geen esports titel is maar puur marketing? Hoe is dit vergelijkbaar met CS of Quake qua skills? Totaal niet toch?
Fortnite is zo 2018 :D :D.

Maar serieus, goed dat ze een tournooi organiseren, maar ik heb niet het idee dat fortnite een blijfertje is zoals league of legends of CS:GO.
Je zegt het misschien als grap, maar volgens mij heeft Apex ze flink wat spelers gekost. Het zou mij ook niet verbazen als dit op stapel stond voor het geval dat de aandacht zou afnemen.
Ik vraag me ook af of het genre wel echt lang houdbaar is. De playerbase bestaat uit zeer rage gevoelige jonge spelers die anderhalf jaar geleden nog massaal rondliepen met de inmiddels van het schoolplein verdwenen fidget spinner. Wanneer alle kinderen weer inspringen op de volgende rage gaan veel battle royale games snel doodbloeden.
Ik denk dat het aantal spelers in Apex Legends (binnen een zeer korte tijd, mind you) wel een bewijs is dat BR zeker wel een genre waar nog heel veel animo voor is, en daarbij ook uit dat er veel vraag is naar een alternatief voor de bekende games zoals Fortnite of PUBG.

25 miljoen spelers waarvan "well over" 2 miljoen gelijktijdige spelers binnen één week (bron)

"Wanneer alle kinderen weer inspringen op de volgende rage gaan veel battle royale games snel doodbloeden."

Dit vindt ik maar een vaag statement tbh. Fortnite was #1 op twitch en had zeer veel spelers alvorens de launch van BR Apex Legends (nog steeds veel spelers natuurlijk) Zelfs na de release staat fortnite consistent onder Apex en PUBG is vaak ook nog in de top 10 te vinden.

[Reactie gewijzigd door Jofairden op 22 februari 2019 20:13]

"Dit vindt ik maar een vaag statement tbh"

Ik niet. FortNite is natuurlijk een gigantische hype geweest. Het had met afstand veel meer spelers dan andere games, dus het is wel logisch dat het nog wel een tijdje aan de top blijft ja. Uiteindelijk gaan veel mensen toch zat raken van zo'n hype, vandaar ook het grote spelersaantal van het eerste serieuze alternatief, Apex.

Denk ook niet dat die games helemaal dood gaan bloeden, maar de playerbase zal wel aanmerkelijk kleiner worden.

[Reactie gewijzigd door Eclipse0527 op 23 februari 2019 13:09]

Waren wij niet ook allemaal kinderen toen we aan cs of league begonnen? Tuurlijk zullen deze abnormaal hoge speler cijfers afnemen. Maar ik ga ervan uit dat het voor de komende jaren een hoge, gezonde, playerbasis zal behouden.
Haha, even een chuckle om het nederlandse woord rage en het engelse woord voor angry online gaming rage. Allebei erg aanwezig onder de 12-jarige playerbase :+
Heb t paar keer gespeeld, je schiet iemand in zijn been, en die veranderd in een flatgebouw.... i’m out
Dit begrijp ik dan niet, nooit gespeeld....ergens een YouTube clip die deze grap verduidelijkt? Erg nieuwsgierig 😁
Er is een voorwerp in Fortnite genaamd “port-a-fort” en dit is voorwerp die je op die grond gooit. Waar @himlims_ waarschijnlijk over praat heeft te maken met het feit dat als je zo een voorwerp bezit en een speler op je schiet je dan een gigantisch kasteel/fort voor je hebt indien je het voorwerp gebruikt. En dit duurt dan ook 1 seconde (het item activeren en ook het effect ervan).
https://youtu.be/izbk9eWKCcI dit. Als je in een ranked lobby op iemand schiet is de kans 99% dat het een of andere zwetende gamer is die een flatgebouw opzet om de "high-ground" te krijgen.

[Reactie gewijzigd door El Wobbello op 23 februari 2019 09:46]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee