Eerste Battle Pass van Apex Legends kost 9,49 euro en bevat nieuwe Legend Octane

De eerste details over de Season 01 Battle Pass van de populaire battle royale-game Apex Legends zijn uitgekomen. Op een inmiddels offline gehaalde Origin-pagina stond dat de Battle Pass omgerekend 9,49 euro gaat kosten en een nieuwe Legend bevat, genaamd Octane.

Meerdere gebruikers zagen een aangepaste productpagina voor de game op de Origin-website, maar die pagina is weer offline gehaald. De nieuwe Legend heet Octane en doet sterk denken aan een personage uit een Mad Max-film. Het personage was al eerder uitgelekt, maar het feit dat de afbeelding nu gebruikers bereikt vanaf de servers van EA zelf, is bevestiging dat het lek van toen echt was. Verder valt te lezen dat er nieuwe wapens en loot komen, maar daarover is nog niets verder bekend.

Op een hoogstwaarschijnlijk legitieme roadmap van Apex Legends stond al vermeld dat het eerste seizoen aan content voor de game in maart van start zou gaan, maar wanneer in maart, is niet bekend. Het feit dat de bijgewerkte productpagina per ongeluk deels online ging, kan betekenen dat het niet lang meer duurt.

De Season 01 Battle Pass kost 950 Apex Coins. Die kunnen gebruikers alleen kopen met echt geld. Voor 9,99 euro krijg je 1000 Apex Coins. Die overgebleven 50 Apex Coins zijn overigens te weinig om iets anders van te kopen. Wie meer Apex Coins tegelijk koopt, krijgt korting. Als je meteen 99,99 euro aan Apex Coins koopt, kost de Battle Pass je bijvoorbeeld omgerekend 8,26 euro.

Een seizoensysteem is ook bekend van Fortnite: Battle Royale en Rainbow Six Siege. Per seizoen, dat kan verschillen in lengte, brengen de makers nieuwe content uit, waarvoor gebruikers moeten betalen. Soms moeten ze daarna die content ook nog vrijspelen. De base game is in het geval van Fortnite: BR en Apex Legends gratis, maar voor R6 Siege moet voor het spel zelf ook betaald worden. Deze vorm wordt games as a service genoemd.

Tweakers heeft van Apex Legends ook een review geschreven.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

12-03-2019 • 19:13

118 Linkedin

Reacties (118)

118
106
39
3
0
43
Wijzig sortering
Als je meteen 99,99 euro aan Apex Coins koopt, kost de Battle Pass je bijvoorbeeld omgerekend 8,26 euro.
Als je voor 100 euro aan Apex Coins koopt kost de BP nog maar 8,26 8)7

[Reactie gewijzigd door Da_mage15 op 12 maart 2019 19:24]

Als je Origin Access koopt voor 4 euro per maand dan kost het je 4 euro :+. Je krijgt namelijk 1000 apex coins erbij.
Dan hoop ik voor ze dat ze die bug/hack eruit halen dat je de gratis 1000 coins krijgt, anders wordt het wel heel goedkoop ;)
Bug/hack? Het staat als promo op de Origin site...
Nee je kunt net als met die Amazon prime, de bonus via de console “hacken” dat je origin acces hebt en dan krijg je 1000 coins gratis. Ik ga niet verder erop in aangezien het nogal grijs is. Maar ik denk dat ze dat eerst willen patchen voordat ze de season pass gaan invoeren.....

Thnx for the -1
Ik moet toegeven, ik was eerst een beetje sceptisch. Maar net precies gedaan wat je zei, even daarop geGoogled en de YouTube video gekeken.

Zonder daadwerkelijk Origin Acces te activeren toch de skin en 1000 coins gekregen, waarvoor dank.

//zie dat ik op de verkeerde reageerde, nouja, beide bedankt.

