Microsoft kondigt Windows 10 Fall Creators Update aan

Microsoft heeft op zijn Build-ontwikkelaarsconferentie de Fall Creators Update aangekondigd. De update brengt onder meer een nieuwe visuele weergave naar het besturingssysteem die Microsoft Fluent Design System noemt. Daarnaast komen de functies Timeline en OneDrive Files On-Demand.

Het Microsoft Fluent Design System, voorheen bekend als Project Neon, draait volgens Microsoft om vijf elementen: licht, diepte, beweging, materiaal en schaal. Microsoft gaat meer lichteffecten, zoals voor de muiswijzer, en diepteweergave, zoals het met diepte achter elkaar plaatsen van vensters, gebruiken bij Windows 10. Daarnaast krijgt Windows meer bewegende onderdelen, zoals bij het verschijnen van vensters, en wil Microsoft een visuele indruk geven van de natuurkundige eigenschappen van materialen en een indruk van schaal met bijvoorbeeld 3d-, vr- en ar-weergaven. Ook app-ontwikkelaars kunnen inhaken op de ontwerpstijl van het Fluent Design System, waar Microsoft op een later moment meer over bekend zal maken.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Microsoft voorziet Windows vanaf de Fall Creators Update van de app Windows Story Remix. Deze software stelt gebruikers in staat foto en video te delen en te bewerken en te publiceren als 'verhalen'. Microsoft toonde hoe een gebruiker niet alleen eigen foto's en video's kan gebruiken, maar ook anderen kan uitnodigen om spontaan beelden van iPhones en Android-smartphones toe te voegen aan een gezamenlijk project, zoals ouders die naar een wedstrijd van hun kinderen kijken.

Windows Story Remix maakt het mogelijk aantekeningen op de beelden te maken en deze te koppelen aan bewegende objecten, zoals een speler van de wedstrijd. Ook kan kunstmatige intelligentie automatisch beelden selecteren voor het verhaal van de gebruiker. Dit stelt de app onder andere in staat videomateriaal te selecteren waarin een bepaalde persoon centraal staat. Kiest de gebruiker een andere persoon, dan past de ai de selectie van beelden daar op aan, waarbij ook de muziek automatisch aangepast kan worden.

De app werkt samen met Remix 3D voor een mixed reality-weergave. Remix 3D is de community voor het delen van 3d-ontwerpen van Paint 3D in Windows 10. Objecten in Windows Story-projecten zijn hierdoor te vervangen door 3d-ontwerpen, zoals een voetbal door een vuurbal, en ook kunnen 3d-ontwerpen, zoals explosies, toegevoegd worden.

Microsoft voegt verder Timeline toe aan Windows 10. Dit is zoals de naam al aangeeft een visueel weergegeven tijdlijn met daarop de bezigheden van de gebruiker. Gebruikers kunnen zoeken in hun tijdlijn en verder gaan met projecten waar ze gebleven waren. De Timeline kan dankzij Windows Graph opgeslagen worden in de cloud, zodat gebruikers ook op andere apparaten verder kunnen met hun bezigheden. Cortana kan daarbij slim suggesties geven projecten te openen op het ene apparaat, op basis van het stoppen op het andere. Microsoft noemt dit "Pick up where you left off". Windows gaat gebruikers helpen om te zorgen dat hun smartphone overweg kan met Timeline.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Verder komt OneDrive Files On-Demand naar Windows 10 Creators Update. De opslagdienst krijgt uitgebreide synchronisatiemogelijkheden, opnieuw dankzij Microsoft Graph. Bestanden verschijnen op de desktop en de verkenner, zonder dat ze daadwerkelijk op het opslagmedium van apparaten hoeven staan: de gebruiker kan dit zelf bepalen. Dit stelt gebruikers in staat eenvoudig bestanden over meerdere apparaten te delen zonder dat dit opslagruimte kost.

Ook de clipboard krijgt een update met synchronisatiemogelijkheden over meerder apparaten. Gebruikers kunnen items kopiëren op bijvoorbeeld een Windows-pc en deze plakken op een iPhone of Android-toestel. Deze functie werkt onder andere in combinatie met SwiftKey, de toetsenbord-app die Microsoft vorig jaar overnam.

Microsoft maakte woensdag, op de eerste dag van de Build-conferentie, bekend dat er inmiddels 500 miljoen systemen Windows 10 draaien. Aanvankelijk was het doel van het bedrijf om tegen 2018 1 miljard Windows 10-systemen te hebben, maar deze doelstelling werd losgelaten. De Fall Creators Update verschijnt in september.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

11-05-2017 • 18:56

228 Linkedin

Lees meer

Reacties (228)

228
200
139
8
0
32
Wijzig sortering
Het nieuwe design ziet er echt geweldig uit. Ik heb wat screenshots gemaakt uit de video:

Nieuwe Windows Explorer: http://i.imgur.com/UBt3sV0.png
Nieuwe Mail app: http://imgur.com/FcnIsgY
Onder andere agenda en rekenmachine: http://imgur.com/3E2CtE9

[Reactie gewijzigd door Stefan22 op 11 mei 2017 19:45]

Het vervelende (voor mij) van Windows 10 is dat allerlei detail settings en informatie ver(der) weg is gestopt dan voorheen. Vaak is het er allemaal nog wel (na de creators update is het oude control panel weg, is nog wel te starten met control.exe). Maar de nieuwe stijl beheerstools zijn niet bepaald duidelijker. Zo'n nieuwe stijl explorer ziet er wel mooi uit, maar het concept disk, directory, file, zakt voor de gebruikers zover weg (door de presentatie), dat ze de basisconcepten vergeten. En daardoor extra hulpmiddelen nodig hebben om een bestand (foto of zo) te vinden.

Net zoals mooie auto's: het uiterlijk heeft (soms) gevolgen voor de functionaliteit. En dat is voor een dagelijkse gebruiker soms best irritant (en het kost extra tijd). Voor de rest: met Windows 10 is prima te leven :-)
Het ziet er mooi uit maar om nou te zeggen dat je hiermee efficienter kan gaan werken, dat denk ik niet. Zodra je power user bent moet je altijd graven, dat is voor mij toch nog steeds ook merkbaar hinderlijk terwijl ik niet eens van die hele aparte dingen moet doen, en ik heb ook een lijst met shortcuts naar de oude weergaven van bijv configuratiescherm. Vwb de Explorer is het eerste gemis dat mij opvalt het gebrek aan de boomstructuur. Dat is al totaal niet functioneel, behalve als je alleen met je bibliotheken werkt in Windows en volgens mij is er geen hond die dat echt (bewust) doet.. Het mag allemaal wel iets minder Jip en Janneke wat mij betreft. Intuitief is dit in elk geval niet, je wordt gewoon voor de gek gehouden omdat alles verborgen is, om zo de illusie te hebben dat je logisch bezig bent.

Het is er gelukkig allemaal nog wel, en ik moet ook zeggen dat Windows best wat sexier mag worden anno 2017, maar ik had graag gezien dat de gebruiker ook echt de opties houdt om de oude weergaven te behouden, keuzevrijheid is goed voor een OS dat zo'n diverse groep gebruikers kent. Het is bizar dat die opties zo weggestopt worden, geef de power user een eigen dropdown menu in elk window, waar ie z'n ei kwijt kan en je bent van al het gezeik af.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 12 mei 2017 15:47]

information density lijkt bijna nog lager dan bij metro
Kwestie van smaak of je daarvan houdt of niet. Persoonlijk houd ik er wel van als de information density wat lager is, dat maakt het doorgaans wat overzichtelijker waardoor je sneller vindt wat je zoekt. Wel meer scrollen vaak, maar ja, compromis he..
als ik nou met ctrl+scrollwheel uit zou kunnen zoomen en de interface wat dichter op elkaar hebben, dan zou ik het geen probleem vinden
Je kan altijd nog scaling aanpassen
Kan die dan ook lager dan 100% in win10? op win7 heb ik alleen 100% 150% en 200%
Hmm. Helemaal gelijk. Lijkt erop dat dat niet kan. Wel zou je eventueel de resolutie hoger kunnen instellen dan die daadwerkelijk is. Maar dat gaat misschien een beetje ver
Resolutie hoger instellen maakt het juist kleiner, wat je wilt is resolutie verlaging!
Hmm, persoonlijk vindt ik dat een contradictie. Hoe kan je nou sneller relevante zaken vinden als de informatie densiteit kleiner is?
Je ziet minder informatie op hetzelfde oppervlak, dus je moet meer en dus langer scrollen voordat je de informatie ziet die nodig is.
Zoals ik zeg, als er minder staat zie je sneller wat je hebben moet. Is de information density hoger, dan moet je meer verschillende types informatie scannen en beoordelen, terwijl als de information density wat lager is je al snel ziet welke kolom je moet hebben, alleen moet je soms nog ff scrollen.

Maar ik zei al, het is ook een kwestie van smaak. Voor iemand anders is een hogere information density wat prettiger. Persoonlijk hou ik wel van wat minimalisme.
Ligt eraan. als het systeem slimmer wordt waardoor het weet wat je zoekt dan komen relevante zaken sneller naar boven.
Woehoe! Maar niet heus. ;)

Eerst douwen ze je een lelijke platte interface door je strot en na een paar jaar gaan ze ineens weer "fancy" lopen doen. "Kijk eens wat we nou voor iets moois gemaakt hebben"

Snap je de psychologie erachter?

Van mij mogen ze lekker ophouden met die dumbed-down tablet interface. Teveel ruimte overal tussen en veel teveel wit.
Ik ben bang dat het ten koste gaat van de functionaliteit. Dat zie je nu ook, UWP apps hebben lang niet zoveel features als Win32 apps. Ik gebruik over het algemeen alleen maar Win32 apps (Firefox, WMP, Office) dus ik zal niet heel veel terug zien van dat nieuwe design. Maar ben benieuwd hoe het gaat met de features van de nieuwe Explorer.
Het gaat ook ten koste van de functionaliteit. Althans ... de functionaliteit die "wij" graag zien.

MS legt de nadruk veel teveel op "productivity". De bedoeling is dat straks alles een grote eenheidsworst is. Geen eigen inbreng meer. Slechts beperkt je eigen content binnen hun vastgelegde kadertje
Hartstikke mooi die nieuwe Explorer, maar

WAAR ZIJN DE TABS???

*LCP wacht hier al jaren op samen met miljoenen andere Windows gebruikers
Probeer QTTabBar, een uitbreiding voor Explorer. Erg fijn :)
meh....
ik gebruik geen IE of Edge, ik blijf toch wel bij Chrome en Firefox...
Wie heeft het over browsers...? :/
Ik neem aan dat die explorer optioneel is. Lijkt me heel fijn met touch, maar een drama met muis. Dit omdat de informatie dichtheid enkele factoren lager is en er dus minder op het scherm past. Dat staat me bijvoorbeeld ook tegen met de menu's van Edge vs Internet Explorer. Bij Edge moet ik bijvoorbeeld scrollen door mijn favorieten, alwaar ze bij IE gewoon op het scherm passen. Voor touch is die extra witte ruimte handig zodat mijn vinger niet de verkeerde URL aanklikt, maar met de muis overbodig.
Het is een UWP App, ik denk dat ze het maken zodat Windows S volledig alles UWP draait. Het normaal explorer zal nog blijven voor alle andere editities.

[Reactie gewijzigd door jerkitout op 11 mei 2017 23:18]

Dat betwijfel ik.. Microsoft wilt uiteindelijk toch naar één design toe?
Omg wat een walgelijke explorer!

Her configuratiescherm was al drama en nu deze fletse platte troep... Net als Edge die ik dus pertinent weiger te gebruiken. En calc btw, maar die gebruik ik heel sporadisch.

Ik denk dat er heeeeel wat 3rd party explorer-replacements komen.

Ik heb in mijn professionele carriere nog nooit zoveel commentaar van klanten gekregen hoe walgelijk de nieuwe Outlook geworden is. Geen randen zichtbaar, onduidelijk welke emails nieuw zijn én voornamelijk te wit/fel. En deze explorer is precies dat waar mensen over klagen |:(

Ach, is er tenminste wat te verbeteren...

Die laatste screenshot zag er daarintegen wel weer nice uit!
Inderdaad ik vind het ook alleen maar erger worden, nieuwe configuratie scherm al erg en nu deze vernieuwde Windows verkenner Gatverdamme.

Ik ga na Windows 10 ltsb of Total commander terug doen, of gewoon sowieso die windowsbak eruit thuis.
Toch nog wel redelijke verschillen te zien op de screenshots, er moeten denk ik nog keuzes gemaakt worden op bepaalde gebieden.

Daniel Rubino en Zac Bowden van Windows Central hebben ook nog andere foto's van een presentatie over Fluent Design op hun profiel staan, die er nog weer anders uit zien. Maar wel interessant om te zien welke kant het mogelijk op gaat.
Wat een vooruitgang :P

Windows Vista en 7 zagen er volgens mij prima uit. Niet schokkend anders dan de Windows-versies van de 10 jaar daarvoor, maar wel nieuwer.. Toen werd het platgeslagen in Windows 8; zo plat dat overlappende vensters een onbruikbare brij werden. In Windows 10 kwam een beetje kleur en schaduw terug; en nu gaat het eruit zien op een manier die onder Linux al ongeveer... like... 10 jaar... beschikbaar is.

Met dat verschil dat Windows steeds meer mogelijkheden tot aanpassen van de GUI aan het weghalen is, en onder Linux de meeste GUI's steeds meer mogelijkheden daartoe krijgen.

[Reactie gewijzigd door Katsunami op 12 mei 2017 01:06]

Met de creators update hebben ze de thema mogelijkheden terug gebracht. :)
Ik mag hopen dat de oude Explorer nog blijft bestaan (ook in de toekomst), in ieder geval bij de Pro/Enterprise versies...
Mijn haren als web developer gaan recht overeind staan bij zo'n uitspraak. Mag ik weten waarom je persen internet Explorer wil blijven gebruiken, en geen moderne up to date browser?
Haha, ik bedoelde natuurlijk file explorer ;)
Haha ik zat te slapen :z

Godzijdank... :P
Het ziet er inderdaad goed uit, maar het zal wel even wennen zijn.
Die laatste laat mooi de diepte / licht effecten zien waar het artikel over praat.
Inderdaad een zeer mooie update. Ze zijn goed bezig daar!
Mooie effecten en ja het zal even wennen worden maar ik ben enthousiast.
Moet de persconferentie maar eens terugkijken morgen :)
1à is al de beste versie tot nu toe en het wordt enkel maar beter. Apple kan hier bijna iets van leren.
Verwacht niet zulke extreme wijzigingen eigenlijk, zit ook weinig consistentie in de screenshots, ze zullen wel een keuze moeten maken...
Oeh dat ziet er wel aantrekkelijk uit, allemaal flat, licht en meer aandacht voor negatieve ruimte en typografie. Mijn inziens netter en rustiger dan Metro.

Maar dat is uiterlijk en balans tussen uiterlijk en geavanceerde mogelijkheden in UX design is vreselijk moeilijk. Metro ben ik nogsteeds niet dol op, de ribbon hebben ze wel erg goed gedaan. We gaan het allemaal zien! Leuk :)
De nieuwe rekenmachine "transparent sand" design is al uit op de Creators Update(sinds een aantal dagen). Het is echt Windows 7 Aero maar dan met zand ipv glas.

http://image.prntscr.com/...e4cd59b984e4c88069022.png

[Reactie gewijzigd door MrFax op 11 mei 2017 23:55]

Ik hoop dat bij deze de app Clover nog blijft werken die tabbladen maakt bij Explorer. Lijkt me ook tof om te zien als Windows dit zelf eens zou doen, ik erger me altijd dood als ik bij iemand anders op z'n pc zit en geen tabbladen heeft.
Mij doet dit eigenlijk eerder vermoeden dat ze hun mobiele OS enorm willen puchen met een mooie aantrekkelijke layout, mijn buikgevoel zegt me dat ze na deze update ook met nieuwe hardware gaan komen, mobiele hardware.
Smaken verschillen. Ik vind het vreselijk.

EDIT: Ik herinner me net dat we die 'vieze' schaduw - daar waar het zwart overgaat in wit - ook in de nieuwe Outlook hadden. Maar dat komt er uiteindelijk niet. Kijk, dan vind ik het wel erg mooi worden.

http://imgur.com/UBt3sV0

[Reactie gewijzigd door GerCor op 11 mei 2017 21:26]

Ben het met je eens, maar iedereen die het niet beter/mooier vindt krijgt de 0 'offtopic' door haters.

Zie ook mijn post hier ergens onder.

Het gaat allemaal richting het Mac os uiterlijk. En helaas is dat geen positieve verandering imo.
Nee hoor, het blijft gewoon plat. :+
Mooi? Ja. gebruiksvriendelijk? Eh...
De Mail app van Win10 ontbreekt veel functionaliteit. Outlook Express was vele malen beter.
Nieuwe Designlanguage ziet er prima uit, maar wat Win10 (en eerdere edities) teistert is het gebrek aan consistentie. Daar moeten ze echt wat aan gaan doen, want het is al jaren een drama.
hoezo? vind je het niet vermakelijk om als je iets aan je netwerk instellingen wilt veranderen eerst te moeten zoeken in het metro menu om er vervolgens achter te komen dat je toch weer naar het control panel moet waar als je in het control panel de verkeerde link aanklikt de metro netwerk interface weer openklapt aan de rechterkant van je scherm?
<Rechtsklik op de start knop><netwerkverbindingen>
<Rechtsklik op het netwerk icon>
Je hoeft zowel niet naar control als ook niet naar instellingen.

Vermakelijk zijn reacties met moeilijk doen waar het gewoon makkelijk kan.

[Reactie gewijzigd door Tweaker1234 op 11 mei 2017 23:10]

Daar is Microsoft wel degelijk hard mee bezig. Getuige de toevoegingen in de Settings app zoals 'Add remove Programs' bijv.
Het is waarschijnlijk niet eenvoudig om dit van het klassieke Control Panel over te zetten naar de Settings app. Maar ze werken er hard aan, dus geduld zou ik zeggen. Met elke update krimpt het Control Panel verder.
Maar ik wil juist het Control Panel houden! Dat tablet achtige Settings menu vind ik oprecht verschrikkelijk.
Leg eens uit wat er verschrikkelijk aan is. Ik vind het in alle opzichten overzichtelijker en netter uitzien. Het control panel is een doolhof aan sub menu's. Soms moet je werkelijk 10x doorklikken voordat je bij een instelling komt.
De enige rede dat jij het control panel beter vindt is omdat je het jaren lang gewend bent en omdat het momenteel nog iets meer instellingen biedt.

[Reactie gewijzigd door enomiss op 11 mei 2017 23:20]

Dat is het niet alleen. De nieuwe control panel heeft er ook een handje van om settings anders in te delen, en die indeling is helemaal niet zo logisch. Je moet niet alleen wennen aan de nieuwe indeling en naamgeving van functionaliteiten, maar ook nog eens weten wat er onder elk icoontje schuilt. Dat is niet te doen zonder heel veel zinloos klikwerk - zowel voor de beginner als voor de veteraan.

Dus dat ook Microsoft zoekende is, dat is zeker goed te zien. Er moesten per sé minder icoontjes komen want dat is 'makkelijker' maar het enige dat er nu is gebeurd is dat alles gefragmenteerd is onder een onlogische ordening, en er nu een hele rits functies in zes of zeven aparte lijsten staan ipv als icoontjes in één Window. Maar, gelukkig is er een zoekfunctie (lol!).

Microsoft: leuker kunnen we het niet maken, wel ingewikkelder. Ironisch wanneer je een poging tot versimpelen doet.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 12 mei 2017 15:55]

Dat versimpelen is gewoon aan de gang hoor. Straks kan je namelijk gewoon niks meer zelf instellen en dan bepaalt MS dus wel wat goed voor je is.

Het onoverzichtelijk en steeds moelijker bereikbaar maken van de "geavanceerde" instellingen is, mijns inziens, gewoon een handeling met voorbedachte rade.

Zo kan MS straks meer cursussen verkopen en onderhoudsmannetjes langssturen om je computer te onderhouden.

"Windows as a service" ... weet je nog. Je moet dus straks vooral zelf nergens meer over na hoeven te denken en vooral ook zelf niks meer kunnen.
Dit is natuurlijk vooral je eigen fantasiewereld die je hier projecteert, want Windows 10 is nog net zo functioneel als alle voorgangers, zo niet meer dan dat.

Onderhoudsmannetjes langssturen voor software. In welke wereld? Hoe had je dit businessmodel in gedachten dan voor de consument? MS heeft verder nog nooit cursussen verkocht, dat doen derde partijen, denk aan Windows voor Dummies... En is ook niet nieuw.

Windows as a service, Google eens op Azure en kijk hoe dat groeit, dan win je een stukje inzicht en perspectief ipv deze wel heel bijzondere kijk op de zaken die je hierboven schrijft. Verder hebben SaaS applicaties niets met versimpelen te maken, maar met de manier van gebruiken, het is een vorm van uitbesteden.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 13 mei 2017 12:54]

MS heeft verder nog nooit cursussen verkocht, dat doen derde partijen ...
"Microsoft Certified Trainers". Maar jij denkt dus dat MS gratis het stickertje "MS Certified" naar je opstuurt omdat ze je zo lief vinden.

Of het daadwerkelijk zo erg wordt dat je straks iemand moet inhuren voor onderhoud ... voorlopig nog niet waarschijnlijk maar zodra de oude Windows-versies eindelijk opgerot zijn zou het zomaar in zicht kunnen komen. Ach ... ik ben wel vaker uitgemaakt voor doomdenker en alu-hoedje als het om dit soort "onwaarschijnlijke scenario's" gaat. Bookmark deze post en denk er nog eens aan terug als je over 10 jaar iemand moet inhuren ;)

Ik wil hier niet in herhaling vallen over privacy issues en de opdringerige mentaliteit van MS maar daar is wel waar je het moet zoeken.

Je hebt een hoop opties maar niet degene die er echt toe doen.
Als MS vindt dat de interface anders moet dan heb je het maar te slikken. Als MS vindt dat er bepaalde instellingen moeten verdwijnen of veranderen dan bepaalt MS het dus wel even voor je.

Als MS straks bepaalt (en dat gaat echt gebeuren) dat een lokaal account niet meer ondersteund wordt en omgezet moet worden naar een online MS-account dan kan je geen kant meer op. MS bepaalt het wel even voor je.

"Windows as a service" is straks gewoon een abonnement waarbij je meer gaat betalen om meer zelf te kunnen. Dat is het natuurlijk al even eigenlijk want met Home kon je zelf geen drol en dus moest je Pro of Ultimate aanschaffen, hetgeen ook gelijk aanzienlijk duurder was.
Het verschil in W10 is dat je dus eigenlijk alleen maar de "volledige" controle hebt indien je de Enterprise LTSB Edition installeert. En je raadt het al .... die kan je als persoontje uiteraard niet kopen.

Alle acties van MS wijzen erop dat MS de totale controle wil hebben binnen je persoonlijke domeintje en dat ze je een kant op dwingen waarbij je flink mag betalen zonder zelf iets te kunnen bepalen. MS heeft zelfs in de overeenkomst staan dat ze jouw pc mogen gebruiken als testmachine om dingen uit te proberen.

"Windows as a service" indeed.

Azure interesseert me niet. Wat ik belangrijk vind is mijn pc. Mijn Personal Computer. Dat betekent dus dat ik graag zelf wil bepalen wat er op mijn pc gebeurt en niet dat MS dat bepaalt.

Domme betalende en slikkende eenheidsworst is de kern.

Maar de strategie van MS (en andere softwarepartijen) is succesvol, zo blijkt.
Waar bij de lancering van W10 over deze zakende ernstige (terechte) verontwaardiging heerste zijn mensen inmiddels zo gewend en gehersenspoeld dat het zelfs aangeprezen wordt als het meest briljante en veilige OS wat MS ooit heeft gemaakt.

"W10 heeft nu 500 miljoen gebruikers" luiden diverse mediaberichten de laatste tijd. Wat een feest! Ooit eens over nagedacht waarom dat zo is? Niet omdat mensen zo tevreden waren over W10 maar omdat MS op een bijzonder agressieve en achterbakse wijze W10 bij miljoenen mensen door de strot heeft gedrukt.

Maar verder is het een geweldig OS van een geweldig bedrijf hoor. Zeer betrouwbaar en integer ook. Je hoeft er verder ook totaal geen financieel gewin achter te zoeken Helemaal top! ;)
"Microsoft Certified Trainers". Maar jij denkt dus dat MS gratis het stickertje "MS Certified" naar je opstuurt omdat ze je zo lief vinden.
Leuk dat je kunt Googlen, maar dit 'stickertje' heeft nul komma nul met particulieren/Windows training of onderhoud te maken. Lees het nog maar eventjes rustig door.

https://www.microsoft.com/nl-nl/learning/default.aspx

Verder laat je in heel veel alinea's vooral zien dat je goed bent in zaken uit hun verband rukken en van de helft klopt geen bal.
Verder laat je in heel veel alinea's vooral zien dat je goed bent in zaken uit hun verband rukken en van de helft klopt geen bal.
Je doet je achternaam wel (bijna) eer aan, hè? ... Gewoon ontkennen en weglachen die handel. :)
Ach gut, moest je al mijn profiel in duiken om een reply te fabriceren? Triest, en een bewijs dat je ongelijk had. Al op die link geklikt en je een beetje ingelezen, of?

:)

[Reactie gewijzigd door Vayra op 15 mei 2017 16:58]

Nee hoor. Ik wilde alleen even kijken of je je beroep op je profiel had gezet en of dat misschien iets met MS te maken zou kunnen hebben. Dat zou namelijk een hoop kunnen verklaren.

En ja, het is een flauwe opmerking. :)

Maar goed. Flauw doen kan jij ook heel goed want zonder enige onderbouwing zeg je:
Verder laat je in heel veel alinea's vooral zien dat je goed bent in zaken uit hun verband rukken en van de helft klopt geen bal.
Uiteraard heb ik dat linkje bekeken maar het is niet zo relevant om te zien wat ze op dit moment erover zeggen als ik het heb over wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren.

Wat MS zegt en wat MS doet (of van plan is te gaan doen) zijn twee heel verschillende dingen en dat hebben ze in het verleden al meerdere malen laten zien.

MS wil (uiteraard) steeds meer geld binnenharken en dat doen ze op een steeds vervelendere en achterbakse manier. Daar is geen ontkennen aan.
Alleen al die belachelijk grote knoppen. Ik heb een muis / toetsenbord + beeldscherm, geen tablet. Dat je dit in Windows 10 ARM wilt, oke. Of hang de keuze onder "Tablet Modus", snap ik ook nog. Maar niet de desktop versie! En ja daar ben ik aangewend, ken Control Panel binnenste buiten. Wil ik graag zo houden! :D
vond ik in het begin ook, maar betrap me er op dat ik meer en meer gewoon de settings menu gebruik. Enkel voor de meer 'complexe' zaken kom ik nog in het control panel :)
Ja er zijn ook dingen die makkelijker zijn, zoals "Default Apps" bijvoorbeeld. Ik moet ook toegeven dat ik Windows search erg goed vind werken! Maar toch blijf ik CP gebruiken haha.
Same here, maar wel minder en minder :)
Heb je wel eens een PPTP VPN proberen op te zetten? Voorheen kon je dat direct vanuit je netwerk-tray icoon. Super-snel. Nu moet je door dat nieuwe configscherm heen én moet het nog opnieuw geopend worden ook wil je disconnecten!

Verder zijn die belachelijk grote knoppen onoverzichtelijk op grote schermen door de afstand. Hiernaast is het imo RSI gevoeliger omdat ik 'veel' meer mijn muis moet hanteren voor hetzelfde doel.

Laatste waar ik even snel op kom is het gebrek aan overzicht wat nu in welke categorie zit. Voorheen zet iedereen (die ik ken) de iconen in het config panel op 'icons' en heb je in 1 goed overzicht alles wat je wilt. Nu moet je door menus heen!
Mooi voorbeeld, maar sinds de Creators Update kan dit (het maken van een PPTP-VPN verbinding) weer via het netwerk-kies-uitklapmenu.
Maak het window dan kleiner... je kan het zo klein maken als een smartphone scherm. Dan worden alle iconen ook klein..
Ik denk eerder dat de reden is dat veel mensen hier powerusers zijn die een sterk instinct hebben waar ze heen moeten, samen met een hoop ervaring inderdaad.

Voor eindgebruikers a la Truus de buurvrouw zijn de veranderingen in Windows nu perfect. Uiteindelijk hoop ik dat alles zo blijft voortgaan en evt de andere tools als optioneel pakket komen voor de nerds en beheerders.
Hoezo? Wil je niet je "metered connectivity" zien...op je desktop die aan het stroom hangt ;)
als je weet waar je moet zijn, kan je altijd de zoekfunctie gebruiken. Dan kom je meteen waar je wezen moet!
Ik vind t anders verbijsterend hoe een giga groot bedrijf jaren maar dan ook jaren nodig heeft om de boel consistent te krijgen, en ze zijn er nog niet. Windows 8.. geduld is een understatement. Dan ook nog dat bepaalde design keuzes de plank flink mis sloegen/slaan op de desktop. Aldus weer enigzins aangepast etc. Het houdt ze van de straat ;
Wat je nu ziet, is onderdeel van het proces om de interface consistent te krijgen.
Windows 8 was een drama, vooral omdat er een compleet nieuw design op de eindgebruiker werd geparachuteerd en die fout willen ze niet nog een keer maken.
Dus besluiten ze vroegtijdig (het is immers nog geen herfst) verschillende opties aan de klant voor te leggen. Klant mag dan feed-back geven. In theorie zou dan het eindproduct precies dat moeten zijn wat de klant wil
Story Remix is in essentie de opvolger van Movie Maker. Vind het wel een leuke feature eigenlijk. Vrij indrukwekkend wat ze toonde met Remix 3D, etc. Windows Timeline lijkt me ook een zeer leuke feature om te gebruiken, net als Clipboard. En natuurlijk On Demand in OneDrive. Eindelijk is het terug. :D

Ik ben zeer benieuwd naar hoe ze Fluent gaan implementeren. Het ziet er van de concepten die ze hebben getoond zeer goed uit. Maar een concept maken is 1 ding, het implementeren een ander. Ik kijk er alvast naar uit. :)

En natuurlijk... iTunes, Ubuntu, openSUSE en Fedora komen naar de Windows Store. :D

De naamgeving kon beter, tho.

[Reactie gewijzigd door Loller1 op 11 mei 2017 19:02]

Nu heeft windows eindelijk terug een (standaard) videobewerkingsprogramma, aangezien movie maker sinds windows 8 niet meer megeleverd werd. Terwijl ik dat vroeger toch wel regelmatig gebruikte. Alleen wordt er nog steeds duidelijk op een breed doelpubliek gemikt, terwijl je bij Apple direct een niet-lineaire editor meegeleverd krijgt.
Movie maker kan je nog steeds downloaden en draaien op Windows 10 hoor ;) Heb er laatst nog een promo filmpje mee gemaakt. Werkt prima :)
Ja dat weet ik, maar het voelt ondertussen toch al wat verouderd aan. Ik ben reeds overgeschakeld op hitfilm, deze is wel niet-linear. Movie maker was wel eenvoudig als eerste ervaring om filmpjes mee te maken. Vandaar dat die nieuwe editor met zijn 'AI' ook veel in de plaats van de gebruiker zal kunnen doen om het eenvoudiger te maken (zoals personen in filmpjes tracken).
off-topic, Ik moet een dirty mind hebben, ik las eerst porno filmpje :+
Ik lees "Fluent Design System is designed to be the true successor to Microsoft's Metro design". Dat wordt een feest in control panel. Dan hebben we old-style, metro style en Fluent style :)

[Reactie gewijzigd door BugBoy op 11 mei 2017 19:24]

Voor ieder wat wils toch :D
Ik hoop dat Microsoft het black-thema goed doorvoert. Ik werk vaak 's avonds en zaken als Flux en Night Light zijn leuk, maar met een zwart thema grotendeels overbodig. In Visual Studio (leef ik 90% van mijn tijd) zit dat er al in en dat is echt superfijn. Helaas heeft het nog niet heel veel navolging...
Edge en nog een aantal uwp apps, waaronder Twitter en Huetro, ondersteunen ook dark theme. Ik gebruik het ook altijd, het is veel rustiger voor je ogen als je eenmaal gewend eraan bent.

[Reactie gewijzigd door witterholt op 11 mei 2017 20:08]

Ik heb ook standaard alles zo donker mogelijk staan dan branden je ogen er niet zo uit. Enige nadeel is met presentaties, dan zien de mensen in de zaal geen moer van je Visual Studio code haha
Vind de nieuwe features erg handig. OneDrive On-Demand en TimeLine zijn handig voor als je meerdere apparaten gebruikt en deze samen wilt gebruiken/meer samen laten werken.

Ik ben persoonlijk erg onder de indruk van het nieuwe design, ziet er veel beter uit. Ook mooi dat je het nieuwe design al terug kan vinden in bepaalde apps als Groove Music.

Natuurlijk ook mooi dat iTunes naar de Windows Store komt, hopelijk volgen meer populaire programma's als Google Chrome en Mozilla Firefox snel.

De naam daarentegen vind ik dan weer minder, maarja, in Windows 10 zelf wordt het toch meestal aangeduid met versienummers als 1703 (Dit zal dan iets van Versie 1710 worden).
Google Chrome en Mozilla Firefox zullen hoogstwaarschijnlijk niet in de Windows Store verschijnen.
nieuws: Windows 10 S kan alleen browsers gebruiken die draaien op EdgeHTML
Klopt, ik had het gelezen. Wel jammer dat Microsoft hiervoor gekozen heeft, maar wel goed voor hun eigen browser Edge natuurlijk.
Dan nog kunnen Chrome en Firefox gewoon in de store staan hoor. En als win32 app nog wel. Vraag is alleen of het zinvol voor ze is om het te doen. Vooralsnog weten mensen de browsers redelijk te vinden zonder de store.
...
Ah laat maar... Had dat stuk nieuws gemist ^^ ah well. Maar even afwachten of die regel stand houdt of dat MS wordt gedwongen om er vanaf te zien.

[Reactie gewijzigd door Caelorum op 11 mei 2017 23:19]

En dat is op zich vreemd, want UWP heeft tegenwoordig wel degelijk de benodigde APIs. Misschien dat Chrome en FireFox voor de desktop alsnog in de store verschijnen, en e.v.t. als Microsoft later op dit besluit terug komt, automatisch ook voor Windows 10 S.

De eerdere FireFox app (op Windows 8.x) was echt een drama. Maar goed, die was volgens mij ook in HTML5+JS gebouwd.
Ik vind het prettig en snel werken. Zeker wanneer je je toetsencombies kent en minder wil muizen vind ik w 10 ook erg prettig. Minder kans voor minder ervaren gebruikers om updates te missen en aanpassingen die er werkelijk toe doen. Zo slecht is Windows 10 niet! Het is alleen wel een feit dat veel mensen vaak de verandering hekelen, maar eenmaal gewend is het prettig werken. Ooh en dan vergat ik nog bijna dat erg veel naar de wens van gebruiker in te richten / af te stellen is. Nog een pluspunt.

[Reactie gewijzigd door Nelis19821 op 11 mei 2017 19:25]

welke nieuwe toetsencombinaties heb je het over?
Ik zei niet persé nieuw maar die zijn er ook best.veel. nieuw w 10 werkt ook nog fijner met toetsen dan haar voorgangers.

Sorry kon zo snel enkel even een Engelstalig linkje vinden.

http://www.pcworld.com/ar...w-keyboard-shortcuts.html
alt tab is nu niet bepaald nieuw :+
Snapping en task view ook niet, maar daar zijn wel aanpassingen aan gedaan. (bij snapping krijg je meer mogelijkheden en de optie om een venster ernnaast te zetten, en task view blijkt nu open te blijven staan al weet ik niet of dit in 8.1 ook al zo was)
vind je het raar als ik daar niet van onder de indruk ben?
Gelukkig heeft Microsoft geen boodschap aan waar jij wel of niet van onder de indruk bent.
Al sik het nu de laatste tijd goed begrepen heb. Komt deze niet voor phone//mobile?
Deze komt wel degelijk voor Mobile uit. De recente update is op het mobiele platform net zeer beperkt geweest waarbij een deel van de nieuwe functionaliteit verschoven werd naar de update voor de herfst.
ah thx! zo had ik de nieuws berichten niet gelezen(of gemist). Heb je toevallig een linkje bij de hand met een overzicht van die functies?

zullen ze misschien bewaren voor de surface phone ;)
Wat mij het meeste verbaast bij dit artikel en bovenstaande reacties........?
Is het feit dat vroeger een update van Windows betekende dat het OS beter/sneller en betrouwbaarder werd/was!!!
En niet zo zeer ging om de Bling Bling functies die dit OS BAR en BAR slecht maken.
Allemaal onzin apps en mogelijkheden. Microsoft is heel goed is het Bliksem afleiden van de werkelijkheid. Het zou moeten gaan om het OS! Niet of het in 3D is etc etc.... werkelijk onzin!
En bijna alle mensen trappen daar in. Erg jammer deze kortzichtigheid bij haar gebruikers.

TROTSE gebruiker van Windows 7 x64...
Het lijkt erop dat Microsoft een creative ervaring wilt maken om artiesten over te halen hun product te gebruiken in plaats van het product van de concurrent (ie. Apple).

Ik mis ook wel een 'Developer Update'. Dit is nu de tweede 'Creative Update' waar ik als developer niets mee heb.
Windows 10 word alleen maar beter en het is in mijn opinie al de beste Windows ooit, Microsoft is goed bezig. :)
Eindelijk een beetje weer een mooi design. Ik vind de huidige Windows 10 gewoon zo saai en plat. Dit lijkt een mooie toevoeging.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee