ProRail en de TU Delft zijn overeengekomen dat het hyperloopteam van de universiteit een ongebruikte spoortunnel in Delft mag gebruiken voor tests. Het Delft Hyperloop-team behaalde in de zomer de tweede plaats in een competitie van ruimtevaartbedrijf SpaceX.
ProRail meldt dat twee van de in totaal vier tunnelbuizen onder het station van Delft de komende jaren niet worden gebruikt. Daarom mag het Delftse team een van deze buizen gebruiken voor tests. Daarbij gaat het om het noordelijke gedeelte van die buis. Er is wel een beperking, die volgens ProRail te maken heeft met veiligheidsoverwegingen. Zo mag Delft Hyperloop geen gaten boren in de wanden van de tunnel, waardoor het team hiervoor een oplossing zal moeten bedenken.
ProRail en de universiteit beklonken eind september een samenwerking, waarbij het spoorbedrijf minimaal 2,5 miljoen euro investeert in 'railbouwkundig onderzoek' aan de TU Delft. Onderdeel van de overeenkomst was ook dat ProRail onder meer testfaciliteiten zou leveren aan de universiteit.
Delft Hyperloop presenteerde in juni zijn Atlas-launcher met bijbehorende pod. Dat gebeurde in aanloop naar de SpaceX-competitie, waarbij het team de tweede plaats wist te behalen. Het was de bedoeling om een snelheid van 450km/u te behalen, maar door een ontwerpfout in de motor ging de pod niet harder dan 142km/u.
Hardt Hyperloop, een bedrijf dat ontstond nadat Delft Hyperloop begin 2017 het eerste deel van de SpaceX-competitie won, presenteerde onlangs een studie waarin het claimde dat een hyperloopverbinding tussen Amsterdam en Frankfurt haalbaar is. De afstand van 450km zou in vijftig minuten af te leggen zijn.