[Reactie gewijzigd door 007Nightfire op 13 maart 2019 01:03]

Ik zou er wel echt mee oppassen, voordat je het weet heb je een ban aan je broek en is je hele Origin account geblocked. Dan kun je al je games gedag zwaaien...
Volgens mij was dit al gepatched?
Heb het net getest en kreeg 1000 apex coins en een gun skin. Google: Apex Free 1000 coins
Ik zou er nog snel gebruik van maken voordat t patched is.
Ik zie het filmpje, maar heb toch mijn twijfels bij de houdbaarheid en legaliteit ervan..
Ze kunnen van alles terugdraaien, maar ook blokkeren. Inclusief je account. :|

Het is een bug, da's niet netjes nee. Maar als je elke bug gaat 'misbruiken' is dat niet verboden volgens hun kleine regeltjes?

De laatste ban-ronde heeft ongetwijfeld ook mensen gebanned welke glitches en bugs misbruikte.

[Reactie gewijzigd door Macchillie op 13 maart 2019 07:32]

Gelukt werkt goed. Kan ik er straks mooi een battle pass van kopen xd
Dit is uiteindelijk de game gewoon laten denken dat je Origin Access je kan het dus niet tweemaal doen voor zeg 2000 coins

+debug_force_EAAccess 1 in de launch options
Dat is precies waarom de BP nog niet uit kwam.
Basic is 3,99 en bovenstaande werkt. Ik heb het zojuist getest.
@Montaner dank voor de tip! :)

[Reactie gewijzigd door Pelox op 13 maart 2019 10:15]

Ja wat is daar vreemd aan? Bulk koop is altijd goedkoper. Of je nu een bulk apex coins koops of een bulk rijst.

Alleen zit je wel met een bulk apex coins.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 12 maart 2019 22:03]

Denk dat hij dat ook bedoeld. Als je 100% meer uitgeeft krijg je 10% korting. Gewoon een erg slecht deal.
10% korting is een normale bulk korting als het om coins kopen gaat.
De implicatie is dat 100 euro goedkoper is dan 10 euro :p
Als je Origin Access hebt voor 4 euro p/m krijg je ook 10% korting op aanschaf van Apex Coins. Betere optie dan die 100 aan Apex Coins gok ik zo. :+
Zo lang het geen pay - to - win wordt vind ik alles best ^^
Zo lang het geen pay - to - win wordt vind ik alles best ^^
Dat ligt er aan wat je exact onder pay-to-win verstaat... Betalen voor eerdere toegang tot nieuwe characters zou je wel eens een voordeel in de 'arms race' kunnen geven, want een perfect gebalanceerde game bestaat niet. Als dit op dezelfde voet verder gaat zoals de twee andere gelockde characters die nu al in de game zitten, dan kan je die ook 'vrij spelen' door in-game verdiende currency. Een beetje hetzelfde model als 'League of Legends' of 'Heroes of the Storm'. Persoonlijk vind ik daar weinig mis mee, maar er zijn zat mensen die de lijn anders trekken.
Zo lang het geen throttled game wordt zoals War Thunder of Battlefront, waarbij de grind om iets zonder geld te unlocken express bijna onmogelijk wordt gemaakt. Bij War Thunder door obscene hoeveelheden research points en currency die gegrind moeten worden en bij Battlefront in het begin door de hoeveelheid xp/currency te limiteren per tijdseenheid.
Komt regelrecht uit borderlands.
Dat weet ik niet precies, maar de pose de kleding en de stijl van de afbeelding doen bijna denken dat het een screenshot is van BL2
Anoniem: 455473
12 maart 2019 19:38
Zou er ook een functie zijn dat je alleen met mensen die ook een battle pass hebben zou kunnen spelen?

Dat zou het grote cheater probleem kunnen oplossen op pc. Ondertussen speel ik liever op de ps4 dan op pc...
Zo iets heeft CS:GO ook alleen dan met Prime. Maar zelfs in Prime kom je hackers tegen.
Als ik zo eens even kijk betaal je voor een cheat 20 - 50 euro per maand. Dus mensen die dat kunnen betalen zullen zich waarschijnlijk niet zo druk maken om 10 euro.
Nog geen verdachte hackers gespot in de game. Zullen er vast wel zijn, maar denk dat jij het groter maakt dan dat het is.
Nog geen verdachte hackers gespot in de game. Zullen er vast wel zijn, maar denk dat jij het groter maakt dan dat het is.
laatst kwam nog in het nieuws dat er zo'n 355k cheaters een ban hadden gekregen. Op 55 miljoen spelerrs valt dat misschien mee, maar weinig is het niet.
En ze kunnen binnen een minuut een nieuwe account maken en weer lekker cheaten aangezien er geen hardware ban is.
Season pass n00b hier. Is dit bedrag eenmalig of terugkerend gezien de naam. En hoelang is zo’n seizoen.
Eenmalig voor dit seizoen, zien het meer als DLC 1.
Voor season/DLC 2 mag je weer de portemonnee trekken etc. etc.
Maar je behoudt wel wat je hebt gekregen uit het seizoen dat je gekocht hebt in de daaropvolgende seizoenen.
Battle/Season pass is eigenlijk net als de dlc pass die voorheen in cod zat om nieuwe maps te krijgen zonder de dlc los te kopen.

Al gaat het dan nu vooral om ingame dingen als skins, emoticons etc

In een seizoen kun je xp halen door te spelen, zo level je jezelf en zo krijg je bij bepaalde levels een reward. Het halen van een battle pass haal je dus alleen als je de game ook echt blijft spelen anders betaal je voor iets zonder iets te unlocken.
Gratis for origin premier?
Ik hoop dat je net als in Fortnite genoeg credits verdient gedurende de battle pass om de volgende pass van te halen. Het kopen van skins ben ik niet zo van, en de uitdagingen in een battle pass zijn een leuke aanvulling. :)
“De Season 01 Battle Pass kost 950 Apex Coins. Die kunnen gebruikers alleen kopen met echt geld.”
Dutchgio doelt hier op het verdienen van Apex Coins door middel van unlocks in de season pass.

Bij fortnite kost een seasonpass Vbucks die ook alleen met echt geld te kopen zijn. Echter zijn deze dus ook te verdienen in de battlepass (en betaalde PVE gedeelte)
"Alleen" in het artikel slaat op t feit dat apex coins momenteel alleen met echt geld te koop is. Echter is niet de gehele inhoud van deze battle pass bekend. Dit betekent dat in deze pass nog steeds coins te verdienen zouden kunnen zijn.
Fortnite heb ik de singleplayer gekocht en daarin kun je vbucks verdienen bij bepaalde daily quests.

Deed ik ook altijd om nog even een extra skin of emoticon te halen xd

Enja vond de singleplayer ook wel tof
Sorry maar ligt het aan mij of mag de ontwikkeling van deze game een stukje sneller?

Als ik die roadmap bekijk dan krijgen we in seizoen 2 een nieuwe legend en nog wat extraatjes en tijdens seizoen 3/4 nieuwe wapens/loot.


Aangezien het spel zoveel spelers heeft nu kan er toch wel wat worden geinvesteerd in het dev team? Er mag toch wel wat vaker een nieuwe legend komen en eventuele nieuwe maps etc.

Die roadmap is natuurlijk al gemaakt voordat Apex zoveel spelers heeft dus hgopelijk gaat het tempo toch nu wat omhoog. Of ligt dit soms aan mij?

En over die battle pas, tja je kunt er weer tegen zijn, maar de game is gratis en ik vind dit dan nog een redelijke manier om geld te vangen. Wat mij betreft dus geen slecht idee. Als de game geld had ggekocht was het natuurlijk een ander verhaal.
je ziet het verkeerd, dat is de uitleg van de icoontjes en die staan bij elk seizoen ;) dus elk seizoen die nieuwe wapens, hero's en extra's ;)
Sorry maar ligt het aan mij of mag de ontwikkeling van deze game een stukje sneller?
Dat is heel gevaarlijk, doe het te snel en de meer casual spelers haken af omdat het te snel veranderd, doe het te langzaam en de fanatiekelingen haken af. Respawn zal daar zelf de juiste balans in moeten vinden en ik vermoed dat die ergens tussenin valt. Het zal een balans zijn om het meest geld binnen te halen.
Niet elk bedrijf doet wat Epic met Fortnite deed en nogsteeds doet... Dat is voor velen een nieuwe standaard die nooit nageleefd gaat worden ;p

Maar ik denk ook wel dat Respawn deze gans met gouden eieren graag in leven wil houden! Ik zou me niet te druk maken. Geef het een paar maandjes. De tijd die de gemiddelde game nodig heeft om bij patch nr 2 te komen ;p
Ik ben fan van Apex Legends en ik ben het wel met je eens, eigenlijk. Ze moeten concurreren met Epic, ook in support voor de game. De shop is tot nu toe niet goed. Je kan nauwelijks de skins kopen die je wilt (en ze zijn m.i. te duur.). Wat gaat de battle pass brengen naast een nieuwe hero? Ik heb al genoeg gratis punten opgespaard om 2 nieuwe heroes te kopen (naast Mirage en Caustic). Zul je zien dat ze de prijs omhoog gooien.

Ook dat je gewoon met command lines de coins kan krijgen. Echt belachelijk. Ik heb dat al gedaan voor de Twitch packs en nu kan het ook met EA access.
And so it begins...

Nog best wel wat mensen waren punten aan het sparen om het nieuwe karakter gratis te unlocken maar dat kan dus niet. Vind de seizoenen ook best ambitieus als je ziet dat de game nog steeds niet stabiel loopt bij alle fans.

Persoonlijke noot is dat dit de eerste game is waarbij ik me hopeloos n00b voel. Game toch al wat jaartjes en ook PUBG met veel plezier gespeeld, maar ik word flink geowned in Apex.
Geen enkele game loopt stabiel bij iedereen :P
Klopt, maar deze game crashed wel heel random zonder foutmelding. Een fatsoenlijke reconnect functie zou fijn zijn.
Ik crashte constant zonder foutmelding, 5 tot 6 keer per uur. Ben er achter gekomen dat als je de game via Origin launched en dus niet via een shortcut dat dit bijna niet meer voor komt. Probeer dat eens
Voor mij heeft het geholpen om alle C++ Redistributables die op mijn pc stonden, te de-installeren. Vervolgens in Origin een repair op Apex Legends gedaan en sindsdien niet één crash meer gehad in meerdere uren speeltijd, terwijl het daarvoor erg vaak raak was.
Ik heb gemerkt dat chrome sluiten de problemen voor mij oplost
Nul keer gecrasht op PS4 :p
Ik bakte niets van PUBG.
Apex gaat veel beter.

Vooral achtergrond in wolfet/cod2,4
Weet je zeker dat de hero niet gratis unlocked kan worden?
Nog best wel wat mensen waren punten aan het sparen om het nieuwe karakter gratis te unlocken maar dat kan dus niet.
Heb jij hier een bron van?
Oh gelukkig. Ik verwacht dat de karakter wil gewoon te koop is via de gratis punten anders zou het zeker het vertrouwen in het spel schaden.
ah! oh zo, ik dacht in dit nieuwsbericht te lezen dat het karakter alleen maar unlocked bij aanschaf van de pass
Ja, het is weer een vlot geschreven artikel. Ik haal eruit dat de (seizoens?)update een battle pass, guns/loot, en een karakter brengt.
Waarom? Rest van het spel is gratis, kan me niet voorstellen dat het vertrouwen geschaad wordt omdat er een paar euro uitgegeven moet worden voor een character en andere extra's. Plus er vanuit gaan bij EA dat het via de gratis punten ook kan is risky }>
Klopt bij EA zou dat nooit mogelijk zijn. Maar gelukkig wordt dit spel niet ontwikkeld door EA en alleen maar gepubliceerd. Maar als dit karakter niet gratis te unlocken is, lijkt mij dat toch wel pay2win.

Laten we gewoon hopen
And so it begins...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee